edelleen noista täytekakuista...

tuliskohan semmosesta hyvä jos tekis ihan normaalin täytekakun pohjan ja laittas väliin sitä suklaavanukasta ja sulattas päälle sitten jotain suklaata? minkälaista suklaata siihen vois sulattaa, tarviiko lisätä mitään? entäs laitanko väliin jotain muuta vielä, banaania tms, käyköhän se siihen? :whistle:
 
HentunLiisa
päälle esim. ihan taloussuklaata tai Fazerin MinutBlock sarjasta löytyviä leivontasuklaita ;)
väliin voit laittaa sen vanukkaan kaveriksi esim. sitä banaania tai sit jotain 4kk sosetta, esim. mangoa soseena. kostutus maidolla tai esim. appelsiinitäysmehulla ';)
 
paniikkihäiriöinen
Heips!siskoni kanssa teimme isäni 60v.juhliin kakun jossa oli välissä omenahilloa+ Floran vispiä+maitorahkaa.kostutimme päärynätäysmehulla.päälle kinuskia ja reunat tolla vispivaahdolla.oli aikas nam!!hyvän makuinen hillo (jos ei oma tekemää..)olikohan Herkkumaa??lasipurkki. :p
 
Itse teen suklaakuorrutuksen aina tällä ohjeella -ei tule sellainen kova leikattava ja on kauniin näköinen. Huom. tämä määrä riittää jos laittaa reunat kermalla, mutta jos haluaa koko kakun peittää suklaalla niin täytyy tehdä enemmän.

0,5dl kermaa
100g taloussuklaata

Mittaa kerma ja paloiteltu suklaa kattilaan, kuumenna kiehuvaksi. Kuumenna sekoittaen 3-4 min. Kaada kuorrutus kuumana kakulle.

Väliin sopii esim. tällainen suklaa-aprikoosi täyte:

200g tummaa suklaata
0,5dl sokeria
2tl vaniljasokeria
200g maustamatonta tuorejuustoa
2dl kuohukermaa

Sekoita sulaneen suklaan joukkoon sokerit. Jäähdytä suklaa välillä sekoittaen. Lisää tuorejuusto ja vaahdotettu kerma. Kostutetun kakkupohjan päälle sitten ensin aprikoosia (tai esim.banaania -ihan maun mukaan) ja sitten suklaatäytettä.

Tästä kakusta on ainakin meidän juhlissa kovasti tykätty
:)
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 05.11.2004 klo 21:41 koda kirjoitti:
Itse teen suklaakuorrutuksen aina tällä ohjeella -ei tule sellainen kova leikattava ja on kauniin näköinen. Huom. tämä määrä riittää jos laittaa reunat kermalla, mutta jos haluaa koko kakun peittää suklaalla niin täytyy tehdä enemmän.

0,5dl kermaa
100g taloussuklaata

Mittaa kerma ja paloiteltu suklaa kattilaan, kuumenna kiehuvaksi. Kuumenna sekoittaen 3-4 min. Kaada kuorrutus kuumana kakulle.
jos tekis tuon ja lisäs vielä puolikkaan annoksen, niin riittäskö reunoillekkin? vai teenkö vaan kaksinkertasen annoksen? :whistle:
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 10.11.2004 klo 13:32 Taiska kirjoitti:
\
Alkuperäinen kirjoittaja 05.11.2004 klo 21:41 koda kirjoitti:
Itse teen suklaakuorrutuksen aina tällä ohjeella -ei tule sellainen kova leikattava ja on kauniin näköinen. Huom. tämä määrä riittää jos laittaa reunat kermalla, mutta jos haluaa koko kakun peittää suklaalla niin täytyy tehdä enemmän.

