<<<ELOMASSUT>>> lokakuussa

Huomenta!

Tervetuloa mukaan siili81. Haluatko syntyneiden listaan teidän poitsun syntymämitat, rv:n jolla synty ja la:n? Ilmottele ne jos haluat, niin lisään ne sinne. :wave:
Meillä auttoi esikon aikana vyöhyketerapia masuvaivoihin. Käytiin hoidossa kolme kertaa ja siihen loppu masuitkut. Toivottavasti saatte jostain helpotusta. =)

Aliisa heräs aamulla jo puol kuuden aikaa. Isäntä oli jo hereillä sillon, otti neidin hänen kanssaan aamutouhuihin ja herätti mut vähän ennen puolta seiskaa ku lähti töihin. Nyt tytsy sit vetelee jo ekoja nokosia meijän sängyssä.

Mul on täällä valokuva arkistointi projekti käynnissä. Tilasin ma kuvia 160kpl ja eilen ne kolahti postiluukusta. Saan lasten valokuva-albumit päiviteltyä ja meijän makkarin seinälle teetin meidän perheestä 12kpl seepian värisiä kuvia. Tosta seinästä tuli ihana!! :heart:

Jos nyt jatkais arkistointia ja söis aamupalaa rauhassa. =)

Mukavaa viikonloppua kaikille!! :wave:

HooÄs ja Aliisa 2kk2vrk
 
merkkiä tähän.. viime yö meni ihmeeeen hyvin! :) poitsu heräsi vasta 4aikaan ekan kerran syömään ja sitten 6 ja sit herättiin 8maissa, ihanaa kun sai itekin nukuttua, nukuin kyllä kun tukki, enkä onneksi nähnyt uniakaan ennenku ekan herätyksen jälkeen niin sai oikeesti unta pollaan!
Eilen meidän herrasmies alkoi enemmän "jutella", oli niin ihanan ja sulosen kuulosta! :heart:
pitäis alkaa siivoamaan, viikkosiivousta ja huomen tulossa esikoisen kummi käymään! ja leipomaan taas sormet syyhyää kovin! :)
 
Huomenta!

Pitkästä aikaa täällä.
Ekaks tiistaiset neuvolakuulumiset:
7vko
5485g (3880g)
57cm (50,5cm)
39,2cm (35,5cm)
Kaikki oli hyvin ja lääkärin mukaan kunnossa. Kovasti pimu väläytteli hymyjä lääkärille ja koitti jutustella.
Tyttö tosiaan on jonkin aikaa kovasti koittanu höpötellä, ääni ei ihan viä tuu joka kerta :)
Yöt menee edelleen todella hyvin, päivät unien suhteen vaihtelevasti. Eilen nukku pari tuntia putkeen, mutta muuten koko viikolla ei oo nukkunu kun ihan muutaman minuutin torkkuja.

Meillä on huomenna ristiäiset ja mä oon ihan k... ottassa ollu koko viikon. Hirveesti on kaikkee siivottavaa ja järjestettävää, mutta kumpikin neiti kaipaa aika paljon huomioo päivisin, joten en oo ehtiny siivoon. Ja arvaatkaas mitä tekee mies kun tulee töistä?? No syö ja menee nukkuun! No joo, ymmärrän, että väsyttää, lähtee aamusin viiden aikaan töihin, mutta tarviiko siä sit koko ehtoo maata?! Mä oon koittanu sanoo, että mä tarttisin vähän apuakin, mutta eipä tuota niinkään kiinnosta.
Mutta onneks mun pikkusisko tulee tänään, saan siitä onneks vähän apua. Saa leikittää lapsia. Ehdin sit jotai edes siivoon.

Mullakin sit menkat alkoi, vaikka imetän. Onneks olivat todella niukat ja kesti vaan neljä päivää. Huh! Jälktarkastuksessakin oon jo nkäyny viikko sitten, siellä kaikki kans ok. Sain ne Cerazette pillerit, mutta en oo viä uskaltanu alottaa...

Nyt lukeen aamulehtee, kun pienempi viä nukkuu!
Heido :wave:

Emeelia ja vielä nimetön typykkä
 
Voi kurjuus kun taas on paha ilma! Onneksi sentään viikonloppu alkaa:) Mulla on tosi kauhea väsymys, haluisin mennä terkkariin ottamaan tuon hb:n että onko se nousemaan päin, kun yhä vaan pyörryttää ja väsyttää. Rautaa olen muutaman viikon jo ottanut.

