Elokuussa 2010 synnyttäneet

  • Viestiketjun aloittaja Sartsa83
  • Ensimmäinen viesti
Synnytyaskertomusta lyhyesti:

Eli 1.9.. alkoi aamuyöstä pienet kivut ja supistukset, aamulla vessassa käydessä tuli paperiin myös verta.
Supistuksia tuli pitkin päivää enemmän ja vähemmän, mutta kuitenki kipeähkösti.
Illalla vietiin esikoinen mummolaan yöksi siltä varalta jos tulee yöllä lähtö, ja jos ei nii ylikaikaiskontrolli olisi aamulla kuitenki ollu.

Illalla alkoi sitten supistukset tuntumaan jo aika napakoilta ja niitä tuli tiheemmin...
Joskus 22.00 aikaa lähettii ajaa kohti Oyssia, ja käytävällä katottii viel kelloa että ekan kerran tästä kävellään n. klo 22.30 (jos passitetaan takas kotii).

Sisälle mentiin ja tutkittii tilanne, 3cm auki ja kanava hävinny, eikun saliin. Supistuksia tuli mutta, ei viel niin pahoja...ilokaasua hengittelin siinä...siitä ei ollu paljon apua, mutta mukava pöhnä tuli, joten kipu vähän vaimeni.

Kun supistukset alkoi oleen kovempia, aloin pyytämään jotain muuta...kohdunkaulanpuudutetta kokeiltiin seuraavaksi...ei mitään virkaa koko puudutteella!! Täysin turha!

Kalvot puhkaistiin sitten klo 01.00, ja johan alkoi rytinällä tapahtuun...
Supistukset koveni, ja kätilö soitti anestesialääkärin paikalle epiduraalia varten...no, epiduraali muuttu spinaaliksi, koska olin jo 7cm auki, ja kipu sietämätöntä!!!
Lääkäri yritti, ja yritti laittaa mutta em voinut olla paikalla...sattui niin kamalasti...tais olla 4 kertaa kun yritti ja aikaa vierähti...
Ponnistamisen tarve oli aivan järkyttävä välillä kun vauva teki tietä itselleen.

Kun lääkäri sai sen spinaalin jotenkuten laitettua, nii aaaaaah, mikä tunne!!! Johan helpotti.
Siinä samalla aukenin 10cm, ja odotettii että ponnistuttais...mut ei. Ja vauva oli vielä korkealla...ei laskeutunut ollenkaan...
samalla alkoi vauvan sykkeet laskea supistusten myötä, ja pahimillaa oli useemman minuutin 80 luokkaa.
Ph arvot otettii klo 02.15 ja 02.55 ja laskussa oli....

kiireelliseen sektioon! (imukuppia ei voinut käyttää kun vauvan pää oli liian ylhäällä)

2.9.2010 Klo 3.27 rääkäisi ihana poika, jolla painoa 3720g, ja pituutta 52cm!:heart:

Pikku hetken ehdin poikaa nähdä kun se vietiin pois, ja minä jäin saliin...sieltä heräämöön, ja aamulla osastolle tutustuun poikaan!

Lääkäri oli sanonut miehelle kun oli vauvaa tutkinu leikkauksen jälkeen, että napanuorakin oli ollut aika lyhyt (45cm)

Mahdollinen syy vauvan ahdinkotilaan oli, että napanuora oli jotenki häpyluuta vasten, joten se jäi puristukseen.

Ja kuvaa pienestä:heart:

 
Vauvahaaveita onnittelut kullannupusta! :hug:

Tänään käytiin ACTH-rasitustestissä Koksissa ja tulokset lääkäri soittaa huomenna ja jos testi ok niin saadaan lopettaa lääkitys :) toivon mukaan käy niin... tyttö kasvanut niin hyvin, että syöttöajoista päästiin vihdoin ja viimein sitten eroon, eli ei tarvitse enää syötellä ja herätellä toista 3 tunnin välein :) Saas nähä millanen ensi yöstä tulee, että saatasko nukkua pitempikin pätkä putkeen... Nytkin tyttö on jo yöunilla ja päivärytmi on selkeestikin hänelle kehittymässä, koska jo viikon putkeen on nukahtanut viimeistään yöunille yhdeksältä ja aamulla herää yleensä ennen kahdeksaa. Aamulla tyttö jaksaakin valvoskella helposti sen 2 tuntia ja pidempiä päikkäreitä nukkuu sitten päivemmällä.
Mites teillä muilla vauvat nukkuu ja onko jo rytmiä kehittynyt??

