G: Milloin syke näkynyt?

Eli ihan mielenkiinnosta mietin,milloin teillä muilla on syke näkynyt alkuraskauden ultrassa=)? Itellä vielä niin pienet viikot 5+5 että turha mennä ultraan. Lapsettomuus polille varattu aika ekaan ultraan rv8+2 ( mies lapissa edellis viikon siksi ei tehdä 7+ viikolla) mutta tuntuu että sinne on ikuisuus..tekisi mieli mennä tässä välissä ultraan mutta jos syke ei näykkään saisin vaan turhaa stressiä.
 
Esikoisesta 6+1 näkyi syke (IVF). Nykyään eivät kuulemma huoli näytille ennen 7+0, koska ei välttämättä näy noin varhaisessa vaiheessa, ja tämä siis ihan lapsettomuusklinikan käytäntö, missä varmasti tiedetään hedelmöittymisajankohta :) Tokasta näkyi 7+3 (PAS).
 
Viimeksi muokattu:
6+2 ja Lahdessa katottu tänä kesänä. Lääkäri nimenomaan sanoi että noilla päivillä näky jo syke, meillä oli tosin tiedossa tarkka hedelmöityspäivä kun on ivf-alkuinen raskaus. Ja syke näkyi ihan selkeästi <3
 
Viimeksi muokattu:
Se sykehän näkyy kyllä jo 5+6:sta eteenpäin,tosin 2 edellytystä täytyy täyttyä:

1) Ei ole joku torvelo ultraamassa

2)Ultrattavan kierto on tarkka ja hän tietää VARMASTI hedelmöittymisajan.

Koska useimmiten ainakin toinen näistä ehdoista ei täyty, neuvotamaan useimmissa paikoissa menemään ultraan vasta 7+ viikolla. Eikä se sykkeen näkyminen vielä mitään edes takaa, jotkut raskaudet menevät siitä huolimatta kesken - erittäin vahva ennuste keskenmenolle on alkion oletettua pienempi koko.
 
Varhaisultra oli rv 6+0 ja syke näkyi. Tarkka hedelmöittymispäivä oli tiedossa koska kyseessä hoidoilla aikaansaatu raskaus. Mutta todella, luomuraskauksissa luultu ja todellinen hedelmöittymispäivä voivat erota toisistaan yli viikollakin, siksi ei kannata mennä liian aikaisin.
 
Itselläni siis kyseessä pakastealkion siirto 4-soluisella top alkiolla..2pv ikäinen oli siirrettäessä:) joten uskon, että tarkan hedelmöityksen suhteen ei tule ongelmia..tekis vaan mieli käydä ensviikolla jo ultrassa..
 
Kyllä pitäisi näkyä, meillä ovis ollut tiedossa oviksen ultrauksen perusteella ja sykkeet näkyneet esikoisesta 6+3, kuopuksesta 6+0 ja tässä raskaudesta taisi olla 6+3 oviksesta kotitesteillä testattuna ja siitä laskettuna.
 
Mä en kyllä suosittele menemään liian aikaisin, tulee vaan turhaa paniikkia jos ei näykään vielä.
Itse kävin 7+1 ja ei näkynyt juurikaan mitään, ja tiesin että ei voi paljon tuosta heittää niin olinkin ihan varma että huonosti on käynyt. Kuitenkin viikko tuon jälkeen tarkistusultrassa näkyi täysin viikkoja 8+1 vastaava alkio ja sydämen syke. Ja sama ultraaja oli molemmissa. Eli itse en enää menisi varhaisultraan ennen 8+0, oli meinaan maailman pisin viikko odotella tuolloin sitä tarkistusultraa...
 
Mä kävin varhaisultrassa 6+0 pienen vuodon takia, selvää sykettä ei näkynyt mutta sykkeeseen viittaavaa kaikua.

Toisen kerran kävin varsinaisssa varhaisultrassa 7+1 jolloinkaan ei kunnon sykettä saatu mutta edelleen sykkeen kaikua. Alkio oli viikkojaan pienempi mittauksessa muutenkin. (Tosin epäilen osittain mittaajaa, sillä tässä vaiheessahan raskautta mitat on milleistä kiinni.) Mullahan kans tiedossa tarkat päivät kun PASsilla raskaus saanut alkuunsa. Tosin kiinnittyminen voi tapahtua siltikin myöhässä ja vaikuttaa näin raskauden alkuun ja alkion kokoon. Se hedelmöityspäivä ei ole se oleellisin tieto hoidoilla alkuunsaaduilla raskauksilla tai luomuissakaan.
(Esikoista odottaessa syke näkyi kunnolla jo 7+0)
Tämän johdosta lääkäri epäili tulevaa keskenmenoa eikä antanut juuri toivoa mutta ei myöskään määrännyt vielä kohduntyhjennyslääkkeitä vaan kontrolliajan viikon päästä.

No viikolla 8+1 käytiin taas ja oli eri lääkäri mittaamassa. Syke näkyi selkesästi, alkiokin vastasi lähestulkoon viikkojaan, oli vaan muutaman päivän vajaa ja käsien ja jalkojen alut näkyi jo. Lisäksi kaikki näytti olevan kunnossa kohdunsuuta myöten eikä mitään keskenmenoon viittavaa näkynyt.
 

Yhteistyössä