Meilläkin yksi yösyöttö selkeästi jäänyt nyt välistä pois, vauva nukkuu kuuden tunnin pätkän alkuyöstä! Aamuyöllä vasta herää syömään, tai aikaisin aamulla paremminkin. Melkein vois jo yrittää tuota omaan sänkyyn laittamista, jos malttaisi. On kyllä ihanaa kun on vauva vieressä :heart:

Minäkin taidan olla lapsistani riippuvainen :ashamed: Meidän esikoista 1v4kk en ole jättänyt hoitoon vielä kertaakaan, siis edes tunniksi. Tosin se johtuu siitä ettei ole luotettavaa hoitajaa. Anoppi ja appi ottaisivat mielellään, mutta he eivät osaa vahtia tarpeeksi hyvin, ettei poitsu mene vaaranpaikkoihin. Ja sama homma mun siskolla. Minä näen kauhukuvia silmissäni kun kuvittelenkin mitä kaikkea poika ehtisi tehdä ennen kuin huomaisivatkaan!

Meillä myös neitokainen oppinut ääntelehtimään söpösti! Tyttö lietsoo vauvakuumetta monellakin taholla:)

Menen laittamaan pojan nukkumaankun alkaa touhut hieman olla hämäriä taas... istuu nurkassa lemmikin häkin vieressä ja kauhalla "soittaa" häkkiä :/ mukava ääni lähtee joo:)
 
Nyt tuli vastaus taas yhteisöön liittyen:

Hei Valvoja Manager,

Olemme löytäneet kuvia Yhteisöstänne, Elokuu2008, Reason liittyen.
Katso seuraavasta linkistä (seuraavista linkeistä), mitä asia koskee:

http://groups.msn.com/Elokuu2008/katinalbumi.msnw?action=ShowPhoto&PhotoID=97

Voisitko ystävällisesti poistaa tämän kuvan ja kaikki muut kuvat, viestit tai linkit Yhteisöstäsi, jotka rikkovat MSN Yhteisöjen käyttöehtoja, 48 tunnin sisällä.

Käyttöehtoja rikkovia asioita ovat mm., alastomuus, osittainen alastomuus, pornografia, ahdistelu, ja laiton tai loukkaava käytös. Lue tarkemmin kielletystä sisällöstä sivulla: http://groups.msn.com/conduct

Jos poistat kaiken sääntöjä rikkovan sisällön, ryhmäsi noudattaa taas käyttöehtoja, ja on avoinna käytöllenne. Muutoin meidän on suljettava Yhteisönne.

Kiitos siitä että autat MSN Yhteisöjä tarjoamaan ystävällisen ja turvallisen kokemuksen kaikille asiakkaillemme.

Ystävällisin terveisin,

Paul Edward
MSN Yhteisöt -asiakastuki

Poistin kaikkien kuvakansioista kuvat, missä oli masu paljaana sekä tuosta katinalbumista vauvan ekan kylpykuvan. Muut kuvat jätin. =)

Eli nyt pitäis yhteisön taas olla käytössämme.
Tai ainakin mä sinne pääsen. Kokeilkaa muutkin ja ilmotelkaa kuin kävi. :wave:
 
Huomenia

Ja tervetuloa Siili81!

Vähän näyttää ilma siltä että rupeaa satamaan niin en viiti lenkille lähteä, poika nukkuu vaunuissa terassilla. Ulkona kyllä vetäisee pidemmät päikkärit kuin sisällä. Viime yökin oli tosi ihana, taisi 8 tuntia nukkua syömättä, kerran taisi herätä, vähän kuului jotain puhinaa, mutta hetken päästä taisi taas nukahtaa =)

Mikähän rasva punottavaan peppuun olisi parasta? Meillä on nyt pikkuisen ruvennut punoittamaan, aluksi laitoin ihan tavallista rasvaa, muistaakseni sitä mitä oli äitiyspakkauksessa ja eilen laitoin sitten bepanthenia vähän, ilmakylpyjä on otettu ja vaippaa vaihdettu tiheästi. Pitäiskö sitä sinkkivoidetta käydä ostamassa..

En minäkään kyllä vielä aloittanut Cerazetteja, jotenkin tuntuu että söiskö niitä vähän 'turhaan', kun ne on vaan imetysajaksi ja jos imetys ei kauan kestä (vaikka mistä sitä etukäteen tietää) niin sitten pitäisi taas joku toinen pilleri aloittaa. Ja meillä on petipuuhia nyt niiiin harvoin että ehkä jollain muulla keinolla selvitään hetken aikaa.