Meillä on sitten ilmeisesti alettu hymyilemään :heart: tai ainakin luulen nähneeni parikin hymyä jo :LOL: Ja sitä ihanaa jokeltelua odotellaan kovasti, tuntuisi kovastikin olevan neidillä asiaa, mutta kun ei saa pienokainen ääntä vielä aikaiseksi, pienestä on enää kiinni...

Patience ja Ella-neiti 5vkoa(huomenna) :heart:
 
Sartsa83
Päivän kuulumisia: Täällä ei tuolla rintakumilla (ostin eilen) ole mitään tekoa, vaan tuo makoilu tänään (otettin tämmönen äiti-poika päivä sängyssä) pojan kanssa sängyssä on vähän parantanut imetystä! :) :heart: Muutenkin poika ollut tänään rauhallisempi masuvaivojen suhteen ja nukkunut hirmu hyvin... viime syötöstä (rinta+pullo) on nyt jotain 2,5h.. että oottelempa tässä koska poitsu herää uudelleen syömään. Joka tapauksessa toinen on paljon rauhallisempi tänään. Tällä ns. kotivierihoidolla on siis apua! Ollaan kumpikin ihan ilkosillaan peiton alla lähekkäin. :heart:
 
Hauska idea Sartsa tuo peiton alla kölliminen=) hieno juttu että siitä tuntuu olevan apua imetykselle! Ei kannata luovuttaa!

Patience kyseli päivärytmistä, kyllä jonkunkainen rytmi on mutta meillä se koskee enempi aamua ja päivää. Iltaisin meidän neiti valvoskelee, syö ja itkuakin tirauttaa välillä. Ei malta ottaa torkkuja ni meinaa väsyä aivan ennen yöunille menoa. Masua taitaa myös hieman kipristellä. Eilen kikkailtiin 16.30-24, lopulta kun alkoi oikein tosi huuto eikä rintai kelvannut ni annoin 2x30ml pullomaitoa, sen turnauksen jälkeen otti hetken pattiin kun "hävisin" taistelun... tosin neiti nukkui 24-6.48!! Päivällä myös uni maittaa vaunuissa 3-5h, olen käynyt 1-2h lenkeillä. Toivon että nämä illatkin rauhoituu jatkossa ja vauva menisi vaikka yöunille jo aiemmin ja sit syötäis yöllä 1-2 kertaa. Yleensä yösyöttö on ollut klo4-5.

Nyt laitoin vauvan kantoreppuun kun hartiat meinaa huutaa hoosiannaa ja kas hän nukahti torkuille. Laitettiin pyykit narulle ja nyt sain tilaisuuden naputella tänne. Mies on töissä joten sylejä on nyt vain yksi. En kyllä viitsi valittaa vauvan iltariennoista, koska muutoin vauva on tosi tyytyväinen ja helppo. Hymyjä minäkin kovasti odotan. Meillä oli neuvola viime perjantaina eli 3½vkoa vauvalla ikää: 3,5kg ja 52cm. Painoa oli 2viikossa tullut 420g ja pituutta syntymästä 4cm, että kai sieltä rinnasta maitoa tulee;)
Kiloja minulta on lähtenyt 1kk aikana 10kg, nyt ei meinaa tippua enää samaa tahtia. Painoa tuli 12-13kg ja sairaalaan ei jäänyt yhtään päinvastoin toin yhden lisäkilon kotiin. Turvotus oli leikkauksen jälkeen valtavaa...täytyy vain olla sitkeä ja lenkkeillä ja syödä hyvin että maitoa piisaisi.

Voimia meille kaikille arkeen, on tämä välillä raskasta, mutta niin ihanaa aikaa!!!!
 
kr83 Oho, sulla onkin painoo lähteny ja hyvin :D Mä taas en yhtään tiiä että paljonko mulla on lähteny, kotona kun ei ole vaakaa ja neuvolassa keskityin enemmän meijän poitsuun ja unohin sitten punnita itteni, mut ehkä sit ensi kerralla muistan punnita :D Mäkään en ole mitään herkkutaukoja pitänyt vielä mutta pitkiä kävely reissuja teen, se on mukavaa saada ihanaa raitsista ilmaa :D

Täällä jo kovasti ristiäisiä suunitellaan ;) Ristiäiskakku on jo tilattu ja nyt vaan muita juttuja etiskelemään. :D Mitenkäs muut?

