Epäiltiin lapsella nokkosihottumaa ja nyt sitten sanoivat eskarissa, että on tartuttanut muihin parvorokon. :(

Viestiketju alueella 'Mitäs nyt? Aihe vapaa' , aloittaja voi kökkö, 22.09.2011.

 1. "nnn"

  "nnn" Vieras

  Nokkoihottuma:

  Nokkosihottuman oireita ovat punoittavat ja rajusti kutiavat paukamat. Nokkospaukamat vaivaavat lasta 2-3 tuntia, häviävät ja saattavat puhjeta johonkin muuhun kohtaan. Paukamat häviävät yleensä kokonaan 24 tunnin kuluessa. Nokkospaukamia tavataan kaikialla kehossa, mutta erityisesti rintakehässä, selässä, ja tiukkojen vaatteiden alla.

  Parvorokko:

  Lapset sairastavat parvorokon lievänä. Lähes puolessa tapauksista sairautta ei havaita lainkaan. Joillakin lapsilla on kuumetta ja punaista ihottumaa molemmilla poskilla. Ihottuma muistuttaa läimäytyksen iholle jättämiä läiskiä. Jotkut lapset ovat huonovointisia, joka paikkaa särkee, ja vartalossa on vaaleaa ihottumaa.

  Tulosta faktaa päiväkotiin ja sano suoraan että on epäasiallista syyttää vaikka olisikin ollut tartunta lapseltasi. Aika paha se on tietää jos lapsella oliskin ollut, mitä tässä tapauksessa ei varmaan edes ollut, jollei sitä muutenkaan havaita juuri lainkaan.
   
  #51
 2. "aloittaja"

  "aloittaja" Vieras

  [QUOTE="nnn";24684176]Nokkoihottuma:

  Nokkosihottuman oireita ovat punoittavat ja rajusti kutiavat paukamat.
  - kyllä

  Nokkospaukamat vaivaavat lasta 2-3 tuntia, häviävät ja saattavat puhjeta johonkin muuhun kohtaan.
  - kyllä

  Paukamat häviävät yleensä kokonaan 24 tunnin kuluessa.
  -kyllä

  Nokkospaukamia tavataan kaikialla kehossa, mutta erityisesti rintakehässä, selässä, ja tiukkojen vaatteiden alla.
  -kyllä

  Parvorokko:


  Joillakin lapsilla on kuumetta ja punaista ihottumaa molemmilla poskilla.
  -ei

  Ihottuma muistuttaa läimäytyksen iholle jättämiä läiskiä.
  -ei

  Jotkut lapset ovat huonovointisia, joka paikkaa särkee, ja vartalossa on vaaleaa ihottumaa.
  -ei

  Eli kaikki nokkosihottuman oireet täyttyivät + ihotautilääkärin diagnoosi. Silti meidän lapsi on nyt tartuttanut kaikki.

  Mitä enemmän luen tuosta sitä enemmän uskon tuohon nokkosihottumaan ja sitä enemmän tulen kiukkuiseksi tuosta käytöksestä.

  Oikeasti, mitä jos joku oksentaa keskenpäivän ja sitten se tarttuu toisiin esim. epileptikko lapseen. Etsitäänkö silloinkin joku ketä voi syyttää. :/ Tauteja tulee ja on eikä sille hirveästi voi mitään.
   
  #52
 3. hwru

  hwru Vieras

  "Tauti leviää pisaratartuntana esimerkiksi siten, että tartunnan saanut lapsi yskii kohti tervettä lasta. Lapsi sairastuu 13 viikon kuluttua tartunnan saamisesta. Koska parvorokko tarttuu yleensä jo itämisvaiheessa, tautia on hyvin vaikea välttää.""

  TÄMÄ TIETO ON VÄÄÄRIN, se on 1-3 viikon kuluttua!! 6-28 PÄIVÄÄ on itämisaika!!!!
   
