**ELOVAUVAT 2006**

Huomenia!

Eipä Alex yhtään sen helpommalla nukahtanut yöunille eilen illalla vaikka eiliset päiväunet oli taas mitä oli. Alex heräili viimeyönä 1 1/2-2 h välein syömään. Tuntuu ettei toi tissimaito pidä nälkää poissa enää niin hyvin kuin ennen. Ehkä se päivälläkin sitten heräilee päikkäreiltä nälkään kun melkein samaan tahtiin ellei tiheemmin syö päivälläkin hereillä ollessaan. Toisaalta tekisi mieli niitä kiinteitä jo aloitella mut jos nyt vielä jonkun aikaa jaksaisi tätä imetystä. Imettäminen on kuitenkin niin paljon vaivattomampaa kun on pojun kanssa liikenteessä, ei tarvii roukapurnukoita kanniskella mukana kun aina on valmista ruokaa tarjolla.

Täälläkin on hiuskato alkanut. Hiuksia harjatessa jää harjaan iso kasa hiuksia. Tuleekohan tässä vielä kaljuksi :\|

Pitäis vissiin lähtee tänään sen verran kaupoille että kävis ostamassa Alexille lisää 68 cm bodeja alkaa noi 62 cm olla sellasia ettei päälle mahdu ja noita iompia ei meidän kaapissa näköjään ollut kuin muutama. On se kyllä toisaalta aina haikeeta pakata pois noita pieniksi tulleita vaatteita. Meidän vauvasta on tullut jo iso poju :(

Joulukin on kohta ja mulla on suurin osa lahjoista vielä ostamatta :( Olen niin huono keksimään lahjoja. Kai niitäkin pitäisi jo pikkuhiljaa ruveta ostamaan.

Mimmi78 + Alex
 
Joo, unohdinpa eilen että sulkasato vaivaa myös täällä! Ja siis ihan imetyksen aikaan aika pian alkoi tukka lähteä. Hermostuin sitten niin että kävin leikkauttamassa paljon lyhyemmiksi, niin ei ole pitempää roikkoa joka paikassa vaan lyhyempää :D Ihan hirveästi lähtee hiuksia ja niitä on aina Aarolla käsissä ja suussa :x
 
Heini79
Tohon hiusten lähtöön. Lähtee niitä täälläkin. Mulla onneksi tosi paksut hiukset, että vähän saakin lähteä, mut alkaa silti jo harmittaa, kun itsekin huomaa, ettei tule enää niin paksua nippua hiuksista käteen kuin ennen! No, jos keväällä kuitenkin taas leikkaisi ihan lyhyeksi. Muutaman vuoden niitä meinaan häihin -05 niistä lyhyistä kasvattelin ja ulottaa tonne puoleen selkään asti. Heh, antaa nyt ainakin talven lämmittää vielä korvia :LOL: .

Mä muistaakseni jostain luin, että varsinaisesti hiusten lähtö ei johdu imetyksestä vaan siitä, kun raskausaikana hiukset on niin hyvässä kunnossa, ettei niitä silloin paljon tipu, niin kun raskaus on ohi, niin tippuvat sitten ne hiukset, mitä raskausaikana olisi kuulunut tippua ja sitten tietty nekin mitkä muutenkin kuuluu tippua. Yleensä vaan sit kuulemma jotenkin ajoittuu hiustenlähtö samaan aikaan, kun imetyksen lopettaminenkin/vähentäminen tms. eli jotain 3-4 kk synnytyksestä. Tiedä sitten onko tuossa perää?

 
Huomenia!! Täälllä taitaa mamma sairastua nyt flunssaan.. \|O Kurkku on kuin raastinrauta ja päätäkin vähän särkee... :/

Aika se vain hurahtaa niin hurjaa kyytiä! Ylihuomenna meidänkin poitsu täyttää jo 4kk. :heart:

Unista. Lennilläkin on unet muuttunut vähän levottomammiksi mutta sitten kun illalla nukahtaa kunnolla niin sitten nukkuu hyvin. Syö edelleen noin 3 välillä 4 kertaa yössä. Mutta ei tee muuta kuin syö ja nukahtaa uudestaan eli ei mitään itkuja eikä kitinöitä. Ei ole kyllä koskaan itkenytkään öisin. Että ihan hyvin menee yöt.
Päiväunet ovat lyhentyneet ihan minimiin ja vaunuissa nukkuu yleensä juuri lenkin ajan eli 1-1½h mutta herää melkein heti kun tullaan pihaan. Sisällä nukkuu ½-1h.