Ai niin, poika on nyt ruvennut antaumuksella jäystämään nyrkkiään, eihän se vaan vielä mitään hampaita enteile..
Meilläkin jo jutellaan kovasti, välillä vaan unohtaa avata suun kun puhuu :LOL:

Tuliko muille kutsua siihen Meningokokki-rokote tutkimukseen? (meniköhän oikein..) Me ei osallistuta, kuulosti kamalalta kun siinä sanottiin jotenkin: 'tutkitaan rokotteen vaikutusta pienillä vauvoilla'. Muutenkin olen vähän skeptinen noiden rokotteiden kanssa, ne tavalliset varmaan otetaan, mutta tuskin mitään ylimääräisiä.

Jospa saisi vielä jotain muuta tehtyä sillä välin kun pikku-ukko nukkuu.

Mukavaa viikonloppua!
 
miranth meillä ainakin on toiminut punoittavaan pyllyyn hyvin toi apteekista ostettava tenavan rasvatalkki! kantsii kokeilla, ainakin kun esikoisella oli kerran tosi punoittava peppu niin mulle ehdotettiin tuota ja se auttoi todella hyvin, melkein heti lähti punoitus pois! ja se oli itseasiassa huonompaan päin menossa kun kokeilin tavis talkkia ja just noita rasvoja. mut toi autto tosi hyvin ja edelleen käytän mieluummin kuin tavallista talkkia, kummallakin lapsosista. pitäisikin käydä ostamassa uusi purkki kun alkaa olla jo vähissä tuo edellinen...
 
Apua kun mä en voikäsittää mitä meidän pitäisi ehkäisyasioiden kanssa tehdä...

Me kun ollaan oltu yhdessä 7 vuotta ja siitä ensimmäisen vuoden söin pillereitä, kunnes lopetin ne. Minä kuulun niihin naisiin joille pillerit ei sovi; verenpaine oli niin korkealla, että jouduin kerran kuussa käydä terkkarilla sitä mittauttamassa. Olin myös erittäin hermoheikko. Sitten kun lopetin niin paino kin putosi 10 kiloa parissa kuukaudessa. Eli en todellakaan halua enää pillereitä, ei kiitos! Nuo oli olevinaan vielä matalahormoonisetkin.

Nyt sitten jälkitarkastuksessa lääkäri ehdotti että hormonikierukka voisi olla hyvä, ei aiheuta noita hormoonimyrskyjä, koska vaikuttaa paikallisesti. Sain sieltä esitteen mukaan ja lueskelin sen. Kamalaa! Kierukka siis vahingoittaa limakalvoa niin pahasti ettei sinne mikään kiinnity. En jotenkin pysty tarkoituksella aihauttamaan vahinkoa millekään ruumiinosalleni! Kamalaa. Mä haluan että mun limakalvot on kunnossa eikä vahingoittuneet. Kondoomit sitten tällaisessa pitkässä suhteessa on outoja mun mielestä, ne ikäänkuin tulee väliin;) ja aina tulee tilanteita kun ovat loppu, eikä sitä keskellä yötä ehkä jaksa abc-asemallekaan lähteä ajamaan:)

No niin, nyt sitten herääpi kysymys, että miksi ei sitten voida tehdä niin kuin ennenkin, että luottaa siihen "ehkäisykeinoon" joka ei siis missään nimessä ole ehkäisykeino. Meillä se on toiminut hyvin, raskaaksi on tultu vain silloin kun ollaan sitä yritetty ihan tosissaan, siis laskettu ovispäiviä ja ronkittu kohdunnipukkaa :ashamed: Mutta erona oli vain se, että jos olisin missä vaiheessa vaan tullut raskaaksi, se olisi ollut toivottavaakin. Nyt me ei ihan tähän hätään toivottaisi lisää lapsia joten tuntuu pahalta sitten jättää sellainen mahdollisuus auki... tosin kyllä meille lisääkin saa tulla, niin ihania ne on, mutta mä en ihan heti jaksaisi. :ashamed:
 
VIB, miulla ihan samat mietteet ehkäsyasiasta, mutta päädyin kuitenkin pillereihin, yhdet hyvät oon aikoinaan löytäny ja niitä nyt alan sit imetyksen jälkeen syödä. Imetyksen aikaan saahaan nyt sit pelailla kumien kanssa. Mutta miulle terkkari esitteli EHKÄSYRENKAAN, sellanen muovinen/kuminen rannerengastapienempi rinkula, mikä taipuu, asetetaan emättimeen ja se on siellä 3 vk ja sit pois ja menkat tulee ja sit taas uusi rinkula. voi ottaa yhdynnän ajaksi pois, oli muutama tunti vrk minkä se saa olla pois jos häiritsee, kandee kysyy tosta, jos ei olis niitä pillereiden hormooni myrskyvaikutuksia!!!!

