Esikoisen kanssa aloitin velleillä, mutta se ei sanottavasti kyllä muuttanut maidon kulutusta eikä pidentänyt yöuniakaan. Kuopuksen kanssa taas tein niin, että imetin niin pitkään kuin suinkin ja aloitin sitten ihan soseilla. Ensin bataatilla, sen ostin kaupasta, kotona keitin ja soseutin. Sitten tuli porkkana, joko kotona soseutettuna tai kaupan purkista, sen jälkeen peruna ja sitten aloitin kaupan hedelmäsoseilla. Ja ainakin meille tää oli hyvä järjestys. Usein neuvotaan aloittamaan perunalla, en tiedä miksi, mun järkeen se ei oikein mene. Mutta onhan se toki miedon makuinen ja se suomalaisen ruokavalion perusta, että kai se sikäli on fiksua.
Sehän on ihan makuasia, että tekeekö soseita itse vai ostaako kaupasta, itse olen ollut lastenruokien suhteen sujuva sekakäyttäjän, paljon tein itsekin, mutta ostin kaupastakin. Varsinkin sitten kuopuksen kanssa tuntui helpommalta, että syö suunnilleen samaa ruokaa kuin me muut, mutta ilman suolaa ym. mausteita. Esikoisen ruoan piti myös olla tosi hienojakoista että meni alas, kuopuksella taas riitti kun vähän haarukalla survaisi ja sitten syömään vaan.