Lumi ja poitsu 3 viikkoa :heart:
 
Sartsa83
Peppiina kiitoksia. :) Tosin nyt tilanne on se, ettei vasen tissi kelpaa sitten alkuunkaan nännin takia (eikä siihenkään rintakumi auta.. pahentaa vaan) mutta oikea rinta kelpaa. Niimpä meinaan sitten tehdä jatkossa niin, että vasenta pumppaan ja oikealla imetän.

Hymystä.. meillä jätkä hymyili tänään ISILLE muttei oo äidille hymyilly.. pientä hymyyn viittaavaa on kyllä näkynyt mutta ei selkeetä hymyä.. sitä ootellessa. :)

Ja päivärytmistä. Täällä nukutaan lähestulkoon päivä aina kokonaan, iltasin kukutaan jonkin aikaa (eilen nukahti vasta kahdeltatoista masuvaivojen takia pääsääntösesti). Päivällä ei siis mitään mahavaivaa ollut kun oltiin sängyssä, mutta illalla ne sitten alko! Se oli yhtä huutoo jonkin aikaa... mutta rauhottui kuitenkin sitten ja nukkui pari 3tunnin pätkää, jonka jälkeen noustiin ylös. Toivottavasti yöt jossain vaiheessa paranee ja yöt tulis nukuttua paremmin. Niin ja syödään siis päivisinkin 2-3 tunnin välein.

Sartsa ja poitsu 2vkoa & 5pvää :heart:
 
Sartsa83
Mulla ois kysymys, johon toivoisin joltain pikaista vastausta...

Mikä neuvoksi, kun: poika syö (etenkin iltaa kohden eli tankkaa yötä varten) todella paljon. Ilmavaivoja on nyt ollut viimeisen viikon todella paljon. Cuplaton autto aluksi, samoin rela-tipat kun annettiin cuplatonin tueksi. Nyt kuitenkin vattavaivat tuntuu pahenevan, koska jätkä nukahtaa aina pullolle (enemmän annetaan pulloa, kun tissistä ei tuu riittävästi eikä jätkä suostu tissiä syömään alun ongelmien takia.. vierihoito meni persiilleen kun jätkä joutu crp arvojen takia vastasyntyneiden osastolle).. eikä siis röyhtäile syötön jälkeen kunnolla. Tästä syystä tänään on alkanut kovat oksentelut, kun röyhyä vaan ei tule ja kun laskee selälleen tai kylelleen, niin hetken päästä oksentaa/pulauttaa lähes kaiken syömänsä pihalle. Röyhtäys ois siis todella tärkeää, mahankin kannalta, mutta minkäs teet kun toinen vaan ei röyhtäise????? Tähän siis kaipaisin kovasti neuvoja... oon lukenu jos minkämoisia mutta lähestulkoon kaikki asennot on kokeiltu... samoin yöllä sitten.. nukahtaa syötön yhteydessä/jälkeen, eikä röyhyä meinaa tulla ja/tai herää eikä meinaa enää nukahtaa takaisin. Miten te ootte toimineet vauvojenne kanssa öisin.. syötöt+röyhtäilyt=herääminen??? Vai onko herätty?? Valoja ei ilmeisemmin ainakaan kannata pistää päälle.. vaipan vaihdon yhteydessä se on vähän pakko että näkee, mutta ootteko onnistuneet senkin tekemään pimeässä ettei tarvitse valoa laittaa päälle?
 
Sartsa Meilläkin on välillä sama ongelma, ettei vaan aina sitä röyhtäisyä tule millään ja yleensä sitten lopputuloksena on juuri tuo pulauttelu enkä itsekään ole keksinyt keinoa röyhtäisyn aikaansaamiseksi.
Öisin meillä palaa vessassa valo ja avaan oven, että näen makuuhuoneessa vaihtaa vaipan ja syöttää, mutta siis aikas pimeässä kaikki tapahtuu. Yleensä röyhtäytän neidin syötön aikana 2 kertaa ja sitä viimeistä röyhtäisyä saa aina kyllä kauan hakea ja varsinkin öisin ja jos ei sitä kuulu niin laitan sitten neidin vaan takaisin nukkumaan. Välillä on yöllä sitten pulautukset tulleet ja toisinaan ei ole mitään aiheuttanut.
Minusta ei kyllä nyt ollut apua kysymykseesi, mutta näin ainakin meillä menee...

