Elokuussa 2010 synnyttäneet

  • Viestiketjun aloittaja Sartsa83
  • Ensimmäinen viesti
onpas sartsalla kivan kokonen vauva:D hyvähän se on että kasvaa! :) meilläki Aleksilla oli 2kk mitat 60,3cm / 6735g / 42,2cm

meillä olis muutto edessä, ku saatiin kämppä myytyä alle viikossa:D:O...odotellaa nyt sitte et saadaanko tontiia, et alettas keväällä rakentaan :) Siksi aika vuokralle...

Ja sartsa Aleksi on meidän toinen lapsi.

vauvis ja Aleksi 2,5kk
 
Sartsa83
Patience kivaa pientä hässäkkää teillä siellä. :D :heart: Kiitoksia.. Arttu oli aikalailla ennakkosuosikkina ja kun Pähkis synty, osu ja uppos nimi samantien. :)

vauvis no sit en ihan väärin muistanu. ;) Heh juu, Artulle uppoo sitä tahtia tuo maito, että painookin kertyy vähä liikaa...... Jaa teilläkin on muutto? :O :D Heh, johan nyt ihmiset muuttaa. ;)

Saatiin kans lupa alottaa noi soseet aiemmin, jos se tasopainottais tota painonnousua... mut en oo siis vielä kun maistatuttanu. Mut varmaan sitten tuun tekeen niin, et iltasin tosiaan jatkan tolla iltavellillä (maissivelliä) ja aamulla jos antas sitten vaikka just porkkana-perunasosetta ja iltapäivisin hedelmäsosetta. :) Jos niillä sais nälän pysyyn kauemmin poissa. Mutta tää tapahtuu tässä pikku hiljaa omalla painollaan. Ensin maistatutan Artulla kaikkia näitä makuja (peruna, porkkana, kukkakaali... ja hedelmäsoseista: päärynä, mango, aprikoosi ja hedelmäsose). :)
 
Kiva että Sartsakin pääsi kirjoittelemaan! poitsus kasvaa hyvin (=
Ihana kuva Ellasta! <33 :D Vauvoilla on tuo hymy niin ihana ja suloinen :)

Tänään Janne täytti 3 kk ja oli myöskin neuvolapäivä. Sai 3 rokotusta ja ei onneksi ole vielä ilmennyt mitään kuumetta tai mahakipua, toivon ettei ilmenekkään. Painoo on kertynyt huimat 7095g ja pituutta 59,7 cm :D Ihanaa että poika kasvaa. Nyt on vaan ongelmana tullu semmonen että poika vaan syö tunnin tai puoltoista tunnin välein. Yöllä nukkuin hyvin 7 h mutta nyt herätään syömään 3-4 tunnein välein joka rasittaa minua kaikkein eniten kun on paljon väsymystä. Neuvolatäti ei tähän sanonut mitään, kumma juttu. Mut tämmöistä : )

Lumi ja Janne 3 kk <3
 
Sartsa83
Voiiii miten sulonen kuva Ellasta!! :) :heart: Täytyykin laittaa Artusta tänne kans kuvaa, niin näätte mimmonen möhkäle se on. Kotivaa'an mukaan vaatimattomat 9,1kg. :/ Äiti ei oikein tykkää.... :/

LumiPoni täytyyhän sitä nyt välillä tulla... tai oikeestaa mua vähän kyseltiin jo täältä kaksplussalta tuolla fb:ssä, et missä luuraan kun ei oo näkyny. :) Hienosti kasvaa teijän Jannekin. :) Sopusuhtaisesti. :) Jannella on joku tankkausvaihe päällä. Kyllä se varmasti siitä tasottuu. Ja ehkei neuvolatäti kommentoinu sen takia tuohon 3-4 tunnin välein heräämiseen siksi, että se on normaalia meijän vauvojen ikäisille vauvoille vielä tässä vaiheessa. :)

ON: Meillä ois kans toi neuvola ens viikon tiistaina.. siis 3kk neuvola. Mielenkiinnolla oottaen mitä sieltä tulee kun on noi rokotteetkin...

Tässä vielä Artun kuva:

Arttu Nikolas Antero

Sartsa ja Arttu 2pvää vajaa 3kk :)
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:
Sartsa Klikkasin kuvalinkkiä, mutta en päässyt näkemään kuvaa Artusta :(
No on juu teillä aikasmoinen jässikkä :D meidän neiti kun nyt varmaan painaa sen 5,5kg (ehkä), mut hyvä vaan, että ruoka maistuu, käy varmaan jo voimille kantaminen tms?

