**~**HEINÄVAUVAT 2007**~**

Meillä ollaan sit ruvettu itkemään masuvaivoja. Paukkuja tulee paukun perään ja kaikki itkun kanssa :'( En tiedä miten toista auttaisi... Unet on jääny aika vähiin viime öinä ja päivällä ei saa nukuttua kun toi vanhempi tyttö vaatii omansa mun ajasta. Toivottavasti ei kestäis kauaa tää vaihe.
Ens viikolla on neuvola ja täytyy siellä keskustella asiasta. Olisko teillä kellään jotain neuvoja??? (disflatylit ja relat käytössä)

Mä ja tytsä vajaa 4vko
 
Marzu76: Mä alan olla sitä mieltä, että meillä masuvaivojen syy on suihkutissit. Voisko teillä olla sama? Täältä löytyy tietoa: http://www.babyidea.fi/imetys/ipalsta/suihkutissit.html. Laitan tähän pätkän tosta tekstistä:
Suihkutissisyys tarkoittaa sitä, että heruminen on niin voimakasta, että maito suihkuaa paineella ulos rinnoista. Pienen vauvan on yleensä vaikea hallita maitosuihkuja, jolloin hän alkaa kakoa rinnalla ja päästää irti pahimman suihkun ajaksi. Myös "leporinta" voi herumisen käynnistyttyä alkaa valuttaa tai jopa suihkuta omia aikojaan. Sama koskee ns. vuolaita rintoja. Tehokkain keino hillitä maidon suihkuamista - sekä tasoittaa maidon muodostumista kysyntää vastaavaksi - on imettää samasta rinnasta useamman kerran peräkkäin. Kun toinen rinta jää näin tyhjentymättä, välittää se rinnoille viestin siitä, että maitoa muodostuu kysyntään nähden liikaa, ja että muodostumista voi siis vähentää. Samasta rinnasta imettämisestä on muutakin hyötyä. Mitä "tyhjempi" rinta on, sitä rasvapitoisempaa maitoa se muodostaa. Jos äiti joka kerta imettää pinkeistä rinnoista, saa vauva usein enemmän ns. etumaitoa, jossa rasvapitoisuus on alempi. Tästä syystä vauvan suolistoon pääsee kerralla normaalia suurempi määrä laktoosia, joka voi aiheuttaa vauvalle ilmavaivoja - samoin kuin joillain aikuisilla tai laktoosi-intoleranssista kärsivillä. Jos vauva saa aina vain "etumaidot", hän haluaa käydä rinnalla useammin, eikä hänellä paino välttämättä nouse niin hyvin, kuin mitä se voisi nousta.

Myös Imetystukilistan sivuilla on aiheesta. Mä en vaan tiedä uskallanko toteuttaa tota imetystä samasta rinnasta monta kertaa peräkkäin, kun on noihin rintatulehduksiin taipumusta (tsemppiä JoannaH! Tiedän kuinka kaameeta se on... :( ).

Pauline ja poitsu 6 vk
 
Tulinpa minäkin nyt käväisemään kun vauva nukkuu eikä mies ole ennättänyt vielä vallata konetta =)

Meidän pojan koko nimeksi tulee Leo Tuure Aukusti, Aukusti isänsä puolen perintönä, muut nimet ihan muuten vaan =) Käytiin just äsken tuolla sossussa hoitamassa isyydenvahvistus, niin saadaan se miehen sukunimikin ja huoltajuus molemmille. Kun kosinta tuli vasta vauvan synnyttyä..

Leo nukkuu yleensä yöllä sellaiset 7-8 tuntia putkeen kunnes alkaa kitistä vaipanvaihtoa ja sen jälkeen olen tarjonnut tissiä johon hyvin nukahtaa uudestaan. Muuten varsinaista päivärytmiä ei ole, välillä roikkuu mekein koko päivän tississä, välillä tuntuu vain nukkuvan. Selvästi on kyllä viime päivinä valveillaoloajat pidentyä ja kaipaa kovasti viihdykettä silloin.

