Elokuussa 2010 synnyttäneet

  • Viestiketjun aloittaja Sartsa83
  • Ensimmäinen viesti
Ooo, täälläpä ollaan kirjoiteltu taas paljon :) Hyvä juttu! Eilen meillä oli ristiäiset ja poika sai nimeksi Janne Aarne. :) Kaikki meni hyvin, poika oli ihanan rauhallinen eikä yhtään huutanu ristiäisissä. Oli kyllä ihanaa. Poika on kasvanu paljon, juuri ja juuri mahtui ristiäismekkoonki :)
Minni Meilläkin tulee painoa enemmän mitä pituutta, mutta se kai on jokaisen lapsen kohdalla samaa kun syövät niin hyvin :) Ai sun pitää varata aika jälkitarkastukseen? Mä sain ajan neuvolan kautta niin ei tarvinnu sit ruveta soittelee ite. Ja ei kyl välttämättä tarvitse olla jälkivuoto loppunut. Mulla ei ole vielä loppunu ja se harmittaa, ois kiva jo päästä siteistä/ tamppooneista eroon. Ehkäisyssähän ne antaa vaihtoehdoks ainakin minipillerit ja kierukan, vieläkin mietin et mikä olisi se paras vaihtoehto. pillerieissä on aina se muistaminen... Ja lääkärit minulle ainakin kertoivat että lenkkeily ja vaikeat vatsalihakset ovat kielettyjä. puolivotta pitäisi antaa kehon levätä. eli oon pitkillä kärry kävelylenkeillä käynyt. Meilläkään ei oo vaakaa joten vaikee sanoo että paljonko olisi pudonnut :) Täälläkin on mies sairastellut. Minuun ja poikaan ei ole mitään tartuntoja tullut. Äidinmaito suojaa poikaa hyvin ja d-vitamiini tipsut :) Minua taas puolestaan suojaa D-vitamiini ja rauta lääkkeet :D Näillä mennään.

Lumi ja Janne 1 kk ja 15 pv <3
 
TiiaRiitta.....27v.....esikoinen (tyttö)....31.8.2010....K-S KS

Aika kuluu hirvittävää vauhtia. Neiti Nöppönen on jo 1,5kk ja saa virallisen nimensä lauantaina. :) Meillä oli synnytyksessä myös oma jännitysmomenttinsa. Synnytys eteni normaalisti ja nopeasti, olin 10 tunnissa 9cm auki. Tyttö luojan kiitos itse alko ilmotella ettei kaikki ole hyvin. Päädyttiin kiireelliseen sektioon lopulta ja syyksi paljastu aivan liian lyhyt napanuora (35cm). Tytöllä oli kokoa syntyessään 51cm ja 3570g jäntevyydestä hää sai 9/9 pistettä. Minulla paraneminen leikkauksesta lähti hyvin käyntiin, kävelin jo leikkauspäivänä ekan kerran. Nyt on enää ollu hetkittäisiä kipuja kun arpikudos joutuu antamaan liikkuessa periksi alavatsassa. Jälkivuoto loppu jo reilu 3vkoa synnytyksestä.

Meillä on edelleen rintakumit käytössä. :( En ole saanu vielä jätettyä mokomia pois. Sairaalassa turhan helposti laittovat imettämään risntakumeilla minut. Näin jälkikäteen osaa iteki ajatella ja kismittää kun pois oppiminen ei ole ihan yhtä helppoa. Meillä syödään päivin öin 1-3 tunnin välein. About kerran viikossa on itkunen yö jollon äiti pääsee aikasintaan nukkumaan klo 3.30 aamulla. Tyttö saa gefiluksen D-vitamiini-maitohappo-tippoja mikä on suuri apu ollu noihin vatsakipuihin. Aiemmin oli useita päiviä viikossa kun pikkutyttöön sattu ihan tosissaan.

Onnittelut minunkin puolestani teille kaikille tuoreille äideille! :flower:
 
Hmm, täälläpä ollu hiljaista. Tervetuloa TiiaRiitta! :)
Tänään meillä käytiin neuvolassa ja oli pojulle tullut 5835 g ja pituutta 56 cm, päänymp. 37,5
syntyessään: ( 3160 g ja 49 cm, päänymp. 33 cm ) Tänään annettiin ensimmäinen rokote suunkautta. Hyvin kiltti on neuvolassa ja eikä paljon huuda :) Ristiäiset olivat lokakuun 2 pv. ja nimeksi tuli Janne Aarne. Meillä poika nukkuu melko hyvin. 5 h ja herää sitten yöllä syömään ja menee takaisin nukkumaan. Nyt sitten pääsee ensiviikolla ulos miehen kanssa :) Äitini hoitaa meidän pientä poikaa yhden pv. niin pääsee nautiskelemaan kahdenkesken.
 