Talkkia oon mein neitin pyllyyn laittanu, hyvin toimi alussa, ku kakki ihan koko ajan ja pylly oli ihan näppylöillä jo.. Nyt nivusissa pienet punotukset ja oon nyt tänää antanu ilma kylpyjä ja laittanu talkkii, saa nähä rauhottuuko..Rasvatalkki, mitä maksaa?? ja miten se eroo tavallisesta??

Tää mutsi kävi tänää kampaajalla!!! Ihanaa ku on taas ihan erinäkönen (aina teen täyden muodon muutoksen ku käyn), ja niin piristää!! Ja huomenna on ne kaverin kauan odotetut synttärit!!! Ja lapset menee mummolaan hoitoon!

Tiitu kanssa ääntelee jo pienesti, ja tänään tuli kiljahduskin :D , ku aamusin on aina super hauskaa ku on herätty!!

Ja sylissä ku on selällään, ni alkaa jo punkee itteesä istuma asentoon.. hurja vauhti jo neitillä liikkumaan!!

Mites muiden babyt?? joko harjotellaan liikkumista? Meillä siis jo harjotellaan selältä-mahalleen kääntymistä, miun sormesta ottaa kiinni ja punkee kyljelleen, ja siitä ihan ite yrittää mahalleen!! masullaan ku on lattialla ni jalat käy ihan koko ajan, potkii ja sätkii.. taitaa tulla vilkkaampi ku veljensä :D ja hän on todella vauhdikas!!!

Äiti lpr ja Tiitu 8vk 5pv
 
neitiperho
Meillä alkanut nyt myös peppu pahasti punottamaan ja oli tulla jo näppylöitäkin. Neuvolasta ehdotti kuurina alkuun kortisoni voidetta tai bebanthenia. Nyt olen pari päivää laittanut bebanthenia joka ehkä vähän huonosti silti auttaa..tai ainakin edelleen punottaa. Meinaan seuraavaksi kokeilla siis kortisonivoidetta. Jotkut rasvat kun saattavat olla jopa liian rasvaisia mikä aiheuttaa ihon huonoon kuntoon menoa.

Kovasti meillä myös nauretaan ja jaksetaan pitää päätä mahallaan ollessa ylhäällä. Pitänyt päätään muutenkin alusta lähtien. Ei se mahalla olo kuitenkaan kauan innosta. Hirmuinen meno on selällään ollessaan. Hoitopöydällä varsinkin nostaa jaloilla selkää ilmaan.

Itse aloin myös syömään pillereitä. Meinaan ne sitten vaihtaa takaisin siihen mitä ennen raskautta söin eli Diana Novaan. Kunhan nyt imetyksen joskus lopetan niin sitten. Ne oli ihan huippu hyvät pillerit mulle.

Jeps, olisi taas viikonloppu. Mitähän tällä kertaa tulossa...no tietty kotona oloa. Vissii mies lähtee taas ulos kavereiden kanssa, kun niiiiin harvoin missään yleensäkään käy. Ja mä nyt sentään ulkona olen ollut kavereiden kanssa......öö......taisin olla joo raskaana helmikuussa kavereiden mukana pari tuntia kun lähtivät baariin. Turhan paljon olen siis ulkona käynyt ilman miestä ja vielä kehtaa valittaa kuinka en hänen kanssaan halua aikaa viettää. Viimeksi siis olin hänen kanssaan ulkona 6vkoa sitten joka oli yleensäkin ainoa kerta tänä vuonna.

Miten niin miehet hankalia??
 
Heippati rallaa!


Tervetuloa vaan uudet!!

Meille tuli kans kutsu siihen rokotetutkimukseen ja isoille siskoille tuli influenssarokotetutkimukseen myös kutsu. Ja ne soittikin sieltä toissapäivänä. Palataan asiaan joku päivä kun lupasi ottaa soittaja selvää lääkäriltä käydäänkö me ees vauvan kanssa kun sillä se sairaus ja ite lupasin miettiä isompien osalta. Toisaalta tekis mieli kun kumminkin tarkoitus on hyvä, eli löytää sopivat rokotteet auttamaan muita mutta sitten taas mahdolliset sivuvaikutukset tai oireet. Vauvaa en lähe viemään kun muutenkin itkuinen iltaisin ja siitä saattaa tulla kuumetta ja itkuisuutta.