Vatsavaivoja on jonkin verran, mutta meillä on auttanut sairaalassa kätilön neuvoma "jumppa" siihen: painamalla jalkoja taitettuna mahan päälle niin että peppu nousee pöydästä ja sitten jalat suoraksi alas, sellaista pumppausta kun tekee vauvan kitistessä mahavaivoja, alkaa paukut turista. Sen huomaakin jos vauvan maha on pinkeän ja kireän tuntuinen, siellä on ilmaa, ja silloin tuo pumppaaminen saa sen sieltä lähtemään.

Meillä tahtoo olla ongelmana yksin nukkuminen: vauva nukahtaa tissille tai syliin ja nukkuu siinä hyvin, mutta kun siirrän vaunuun nukkumaan niin heräilee yleensä heti puolen tunnin päästä. Ja sitten ei auta taas kun sylihoito. Noh, ehkä tuo sallitaan vielä 1 kk vanhalle, mutta toivottavasti alkaa vähän " vieroittuakin" nukkumaan yksin.

Ensi tiistaina jälkitarkastus mulla. Mutta nyt alkaa vauva heräillä, jatkoja kaikille!
 
no niin nyt odotus loppui ja uusi nettiliittymä käytössä...
ja heti miten tänne etsin tieni. :LOL:

eli voisin vähän kertoa meitin vauva-arjesta... eli 2.8 klo 00.30 syntyi poika... kotiin pääsimme samaisena päivänä jo (oli toiveissa pk.synnytys).
3.8 neuvolasta tuli th pikaisesti käymään punnitsemas pojan. paino oli laskenut 3050g eli vähän päälle 100g päivän aikana pudonnut.
6.8 oli sairaalas pojan ja minun tarkistus. pojan paino oli noussut 3225g ja muutenkin kaikki molemmilla ok.
eka neuvola käynti oli 14.8 ja poika kasvanut hurjasti... pituus 51,5cm, paino 3555g ja pipo 36,8cm.
poika ei oikeastaan koko tämän 3viikon aikana ole muuta tehnyt kuin nukkunut ja syönyt... öisin heräilee 3krt (klo 1.00 ja 4.30) ja aamulla heräilee siinä 8 aikoihin eli suht hyvin saanut itsekin nukkua.

noh tässä kuulumisia tältä erää...
 
Marzu76, meillä on ollut myös tuota mahavaivaa tuossa jo jonkun aikaa. Itse aloin maidottomalle dietille kun meillä nuo kaksi aikaisempaa lasta ovat olleet maitoallergikkoja. Suosittelen sitä kyllä vaikka teillä ei allergioita olisikaan ollut. Sitä voi nimittäin kokeilla muutaman päivän ajan että onko siitä apua ja ottaa sitten maidon takaisin käyttöön ja katsoa tuleeko lisää mahavaivoja. Mutta jos ryhtyy pysyvästi maidottomalle dietille niin silloin pitäisi syödä kalkkia.

Mutta välitöntä apua saa kun laittaa lapsen kylpemään kohtuammeeseen, tai niin kuin meillä halpisversioon, eli ämpäriin jalat koukussa. Meillä nuo mahavaivaiset ovat aina nauttineet tuosta sikiö asennossa kylpemisestä. Aluksi on vaikea saada niitä jalkoja koukkuun, mutta kun vauva pääsee kunnolla veteen, olo helpottaa. Pieru jumppa ja vauva hieronta myös saattavat hieman auttaa tuossa mahakivussa. Meillä tosin apu on ollut hetkellistä eikä kovinkaan helppoa kun lapsi huutaa ja potkii. Mutta paras apu meillä on ollut tuo kantoliina. Siihen kun tällää vauvan sikiöasentoon niin uni tulee autuaasti kunhan maha on täynnä. Ei tarvitse kuin hieman ensin kävellä reippaasti hyppyyttäen niin neiti tyyntyy pahimmastakin itkusta ja alkaa unten maille. Yöunet meille taas takaa tuo tississä kiinni nukkuminen. Neiti ottaa tissiä suuhun aina kun kipristää ja tyyntyy siihen. Myös tyhjästä rinnasta syöttäminen helpottaa oloa, eli olen huvituttina syöttöjen väliajat. Vaihdan rintaa vain n. 2-4:n tunnin välein. Siten maitoa ei tule liikaa ja mahavaivat helpottavat hieman. Myös mahalleen nukuttaminen päiväunilla on tuonut helpotusta oloon. Nukutan usein mahalleen syliin lituskan tyynyn tai taitellun huovan päälle niin että jalat jäävät tyynyn ulkopuolelle koukkuun. Siitä on sitten helppo siirtää sängylle tyynyn kera ilman että mahavaivainen herää. Ja kun kyljelleen tissille nukuttaa niin kannattaa valmiiksi laittaa väliin täkki ja ottaa maidonhajuinen harso jonka sitten lähtiessä tönkkää posken alle tissin korvikkeeksi. Nämä keinot meillä auttaa saamaan edes muutaman minuutin pidemmän unijakson. Se kymmenen minuuttiakin kun on pitkä aika.