Se olis taas viikonloppu ja huomenna mennään mun vanhemmille, niin kuin ollaan tehty siitä asti joka viikonloppu kun esikoinen syntyi. On vaan jotenkin niin ihanaa mennä aina sinne, kun äiti on aina leiponut jotain herkkuja ja saa itsekkin levähtää hetkisen, kun mummi haluaa hoitaa Ellan kun ollaan siellä. =)
Mut, mukavaa viikonloppua kaikille! :hug:

Patience ja Ella :heart:
 
Päivitelläänpä tänne 3 kk johdosta, mikä täyttyi eilen :). Tänään oli neuvola.
2 kk: 5,6 kg ja 60 cm ja 3 kk: 6,6 kg ja 64 cm. Edelleen kasvetaan siis sentti/vko, hui! Se on sitten kai ensi viikolla siirtyminen seuraavaan vaatekokoon. Miten "siirrytte seuraavaan vaatekokoon" ? Me ollaan menty aika lailla neuvolan mittausten perusteella ja vaihdettu kerralla koosta seuraavaan. Eli ei siis silleen, että "tämä paita on pieni"; "jaahas, tämä sopii jo". Ja mun logiikalla 62 kokoa käyttää 59-65 cm vauva, en ole varma, onko se niin "tarkoitettu".

Meillä menee muuten hyvin, paitsi tutti ja tuttipullo eivät kelpaa ja yönukahtaminen tapahtuu lähes poikkeuksetta maratonimetyksen (1-2 h) jälkeen rinnalle. Eilen tyttö kierähti mahalta selälle, kurluttaa r-äännettä ja tarttuu esineisiin - ihan normaali 3 kk siis :).

Miten teillä miehet osallistuu vauvanhoitoon?

Tosiaan Sartsan kuva ei näy. Tuoreita kuvia tytöstä löytyy mun profiilista. Esposa 's Albumi: Tyttö
 
Esposa Todella suloinen neitokainen teillä =)
Me ollaan menty seuraaviin vaatekokoihin ihan vaan kokeilemalla, tällä hetkellä menee vielä jotkut 56cm, mutta pääasiassa ollaan "jo" 60-62cm, kun Ella oli niin pieni syntyessään ja silloin olivat kaikki vaatteet liian isoja enkä ollut hankkinut valmiiksi 50cm pienempiä.
Meillähän on sellainen tilanne siis, että ei tuo Ellan isä nyt hurjasti osallistu meidän perheen elämään, koska ollaan siis ajat sitten erottu ja käypi sitten meillä Ellaa katsomassa aikas harvoin ja silloinkin ei hurjasti osallistu, tiedä sit mistä johtuu...

Meillä muuten ollaan alettu vierastamaan, onkos muilla samaa vielä havaittavissa?
Esim, kun mennään mun vanhemmille joka viikonloppu niin silti nykyisin aina kun sisälle ollaan ovesta menty niin huuto alkaa samantien, mutta onneksi aina hetken päästä rauhoittuu.

Ellalle sitten tuli flunssa yön aikana :( Nenä on todella tukossa ja saa jatkuvasti olla niistäjää käyttämässä.Yskiikin kovasti ja aivastelee, lämmöt olivat tossa äsken koholla kun mittasin, toivottavasti ei nyt sitten kuumetta nostais, laitoin varanvuoksi yötä varten supon, koska viime yönä valvoskeltiin aikas ahkerasti.

Patience ja Ella :heart:
 
3 kk rokotuksista tuli illalla kipuitkuja ja yöksi nousi kuume (38,6 C). Annoin koko illan olla rinnalla lohtuna ja yöksi annettiin panadol-liuosta ja kuumekin laski. Tyttö vielä nukkuu, mutta varmaan on nyt tänään jo ohi.
 
Sartsa83
Nätti tyttö on tosiaan Esposa :)

No voihan nyt.. tarttee varmaan tehä toisella tapaa taas tääkin homma. ;) :D

Patience Meillä kans valvottiin viime yönä. Luultavasti johtuen rokotteista. Sitten meillä noi ikenet kutisee nykyään tosi paljon, joten joudun vähän väliä olla antamassa lääkettä. Neuvolatäti sanoi ettei kannata arastella lääkkeen annon suhteen, että parempi antaa kun olla antamatta.

Kyllä meillä pientä vierastamista on havaittavissa. En oo siis ihan hirveesti antanu vielä Arttua hoitoon. Ainoastaan päiväsaikaan on ollut hoidossa kummeillaan (miehen veljellä ja hänen avokillaan), mutta muuten ei. En jotenkin halua antaa vielä.... en tiiä.

Meillä oli kans eilen 3kk neuvola.

Pituus: 67,7cm (2kk 62,5cm)
Paino: 8975g (2kk 7825g)
Pipo: 46cm (2kk 44,3cm)

Saatiin toinen rota-rokote suun kautta ja molempiin reisiin yhet piikit. Kehui Arttua kovasti ja sanoi että hyvin kasvetaan rajojen sisällä, vaikka ikäänsä nähden onkin iso poju. :) Meillä siis käytössä sekä 68 että 74cm vaatteita. ;)

Kuvat Artusta:

Sartsa83 's Albumi: Arttu

Sartsa ja Arttu :)
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:
Suloisia poikia ja tyttöjä noissa kuvissa :) <33
Meidän poika on kasvanut aikalailla. Nyt jo Paino: 7095 g (2 kk 5835 g) Pituus 59,7 cm (2 kk 56 cm) Pään ymp. 40 cm (37,5). Kahdentunnin välein ollaan syömässä tissillä, kyllä väsyttää paljon. Olen myös huomannut että hänen kakkansa on vihreää, semmoista tummanvihreää, onko muilla samajuttu? Täytyypi itse lähtee nukkumaan kun sain pojan vihdoin nukkumaan :)

