Heinäkuun 2007 taaperot

Lotta84, mä hieman ihmettelen tota kasvukontrollia... Kai eri paikkakunnilla on omat käytäntönsä. Meidän keskimmäinen ipana oli vuoden iässä jo 83,6cm pitkä ja paino 11,7kg. Oli kasvanu sillon viidessä kuukaudessa 8cm, eikä mitään tietoakaan kasvukontrolleista. Tulee tyttö isäänsä, joka on liki pari metrinen. (Tyttö täyttää marraskuussa 5 ja on 122cm pitkä)

Nyt on sit pienin oppinu kävelemään ilman tukea! Muutamia metrejä mennään nätisti jos malttaa kävellä rauhassa. Eilen nousi eka kerran ilman tukea seisomaankin.

Aurinkoista kesäpäivää kaikille!!!
 
Marzu76, Miekin vähän ihmettelin mutta mennään nyt käymään niin sittenhän sen näkee mitä sit sanoo. Meilläkin Eetu oli edellisellä kerralla kasvanut 4cm ja nyt reilu 3cm. Eli 4kk:ssa reilu 7cm.

Muoks. ja syntymäpituus oli 51cm
 
Tervehdy täältäkin :wave:
Millasilla fiiliksillä te muut olette olleet pienten ensimmäisenä syntymäpäivänä?
Mulla oli tälläkin kertaa - kuten esikoisen kohdalla - aika kummallinen olo sillon päivää ennen syntymäpäivää. Palautu mieleen ne kaikki vuoden takaiset asiat ja oli tosi haikea olo siitä, että vauva ei enää oo mikään vauva. Ehkä johtuu siitä, että takana on henkisesti aika rankka vuosi, että toi päivä oli mulle todella rankka. En saanut mitään tehtyä, itketti ja oli ihme paniikki oloja :ashamed:

Meillä ei ole vielä juhlittu kun olin viikonlopun kokonaan poissa juhlistamassa ystäväni polttareita. Hyvin olivat pojat kotona keskenään selvinneet
=)
 
:flower: Tänään on vietetty 1v synttäreitä. :flower:
Meillä tyttösen mitat 8500g / 73cm. Painoa ei kovin paljoa ole 2kk aikana tullut (n. 200g), mutta se johtuu siitä että on lähdetty liikkumaan. Kasvukontrolli kuitenkin 13kk ikäisenä.
Ruoan kanssa edelleen taistellaan; hyvin ei mene alas kuin sileä ruoka. Jos on vähänkin paloja tai karkeampaa ruokaa tai uusi maku, niin jemmaa suussaan ruokaa ja siinä sitä sitten istutaankin tooosi kauan että saa jotain edes syötettyä. Tuskaa!!!!
Antakaahan jotain 1v suosikkiruokien vinkkejä, niin yritän niistä saada jotain uutta intoa tuohon syömiseen (maitoa ja munaa ei voi syödä ).
 
Moikka pikaisesti!

Ollaan reissussa ja kuinkas muutenkaan nuorin kuumeessa ja esikollakin pientä lentsun poikasta...

Sää on sateinen ja silleen.

Kotiin palataan loppu viikosta, tai oikeastaan ke tai to riippuen siitä miten tuo neidin vointi tuosta muuttuu... Joko ajetaan ke yötä vasten kotiin että päästään to lääkäriin tai sitten vasta to lähetään ja mennään pe lääkäriin.

Sunnuntaina pitäis puuhamaahan suunnata....

Laittelen noita mittatietoja jahka kotiin päästään....

Itä-suomen terkuin....
 
Tervehdys kaikille! Odottajien puolella olin aktiivisesti, mutta sitten jäi. Yritän parantaa tapani.

Kukkaistyttömme on syntynyt 150707 ja viime viikolla siis juhlittiin synttäreitä. Nyt toivutaan =) Lahjoja tuli; kirjoja, vaatteita, nukkevauva, hiekkaleluja, pallo, kuorma-auto jne.