Heipsan kaikille! Eipä ole tännekään tullut pitkään aikaan kirjoteltua, jospa nyt hiukan aktivoituis =)
Meillä on tapahtunut mullistava elämänkäänne, kun miehen kanssa sitten lähdettiin eriteille, minun päätös periaatteessa enkä ole sitä katunut, parempi vain näin. Oltiin tunnettu vasta niin vähän aikaan ennen kuin tulin raskaaksi ja koko ajan on vain mennyt huonompaan suuntaan ja nyt on vaan jotenkin paljon vapautuneempi fiilis itselläkin. Hyvin on pärjätty lapsien kanssa kolmistaan, vaikka välillä on rankkaa (univelkaa mieletön määrä) mutta niin sen arvoista :heart:

Meillä mennään siis korvikkeella pelkästään ja nyt sitä menee jo 140-150ml kerralla n. 3-4h välein päivällä ja yöllähän Ella herää syömään vain kerran :) joka helpottaa hurjasti omaa jaksamista. Ella käy yleensä yöunille viimeistään kasilta ja herää aamulla 8-9 maissa. Eli hyvin nukkuu yöt,mut päivät on sit ihan eri juttu. Hyvä jos sisällä saa nukkumaan edes 30min kerralla, ulkona nukkuu sitten paremmin, siis jos vaunut ovat koko ajan liikkeessä ja parvekkeelle kun laittaa niin ei sielläkään kauaa nukkuisi. Päivät on siis todellakin täynnä touhua, mutta ei sinäänsä sais valittaa kun yöt menee niin hyvin, mut ehkä kun ikää alkaa neidille tulla lisää niin päikkäritkin pitenis, toivon mukaan :)
Kovasti meillä hymyillään ja jutellaankin hurjasti :heart: ihanaa aina kuunnella tytön höpinöitä ja aina aamulla kun herätään saan ihania hymyjä päivän alkajaisiksi.Nyrkitkin ovat sitten löytäneet tiensä suuhun ja siellä ne ovat jatkuvasti ja mieletön maiskutus kuuluu koko ajan. Niskojakin Ella jaksaa kannatella todella hyvin ja kauan aikaa.
Ellakin on jo kerennyt yhden yön viettämään erossa äidistä pari viikkoa sitten kun olin keuhkokuumeessa :( ja voimat loppuivat kun kuume nousi 40 asteeseen, mutta onneksi ihana äitini riensi apuun ja hyvin oli mennyt yö heillä,äitini ei vaan ollut osannut nukkua :D ei kuulemma tiedä mistä johtui, sama juttu kun esikoinen oli hänellä ensi kertaa yökylässä, toisella kerralla olikin sitten jo malttanut nukkua.
Itse kävin jälkitarkastuksessa viime viikolla ja alotin silloin myös pillerit, vaikka menkkoja ei ole vieläkään tullut, mutta lääkäri sanoi, että voin ne alottaa samantien, että varmaan silloin tauolla tulisivat menkatkin, saas nähä. Kaikki oli ok tarkastuksessa ja painokin on nyt samassa, jossa se oli kun aloin odottaa Ellaa :D
Ellalla ois sitten torstaina 2kk neuvolalääkäri, kiva taas päästä näkemään paljon on pituutta ja painoa tullut neidille.

Kuis tästä pinosta on näin hiljainen tullut? tai siis kyllähän sen ymmärtää, kun kaikilla on ihanaiset vauvelit, joiden kanssa päivä hutkahtaa nopeasti ohi eikä kerkeä kaksplussan sivuilla käymään :LOL: Mut mitäs teille muille kuuluu?

Mutta kivaa viikkoa kaikille! :hug:

Patience ja Ella-neiti 11vkoa (huomenna) :heart:
 
En vissiin ole tänne vielä ilmoittautunut, vaikka hiljaista ketjua olenkin seurannut. Tosiaan ennen babyn syntymää kerkes hyvin käymään 2+:ssa mutta syntymän jälkeen päivät menee nopeasti....