Tässä meijä poika <3
Kuva 1/1 albumista <span class="normal">Poika</span>

Lumi ja Janne <3
 
Heippa piiiiiitkästä aikaa! :)
Jotenki en oo ees muistanu melkein koko palstaa, aika jotenki menee niin siivillä vaikkei mitään kummosta teekkään :)
Käykö kukaan teistä missään kerhossa tai vastaavassa? Mietin vaan tossa, että jos menis jokukerta käymään jossakin seurakunnan järjestämässä kun on ihan tässä lähellä.. Tammikuussa meillä alkaa vauvauinti, sitä ootellaan jo kovasti :)

Meidän Aino-neiti on kasvanut ja hyvin, nyt 3kk neuvolassa oli 6750g ja 59cm :) Rokotteista tuli kovat itkut, mutta kuumetta ei onneksi nostanut :) Neuvolasta seuraava yö oli aika sumplaamista, mutta nyt näyttäis että kaikki olis taas ennallaan :)
En ihan kaikkia oikein jaksanut lukea, koska pelkään että Aino herää päikkäreiltä ja sit tää jää pahasti kesken :D ..Joo,oon ihan hyvä äiti ;D

Meillä Tupsu-hauva on ottanut ja Ainon ihan hyvin vastaan, ei oikein noteeraa tyttöä mitenkään :) Oon iha super onnellinen tästä! <3 :)

Yöt meillä menee yleensä kahella herätyksellä ja Aino nukahtaa heti syömisen jälkee, ei siis tarvi sen kummempia sumplailla :)
Meillä oli viime viikonloppuna pikkujoulut ja Aino oli jo ekaa kertaa yökylässä mun äitillä! Niillä oli menny tosi hyvin, eikä Aino ollu heränny yölläkään kun kerran! Meillä nyt oli ihan kaamee ikävä Ainoa, ja mä jo yöllä puhaltelin alkometriin, että voisinko jo lähtä ajamaan ja hakemaan tytön kotiin :D Ja voi mikä kauhee pettymys, kun sitte lopulta sunnuntaina mentiin Ainoa hakemaan, niin se oli päiväunilla! Olis vaan tehny mieli mennä herättämään toinen ja kaapata syliin! :D
Päikkäreitä meillä nukutaan päivällä kahdet, molemmat jotain puolituntisia, ei siis kovin hyvin, ja ulkona ei oikeestaan ollenkaan muuta kuin liikkuvissa vaunuissa.

Nähdään taas! :)

Minni ja Aino :)
 
Sartsa83
LumiPoni ja minni molemmilla kans suloset pakkaukset siellä. :) Hienosti siellä molemmilla kans kasvetaan. :)

Ja kiva kun minni Tupsukin tulee toimeen Ainon kanssa. :) Kerhoista. Me käytiin pari kertaa tossa seurakunna äiti-lapsi-kerhossa, mutta mä lopetin siellä käymisen, kun siellä on alakerrassa semmonen päiväkerho isommille ja se loppuu aina niihin aikoihin kun meillä alkaa yläkerrassa toi kerho ja sitten ne tulee sieltä alakerrasta sinne ylös tapaamaan äitejään ja tulevat huutamaan ja riehumaan sinne niin ettei kuule edes omaa ääntään... ja kaikki muut ovat siis jo siinä iässä, että joko ryömivät tai konttaavat taikka sitten jo juoksevat ja Arttuhan ei nyt ihan vielä tee sitä, niin en laita sitä pyörimään sinne muiden jalkoihin.

Omaa: Meidän Arttu on jo alkanut tekemään sellasta 90 asteen kulman liikettä selällään.. siirtyy siis jalkojen avulla ja kääntyen kylelleen. Kaveri sano et siinä vaiheessa kun alkaa tekee kääntöä mahalleen, mutta jää kylkiasentoon, menee ehkä noin 2vkoa, niin kääntyy mahalleenkin. Sit me saadaan ehkä semmonen hieno alusta joululahjaks yheltä kummisedältä, niin siinä pystyy kans reenaan käsien ja jalkojen lihaksia ... siinä pääsee melkein konttausasentoon. Mä tiiän että saatan kirota vielä sitä kun haluan saada poikaa kehittyyn, mutta jotenkin on niin hienoa nähdä nuita kehitysedistyksiä. Tietysti tärkeetä on, että ensin oppii kierimään ja kääntymään, ennen kun aletaan konttailla, mutta tässähän on hyvin aikaa ja melkein meillä jo kieritäänkin.

