Heinäkuun Onnenhiput 2011

Perjantai-iltoja!!!!!

tulinpa jotain turisemaan...poika syö tossa sitterissä velliään;) joo,annetaan velliä,ihan terkkarin kehotuksesta,syöminen oli aivan järjetöntä..no,enpä tiedä onko tää vellin anto mitään muuttanut.veti eilenki koko vellipullon 200ml ja välittömästi päälle maitoa 120ml.syö muutenki ihan koko ajan!!!aamusin-iltaan syö koko ajan n.20-40min välein.joskus tapahtuu ihme,että nukkuu 1-4 tuntia päivällä...;)

yöt nukkuu onneksi edelleen hyvin:) on muuten tosi rauhallinen,ei kitise/huuda.hymyilee ja jokeltelee tosi paljon:heart: tämä jatkuva syöminen vaan ihmetyttää,et voiko olla normaalia....
kasvanutkin ainakin on.bodyt ja paidat on kokoa 74cm.housuista menee 62-68cm vielä.liberoissa täytyy ny siirtyä 4 kokoon.

ristiäiset oli viikko sitten.nimi on Martti Eetu Tapani:) kaikkien paappojen etunimet.mieheni isä kuoli kun mieheni oli vasta 4-vee ja hänen nimi oli siis martti.mieheni isäpuoli on eetu,ja aina lapset kutsuneet häntä paapaksi ja oma isäni on siis tapani.meidän poikaa sanotaan Maraksi.Äipän oma Ahtisaari;)

Nyt meen ettiin jotain kivaa hotellia netistä.tarkotus ens kuus lähtee miehen ja ystävä pariskunnan kans ikeaan,sit hotelliin ja yöelämään:)mulla pitää syksyllä aina olla jotain mitä odottaa,masentaa aina syksyisin...

hyvät vk.loput!!!!

Taiska ja Ahmatti-Mara:)
 
Mayinga, ei oo mulla vielä neuvoja jakaa tuttipullon suhteen. Täälläkin tutti aiheuttaa yökkimisen ja kauhistuneen ilmeen. Yhen tutin kelpuutti hetkeks, Ainun luonnonkumisen, mut ei tyttö siitäkään kyllä pahemmin tykkää. Koitan luottaa siihen että tilanne on eri parin kuukauden päästä kun meillä ois sinne keikalle meno. Aattelin kiinteitä alkaa maistattaa siinä nelikuisena ja samalla vähän sitä pulloa tuputtaa.. saas nähä.

Tyttö tosiaan nukku sen ensimmäisen koko yönsä viime yönä 20.30-06.00 aivan loistavaa!

Aika vonkale taiskan Mara, me vasta just siirryttiin käyttää pampersin kolmosia :)

Mä taidan tästä lähin enempi kirjotella tuolla kerhossa, tuntuu et se on suojatumpaa, tulkaahan kaikki muutkin sinne..
 
Onkohan tämä enään normaalia?????? Tosiaan 17.7 poika synty sektiolla ja siitä tasan kolmeviikkoa oli jälkivuotoa.. Nyt viime la alko menkat, ja tiistaina olin jo et jeee nämähän oli iisit ja tekee loppua, kunnes tuli keskiviikko kun alko sellanen vuoto että oksat pois ja ei loppua näy, niin kirkasta verta kun olla ja voi ja tunnin välein pakko vaihtaa side! Kuinkahan paljon saa vuotaa ennenku tarvii huolestua?? Ja tosiaan nämä on ihan menkat ei enään jälkivuotoa!! Mahakin het niin kipiä että taju lähtee!! Kiva kun tiistaina on jälkitarkastus niin varmasti perun sen jos vuoto ei lopu, mua ei kyllä ronkita jos näin on!!
 
heippa vaan täältäki..

siis onko tuo kerho vaan tapaamiseen tuleville vai ihan kaikille? MIE tahdon mukaan keskusteluihin. :D Tapaamiseen tuskin tulen 1000 kilometrin päästä..:D