Meillä meni 2 ekaa viikkoa helposti kun vauva heräili 3-4 h välein syömään, mutta nyttemmin (kohta 2 kk) valvoo paljon päivisin. Patience, meillä kans päikkärit tuppaa olemaan lyhyitä (30-60 min) mutta aikani googletettuani löysin, että vauvoilla on tuon pituinen unisykli ja saattavat herätä yhden unisyklin jälkeen, mutta jos siinä vaiheessa auttaa nukkumaan niin päikkärit voi saada pitenemään. Tänään kokeilin ekaa kertaa ja tuntuu toimivan. Eli kun sängystä kuului älähdyksiä ja simmut oli auki 30 min unien jälkeen, kävin heijaamassa pepusta niin vauva nukahti uudelleen ja kohta nukuttu 2h!! Unien pituus vaihtelee paljon (30 min - 4 h ), etten vielä tiedä oliko ihan sen ansiota, mutta toivotaan että päikkärit saataisiin pitenemään.



Esposa.........26v...............tyttö..............21.8..............HUS
 
Terve tännekki:wave:

Täällä ollaan jo 7 viikkoa vanha, ja kiltti poika on.
1kk neuvolassa mitat oli 5,220g ja 56cm, eli kovasti poika kasvaa. 2.11 olis sitte 2kk neuvola ja mun jäkitarkastus.
Haava on parantunu hyvin, ja muutenki kaikki ok.
Ristäiset on nyt lauantaina 23.10. ja tuleepa siellä olemaan myös yllätys häätkin;)

Yöllä heräillään pari kertaa syömään, et helppoa mitä nyt vertaa tohon esikoiseen=)

vauvahaaveita....poika.....2.9.10(la 23.8.10).....oys....26v.......
 
Viimeksi muokattu:
augustangel........38v......kolmas.......tyttö..........23.8.2010.............HUS 3955 g 553 cm (syntyi viikon yliaikaisena)

Kiva kun löytyi elokuun vauvoille ketju =)

Meidän vauva nyt 8 viikkoa. 7 vko neuvolassa mitat 5495 ja 61,5 cm (syntyi viikon yliaikaisena). Alusta lähtien syönyt tiheään, pelkällä rintamaidolla mennään lapsentahtisesti. Päivällä nukutaan useita pieniä pätkiä 20 min-1h. öisin syödään 1-3 h välein. Tuntuu että olen koko ajan imettämässä. Aikaisemmat lapset nukkuivat hyvin päivin öin mutta nyt olen ihan ihmeissäni pätkäunista. Masu se taitaa vaivata ja herätellä pienokaista. Vaunuissa ulkoilu menee hvyin niin kauan kun unta riittää eli yleensa 20 min sitten loppuu viihtyminen eli mun lenkit on aika lyhyitä=) niin kuin kaikki muukin tekeminen....

Pidempiä päikkäreitä odotellessa=) kiva että löytyy muitakin joilla kukutaan päivisin...
 
Kireistä on ollut täälläkin :) Nopeasti kasvaa ja syädään hyvin. Minulla tuli selkä kipeäksi tuossa viimeviikolla yhtäkkiä ja sitten en voinu lastakaan nostaa kunolla joten isukki teki sen puolestani. Nyt on jo parempaan suuntaan selän vointi. Eilen tuli myös semmosia oireita ku n maha kipu ja kylmyys, mietin mitä se voisi olla, närästyhstä ehkä? hmm.. empä osaa sanoa kun en tiiä miltä närästyksen pitää tuntua..
Paytience Meilläkin päikkärit nukutaan semmoset 30 min ja herätään, yöllä menee paremmin sitten.. syöfään vaan 1 kerran ja välillä muutamankerran käänetään pikkuisne kylkeä ja jaksaa nukkuu sitten taas vähäsen.
vauvahaaveita Onnea naimisiin menosta ja ristiäisistä! :) on varmasti nyt ihana tunne nyt kun on nimikin pojalla ^^ Meillä tosin ristiäisten jälkeenkin viellä kutsuttiin poitsu useaan kertaan, mutta kyllä nimeäkin nytten käytetään :)

Hasukaa viikkoa kaikille!