Meillä on aloitettu tänään hymyilemään!! =):heart: höpöttelin aamusella tyttöselle niin alkoi sitten ihanasti hymyilemään tutti suussa ja aina kun otin tutin suusta niin hymyily lakkasi :LOL: kyllä tuli äidille niin hyvä mieli, kun sai nähdä pienen tyttärensä hymyilevän :heart:

Patience ja Ella-neiti 5vkoa ja 4pvää :heart:
 
Patience Tuo on kyl ihanaa ku vauva rupee kunnolla hymyilemään :) Meillä aamuisin poitsu rupee 9 aikaan höpöttelemään ja ähisemään et nyt ei enään nukuta et ylös äiti ja isi! :D Sitten sitä noustaan väsyneenä ylös ja ruvetaan seurustelemaan. on se niin ihanaa :D:heart:

Voi Sartsa tuo on erittäin hankalaa jos ei röyhtäystä tule. :( Meillä pistetään oman massun tai rintojen päälle ja taputellaan pyllyyn kovasti, ja kyllä sieltä tulee välillä röyhtäykset. Tai sitten ellästi hypytetään siinä olkapäällä. Meillä mahavaivoihin jos on niin auttaa kun hieroo kellonsuuntaan hellästi vauvan massua pyöreällä liikkeellä jonkun aikaan ja sitten jaloilla sen jälkeen pumppaa niin tulee ilmat ja kakat pois Yleeensä jalkkojen pumppaus ja liikutteleminen auttaa niihin. Minä pistän aina vauvan jaloilleni niikun hän istuisi sitterissä ja pumpailen. Vaipan vaihto yöllä sujuu kun laittaa pienen yölampun päälle huoneseen tai sitten pistää makuuhuonen ulkopuolella olevan valon päälle niin näkee hyvin. Yleensä jos ei oo mitään kauheita kakkoja niin pyyhin kosteuspyyhkeellä nopsaan ja vaihdan vaipan. Ja sekin tuli mieleen että vaipanvaihto kannattaisi tehdä ennen syöttämistä koska vauahan herää siihen kun vaippoja vaihetaan, ja sitten ihanan lämmin maito tuuduttaa uneen Oletko jo aloittanut D-vitamiini tippojen käytön? Me aloitettiin 2 viikon ikäisenä ja Gefilus tipat jossa on maitohappobakteereita ovat mielestäni hyvät. Toivottavasti löytyy jokin keino miten mahavaivat saataisiin kuriin ja toivottavasti ei ole kyseessä kuitenkaan koliikki joka kestää sen pidemmän aikaan. Tsemppiä sinne!
 
Sartsa83
Kiitos Patience :) Ja kiva kuulla että siellä samaa ongelmaa.. :)

Tosin täällä opittu nyt uusia kikkoja... yks on ettei taputa peppuun ollenkaan vaan laittaa toisen tohon olkapäälle retkottaan rennosti.. siinä sitten hetken aikaa kun nukkuu ja on, niin röyhykin yleensä tulee. :) Toinen asento on että on poika on polvillaan mun mahan päällä ja siinä ilmassa sitten pomputtelen, niin tulee röyhy. Mutta tänään paras asento on ollu toi olkapäällä röhnöttäminen. ;) Katsotaan miten tuleva yö menee..

Kiitos LumiPonillekin. Kaikkea on kokeiltu ja on meillä D-tipatkin osittain käytössä.. huomattiin vaan että viime yönä ei juuri nukkunu kun annettiin myöhempään iltapäivällä ne tipat.

Sartsa ja poitsu 3vkoa ja 1pvä :heart:
 
Sartsa83
Neuvolakuulumisia tältä päivää:

Pituus: 57,5 cm (synt. 52,5cm)
Paino: 5390g (1.9. 4454g)
Pään ymp.: 41cm (synt. 38cm)

Neuvolatädin kirjotus: Hyvin kasvaa. Rintamaidon lisäksi vastiketta. Napa hyvä. Kannattaa päätään. Seuraa ympärilleen. Hymyäkin tullut. Ilmavaivaan DISFLATYL.

Ja seuraava aika neuvolaan + lääkärille on sitten 6vkon ikäsenä 27.9. :)

Sartsa ja pieni rakas jellonanpoikanen 3vkoa 4pvää :heart:
 
Sartsa83
Ihan vaan tulin kertomaan, että me ei olla haettu sitä disfatyliä ollenkaan.. ainoa mitä tänäänkin oon antanu aamulla, niin rela-tipat, mutta niitäkään ei oo joka päivä annettu. Pojan maha tuntunu olevan parempi.. kunhan saa röyhtäyksen tulemaan ja ilman kulkemaan masussa, kaikki on hyvin. Pari hyvää yötäkin ollu tässä.. mut vielä ei uskalla juhlia sen enempää.

