**~**HEINÄVAUVAT 2007**~**

Tulipas sit johonkin välin aikaa. Piparit on uunissa ja kakkupohja tehty... Vietetään huomenna pojan 7 vuotis synttäreitä. Oli torstaina jo poikalauma juhlimassa etukäteen ja oli hieman vilinää. Sen jälkeen ei tuntunu kahden muksun kinastelu enää miltään :kieh: Ainoa murhe vaan huomiseks on se et poika on nyt sit kuumeessa :( On vaan oma porukka juhlimassa, joten ei haittaa niin paljoa.

Maillä ollaan sit syöty pottua jo muutamia päiviä. Porkkana pitäis ottaa kehiin seuraavaks.

Nyt on pipparit pois uunista ja pitäis suunnistaa kohti saunaa. Myöhemmin sit lisää...
 
hohhoijaa, taas puuttunu tämä kirjotustila melkeempä viikon,en tiiä missä vika :snotty:

Eea nukku pari yötä sitte koko yön syömättä, nyt on kuitenki kahtena yönä syöny kerran. Eilen maistettiin vähä possua. Puuroaki pitäs varmaan pikkuhiljaaottaa kuvioihin...

Mites, teillä joilla on pehmee koppa rattaissa, vieläkö se on käytössä?

Neiti kuolaa aivan kamalasti, mutta vielä ei näy eikä tunnu hampaita suussa. Pullauttelua on kans vielä aika paljo ja välillä tuntuu et saia olla koko ajan vaihtamassa kuivaa paitaa päälle |O

Nyt alko kitinä, tarviipi mennä...
 
pollerolle
Moi.Meillä myös on tuollanen kuolakone ;) .Lattialla neiti liikkuu pyörimällä ja nuo takkavälineet näkyy kiinnostavan kovasti...sinne on aina menossa.Sitten kun menee ottamaan neitiä sieltä pois ni oikein innostuu,jalat ja kädet viuhtoo hirmusesti.Luulee toinen varmaan liikkuvansa jo kunnolla ja lisää olevinaan vauhtia.

Tissillä mennään edelleen ja nyt pari yötä on opeteltu olemaan ilman tuttia.Meidän yöt nimittäin meni siihen että neiti oli tissiä/tuttia vailla puolentoista tunnin välein.Pari yötä meni huutaen mutta viime yö oli jo paljon parempi.Kaksi kertaa söi ja yhden kerran vaan peittelin.

Meillä on pehmeä koppa edelleen käytössä.Just ja just siihen mahtuu kaikkine toppapukuineen.

pollerolle ja neiti 4kk
 
Siitä perjantain lääkärikäynnistä... :whistle: |O :ashamed:
Sattui sellanen päivystäjä joka antoi heti ovelta ymmärtää, että mitäs tänne tulit, että oon vaan turhasta vouhottava äiti.

Ei edes kunnolla tutkinu, pikkuisen vaan raotti bodyn kaula-aukosta ja kurkkasi ja sanoi että tavallista hikinäppyä :eek: Ja vielä lisäsi että soita neuvolaan ja hoida asia th:n kanssa :kieh: :headwall:
Hoidoksi ceridal-öljyä jos ei tavalliset rasvat auta.

Th kun oli 3kk neuvolassa sitä mieltä, että ei ainakaan mitään hikinäppyä ole.
Nyt se ihottuma alue on vaan levinnyt siitä perjantaistakin vielä. Eikä ole ollut apua myöskään siitä öljystä, päin vastoin on pahentunut vaan.

Allergiasta lri sanoi ettei voi olla, kun noin pienillä ihottuma tulisi suun ympärille. Ei se edes kysynyt mitä vauva syö, pelkkää maitoa vai jo kiinteitä.

En tiedä, kummastuttaa vaan niin kovasti :( ja harmittaa tuo tk:n systeemi ettei voi edes kunnolla katsoa. Ehkä lääkäri sitten oli niin varma että ihan normaalia on, mutta minua ei ainakaan saanut vakuuttuneeksi.
Varaan maanantaina ajan yksityiselle ihotautilääkärille tuonne SPR:n lääkäriasemalle. Mielummin käytetään vaikka sitten "turhaan".