Sit semmonen ihan pikkunen juttu... mä meinaan ostaa huomenna raskaustestin. Ihan varuiks. Semmosia mielenkiintosia (samanlaisia kuin Artusta) olevia oireita on ollu ilmassa ja menkat tiellä tietämättömissä. Mullahan siis on jo parit menkat ollu ja eka kierto oli 22pvää. Nyt on kierron 30. pvä eikä näy eikä kuulu. Tossa tuli kierron 15. pvä parin päivän ajan veristä vuotoa mut niin niukasti että pikkuhousunsuoja riitti. Etten viittiny ees laskee menkoiks. Mut jos on olleet menkat, niin sit ois kierron 15.-16. pvä tänään. Mut ostan testin varmuudeks, jotta pääsee tästä arvuuttelusta ainaski. Munhan ei siis pitäs raskautuu helposti kun inseminaatiohoidolla raskauduin, mutta lääkärit kyllä sano, että voi olla, että hoito tekee sit sen, että seuraavalla kerralla voin raskautuu luomuna. Me ei yritetä, ei todellakaan!!! Vielä toista lasta, mut jos on tullakseen, niin sit tulee. Ettei aleta mitää aborttiakaan suunnitteleen. Ja ehkäsyä en suostunu ottaan, koska koskaan ei mun kohdalla ole varma, toimiiko mun keho vai ei.

Sit meillä kutisee noi ikenet ihan tautisesti Artulla. Ainakin alhaalta kun sinne on tuloillaan kaksi hammasta alas eteen. Raasu on välillä niin säälittävä niine kutinoineen kun kiukuttaa kovin. :/ Eikä purulelua suostu järsiin, kun ei vielä pysy kunnolla kädessäkään. Ja aina kun äiteen silmä välttää, on joko peukku tai nyrkki suussa. :D

Sartsa ja Arttu 3kk, 11pvää
 
Hei kaikille!!

Enpä oo tänne käyny vielä kertaakaan kirjottamassa eli ajattelin nyt pikaiset kuulumiset kertoa. Tosin oon kyllä käyny lukeen teidän tekstejä =) Ihania kuvia kaikilla <3

Meillä tosiaan poika sai nimekseen Micael Joa Kristian =) Eilen oli 3kk neuvola ja painoa oli 7340g ja pituutta 62cm (tosin neuvola täti on aina mitannu 2cm alle oikean pituuden ku kotona ollaan tarkistettu) Meillä menee hyvin =) Korvikkeilla mennään. Välillä on iltasin itkukohtauksia ku pitäis laittaa nukkuun mut ne ei onneks kauaa kestä =)

Tässä pari kuvaa Micaelista <3



 
Viimeksi muokattu:
Oi, Rinsessapa miten kaunis teiän Micael on! Onkos sillä vähän punertava tukka? :)
Meidän Ainolla oli pienempänä punasempi mitä nyt, mut vielä kyllä jostakin kohista punatukkaset tytön bongaa ;)

Sartsa Ompa ihanaa kun Arttu jo menee tolleen! Meillä vielä toistaseks möllötellään paikallaan! Kova olis into päästä eteenpäin, mut kun ei pääse niin ei pääse! ;)
Apua! Mitäs testi näytti? Tuleekos Artusta isoveli? Ompa kauheeta sanoo tolleen, toinen kun on vielä niin pikkunen ja sitte oliski jo isoveli! Hurjaa!
Meilläkin käsi on kokoajan suussa! Ei auta vaikka kuinka ottaa pois, tai vaihtaa tuttiin! Ujuttaa sormet sieltä tutin välistä suuhun :D

Aino maisto eilen ekaa kertaa perunaa, ja tykkäsi tosi paljon! Söi kun vanha tekijä! Nyt tän päivän peruna porisee kattilassa ja ootellaan, että typykkä herää unilta - sammu leikkimatolle! :D

Ärsyttää kun lunta tulee noin paljon! Piha kolattiin muutama tunti sitte, ja taas pitäis mennä! Ärsyttävää! Lumihiutaleetki on varmaan kymmenensenttiä halkasijaltaan! :D Lunta vois tulla silleen sopivasti, mutta tää jo ärsyttää! Onneks kuitenki on lunta! Toivottavast myös jouluna olis :)

Minni ja Aino 3kk ja 9 päivää :heart:
 
Heippa!

Minulla olis täällä kotona pieni prinsessa 19.8. syntynyt. Joten aattelin vähän kuulostella miten muilla samanikäisillä arki rullaa :)

Meidän neiti oli 3kk neuvolassa 62,2cm ja 7520g. Rintamaidolla siis hyvin pärjäillyt ainakin tähän asti :) Nukkunut yöt kuin unelma viime päviin asti, viime yönäkin heräs klo 3-7 välillä yhteensä 5 kertaa. Ei ole oikeestaan pirteä, kunhan herää vaan.. hieman raivostuttavaa.. nukahtaa kyllä aina tissille uudelleen mutta herää taas pian uudelleen, vaikka jättäisin viereen nukkumaan. En sitten tiedä johtuneeko siitä kun kovasti yrittää kääntyä vatsalleen välillä, mutta ei oo siinä kyllä vielä onnistunut.. Ja kun tutti ei kelpaa niin ei siitäkään ole konstiksi öitä rauhoittamaan.. mutta eiköhän tämä tästä :) Ehkä hampaita tulossa (vaikka ikenet eivät pullotakkaan..).. saa nähdä :)
 