Tuoreet neuvolamitatkin on - pituus 74,5cm ja paino 10260g. Järkeä muistaakseni 48,5cm. Hampaita on 7 (neljä ylhäällä ja kolme alhaalla), kävelee taaperokärryn kanssa ja käsistä kiinni pitäen, mutta ilman tukea ei vielä edes seiso. "Sanoja" ovat kukka, pa (pallo), kko (sammakko) ja okka (roska). Edelleen Kukkis nukkuu kahdet unet ja molempien kesto noin 1½ tuntia. Maitoa ollaan annettu iltaisin pullosta desin verran, mutta koska mukista ja puuroissa menee jo riittävät 6dl/pv niin EILEN jätettiin ekaa kertaa pullo pois ja tyttö nukahti noin kolmessa minuutissa :eek: Mitään nukutusrumbia meillä ei ole ikinä harrastettu vaan pesujen, puurojen, maidon ja iltalaulun+rukouksen jälkeen sanotaan hyvää yötä ja tyttö jää sänkyynsä. Joskus hilluu siellä hetken, mutta yleensä nukahtaa vartissa. Luonteeltaa Kukkis on perushyväntuulinen, kiinnostunut kaikesta uudesta ja uuden oppimisesta, lyhytpinnainen (kuten äitinsä valitettavasti) ja musikaalinen. Ihan mahdoton hytkyminen ja jollotus alkaa kun kuulee musiikkia.

Mutta nyt taitaa vaunuissa tapahtua. Palataan asiaan!
 
Ollaan oltu Eetun kanssa vähän hiljaisia kävijöitä täällä. :'( Yksinkertaisesti aika ei riitä, kun tuo Eetu on semmoinen riiviö, että keksii ja löytää kaiken. :LOL:

Eetu aloitti toisen vuoden rytinällä. Ei mitään kunnollisia sairauksia ollut ensimmäisen vuoden aikana, niin nyt sitten tuli enterorokko. :( Ambulanssilla vietiin tksta Oysin lastenpäivystykseen, kun happisaturaatio oli 55. :'( Kuume vaan nousi ja mikään panadol ei auttanut. Ambulanssissa mitattiin kuume, niin oli 39,1 ja annettiin 125mg suppo, niin sairaalassa oli 39,4. Eli noussut oli. Noh, onneksi poika nukahti vaunuihin ja herättyään, oli lakana aivan märkä ja kuumettakin oli vaan 38,0. Tulehdusarvot oli normaalit, joten päästiin sitten kotiin sairastelemaan.

Nyt Eetu on normaali itsensä, vaikka rokon rakkuloita on suussa.
 
Meidän sälli täytti 08.07. sen maagisen yhden vuoden. Meillä ei vielä kävellä mutta kontataan hurjalla vauhdilla ja kiipeillään kaikkialle. Isäntä ostikin pojalle paidan jossa lukee "äitiäkin nopeampi".
 
Do dii, reissu tehty... Loppui vähän harmillisesti...

Sunnuntai-maanantai yönä nousi neudille kuume ja sitä sit oli enemmän ja vähemmän koko loppu loman. Keskiviikkona ajeltiin 5 tuntia kotiin neidillä yli 39 kuumetta.

Eilen käytiin lääkärissä ja karu totuus paljastui... Keuhkokuume, onneksi lievä ja virtsatie tulehdus...

Lääkekuuri tuli päälle ja nyt onneksi ollut vain lämpöä tänään..

Ehkäpä tämä tästä
 
Meilläkin on nyt 1-vuotisjuhlat juhlittu (jo viikko sitten)

Neuvola oli ja piikin antoivat.
Pituus: 75 cm
Paino: 9,660 g

Täällä ei vielä kävellä, mutta parempi niin. On sen verran häröilijä tuo jässikkä että olisi vaan koko ajan vaikeuksissa :D

Mulla menee nyt hermot kun ei tahdo toimia näppis, joten palailen toisen kerran kirjoittelemaan enemmän :wave:
 
Meillä on 1v synttärit 30 päivä mutta ne juhlittiin jo lauantaina. Tänään oli neuvola.
Painoa 10kg 815g
pituus 79cm

Poika on kävellyt jo reilun kuukauden. Tekonaurun oppi synttärijuhlissa. :D
Naamalla ilmeilee todella paljon ja luonnetta alkaa olemaa. :)
 
Onkin tullu pitkä tauko, kun olen kerinnyt näitä juttuja lueskella ja tosiaan nää meidän vauvat on jo vaihtunut taaperoiksi. Meillä on hyväntuulinen ja vauhdikas pikkuneiti. Korvien kanssa on ollu vähän ongelmaa ja maidolle on ilmeisesti allerginen. Testit ei tosin vielä ainakaan ole näyttäneet mitään, mutta selkeesti maitoon reagoi ihottumalla. Tänään oli taas vaihteeksi lääkäri.