Tilda juttelee jo kovasti, yks ilta makas siinä leikkimatolla ja huitoi sellasia "tuulikelloja" kauan ja niille höpötteli. Kädet ja jalat vispaa minkä ehtii ja kyljellleen kääntyy. Pukeminen alkaa kohta olemaan haasteellista! Eilen koitin mahallaan taas pitää ja vasemmale päin kattele pää pystyssä aika kauankin. Ei oo aiemmin vielä juuri nostanut päätä masulla ollessaan.

Kohta saatetaan mennä naapuriin vauvaa kattomaan, vajaa kaks kuukautta nuorempi kuin meijän oma. Tyttö sielläkin. Samankokosia varmaan ovat kun meillä tyty oli aika kirppu ja niillä taas vajaa 4500g.

Meillä oltiin 2kk neuvolassa 4120g ja 55cm. Ens neuvolas tuleekin sitten eka piikki! Esikoisella oli 5v neuvola yhtä aikaa vauvan kanssa ja hienosti oli mennyt kaikki, nopeaa saivat tehtyä tehtävät ja muut kun tyttö oli yhteistyöhaluinen. Ite täyttelin lappua sen aikaa odotushuoneessa ja pää löi tyhjää.. "mitä erimielisyyksiä miehen kanssa kasvatuksessa?".. ööö... ei tullut oikein mitään mieleen ja aloin miettiin että miksi sitten väitellään yleensä :LOL: dementia iski siinä kohtaa... kotona niitä sitten tulee mieleen. Ei meillä nyt enään oo oikein kovia erimielisyyksiä mutta enemmänkin tyyliin että mä voisin nukkua perhepedissä tai että lapset saa tulla viereen mutta mies on taas niin herkkä uninen että valvoo sitten.

Nyt taidan mennä jo kohta herätteleen tuota pikkuneitiä kun vetelee sikeitä aina vaan... on sitä kumma kun silloin kun ei nuku niin ihmettelee että mikä on ja sitten kun nukkuu niin ihmettelee että mikä on kun vaan nukkuu.. =)

Mutta nyt meen... Heippa!

 
ihan nopsa vastaus vain vaippa-alueen ihottuman hoitoon: meillä tuli rotavirus-rokotteen jälkeen aika kamalaksi pylly, vaikka kuinka nopsasti kakan jälkeen vaipan olisi vaihtanut, oli ilmeisesti sen verran ärhäkkä ripuli tuo rokotteen aiheuttama. Meillä tepsi SAMANTIEn eli siis seuraavana päivänä oli jo suloisen siisti pylly, kun laitettiin Ceridal-öljyä! Meillä semmoinen suihkutettava, suihkutan vähän käsiin ja laitan bebaan. Hyvin toimii aina,kun vähänkin alkaa punottaa.
 
Meilläkin neiti kovasti jo höpöttelee pitkiäkin juttuja. Ihan näköstä ja kuulosta ku vastailee erillisilla äänillä ja -painoilla. Ja samalla siinä välissä väläyttelee hymyjä.
Ja aina kun iskä tulee iltapäivällä töistä ja ottaa syliin, ni heti alkaa juttua tulemaan ja hymyjä satelemaan. =)

Mulla oli esikoisen imetysaikana käytössä pari kuukautta ehkäsyrengas. En tykänny siitä ollenkaa ja sit vaihoin pillereihin. Mieski sano, että tuntu petipuuhissa ja aina piti venkslailla sen kanssa. :/

Rokote tutkimukseen tuli myös meille kutsu. Luin sen ja heitin paperin samantien lehtikeräykseen. En haluu mun lapsia "koekaniineiks" mihinkää.

Aliisalla on kanssa kova vauhti päällä. Aina lattialla tai hoitopöydällä ollessa jalat ja kädet heiluu hirveetä kyytiä. Ja yrittää ilmeisesti treenailla masulleen kääntymistä, koska kyljelleen jo heittää itseään ja kääntää naamaa kohti lattiaa. Pitää jo olla varuillaa hoitopöydällä ja sohvalla, että koska sen taidon keksii, ettei vaan pääse pikkuinen putoamaan.