Huomenta!
Mukavaa lukea teidän kuulumisia.
Meillä reilun viikon päästä 4kk neuvola, mutta tässä tietoja 3kk neuvolasta(, josta on siis jo 3viikkoa aikaa). Pituus:63cm (2kk 59cm, 1kk 57cm, synt. 53cm) paino:5990g (2kk 5350g, 1kk 4585g, synt. 3490g). Korttiin oli täti kirjoittanut tyyliin: nauravainen hymypoika, hyvä vuorovaikutus. Jätkä "juttelee" tosi paljon ja naureskelee kovaäänisesti. Jätkä sai piikit molempiin reisiin ja itku siitä tuli koko perheelle. Illalla nousi lämpö, en mitannut, koska neuvolassa sanottiin että tieto lisää tuskaa ja käski antaa supon jos siltä tuntuu.. Laitoin supon ja se helpotti onneksi nopeasti ja jätkä nukkui koko yön, kylläkin vähän levottomasti. Muuten meillä nukutaan tosi hyvin, yöt menee korkeintaan yhdellä herätyksellä, on menny melkein alusta asti ja toisinaan ei viitsitä herätä yöllä ollenkaan ja sit on aamulla huutava nälkä! =) Kääntymistä meillä on yritetty jo kohta 2kk, mutta vieläkään se ei onnistu.. Ikenet kovasti kutiaa ja nyrkki on suussa melkein koko ajan ja nyt jo hokas purulelun idean, pitkään sitä ihmeteltiin ja heitettiin aina pois. Ikenissä ei kuitenkaan ole punotusta tai muuta merkkiä tulevista hampaista.
Tosi monet näköjään syö jo soseita.. Mäkin aattelin aloittaa jo, vaikka neuvolassa sanoivat, että ei vielä kiirettä niiden suhteen. Meillä jätkä syö korviketta 800-1000ml/vrk, eli siis vähän heikosti. Meillä syödään 6-7krt/vrk, kuinka usein teillä muilla syödään ja millaisia määriä??
Täällä molemmat vanhemmat osallistuvat vauvan hoitoon ja hyvä niin. Mies on ollut vauvan kanssa melkein alusta asti iltoja kahdestaan kotona ja äiti on istunut kokouksissa parantamassa maailmaa. Kun ollaan alusta saakka jouduttu syömään korviketta, se on helpottanut meikäläisen taakkaa. Muutamat illat meillä on ollut jätkän täti tai mummu hoitamassa häntä, niin ollaan päästy yhdessä käymään jossain. Illat hoitajan kanssa on ilmeisesti mennyt hyvin, ainakin näin on äidille kerrottu. =)
Joku kyseli vaatteiden kokojutuista. Meillä kanssa laitetaan pienet vaatteet pois, sitten kun ei enään kehtaa pitää päällä. Jätkällä on pitkät jalat ja housuissa ollaan jo jonkun aikaan menty koossa 68, vaikka pituutta ei ton enenpää ole. Ongelmana on kun jätkä on niin siro, että kaikki tuon kokoiset pöksyt on todella reiluja vyötäröstä. =)

Voimia kaikille ja iloa joulun odotukseen!
 
Viimeksi muokattu:
Sartsa83
Rinsessapa kyllä on kanssa niin iso poika. Suloinen kerta kaikkiaan! :) :heart: Ja ihana nimi. :heart:

minni kyllä se Ainokin siitä lähtee liikkeelle. ;) Testi oli nega! Onneksi. Juu, ei oikeen pystyis vielä käsittään että Artusta tulis isoveikka. Ei vielä, kiitos ei. :) Meillä on ihan samaa! Ne on ne ikenet, jotka alkaa kutiseen. Että ootetaas minni kuule sitä aikaa kun ne hampaat tulee esiin... sitten joskus. :D

Heh, ihana Aino. :heart: Meillä kans välillä sammuttu tuonne taikametsään. Mut se ei oo enää ollenkaan yhtä kiva kuin ennen. Eli VAIHTOON! :p Jos sais sen maton lahjaks, josta sulle kuvankin lähetin. ;)

Heippa allupallu! :) Hyvin näytettäis sielläkin kasvavan. :) Ja kivasti menee teillä muutenkin. :) Hienoa. :)

Heippa Kaisa ja poika! Ihan hyviä lukemia teillä kuitenkin neuvolakäynneillä ollu,. Ja kyllähän tuota korvikettakin menee hienosti! :) Höpö höpö et menis heikosti. :) Paljon sitä pitäisi sitten mennä? :)

Meillä menee korviketta (tissimaito siis loppu jo het kuukauden jälkeen, kun ei saatu sitä edes kunnolla tulemaankaan tissistä) 1000ml-1500/2000ml/vrk. Tosin nyt ollaan ruvettu lisään velliä ilta ja aamu maitoihin ja soseita maisteleen niin sillä vähentyny maito aikalailla fifty-sixty tohon tonniin päivässä.