Kääntyminen. Lenni kääntyi ensimmäisen kerran masulleen pari viikkoa sitten ja nyt pyörähteleekin jo ihan sujuvasti. On kyllä sellainen ikiliikkuja muutenkin että lähtee varmaan melko aikaisin liikkeelle ja sittenpä mammaa viedään. :D

Soseista. Lenni syö nyt maissisosetta ja luumua. Maissisoseen teen itse ja se maistuu paljon paremmin kuin kaupan sörsseli. Ja on kyllä aika iso makuero kun itse maistelin.. :whistle: Luumua aloin antaa koska pojan masu meni vähän kovalle ja kakkaaminen oli aikamoista ähinää.
Tänään olisi tarkoitus ottaa porkkana mukaan kuvioihin. =)
Lenni syö soseita tosi hyvin ja maiskuttaa jo lusikan nähdessään. Hyvin uppoaa noin. puolen pilttipurkillisen verran. Mutta me kyllä ollaan harjoiteltu tuota lusikan käyttöä jo useampi viikko kun pojalle piti syöttää maissivelli sillä kun pullosta ei kelvanut. =)

Hampaista. Lennille näyttäisi puhkeavan alakulmahammas ensin!! :eek: Pieni vampyyrivauva. :D :whistle: Nyt on ollut vähän kiukkuisempi ja sormet aivan koko ajan suussa. Eilen keksi hauskan tavan joka auttoi ikenien kutisemiseen: Laittoi kielen ikenien väliin sillain vähän ulos ja maiskutti sitä. Näytti tosi hupaisalta!! :LOL: :D =)

Mutta nyt täytyypi lopetelle..Poika kutsuu..... :wave:

*Tuisku ja Lenni ylihuomenna 4kk :heart: *

P.S Profiilissa päivitetty kuva! miedän pieni tonttupoika! :heart: <br><br>
 
Lissu83 ja Nipsu
Hei pitkästä aikaa... Ikinä ei ehdi kirjottelemaan, kun tuo poitsu pitää niin kiireisenä. Meillä oli torstaina 3kk lääkärineuvola. Jälleen oli Nipsu kasvanu huimasti. painoa oli 8120g( 4750g syntyessään) ja pituutta 67cm( 55cm). Olin jo vähän huolisani, kun poika menee ihan omilla käyrillään, mut terkkati sano, et vauvat ei voi olla liian lihavia, et kyllä se siitä laihtuu kun rupee liikkumaan :) Saatiin myös piikki, eikä Niklas itkeny yhtään, vaikka ajattelin, et se huutas suoraa huutoa koko päivän... Otettiin myös se Rotavirus rokote, vaikka huisin kallis onkin. Jospa se olis hintansa väärti.

Jennyli tais kirjotella siitä et heillä valvotaan 1,5- 2h. meillä ihan sama, jos menee yli 2 h alkaa olla jo yliväsyny eikä siihen auta enää mikään... Mulla ei oo vielä alkanu hiukset lähtee, vaikka kampaaja sillä jo pelottelikin. No onneks on mistä lähtee. Minunkin tekis mieli leikata lyhyeks, mut mies sano, et jos leikkaan niin sen täytyy sit kasvattaa pitkä tukka :LOL:

Meillä on nykyään nuo yöt yhtä hulinaa, kun Niklas herää 3-4 krt yössä. ennen nukkui yhellä syötöllä... Ei taida maito enää pitää kylläisenä, kun päivälläkin syö ihan jatkuvasti :attn: Nipsu ei oo koskaan öisin itkeny, vaan nyt on sit ruvennu jokeltelemaan tosi kovaäänisesti, niin et aiti eikä iskä varmasti saa nukuttua... Pitäis varmaan hommata korvatulpat, kun ei voi toiseen huoneeseenkaan siirtää. Kohta pitäis ruveta kattelemaan suurempaa asuntoo, kun meillä ei oo kun 40 neliöö, mikä on auttamattomasti liian vähän kolmelle.

Mut nyt täytyy rientää kun poju heräs "tosi" pitkiltä päikkäreiltä.( peräti 30min) :attn:
 
Hei!