Ja nyrkkiä sekä peukkua lutkuttaa kovasti. Hassun näköstä, ku hokasee käden, silmät menee killii ja hivuttaa nyrkin kohti suuta. Ja sinne se usein meneeki.
Leluja tossa jumppamatolla koittaa myös tavotella. Käsi rupee siinä alapuolella vatkaamaa ja ilme menee keskittyneeks. Mutta ei tottele käsi vielä tarpeeks käskyjä :D

Me ollaan säästytty punottavalta pepulta. En tiiä johtuuko siitä, että annan Aliisan olla päivän aikana monta kertaa pitkiä aikoja ilman vaippaa tuulettelemassa. Ja siitä nauttiikin, alkaa heti hymyilemään ja jaloilla potkuttelemaan. =)

Nyt iltapuuhiin esikoisen kanssa. :wave:

HooÄs ja Aliisa 2kk2vrk
 
äiti lpr mä en yhtään muista paljo se talkki maksaa, olisko jotain 5 euron kieppeillä, ( jos ei oo nyt muuttunut hinta) mutta epäilisin että jotain tuota luokkaa (liekö edes sitäkään) sekait siinä eroo tavan talkkiin, kun se on just vähä "rasvasempaa" mut monet ovat kehuneet ja itse yhdyn siihen, tietty eihän se aina kaikille välttämättä toimi niin hyvin..
itse olen myös tuota ceridal- öljyä laittanut mutta ei oo meillä ainakaan niin hyvin toiminu, eli talkilla mennään meillä suurimmaksi osaksi jos meinaa olla punoitusta pepussa!
 
Meillä ei ole peppu punoittanut juuri laisinkaan. En ole kuin pari kertaa laittanut voidetta, muuten oltu ilman ja en myöskään pese peppua juuri laisinkaan, vain silloin kun on tullut kunnon turaukset, mutta pienempien kohdalla käytän vain puhdistuspyyhkeitä.

Meillä on tänään ollut mahavaivoja ja kitisty on pitkin päivää. Muutenkin jätkä jaksaa hetken aikaa olla hyvällä tuulella, mutta pitkästyy todella herkästi ja kitinä alkaa.

Nyt olen keksinyt miten Alexin saa rauhoittumaan, ei tarvitse kuin laittaa harson naaman päälle, niin että silmät peittyy, niin jätkä rauhoittuu todella nopeasti ja kun hetken päästä ottaa harson pois niin ollan taas hetki hyvällä tuulella tai sitten jätkä nukahtaa melkein heti kun silmät peittyy.

Tänään Alex löysi oman kätensä, onhan toi nyrkki mennyt ennenkin suuhun, mutta tänään tuijotti nyrkkiään pitkään ja ihmetteli mikä se on ja muutenkin nuo kädet ovat ruvenneet toimimaan, sylissä ollessaan sormet haroo koko ajan.
 
iltoja!

Tulin pikaseltaan, oottelen siskoa kylään sillon lainas sinkkuelämää dvd ja lupastulla mun meille kattoon et minäki nään sen :D

Meil on pojat räkätauissa, tyttö pikkasen vain niiskuttaa. Imeny nyt vauvalta sillä nenäfriidalla ja käyttäny keittosuola tippoja, syvällä on mut sain nyt illalla pikkasen irtikki jotain. Yöt on menny levottomasti, ilmeisesti tätä tautia ootellu (siis tänään on röhinä alkanu vauvalla).

Ehkäsyrengas oli mullaki ennen poikia käytössä ja aioin nytki ottaa mut ekas pitää vissiin imetysaika syyä cerazetteja ku tuo kortsu ei oo ihan meän juttu, vaik tykkäänki et on siistimpään kumen kanssa ;) Rengas on ainaki meille ihan ok. ei oo haitannu hommia, eikä tuntunu.

No eipä sit tän enempää nyt ku poika on levoton pitää ottaa syliin..

tuiccu ja "teppo"
 
heipsan! piti taas pitkästä aikaa tulla kirjottamaan Baydenin 2 kk päivän kunniaksi:)

meillä poika on alusta asti ollu kauhean jäntevä, päätä yrittäny hyvä ettei viikon ikäsestä asti muka jo kannatella. nyt jaksaa olla mahallaan jo jonkin aikaa pää pystyssä, varsinki isin vatsan päällä. selällään kun poitsu on ja jos käsistä nostaa niin ei pää yhtään enää keikaha taaksepäin. hymyilty ja juteltu kaikenlaisilla äänenpainoilla ollaan jo muutama viikko eli kauhee kiire tuntuu olevan tällä tapauksella. oon myös ihan varma et tää meidän kaveri näkee enkeileita ja keijukaisia kun monesti kattoo tosi pitkään jonnekki kattoon missä ei oo yhtään mitään ja hymyilee niin leveästi. muutaman kerran on kokeiltu jo naurahteluakin. aamusin laitan MTVn pojalle päälle ja aina ku fall out boyn uusin biisi tulee niin ei katse liikahdakkaan telkkarista ja joskus kuulostaa siltä et ihan ku poika laulais kun alkaa ääntelemään musiikin päälle, ihan eri lailla kun jos mie juttelen hälle. hauskaa ja ihanaa katella tuota ihmeellistä kehitystä:)

tiistaina on 2kk neuvola, tuun sit ilmottelemaan mitä siellä sanottiin.