Ja meillä tosiaan käytetään sekä 68 että 74 vaatteita. :) Meillä taas kun tuota massaa on tuossa vyötäröllä niin osa 68 vaatteista ottaa kiinni. ;) :D Ja jotkut housuista on myös 80 kokoa ja niissä on kääriny lahkeita. :)

Sartsa ja Arttu 3kk ja 16 päivää :heart:
 
Täältäkin päin kuulumisia pitkästä aikaa.. Elikkäs 4 kk neuvolasta vaikka ekana pituutta oli 63cm ja painoa 6820g että hyvin on ukko kasvanut.
Me ollaan syöty soseita jo melkein kuukauden ajan ja hyvin näkyy ukolle maistuvan. Syödään aina aamuisin hedelmäsosetta ja sitten 12-13.00 väliin kasvissosetta ja illalla joko kasvista tai hedelmää.. Ja iltavellikin on ollu jo käytössä pitkään jonka ansiosta ukko syö kerran yössä mutta ei kyllä nuku hyvin sitä syönti väliä paitsi nyt on 2 yönä nukkunut hyvin kun nostettiin sänkyn päätyä niin rupes nukkumaan muuten on mennyt viime kuukausi melkeinpä niin että jätkä herää ½-3 tunnin välein vähän itkemään ja sitten pitää tuttia laittaa suuhun ja vähän hyssytellä.nyt ollaan yritetty ottaa tutti pois kun nukahtaa että ei aina heräisi siihen kun se tipahtaa. Varmaan virhe ollaan siinä tehty että ollaan opetettu nukahtamaan tutti suuhun. Ja päiväunetkin meillä on aina miten sattuu, yleensä kun herätään aamulla niin joku pari tuntia sen jälkeen nukutaan ½-2 tuntia ja sitten iltäpäivällä käydään yleensä vaunulenkillä niin siinä sitten nukkuu sen aikaa että vaunut liikkuu ja sitten illalla hieman vielä torkkuu mutta nukkumaan ruetaan yleensä 21-22 väliin.

Nyt kun käytiin siellä 4kk lääkärineuvolassa niin se lääkäri vetäsi semmosen johtopäätöksen että ukolla olisi maitoallergia kun sillä on vähän kuiva iho? mulla on itselläni kanssa kuiva iho varsinkin kun talvi tulee eikä pojallakaan enää niin pahana se iho ollut kun 3kk iässä.Piti ihan sanoa että vaikka en lääkäri olekkaan niin en usko että mitään maitoallergiaa on. oli kyllä niin outo se lääkäri ja tosi nuorikin.tuntu että se ei oikein tiennyt mistään mitään..

Täällä oli vähän samanlainen jännitys kun sartsalla mutta onneksi sekin näytti negaa :p hieman meinasi säikäyttää..mutta silti vieläkin tuntuu semmosta outoa menkkajomotusta melkein koko ajan mutta jos se johtuu noista Cerazette pillereistä.. kuukauden niitä olen syönyt eikä menkkoja ole näkynyt ja imetyskin jäi pois samaan aikaan kun nuo pillerit aloitin.

Täällä yritetään kanssa kovasti kääntyä mahalleen mutta ei ole vielä onnistunut ja hampaita on kanssa tulossa ylös etuhampaat.Hampaat tuntuu jo että ei varmaan mene pitkään enää ja ikenet on ihan pinkeenä kun ne hampaat sieltä tunkee mutta ei onneksi ihan hirveästi ole itkenyt niitä.Ja nyrkki kyllä löytyy suuhun ihan koko ajan.. käsi on jo välillä ihan kuiva kun lupsuttaa sitä ja tutinkun laittaa niin ei mene pitkään kun ottaa tutin pois ja käsi tilalle.. ja kaikki lelutkin kyllä menee myös suuhun.

ja mies onneksi osallistuu pojan hoitoon sen minkä koulultaa kerkeää ja jaksaa.yleensä viikonloppuisin aamulla katsoo poikaa niin minä saan nukkua pitempään.

Marakatti ja Mikael 4kk 2päivää:heart:
 
Meillä täällä edelleen herätään 3 h välein. ennen nukuttiin se 5 h mut jokin muuttunut, hmm ei tietoo mistä :eek: Meilläkin mies auttaa aina kuhan kerkeää, koulu vie aikaa ja varsinkin lopputyön teko. Ostin semmoisen tonttupuvun poitsulle, tässä sitä saa sitten ruveta ottamaan joulukuvat perheestä ja teettää joulukortit läheisille, aivan ihanaa. Meillä on 20 pv tuo lääkäri ja silloin ollaankin jo se 4 kk vanha ja vähä yli :) Ajattelin ruveta silloin antamaan soseita pojalle.