  #53
 4. erratic

  erratic Vieras

  Ei hito vie toihan on ihan selvä tapaus tän luetun perusteella. Nokkosrokko ja parvo on IHAN erilaiset,kyllä ne erottaa. Menet sinne päikkyyn ja vaadit julkista anteeksipyyntöä. Ei ne hoitajat edes saa sanoa kuka on minkin tartuttaja,vaikka lapsesi olisi minkä tarttuvan taudin tuonut päiväkotiin! Eikä ne muutenkaan saa syytellä,minkäs sille mahtaa jos joku tauti iskee. Valitus vaan ylemmälle taholle (pvkodin johtaja,kaupungin sosiaalitoimi tms). Voiko olla tottakaan :eek:
   
  #54
 5. "mie"

  "mie" Vieras

  Meidän lapset lähetettiin kesken päivän pois hoidosta kun toisella on TUHKAROKKO! Pitää välittömästi hakea ja antoivat lasten kamat mukaan kun tuskin pitkään aikaan tullaan takaisin. Lapsella oli allergian aiheuttama nokkosrokko, joka hävisi kohta allergialääkkeen saatuaan... Lääkäriä nauratti hoitajien varmuus tuhkarokosta.
   
  #55
 6. "asdfasdf"

  "asdfasdf" Vieras

  NO ei se parvorokkoihottuma päivässä katoa. Asiatonta syyttää sinua. Asiatonta!
   
  #56
 7. "Jurpo"

  "Jurpo" Vieras

  Ja taas on mammat vauhdissa...

  "10 § (9.6.2000/531) Törkeä kunnianloukkaus. Jos 9 §:n 1 momentissa tarkoitetussa kunnianloukkauksessa rikos tehdään joukkotiedotusvälinettä käyttämällä tai muuten toimittamalla tieto tai vihjaus lukuisten ihmisten saataville taikka aiheutetaan suurta tai pitkäaikaista kärsimystä taikka erityisen suurta tai tuntuvaa vahinkoa ja kunnianloukkaus on myös kokonaisuutena arvostellen törkeä, rikoksentekijä on tuomittava törkeästä kunnianloukkauksesta sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi."

  Ihanko telkkarin iltauutisissa pitäisi eskarin tätien esittää julkinen anteeksipyyntönsä...? Vai riittäisikö paikallisradio?

  Jos eläydytte hetkeksi eskarin tätien osaan, ymmärrätte että lapsia tuodaan useinkin sairaina hoitoon, mistä tulee harmia koko ryhmälle. Kun yksi on vielä raskaana, tuollainen vakavan taudin uhka vetää varmasti pinnan kireälle. Syytökset ovat olleet aiheettomia aloittajaa kohtaan, mutta älytötä on alkaa vaahtoamaan loukkauksista ja anteeksipyynnöistä. Tässä(kin) pätee vanha sanonta: mitä vähemmän puhuttu, sitä pikemmin unohdettu.
   
  #57
 8. erratic

  erratic Vieras

  Kuules nyt vaan itsellesi, päiväkodin hoitajillakin on vaitiolovelvollisuus, ei ne saa toisten sairauksia siellä juoruta. Voivat sanoa et yhdellä on parvo, mutta ei että NN:llä on parvo.


  [QUOTE="Jurpo";24684440]Ja taas on mammat vauhdissa...

  "10 § (9.6.2000/531) Törkeä kunnianloukkaus. Jos 9 §:n 1 momentissa tarkoitetussa kunnianloukkauksessa rikos tehdään joukkotiedotusvälinettä käyttämällä tai muuten toimittamalla tieto tai vihjaus lukuisten ihmisten saataville taikka aiheutetaan suurta tai pitkäaikaista kärsimystä taikka erityisen suurta tai tuntuvaa vahinkoa ja kunnianloukkaus on myös kokonaisuutena arvostellen törkeä, rikoksentekijä on tuomittava törkeästä kunnianloukkauksesta sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi."

  Ihanko telkkarin iltauutisissa pitäisi eskarin tätien esittää julkinen anteeksipyyntönsä...? Vai riittäisikö paikallisradio?

  Jos eläydytte hetkeksi eskarin tätien osaan, ymmärrätte että lapsia tuodaan useinkin sairaina hoitoon, mistä tulee harmia koko ryhmälle. Kun yksi on vielä raskaana, tuollainen vakavan taudin uhka vetää varmasti pinnan kireälle. Syytökset ovat olleet aiheettomia aloittajaa kohtaan, mutta älytötä on alkaa vaahtoamaan loukkauksista ja anteeksipyynnöistä. Tässä(kin) pätee vanha sanonta: mitä vähemmän puhuttu, sitä pikemmin unohdettu.[/QUOTE]
   
  #58
 9. Hilpuri Tilli

  Hilpuri Tilli Tunnettu jäsen

  Rekisteröitynyt:
  21.06.2007
  Viestejä:
  6 810
  Saadut tykkäykset:
  49
  [QUOTE="aloittaja";24682958]

  Kun en ymmärrä mitä mun olis sitten pitänyt tehdä kun tartunta aikana on oireeton?[/QUOTE]
  Parvorokko ei vaadi eristämistä päivähoidosta. Fakta.
   