Nyt on takana kaks aivan kauheeta iltaa! Eilen nukahti vasta 00.10 ja toissapäivänä 00.00 :eek: . En ees muista milloin ois menny noin pitkään, ei varmaan millonkaan, koska nyt valvo sellaset 5 tuntia ennen nukahtamista. Toissapäivänä yritin aluks nukuttaa syliin, ku 3 edellistä päivää nukahti siihen hyvin. no kyllähän se monta kertaa nukahti melkein, mutta ei sitten kuitenkaan. no sitten yritin sänkyä, kanniskelua, viereen nukuttamista ja tissittelyä ja lopulta sitten turvauduttiin vaunuihin ja nukahti siihen vasta 0,5 tunnin kuluttua. Eilen sitten alotettiin syliin nukuttamisella ja taas pari kertaa nukahtikin melkein, no välillä taas yritin sänkyyn ja tissiä, mutta sekään ei kelvannu (ei ollu syöny kunnolla illalla). no päätettiin sit ajoissa nukuttaa vaunuihin, ettei mee niin myöhään ku eilen, ni eipä se siihenkään nukahtanu. aina ku alotettiin nukutus, ni alko huuto, mutta jos ei ni oli tyytyväinen. no luovutettiin ja liatettiin sitteriin istuun ja sit uudestaan, ja taas huusi kaikkialla ja lopetettiin ni ei huutanu, eli ei halunnu nukkuun, no lopulta se olikin jo aivan yliväsyny. sitten vähän enne kahtatoista kokeilin syöttää, kun se kään ei ollu kelvannu, no onneks sitten söi ja nukahti siihen. pikkasen oli väsyny mamma \|O . Toivottavasti tänään menee paremmin. no yöllä sitten nukku heräämättä 4.30 asti ja söi ja sitten heräili 6.30 aikaan, mutta nukahti kuitenkin ja lopulta heräs 8.20. Oli kyllä ihan hirveet illat, naapurit varmaan tykkäs, no jos häiritsee, ni voivat muuttaa..
Topias ei oo enää moneen päivään suostunu syömään illalla makuultaan, kun aina ennen ollaan syöty. Nyt muutenkin, ku on alkanu syömään 2 kertaa yöllä, ni aamulla ei maistu tissi, eikä välttämättä aamupäivälläkään. eli ilmeisesti ei tarvis yöllä syödä kahdesti tai on siirtäny sen pidemmän syömättömyyspätkän yöstä aamuun, eli n. 6-7 tuntia.

Kattelin tänään neuvolakortista, että millon on seuraava rokotusaika, ni huomasin, että sehän on tänään. onneks katoin, nimittäin viimekski unohdin ja sieltä soitettiin,että missä ollaan. no onneks se on vasta klo 14.

Mulla kans lähtee tukkaa hirveenä, sänky on ihan täynnä! :eek:

Jennyli: Topias valvoo päivällä kans 1,5-2 tuntia, joskus reilu tuntikin riittää, ni on väsyny. etenkin aamulla ei jaksa valvoo kovin kauaa. eipä oo yli kahta tuntia valvonu ku sitten illalla.

Kuinka kauan teillä muuten valvotaan illalla ennen kun mennään nukkumaan, ei siis siihen ku nukahtaa, vaan kun siirrytään nukkumaan?

Nyt täytyy mennä, että ehtii tehdä hommia ennen sitä rokotusta.

hansu & topias <br><br>
 
Heippa!

Pitää noihin muutamiin kysymyksiin vastailla. :)

Meillä Eetu on ollu alusta asti tosi huono nukkumaan päivällä. Nyt on menny jo varmaan kaksi kuukautta aina puoli tuntia kerrallaan ja 1-2 tunnin välein. Hirveästi ei kiukuttele hereillä ollessa. Vähän natisee ennen nukahtamista, mutta kun hyssyttelee niin nukahtaa tosi nopeesti ja "nätisti". :D

Yöunet on meillä menny kanssa aika hulinaksi! \|O Vielä joku aika sitten nukkui niin hyvin, mutta nyt... :/ Nukahtaa 22-22.30 ja herää ensi kerran 1-1.30 ei ole nälkä vaan ilmeisesti läheisyyden kaipuu tms. On koko ajan silmät kiinni, mutta pyörii ja ähisee, kun annan tissin suuhun niin rauhottuu, mutta ei ime juuri ollenkaan vaan nukahtaa takasin.
Seuraava herätys onkin sitten n. klo 5 ja silloin on ihan nälkä. Syö hyvin ja vaihdetaan vaippa. Nukahtaa helposti takasin. Mutta sitten on kahtena viime yönä herännyt klo 6 heilumaan ja ähräämään samalla lailla kuin alkuyöstä. Ainoa ero vain, ettei huoli tuttia eikä tissiä vaan alkaa huutamaan. Kauheasti saa hyssytellä ja kääriä peittoon ja pikku hiljaa rauhottuu ja lopulta nukahtaa. Mutta sitten täytyykin nousta klo 7, kun mies lähtee töihin ja esikoinen on hereillä... \|O

Mullakin lähtee hiuksia ihan hirveesti!! :eek: Joka kerta suihkun jälkeen täytyy oikeesti puhistaa lattiakaivo hiuksista, kun vetää muuten huonosti... :ashamed: :headwall: :LOL: Esikoisen kanssa tukka lähti vasta, kun lopetin imettämisen. :p Toivottavasti rauhottuis tuo "kaljuuntuminen". :LOL:
 
Täälläkin lähtee tukka päästä!!! Ja kun sitä on joka paikassa... Vielä kun tukka on pitkä niin sitä riittää... Tosin kohta se on lyhyt kun menee hermo...