Pituutta oli 1v. neuvolassa 75,5cm ja painoa 9700g. Vielä ei neiti kävele ilman tukea, mutta ei kyllä paljon tartte kiinnikään pitää. Sohvalle oppi kiipeämään ja voi sitä riemua.



Alkuperäinen kirjoittaja Auroora:
Meidän selänmustelmalle löytyi vihdoin selitys se on verinen mongolianluomi (mongolia spot). Ei ole onneksi vaarallinen, mutta kontrolli on silti viel puolenvuoden päästä.
Viivillä on kanssa mongolian blue spot tossa pyllyn yläosassa. Sen kyllä lääkäri diagnosoi jo kotiinlähtötarkastuksessa. Ei tosin ollu ite aikasemmin nähny oikeesti vaan kirjatiedon perusteella sano, että tommosesta kysymys.

Aurinkoista kesän jatkoa kaikille!
 
Täälläkin on saavutettu 1-v. rajapyykki... Tänään täytti, mutta juhlat juhlittiin jo eilen. Vieraita kävi ja lahjoja tuli, enimmäkseen vaatteita, muutama lelu oli joukossa. Meni tyttö juhlista sekaisin ja valvotti kitisemällä viime yönä :snotty:

Tänään oli sit neuvolakin. Hienosti tyttö kehittyy ja vaadittavat taidot osaa. Painaa tällä hetkellä 10160g ja pituutta on kertyny 78,5 cm. Pituuden mittaaminen ei ollu kivaa, joten venkuroitiin siinä laudalla, mistä johtuen pituusmitta ei ehkä ole tarkka :kieh:
Piikkikin tuli ja onneks ei ole kuumetta noussu.

Neiti kävelee jo hirveetä vauhtia. Nopeesti oppii ja kehittyy, kun eka askeleen ilman tukea otti pari viikkoo sitten. Ja kiipeileminen on tullu mukaan kuvioihin. Sohvalle ja pirtintuolille mennään vauhdilla. Onneks sohvalta osaa tulla jo jalat edellä alas ;)

Oltiin pienellä raissulla isännän kanssa ihan kahdestaan. Yövyttiin Tallinnassa ja nautittiin. Sisko oli kyllä miehensä kanssa mukana, mutta meikä nautti kun sai olla pari päivää ilman muksuja. (Tykkäsivät kyllä majailla mummon ja papan luona ne päivät)
Mentiin edellisviikolla mummon ja muksujen kanssa muutamaksi päväksi vielä mökille. Tykkäsivät valtavasti läträtä vedessä ja poimia mustikoita. Pärjää jo pienimmänkin kanssa ilman mukavuuksia... Ja pääsinpä viettämään aikaa esikoisenkin kanssa kahdestaan kun käytiin kalassa. Seuraavan päivän ruoat saatiin ongittua ylös :D

Auringonpaistetta kaikille!!!
 
Kävin noita tietoja päivittelemässä. Hieman on kestänyt, :ashamed: Anteeksi van.

Meilä ei ota sit tauti helpottaakseen, tai oikeastaan tauti helpotti, mutta sitten nousi taas kuume ja alkoi nokka vuotamaan ja kaiken huipuksi oli kuurista huolimatta alkava tulehdus korvassa ja niin onhan meillä putketkin...

Huomenna taas lääkäriin kun kuume ei ole helpottanut ja veri/pissa näytteet samalla uudestaan otetaan.

Voi kun tulisi se päivä kun taas ollaan terveitä.

Lauantaina on neidin 1v kuvas..

Mutta muuten on vauhtia ja vaarallisia tilanteita.

Neiti siirrettiin isojen tyttöjen sänkyyn nukkumaan ja hvyin on sen suhteen mennyt, muuten vaan on yöt olleet risaisia kun on ollut kipeä.

Kovasti yrittää laittaa lusikkaa suuhun ja välillä siinä menee ruokaakin....

