Elokuun 2011 pikkuiset syyskuussa

Meijän neitin mitat 7viikon nlassa 5380g ja 60cm pitkä, et hyvin kasvaa..:) nimen sai eilen Iina Amalia:).. ite otan tuon rotarokotteen mikä suun kautta annetaan koska 3 ensimmäiselle en ole ottanut ku ois ite pitäny maksaa ja lapset ovat sairastaneet tosi kamalan mahataudin vauvana, jopa osastolla osa joutunu oleen tipassa.. 4 lle lapselle otin ja sillä ei ollut mahatautia sitten vauvana olleskaa, joten otan nytkin jos ei vaik tulis sitä tautia...meil neiti kiltti ja rauhallinen, mut mullaon sit 4 muuta hämmentäjää tässä joten työtä on riittämiin... Jälkitarkastus oli tännää ja kaikki ok...
 
Liityin heti Miuskin perustamaan ryhmään. :) Pitää vähän paremmalla ajalla tutustua tarkemmin..

Jee, mä niiiiiiin rakastan KuplaStopia!! :heart: Masuvaivat on helpottanu ihan tositosi paljon (tosin vaivat alkaa tod. näk. heti ku otetaan D-vtamiini taas kuvioihin.. :whistle:)! Ja sit käytiin miehen kanssa eilen kaupungilla ja mä löysin vihdoin ja viimein kunnolliset imetysliivit! Jeeee! Kyl noita kauppoja olikin jo koluttu, löyty sit Kampin Bebesistä. :) Hassua muuten ,et miten joissain kaupoissa imetysliivien kuppikoot loppuu jo D:hen, luulis, et ku tissit

Saatiin myös BabyBjörnin rintareppu, mites ton kanssa, saako ihan näin pientä jo pitää repussa ihan miten kauan viihtyy vai oliks siin joka aikaraja?

Tänään käytiin miehen työpaikalla esittäytymässä ja huomenna ois mun duunin vuoro. Meiän neiti on siitä kiva, kun se nukahtaa kaukalossa heti, kun ollaan ajetta noin 15 metriä, helpottaa kummasti ku on yhden aikuisen voimin liikenteessä. :D

Eli nyt tuntuu, et rupeis sujumaan tää touhu pikkuhiljaa.. :) Tosin raukalla on tullut pyllyreiän ympärille punainen, kuiva ja hilseilevä ihottuma. Vaippaihottumaa? On just sen olonen, et kakka ois poltellu herkkää ihoa.. Sipaisin sinkkivoidetta, katotaan jos auttas..


u & Sofia 3vk 5pv
 
Meillä oli tänään kk neuvola vaik lauantaina vasta virallisesti tulee ikä täyteen. Mitat oli 5020g (4015g), 53,5cm (50cm), 37,5cm (35cm) :) Ihan mukavasti näyttää kasvavan ja mulla maito riittää :) :heart:

Mies lähti tänään takas töihin. Ihan kivasti meillä kahdestaan meni eka päivä :) Ihan turhaan sitä mietin, mut minkäs sitä itelleen voi :D

Nyt syöttöpuuhiin taas :)

Salama ja neiti 3vko 4pv
 
Noniin, nyt on meillekin haettu Biolattet. Liikkeessä myyjä sanoi, että on ollut tosi suosittu tuote vauvperheissä ja paikallinen vyöhyketerapeuttikin on suositellut. Jätän nyt Kuplastopin pois ja kokeilen tällä.

Tällä hetkellä vintiö ei tahdo nukahtaa ilman tissiä. Saas nähdä, miten saan sen tulevaisuudessa nukutettua suoraan sänkyyn... :O
 
Jälkitarkastus oli eilen ja kaikki ok ja otti samalla papa-kokeen. Piti olla vain pientä verenvuotoo, mut mitä vielä vuosin kaksi päivää kuin ois ollu menkat :| Eikä ollu menkat ihan varmana... Nyt vuoto jo vähenemään päin. Onko muilla ollu tämmöstä jälkitarkastuksen jälkeen?