Meillä sairastetaan... Riinan yskä ei ota helpottaakseen... Se on aivan kauheeta kuunneltavaa... :snotty: . Kaikkemme ollaan yritetty et ois tytöllä helpompi olla mut kun ei... Lääkäri vaan totes et voi kestää viikkojakin...

Onko kellään käytössä bumbo-sitteriä? Me saatiin kaverilta lainaan ja Riina tykkää ihan hirveesti istua siinä!! Tosin en uskalla vielä kauheen pitkään siinä pitää kun asento on kuitenkin aikas "istuva". Ilme on hyvä kun tajuaa et ihan ittekseen voi siinä kököttää ja leluja imeskellä...! Ja kuola lentää!

Meilläkin jaksetaan olla hereillä n. 1,5-2h ja sit tulee känkkis. Nukutaan puoltuntia ja taas jaksaa...

Pitänee mennä syömään. Riina nukahti just mutta kohta kuitenkin herää taas... Joko yskään tai maaginen puol tuntia tulee täyteen...

Emppu & Riina
 
Heps, käytiin tänään 4 kk neuvolas, ja pitää sit vähän jakaa kuulumisia B)

Paino oli 7,1 kg ja pituutta 64 cm. Täti kehui hyväntuuliseksi ja jänteväksi.

Mutta se hyväntuulisuus loppui tasan siihen kun täti alkoi Elsaa nostella ja käännellä pöydällä, pieni ressukka kun alkoi vierastamaan ja sydäntäsärkevä huuto kaikui varmaan naapuriinkin :( Rauhoittui kyllä heti mun syliin.

Nyt pitäis alkaa pakata huomista varten, mennään serkku-poikaa ja kummeja katsomaan Tampereelle.

:wave:
 
Heipähei!

Kauhiasti oli taas tuota teksitiä sitten eilisen... En taida edes muistaa kenelle piti kommentoida ja mitä :LOL:

Joku kyseli turvaistuimista. Olisi ollut Elomamma? Meillä ostettiin kuun vaihteessa Gracon cosmic, kun ei Joonatan tahtonut enää mahtua kaukaloon. En nyt sitten tiedä oliko paras mahdollinen valinta. Tuntui,e ttä myyjä möi meille sen mitä halusi ja kahden tunnin palopuheen jälkeen oli jo ostajat väsytetty... :LOL: Lähinnä päädyimme tuohon tietysti noiden autoon mahtumis seikkojen takia, mutta myös siksi, että siinä on vielä erillinen kallistuksen säätö. Kyllähän tuo asento tuntuu vielä aika pystyltä ainakin kaukalon jälkeen. Virittelin eilen sinne selän taakse vielä yhden käsipyyhkeen, kun tuntui pää jäävän suhteessa pystympään kuin selkä "tyynyn" vuoksi. Katsotaan nyt. Kyllä aika kuitenkin korjaa tuon asian... :LOL: Myöhemmin löysin täältä linkin ruotsalaisiin turvatesteihin (www.testfakta.se), joissa tuo istuin oli hylätty. En saanut itse noita testivideoita kunnolla pyörimään, mutta se vähä mitä näin ei minua vakuuttanut. Testitilanne ja tuolin kiinnistys vaikutti jotenkin epätodenmukaiselta. Tiedä häntä. Toivottavasti ei tarvitse ikinä oikeasti testata.

Hiusten lähtöaika ei ole täällä vielä alkanut (kop-kop). Karvat kuitenkin mietityttävät muuten. Minusta tuntuu, että karvankasvu on loppunut kokonaan! :eek: Ne mitä laitoksella ajelivat tuolta alapäästä ei ole vieläkään kasvanut takaisin. Myöskään muiden karvojen kasvu ei ole kovin nopeaa. Sinänsä tuosta ei ole kuin hyötyä ;) mutta ihmettelin vaan.

Raskauskilot lähtivät jo pari-kolme kuukautta sitten, mutta siihen sitten tyssäsi. Ei olis haitannu vaikka olis lähteny enemmänkin... =) Ylimääräistä ihanne painoon (siis omaan "tavoitteeseen") on vielä 20 kiloa.

