Covid-19-rokotus ei ole niin turvallinen, että sen ottamista kannattaisi suositella

Lääketieteen ja kirurgian tohtori, erikoislääkäri ja patologian dosentti emeritus Seppo Sutinen on lähettänyt tänään kaikkien eduskuntaryhmien puheenjohtajille vakavan asiantuntijaviestin.



– Patologin näkökulmasta Covid-19-rokotus ei ole niin turvallinen, että sen ottamista voisi suositella. Rokotuksesta on jo aiheutunut haittoja, eikä kukaan tiedä mitä rokotetut saavat tulevina vuosina kokea. Olisi aika turvautua muihin keinoihin pandemian voittamiseksi.

Sutisen luvalla koko viesti:

Onko Covid-19-rokotus turvallinen?

Tarkastelen kysymystä patologin kannalta. Kuolemansyyn tutkimisessa patologian osuus on tunnustettu tärkeäksi. Myös oikeuslääkärit käyttävät patologian menetelmiä. Lähtökohta rokotusten turvallisuuden tutkimisessa on tilasto rokotuksen jälkeen kuolleista henkilöistä.

Tiedot rokotuksen jälkeen kuolleista

USA:ssa kaksi valtion viranomaista, FDA (Food and Drug administration) ja CDC (Centres for Diseases Control and Prevention), ovat vuodesta 1990 lähtien pitäneet tilastoa kaikista haittavaikutusilmoituksista, jotka liittyvät FDA:n hyväksymien rokotteiden käyttöön. Tilaston nimi on Vaccine Adverse Event Reporting System (VAERS).

Koko VAERS:n toiminta-aikana elokuuhun 2021 asti sinne oli ilmoitettu yhteensä 8 966 kuolemantapausta, jotka ajallisesti liittyivät kaikkiin rokotuksiin. Vuoden 2021 kahdeksan kk:n aikana VAERS sai 12 749 ilmoitusta Covid-19-rokotuksen jälkeen sattuneesta kuolemasta. Kahdeksan kuukauden ilmoitettujen kuolemien määrä vuonna 2021 ylitti kolmen edellisen vuosikymmenen kaikkiin muihin rokotuksiin liittyneiden kuolemien määrän!

Vuoden 2021 kuolemista 4 632 (36 %) oli sattunut joko rokotuspäivänä tai kahtena seuraavana. Vaikka tietojen perusteella ei voi päätellä kuolinsyytä, kuolemat heti rokotuksen jälkeen merkitsevät jotain toimenpiteen turvallisuudesta. (Senaattori R. Johnsonin kirje FDA:n, CDC:n ja NIH:n (National Institute of Health) johtajille 22.8.2021.)

Saksassa Paul Ehrlich Institute kerää vastaavia ilmoituksia. Koronarokotuksia annettiin v. 2020 n. 40 milj. kappaletta ja niiden jälkeen kuoli 20 henkilöä (0,5 henk/milj). V. 2021 kesäkuuhun mennessä oli annettu 80-90 milj. rokotusta ja kuolleita oli 1 230 henkilöä (13,7 henk/milj). Lisäys alle vuodessa oli yli 27-kertainen.

Suomessa FIMEA ilmoitti viikolla 45 koronarokotuksen haittavaikutuksena 130 kuolemaa. Ilmoituksessa sanotaan, että rokottamattomia kuoli samana aikana enemmän kuin rokotettuja. Tiedoista vastannut tilastotieteilijä sanoi, että ikäjakautuma kuolleiden ja verrokkien ryhmillä oli erilainen. Onko mahdollista päätellä mitään aineistosta, jonka ryhmät eivät ole vertailukelpoisia?

Tilastokeskuksesta saamieni tietojen mukaan Suomessa kuoli viikoilla 38-41 v. 2020 yhteensä 4 096 ja v. 2021 yhteensä 4 489 henkilöä. Kokonaiskuolleisuus samojen viikkojen aikana syys- lokakuussa v.2021 oli 9,6 % suurempi kuin v. 2020. Samaan aikaan saavutettiin lähes 80% rokotuskattavuus. Tällä aikavälillä rokottaminen ei siis ainakaan pienentänyt kokonaiskuolleisuutta.

Miten Covid-19-rokote toimii?