Pojalla on nyt päiväunet ihan sekasin. Tai siis kun ennen nukkunu kahet 2-3 tunnin päikkärit niin nyt nukkuu aamupäivästä ton verran mut sit iltapäiväunet jää yleensä 15 minuuttiin. Ja sitten ei malta millään yöunille nukahtaa kun on varmaan niin yliväsyny. Nyt pitää yrittää kokeilla et jos nukkuttais toisetkin päikkärit vaunuissa niin sais ees tunnin nukkua. Niin ehkä paremmin yöunillekin nukahtais. Tänään kyllä nukahti ylättävän hyvin :) Ei tarvinnu kun kaksi yritystä. Poika siis nukahtaa yleensä syliin ja kun laitan sänkyyn niin herää... Isosiskokin nukahti muuten tänään aika hyvin :)

BabyBjörn rintareppuun saa muistaakseni laittaa 3kilosta eteenpäin. Mulla rupee koskemaan kyseinen reppu selkään eikä tuo poikakaan siinä pitkää aikaa viihdy. Haluisin ehken kokeilla sitä Manducan reppua ( kuulemma ergonominen vauvalle ja kantajalle) mut en viiti sijottaa kun jos ei poika viihdykkään siinä. Kantoliina taas tuntuu vielä vieraammalta ajatukselta mulle...

Ristiäiset vaan lähestyy ja remontti vielä vaiheessa :whistle: Nimet saatiin viimein päätettyä. Ehkä. Pitäis alkaa tarjoilujakin suunnittelemaan kun vajaa 2 viikkoa aikaa. Tulee taas kiire niin kun mulla on tapana :p Vielä pitäisi keittiön välitila laatoittaa, listat laittaa koko taloon, ikkunat tiivistää ja pestä, verhotangot asentaa ja verhot ommella tai vähintään lyhentää, kynnykset laittaa ja uunin eduslaatat saumoittaa. Ja kaikkien näiden lisäksi vielä leipoa ja siivota ja hoitaa lapsia... Eli KIIRE! :LOL:

Onko muita jotka on menossa tulevaisuudessa vauvauintiin? Ilmoitin meidän vauvan vauvauintiin viikko syntymän jälkeen ja se alkaa tammikuussa, jollon poika on yli 5kk. Oisin halunnu lokakuussa alottavaan ryhmään ja ois alotettu sit marraskuussa kun 3kk tulis täyteen ja esikoinen ois päässy taas sukeltamista harjottelemaan, kun pelkään et on unohtanu koko homman kun ei olla päästy uimaan pojan syntymän jälkeen, mut ryhmä oli jo täynnä :ashamed: Eli ois pitäny ilmottaa jo ennen syntymää... Enpä arvannu tätä kun esikoisenkin ilmotin vasta kun hän oli 2kk ja hyvin mahduttiin seuraavaan ryhmään. No esikoinenkin alotti 5kk iässä ja ihan hyvin oppi :D

Ja minäkin lasken vauvan iän niin et ikää on 1kk kun 1. päivä on syntyny niin aina 1.päivä se kk tulee täyteen. Yleensä jos joku kysyy ikää niin sanon et "8 vkoo" tai "1kk 3vkoo" mut tänne kirjotan yleensä kuukauden ja päivät niin ei tartte viikkoja siihen väliin enää laittaa :)

Jose ja Tuffe 1kk 25vrk
 
hei kaikki!

minä onnellinen sain vaavin elokuun 17pv pikku Jericho 52cm 3560g <3 (41+0)

saako tuohon listaan liittyä! ois kiva saada kaksplus vauva-mamma-ystäviä :) oon aika uusi täällä!
 
Viimeksi muokattu:
  • Tykkää
Reactions: Sajeva
Terve vaan !!!

Meidän kaiffari sai nimen 18.päivä ja muka on tässä ollu niin kiirettä, etten ole kerinnyt tänne tulla. Pojasta tuli Oskari Aatto Aukusti. Nätisti oli Osku koko kasteen ajan, muutama pikku itku pääsi. Oli kuulemma piereskelly oikein kunnolla kokoajan. Sylikummi aluksi luuli, että oli oikein tavaran kanssa olis tullu :LOL:

Täällä muutenkin menee oikein rauhallisesti. Yöllä tarvii vaan yhden kerran nousta syöttämään ja sekin tossa neljän hujakoilla. Kerkee itsekkin nukkua ihan hyvin. Flunssa tosin nyt meinaa täällä nostaa päätään. Itselläni on kurkku kipeä ja nuhaa pukka ja Oskukin vähän korisee ja pärskii.

Minäkin ilmoittauduin Miuskin laittaamaan kerhoon. Olen niitä harvoja, jotka ei ole facebookissa. Toivottavasti täälläkin kuitenkin riittää vielä juttelijoita.

katso liitettä 13875

Pygmi ja Oskari 8vko
 
  • Tykkää
Reactions: Miuski00
Heippa!

