**ELOVAUVAT 2006**

Nonnalle voimia kyllä se on raastavaa katsella kun oma pikkuinen sairastaa, jotenkin aina toivoo, että olisinpa itse mieluummin kipeänä kuin lapsi. Muuta eiköhän parvorokko aikas nopeasti parane, nesteitä vaan tarttis saada pikkuiselle sisään. Raskaana olevia pitää vältellä, koska parvorokko on vaarallinen odottavan äidin masuvauvalle, tietty vaan, jos ei ole aikaisemmin parvorokkoa sairastanut. Ei voi sairastaa kun kerran.

Meidän neidin korvatulehdus rupee pikkuhiljaa helpottamaan, vaikka oikea korva ei ole vieläkään täysin terve. Mutta antibiooteilla ei paranekaan (2 kuuria jo syöty), joten hoidetaan nyt homeopaattisilla. 2 päivää on hoidettu ja nuha ja limainen yskä ovat jo parantuneet, on se niin ihmeellistä... Mutta tiedän että auttaa, koska isoveljiltäkin olen akuutit korvatulehdukset saanut useasti parantumaan.


:wave: Heipat!<br><br>
 
Eihän se parvorokko olekkaan vaaralllinen mutta kun paino laskee ja pissa ei kule ja aukile omituinen jne... :'(
Nestettä mennyt 12 jälkeen 20ml.
Tänään siis iltapäivystykseen. Muuten en uskalla yötä nukkua :'(
Kiitos kaikille voimia toivottaneille :hug:

Kyynelten keskeltä: Nonna
 
Hei!

Nonnalle :hug: Hyvä, että menette sinne päivystykseen ja saatte pienen hoitoon. Tietenkin sitä helposti huolestuu pikkuisestaan, se on ihan ymmärrettävää! Pikaista paranemista!!

Heffalumpin Ronjalle kanssa pikaista paranemista :hug: Täällä tuntuu nyt lapsukaiset kovasti sairastelevan :(

SantaMaria: Meillä on kanssa toisinaan syöminen melkoista kikkailua, erityisesti väsyneenä. Kädessä pitää lähestulkoon aina olla jotain pyöriteltävää. Olenkin antanut kaikenlaista sormiruokaa maisteltavaksi tai keittiötavaroita tutkittavaksi. Liian väsyneenä ei kyllä auta mikään :whistle:

Päiväunia nukutaan 1-2 päivässä. Ensimmäisten unien pituudesta riippuu nukutaanko iltapäivällä vielä toiset lyhyemmät vai riittääkö yhdet.

Nukkuuko teidän lapset kuinka sikeästi yöllä? Meillä Emilia tuntuu havahtuvan jokaiseen kyljen kääntöön kun peitto rahisee :/ Ajattelinkin siirtää nukkumaan omaan huoneeseen, kun saadaan tämä remppa valmiimmaksi. Voisikin varmaan olla hyvä siirtää nyt omaan huoneeseen, niin tottuu nukkumaan siellä.

Iltapuurolle :wave:
 
Nonnalle :hug:

Lumikki Meillä herätään aamuyöstä n. 5 aikaan ja silloin annan tissiä ja otan viereen ja sitten herätään siinä 8 maissa. Jos en anna tissiä niin nukahtaa tutilla kyllä mutta sitten noustaan ylös jo siinä 6-7 välillä ja olen kuitenkin sen verran mukavuuden haluinen että haluan kunnon yönet niin siksi saa tissiä aamuyöstä B)
Meillä meni alkuun ensimmäiset yöt huutamalla mutta nyt sujuu jo vallan mallikkaasti.
 
tervehdys elokuiset :wave:

Nonnalle toivotan jaksamista :hug: Hyvä että tilanne huomattiin kuitenkin ajoissa ja pääsette hoitoon.

Päiväunista, meillä tyttö nukkuu kahdet unet. Ekat n.1-2h ja toiset iltapäivällä n.½-1h. Sama rytmi ollut noin nelikuisesta asti.

Meitin pikku emäntä otti eilen kaksi askelta ilman tukea! Voitteko uskoa! Minä jäin ihan hämmästyksestä hämilleni ja tais tyttö itekin vähän ihmetellä omaa suoritustaan. Kohta sitä sitten saa juosta neitin perässä, on melko vauhdikas luonne niin ei varmaan kauaa pysy paikoillaan...