THL:n mukaan rokotteessa on hyvin pieneen rasvahiukkaseen pakattuna viruksen pinta-, piikki- eli s-proteiinin valmistusohje (ns. lähetti-RNA), joka ohjeistaa solut tuottamaan tätä proteiinia. Elimistön puolustusmekanismi tunnistaa tämän vieraaksi ja alkaa suojautua sitä vastaan. Tätä periaatetta ei ole ennen missään rokotteessa käytetty. Kaikki koronarokotteet on hyväksytty ns. EUA (Emergency Use Authorization) käyttöön, toisin sanoen tutkimus- ja kokeelliseen käyttöön, koska seuranta on ollut liian lyhyt turvallisuuden takaamiseksi. Rokotetut ihmiset siis toimivat lääketieteellisen kokeen aineistona, kokeen, jonka turvallisuutta rokotteen valmistajat eivät ole voineet taata, ja joille on myönnetty vapautus vastuusta mahdollisten haittojen ilmestyessä.

THL ei sano, että rokotteen toimintaperiaate on sama kuin ns. autoimmuunitaudeissa (nivelreuma, keliakia, narkolepsia, kilpirauhasen tai maksan autoimmuunitulehdus, ym.). Niissä
elimistön immuunijärjestelmä hyokkää omia soluja vastaan. Tästä seuraa kudostuhoa aiheuttava tulehdus (Terveyskirjasto). Ensimmäinen ruumiinavaustutkimus rokotetulle potilaalle julkaistiin kesäkuussa 2021 (Hansen T ym Int J Infect Dis 2021, Jun; 107:172-175). Sen perusteella rokotuksen synnyttämä s-proteiini leviää lähes kaikkialle elimistöön jo ensimmäisten neljän viikon aikana. Siihen ei tarvita koko koronavirusta. Kukaan ei tiedä, miten kauan tämä vieras proteiini säilyy soluissa, ja mitä se vaikuttaa tulevien vuosien aikana.

Mitä muuta ruumiinavauksissa on todettu

Rokotuksen jälkeen kuolleille tehdyistä ruumiinavauksista on vielä vähän julkaisuja. 20.9.2021 Reutlingenissa esiteltiin tuloksia 10 vainajan aineistosta lehdistötilaisuudessa (Burkhardt ym: Press Conference, 20.9.2021 Reutlingen). Keuhkoista, sydämestä ja monista muista elimistä löytyi vaihtelevan kokoisia lymfosyyttien (eräs tulehdussolu) kertymiä, joita on nähty ns. autoimmuunitaudeissa. Vastaavanlainen sydänlihastulehdus oli useilla potilailla, monilla lisäksi merkkejä vaikeasta keuhkovauriosta (DAD, Diffuse Alveolar Damage), joka liittyy mm. liian voimakkaaseen immuunireaktioon, ns. sytokiinimyrskyyn.

Viimeksi mainitun yhteydessä puhutaan usein antigeenin aiheuttamasta sairauden pahenemisesta (Antigen Dependent Enhancement, ADE), jota on nähty aikaisemmin joidenkin rokotusten yhteydessä. (Antigeeninä rokotetulla toimii s-proteiini.) Yleiskuvaksi muodostui useimmissa tapauksissa autoimmuunitulehdus.

Tutkimukset olivat perusteellisia ja näytetyt mikroskooppikuvat hyvänlaatuisia (olen ne useaan kertaan itse katsonut). Jokainen diagnoosi perustui kahden kokeneen patologin itsenäiseen tutkimukseen ja yhteiseen neuvotteluun. (Mm. professori Burkhardtilla on kokemus n. 40 000 ruumiinavauksesta ja n. 500 000 koepalan tutkimisesta.) Tulosten mukaan viisi kymmenestä kuolemasta liittyi erittäin todennäköisesti ja kaksi todennäköisesti rokotukseen. Tulos on pysäyttävä.

Heidelbergin Yliopiston patologian laitoksella tehdyt havainnot tukevat edellä mainittua tulosta. Laitoksella oli syyskuun loppuun mennessä tutkittu n. 40 vainajaa, jotka olivat kuolleet kahden viikon kuluessa rokotuksesta. Näistä 30-40 prosentilla kuolinsyy oli rokotus (P. Schirmacher, lehtihaastattelu SWR Aktuell, 5.8.2021).

Koronarokotusten mahdollisia hengenvaarallisia haittavaikutuksia

• Autoimmuunisuusilmiöt (sel-to-self attack). Solut taistelevat toisiaan vastaan.
• Vastustuskyvyn (immuunisuuden) väheneminen
• Syöpien kasvua edistävä vaikutus
• Verisuonivauriot: endoteliitti (verisuonen sisäkalvon tulehdus), vaskuliitti
(verisuonitulehdus), perivaskuliitti ( verisuonen ulkokalvon ja vieruskudoksen tulehdus)
• Punasolujen paakkuuntuminen ja ketjuuntuminen

Vaikeuksia rokotushaittojen toteamisessa

Saksalaiset tutkijat ovat usein kohdanneet vaikeuksia selvittäessään rokotuksen osuutta potilaan kuolemaan.