Nyt meillä tosin alkoivat mahavaivat uudelleen. Maanantaina siis lopetin maitotuotteiden käytön ja neljä päivää oli rauhallisempaa, mutta tänään on ollut taas vaikeampi päivä. Huomenna piti koittaa sitä maitoa, eli syödä yksi jugurtti ja koittaa kuinka käy, mutta en koetakaan vaan jätänkin nyt soijan ja kananmunan pois. Meillä kun lapset ovat olleet moniallergisia ja nuo ovat olleet aina ensimmäisenä poistettavat. Söin eilen kääretorttua ja soija jugurtin joten ne varmasti aiheuttivat tämän päivän vaikeudet.

Mutta tsemppiä teille ja toivottavasti noista neuvoista on apua. Jos haluat neuvoja tuohon maidottomaan diettiin niin laitapa y-viestiä. :)
 
meillä alkanut tiheän imemisen kausi.. päivällä poitsu syö tunnin välein ja yöllä kahden tunnin. kyllä väsyttää!! kuinka kauan teillä kestänyt tiheää imemistä?? ja miten olette sen jaksaneet?? tuntuu että oon nyt jo parin päivän jälkeen aivan naatti...

milloin vauva voi hymyillä niinkun ihan oikeasti?? meidän vauva 3 viikkoa ja 3 päivää ja ihan kun olisi tänään hymyillyt. vai olenkohan vain väsymyksestä sekaisin.. poika piti juuri syömis taukoa tutkiskellen äipän naamaa ja sitten aivan yllättäen leväytti kahdesti hampaattoman hymyn. ihanan näköinen :heart:

neuvolassa käytiin torstaina ja kovaa vauhtia pikkumies kasvaa!
paino 4548g (syntymäpaino 4055)
pituus 55cm (syntyessä 50)
päänympärys 38,3cm (syntyessä 35)
kaikki oli vaavilla hyvin! itse olin kait sen verran väsyneen oloinen valvotun yön jälkeen, että terkka antoi seuraavan ajan jo vähän aikaisemmin.. hyvähän se vain on että huolehtivat.

jaahas, ähinä kuuluu vaunuista, pitänee taas mennä imettelemään..
 
Annabella meillä tiheän imun kausia on ollut nyt jo kaksi, molemmat kestäneet pari päivää.

Meillä nukuttiin viime yönä klo 22 - 3:30, vaipanvaihto ja syöttö, unta 4 - 8, syöttö ja sitten vielä jatkettiin unia hieman yli kymmeneen :eek: :D On nimittäin niin virkku äiti tänään :D Tehtiin miehen kanssa suursiivouskin, joka väsymyksen vuoksi jäänyt koko ajan. Nyt se on vihdoin tehty. Vielä makuuhuoneen lattian pesu jäljellä ja sitten seuraava suursiivous onkin vasta ennen joulua...

Poitsulla alkoi toissapäivänä kunnon masuvaivat taas, eilen vaihdettiin Disflatyl Cuplatoniin ja Devitol Deetippoihin ja rauha astui taas tähän valtakuntaankin. Nyt pierut ja kakat tulee ilman itkuja ja ylimääräisiä ähräämisiä. Olisipa tuonkin tehnyt jo viikko sitten... :ashamed:

Nyt tekemään ruokaa ennenkuin tää energiapuuska on ohi :D ;)

jossu + poitsu 4vko + 5 pvää
 
meillä poitsu alkoi antamaan tarkoituksellisia hymyjä kun oli n. 6viikon vanha, ja nyt pikkuinen on niin hymyileväinen että:) on ihana seurata kun toinen jokeltelee ihan pitkiäkin aikoja ja hymyilee ja on tosi innoissaan kun hänen kanssaan juttelee:)
 