Pysyykös muiden vauvoilla aurinkolasit päässä? Meillä saa Baby banzit kyytiä! Jos löytyy vinkkejä kuinka pitää lasit ipanan silmillä, niin kiitollisena otetaan vastaan B)

Eipäs muuta tällä erää

maisa ja tyttönen 9kk
 
Maisa: meilläkin lasit saa välillä kyytiä, mutta sitten kun aurinko häikii suoraan niin vaatii lasit takaisin päähän.
Myyjä joka myi lasit, sanoi että kannattaa laittaa lasit päähän niin että ensin häikii ja sitten lasit päähän niin lapsi ymmärtää niiden tarkoituksen.
 
Nonnalle :hug: Toivottavasti pikkuinen pian paranee!

Mies lähti tuossa 9 aikaan Topiaksen kans kähdestaan käymään pappalassa. Tulevat 11 aikaan kotia. On kyllä hassua olla kotona yksin.
Topias heräs tänään 5.30 tai oikeastaan jo 4.30 ja sen jälkeen nukkui pätkissä. ja sitten 5.30 teki kakat kun seisoskeli pinnasängyssä, oikeen kuuli . Menikin sitten jo eka unille 7, ku oli ihan väsy. Nyt on tosi monena aamuna heränny 4-5 aikaan eikä millään oo meinannu saada nukkumaan uudestaan tai ainakin heräilly ees taas.

Mun piti lähtä eilen ekaa kertaa baariin Topiaksen syntymän ja raskauden jälkeen, mutta kaveri peruikin eilen :( Ootin jo ihan innolla! No parin viikon päästä tulee yks kaveri tänne Tampereelta, ni lähdetään sitten baariin. =)

Vaihdan profiiliin uuden kuvan...
äh, ei se suostunu taas vaihtaan..pitää kokeilla myöhemmin..<br><br>
 
Kotona taas :)
Mein pieni sai hyvän hoidon Oys:issa yöllä <3
Parvorokko todettiin mutte EI korvatulehdusta niinkuin mein tk:ssa väitettiin.
Saga sai hyviä kipulääkkeitä ja sanovat et jos vointi lähtee taas huononeen, takas heti Oys:iin.
Siellä on kyllä kertakaikkiaan MAHTAVAA porukkaa töissä \\o/

Mutta, toivottavasti nyt neiti lähtee paraneen ja tulee painoa takas.
Äitin kultakimpale<3 Isompikin tulee tulee mummulasta tänään <3

Kiitos kaikille joilta sain tukea kun oli vaikeeta :heart:
 
Nonna-79: Kiva kuulla että neiti voi jo paremmin. :hug:

Meillä oli eilen maitoaltistustesti. Sairaalassa ei mitään pahempia oireita tullut,mut myöhemmin tuli punoitusta,kutinaa ja puklasi neljä kertaa. Nyt menee noin 5dl tuttelia ja huomenna pitäisi käydä näyttäytymässä sairaalassa, jos ei oireet helpota tai ne pahenee. Kuinka nopeasti muilla testatuilla tuli oireita?

Vilja,muna,kissa ja koira oli negatiivisia. Onneksi! Meillä kun on kaksi koiraa ja kissa.. Olisi ollut kova paikka niistä luopua. Tyttö kuitenkin on tärkeysjärjestyksessa nro1.

Vappuna oli mummo hoitamassa petraa ja antoi silloin yöllä pullosta nutri-soijaa(jota silloin käytti) niin oli helppo lopettaa yötissittely siihen. Nyt viikon verran ollaan oltu kokonaan ilman tissiä ja se sopiii molemmille...
:D Alkoi olla hampaat aika vaaralliset :D Aina sai pelätä koska on tissi kovassa käsittelyssä :LOL:

Sairaalassa otettiin mitat ja neiti täytti maanantaina 9kk. Eli mitat on nyt 8600g ja 69,8cm. 8kk mitat oli 8470g ja 69cm. Kivasti siis kasvetaan.

Kontataan kovasti ja noustaan pystyyn, mut kävely käsistä tukien on aika horjuvaa. Askeleet on isoja ja jalat viel hiukan vetelät.