Sanoja on

äiti
issa (kissa)
hauva
tiitti (kiitti)
ih haa (ih hah haa)

Mutta nyt menoksi....
 
Meidän neiti on nyt ottanu ensimmäiset juoksuaskeleensa. Kiire hälle tulee kun kiinni meinaa ottaa... :LOL:

Mutta meikäläistä ärsyttää jo tuleva viikonloppu... Olen siis ns. rallileskenä... Ei varmaan isäntää paljoa näy viikonlopun aikana. Hyvä jos yöks kotiin kerkee... (Kerran vuodessa kiroon asuinkuntaani :ashamed: ) Saa meikäläinen tallustaa kotona kolmen muksun kanssa ja miettiä missä isukki luuraa........ (Kai se kuitenkin taas kestetään :whistle: )

Asiasta viidenteen... Millaisia ruokia te nyt taaperoillenne annatte? On joltain päässy unohtumaan mitä 1v syö... Kai maalaisjärjellä pääsee pitkälle, mutta vinkkejä voisin kuitenkin ottaa.

Ralleja kuunnellessa ja kirotessa.... Mä ja Iina
 
Heips!
Meillä kans juostaan ja kiipeillään! Kiva kiivetä ku osais tulla vielä alaskin! |O
Samaa ruokaa syödään ku kaikki muutkin, teen ruuat ilman suolaa ja jokainen sit omiinsa lisäilee! Paitsi jos joskus jossain kyläillään niin silloin purkkeja mukana!
Kovasti autoilla ajetaan ja kaikki koneet ja laitteet kiinnostaa kovasti, pärinä kuuluu jatkuvasti!

Nyt ollaan siirrytty yksiin päikkäreihin kuukauden sisään...aluksi oli illat yhtä kitinää, mutta ei enää.
Ja räkätauti jostain tuli, parinä yönä itketty, kuumetta ollu reilu 38C ja kunnon nuha, aina kun tulee aivastus on koko mies ihan rään peitossa :snotty: hyvä tietty ku tulee pihalle!
Onkos teijän vauvoilla jo purukalusto suussa? Meillä on yläällä 4 hammasta ja alaalla 2 ja onneks niitä ei ole tarvinnut kokeilla muuhun ku ruokaan!
 
Sateista sunnuntaita

Nyt oikein havahduin kun tuota listaa olen päivitellyt, että aikamoinen määrä meitä on ollut, mutta vähiin ollaan kutistuttu... Muutenkin on ollut aikasta hiljaista.... No josko syksyn tullen vähän eloa saadaan...

Meillä kovasti yritetään kiivetä, mutta ei viel ihan tekniikka oli hallussa..

Ja sit on tullut sellainen juttu että saatetaan oikein heittäytyä maahan makaamaan ja huutamaan jos asat ei mene oman mielen mukaan... Aikasta huvittavan näköistä, mutta ei mitenkään kivan kuulosta kun siihen sit kuuluu myös se mega luokan huuto ja raivo...

Eilen lenkkarit käytiin ostamassa ja jos huomenna kävis valmiiksi kevät puvun hankkimassa kun on tarjouksessa.. Männä kevään haalari menee viel syksyn....

Ja sitten yks juttu viel....

Onko kellään Brio Race rattaita. Jos on niin miten ihmeessä olette sen jalkapeitteen kiinnittäneet? Ongelma kerrakseen....
 


Tässä on mun ja mutterin "kaksospojat" :D
Eli Niilo ja Otava: Otava päivän vanhempi, Niilo tällä hetkellä pari senttiä pidempi. Siinä missä Otava vielä käyttää nelivetoa, Niilo käveli jo reippaasti.
Niin oli samannäköisiä ja oloisia pojat kuitenkin, että välillä piti oikeen kahteen kertaan katsoa, että kumpis tossa nyt oikeen on menossa =)
 
Ihana kuva pojista. :heart: Taitaa olla jopa saman näköiset vaatteet päällä. :)

Me nukuttiin perjantaina pommiin. Neuvola ois pitänyt olla 9 ja me herättiin 10 yli. :D Noh, varaan uuden ajan sitten keskiviikkona, kun oon menossa itse sinne. Ilman Eetua tosin. :) Kakkonen tulossa ja maaliskuussa LA. :heart:
 

Yhteistyössä