Meillä menee edelleen päivät aika samanlailla eli jonkinlaista rytmiä on havaittavissa tosin kylläpä poitsu osaa sotkea vielä rytminsä ja valvoa koko päivän. :D
Aamulla herätään 9-11 välillä ollaan hereillä hetki ja takasin nukkumaan..
päiväunia nukutaan vaihtelevasti 20min-2,5 tuntia kerralla :D
16-18 välillä alkaa tissimaraton joka kestää sinne 21 asti jonka jälkeen rauhtoittuu yö unille tosin joskus venyy 22 asti tyo yö unille meno.
iltapäivästä ei paljoa nuku torkahtelee kyllä tissille.
imetys sujuu hyvin vaikka onki tosiaan uuvuttavaa välistä ja tosi sitovaa
välistä tuleeki ahdistunut olo että tätäkö se mun elämä on seuraavat 12 kk :D noh ehkä kiinteiden aloittellessa nuo imetys kerratki vähenee.. :D

masuvaivoja edelleen jonkin verran mut paranemaan päin.. ainaki jos meens syömään sipulia tai suklaata. :D meillä tuli apua noista gefilus+d3 tipoista nuihin mahavaivoihin.

ens viikolla onkin ristiäiset. :))
 
Heippa!

Minäkin toivon pääseväni kerhoon mukaan, vaikken tapaamiseenne pääsekään täältä satojen kilometrien päästä. Ai, että kun olisikin mukava lähteä vähän Helsinkiin humputtelemaan! Ehkäpä sitten kevätpuolella..

Muutamat tuossa kertoilikin, minkälaisia rytmejä teillä vauvojen kanssa on. Olisi kiva kuulla, miten muillekin on löytynyt rytmiä ja missä iässä. Voi sitten toivoa, että josko omallekin joskus :) Sehän on kyllä vielä niii-in pieni (3+ vk), ettei kai tässä iässä vielä kovin paljoa voi odottaa. Etenkin kiinnostaisi tietää, mihin aikaan teidän pienet käy yöunille, kun se tuntuu meillä eniten hiertävän. Lähes koskaan ei päästä nukkumaan ennen puoltayötä ja nyt on mennyt useampi yö niin, että vasta 2-3 aikaan nukahtaa. Ja vaikka kuinka koittaisi illalla ajoissa alkaa iltatoimet. Vähän tuntuu pitkiltä tunnit tuossa puolenyön jälkeen! Tytön on iltaisin vaikea rauhoittua, haluaa syödä pitkään ja hartaasti, itkee ja kipristelee masuvaivoja tai sitten vaan on niin pirteenä, ettei väsytä. Alkuillastakin yleensä kyllä tankkailee ja nukahtaa monesti klo 20-23, mutta herää tosiaan ihmettelemään vielä moneksi tunniksi. Kai se on vaan uskottava, että tämänikäinen elää siinä rytmissä missä elää ja odotettava, että ikää tulee lisää.

Imettämisestä ja sen pulmista kun muuten aiemmin kirjoitin, niin pitää todeta, että ollaan osittaisimetyksestä onnistuttu siirtymään täysimetykseen. Edelleenkin koen kuitenkin imettämisen hankalana enkä millään muotoa pystyisi esim. jossain julkisella paikalla imettämään, kun tarvitsen avuksi rintakumin ja tyynyjä ja paras asento on makuullaan. Neuvolakäynnillä terkkari tuumasi, kun tyttö alkoi kitisemään, että anna vaan tissiä ja itselle tuli välittömästi paha mieli (ai, mitkä hormonit?), kun se ei todellakaan onnistu tuosta vaan ja missä vaan ja oletus ammatti-ihmisilläkin on, että homma sujuu kaikilla kuin unelma. Aikalailla siis rajoittaa menemisiä imettäminen, kun on aina mietittävä, että ehtii kotiin tai johonkin rauhalliseen paikkaan kaikkien "varusteitten" kanssa ennen kuin tytöllä nälkä yllättää. Muitakin hankaluuksia on ja oonkin ajatellut, että viikko kerrallaan mennään ja jos liiaksi käy kuormittamaan, niin pullolla ja korvikkeellakin kasvaa.

Vaan täytyypä taas mennä!

Lupus
 
jospas minäkin ilmottautuisin mukaan, myös sinne privaatttipuolelle
poika syntyi 26.6. 36+2 (3095g 49cm) syynä ennakointiin oli mun raskausmyrkytys -> käynnistys

täysimetyksellä mennään, vaikka tekis mieli alkaa antamaan iltaisin korviketta, jos nukkuis pidempään. Poika nimittäin syö läpi vuorokauden 1-3h välein :headwall: Maha vaivaa, vyöhyketerapiasta ollut hiukan apua. Mutta mikä auttais kakkaamisaikataulun muuttamiseen? Poika alkaa ähistä/itkeskellä aamuyöstä, nyt pari yötä 3->

Ristiäiset oli jo elokuussa, mutta en halua täällä paljastaa nimeä! Täytyy siis keksiä sellainen lempinimi, joka ei liity nimeen...

anna+poika 10vko
 
Heipat kaikille!

Eipä ole tänne aiemmin tullut kirjoiteltua vaikka lukemassa olen kyllä käynyt! Nyt sitten haluaisin tietenkin sinne kerhoonkin! Tästä palstasta on vaan jotenkin niin paljon henkistä tukea, etten haluaisi sen loppuvan!

Meille tosiaan syntyi 6.8.11 POIKA isolla P:llä nimittäin mitat olivat huimat 4390g, pituus 52,5cm ja pipo 38,5cm. Ja kaikki lääkärit lupasivat aina ultrissa pientä nyyttiä! No imukupillahan tuo poika saatiin maailmaan kahden tunnin ponnistamisen jälkeen. Vedet meni osittain yliaikaiskontrollissa siihen pedille ja siitä kesti vielä 43tuntia ennen kuin poika tuli ulos! Synnytys ei todellakaan mennyt luomusti kuten toivoin, mutta eipä tuo jäänyt mitenkään kaivelemaan mieltä. Mulla oli se strep. Agalactive positiivinen niin jouduttiin synnytystä käynnistelee oikeen olantakaa oksitosiini tipalla! Kaiken kukkuraksi kohtu ei tyhjentynyt, vaan seuraavana aamuna mut huumattiin lähes taju kankaalle että kätilöt sai hyppiä vuoron perään mahan päällä kohtua tyhjentämässä. Se kipu oli paljon pahempaa kuin synnytys!

Tästä sitten poika veti seuraavana yönä oikeen kunnon tissi-imuttelut niin että sai hengityksenkin tiheentymään ja sen seurauksena joutui infektioepäilyn vuoksi lastenosastolle antibioottitippaan jossa oli 3vrk turhaan! Minä olin siis synnärillä yhteensä kuusi vuorokautta ja tänä aikana nukuin yhteensä noin 10tuntia! Ei saanut unta kun oli huoli vauvasta! No loppu hyvin kaikki hyvin! Paitsi että kotiin lähtötarkastuksessa huomattiin löysä lonkka, mutta onneksi selvittiin säikähdyksellä eikä tarvita lastaa vaan hoidonksi riittää tuplavaipat!

Vauva-arjesta hyvin menee vaikka masu vaivaakin ajoittain aika kovinkin! Ja meilläkin tuo rytmi on ilta/iltayöpainotteinen mikä saa aamuihmisäidin väsymään! Täysimetys on ja äiti omaa ihan hirveät suihkutissit, joka aina välillä on melkoinen ongelma! Isi auttaa ihanasti vauvan kanssa, kunhan vielä sais sen tekemään edes jotain kotitöitä! :)

Vaunuillaan päivittäin, mutta ihan vaan kotiympäristössä. Vielä ei ole uskallettu lähteä ollenkaan ihmisten ilmoille, on sen verran vielä epävarmaa tuon rytmin kanssa.
Kovin pitkää aikaa ei poika myöskään ole rauhallinen jos on hereillä. Hetken jaksaa seurustella ja sitten haluaa jo tissiä uudelleen tai alkaa masu vaivaamaan! Tosiaan meillä nyt aloitettiin cuplaton tipat, saa nähdä auttavatko!

Tiinu ja Jäppinen 1kk
 
Moikka.
Tuosta kerhosta: toivoisin pääseväni sinne mukaan vaikken tänne juurikaan ole kirjoitellut. Tämä palsta on kuitenkin mulle todella suuri henkinen tuki! Jospa sitten tuolla kerhon puolella kirjoittelen enemmän kun ei niin moni ole siellä lukemassa ja tunnistamassa.... Meillä nimittäin tuli täysin erilainen alku vauvalle mitä luulimme, mutta kerhossa sitten enemmän. ( toivottavasti ) =)

Vauvalle on pidetty jo ristiäiset. kaikki sujui hienosti!
Arki alkaa miellä pikkuhiljaa sujumaan rajun alun jälkeen. Nyt meille on rantautunut sitkeä flunssa. Isoin sen aloitti ja keskimmäinen sairasti rajusti. Jo yli kaksi viikkoa on räkä valunut ja yskää ollut. vajaan viikon oli kovassa kuumeessa. Korvatulehdushan se sitten kehitty mutta kuurinkin jälkeen on vielä tukkonen. Tietenkin vauvakin sen sai ja jälleen huomenna menemme uudelleen lääkäriin tarkistuttamaan onko kaikki on. Räkänen on mutta kuumetta ei onneksi ole noussut... Tarkkana saa olla näiden ihan pikkuisten kanssa olla.

Keskimmäisellä on ihan mieletön uhma. Kaikkeen inttää vastaan ja kiljuu... huhhui.. Alku menikin liian seesteisesti. Luulimme että ei liiemmin mustis olisi, mutta olimme niiiiiin väärässä! No, päivä kerrallan. Vaikka pitkää pinnaa kysyykin!

Rytmiä meillä ei juurikaan ole. Harmi.
Yöt menee vaihtelevasti. Välillä syö 2 kertaa ja välillä 3. nukahtaa yöunille n.22-22.30 ja ekan kerran herää joskus 01-02 mutta on välillä mennyt 03.30 saakkakin! Syö n.1.5-2h välein päivällä. Korvikkeilla mennään. Omaa maitoa sai pullosta reilun kuukauden. Sitten maidon tulo hupeni... Olihan tuo pumppaaminenkin aika ruljanssia... Mutta mitäpä sitä ei vauvansa eteen tekisi!

Tällä hetkellä meillä voidaan hyvin ja vauva kehittyy ja kasvaa hyvin!

Palataan!
 
MM, Onpas mystistä. Lähettämäsi kutsukin katosi viesteistäni : / Siis missä teillä näkyy kerhon jäsenyys tai mistä pääsette kerhon alueelle? Ihan vaan, etten nyt ole jotain jättänyt huomaamatta..
 
Hei kaikille pitkästä aikaa!

Tänään ehdin lukea viestit läpi elokuun puolivälistä tähän päivään. Oon näinä päivinä keskittyny lähinnä siihen, että ehtisin lukea joka päivä lehden. Palstoille ei ole aikaa riittänyt.

Tosi kiva lukea kuulumisia. Antaa uskoa ja jonkunlaista osviittaa oman pojan "rytmiin" tai "rytmittömyyteen". Täällä menee ihan hyvin. Väsyttää tietysti aina. Yhdessä vaiheessa ennakoimista kyllä auttoi, kun poika söi tasan kolmen tunnin välein. Nyt syönnit ovat harventuneet ehkä 3,5 tuntiin, öisin jopa 4-5,5 tuntiin. Silti heräillään 2-3 kertaa yössä. Viime yöt poika on hihkunut ja pyörinyt nukkuessaan. Nuku siinä sitten vieressä!

Imetys sujuu ja poika on nyt 8 viikon iässä jo 6 kiloa (3550 g syntyessään).

Jatkan vielä myöhemmin, nyt hän heräsi!

Sinadrius ja poitsu 8 vk
 
Heippa!

Minäkin voisin ilmoittautua kerhon puolelle!
Olen täällä käynyt ahkeraan lukemassa teidän juttuja ja saimaistunut moniin asioihin :) Kirjoitettua vain ei ole tullut, osittain juuri siksi, kun näkyy kaikille :)

Äiti ja Poika 2kuukautta
 
Heippa,

minäkin haluaisin siihen kerhoon osallistua vaikken oo vähään aikaan kirjoitellutkaan(meillä oli kotona aika intensiivinen remontti loppuraskauden aikana)
Suljettuun kerhoon olisi varmasti mukavampi kirjoitellakin..
Luglio ja tyttö 6vkoa
 
Hei vain heinäkuiset!
Olen lueskellut teidän juttuja koko raskausajan ja nyt myös täällä syntyneitten puolella. On ollut kiva lueskella miten muilla samassa tilanteessa olevilla on lähtenyt vauva-arki käyntiin. Haluaisin tulla mukaan kerhoon, jos vain vielä mukaan mahtuu :) En ole oikeen jaksanut kirjoitella, myöskään sen takia, kun kaikki pääsee lukemaan. Olisi ihan mukava jakaa kuulumisia tuolla kerhon puolella.

Omen ja poju 10viikkoa
 

Yhteistyössä