Kaisa ja poika Nuo piikit on aina vauvoille niin inhottavia, varsinki jos ne aiheuttaa kuumetta tai jotain muita oireita :( Onneksi meijän pojalle tullu kuumetta joten selvittiin vähemmällä :)

Sartsa Sulla ei taida olla allergiapelkoa? Mua pelotti aloittaa vellin anto pojalle. Ajatus siitä, että poitsulle tulisi esim. maitoallergia oli kauhistuttava. Nyt pelkään soseitten kanssa samaa. Velli ei ole antanut mitään oireita joten sitten soseen vuoro kun on 4 kk. :)
Tuo on kyllä pelottava tunne et mitäs jos taas olis raskaana. Onneksi oli sulla sentään nega sillä olisi se aika rankkaa odottaa taas seuraavaa ja sit oiskin kaks pientä siinä hoidettavana. Ja aivan, se on kyllä helpompi raskautuu jos olet inseminaatiohoidonlla tullut raskaaksi. Joten careful! :) Itse syön minipillereitä koska en kyllä halua ihan heti toista perään, sillä opiskelut on kesken.
Minni Ihana pikku prinsessa teillä! ^^ Se on ihanaa kun koira ottaa positiivisesti uuden perheenjäsenen iloisesti vastaan :) Niin meilläkin kävi, joillakin niin ei vaan käy ja se on aika surullista :( Riippuu tietenkin koirasta. Voin sanoa tuosta ensimmäisestä yökylä jutusta, että täällä oli sama tunne, kauhee ikävä omaa pienokaistaan! :D Ei meinannu mikään muu pyöriä päässä ku oma vauva ja mietti kokoajan että mitenköhän niillä menee, vaikka tiesikin että hyvinhän niillä. :)
Rinsessapa Siinä on poika kasvanu :) On suloinen poika teillä. Tuo aika menee niin nopeasti, kohta ne kävelevät :)
allupallu Se on vissiin tuon ikäisenä kaikilla hampaan tulo. Sun vauvas on päivän nuorempi kun meijän pieni prinssi :) Meillä samajuttu yöunien kanssa, heräillään useasti syömään.. jos ei syömään niin sitten vaan läheisyyttä ja tissiä :) Saa nähä milloin tämä rumpaloppuu, varmaan sitten kun pääsee syömään enemmän soseita :p Meidänkään pikkuvauva ei huoli tuttia, ei ole tutti mies, joka saattaisi auttaa yöllä ;( mutta mitäs siitä, ainakin ei tarvitse sitten vieroittaa tutista :)

Lumi ja Janne 3 kk ja 20 pv <3
 
Mitä aikaa teidän vauvat nukahtaa yöunille? Meijän tyttö on alusta alkaen nukahtanut 23 aikoihin ja sit nukkui aiemmin 12 h, nyt 10-11 h (siis heräillyt toki välissä). Eli meillä nukutaan melko myöhään, mutta mikäs siinä. Meinasin yrittää muuttaa rytmiä aikaisemmaksi, mutta tyttö vaan nukahti myöhemmin :D. Aloitin siis iltasyötön aiemmin. Nyt viime aikoina olen saanut nukutettua omaan sänkyyn melko usein (ehkä 65 % öistä). Eli maraton imetyksen jälkeen (1,5 h) laitan omaan sänkyyn ja kuunnellaan postista tullutta ilmaista kehtocdlevyä. Silittelen päätä, laulan mukana ja katson silmiin alussa. Yleensä sänkyyn laitettaessa alkaa kunnon hymyilyt ja juttelut. Sitten vähitellen koitan poistua tilanteesta. Jos ei ole nukahtanut klo 24 niin otan tytön syömään ja käyn ite nukkumaan :D. Meillä nukutaan edelleen melko nihkeästi, noin 13h/vrk.

Täälä on kans ostettu r-testi :D. Yhdet menkat tuli kun tyttö oli 2 kk (nyt 3,5 kk), mutta sehän on normaalia, että menkat ei ala heti kunnolla. Se siitä, en usko, että on mitään, mutta varmuudeksi! Mutta Sartsa, jos et halua vielä raskaaksi, niin miten olisi oikeasti ehkäisy! Olisi se kyllä rankkaa saada uusi vauva jo vuoden päästä, mutta onhan ne muutkin selvinneet.

Kauhia kun ei jaksa lukea vanhoja viestejä ja sit tulee koko ajan sellainen fiilis et toistanko mä itteäni. Kun joskus miettii, että kirjoitanpa tänne jotain, mutta sit ei kerkiäkään, niin aina ei muista, mitä on kirjoittaut. Ja muutenkin on vauvan syntymän jälkeen ollut höhlä-ADHD-olo. Olenkohan mä tästäkin jo kirjoittanut :D. Koittakaa kestää!

En ole vielä käynyt missään äiti-vauva-jutuissa. Vuoden alusta ajattelin alkaa käydä MLL:n perhekahvilassa. Onko joku muuten menossa vauvauintiin?! Mua se ei nappaa. Tyttö on vielä kylvyssä aika jäykkänä, koskakohan se alkaa nauttia kylvetyksestä??

Kehityksestä...tyttö kurluttaa hirveästi ja syö käsiään (välillä yksittäisiä sormia :eek:), pyörii akselin ympäri selällään, kääntyilee kyljilleen ja seuraa todella tarkkaan, mitä äiti tekee.