mulla ois tiistaina myös kampaaja, ihanaa kun saa vähän jotain uutta kun tuntuu et tää naama roikkuu, raskauskilot hyllyy ja f-kokoset tissit valtaa puolikroppaa. oon alkanu pilatesta harrastelemaan näin kotioloissa, jospa sitä joskus sais tämän kropan palautumaan! onneks meillä ei oo vaakaa niin ei tiiä yhtään et kuinka tuo paino EI tipu:D

meillä mennään kumeilla niinku ennen raskauttaki, oon kans näitä jolle ei hormooniehkäsy sovi ja kierukka ei innosta ei niin yhtään. onneksi mies ei yhtään välitä joten ei tarvi sen kummemmin ressata asiasta. saa nähä tuleeko mulla menkat millon, täysimetyksellä mennään ja ennen raskautta tosiaan kierrot kaikkea 35 ja 90 pvän väliltä...

hyvää viikonloppua kaikille, iltapuuhat kutsuu!

salamanteri&Bayden 2kk :heart:
 
Nopsat kommentit...

Ehkäisystä Edellisen raskauden jälkeen otin hormonikierukan ja se oli loistava! Menkat jäi kokonaan pois, eikä mitään haittavaikutuksia ollut, ennen ensimmäistä raskautta söin 7v. pillereitä ja raskaaksi tulin helposti. Kierukka otettiin pois kun epäiltiin sen aiheuttavan oireita, syy ei ollut kuitenkaan siinä... Sitten otin nuo ehkäisyrenkaat... Vuoden käytin ja uusia en olis ottanut vaikka ois maksettu. Mieskin sanoi mun olevan kuin persiille ammuttu karhu koko ajan. Sen jälkeen piristyin kummasti ja pienetkin sivuoireet häipyi, lisäksi niiden aikana jäi välillä menkat tulematta ja uutta ei saanut laittaa ennen raskaustestiä eli rahaa meni hukkaan vielä siinäkin. Sen jälkeen pelailtiin kumilla Rasmuksen tuloon asti. Nyt käyn laitattamassa reilun kuukauden päästä uuden hormonikierukan, on se mun kokemuksista ehdottomasti paras.

Yhteisöstä Mulla toimii nyt ja sinne lisäilenkin kuvia Rasmuksesta.
 
need help! osaatko sanoa miksi mie en löydä koko yhteisöä enää? en löydä sitä siitä perheyhteisöjen listasta ollenkaan tai sit mulla on silmissä vikaa. oisinko mie jotenki tipahtanu siinä kuvahässäkässä koko porukasta pois ja siksi en sitä löydä?
 
Eihän tänne meinaa enää ollenkaan ehtiä :headwall: Jatkuvasti on jotain muuta puuhaa tai sitten vauva takkuaa päivällä.

miranth: Täällä vauvauintia on lauantaisin kello 11.00-12.30 välillä. Saa mennä sillon, kun ittelle parhaiten sopii tuon ajan välillä. Niin kauan saa altaassa olla, kun vauva viihtyy ja jaksaa olla. 8 euroa/kerta maksaa, että hintoihin toi kyllä tulee, mutta olis edes jotain puuhaa itellekin.

Vauvauinnissa täällä otetaan vauvalle kaukalo mukaan myös pesutiloihin. Ensin se vuorataan hyvin pyyhkeillä yms, että ei kastu jos sattuu pissat tulemaan siihen. Siinä vaavi sitten köllöttelee niin kauan, kun äiti pesee ittensä ja vaihtaa uikkarit. Oon miettinyt, että ostaisko niitä uimavaippoja vai olisko pelkällä uimapuvulla.

Oma ruokailu: Mä ehdin aika hyvin päivisin syömään ja juomaan, mutta useimmiten valitettavasti hotkien jos vauva on huonolla päällä :headwall: Ruokahalut on mulla erittäin hyvät ja myös makea maistuu liiankin hyvin!! Pitäis kyllä laittaa kaikki makea pannaan, että sais loputkin kilot karistettua pois. Mut kun karkit ja suklaa on vain niin NAMIA :LOL:

Isänpäivästä: Kortin oon jo ostanut, sellaisen joka aukeaa päinvastoin mitä ne yleensä aukee. Sitten justiin laitoin valokuvia teetettäväksi, niin samalla tilaan miehelle isänpäivälahjaksi perhekuvalla varustetun avaimenperän. Saa luvan kelvata!!