JoannaH: Inhottava tuo rintatulehdus ja näillä ilmoilla tulee niin helposti ku on välillä lämmin ja välillä tosia viileä niin tulee helposti oltua liian vähissä vaatteissa :/ (Oulussa siis)
Meillä kesti tuo 2tunnin välein syöpöttely 5viikkoa! Nyt sitte 3yötä on nukuttu jo 3-4 tuntia putkeen! JEE!! :D
Kuinka usein teidän vauvat kakkaa?? Meillä on nyt pantannu jo 5päivää!! Annettiin just levolacia n. 2ml ja nyt odotellaan helpottaako..Sitä ennen muutamia päiviä oli että kerran päivässä ja sitä ennen 4vkoa joka vaippaan!
 
Viime yönä mentiinkin taas tiheämmillä syömisillä =) nukkumaan käytiin kymmenen maissa, syötiin 0:30, 4:00 ja 7:00. Viimeisen syötön yhteydessä valvottiin puoli yhdeksään ja jatkettiin siitä unia sitten taas pari tuntia. Toivottavasti nämä yösyötöt pitäisivät kuukautiset poissa... Esikko ei syönyt öisin lainkaan (ei edes sairaalassakaan :eek: ) ja kuukautiset alkoivatkin heti 4 viikkoa jälkivuodon loputtua säännöllisinä. Jälkitarkastuksessa lääkäri arveli tuon johtuvan juuri tuosta ettei syö öisin. Eli minun puolesta tämä kuopus saa käyttää maitobaaria öisin viel pitkään :LOL:

Jaahas, pitänee mennä kotihommien pariin, kun poitsu nukkuu viel tässä rintarepussa :D

Mites muilla viihdytään lattialla??? Meillä poitsu viihtyy sellaisia lyhyitä aikoja 10-30 min lattialla, joinakin päivinä ei lainkaan. Mutta pikkuhiljaa totutellaan kuitenkin, vaikka minuutti kerrallaan että saa jumppailla koko vartalon voimin.
 
Meillä on masuvaivat ruvennu hieman helpottamaan kun vaihdoin Deetippoihin. Ja kerta mennään osittain korvikkeella, niin vaihdoin sitten senkin Nanniin. Toivottavasti ei ala uudelleen noi hirveet kitinät. Meillä kyllä itketään tota kakkaakin. Ei ole taas muutamaan päivään päästelly isompia satseja vaippaan. Onko muilla levolakit tai mallasuutteet auttanu kakan tuloon? Milana, meilläkin on tyttö useita päiviä kakkaamatta...

Ens viikolla olis neuvola ja täytyy kysästä sieltä tuosta kakka-asiasta...
Kuulumisia sitten paremmin!

Mä ja tytsä reilu 4vko
 
Kirjoitanpa nyt pitkästä aikaa. lukemassa tuloo käytyy, mut ei millää kerkee kirjoittamaa.

Nyt on rintatulehdus takana toivotavasti ei uusiudu. ei ollut mukava kokemus.
Kantoliinan kävin tilaamassa, kun ei ollut mitään kivaa väriä siel nii tilasin sitten.
RELA-tipat on meille tullut käyttöö kun antibiotti sekoitti poijjaan massu. devitol menee myös jos mamma muistanee ne antaa vain.

Kaupassa käynnistä oli jotain ollut. meil poika oli 4vrk kautta kun oltiin jo kaupoilla. Ja muutenkin elämä on jatkunut ihan normaaliin menoon. EI sitä pää kestäisi jos ei minnekkää pääsis ihmistenilmoille.