  #59
 10. "Jurpo"

  "Jurpo" Vieras

  Ja se täyttää törkeän kunnianloukkauksen määritelmän...?

  Rauhoitutaan nyt vaan. Jos yhdellä lapsella on naamassa pilkkuja ja toisella ei, niin ei niiden toisten lasten vanhempien tarvitse kummoisia sherlockeja olla. Järkevä ihminen joka tapauksessa ymmärtää, että tartuntatauteja tulee ja menee, kun lapset isoon ryhmään pistetään, eikä se ole kenenkään vika.
   
  #60
 11. erratic

  erratic Vieras

  En mä ole mistään kunnianloukkauksista puhunut? Tarkoitin vaan et asiasta vois laittaa pahoittelun esim pvkodin seinälle ja OIKEAA tietoa parvosta ja sen leviämisestä.

  [QUOTE="Jurpo";24684559]Ja se täyttää törkeän kunnianloukkauksen määritelmän...?

  Rauhoitutaan nyt vaan. Jos yhdellä lapsella on naamassa pilkkuja ja toisella ei, niin ei niiden toisten lasten vanhempien tarvitse kummoisia sherlockeja olla. Järkevä ihminen joka tapauksessa ymmärtää, että tartuntatauteja tulee ja menee, kun lapset isoon ryhmään pistetään, eikä se ole kenenkään vika.[/QUOTE]
   
  #61
 12. "höhhö"

  "höhhö" Vieras

  Mä tekisin valituksen päiväkodin toiminnasta, eihän he saisi edes sanoa kenen lapsesta tartunta on alkanut, vaikka se olisikin sinun lapsestasi alkanut. Älä hyväksy tuollaista käytöstä, soita päivähoitotoimistoon ja VAADI, että lapsesi pääsee toiseen hoitopaikkaan, mä en ainakaan voisi viedä lastani enää tuollaiseen paikkaan, koska aivan varmasti ottavat silmätikuksi teidät
   
  #62
 13. ..

  .. Vieras

  jaa, en viitsi lukea koko ketjua, mutta siis: parvorokko ei ole tartuttava enää ihottumavaiheessa, vaan tartuttaa jo viikkoa ennen sitä ihottumaa. joten mahdollinen vahinko on jo tapahtunut ajat sitten.
   
  #63
 14. "typykkä"

  "typykkä" Vieras

  Jepjep!! Kerro sille raskaana olevalle hoitajalle, että varoo, ettei saa vesirokkoa, koska se vasta vaarallinen on odottavalle äidille ja sikiölle!! Ja joka vuosi on pk:ssa sairausaalto vesirokosta. Ihan kaameeta vouhotusta...äiti pois päiväkotihommista , jos niin pelottaa....elämä itsessään on suuri riski!
   
  #64
 15. "vieras"

  "vieras" Vieras

  palan halusta kuulla miten tää tarina päättyy, silä pk.n henkilökunta on epäammattimaista , tsemppiä appee.
   
  #65
 16. jlk

  jlk Vieras

  [QUOTE="aloittaja";24684015]
  Mennään huomenna miehen kanssa sinne selvittämään. OVat sanoneet myös muille vanhemmille taudin alkaneen meidän lapsesta.[/QUOTE]

  Niillä on kyllä vaitiolovelvollisuus, eivätkä voi mennä sanomaan tuollaista muille vanhemmille!

  Nyt soittelemaan ylemmille tahoille ja valitusta väsäämään
   
  #66
 17. "abc"

  "abc" Vieras

  Oi voi aikamoinen juttu. Tsemppiä ap:lle. Itse harkitsisin päiväkodin vaihtoa, koska silmätikuksi lapsi tuosta valitettavasti joutuu vaikkei vika ole hänen. Todella epäamattimaista käytöstä, vaikkakin sen raskaana olevan osalta tuollaista käytöstä voisin jotenkin suvaita, mutta en muilta. Koska hän varmasti on säikähtänyt, vaikkei sekään moiseen oikeuta. Minäkin haluaisin kuulla kuinka tässä käy.
   