Kui tää pino on iha kuollu?.. Vai johtuuko samasta ongelmasta kun itellä... klikkaan tuota "syntyneet" linkkiä, niin se heittää mut tuonne bebantenin syntyneet -ilmotukseen minne voi lisätä oman pikkusensa syntymäilmotuksen kuvineen päivineen. Pistin jo kaksplussan ylläpitoon viestiä, et missä mättää.... mut vielä ei toimi silleen kun pitäs, niin meen sitten tuon oman sivuni kautta tänne...
 
Heips kaikille!
Kyllä juu tuntuu olevan tässä pinossa aikas hiljasta, oon ite käyny lukasemas päivittäin mut en ole saanu aikaiseksi kirjottaa mitään :ashamed:
Noh, mites muilla vauva-arki rullaa? nukutaanko jo öisin hyvin?

Meillä sujuu oikein hyvin, tyttö on ihana ja tyytyväinen :heart: Välillä vaan tuppaa olemaan masuvaivaa, annoin aikasemmin rela-tippoja, mut en huomannu niiden auttavan, joten lopetin ne. Taitaapi olla nuo D-vitamiinitipat (Jekovit), jotka saa masun pipiksi, pitäs köydä apteekista hakemassa jotain toista valmistetta, et jos jospa se sopis paremmin tytön masulle.
Meillä nukutaan yöt todella hyvin, pari viimistä yötä on tyttö herännyt syömään vain kerran:cool: ja nukahtaa yöunille viimeistään ysiltä. Eilenkin söi illalla seiskalta ja nukahti kasilta ja heräs sitten syömään 02.30! Yölläkin tyttö syö nopsaan ja nukahtaa heti takaisin, et helppoa on :)
Päivällä syö n. 3h välein ja helpotti kyllä meidän arkea hurjasti, kun päästiin niistä hemmetin syöttöajoista eroon :) Lääkäri oli sitä mieltä, kun tyttö kasvaa niin hyvin niin saadaan mennä lapsentahtisesti.
Päivisin tyttö valvoo pitkiä pätkiä ja nukkuu hurjasti minipäikkäreitä, 15-30 min kestoltaan, todella harvoin nukkuu pitkiä päikkäreitä ja siksi varmaan nukkuukin niin hyvin öisin.

Perjantaina olis sitten taas neuvola ja sunnuntaina vihdoinkin ristiäiset :heart: Tyttö saa 4 kummia ja todellakin tällä kertaa ei ole nimi ollut mikään salaisuus vaan melkein kaikki sen jo tietää. Mun äiti leipoo sinne kaikki tarjottavat, joten mun ei tartte tehdä mitään muuta kuin saapua paikalle.
Milloins muilla vietetään ristiäisiä/nimiäisiä??

Mukavaa alkavaa viikkoa kaikille :hug:

Patience ja Ella-neiti kohta 7vkoa (KE) :heart:
 
Ehkä hyvä että tänne ei tule sivutolkulla tekstiä, niin ehtii lukeakin ja jopa kommentoida joskus;)
Meillä arki rullaa edelleen hyvin. Yöunille neiti nukahtaa klo22-24 ja syö yöllä kerran ja yleensä nukahtaa hyvin takaisin joskus pitää kikkailla. Aamulla herätään klo7-8.30 ja syönnin jälkeen taas nukahtaa ja nukkuu 2-3h sisällä ja minä saan juoda aamukahvia ja lukea lehden. Sitten päivällä valvoskelee pari tuntia ja mmenee sitten vaunuihin päikkäreille jotka kestää 4-5h ulkona. Illan neiti valvoo ja syö 3-4 kertaa sekä itkeskelee jonkun verran. Muuten ei juuri itke. Röyskykin jo tulee yleensä hyvin illalla taitaa itkeä tankkauksen aiheuttamaa ilmaa masussa. Aamulla olen antanut D-Vitolit ja Rela-tipat, Cublatonia en ole enää antanut kun ei se itkun määrää ole vähentänyt. Rintamaidolla on pärjätty nyt, aiemmin vaiensin itkua Nannilla tai omalla maidolla pullosta, mutta en ole siihen enää "langennut" kun maitoa tulee hyvin itseltä. Otan itkun "vastaan" kyllä se rauhottuu aina. Päivisin olen lenkkeillyt vaunujen kanssa, nyt hieman tuo jatkuva runsas vesisade ärsyttää, koirakin on kuin uitettu lenkin jälkeen. Taidan silti tänäänkin vähän käydä, kun se tekee hyvää omalle jaksamiselle.