Appiukko näkee suht harvoin meidän Camillaa, kun sillä ei oo ajokorttia, asuu kauempana ja on jo aika iäkäskin (yli 70-v.). Viimeksi se sanoi neidistä, että sillä on peruukki tai linnunpesä päässä :LOL: Camillalla kun on paksu ja tumma tukka!!!! Nyt neiti on sitterissä ollessaan ruvennut "tukistamaan" itteään, että joskus vielä ottaa varmasti kipeetä että itku voi tulla.

Pelkällä rintamaidolla edelleen mennään. Joskus vain tympii, kun pitää imettää sitä päivisin 1-2 tunnin välein eikä se juuri edes nuku, ehkä pieniä torkkuja ottaa. Lisämaitoa en oo halunnut kokeeksi antaa imetyksen päälle, kun haluan kuitenkin imettää sen 5-6 kuukautta enkä halua minkään vaarantavan imetystä. Ehkä taas 3 kk iässä ruvetaan leikkimään soseitten kanssa niinkuin muidenkin aikana....

Kuorsaako muiden miehet öisin ja joka ikisessä asennossa?? Meillä oon ajanut miehen sohvamajoitukseen justiin tuon kuorsaamisen takia. Se kuorsaa melkein joka yö ja toissayönä jopa nauhoitin omalla kännykälläni sen kuorsausta todisteeksi asiasta :LOL: Olis niin mukavaa nukkua oman miehen vieressä, mutta millä helv*** saadaan sen lähes joka öinen ja kovaääninen kuorsaus lakkaamaan?? Mä en saa sillon nukuttua yhtään ja vauvakin on ruvennut sängyssään ähkimään ja häiriintymään, kun meikäläisen sängyssä on äänekäs "karhu" :LOL: :kieh:

Pyykitkin on ollu koneessa jo muutaman tunnin pestyinä. Jos ehtis täsä välis laittamaan ne kuivamaan ja uutta pyörimään. Pyykkiä kun 6 henkisessä perheessä tuppaa tulemaan välillä ihan olan takaa!!!

Tatjana80 ja Camilla 8 viikkoa 5 päivää
 
Minäpä päätöksen tein: sitten kun Hilda-Lyydia täyttää puoli vuotta, lähtee tämä mamma viihteelle ja miekkonen saa luvan selviytyä lapsosten hoitamisesta illan ajan omin neuvoinensa:) Tuon "päätöksen" myötä minun ei tarvitse enää haikailla eikä pähkäillä, vaan voin keskittyä hoitamaan rauhassa minun ihanuuksia lapsia. Kun tiedän että on jotain kivaa edessä niin jaksan olla iloisena äiti 24/7:)

Äiti LPR, sinulle oikein hauskaa iltaa tänään!:)

Meillä on myös kuorsaava mies. Olen siihen aikalailla jo tottunut. Raskaana ollessa oli inhottavaa kun muutenkin hankala nukkua ja sitten yks vielä röhisi korvanjuuressa! Meillä kuorsaa myös esikoinen että aika moinen konsertti makkarissa öisin on:)

Meillä mennään täysimetyksellä vielä ja tyttö on tyytyväinen pullukka:) Mun oma ruokahalu on hyvin huono. Ei meinaa lämmin ruoka mennä alas ollenkaan, mutta yritän silti aina jotain syödä että lapsikin saa osansa.

Isänpäivää en ole vielä miettinyt, onhan täs vielä aikaa...

Pyllyn punoitusta ei meillä ole lapsilla ollenkaan ollut, eikä ole rasvailtukaan. Talkkia saatan yöksi laittaa silloin tällöin kun muistan. Esikoisella on herkkä iho; nyt yli 1-vuotiaana on kaksi kertaa kakka polttanut ihon rikki, kun en sitä heti huomannut:( Sekin on jännä, että muutoin iho on kaunis tuota vaippa-alueelta, mutta ainoastaan tuo kakanpolttama alue näkyy. Nyt juuri parannellaan pojan elämän toista tällaista tapausta kortisonilla.

Jee huomenna on Emon suojissa-lapsiperheiden tapahtuma, jonne pääsen kaksistann Hilda-Lyydian kanssa ja mies on pojan kanssa. Laatuaikaa tyttären kanssa:)
 

Yhteistyössä