Päiväunia meillä nukutaan kahdet. Ekoille menee 10-11 ja nukkuu 2,5-3 tuntia =) ja toisille 16-17 ja nukkuu 1-2tuntia. Jää äipälle viel aikaa touhuta päivällä ku unta riittää noin moneks tunniks.
Viime yön nukkui heräämättä!! Ekaa kertaa! Ihme kyllä. Luulin et valvoo suurimman osan,kun sai tuota tuttelia ja ilmavaivoja oli päivällä..

Meidän piti lähteä hiekkalaatikolle testaamaan uusia hiekkaleluja, mut tuulee niin kovasti et taitaa jäädä. Omassa pihassakin on silmät ja suu täynnä hiekkaa kun ulos astuu.
 
pienihetki harmaana
tervetuloa Viena! toivottavasti et pahastu :ashamed: mutta on sulla ollu varmaan odotuksen loppuajat raskaita niin kuin nyt ei miltei kaikilla,mutta katsoin vauvelisi kokoa! itsellä eka poika painoi 4525g ja oli 55cm pitkä ja oli tosi ahtaalla jaloissa joutui käyttämään tukia ekan puolivuotta kun oli kääntyneet sisään päin ,ahtauden vuoksi!
Unet taas hukassa viime yönä herättiin eka kerran jo 2:lta.heips taas ...
 
Viena - tervetuloa! Melkoisen kokoinen poitsu teillä syntyessään :heart: . Lisäilen sinut tuohon etusivun listalle!

Täällä ei mitään uutta. Ihanat ilmat on nyt ollut ja pihalla tulee paljon oltua. Hiekkalaatikolla on kivaa maistella hiekkaa :LOL:

Riina on tänään 9kk :eek: . Kamalaa kun aika menee äkkiä! Ens viikolla loppuu vanhempainvapaakin ja alkaa kesäloma!

:wave: Pitää taas mennä! Lähdetään ostamaan pyörään turvaistuinta Riinalle!

Emppu & Riina 9kk
 
nyt on vaihdettu kuva profiiliin. oli jo toinen kerta ku ei onnistunu vaihtaan, vaikka monesti yritin.

Viena oli tosiaan iso poika sulla! Vaikka niin oli meilläkin, mutta ei kyllä mitään teidän poikaan verrattuna!

hyvää viikonloppua! :wave:
 
Heippa!

Pikaista paranemista kaikille sairastelijoille :hug:

Me oltiin Alexin kans pari päivää mummolassa ja eilen tultiin kotiin. Mies tekee ihan hulluna ylitöitä että saa työnsä valmiiksi ennen kuin jää remppa&kesälomalle. Silläpä me sitten lähdettiin mummolaan ettei tarvii kaksisteen olla koko aikaa ton pojan kans. Plaah kohta pitäisi ruveta tavaroita pakkaamaan. Ei taida toi pakkaaminen ja muuttaminen olla ihan niin yksinkertaista kun on pieni apulainen :D

Päiväunista Meillä ollaan nyt siirrytty kaksiin päiväuniin. Ekoille unille menee klo 9 ja nukkuu 2h ja toisille unille klo 14 ja nukuu 1h. Saa nähdä koska meillä siirytään noihin yksiin uniin kun nyt vasta jäi kolmannet päikkärit pois. Vielä joskus nukkuu kolmannet unet jos muut unet jääneet lyhkäsiksi.

Hansu Meidän Alex on myös yhtä aamuvirkkua sorttia. Herätys tuntuu tulevan aina vaan aikasemmin. Välillä tosiaan herätään klo 5.30 mutta yleensä kuitenkin vasta klo 6 :LOL: Viime viikolla yhtenä aamuna oli jo ihan hereillä konttailemassa sängyssään klo 4.30. Siellä se sängyssä päristeli ja kiljahteli vähän väliä mutta en viitsinyt viereenkään hakea kun sit olisi ainakin luullut että haa nyt on aamu kun pääsee äiskän ja iskän väliin. Jonkun aikaa sielä touhotti ja nukahti uudestaan. Sit herättiinkin vasta klo 6.30 JEE

Meillä on ollut myös pientä ruokalakkoilua ilmassa. Puuroa ja liha-kasvissoseita on syöty muutama lusikallinen ja sitten on tullut stoppi. Hedelmäsoseet uponneet kuten ennen. No lakkoilu johtui kaiketi hampaasta kun torstaina huomasin että toinen alaetuhammas oli tullut ikenestä läpi. Nyt ruoka maistuu vähän paremmin mutta ei vielä kuten ennen.