Lumi ja Janne
 
Heippa kaikille pitkästä aikaa:)Onneksi löysin tämän sivun vielä:)Noniin eli pieni poika syntyi 27.8.2010 sectioon meni mutta poika on niin ihana ja kiltti:heart:Nyt kun leikkauksesta kulunut yli 8vkoa niin olo on mainio mitä nyt ylimäärästä vielä 5kg mut ne lähtee ajallaan ei viitti ressiä siitä..vaunulenkit on ihania jonne nyt pojan kanssa lähdetään.
 
Vauvalla painoa oli 3826g pituutta 50cm Eilen poika sai nimekseen Juho Tuomas..Pappikin oli jo hääväelle puhumassa vaikka ei me naimisiin menty saas nyt nähä koska tuo mies saa sen päätettyä;)poika nukkui viimeyön siis yli 7puol tuntia putkeen!!oli vissii väsyny omasta ristiäisistä=D
 
Onnittelut vauvahaaveita! :)

Meillä oli tänään 2kk lääkärikäynti Moonalla. Neuvolan täti sano ettei neiti ole oikein kasvanu kun paino oli noussu nyt 3 viikossa vaan 170g (pituutta oli kuitenki venytty hyvin, 6,5cm 2 kk:ssa). Lääkäriltä kun kysyin niin kuulemma Moona kasvaa täysin normaalisti eikä minun pidä missään nimessä kantaa huolta asiasta. Että näin! Meidän neuvolatäti on tehny samaa hommaa about 30v ja ilm vauvan kuuluis hänen mielestä olla pullukka "michelinman" että kasvais normaalisti. Hitto minkä säikäyksen sain kun luulin jo ettei minun maito riitä ruuaksi. Meidän syömisissäkin oli jotain mätää tätin mielestä. Neitillä on huono tapa nukahtaa tissille eikä äidin kutittelut eikä muutkaan auta. Tämän takia syödään edelleen öisin 4 kertaa ja aamulla tankataan normaalia enemmän vielä. Ei oikein ole minun mieleen tuo neuvolatäti. Tuntuu että aina saa olla puolustelemassa itseään ja Moonaa kun siellä käy. :mad:

Sain pari päivää sitten itkuhälyttimen ja heit on koettu äitiä helpottava mullistus. Moona tykkää nukkua ulkona ja ottaa 3-4 h päikkärit päivittäin ulkona. :)

Onko teillä mitään vauvan leluja kiinni turvakaukalossa tai vaunuissa? Minulla ei ole. Jäin pohtimaan pitäiskö hommata kun neuvolassa ja kaupassa käydessä huomasin vastaan tulevilla olevan leluja kiinni kaukalossakin. En ole edes aiemmin ajatellukaan moista kun neiti nukkuu yleensä nätisti kauppareissut jne. Mobilen ostaminen tosin olis ajankohtaista kun Moona on jo sitterin lelukaarenkin keksiny ja juttelee sen leluille hymyssä suin erityisesti aamuisin. :)
 
Vauvahaaveita Onnitelut! :hug:

TiiaRiitta Meillä on vaunuissa se Libero-pakkauksen(jonka sai sairaalasta)vihreä ampiainen (?) ja neitiä sitä paljon aina katteleepi jos ei nuku ja toisen lelun olen laittanut yhteen keittiöön tuoliin kiinni roikkumaan, kun neiti tykkää kovasti makoilla lattialla makuupussin päällä kun äippä puuhailee ruuan laitossa, niin jaksaa sitten neitikin sitä katsellessaan odottaa vuoroaan :)

Tulinkin vain nopeasti ilmottamaan, että meillä käännytiin ensi kertaa masulta selälleen maanantaina :heart: joka kerta kun laitoin neidin masulleen niin kääntyi aina siitä selälleen, kyllä se aikaa menee niin nopeasti ja hurja kiirus tuntuu neidillä olevan liikkumiseen.