  #67
 18. Oisku

  Oisku Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  05.07.2007
  Viestejä:
  5 596
  Saadut tykkäykset:
  1
  Ensinnäkään pk tädeillä ei ole mitään oikeutta eikä myöskään koulutusta tehdä mitään diagnooseja. Eilen juuri täällä vaahdottiin miten edes särkylääkettä ei pk tädit anna, ja nyt ovatkin yhtäkkiä päteviä tekemään diagnooseja.

  Toisekseen vaitiolovelvollisuus estää (tai sen ainakin pitäisi estää) tuollainen perätön juoruaminen muille vanhemmille.

  Ikävä juttu että raskaana oleva työntekijä pelkää saaneensa parvon. Se valitettavasti on ammatin varjopuolia. Sama juttu se on vaikka sairaanhoitajilla tai lääkäreillä, ikinä ei tiedä minkä taudin lopulta töistä nappaa. Sen epävarmuuden kanssa on vain elettävä tai hakeuduttava toisiin hommiin.

  Mä tekisin tuosta valituksen vähintään pk johtajalle. Jos hän vähättelisi asiaa, veisin asian edelleen eteenpäin. Toivottavasti saatte nyt välit päiväkotiin kuitenkin siinä mielessä kuntoon että luottamus alkaa pelata puolin ja toisin.
   
  #68
 19. "vieras"

  "vieras" Vieras

  [QUOTE="aloittaja";24684208]Oikeasti, mitä jos joku oksentaa keskenpäivän ja sitten se tarttuu toisiin esim. epileptikko lapseen. Etsitäänkö silloinkin joku ketä voi syyttää. :/ Tauteja tulee ja on eikä sille hirveästi voi mitään.[/QUOTE]

  Miten vatsatauti on erityisen vaarallinen epileptikoille?
   
  #69
 20. Kotilohikäärme

  Kotilohikäärme Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  20.07.2009
  Viestejä:
  7 182
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mitä väliä kuka sen parvon sinne on vienyt. Sehän on suhteellisen jokaisessa pk:ssa harva se vuosi. Jos on raskaana ja pk:ssa töissä, kannattaa mittauttaa vasta-aineet. Eihän siinä mitään uutta ole. Ja niiden hoidossa olevien pikkutyttöjen kannattaa sairastaa se nyt eikä sitten raskaana ollessaan. Samoin kuin bongata vesirokko, sytomegalovirus, toksoplasma...
   
  #70
 21. "hei"

  "hei" Vieras

 22. Mitään muuta kommentoimatta sanoisin, että ei ne lääkäritkään kaikkea tiedä eikä niiden "diagnoosin" kannata sokeasti luottaa. Esim. meille lääkäri "diagnosoi" vesirokon märkäruveksi.
   
  #72
 23. "vieras"

  "vieras" Vieras

  No totta tuokin, mutta ap kertoi käyneensä erikoislääkärillä arvauskeskuksen sijaan. Sitäpaitsi jos prosentteja aletaan laskea, niin kyllä lääkäri arvaa oikein useammin kuin eskaritäti :D
   
  #73
 24. "vieras"

  "vieras" Vieras

  [QUOTE="aloittaja";24684015]Lääkäri soitti vielä ja sanoi että voi mennä takuuseen lausunnostaan. Eskarissa todettiin vaan, että lääkärit tekevät virheitä.
  Lääkäri sanoi, ettei muutenkaan oireet sovi taudinkuvaan. Eskarissa todettiin, että lapsella on varmasti kaikki oireet lievänä. (mitään muita oireita ei ole)

  Mennään huomenna miehen kanssa sinne selvittämään. OVat sanoneet myös muille vanhemmille taudin alkaneen meidän lapsesta.[/QUOTE]

  Tässä kohden alkaa jo mennä provon puolelle. Ei päiväkodin työntekijöillä ole mitään asiaa mennä levittelemään teidän sairaustietoja muille! Tästä asiasta ottaisin yhteyttä päiväkodin johtajaan. Lisäksi kävisin siellä lääkärillä otattamassa parvorokosta kokeet, jos sellainen kerran on olemassa. Jos teidän lapsella ei olekaan parvoa, voit näyttää pitävän todisteen hoidossa.
   
  #74
 25. "vieras"

  "vieras" Vieras

  On se sitten hemmetti jos vanhemmat ei yhtään viitsi tarkemmin katsoa kun lapsi on kipeä!
   
  #75
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti