Heinäkuun Hurmaajat 2010

rouva saga meillä kans yleensä syödään 5-6 kertaa...tissiä tosiaan yleensä 3 kertaa ja korviketta2-3 kertaa päivässä. Jännä muuten tuo maidon tulo...joskus on aamulla 11 tunnin jälkeen rinnat AIVAN täynnä ja välillä taas ihan tyhjän tuntosena...hassu juttu!!

Emma vetelee päikkäreitä...millähän sitä tosiaan alottas ne kiinteät..ku pelkkää pottua ei oo valmiina purkissa. Aion ostella niitä purkkeja..paljon helpompaa ja tuleepa rasvaa, vitamiinia yms oikeassa suhteessa.

Miten muuten d-tipoista..kuinka paljon pitää mennä korviketta, että täytyy laskea 5 tipasta alaspäin määrää?
 
nyt kyllä taitaa meidän jätkä olla kipeäkin vielä kun nukkuu päikkäreitä..jotain 20min jo nukkunut :O Toiset ihmettelee ku vaavit lopettaneet päikkäreiden nukkumista ja täällä ihmetellään kun toinen nukkuu, tasan ei käy nallekarkit:LOL:

Nyt pitää äkkiä juoksennella postilaatikolle kattomaan tuliko miun valokuvat, vaatimattomat 561kpl niitä tilasin:D
 
Sannuliini85 Semperillä on pelkkää perunaa, sitä löytyy ainaki meillä prismasta.

D-vitamiinista Minä oon antanu 5 tippaa/pvä vaikka korviketta veteleekin.

Syömiskerrat Meillä syödään yleensä 5 kertaa/vrk, aamulla klo 10 tissiä+korviketta n. 50 ml. Klo 12.30 bataatti-kesäkurpitsasosetta (tai muuta "oikeeta ruokaa")+tissit+korviketta n. 50 ml. Klo 16 hedelmä/marjasosetta+tissit+korviketta n. 100 ml. Klo 18.45 100 ml maissivelliä+tissit, hyvin harvoin korviketta lisäksi. Aamulla n. klo 6 tissiä.

Nyt täytyy juosta vessaan kun poika nukkuu pikkupäikkäreitään!
 
d-tipoista meille sanottiin että jos korviketta menee noin alle litra niin 3 tippaa päivässä,jos korvikkeen määrä on siinä litran tienoilla niin sitten ei tarvitse antaa ollenkaan. sitten kun kiinteät ovat osa päivittäistä ruokavaliota ja korvikkeen määrä taas tippuu niin sitten taas palata siihen kolmeen tippaan.

meille rovaniemelle satoi tosiaan lumi yön aikana, varmaan 4 senttiä tuli heti kerralla. vein aamulla auton renkaiden vaihtoon liikkeeseen,varmaan sata autoa oli ennen minua joten auto jäi sinne. aina se talvi pääsee yllättämään..
 
Toiset ihmettelee ku vaavit lopettaneet päikkäreiden nukkumista ja täällä ihmetellään kun toinen nukkuu, tasan ei käy nallekarkit:LOL:
Aaahh... nallekarkkeja! Onneksi kävin jo kaupassa, muuten ois houkutus ollut liian suuri vastustaa. :)

Mä ajattelin jatkaa täysimetystä tuonne 5kk korville ja aloittaa vasta sitten kiinteiden kokeilun. Olettaen tietty, että maito riittää jne. Tähän asti ainakin tyttö on kasvanut niin hienosti rintamaidolla, ettei ole tarvis vielä aloittaa kiinteitä.

Täytyy lähtee vaipan vaihtopuuhiin. Tylleröinen heräs päikkäreiltä ja tuossa kikattelee äiskälle. :)

Olivia & Rinsessa 14 vkoa + 1 pvä
 
Moikka pitkästä aikaa (taas)!
..aina tähän kirjoiiteluun tulee kauhian pitkä väli, vaikka päivittäin lueskelenkin juttujanne. :)

D-vitamiinista Meille sanoi ravitsemusterapeutti ("keskosetuus" Lastenklinikalta ensimmäisen vuoden), että Suomessa D-vitamiini suositukset on liian pienet, joten jatketaan edelleen 5 tipalla, vaikka menee kiinteitä ja korviketta. Ja joku kysyi D-vitamiini merkeistä vähän aikaa sitten: täällä käytössä D-tipat, eikä ole mun mielestä aiheuttanut mitään vatsanväänteitä meidän neidille.

Kiinteistä Aloitimme luumulla ja parilla makealla, mutta noikin oli ilmeisesti normaaliaikasista ja neuvolan suosituksista poikkeavaa. Ilmeisesti perunat + muut kasvikset on ne millä "pitäisi" aloittaa.

Syödään 5 krt/päivä: n.8:00 Aamuvelli+puuro, 11 lihaa/kanaa + maito, 14/15 välipalaksi makeaa sosetta + maito, 17/18 taas lihaa/kanaa..+ maito, 20 iltapuuro + velli. Viikon verran ollaan nukuttu yöt syömättä. =) Muutama ensimmäinen yö meni kyllä tuttia asentaessa tunnin välein klo 4-7, ja mietinkin, että palataan takaisin siihen yhden yösyötön rytmiin, kun univajetta alkoi kertyä. Nyt pari yötä kuitenkin jo yhdellä pienellä vingahduksella, kun ei antanut periksi.

Jaksamista päiväunettomuudesta kärsiville. Meillä unet vaihtelee päivittäin aika paljon, mutta kuitenkin niitä nukkuu. Parit vajaan tunnin unet ja yhdet pitemmät (2-3h) siinä keskellä taitaa olla aika normaalia.

Tyttö kääntyi tänään ensimmäistä kertaa vatsalta selälleen, ja teki sen vielä kolmesti. Päätä on kannatellut/nostellut vatsallaan ollessaan hienosti nyt viikon verran niin, ettei heti hermostu ja ala huutamaan. :) Leluihin tarttuminen ei vielä oikeen kiinnosta, katselee niitä kyllä mielellään, ja juttelee.

Meillä 5kk neuvolan mitat oli 7310 g, 59,7 cm ja py 41 cm. Pituus on vähän alakanttiin, mutta painoa kertyy (liiankin) hienosti. :rolleyes: Sunnuntaina tuleekin jo 6kk täyteen!!:heart: Itsekin sitä siis varmaan puoli vuotta sitten makasin Naistenklinikalla, ja oltiin pelosta ja huolesta sekaisin..

Ensilumia odotellen.
 
Meillä on pojasta tullut kunnon kitisijä hereillä ollessa. Hetken jaksaa olla hyvällä tuulella ja sitten alkaa ulina ja kitinä, joka sit yleensä päättyy huutoon jolle siihen heti alussa puutu. Mun teoria tohon kitinään on nälkä ! Aamupäivän poika taas roikku vaan tississä ja lopulta annoin korviketta 80 ml ja se meni hetkessä. Sitten päälle vielä tissiä niin tuli tyytyväiseks ja sain poitsun parvekkeelle nukkumaan. En tiiä mistä muusta tää tyytymättömyys oikeesti vois johtua ku nälästä ?

Ei mullakaan ole elämää ku jatkuvasti käyn täällä kurkkimassa josko ois tullu jotain tekstiä lisää.

Eilen kävin crossing-tunnilla ja selvisin siitä jopa hengissä :LOL: Vähä meinas jossain kohtaa ottaa koville, mut hyvin sen sit jakso loppuun asti, eikä oo edes paikat kipeenä. IHME !

Täytyy kait se käydä tyhjentää digiboxia ku poitsu nukkuu partsilla.
 
Sitähän mun on pitäny jo monesti kysyy et tietääkö joku saako tonne kelaan jonkun muun veroprosentin kun 20%? Jää mitään käteen tosta hiton vanhempainrahasta ku veroo lähtee niin paljon.. Laskin verokorttia netissä niin veron tarve ois loppuvuodelle -160€ Eli periaatteessa ei tarviis enää maksaa veroja..
 