No joo taisella kerralla lisää. Isäntä tuli ja täytyy lähteä renkaan vaihtoon...
 
Levottomuutta näkyy olevan ilmassa melko monella vauvalla :( ja meilläkin äiti on aika kiireinen päiväsaikaan, mutta onneksi Aatu jonkin verran viihtyy lattialla.

Nyt se sitten alkoi.... kauan pelätty ensimmäinen korvatulehdus tuli taloon.... keskiviikosta perjantaihin yöt olivat levottomia... tosin Aatu ei huutanut, mutta tarvitsi supon 3-4- tunnin välein. Perjantaina käytiin sitten lääkärillä ja märkivä korvatulehdus molemmissa korvissa :kieh: . Onneksi levottomuuden syy löytyi. Katsotaan nyt, että miten tämä oikein jatkuu.... Tuleeko korvatulehduskierre vai ei? Lääkäri oli sen verran IHANA, että sanoi kirjoittavansa teneriffan matkalle lääkekuurin mukaan, kun meillä on tätä korvatulehdushistoriaa kahden lapsen ajalta ja oireet muuten rauhallisella vauvallamme ovat selvät. Raskas kivi putosi sydämeltäni.....

Täytyy käyttää vapaa-aika paremmin hyödyksi ja kuumentaa tuota olohuoneen nurkassa olevaa stepperiä istuskelun sijaan ;)

Iloista joulun odotusta!
 
Elokuisia ylemmäksi :D

Olikin lukemata monta uutta sivua ja vastailen mihin muisti riittää..

Anna Karenina taisit kirjoitella noista syöttötuoleista, me kans miellyttiin Trip Trapin malliin. Hinta oli niin huikea, enkä usko, että kouluikäinen sitä hirveästi enää käyttää joten päädyimme samantapaseen, mutta halvempaan malliin. Käyppä kurkkaamassa kyseistä mallia netissä vauvatar.fi osoitteessa.

Lumikki täällä ollaan entisissä mitoissa oltu jo 2 kk:tta, kun raskausaikana tuli vain 10 kg. (tosin minähän lihoin ennen raskautta jo 10 kg, kun tupakoinnin lopetin)

Jisse78 jos muistan oikein, niin teillä esiintyy myös ihottumaa vauvalla? Meillä pojan posket lehahtelevat tuon tuosta. Allergiatestit näyttivät negatiivista, mutta nyt kokeilen maidotonta diettiä imetyksen lomassa, koska ne testithän näin pienillä eivät aina ole luotettavia. Lääkärin mukaan neuvoa antavia. Toinen vaihtoehtohan on tuo atooppinen ihotyyppi. Itselleni nämä iho-oireet ovat ihan uusi asia, kun tytöt eivät ole aikoinaan millekkään olleet yliherkkiä ja meillä on aina ollut lemmikkejäkin.

Jennyli samanlailla meillä soseiden kanssa, niitä maistellaan, mutta mikään ei tunnu herkkua olevan. Muutama lusikka tänäänkin meni peruna-kukkakaalia. No kait nämä poijaat sit aikoinaan tankkaavat sapuskaa, kun kasvavat
:)

Täytynee mennä, nuhanenä heräsi vaunuista. Itse olen juuri päässyt vatsataudista "kuiville"...että kulkutauteja riittää, toivottavasti rota rokote suojaa nyt poikaa :wave:
 
Neuvola kuulumisia :) Johanin paino 7.940 pituus 66 pipo 43.8. Terveydessä ei mitään poikkeavaa, jäntevä ja eloisa poika, sanoi lääkäri, joka oli 40minuuttia MYÖHÄSSÄ :headwall: Sanonko mitä tai jätän sanomatta :$ Kyllä ketutti odottaminen....................................


Tein itse possupataa, joka uppos paremmin kuin kaupan pöperöt :) Tuleepa edullisemmaksi, vaikka töitä se teetättää kun tuo poitsu on semmonen hulivili :hug: Eikä antaisi mamman tuohuta yhtään mitään ellei ole itse osallisena =) ruoanlaittoon, siivoukseen yms. Niin meillä syödään purkki kerrallaan hedelmäsoseta eikä se näy painossa :eek: Mutta terkkura ja lekuri sanoivatkin, ettei se paino kerry niin vaan noin tuohukkaalle pojelle. Kulutaa kaiken saamaansa energian aika tarkkaan :D No, ei sentäs alipainonkaan ole :)

Mutta nyt menen lepäilemään poitsun viereen, väsyttää....HEI DÅ ja pitäkäähän itsestänne huolta :wave:
 