• Kuolintodistus ilman tietoa rokotuksesta on arvoton
• Omaiset usein vaikenevat
• Hoitaneet lääkärit ja viranomaiset eivät ole motivoituneita
• Oikeuslääketieteelliset ruumiinavaukset, joissa ei suoriteta mikroskooppisia tutkimuksia
eivät sovi tähän tehtävään.
• Patologian yksiköt voivat kieltäytyä avauksesta ja usein puuttuu tietämys ”uusista”
sairausmalleista

Oikeuslääkärin ja patologin yhteistyö sekä kaikkien elinten ja muutosten mikroskooppinen kudostutkimus on ainoa kohtuullinen tapa tämän kysymyksen selvittämiseksi.
Suomessa kuolintodistukset tuskin ovat tässä suhteessa luotettavampia. Jos potilaalla on perussairauksia, on houkuttelevaa merkitä ne mieluummin kuolinsyiksi kuin ryhtyä työmäärää lisääviin jatkotutkimuksiin mahdollisen rokotuksen osuuden selvittämiseksi.

Lopuksi

Lehdistötilaisuuteen osallistui kaksi patologia, kirurgi ja useita muita potilaita hoitavia lääkäreitä ja tutkijoita sekä Saksasta että etänä mm. Itävallasta. Yhteinen lopputoteamus oli, että Covid-19-rokotukset tulisi välittömästi keskeyttää.

Patologin näkökulmasta Covid-19-rokotus ei ole niin turvallinen, että sen ottamista voisi suositella. Rokotuksesta on jo aiheutunut haittoja, eikä kukaan tiedä mitä rokotetut saavat tulevina vuosina kokea. Olisi aika turvautua muihin keinoihin pandemian voittamiseksi.

Lohjalla 17.11.2021
Seppo Sutinen
lääketieteen ja kirurgian tohtori erikoislääkäri, patologian dosentti emeritus
 
vierailija
Sutisen olisi kannattanut kertoa mitä tarkoittaa muilla keinoilla.
Iäkäs mies tuskin on uusimman tiedon aallonharjalla. En hakeutuisi Sutisen pakeille missään asiassa.
Samoin Lispetin jutut ohitan. Näköjään hän on oppinut olemaan ovelampi, ja haksahdin lukemaan tämän kirjoituksen.
Olen ikäihminen ja taatusti kuolen jossain vaiheessa. En halua viedä sairaalan petipaikaa leikkausjonossa olijalta.
 
  • Vau!
Reactions: Lispetti
älä jaksa enää
Sutisen olisi kannattanut kertoa mitä tarkoittaa muilla keinoilla.
Iäkäs mies tuskin on uusimman tiedon aallonharjalla. En hakeutuisi Sutisen pakeille missään asiassa.
Samoin Lispetin jutut ohitan. Näköjään hän on oppinut olemaan ovelampi, ja haksahdin lukemaan tämän kirjoituksen.
Olen ikäihminen ja taatusti kuolen jossain vaiheessa. En halua viedä sairaalan petipaikaa leikkausjonossa olijalta.
Onnea teille!:)
Te tulisitte oikein hyvin toimeen esim. Pohjois-Koreassa!
 
vierailija
Syöpien kasvua edistävä vaikutus?
Ihan kaikella on syöpien kasvua edistävä vaikutus. Siis aivan kaikella, mitä teet tai mihin kosket tai mitä syöt. Jopa valon määrällä. Sekä niin, että mikäli valoa on, se edistää syöpien kasvua ja mikäli valoa ei ole, niin sekin edistää syöpien kasvua. Tuo on aivan tyhjä heitto ilman sen edistävän vaikutuksen konkretisoimista luvuiksi. Kuinka monta vuotta, päivää, tuntia vai minuuttia menetämme syöpäkuolemina? Jos sitä ei pysty kertomaan, niin voi jättää koko asian julki tuomatta.
 
vierailija
älä jaksa enää

Samaa mieltä.
Täysi kymppi kuitenkin tytölle sitkeydestä, jaksaa etsiä sitkeästi ulkomaalaisia "mukatutkimuksia" ja jos nyt ei tutkimustulos jotenkin miellyttä ja ole tarpeeksi koronarokotekriittinen, voi hän aina tulokset tulkita itselleen sopiviksi ja muille tänne kopoitunut. Tosin täll. ihmiset ovat yleensä melko vaarallisia tosielämässä ja myyräntyössä vapaa-ajan harrastuksissa sekä työelämässä.
 