Eilen oli lääkärineuvola ja minun jälkitarkastus, minulla ja vauvalla kaikki ok. Minun Hb noussut jo 134 kun oli leikkauksen jälkeen 90, raudan lopetin jo vajaa viikko sitten. Minipillerit aloitin eilen, katotaan miten sopii. Josko äitin ja isänkin elo palautuisi ennelleen sillä saralla;)
Vauvan mitat ikää 6vkoa: 4250g ja 54,5cm. 2½viikossa tullut 750g painoa ja pituutta 2,5cm.

Ristiäiset on 10.10.10, kummeja on 5 ja nimi on äitin ja isän salaisuus.

kuulemisiin=)
 
Viimeksi muokattu:
Kyllähän sitä tässä kiirettä on ollut :) Aika rullaa ja menee. Meillä vauva heräillyt 2-3 kertaa yössä. Eilen kyllä nukkui 5 tuntia ja heräsi sitten syömään ja taas sitten 4 tuntia. Toivottavasti tuo tahti rupeisi menemään. On ikävää valvoa yöllä ja sit päivällä ollaan väsyneitä.

Eli poitsu kävi tänään neuvolassa isin kanssa kun itse olin inssiä ajamassa ja ajokoe läpi! :) ja neuvolakuulumiset:
Paino: 4620 g ( 18.08. Synt. 3160 g )
Pituus: 53,3 ( 18.08. 49 cm)
Pään ymp. : 36
Neuvolantädin kommentti: Tyytyväinen poika. Paino noussut edelleen hienosti äidinmadolla. pieni napatyrä.

Seuraavaksi onkin sitten jälitarkastus ja lapsen suunkautta annettava rokotus :) Mitä ehkäisy menetelmiä olette ajatelleet? mietin vain ku jälkitarkastuksessa otan sian puheeksi lääkärin kanssa.

Ristiäiset meillä on 2 päivä lokakuuta. En malta odottaa ! <3


Lumi ja poitsu 1 kk ja 3 pv. :heart:
 
Mahtuuko vielä mukaan?
En ole ennen harrastanut keskustelupalstoja, mutta nyt olisi kiva vaihtaa kuulumisia muiden kanssa.
Siispä:
Kaisa.... 28v.... Esikoinen.... Poika 3490g ja 53cm.... 12.8.....TYKS....

Tänään oltiin neuvolalääkärissä ja pojalla kaikki kunnossa. 6viikkoa tulee täyteen huomenna. Kehuivat kun seuraa katsellaan niin tarkkaan ja kuuntelee keskittyneen näköisesti. Päätään on poika kannatellut jo pariviikoisesta lähtien. Tänään painoa oli 4585g ja pituutta 58cm.

Minkä kokoisia teidän vauvat on olleet kuuden viikon iässä?

Meillä imetetään ja syödään korviketta lisäksi ja mulla huoli että saako tarpeeksi ruokaa, mutta ilmeiseti kun painoa on tullut ihan mukavasti.
Mulla otti aikansa ennen kuin imetys saatiin alkuun, kun oltiin 4vrk eri osastoilla, enkä saanut imettää poikaa. Mutta nyt on jo molemmat hoksanneet idean.

Ristiäiset on tulevan lauantaina ja nyt odotellaan pappia kylään.. =)

-kaisa
 
Täälläkin rupee arki jo rullaamaan hyvin kun nuhasta selvittiin.. Oli nimittäin pojallakin ihan hirveä nuha ja yskä monta viikkoa nyt on vaan enää limaa kurkussa joka hieman öisin vaivaa.. mutta onneksi ei kuume noussut eikä korvat tulehtunut.(pitihän se lääkärissä käyttää vaikka ei kuumetta ollut)

Yötkin on taas ruennut menemään aika hyvin.. Yleensä poika syö 2-4 tunnin välein ja nukahtaa sitten syönnille. mutta välillä on kyllä hieman vaikeuksia nukahtamisen suhteen vaikka kuinka nukuttaisi niin ei anna unen tulla vaan omassa sänkyssä hieman äännellään ja ollaan puoliunessa niin pitää hieman silitellä ja tuttia antaa että nukahtaa.joskus menee 10min joskus 2 tuntia että nukahtaa. Ja yleensä ruetaan siinä 21-23 välissä nukkumaan ja nukutaan 8-10 väliin ja yöllä herätyksiä on noin 3-4(hyvinä öinä) mutta jospa tässä kohta ruettaisi oppimaan se nukahtaminen sinne omaan sänkyyn kunnolla..Sitterissä kyllä hyvin nukkuisi mutta en kyllä viitsi siinä nukuttaa vaikka neuvolassa sanottiin että ei ole haittaa jos välillä nukkuu yöt siinä.. Ja päivällä nukutaan täällä myös semmosia lyhyitä päikkäreitä paitsi sillon kun ollaan vaunuilemassa niin nukutaan kyllä ihan niin pitkään kuhan vaunut liikkuu..tänään nukkui ensimmäistä kertaa melkein tunnin vaunuissa ilman liikettä..mutta tuleepa itse liikuttua kun nukuttaa vauvaa vaunuissa..