Pikaisesti meidänkin 4kk neuvolakuulumiset.... Pihla painaa 7865g ja on 64,7cm pitkä, py 40,2cm :heart: kovasti lääkäri kehui jänteväksi ja hyvin motorisesti kehittyneeksi tytöksi. Pelkällä tissimaidolla jatketaan vielä ainakin toistaiseksi, kun vielä tuntuu riittävän =)

Ihanaa, viime yö oli jo paljon rauhallisempi... Pihla meni yöunille 20.30. Säpsähti hereille 22.00 ja 22.30 mutta molemmilla kerroilla riitti 5min sylittely. Sitten Pihla söi 23.30 ja 3.45 ja aamulla herättiin 7:ltä. Jatkuisi edes näin =)

No nyt menen leikittämään tyttöä tuohon lattialle :wave:

Jandhe ja Pihla-Julia
 
Hei!

Eilen sitten ei onneksi menny illalla kahteentoista, mutta yli tunti kuitenkin vierähti nukuttamisessa. nukahti lopulta 22.10. En oiskaan jaksanu enää valvoa sinne puoleen yöhön \|O . Yöllä sitten söi kolmen tunnin välein, eli yheltä ja neljältä ja sit heräs aamulla 7.20. en oikein ymmärrä miks se nyt noin usein syö yöllä... varmaan tarvis jo vahvempaa ku tissimaitoa, mut ei voi vielä alottaa ku oon sillä maitodietillä.

Eilen oli rokotus ja Topias oli tosi reipas vaikka oli jo valvonu melkein 2 tuntia kun sai rokotuksen. pikkasen inahti ku sai piikin ja melkein alko itkeen, mutta ei alkanutkaan =)

maviks: mulla on kans karvoitus vähentyny ja harventunu. ei kasva enää niin nopeeta ja paljon harvemmassa, kummallista :/

nyt toi poika tuolla vaunuissa tekee heräämistä, nyt pitää lopettaa!

Joulun odotusta kaikille! :xmas: ja lumen...

hansu & topias 4kk 1vko<br><br>
 
Heippa kaikki elomammat ja vauvat!!

Juu tätä äippää tosiaan pitää kiireisenä nuo lapsukaisemme, elikkäs
poika on nyt 1,5 ja tyttö sen 4 kk :heart:

...että eipä tässä paljon muuta sitten ehdikkään tekemään!
:D
no nyt ne nukkuu molemmat;
mutta mutta ihan hyvin on mennyt, välillä tuntuu ett kädet loppuu kesken ja joskus tietty väsymystä pukkaa, mutta onneks tuo mieskin kiitettävästi hoitaa oman osansa lapsista ja kodista. Ruokaa se laittaa meillä oikeestaan aina. Mä oon lähinnä noista lasten soseista/mömmöistä vastannut.
Ollaan oltu myös terveinä jonka takia jaksaa ihan erilailla. Viikonloppuisin äiti saa nukkua päikkäreitä tai sit jään aamusta nukkumaan.
Meillä on molemmilla yksi "oma" ilta joilloin harrastetaan ja toinen hoitaa lapset illalla yksin.

Rupesin antamaan sosetta neidille, täysimetyksellä mentiin, kivasti heräs usein vain kerran joskus muutamana yönä varmaan vahingossa "unohti" herätä syömään.
No nyt rupes heräileen taas pari kolme kertaa... ja koska aamulla en voi nukkua vauvan kanssa kun esikko herää ruvettiin antaa sosetta, eka pari lusikallista ja nyt tuo neitokainen syö purkin aamulla ja purkin illalla.
Muuten siis edelleen kaikissa väleissä saa tissiä.

Ja todellakin huomaa, että pitää nälkää paremmin loitolla. Yöllä nyt on viel heränny, mutt taitaa olla muita syitä, kun hirmuinen nälkä, sillä usein eka kerta n 5 h unen jälkeen onkin nälkä mutt sit saattaa vain tuttikin kelvata.

Meidän päivä menee suunnilleen näin.
aamulla tyttö hereillä reilut 2 h jonka jälkeen on ihan valmista vaunuihin ja nukkuu päikkärit 2/3 h ulkona. Pojan kanssa ulkoillaan tai sateella puuhataan sisällä (kerhossa/muskarissa).

sitten taas jaksaa jumppailla matolla, "leikkiä" isoveikan kanssa, jutustella ja syödä sen saman parisen tuntia, toiset päikkärin myös ulkona, pituus vaihtelee joskus pari tuntia, yleensä vähemmän on toiset kestäneet.

Illalla tyttö on musta aika kauan hereillä n 5 h joskin saattaa ottaa pikku tirsat n puol tuntia sisällä.

sitten unille siinä 20:30/21:00
nukkuu 4/5 h ja sen jälkeen saattaa herätä joko syömään tai tuttia...
nyt on par viikkoa noi aamuyöt olleet vähän levottomia, mitä lienee.
aamumme alkaa siinä 0700 aikaan.
Poitsu herää useimmiten 0730/0800 kun hän menee samoihin aikoihin nukkumaan, eli 20:30 pitäis olla jo sängyssä ja hiljaista.

tämmöistä täällä!
mitähän kaikkea on kysytty, kommentoitu...
raskauskilot oli ja meni samantien, lienee tällä hyötyliikunnalla tehonsa kun joskus tuntuu lapsien roudaaminen ihan extremelajilta ja hiki on!!!
:D

palaillaan taasen, kaikille terkkuja ja mukavaa Adventtiaikaa ... siltä se Joulu jo kurkistaa!
Jospa viel tulis lunta.
 
Aamupäiviä kaikille!!! =) :flower:

Juuri tultiin neuvolasta ja Lennin 4kk mitat ovat 6530g(3300g) ja 65,2cm(50cm). Edelleen pitkä hoikka poika. Pituuskäyrä menee vähän nollan yläpuolella ja painokäytä -10... :whistle: No eiköhän se siitä tasaannu. Muuten kaikki ok ja seuralliseksi ja reippaaksi poikaa kehuivat. :heart:

Äsken poika vetäisi taas maissi-porkkanasosetta ja meni nukkumaan. Tai siis laitoin nukkumaan, tuskin se itse sinne hipsais... :LOL: Heh...

Tekeekö muut soseet itse? Laitatteko siihen öljyä? Mä en ollut tähän asti laittanut mutta neuvolassa suosittelivat kun kysyin. Onhan sitä niissä valmisruokapurkeissakin ja poika sen varran hoikka että energiaa tarvii. Ja keho tarvitsee pehmeää rasvaa toimntaansa. Joten nyt sitten alan lisäämään noin tl/annos. Jokohan sitä huomenna uskaltaisi ottaa päärynän mukaan ruokalistalle vaikka otin maanantaina vasta porkkanan. Tuleeko liian pian? :/ Luumua olen antanut tähän asti masun toiminnan ylläpitämiseksi mutta nyt se alkaa pojalla tökkiä. Ei uppoa enää millään... :$
Meillä ei ole tullut soseista mitään suurempia vatsavaivoja, vähän vain ollut kovalla mutta muuten sopineet oikein hyvin. Ja Lenni syö suurella ja hyvällä ruokahalulla aika paljonkin kerralla.

Mitäs muuta....Raskauskilot kanssa oli ja meni ja nyt ollaan samassa kuin ennen raskautta. Lähes kaikki vanhat vaatteet mahtuu pääälle ja masunahka palautunut aika hyvin.

Nyt kahvinjuontiin kun poitsu vielää nukkuu... :wave:

*Tuisku ja Lenni huomenna 4kk* :heart:
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 10.12.2006 klo 17:06 Terter kirjoitti:
Heips. Lisäsin poikani tähän listaan.

Poikani syntyi 22.8. paino 3690 g 51 cm. Pojan nimi Otto. :heart:

Eilen käytiin neuvolassa, oli lääkärintarkastus.

Otto painaa nyt 7100 g ja on 64,3 cm. :D

Nyt mietin olisko Otto tulossa pian kipeäksi, ku välillä yskii tai aivastelee. Taisin tartuttaa häneen. :ashamed: Mulla alkoi nuhaa jo viime perjantaina Tallinnan reissusta. Eilen Otolla oli hiukan lämpöä. Tänään Otto ei jaksanut leikkiä paljon. Nukahti leikkikaarin alla.
Mutta seurataan sitten tilanne.
 
:wave:

Mun oli pakko tänään punnita aamuvaippa, kun oli taas niin painava. (keittiövaa'alla... :whistle: ) Ja olihan sillä painoa, 200 g!! :eek: Eikä ollut päälläkään pojalla kuin vajaa neljä tuntia, 6-10. Aamuisin tulee kyllä muutenkin paljon enemmän pissaa kuin iltaisin.

