E-pillereiden aloituksen jälkeen vauvalle näppylöitä?

Aloitin käyttämään Cerazette-pillereitä kun vauvalla oli ikää n. 3 kk. Pari päivää sen jälkeen hänelle tuli pieniä punaisia näppylöitä ja iho muuttui kuivemman oloiseksi. Itselläni sivuvaikutus (päänsärky) meni ohi vajaassa viikossa, mutta pojan näppylät eivät ole lähteneet vielä mihinkään. Toki voihan ne tulla muutakin syystä, mutta hiukan oudolta tuntuu.

Onko sulla kokemuksia Cerazetten aiheuttamista oireista vauvalla?

Lala ja poju reilut 3 kk
 
Musta tuntuu että käytät minipillereitä sillä e-pillereitä ei saa käyttää imetyksen aikana. Voi tuo johtua ihan normaaleistakin syistä sillä vauvoille tulee ja menee näppylöitä. Kysy vaikka neuvolasta seuraavalla kerralla kun menette vauvan kanssa onko syy-seurausyhteyttä. Itse en ole huomannu omalla vauvalla kauheesti mitää erikoista iho-oiretta vaikka minipillerit ovat käytössä.
 
En osaa vastata oikein kysymykseen, kun ite lopetin imetyksen ennen kuin alotin Cerazetet. Mutta jos imetät, niin voihan se pillereistä tuleva hormoni vaikuttaa vauvaankin vähän. Eikös normaalistikin vauvoille tule puhtiainen (eli näppylöitä naamaan) joskus n.6vk ikäisenä, ja olen ymmärtänyt että se johtuu äidin hormoneista.
Mutta kannattaa toki kysäistä asiasta. Voihan se olla jostain muustakin, esim. joku ruoka-aine tai kylmä ilma. Meillä ainakin pakkassäässä kuivaa poskien iho helposti.
 

Yhteistyössä