Keskiviikkona meil oli 6viikkois tarkastus ja mulla samalla jälkitarkastus.
Poijaalla paino 4140g (3140Gg), pituutta 56cm (50cm) ja Pipo 38,5cm
Valittivat painosta vähän ja antoivat väliajan punnitukseen. Ja käskivät antaa korviketta. Miks pitäis antaa jos poika on tyytyväinen syötön jälkeen ja lisää tulis jos tahtois mutta kun ei se syö?! välillä annan korviketta jos oikeen kitisee viel. sit menee 5-20ml ja sen puklaa pihalle. Ei ihan mennyt mun järkeen. Mut sit se lääkäri joka teki mulle jälkitarkastuksen oli NII ihmeellinen. Eka kun se tuli sinne neuvolaan ajattelin kuka hörhö tuo nyt on. Pitkä musta tukka joka oli takana letillä. paksu parta ja sellanen hevarin näkönen. Päätin et jos toi oli lääkäri sehän ei mua tutki. Mut kun mentiin sinne huoneeseen niin se luuli matiasta tytöksi ja sit siinä alko kaikkee höpöttää poijaalle. Se osoittautu todellla mukavaksi ja oikeen mahtava ja asian tunteva tohtori olikin. Mut ulkonäkö petti TODELLAKIN.

Meil arki sujuu kuin valssi. ei mitää ongelmia viel ollut ainakaan. Nukkuu hyvin yöt kerran herää 3-6 aikaa syömään ja jatkaa unia. Päivällä viihtyy hereillä mutta ei kitise mitää katteleen vaan lelujaan ja "höpöjää" niille. (tuhisee ja ähisee) Kauheasti katteleen kaikkea. Seuraa kovasti jo montaa aisiaa. Ihana hymyileen se on. Oikee kunnon hurmuri.

Eilen oli isäni serkun häät/sukujuhlat. siel otettiin sitten kuva mis matias oli 4 sukupolvessa. kaikki oli niin hoitamassa. vähän vaan vaunuja piti lykkii niin hyvä oli.

Ens viikonloppuna pitäis sitten olla kihjaiset x2. Mitää toisistamme tietämättä veljeni sitten on kans mennyt kihloihin samana päivänä kun minä. se vaa soitti et mennään kihloihin 1.9. nooh meilläkin lukoo sormuksissa 1.9. Et sillee. aikas ihmeellinen yhteen sattuma.

Mut pitänee tästä mennä kattomaan tuota tuhisijaa ja alkaa järkätä juhlia ensviikonloppua varten.

mieh ja matias pian kait 7vko
 
käytin poikaa perjantaina neuvolassa nuitten näppylöitten takia. neuvolatäti epäili niitä niiksi ihon puhdistusnäpyiksi, käski kuitenkin välttämään mansikan syöntiä kun on vissiin aika voimakkaina tullu nuo näpyt.

minkä ikäsenä voi ruveta yö vaipanvaihtoa vähentämään?

ukkeli heräsi, lähdempä syöttämään
 
Alkuperäinen kirjoittaja milana:
Mitä teidän vauvoilla on ollu tai tulee olemaan ristiäisissä päällä kun kastepuku otetaan pois? Juhlavaatteet vai tavalliset vaatteet? Mistä löytyy vauvoille juhlavaatteita?

ruskeat sammarit tai beiget pellavahousut sekä ruudullinen kauluspaita, molempia ollaan kokeiltu ja on niin söpösen näköinen:)
 
Alkuperäinen kirjoittaja Äsvee:
Meillä on nyt muutamana iltana esiintynyt kummaa kitinää ja huutamista, alkaa yhdeksän maissa ja kestää parikin tuntia, kunnes nukahtaa :( Mitähän mahtaa olla??
Meillä on kans ruvennu itkemään iltaisin. Päivällä ei ole hätiä mitiä. Iltasella samoihin aikoihin kuin teillä, alkaa känkkäränkkä, en tiiä miksi. Ja yöt menee hyvin edelleen.

Tulehdus täällä saatiin hoidettua.

Poijan ukki isän puolelta puhuu koko ajan et pitää antaa nimeksi Kunto Armas Joonas! :LOL: Voi sitten sanoa itseään "Kunnon ukiksi".

JoannaH ja "Kunto" 17vkr
 
Alkuperäinen kirjoittaja JoannaH:
Vaihdatteko te muuten yöllä kakkavaipan? Ku minä oon vaihtanu, mut sitte tuo ipana virkoaa siihen ja yleensä valvoo tunnin ja tietenkin pitää olla sit sylissä.
meillä ei enään ole tullut kakkaa öisin moneen moneen viikkoon, mutta pissavaippoja ei vaihdeta, ellei pojulta ole sitten pissit mennyt vaipan ohi ja body&sänky mahd.märät
 
JoannaH Juu vaihdan yöllä kakkavaipan... Vaihdan joko ennen yösyöttöä taikka syötön välissä jos silloin kakkaa. Jos vaihdan vasta syötön jälkeen niin sit poika virkoaa sen verran ettei unille käy vähään aikaan.