Mukavaa viikkoa kaikille! :hug:

Patience ja Ella-neiti 12vkoa :heart:
 
Patience Me ei saatu sairaalasta ollenkaan sitä Liberon laukkua. Just soitin osastolle ja sanovat että loppuviikosta pitäs tulla seuraava isompi kuorma laukkuja. Kuulemma nyt just riittää osastolla oleville laukut ja ettei tänään kannata lähteä hakemaan omaansa sieltä. Eivätkä postita laukkuja ilman jääneille. Ite on käytävä hakemassa omansa jälkikäteen. : /

Mites teillä koiraihmisillä on 4 jalkaiset suhtautuneet vauvaan? Meillä Jörö on hyvin utelias ja haluais pussata Moonaa totta kai kasvoihin ja käsiin. :D Kun annetaan tulla Moonan lähelle niin painaa isoa päätään Moonan jalkojen tai mahan päälle. Siitä joutuu vielä Jöröä komentamaan vaikkei pahaa tarkotakaan kun "isoveikalla" on iso ja liian painava pää vielä Moonan keholle. Mustis koira on vieläkin välillä Moonasta. Muutaman kerran on veikka vähä meinannu hamuta jalkaa kun Moona on ollu sylissä eikä Jörö ole saanu huomiota ollenkaan.

Eilen viimeksi Moona pääsi tutustumaan läheltä Jöröön isin sylistä. Vielä siinä itku tuli kun Jörön hönkäily tuntu läheltä kasvoja. Jörön ääniin Moona on jo tottunu eikä ole moksiskaan kovista haukahduksista eikä muista koiran äännähdyksistä. Pikkuhiljaa totutellaan puolin ja toisin. :)
 
Meillä koira on ottanut vauvan hyvin vastaan, ei näy mustasukkaisuutta :) Kovasti haluaisi antaa pusuja kasvoille ja käsille. Aina kuitenkin kiellän koiraa antamasta pusuja ku ulkona jos löytää jotain pizzanpaljoa tai leivän paljoa jota ihmiset on heittäny pois niin ei ole kauheen puhdas suu toisella.
Meillä vaavi ei yhtään tykkäis olla massullaan :D sylissä ja selällään on kiva olla. :)
 
Täältäkin kuulumisia pitkästä aikaa..

Elikkäs jätkä on nyt 12 viikkoa ja viikko sitten kääntyi ekan kerran mahalta selälleen mutta ei joka kerta jaksa kääntyä kun mahalleen laittaa ja päätä kannatelee jo tosi hyvin ja välillä jo nostaa hartiatkin maasta pitkäksi aikaa. Yöt menee aina miten menee.yleensä ruetaan nukuttamaa tossa 11 aikaan kun herra ei aikaisemmin rupea nukkumaan ja nukahtaa sitten vimesitään 12 omaan sänkyyn onneksi mutta tutti pitää olla ja sitä saa monta kertaa laittaa takaisin suuhun ja sitten ekan kerran syö 3-4 väliin ja sitten toisen kerran 6-8 väliin..Eli meillä jätkä syö edelleen 2-4 tunnin välein.pitää varmaan kohta rueta jo kiinteitä antamaan. Nyt on ukolla ollut ihan hirveä ummetus jo pari viikkoa.ensin oli 6 päivää kakkaamatta mutta sitten tuli kuumemittarin avustuksella ja mallasuutettakin on nyt annettu mutta eipä ole taas 3 päivään kakkaa kuulunut kun ennen teki joka päivä ja kun on tota ummetusta niin ukko on ihan hirveän äkänen koko ajan ja välillä alkaa ihan hirveä huuto yhtäkkiä.. perjantaina soitettiin lääkäriin niin sieltä sanottiin että sitä mallasuutetta antaa mutta pitää varmaan huomenna uudetaan soittaa jos ei tänään kakkaa tule taitaa olla isokin tukos.. uusimpia mittoja en voi laittaa kun vasta ensi viikolla on seuraava neuvola.
Ja jos jollakin on jotain keinoja tuohon ummetukseeen niin otetaan vastaan?

Marakatti ja Mikael 12 viikkoa
 
Heips kaikille!
Tänään käyty neuvolassa 3kk-päivän =) kunniaksi ja hienosti neiti kasvaa, mitat olivat 5070g ja 57cm :heart: Hienosti Ella jo kannattelee päätään pitkiä aikoja ja näytti sitten terkkarille miten käännytään masulta selälleen :D Saatiin myös sitten toinen annos rotaa ja 2 pistosrokotetta, jotka saivat jalat punoittamaan kovasti pistosalueelta ja koski toista kovasti, mutta onneksi suppo auttoi. Seuraava neuvola onkin sitten vasta 5kk iässä tammikuussa, joka on lääkärikäynti.

Saimpas muuten tänään myös Ellan nauramaan ensimmäistä kertaa :heart: kun leikin syöväni hänen leukaansa, siis suullani "hamppailin" leukaa ja sanoin ham ham niin johan tyttö nauraa tirskautti monta kertaa. Kyllä se aika vaan kuluu niin nopeasti ja on aina niin ihanaa todistaa niitä kaikkia ensimmäisiä kertoja :heart:

Onkos täällä muuten muita joulun odottajia?? Vaikka onkin vielä pitkä aika jouluaattoon, niin täällä sitä ainakin odotetaan kovasti. Olen aina ollut jouluihminen ja rakastan joulun aikaa ja sitä tunnelmaa mikä silloin vallitsee yli kaiken, kun saa lähimmät ihmiset ympärilleen. Esikoinenkin on jo kirjoittanut joulupukille kokonaista 4 toivomuslistaa :O , on ottanut mallia lehdistä miten sana kirjoitetaan ja kirjoittanut ne sitten listoille vaikka puhetta onkin ollut ettei mitenkään joulupukki voi kaikkea tuoda.

Patience ja Ella-neiti 3kk :heart:
 
Heips kaikille!
Täälläpä ollu hiljaista, varmaan kun kaikilla niin kiirettä arjessa :) Myö käytiin pojan kanssa pitkällä reissulla savonlinnassa saakka, matka meni hyvin ja poika oli tyytyväinen :) Hyvää isänpäivää ! Me tehtiin pojan kanssa semmoinen isänpäivä lahja kortille sormiväreillä käden ja jalanjäljet ja sitten kortti kehykseen ja lahjapakettiin. Voi kyllä isukki tykkäs ja oli niin iloinen :) Mukavaahan tuo oli touhuta tuommoinen ensimmäinen isänpäivä lahja pojan kanssa vaikka hieman hankalaahan tuo oli. Miten muitten isänpäivä meni?

Ensiviikolla on neuvola, jännittää ihan kuinkapaljon poitsu on kasvanu ja kuinka paljon sitä painoakin on tullut. Vaippa koko 4 on ostettu jo valmiiksi, sillä kohta kuitenkin on sen kokoinen että alkaa koko 3 olla jo pieni :D mut täällähän tätä, nyt nukkumaan ja huomenna taas sitten touhuamaan, päivät menevät niin nopsaan :D Täällä ei vielä olla osattu kääntyä, mutta sitä odotellessa ;) Hyvää yötä :)

Lumi & Janne kohta 3 kk :) 4 pv. päästä <3
 
Heippa kaikille pitkästä aikaa!
Näyttää olleen kaikilla muillakin sen verran puuhaa ettei ole tänne kerenny joka päivä enää kirjotella :)
Ristiäiset oli jo aikapäiviä sitten, ja Nestori Nuutti tuli meidän pojasta, Nestori kutsumanimenä. Eilen käytiin 3kk neuvolassa, pituus on jo 63cm ja paino 7kg. Kasvaa käyrien yläpuolella pelkällä äidinmaidolla, eli hyvin riittää ruoka :)
Saatiin ensimmäiset piikkirokotteet, itkuhan siinä tuli mutta nopeesti rauhottu sylissä. Illalla nousikin sitten kuume, oli korkeimmillaan 39C. Melko kevyttä unta tuli nukuttua koko yö, otin pojan sänkyyn viereen kun mies oli töissä yön. Monta kertaa yöllä heräilin ja kokeilin päätä kädellä. Onneksi suppo auttoi kun sen sillon illalla laitoin, kun kävin nukkumaan niin kuumetta oli enää vähän päälle 38C ja yöllä oli laskenut sitten kokonaan.
Mutta kannattaa siis varautua siihen että kuumetta voi tulla, ja hankkia supot kotiin etukäteen! Meilläkään ei ole täällä päivystävää apteekkia, eikä edes sairaalapäivystystä yöaikaan, niin onneksi hankittiin varoiksi kotiin supot.

Muuten meillä menee hyvin, öisin nukutaan 8-9 h joka yö eikä yöllä syödä ollenkaan.
 