Joku taisi kysellä millaista ihottuma on...? Sellasia pienen pieniä "paukamia" vieri vieressä, vaikea kuvailla mutta mulle tulee mieleen sana RYPÄLEMÄINEN :snotty:
Alkuun muistutti ehkä vähän hikinäppyä, mutta ei nyt enää kun on levinnyt ja muuttunut punaisemmaksi. Pinta on välillä kuivaa. Hirveen vaikea kuvailla, pitäis varmaan ottaa kuva ja laittaa tänne.


Juliuksella myös sylki valuu reippaasti :p Aina nyrkit tai sormet suussa tai sitten joku lelu. Muutama päivä sitten oppi pärisemään ja sitä nyt harjoitellut eilisen ja tämän päivän :D On niin suloinen kun laittaa huulet mutruun ja pörisee. Näyttää ihan siltä että tuntee suunnatonta riemua kun on keksinyt miten saa tuollaisen äänen. Ja ihan kuin tekisi sitä myös viihdyttääkseen vanhempiaan :heart: Tai siis meitä kun naurattaa niin hän alkaa itsekin nauraa ja tekee aina vaan uudestaan =)

Nyt on alkanut myös viihtyä masullaan vähän paremmin ja jaksaa päätä pitää taas vähän kauemmin kuin viime viikolla. Heiluu myös puolelta toiselle vähän sen näköisenä, kuin kohta tulisi kääntyminen... Saas nyt nähdä, ehtiihän sitä vielä. Minkä ikäisenä keskimäärin pitäisi oppia kääntymään, että on neuvolan yms. normien mukaan "normaalin rajoissa"??

pollerolle Nukkuuko teidän tyttö vieressä vai omassa sängyssään? Muista ei :ashamed:
 
Äkkiä vaan kommentoin tuohon Siksakin ihottumajuttuun, että meillä on samanlaiselta kuulostavaa ihottumaa otsassa ja kun käytiin lääkärissä, niin sanottiin, että jos allergista ihottumaa, niin sitä olisi myös rinnassa :kieh: Mistä näistä sitten tietää.... meillä on melkein koko ajan otsassa punoitusta, välillä voimakkaampaa ja välillä lähes olematonta.... mutta on kuitenkin ja syy ei kai selviä koskaan :/
 
pollerolle
Siksakkia:juu,meidän neiti nukkuu omassa sängyssään,on nukkunut ihan alusta asti.Minä en osaa nukkua jos neiti on vieressä,pelottaa että pyörähdän vauvan päälle.

Meillä on myös sellasta ihottumaa,kovia koppuraisia punaisia läiskiä:lähinnä ehkä niistä tulee mieleen atooppinen ihottuma.Varasin jo lääkäriajankin mutta nyt ne näppylät on vähentyneet huomattavasti.Ostin hydrokortisoni rasvaa ja sillä hävisi läiskät parissa päivässä.Atooppista ihottumaa pitää rasvailla monta kertaa päivässä.En nyt sitten tiedä onko se sitä vai ei.

Ajattelin jo että josko kestovaipat aihettaa sitä kun läiskät oli aluksi pepussa,mutta sitten niitä tuli kyynärtaipeeseenkin.Nyt ollaan kestoiltu myös öisin ja tosiaan läiskät on hävinneet melkein kokonaan.

Aini oppi kääntymään 2.5kk ikäisenä niin silloin sanoi neuvolan täti että vastaa 5kk ikäisen taitoja.
 