Meillä oli eilen 2kk neuvola ja uudet mitat olivat:
4760g ja 55cm Hyvin siis kasvaa omalla maidolla! :heart:

Vauva uinti - Varmaan aloitetaan uinti, käytii esikoisen kanssa ja me tykättiin ja esikoinen tykkäsi, ja tykkää edelleen uimisesta ! :)

Muuten arki rullaa ihan hyvin, vauva on kiltti ei turhia itkeskele, ainut että D-vitamiinejä ei anneta joka päivä, koska niin päivinä ehkä vähän itkusempi niin tyyliin joka toinen tai kolmas päivä annetaan.
Yöt mennään 2-3 syötöillä, ja nukahtaa onneksi aina heti syönnin jälkeen uudestaan. :)

Majj ja L perjantaina 2kk :)
 
Hei auttakaa tätä tekniikan ihmelasta. Mulla on tää kaksplus sivu menny tämmöseksi pieneksi, siis että näyttö täyttyy vaan puoliksi ja teksti on niin pientä et just ja just näen sen. Mitäköhän nappia oon painanu... Miten saan tän takasin isoksi?
 
Mahtoikohan auttaa... mulla on tapana pienentää välillä näyttöä ctrl ja - nappuloilla ja sitten suurentaa tarvittaessa ctrl ja + nappuloilla. Tiedä sitten onko se vaan ff:n ominaisuus... en ole mikään bittihirmu :D
 
Eea
Käytiin eilen poitsun kanssa 1 kk neuvolassa. Eipä ole ihmekään että on 50 ja 56 cm vaatteet jäänyt pieneksi. Mitat 5560 g ja 58 cm. Huimasti on jätkä kasvanut, syntyessään oli 3880 g ja 50,5 cm. :)

Aika kuluu ihan tajutonta vauhtia sekin. Uskomatonta, että huomenna pojan syntymästä tulee kuluneeksi jo kuukausi. Mihin miun vauva on kadonnut? :)

Eilen oli terkkarin kanssa puhetta uudestaan raskaaksi tulosta ja kuulemma ei mitään estettä ole. Tietysti imetys saattaa sen estää, mutta näyttääpi siltä, että miulla alkoi kuukautisetkin, joten ehkäpä raskaaksi tuleminenkin olis mahdollista piakkoinkin. ;) Onkohan sitä ihan pimee kun haaveilee jo uudesta raskaudesta??? :LOL:

Meillä olis lauantaina ristiäiset ja valmistelut hyvässä vauhdissa. Onneks äiti ja anoppi auttelevat leipomusten kanssa ja sisko on luvannut tulla perjantaina auttamaan siivoamisessa.

Eea & Urkki 4 vk 2 pv
 
Eea Tärppi onnea!!! =)

Kuis monellla on vauva haaveissa vielä piakkoin tai joskus??

Meille riittää nämä viisi kultaa :heart: :heart: :heart: :heart: :heart:
mutta jännittelen plussauutisia muille täältä taustalta :)

Pieni Tähtönen ja Pihla 1kk 10pvä
 
Kiva-olin kirjoitellut ummet ja lammet :) ja kun painoin "lähetä" kaikki hävisi johonkin :headwall: Tänne kun ei muutenkaan ikinä ehdi kun tuo neiti aika hyvin työllistää nämä päivät. Meillä huudetaan taas vatsaa enemmän- jätin disflatylit pois,mutta nyt otan ne takaisin kyllä käyttöön noiden Biolattejen kanssa. Annetaanko niitä Biolattejasen mitallisen verran mikä siinä tuli mukana? Kun se ei kyllä ole sitä puolikasta teelusikallista,mikä siinä purkin kyljessä lukee... Ei ymmärrä..

Lisäruoka vaihdettiin nyt kanssa Nanista siihen Nutricia Omneoon,mutta neiti ei kelpuutakkaan sitä.. Itse aloitin kanssa nyt maidottoman ruokavalion. Kokeilussa on siis kaikki kikat :D Piru jos ei ala masukivut katoamaan :D.


Mutta mentävä taas on,


Oliivimaria+Neiti Pullaposki-Nirppanokka (huomenna 1kk)
 
Listaa taas päivittelin.

Täällä oli maanantaina 1kk neuvola ja mitat oli 4360g ja 54cm. Ens viikolla on lääkärineuvola.

Itellä nyt sit rintatulehdus edennyt niin pitkälle antibioteista huolimatta että siellä on luultavasti paise. Huomenna meen kirran polille sitä näyttämään ja luultavasti tyhjennetään. Toivotaan, että menee ihan polikäynnillä ettei tarvis osastolle jäädä.
 
Moiks!