Sitähän mun on pitäny jo monesti kysyy et tietääkö joku saako tonne kelaan jonkun muun veroprosentin kun 20%? Jää mitään käteen tosta hiton vanhempainrahasta ku veroo lähtee niin paljon.. Laskin verokorttia netissä niin veron tarve ois loppuvuodelle -160€ Eli periaatteessa ei tarviis enää maksaa veroja..
Saahan sen verokortin pienemmäksi, jos liikaa maksaa. Eli käyt joko verotoimistossa lasketuttaan veroprosentin sosiaalietuutta varten, eikä tartte verokorttia toimittaa Kelaan, kun laittavat verotoimistosta menemään sähköisenä tiedon Kelalle.
Tai sit lasket itse netissä verokortin sosiaalietuutta varten.
 
Oooo ja tralalaa! Ehkä eilinen oli kertaluontoinen painajaispäivä: nyt Sulo nukkuu taas jo kolmatta tuntia peruspäikkäreitään. Yökin meni paremmin. Sain äsken syödä rauhassa kahvilassa palsternakkakeittoa ja katsella ensilumen putoilua Aurajokeen :heart: Eli en enää revikään pelihousujani ihan riekaleiksi. Muistutti toi silti vauva-arjen arvaamattomuudesta: ei voi koskaan olettaa, että joku rytmi on pysyvä.

Voi hertsyykkeli, miten paljon toi poika nykyään "puhuu". Gää, guu, ou, ghei (olen vastannut, että "se on ihan ok, jos olet gay"), uuuu, ää! Maman sydän sulaa. Ihanin pojka!
 
meilläkin tulee sellasta höö, huu, öööö, guu, gru, mmmm, äh yms ja näitä jutteli tuokioita yleensä vielä siivittää hirvee käsillä huitominen ja hymyily:heart:

Siis täh??? Voiko olla mahdollista, että poju vetäs 1h päikkärit aamupäivästä, sitten torkkui jotain 5min aina välillä ja nyt vedellyt sikeitä sitterissä jo kohta 1,5h ja nämä kaikki aivan omatoimisesti, ei ole tarvinnut "laittaa" päikkäreille.. Miula on nyt niin paljon omaa aikaa, etten oiken tiijä edes mitä tekisin (tai noh, sen verran tekemistä kyllä juu ku tulen tänne kommentoimaan kaikkee)..oon ihan hämmentynyt... Saas nähdä jatkuuko tämmönen vai onko tää vaan yhden päivän juttu... Jos tällaseksi muuttuis rytmi ni miula aukais ihan uudenlaiset mahdollisuudet päiville!!!!
 
Heippodei mammat ja vauvelit :D Yli viikkoon en oo täällä käyny lueskelemassa kuulumisianne, kun oltiin reissun päällä molempien kotiseudulla sukulaisia ja ystäviä moikkaamassa. Reissu meni kyllä tosi mukavasti, yllättävän helppoa on matkustella tuollaisen pienokaisen kanssa. Reilu 450 km automatkat poika vaan veteli sikeitä ja selvittiin mennen tullen yhdellä pysähdyksellä... Tuntuu että ton reilun viikon aikana hirveesti on poika kehittyny ja tullu uusia juttuja. Seurustelee ihmisten kanssa yhä enemmän, nauraa välillä ääneenkin, jokeltelee kivasti kun sille päälle sattuu ja sitten nuo kädet... ne tulee joka paikkaan mukaan :D Kitinää ja kiukkua on myös alkanu tulla kehiin, toisaalta poika tunkee nyrkkejä koko ajan suuhun ja kuolaa paljon, eli ilmeisesti hampaiden tulo alkaa olla lähellä. Ja eilen mitattiin pituus kotosalla, jo huimat 62 cm ja ikää 9 vkoa 2 päivää :D Pituuskasvu on ollukkin huimaa tuolla veijarilla alusta asti.