0,5dl kermaa
100g taloussuklaata

Mittaa kerma ja paloiteltu suklaa kattilaan, kuumenna kiehuvaksi. Kuumenna sekoittaen 3-4 min. Kaada kuorrutus kuumana kakulle.
jos tekis tuon ja lisäs vielä puolikkaan annoksen, niin riittäskö reunoillekkin? vai teenkö vaan kaksinkertasen annoksen? :whistle:


Suosittelen kaksin kertasta annosta, tulee parempi jos reunoille laitat. Muistakaa arvon rouvat/ neidit laittaa ohut kerros marmeladia kakun pinnalle ennenku laitatte suklaakuorrutteen, näin ei kakku imase suklaata itteensä!
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 10.11.2004 klo 21:30 annamanna kirjoitti:
\
Alkuperäinen kirjoittaja 10.11.2004 klo 13:32 Taiska kirjoitti:
\
Alkuperäinen kirjoittaja 05.11.2004 klo 21:41 koda kirjoitti:
Itse teen suklaakuorrutuksen aina tällä ohjeella -ei tule sellainen kova leikattava ja on kauniin näköinen. Huom. tämä määrä riittää jos laittaa reunat kermalla, mutta jos haluaa koko kakun peittää suklaalla niin täytyy tehdä enemmän.

0,5dl kermaa
100g taloussuklaata

Mittaa kerma ja paloiteltu suklaa kattilaan, kuumenna kiehuvaksi. Kuumenna sekoittaen 3-4 min. Kaada kuorrutus kuumana kakulle.
jos tekis tuon ja lisäs vielä puolikkaan annoksen, niin riittäskö reunoillekkin? vai teenkö vaan kaksinkertasen annoksen? :whistle:


Suosittelen kaksin kertasta annosta, tulee parempi jos reunoille laitat. Muistakaa arvon rouvat/ neidit laittaa ohut kerros marmeladia kakun pinnalle ennenku laitatte suklaakuorrutteen, näin ei kakku imase suklaata itteensä!

Kaksin kertasena tekisin minäkin. Tulee ihan sopivasti juuri levyllinen suklaata. Ja suklaakuorrutehan ei voi ikinä olla liikaa ;) :whistle:
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 11.11.2004 klo 22:08 koda kirjoitti:
Kaksin kertasena tekisin minäkin. Tulee ihan sopivasti juuri levyllinen suklaata. Ja suklaakuorrutehan ei voi ikinä olla liikaa ;) :whistle:
hehhee, näinhän se kyllä on! :D kiitosta vaan tuosta ohjeesta! ;) tarviiko siihen laittaa mitään marmeladia niinkuin joku tuolla vinkkas ettei se imeydy siihen kakkuun? :whistle:
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 12.11.2004 klo 10:12 Taiska kirjoitti:
\
Alkuperäinen kirjoittaja 11.11.2004 klo 22:08 koda kirjoitti:
Kaksin kertasena tekisin minäkin. Tulee ihan sopivasti juuri levyllinen suklaata. Ja suklaakuorrutehan ei voi ikinä olla liikaa ;) :whistle:
hehhee, näinhän se kyllä on! :D kiitosta vaan tuosta ohjeesta! ;) tarviiko siihen laittaa mitään marmeladia niinkuin joku tuolla vinkkas ettei se imeydy siihen kakkuun? :whistle:
Itse olen välillä laittanut ihan ohuesti aprikoosimarmeladia kuorrutteen alle. Ja kun laitan aprikoosia kakun väliinkin, niin toistuu ihan mukavasti sama maku. Joskus on marmeladin osto unohtunut eikä kuorrute kyllä ainakaan silloin kakkuun imeytynyt, joten ei liene välttämätöntä. Tiedä sitten kävikö vain hyvä tuuri... :)
 
täytin nyt sen kakun, mut se kuorrutus ei riittäny silti reunoille, tai se siis vaan valu siitä alas ja sit se ei enää levinny kun kylmeni... mut kermaa onneks jäi niin laitoin sitten sivut sillä. oli aivan mahtavan makuista, kiitosta vaan vielä kerran kodalle! :p
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 13.11.2004 klo 15:39 Taiska kirjoitti:
täytin nyt sen kakun, mut se kuorrutus ei riittäny silti reunoille, tai se siis vaan valu siitä alas ja sit se ei enää levinny kun kylmeni... mut kermaa onneks jäi niin laitoin sitten sivut sillä. oli aivan mahtavan makuista, kiitosta vaan vielä kerran kodalle! :p

Ole hyvä vain :) Tuo reunojen laittaminen suklaalla ei todella olekaan mikään ihan simppeli juttu, mutta hyvä, että kermaa oli tarpeeksi niin et ihan pulaan joutunut!
 

Yhteistyössä