Tsempit vauva-10 sen rintatulehduksen kanssa!! :flower:

Meillä haaveissa vielä ainakin toinen lapsi mutta haluan lapsille ikäeroa 2-3 vuotta eli joskus tulevaisuudessa sitten. Nyt keskityn ihastelemaan ja kummastelemaan tätä esikoista :heart: Ja tuon sektion takia joutuu ainakin sen vuoden odottelemaan tai niinhän ne kai suosittelee...

Meillä huudot tyssäs sunnuntain jälkeen kun seinään.. Ja poika ollut muutenkin tyytyväisempi, hymyilee ja juttelee... :heart: Ny jännäänkin kun ajattelin ens viikolla aloittaa d-tipat uudestaan kun ovat olleet meillä pannassa että palaako huuto niiden myötä. No sen näkeepi sitten.

Kuinka paljon teijän vauvat nukkuu päivän aikana? Musta tuntuu, että tää meidä kaveri on aikamoinen unikeko ny kun maha helpotti, nukkuu noin 2-3 päikkärit (n. 2 h kerrallaan), välissä valvoo noin 1,5-2h, illalla valvoo sitten pidemmän pätkän (3-4h) ja 23-00 menee yöunille ja nukkuu aamuysiin (muutama syöttö tosin välissä).

Piianappula + Lenny 2,5 kk :heart:
 
nukkumisesta Pihlan nukkumisrytmi on tälläinen. Aamulla herää n.6-7 aikaan, kuten minäkin heräilen isommat laitteleen kouluun. (vkonloppuisin myös ihan samalla rytmillä mennään) Ensin aamulla on rinnalla ja sitten alkaa napittamaan isoilla silmillään muun perheen tapahtumia :) katselee meidän muiden aamupalahetketkin rauhallisesti. Sitten ottaa pienet nokoset 8 aikaan. Herää taas rinnalle 8.30 ja nukkumaa alkaa taas sitten 10 aikaan, jotka ovat pitkät päikkärit eli n. 3h. Sitten taas rinnalle ja seurustelua. Valvoskelee kyllä pitkiäkin tovia jo. Iltapäivätorkkuja ottaa milloin mitenkin ja yöunille menee klo 22 jälkeen ja nukkuu sinne 6-7 asti, pari yösyöttöä välissä.

Pieni Tähtönen ja Pihla 1kk 11pvä
 
Vauva-10:lle jaksamiset rintatulehduksen kanssa. Koputan puuta, ettei itselleni tule

Täällä ollaan kanssa mietitty lisää lapsia, ainakin yksi, mutta ei ihan heti perään. Aikalailla samanlaiset ajatukset kuin piianappulallakin

Nukkuminen menee meillä sillalailla, että Oskari herää n.8-9 ja sen jälkeen yleensä nukkuu sellaset nautiskelu-unet :LOL:n.15 min. jossain välissä. Päiväunet 11 jälkeen, jotka kestää n. 3h joskus jopa 4h. Itapäivällä ottaa torkkuja vähän niinkuin milloin haluaa, herää yleensä just silloin kun minä menen vessaan. Pitkiä aikoja on jo kuitenkin hereillä. Yöunille menee yleensä n.21-22. Yö meneekin sitten 1 tai 2 syötöllä

Mites teillä on kotieläimet ottaneet uuden tulokkaan vastaa? Meillä oli aluksi pikkuisen hankaluuksia, noiden kisujen kanssa. Kun ovat ihan sisäkissoja ja todella lellittyjä sellaisia. Toinen kissa oli aluksi vain piilossa ja toinen mielenosoituksellisesti pissaili vääriin paikkoihin. Nyt tosin ovat jo rauhoittuneet, kun laitettiin Feliway-haihdutin vähäksi aikaan pöhisemään.

Pygmi + Oskari sunnuntaina 2 kk
 
Meillä unirytmi on ihan kummallinen. Helmi herää ennen ysiä, sit menee kympiltä nukkumaan ja nukkuu tosi pitkään, jopa kolmeen asti! Nytkin edelleen nukkuu aamupäiväuniaan. Syö siinä välissä kerran ja muutaman kerran saa käydä heiluttamassa vaunuja, mut muuten nukkuu vaan. Ulkona nukkuu syöttämiseen asti, sit jatkaa unia sisällä kaikki ulkovaatteet päällä. Sit on hereillä pari tuntia ja sen jälkeen alkaa pikkunokosten aika, eli nukahtaa syliin jossain välissä mut nukkuu ehkä vartin ja sama toistuu. Nukkumaan menee klo 22-23.

Vauva-10 paranemiset rintatulehdukseen!

Täällä on tytöt nuhassa taas, jeejee. Helmi ressukka kun nenä on ihan tukossa.

hemari ja helmi 2kk 2vk 3pv
 

Yhteistyössä