Päätä täällä kannatellaan jo tosi hyvin.. Kantoliinaankin kun ottaa niin siinä on hyvä katsella ympäriinsä. ja neuvolassa/lääkärissä käytiin 8.9 niin painoa tullut 5056g(3020g syntymäpaino) ja pituutta 55,7cm(50cm) ja päänymp.39cm(35) ja näin kirjoitti täti korttiin:paino lähtenyt hienoon nousuun samoin pituuskasvu nopeutunut.Seuraa katseellaan 90aste(jotain?) ääntelee.Asiat hyvin!
Eli meillä jätkä otti tuon kasvupyrähdyksen tosi ajoissa.

Mites teidän vauvat ääntelee??meillä jo kiljuu välillä ja hieman jo ääntelee muutenkin..gaga tulee aika usein suusta!=) ja muutenkin on kova poiika seurustelemaan.. ja paljon hymyillään.

Itsekkin kävin jo jälkitarkastuksessa ja paino tippunut viimeisestä raskausneuvolasta 12kg! ja minipillerit alotetaan täälläkin kuhan käyn vaan ne apteekista hakemassa.
Ja nimijuhlat on meillä 10.10.eilen juuri kävin kukat tilaamassa sinne ja onneksi anoppi tekee ruoat sinne niin minun ei oikeastaan tarvitse mistään huolehtia.

Eiköhän tässä nyt ole tekstiä vähäksi aikaa..

Marakatti ja Mikael 7vko perjantaina:heart:
 
jo on markkinat kun tänne pitää monen mutkan kautta tulla!! Laitoin kanssa eilen äkäistä viestiä ylläpitoon että korjaisivat ongelman. kauankohan kestää että pääsee suoraan syntyneet otsikon kautta.

Meillä ei uutta, minä vain olen aikamoisessa flunssassa. Onneksi ei ole ainakaan vielä tarttunut vauvaan, sanoivat neuvolassa että äidin tauti ei kovin helposti tartu vauvaan. Toivottavasti ovat oikeassa. Kävin jo nenäfridan ostamassa varuksi, josko se tehoaisi kaapissa ja jäisi tarpeettomaksi ainakin tällä erää:snotty:

Mukavaa viikonloppua kaikille!:wave:
 
Täällä käytiin tänään neuvolassa, tyttö painoi 4200g :) (syntymäpaino 2192g) elikkäs hyvin kasvaa ja pituutta oli 51,2cm. Kehuja saatiin siitä, kuinka hienosti tyttö jo kannattelee päätään ja on hyvin napakka neuvolatädin mielestä. Hienosti seurasi katseellaan mitä täti leperteli. Saatiin nyt sitten se ensimmäinen satsi sitä rota-roketetta suun kautta, saas nähä tuleeko pikkuiselle masuvaivoja, toivottavasti ei, koska olen itse tällä hetkellä kipeänä (kuume ja yskä) eikä millään jaksaisi näissä oloissa valvoskella yöllä kun muuten tyttö nukkuu niin hienosti aina öisin.
Sunnuntaina olisi sitten ristiäiset ja pitää ilmeisesti mennä särkylääkkeiden voimalla sinne, toivon mukaan ei tartu pikku-neitiin.
Mutta, nyt pitää mennä, neiti siellä huutelee väsyksissä sängyssään :)

Patience ja Ella-neiti 7vkoa ja 2pvää :heart:
 
Sartsa83
Omaa (en nyt siis kommentoi ketään.. anteeksi). Täällä käytiin eilen 5vkoa ja 2pvää neuvolalääkärissä. Painoa oli nyt 6240g ja pituutta 59cm. ;) Ja 12 päivää sitten painoa oli 5490g ja pituutta 57,5cm... eli semmoset 2,2kg tullu painoa syntymästä ja 6,5cm pituutta. :p Ollaan oltu ruoka-aikaan kotona. Ja mitä neuvolantäti teki koneelle ennustetta, niin poika tulee kasvamaan keskikäyrän yläpuolella ja tulee oleen aikalailla saman mittanen kuin isänsä eli sen 180cm. :)