Aurinkolaseista Meilläkin aurinkolasit saa kyytiä. Mä olen yrittänyt juuri niin saada Alexia pitämään laseja että ensin häikäistyy ja sitten laitan lasit että hokaa lasien auttavan siihen. Välillä antaa lasien olla pitkän aikaa päässä ja välillä ne lentää samantien vaikka kuinka häikäsisi. Remmi noissa laseissa tuli mukana mutta me hukattiin se jonnekin saman tien mutta en mä tiedä olisiko siitäkään mitään apua kun kyllähän ne lasit silti saa päästä kiskottua.

Mukavaa viikonloppua! Tälle päivälle luvattiin ihanan lämmintä ja aurinkoista ilmaa B)

Mimmi + Alex
 
Uutta kuvatusta mein mussusta :heart:

Kaikki menny loistavasti tänä aamuna :kieh:

Hyvil mielin ja virkeenä herättiin kun neiti nukku 12 h :p MUTTA alakerrassa ootti kiva yllätys.. Koira, mein iso sakemanni oli p******u lattioille ja neitil hirvee nälkä... Ei ku siivoomaan ja sit karkas koira oven välistä. Kolmatta tuntia jo pois. En voi kahen lapsen kaa lähtee ettii joten täytyy luottaa sen tulevan takas. Iskäkin tulee vasta illalla... Se koira on vaan niin tuhottoman kiltti ja lempee et se voi lähtee kenen mukaan tahansa :ashamed:

No mutta nyt neiti nukkuu päikkyjä ja me painutaan isomman neitin kaa suihkuun.
Sitten makaroonilaatikko uuniin niin saa iskäkin illalla syödä :heart:

 
Heissuli!

Viena tervetuloa mukaan :wave: On iso poitsu teillä :heart:

Täällä kyllä ei ole ihanista kesäilmoista tietoakaan, vaan vettä tulee koko ajan :headwall: Tekisi niin mieli mennä rapsuttamaan noita kukkapenkkejä, mutta enpä taida tuonne sateeseen kehdata mennä :kieh: Voi kettu!

Nonna: Voi ei mikä aamu teillä!Toivottavasti koira löytyy tai palailee itsekseen kotiin =)

Muutenpa meillä ei mitään uutta, kova porisija on tytöstä taas vaihteeksi tullut, tavuja tulee ja ääntä kokeillaan :)

Nytpä imuria pyörittelemään, kun neiti nukkuu :wave:

Hyvää viikonloppua!
 
Heips taas :wave:
Nonna kiva että teillä voidaan paremmin ja toivottavasti koiruus tulee pian takaisin :hug:

Ronjan ripuli on onneksi jo ohi. Ei sitä lopulta kestäny ku kaksi päivää. Keskiviikkona kakka oli ehkä vähän normaalia löysempää, mut nyt tytsy on jo ollut ihan oma itsensä.

Päiväunista Ronja taitaa olla nyt siirtymässä kaksiin päikkäreihin. Kolmannet on monena päivänä jääny pois tai olleet tosi lyhkäset (max 30 min).

Ronja on ruvennut harjoittelemaan ahkerasti seisomista ilman tukea. Eihän tuo siinä kauaa pysy, mutta onneksi osaa useinmiten tulla ihan hallitusti alaskin =)

Nyt pitää ruveta hipsimään pihalle päin kun on niin ihana ilma B)

Heffalump ja Ronja tänään 9kk (miten tää aika on menny näin nopeasti :eek: )
 
Heissan :wave:

Nonna, kiva että teillä voidaan paremmin. Kivan yllärin oli koira järjestänyt! Toivottavasti tulee illalla kotiin.

Me ollaan ulkoiltu koko päivä kun on niin mahtava ilma ollut. Ja empäs älynnytkään laittaa noita aurinkolaseja sillon kun se aurinko tosiaan häikäisee. Kyllä tyttö nyt anto olla lasien päässä kun tajusi että niistä on apua. Kiitti vinkistä!