Vauvauinti , onko kukaan aloitellu/aloittamassa? Meillä alkais marraskuun alusta, heti kun Önni-poika täyttää sen 3 kk. Innolla odotamme :D Tosin on meillä pikkasen tekemistä että myö päästään ajoissa sinne paikalle, se kun on aina sit tiistai aamuisin klo 8 ja myö tykätään nukkua pitkään... eli siis kesken unien pulikoimaan, heh.
 
Vauvauinti , onko kukaan aloitellu/aloittamassa? Meillä alkais marraskuun alusta, heti kun Önni-poika täyttää sen 3 kk. Innolla odotamme :D Tosin on meillä pikkasen tekemistä että myö päästään ajoissa sinne paikalle, se kun on aina sit tiistai aamuisin klo 8 ja myö tykätään nukkua pitkään... eli siis kesken unien pulikoimaan, heh.
Me ollaan kans tuossa loka-marraskuun vaihteessa aloittamassa vauvauintia eli heti kun tulee 3 kk täyteen. Meillä on lauantaiaamuna klo 9:10 uinti. Tokihan Sarankin pitää päästä vauvauintiin, kun isoveli ja -siskokin ovat olleet pieninä vauvauinnissa :D.
Meillä toinen vanhemmista menee isompien lasten kans toiseen altaaseen ja toinen Saran kans vauvauintiin. Näin
koko perhe on yhtäaikaa uimassa :).
 
Meillä ei oo tietoa milloin päässään vauvauintiin :/ ollaan jonossa, ikä riittäisi jo ja painokin jo varmaan. 3kk neuvolassa ei ihan paino riittänyt viel. Varmaan menee vuoden vaihteeseen ennen kuin päässsään vauvauintiin.

Nyt iltapuuhiin, jospa tuon pikkumiehen sais tänään yöunille ennen puolta yötä...
 
Olivia81: Mietit Pepsi Maxin yhteyttä lapsen kitisemiseen ja nukkumattomuuteen. Ite oon huomannut juuri sen olevan syy edellämainittuihin. Aina kun juon jotain merkkiä coca colaa neiti reagoi. Oon kokeillut sitä niin montaa kertaa ja todennut ainakin meillä yhteyden. Muuten Ella on hyvin nukkuvainen lapsi, joten eron huomaa selvästi.

Kaivoin äitiyspakkauksen toppapuvun esille ja huomasin sen olevan kokoa 68/74. Apua! Mahtuuko se enää kohta neidin päällekään? Ella käyttää tällä hetkellä bodyja kokoa 74.

Adelia ja Ella 15.10. 3kk
 
Adelia, kyllä varmasti mahtuu äityspakkauksen haalari vielä. Meillä on 2010 pakkaus ja haalari on kerran ollut käytössä 1 kk sitten, mutta oli kyllä sen verran varaa, että hyvin mahtuu vielä. Ja siis Milohan on iso kuin mikä ja käyttää nyt kans bodyja koissa 68-80. Mutta sitä kyllä kans mietin, että tuskin toi äippäpakkauksen haalari välttämättä esim. huhtikussa enää mahtuu. Innokkaana olenkin jo ostanut suuremman toppapuvun, joka toivottavasti sopii joko keväällä tai sitten ens syksynä.
 
Äitiyspakkauksen toppapuku on aika iso kokonumeroon nähden. Muistelen, et esikoisella, joka on ollut 1 v 2 kk:n (helmikuu) ikäisenä 80 cm, toppapuku meni vielä koko sen kevään.
 
Viimeksi muokattu:
Mites ootte tehny ton maissivellin alotuksen kans ? Elikkä kauan ootte lantranneet maitoon ja millä suhteella ? Eilen annoin 40 ml suhteella puolet ja puolet. Hyvin uppos, eikä tullu mitään seurauksia.
Entä monta kertaa päivässä ootte velliä tarjonneet tässä alotteluvaiheessa ?
 

Yhteistyössä