Harmittaako teitä että ette voi säästää lapsilisiä lapsen tilille?

  • Viestiketjun aloittaja tiukka
  • Ensimmäinen viesti
CC-
Totta kai omalla tavalla harmittaa, ettei pienestä palkasta ylipäätään saa mitään säästöön, mutta ei kai se nyt kenenkään lapsenhankintaan vaikuta saako lapsilisän säästöön vai ei.
 
:p
En oo ottanu stressiä :p Kyllähän ne sais säästettyä mutta on kai liian saamaton laittamaan niitä lapsen tilille... Toiselle (1v) ei oo ees vielä avattu tiliä :ashamed: Katotaa nyt nää häät ohi niin ehkä sen jälkee siirtelee isompiaki summia ;)
 
Ei harmita, lapset saavat ja tulevat saamaan kaiken tarvitsemansa. Voisin säästää jos haluaisin elellä tiukilla mutta en halua. Ehdin säästää myöhemminkin kun olen työelämässä ja aikanaan avustaa lapsia sitten kun lähtevät opiskelemaan yms.
 
nakku
Oma veikkaukseni on, että lapsilisät pian lopetetaan. Niin moni niistä säästää, joten ei ole mielekästä maksaa lapsen tulevaa omaisuutta, kun tarkoitus on ollut tukea lapsiperheitä menoissaan tällä hetkellä.

Mutta mitä tulee itse kysymykseen, niin ei säästetä millekään erilliselle kultapossutilille jotain lapsilisää. Olemme mieheni kanssa niin varakkaita, että voimme sitten aikanaan lapselle asunnon yms ostaa, joten ei tarvitse mitään naurettavaa lapsilisäsäästötiliä.
 
tupu
Alkuperäinen kirjoittaja tiukka:
lapset varmasti ovat sitten isona onnellisia kun lähtevät opiskelemaan ja vanhemmat eivät ole laittaneet mitään heille säästöön opiskeluja varten?
Onko todella niin, että et pysty lapsillesi muuta tarjoamaan kuin jotain lapsilisäsäästöjä opiskelujen varalle? Aika huonot eväät kakarasi kotona saavat.
 
4n äiti
Alkuperäinen kirjoittaja tiukka:
lapset varmasti ovat sitten isona onnellisia kun lähtevät opiskelemaan ja vanhemmat eivät ole laittaneet mitään heille säästöön opiskeluja varten?
suomessa saa opintotukea ja -lainaa. isoille lapsille olen säästänyt autokoulurahat. sitten kun pienistä ei mene tarhmaksuja, voimme säästää heillekin autokoulurahat. opiskelija voi mennä lisäksi töihinkin kustantamaan opintojaan. mielummin ruokin ja vaatetan lapseni lapsuudessa kuin ajattelen koko ajan heidän aikuisuutensa kustantamista.
 
Löysä
tuttavani vanhemmat säästivät jokaisen lapsilisän lapselleen joka 18v täytettyään sai rahat ja käytti tämän "lottopotin" tiukkaan viinaan ja muuhun yhtä älykkääseen, oli siinä kavereitakin joille tarjosi niin kauan kuin rahat riitti. Niillä muilla ei kai ollu säästelty lapsilisiä :D

 

Yhteistyössä