Oletteko muuten sattuneet näkemään uutta äitiyspakkausta? Minä löysin sen kelan lehdestä ja pikkusen on ihanan näköisiä pikku nuttuja ja potkareita
:heart: ihan meinaa vauvakuume iskeä meikäläiseen...

 
Jandhe meidät laittoi neuvolan lääkäri allergiatutkimuksiin keskussairaalaan.

Severiina, mirkolla tuli oireet tuttelista ja nutri-soijasta samana päivänä, almiro-peptistä tuli kolmantena päivänä ja neocatesta kolmantena päivänä. Tällä hetkellä tutkitaan tuliko ihottuma neocatesta vai jostain muusta ruuasta mitä on syönyt jo kauemmin aikaa. Itse uskoisin sen tulleen neocatesta, mutta lääkärit epäilee toisin, koska heillä ei ole enää uutta maitoa antaa meidän pojalle, jos tämäkään ei sovi. (monimutkaisesti selitetty). Eli minun tarkoitukseni lopettaa imetys heti kun löytyy maito (loppuisi tämä dietti-ruokailu) ei sitten onnistukaan. Poikaa pitäisi imettää kahteen vuoteen asti, luulen kyllä ettei näistä lätkistä maitoa riitä niin pitkälle...

Kiinteää ruokaa Mirko syö kyllä erittäin hvyin. Ainoa ongelma on, ettei suurin osa ruuista käy hänelle mitä on tarjottu. Melkein kaikista tulee ihottumaa. Ja nuo kaupan 8kk ruuat, niissä suurimmassa osassa on sellasia ruoka-aineita mitkä ei hänelle käy. Niinpä meillä syödään samaa äidin laittamaa ruokaa joka päivä. Mirkolle siis ei käy ruis, kaura, vehnä, ohra, hirssi, soija, maito, kananmuna, parsakaali, omena , riisi, persikka,ruusunmarja. En muista puuttuko vielä joku tosta listasta.

Täälläkin on oivallettu miten päästä eteenpäin. Ryömitään, mutta vielä hyvin pieniä matkoja. Hampaitakin lisää tulee, nyt on puhjennus viides hammas (auts, tissi parkojani). Painoa poitsulle oli 8kk iässä 10,3 kg ja pituutta 75 cm.

Päiväunia Mirko nukkuu 2-3, riippuu herääkö puoli yhdeksältä vaiko aikaisemmin. Illalla nukkumaan ei malta millään alkaa, sängyssään pyörii ja huutaa puoli tuntia ennen kuin rauhoittuu nukkumaan. Yöllä heräilee kerran ja sitten viiden aikaan syö tissiä , loppu aamun herääkin useamman kerran, ennen ylösnousua. Parina aamuna poitsu on heränny virkeänä viideltä ja on menny jonkun aikaa ennen kuin on saanu takasi nukahtamaan.

Sasu ja Mirko
 
Nostetaanpas hieman :D

Niin ja maisa, juu olen nähnyt kuvia uudesta äitiyspakkauksesta ja ihania pikku vaatteita oli kyllä :whistle: Mielestäni on kivemman värinen pakkaus kuin tämä viime vuoden. Tiedä sitten mikä tähän orastavaan lämpöilyyn auttaisi... :saint:

Toisaalta meillä on vasta otettu kotikäyttöön osa isoimmista äp:n vaatteista... :LOL:
 
Aamupäiviä kaikille!! =)

Hetki sitten puistosta tultu ja poitsu nukkuu nyt tyytyväisenä parvekkeella. Oltiin aika kauan keinumassa ja hiekkalaatikolla möyrimässä ja Lenni oli niin väsynyt että nukahti vauvakeinuun!! :D :heart: Väsynyt pikku mussukka.... Siitä sitten siirsin rattaisiin ja tultiin kotiin partsille jatkaan unia.

Kohta pitäisi alkaa siivoileen kun oltiin viikonloppu reissussa Lenni kummitädin luona ja kotona on juuri sen näköistä ettei mitään ole tehty useaan päivään. Ja yleensä imuroin joka päivä noiden karvaisien ystäviemme takia niin nyt on kyllä sen näköistä että... :$
Oli kyllä mukava reissu ja ulkona tuli oltua enemmän kuin tarpeeksi.

Hampaita pojalle tulee oikein urakalla ja täytyykin tänään oikein laskea monta sieltä suusta niitä oikein löytyykään. Aamulla en viittinyt pahemmin ronklata kun suu tuntui olevan pienellä tosi kipeä.. :/

Mutta nyt muihin hommiin..... :wave:
Mukavaa viikonalkua kaikille!!! =)

*Tuisku ja Lenni*
 
Terveisiä Kreetalta!

Eilen palattiin viikon lomalta. Oli kaikin puolin ihana ja onnistunut reissu. Lucas oli todella reipas ja selvästi nautti lomasta! Lentomatkat molempiin suuntiin meni hienosti, Lucas nukkui n. 2tuntia ja hereillä olo ajan oli nätisti äiskän tai iskän sylissä. Ainoat kitinät matkan aikana tuli sillon kun poika ilmoitti et nyt täytyis päästä päiväunille ja loppu viikosta kun alas puhkesi yksi hammas lisää. Ruoka ei pojalle ihan yhtä hyvin maistunut kuin kotona, mutta joi kuitenkin hyvin maitoa, vettä ja drinkki välipalajuomia. Kaksi vikaa päivää oli pilvistä ja sateista, mutta muuten oli upeat ilmat! Aurinkoista ja välillä lähemmäs +30!

Luin äsken viikon aikana tulleet kirjoitukset, mutta niitä oli niin paljon etten muista enää mitä piti kommentoida.

Mutta tapaamisesta: mitä jos nähtäis kaikki rautatieasemalla?! Ja mentäis siitä yhtä matkaa joko Kaivariin tai Sanomataloon? Ettei sit vaan käy niin et yhtäkkiä ilma huononee ja osa porukasta on kaivarissa ja osa Sanomatalossa..

-Liinos ja Lucas<br><br>
 
Semmosta tulin vielä meidän matkasta kirjottelemaan et matkan aikana tuli huomattua miten eri tavalla Kreikassa suhtaudutaan lapsiin kuin täällä Suomessa. Täällä kun ollaan menty Lucaksen kanssa ravintolaan syömään niin on tosi usein tullu sellanen olo et tarjoilijat ja muut on sitä mieltä et lähtispä noi äkkiä.. Kun Kreetalla taas tarjoilijat oli heti hymyilemässä ja juttelemassa Lucakselle. Yhdes ravintolassa paikan omistaja, vanhempi mies, tuli Lucaksen kanssa leikkimään sillä aikaa kun odoteltiin ruokia. Se mies toi pöytään semmosen leikkikoiran mikä kävelee ja haukkuu, Lucas oli ihan innossaan! Mies jutteli kreikaksi ja Lucas omia juttujaan, kumpikaan ei ymmärtäny mitään mut hauskaa näutti olevan :LOL:

Kaduillakin ihmiset pysähty juttelemaan Lucakselle, tuli silittelemään ja vilkutteli. Lucas nautti siitä kun sai niin paljon huomiota muilta ihmisiltä. Ja kerran kun käytiin kaupassa niin myyjä tuli mun perään ja antoi "lahjan suloiselle vauvalle", Lucas sai pienen pupu pehmolelun minkä voi kiinnittää imukupilla ikkunaan. =)
 
Heini79
Kuvaa yritin vaihtaa, mutta ei suostunut sitä tekemään. Kokeillaan myöhemmin uudelleen.

Meillä on nyt otettu vihdoinkin konttauksen ensiaskelia, mut pikaryöminnällä pääsee niin nopeasti eteenpäin, et helposti vaihtaa siihen konttauksesta. Samoin on ylöspäin alkanut sopivan tuen avulla nousemaan, mut onneksi vasta polvilleen.

Vienalle tervetuloa minunkin puolestani. Meilläkin on Oskari-poika :) .

Huomenna mulla ois aika kampaajalle. Aion vihdoinkin leikkauttaa pitkistä hiuksista takaisin ihan lyhyiksi (tai sitten vähän pidemmiksi). Häitä varten joskus kasvatin ja niiden jälkeen piti leikkauttaa taas lyhyeksi. Ja häistä nyt jo pian 2 vuotta, että jokos olisi sitten vihdoinkin jo sen aika, kun sitä on aina vaan pitkittänyt. Nyt saa sitten kesähiukset :)

Tänäänkin oli taas niin ihanan kesäinen ilma, toivottavasti se kesä sieltä sitten jo tulisi!

 

Yhteistyössä