  • Vau!
Reactions: Lispetti
vierailija
Kuinka monta kuolemantapausta on ilmoitettu koronasta?
Saksassa "putoaa lentokone kerran päivässä", että vaikka lukusi olisivatkin osittain oikeassa, (ilmoitus ei ole vahvistettu, ja sen voi tehdä kuka tahansa trumpisti), on koronaan kuoleminen edelleen todennäköisempää.
 
vierailija
Saksalaiset tutkijat ovat usein kohdanneet vaikeuksia selvittäessään rokotuksen osuutta potilaan kuolemaan.

• Kuolintodistus ilman tietoa rokotuksesta on arvoton
• Omaiset usein vaikenevat
• Hoitaneet lääkärit ja viranomaiset eivät ole motivoituneita
• Oikeuslääketieteelliset ruumiinavaukset, joissa ei suoriteta mikroskooppisia tutkimuksia
eivät sovi tähän tehtävään.
• Patologian yksiköt voivat kieltäytyä avauksesta ja usein puuttuu tietämys ”uusista”
sairausmalleista


Täyttä huuhaata.
Miksi ovat kohdanneet ongelmia? Kaikki koronarokotustiedot kirjataan ihmisten sairauskertomuksiin ja löytyvät sieltä helposti, päivämäärät ja mitä on laitettu. Tutkijat saavat näihin luvan tutkia sairauskertomukset, jos on asianmukaisesti hoidettu.
Omaiset eivät tiedä muiden rokotuksista, joten ehkä sen takia vaikenevat.
Lääkärit ja viranomaiset, on sellainen kuin salassapitovelvollisuus olemassa.
Mitä tutkijat tutkivat jos heillä ei ole mikroskooppisia tutkimusvälineitä asiaan ja ehkei niitä ole kehiteltykään kuin heidän päässään.
Kehittäisivät ensin tutkimusvälineet tai pohtisivat "uudet" sairausmallit ennen kuin keksivät rokotusten ja kuolinsyyn yhteyttä jostain omasta päästään salaliittoteorioilla.
 
vierailija
Kuinka monta kuolemantapausta on ilmoitettu koronasta?
Saksassa "putoaa lentokone kerran päivässä", että vaikka lukusi olisivatkin osittain oikeassa, (ilmoitus ei ole vahvistettu, ja sen voi tehdä kuka tahansa trumpisti), on koronaan kuoleminen edelleen todennäköisempää.

Se on katsos koronarokotteen syytä, että lentokone putosi. On näet selvä syy ja seuraus yhteys. Mistä löytyy tähän saksalaisen tutkijan tekemä tutkimus.
 
vierailija


Lissu vois alkaa tehdä sitä faktantarkastusta ihan itte. En usko, että "tutkii asioita". Uskon, että hakemalla hakee tietynlaista tietoa.

Tämä fiksu palstamamma, joka väittää tekevänsä tutkimusta useista lähteistä ja " Omalla kehollaan"!
 
vierailija
No huh mitä soopaa!
Kuinka vanha on tämä ihminen jolla on kokemusta 40 000 ruumiinavauksessa? Niihin kuluu aikaa, vaikka assari valmistelisikin ja sulkisi ruumiin. Ei proffa silti niitä kovin montaa ehdi päivässä kiertää, 3-4 korkeintaan, jos ei ilmaannu pulmia. Jos ilmaantuu, niin yhdessä voi mennäkin useampi päivä.
Rna hajoaa tunneissa. Kuinka se voi kiertää elimistössä viikkoja?
Tuo on ihan normi tapa lääkkeille ja rokotuksille, kun ne lasketaan markkinoille.
 
vierailija
No huh mitä soopaa!
Kuinka vanha on tämä ihminen jolla on kokemusta 40 000 ruumiinavauksessa? Niihin kuluu aikaa, vaikka assari valmistelisikin ja sulkisi ruumiin. Ei proffa silti niitä kovin montaa ehdi päivässä kiertää, 3-4 korkeintaan, jos ei ilmaannu pulmia. Jos ilmaantuu, niin yhdessä voi mennäkin useampi päivä.
Rna hajoaa tunneissa. Kuinka se voi kiertää elimistössä viikkoja?
Tuo on ihan normi tapa lääkkeille ja rokotuksille, kun ne lasketaan markkinoille.
40 000?! Haha, pitäisi varmaan lukee noi jutut, toihan oli jo hauska! Tekis 40 vuoden työkokemuksella n. 5 ruumiinavausta päivässä suomalaisilla työpäivillä. Aika kone.
 
vierailija
Onnea teille!
Te tulisitte oikein hyvin toimeen esim. Pohjois-Koreassa!
Sinäkin raasu olet luultavasti "oppinut" mainitsemaan Pohjois-Korean mitä eriskummallisimmissa yhteyksissä, koska PS.

Sulla ei valitettavasti ole yhtään kykyä käyttää niitä kuuluisia omia aivoja. Vrt. miten helposti haksahdit Trumpin ja taustajoukkojensa, eräänkin naispuolisen tiukkaa Texasin murretta puhuvan asianajajan, puheisiin ja väitteisiin.

Nyt käy sama juttu. Sulla on joku tarve tarrautua luikuria laskeviin tyyppeihin ja sinisilmäisesti uskoa heihin. Tässä on jotakin isompaa taustalla.

Tämän olen pannut merkille. Ei millään pahalla ♡
 
Mistä rokotteesta tässä on kyse? Kun niitäkin on ihan lähtökohtaisesti erilaisia - esim. Vertaa Janssen vs Moderna. Operoivat aivan eri periaatteella. se kun ei tästä kovasti tieteellisestä raportista käy ilmi. Voitko valaista?
 
vierailija
Sinäkin raasu olet luultavasti "oppinut" mainitsemaan Pohjois-Korean mitä eriskummallisimmissa yhteyksissä, koska PS.

Sulla ei valitettavasti ole yhtään kykyä käyttää niitä kuuluisia omia aivoja. Vrt. miten helposti haksahdit Trumpin ja taustajoukkojensa, eräänkin naispuolisen tiukkaa Texasin murretta puhuvan asianajajan, puheisiin ja väitteisiin.

Nyt käy sama juttu. Sulla on joku tarve tarrautua luikuria laskeviin tyyppeihin ja sinisilmäisesti uskoa heihin. Tässä on jotakin isompaa taustalla.

Tämän olen pannut merkille. Ei millään pahalla ♡
👍
Kiitos kannanotostasi!
Pohjois-Korea heitto oli minulle tarkoitettu.
Minua aina naurattaa, kun siitä maasta tulee uutisia. Kim on laihtunut ja voi hyvin.
Katsoin Aurora-tulevaisuustapahtuma keskusteluja. Kirjoitin jo aiemmin Me Naiset uusimmassa numerossa olevasta artikkelista ’Some on rikki’.
Riku Rantala sanoi, että somen keskustelukulttuuria vaivaa lastentaudit.
Lispetti on kirjoittanut olevansa yksityisyrittäjä ja ilmeisesti hänellä on liikaa vapaa-aikaa.
Muistan kun itse olin 40+ iässö kaikkitietävä besserwisser. Istuimme työpaikalla pitkään kahvitauoilla ja juteltiin kaikenlaisista asioista tieteen adiantuntijoiden kanssa.
Senaikainen aviomies oli liikemies ja matkusteli jatkuvasti ympäri maailmaa.
Minua kammottaa suomen kielen tilanne. Pienessä maassa otetaan suoraan käyttöön ulkomaisia sanontoja kuten busiin alle heittäminen.
Jos olisin tosikko, parkuisin nyt jääneeni bussin alle Lisbetin heittämänä. Toisena vaihtoehtona heristäisin nyrkkiäni ja latelisin sivukaupalla tekstiä Pohjois-Korean tilanteesta.
Heräsin myöhään ja mietin miksi tänään liputetaan.
Lasten oikeuksien päivä. Ehkä joskus liputetaan Fiksun somekäyttäytymisen päivää.
Olin 1990-luvulla terveysterroristi. Sitten puolisoni terveys romahti ja vein kaikki vitamiini- ja muut valmisteet muovipussissa roskiin.
Paras keino voida hyvin on luottavainen asenne elämään. En ahdista itseäni terveyshumpuukilla.
Tiedän, että tälläkin palstalla pyörii vaihtoehtohoitoihin hurahtaneita. Ylen iltauutisissa kerrottiin, että Etelä-Saksan matala koronarokoteprosentti johtuu osin alueen perinteisistä uskomushoidoista.
Kaikkea olen kokeillut, mutta homeopatiaa en.
Joten rakkaat lukijat. Juttujani vuosia jopa vuosikymmeniä lukeneneet tietävät, että en vähästä vedä hernettä nenääni. Nenän kautta hengittäminen on terveellistä, luin Me Naisista.
 

Yhteistyössä