Jotkut luetteli vauvan lempileikkejä/-puuhia täällä. Meidän pojan lempiharrastuksia on ohimenevien autojen katselu ikkunasta (niitä menee aika paljon, kiva katsoa yläilmoista), mahalleen kääntyily (harmi kun ei vielä itse osaa kääntyä takaisin selälleen...), tv:n katselu :kieh: , sekä värikkäiden mainoksien tuhoaminen, joulupaperit käy myös hyvin! :D Tanssiminen, hyppiminen, lentäminen yms. on myös tosi huippuja. Pitää kyllä paikkansa kun luki Bonan lehdykässä, että 4kk vauva on utelias. Nappula kyllästyy tosi nopeasti.. :snotty:

Iltatähti, kiitos vinkistä! Täytyykin harkita tuota tuolia, niitä oli kivan värisiäkin.

Höh, ei oo tullut vieläkään joulukortteja. Mä joka päivä odotan innoissani postia. :( Mutta ihmekös tuo, kun niitä lähetetään niin älyttömiä määriä. Meiltä lähti sukulaisille kuva poitsusta.

Taidan mennä virkkaamaan! *mummo mikä mummo* Teen anopille synttärilahjaa, synttärit tosin meni jo... :whistle:

Anna K ja nappula - tänään tasan 4kk - :heart:
 
Heippa!

Anna Karenina: Meiltäkin lähti kaikille jouluinen kuva pojista! :heart: Sain jo tänään vietyä postiin. :LOL:

Käytiin tänään 4kk neuvolassa. Pituutta oli 67.5cm (51.5cm) ja painoa 7065g (4020g) päänympärys oli 42cm (35.5). Hyvin jänteväksi poikaa kehui ja hyvän tuuliseksi. :D

Nyt leikkii puuhamatolla kauheen metelin kera. Komentelee niitä leluja karjumalla niille kuin isompikin ukko! :LOL: Aika huvittavaa katseltavaa... :D Ja sukatkin on repiny pois jaloista... :LOL: Nyt katsoo itseään peilistä ja kiljahtelee kuvalle ja nauraa räkättää heti perään! :LOL: Ollaanko muilla näin "tomerana"?

Ei kai muuta nyt tällä kertaa... *miettii vielä* Sovitaan ettei ole... :p :D

Katariina ja hömppä-Eetu :heart: :D
 
Pamuk
Moikka

piti tulla kertomaan ett tosiaan kun saa neiti sosetta nukkuu hyvät päikkärit ja viime yökin meni vain kerta syönnillä!
jeejee!
nytkin nukkuu ulkona, samoin kuin eilen 10-14, katotaan tuleeko samamitta tänään.
Niin ja illalla "vähän väkisin" hereillä että on oikeesti väsyksissä kun laitetaan yöunille.

Kortit laitoin postiin eilen, tontuiksihan meidänkin muksut laitettiin valokuvaan :xmas: :xmas:

-> oon käyny kyll teidän kuulumisia lukemassa vaikka itse harvoin kerkiää tekstiä vääntää.

 
3 kk neuvola kuulumisia, pituutta oli 60 cm painoa 6070 grammaa ja pipo oli 41,5 senttiä.. Piikkikin saatiin, se ei saanut aikaan mitään kauheaa huutoa, mutta vähän kuitenkin kitisytti.

meiltä lähti maanantaina joulukortti kuvat, tytön kuva löytyy yllättäen kortista. Käytiin oikein kuvaamossa ottamassa kun oli edukas tarjous ja parempiahan niistä tuli kuin olisin itse ottanut..

Nyt antamaan neidille tainnutus tissiä, jos vaikka nukahtais..

eeve ja emppu 3kk 3pvä
 
:headwall: :headwall: :headwall: :headwall:


Onpa ollu päivä... Riina on ripuloinu koko päivän... Todennäkösesti ab-kuurista johtuu ja se nyt sitten lopetettiin. Kerkes onneksi mennä 5 päivää. Kiva kun justiinsa sai puhtaan vaipan ja pääsi alakertaa ni taas törähti... Ei kiitos enää antibiotteja eikä pöpöjä meille! Onnex neiti ei oo moksiskaan vaan on ihan täys tomera itsensä!!

Meilläkin ollaan juu tosi tomeroita! Kaikkeen mikä osuu tielle pitää tarttua ja tunkea suuhun. Nauraa kikatellaan millon millekin asialla :LOL: . Isänsä kanssa Riina on kuulemma jo harjoitellut kymmensormijärjestelmää... =)

Nyt äkkiä kattoo csi ja sit nukkumaan!

Emppu & Riina
 
4kk mittoja pikaisesti

7895g, 67cm ja pipo 43,5cm. 1,3kg tullut kuukaudessa, joten tosi hyvin on kasvanut. Pitkä poika kuulemma. :D Menee siellä melkein +2 käyrällä.

Tulen paremmalla ajalla kommentoimaan :D

Lellu ja Luukas
 

Yhteistyössä