Meillä menee muutenkin paremmin.. siis vattavaivojen ja yöunien osalta, mutta mun päässä on ruvennu napsumaan. Tänään tulin semmoseen tilanteeseen, että tajusin että "nyt on aika pysähtyä ja tajuta, etten mä voi odottaa iteltäni niin paljoa kuin odotan". Mulla kun on tietoa liikaa lapsenhoidosta niin tuntuu etten osaa tulkita omaa lastani ja oon välillä hoitanu sitä kuin se ois jonkun muun vaikka hoenkin hälle rakkautta ja halin ja pusin häntä. Ja sitten oon välillä sormi suussa kaikille itkuille, vaikka itkujen syyt ovat ihan yksinkertaiset. Odotan siis itseltäni ihan liikoja, vaikka tää tilanne on yhtä uus mulle kuin kelle tahansa esikoisensa synnyttäneelle.. oli aiempaa lapsenhoito kokemusta tai ei. Nyt se vauva on OMA ja nyt mä olen ÄITI.

Kaikkea sitä tuolla pääkopassa liikkuukin.. mut halusin teidän kanssa jakaa tän. Hävettää, nolottaa, suututtaa, harmittaa, itkettää ja vaikka mitä!!! :':)headwall::ashamed:

Sartsa ja poitsu 5vkoa ja 3pvää :heart:
 
Ai, tänne pääsekin nyt taas tällee normaalisti, ompa hyvä :) En ees jaksanu tulla lukemaan tänne mitään kun oli niin hankalaa..

Meillä kaikki menee ihan hyvin :) Eilen oltiin 1 kk neuvolassa ja tyttö kasvaa kovaa vauhtia ;) Eli painoa oli 5286g ja pituutta 53,5cm! Syntyessään paino 3490g ja oli 49cm pitkä. Paino menee nyt sitte vähän yläkäyrillä, mutta ihan sama :) Oon vaa tyytyväinen, että toinen kasvaa!
Ollaan annettu iltasella korviketta ehkä joku 1dl, ja nyt ne neuvolasta sano että pitäis jättää antamatta. No, koitettiin sitten eilen ettei anneta, mutta oli vaan pakko kun ei mulla illalla enää tuu maitoa niin paljoa kun pieni sitä tarvii! On nimittäin iltaa kohden koko ajan tissillä, nii sitte sitä ei vaan loppujenlopuks enää tule! Eilen kyllä annettii vaan 40ml, ja seki riitti :)
Tyttö nukkuu yöt aika hyvin. Viime yönä heräs vaan kerran, ja noita yhden herätyksen öitä on ollu yhteensä varmaan 4 tässä lähiaikoina. On kyllä sitte sellasiakin öitä, jolloin ei nukutakkaan lähes ollenkaan :(

Lumiponi onnea nyt ajokortista! :)
Munkin pitäis varata aika jälkitarkastukseen, mutten saa aikaseksi.... :D Mitens muuten sen jälkitarkastuksen kanssa, että pitääkö vuodon olla ihan kokonaan loppunut ennen sitä?
En oo hirveesti miettiny vielä tota ehkäsy asiaa.. Voiko imetyksen aikana muuta sellasta käyttää kun minipillereitä? Tai kortsua, mutta se nyt ei ainakaan kauheen mielunen juttu oo...

Kaisa ja poika ai teillä ristiäiset jo nyt tänäviikonloppuna! Itekkään en malttais millään odottaa omia :) Meillä ristiäiset on 17.10

marakatti hienosti on sun paino pudonnut! Mulla ei oo mitään hajua, että paljon mulla vielä kiloja raskaudesta kun ei meillä oo kotona vaakaa! Kävin kyllä yhellä kaverilla punnitsemassa itteni, niin silloin oli 3vk synnytyksestä ja vielä 6 kg oli tallella. Kovasti on täälläkin yritetty lenkkeillä :) Mitenkäs muuten vatsalihasten tekemisen laita on? Voiko niitä alkaa tekemään milloin vaan, vai pitääkö oottaa jotakin? :D Tai jostaan luin, että jonkuu raon on mentävä eka umpeen... mutten sitte tajua, että minkä hemmetin raon :D


Harmi kun teistä niin moni on kipeenä :( Meillä ollaan vielä onneksi vältytty, mutta vähän uhkaavasti alkaa näyttää siltä, että toi isi olis tulossa :(

Minni ja Mini 4vk ja 6 pv :heart:
 

Yhteistyössä