Sartsa83
Noniiin.. nyt jos vähän päivittelis tänne ja kommentois... ;)

Elikäs: nyt on päivitetty taas listaa. :) Tervetuloa siis TiiaRiitta, Esposa ja Vauvis!! En muista oliko vauvis Aleksi teidän toinen???? :) Mut laitoin tonne hänet toiseksi. :) Onnittelut kivasta nimestä ja myöskin naimisiinmenon johdosta. :)

Muutenkin mitä pikaseen tässä selaan teitin juttuja, niin kivasti näyttäs teillä lapset kasvavan. :) Kaikilla vissiin ihan kivasti muutenkin mennyt??? Vai? :hug:

Ohoh, titityy :) Hyvinpä näyttää teilläkin pikkumies kasvavan. :) Onnea nimestä. Nestori on kiva nimi. :) Ja iso WAU noista yöunista!!!! Aivan mahtavaa!!!!! :)

Omaa: Meilläkin oli 23.10. ristiäiset. Nimeksi tuli Arttu Nikolas Antero. :) Pienimies oli 2kk neuvolassa 62,5cm pitkä ja painoa oli vaatimattomat 7820g. :D Pipo oli muistaakseni 42cm. :) Mennään kans hienosti yläkäyrällä, mutta ei sentään käyrien ulkopuolella vielä. Rintamaitoa ei ole tullut enää aikoihin, vaan vastikkeita vedellään. Paljon. Viikko sitten alettiin maisteleen soseita. Perunalla lähdettiin liikkeelle, sitten tuli porkkana ja tossa pari päivää maisteltiin hedelmäsosetta. Ja olen siis vaan tehnyt niin että kerran, korkeintaan kaks kertaa päivässä annan ihan pienet lusikalliset maistettavaksi. Perunat tuli lähestulkoon kaikki ulos mitä meni sisäänkin, porkkanasta jäi vähän sisään, hedelmäsoseesta pikkasen enemmän (tämä siis sokeroimatonta eikä maistunu kovin hyvälle, kun ite maistoin). Nyt pidetään taas parin, kolmen päivän tauko ja sitten maistetaan kukkakaalia. :)

Velliä ollaan annettu nyt iltasin niin että noin 100ml velliä ja 50-60ml vastiketta. :) Tuolla määrällä poika yleensä nukkuu 7h putkeen, jonka jälkeen herää syömään 180ml vastiketta. Nyt tosin parina iltana on joutunu vielä antaa 2h:n jälkeen vellistä vastiketta, kun on herännyt nälkään. :O :rolleyes:

Kerran yössä siis herätään. Päivisin nukkuu 30min-2h:n päikkäreitä. Parhaimmat päiväunet ulkona vaunuissa on ollu 3h 20min. :) Sisällä ollessa yleensä nukkuu tosiaan tuon 30min, tänään siinäkin ennätys. Hitusen alta 2h nukkui ja siitä noin tunti rinnan päällä kun katsottiin leffaa. :)

Semmosta. :) Toivottavasti siis teillä kaikki hyvin. :)

Sartsa ja Arttu 3pvää vajaa 3kk. :)
 
Heipsan kaikille!

Sartsa kiva kuulla sinusta "pitkästä" aikaa =) Kivan nimen pähkis sai =)

Täälläkin soseita syödään hyvällä ruokahalulla. Alotin Ellalle soseet hiukan ajoissa jo, että saadan kasvussa kiinni ja kun korviketta alkoi mennä jo hurjat määrät sekä neuvolassakin siihen suuntaan vihjailtiin, että voidaan ne aikasemmin alottaa. Aamupäivällä saa maissi- tai porkkana-perunasosetta ja nyt on aloitettu iltapäivisin hiukan hedelmäsosetta. Yöllä herää kerran syömään ja yöunille asettuu viimeistään 19.30 ja aamulla noustaan yleensä siinä seiskan pintaa, että hyvä rytmi on Ellalla, helpottaa omaa jaksamistakin. Päivisin ei oikein vieläkään nukuta pitkiä päikkäreitä, yleensä sen 30 minsaa ja joskus 45min.
Aikamoista hulinaa tulee meilläkin olemaan seuraavat 1,5kk kun valmistellaan muuttoa isompaan asuntoon, jonne muutetaan 1.1, ompahan sitten lapsukaisilla enemmän tilaa mellestää :LOL:
Ajattelin aloittaa jo ajoissa niin ei sitten tule hurja kiirus ja kun yksin kaiken tekee niin aikaa se viepi, onneksi mun vanhemmat tulee sitten kyllä avuksi kun aletaan tavaroita siirtelemään.

Mukavaa viikkoa kaikille! :hug:

Patience ja Ella 3kk2vkoa :heart:
 

Yhteistyössä