Onkos muuten kenenkään muun lapsella navassa kudoksen ylimääräistä kasvua? Silloin kun napatynkä irtosi niin sinne jäi tuota ylimääräistä. Neuvolassa th sanoi että jos ei itsestään häviä niin sit se leikataan pois. Mietin et onkohan millainen toimenpide? Seuraava neuvola vasta 18.9 jolloin sit tarkistetaan napa, tähän mennes ei ainakaan näytä siltä et itsestään se katoaisi...

Hunajakoipi ja "Eetvartti" reilu 3viikkoa
 
Annabella Kyllä se vauva voi jo hymyillä ihan oikeasti. Ite olin huolissani kun tämä neiti ei hymyillyt vielä 2 vk 4pv ikäisenä. :headwall: :headwall: Mutta kun nuo meidän isommat on hymyilly jo 2 vk:n ikäisenä jo niin ahkeraan. Mutta onneks sitten sattui tuo vauvan kehitys vihkonen eteen ja ymmärsin että vielä ei onneksi ole kiiretäkään. Tyttö kuitenkin alkoi hymyillä kaksi päivää myöhemmin. :D Mutta ääneen naurua odotellaan vielä. Sisaruksensa kun nauroivat ääneen jo 4 vk:n ikäisenä. Mutta kukin ajallaan, pääasia on että edes joskus alkaa hymyillä. :)

Marzu76 , hyvä kun keksit helpotuksen mahavaivoihin. Me odotellaan nyt lääkärineuvolaa ja apteekin maitoja helpottaan tytön oloa.

Kaupassa käynnistä, meillä oltiin 3 vrk kun käytiin kaupassa ja 4 vrk kun lähdettiin veneelle ja oltiin iltanuotiolla veneseuralaisten kanssa. Mutta meillä on nuo talvivauvatkin olleet ulkona ja kerhoissa jo alta viikon ikäisenä. Meillä kun ei osata sääntöjä noudattaa ja pelätä tauteja. :ashamed:

Lattialla viihdytään meillä muutamasta sekunnista muutamaan minuuttiin. Nuo mahavaivat kun saavat neidin aina parahtamaan itkuun. :'(

Vaipan vaihtoa yöaikaan meillä ei harrasteta lainkaan. Kakkaa meillä on joka vaipassa ja kun puhtaan vaipan saa laitettua, sinne rykästään heti uudelleen. :headwall: Joten illalla kun yhdeksältä vaihdetaan vaippa niin seuraavan kerran se vaihdetaan aamu seitsemältä. Meillä kun kerätään voimia puolin ja toisin seuraavan päivän itkuja varten. En jaksaisi jos yölläkin tarvitsisi valvoa pitempään kuin että kääntää kylkeä ja iskee tissin suuhun. Meillä onneksi nukutaan yöt. :saint:

Meillä on viikonloppuna saatu ajettua sisälle tuo tutin käyttö. B) Kummasti helpottaa arkea kun ei tarvi aina tuota tissiä kaivaa esille että saa tytön rauhoittumaan edes hetkeksi. Nyt sitten meillä jopa nukutaan vaunuissa ja tutti suussa. Vatsanväänteet kyllä herättävät tuon tuostakin mutta tutti rauhoittaa takaisin unten maille. :heart: =)
 
Heips!
Ristiäiset olivat lauantaina, pojasta tuli Lauri Onni Ilmari.
Tasaseen tahtiin syödään, mutta nukkuminen ollu parina päivänä hankalaa, eilenkin vauveli nukku päivän aikana yhteensä n 2 tuntia! :eek: Ihme mies, ei kuitenkaan itke vaan ihan tyytyväisenä kattelee.
Pissavaippoja ei meilläkään yöllä vaihdeta ollenkaan, ei viiti suotta herättää toista!
Kohta pitää lähtee ite käymään jälkitarkastuksessa...jos sen pillerireseptin ja hormoonikierukkareseptin pyytäs ku ei tiä vielä oikein mitä käyttäs.. :|
 

Yhteistyössä