Joko osaatte sanoa luonteesta jotain?? Temperamenttinen, hitaasti lämpenevä, herkkä, helppo?? Mä en osaa sanoa. Sanoisin tavallinen vauva :D. Itkee kun on asiaa, viihtyy jonkin aikaa itekseen, mutta ei kuitenkaan ole ihan helppo/ vähään tyytyvä/ kaikki kelpaa -tyyppi (joka esim nukahtaisi nopeasti ku laittaisi sänkyyn...).

Tyttö on ollut hoidossa vasta yhden kerran 3 h. Ei oikein voida jättää pidemmäksi aikaa, koska ei syö tuttipullosta. Isän kanssa oli 4 h kun äiti kävi pikkujouluissa. Toivottavasti helpottaa sitten kun aloitetaan kiinteät (ajattelin aloittaa 6 kk iässä).

Hitsi, kaikista jutuista tulee mieleen, et joko oon kirjoittanut tästä...No nyt luen uusiksi, mitä oon jo kirjoittanut niin ens kerralla muistan!!!

Ihanaa vauva-arkea kaikille :).
 
Moi! Täällä kans ilmoittaudutaan myös :) meidän veera syntyi lopulta hätäsektiolla maailmaan, 24.8 naistenklinikalla, alku oli rankkaa kun hän ei oikein ollut samaa mieltä nukkumisesta, mutta nyt on todella paljon arki helpottanut, meillä nukutaan 23-11 kahdella syötöllä yöllä, ollaan myös ilmottauduttu vauva ja mama bailatinoon ja vauvauintiin ja vauvamuskariin, on päiviksi kivasti tekemistä :) miten teillä vauvat kannattelevat niskoja, tarvitseeko tukea paljon/ollenkaan? Mukavaa joulun aikaa kaikille oman pienen toukan kanssa :) Maijuli ja veera 3kk2vko
 
Heips kaikille! En ole oikein kerennyt täälläkään käymään, kun muuttohässäkät on meneillään ja muutetaan näillä näkymin sitten melkein heti joulun jälkeen =)
En jaksanut tällä kertaa lueskella kaikkia viestejä, mut Esposa meillä nukahdetaan yöunille jo seiskan-kasin maissa, mutta yritys on kova, että menis sinne kasin jälkeen vasta, kun kohtapuolin alotellaan aamu- ja iltapuuroja niin olisi kiva, että puuron jaksaisi Ella syödä siinä kasilta vielä.

Hienosti meillä on kaikki mennyt ja soseet maistuu, Ella syö 11.00 purkillisen maissisosetta ja siinä 17.00 purkillisen peruna-porkkanaa, mutta sitten onkin jo kiljuva nälkä seiskan maissa, tiedä sit mistä se johtuu, kun kummiskin on syönyt purkillisen sosetta, mutta ilmeisesti "tankkaa" sitten yötä varten, koska meillä ei enää herätä syömään öisin!! :D On se niin ihanaa, kun saa monta tuntia nukkua putkeen ja on niin virkeä olo heti aamusta ja jaksaa sitten päivänkin paremmin :)

Meillä onkin sitten vasta seuraava neuvola tammikuussa, pitäis sinnekin soitella ja aikaa varata. Jännä kun toisilla paikkakunnilla on myös 4kk neuvola, mutta ei täällä, ois vaan ollut kiva tietää Ellan painoa ja pituutta, mutta tammikuuhun odotellaan. Samalla pitäs sitten varailla aikaa myös esikoisen 6v-tarkastukseen, hui miten aika kuluukin nopeasti. Vastahan esikoinenkin syntyi ja nyt on jo iso reipas isoveli :heart:

Mutta, nyt täytyykin jatkaa pakkailuja tms, et seuraavalla kerralla sitten enemmän, kun kerkeän muiden kirjoituksia lukemaan.

Mukavaa joulun odotusta kaikille!! :hug:

Patience ja Ella
 
Moikka kaikille ja valkoista joulunodotusta:)Meidän poika syntyi lopuksi leikkauksella 27.8 On tosi tyytyväinen pikkumies.Rintamaidolla mennään pelkästään ja jos riittää niin sinne 6kk asti vain sillä ja sitten soseisiin kun kuitenkin suolistolle kova muutos ja sanoivat neuvolassa että kun poika hyvänkokoinen niin sitten vasta kantsii siirtyä soseisiin? nukkumaan mennään yleensä siinä 21-8.30 sitten herätys syö yössä sellaset 2-3kertaa.Antaa paljon hymyjä ja ääntelee sormia syödää ja kuola valuu ja se kuivattaa ainakin meillä tuota ihoa..vaikka yritetään rasvailla ahkerasti..kovasti Juho yrittää kääntyä mahalleen mutta aivan vielä ei pääse 4kk:s neuvola lääkäri ois 21 pvä.Täällä tykätään niin kovasti kun mennää kylpyyn ajattelin mennä vuoden alusta vauvauintiin meinaatteko muut?kiireellisesti kirjoitettuna...joulunodotusta mukavaa kaikille:)
 

Yhteistyössä