Heeiii, pakko tulla hehkuttaan et Eetu oli kääntyny tänää pinnikses ku oli heränny päikkäreilt ni selältä vattalleen, olin olohuoneessa ja kuulosti ihan ku se olis ähissy siel ja sielhän se oli iihan poikittain sängyssä ja vattallaan.. :p

ja siksakkia, kiitos :)
 
Pitääpäs tännekkin raapustella välillä kuulumisia. Meillä pikku-ukko täyttää tänään 5kk :flower: , Kauheeta, kuin vauhilla tää aika menee, enään 4,5kk ja sitten ois mammis loppu :eek: .
Täällä kanssa pikkuhiljaa pitäis orientoitua ja alkaa keittelemään tuolle lihoja sapuskaan lisäksi. Kasvikset ja hedelmät uppoavat hyvin. Jokos ootte sormiruokia kokeilleet? Mä noita maissinaksuja tässä mietin, kun kovin ois hanakasti tuosta lusikasta kiinni tarttumassa ja jälkikin on sen mukaista.
Kääntyilyn tuo keksi isänpäivän hujakoilla, mutta pikkasen laiskan oloisesti sitä harrastaa. Istumaan punkee sylissä kokoajan ja eteenpäin ois kova hinku, mutta kun ei onnistu,vaikka kuinka niitä kinttuja heiluttelis mahallaan ollessa. Selällään ollessa, kyllä potkii utteensä eteenpäin.
:LOL:
 
NYT SE SITTEN TAPAHTUI :D
Julius kääntyi tänään mahaltaan selälleen.

On tässä muutama päivä mennytkin sillein ettei ole oikein selällään viihtyny leikkimatolla. Ja sit masullaan menee hermot kun ei kuitenkaan jaksa ihan älyttömiä aikoja leikkiä pää pystyssä. Vau Kirjalta tulleesta peilistä (Pippo kangaskirja) ihailee itseään mielellään masullaan maaten =) ja heiluu ja pyörii siihen malliin että ihmehän tuo oliski jos ei olis pian heittänyt ympäri...

On se vaan upeeta kun on mahdollisuus olla oman lapsen kanssa kotona, näkee kaikkea ihanaa ihan etunenässä :heart:
Ja totta, aika kuluu niin hurjan nopeasti! Päivät ei todellakaan ole ainakaan täällä tylsiä, tekemistä kyllä riittää ;)

Oon yrittäny olla miettimättä tulevaisuudesta sitä, että joskus tuo pikkuinen olis vietävä hoitoon :/ Mutta jos tää aika menee vastakin yhtä nopeasti niin kohta tulee senkin aika :'(
Niin mielelläni hoitaisin itse koko hoitovapaan, ja vaikka pitempäänkin :headwall:
 
Neukkula terv..



nannan 5kk NLA

paino:
6160g
pittuus: 65cm
pipo:41.2cm
*Nukkuu läpi yön
*rauhallinen lapsi
*yrittää kääntyä, tekee ryömimisliikkeitä
*iho kuivahko
*syö hyvin

ja rokotteen sai
seur. neukku 9.1.08 klo 12.20

Nii kääntyy Nanna jo selältä-masulle ja muutaman kerra o kääntynny masultaan selälleen
.. mut nla-tätsky varmaa tarkotti et siin pöyvällä yrittää kääntyy....
 
meijän pieni pallero on tänään 4kk vanha, ihan liian nopeasti menee aika. käytiin neuvolassa, kaikki ok. hyvin kasvaa rintamaidolla. sano että voi kokeilla illalla velliä, jos se pidentäs vähän unia. nyt herää 2-3 kertaa yössä.
paino 7370g
pituus 66cm
päänym. 42

jere on oppinu päryyttämään, ihana kun sylki vaan lentää ja pärinää kuluu lattialta. =) :heart:
kohta varmaan menee selältä mahalleen, yritys on ainakin kova.
 
kuulumisia: matias on nyt kääntynyt muutamaan kertaan selältä mahallee ja mahalta viel takas selälleen. ei voi enää yhtään jättää minnekkään korkeammalle. ennen saattoi olla hetken sohvalla siis. Hän on myös oppinut heiluttelemaan omia sormiaan, joka on siittä ihan ihmeellistä. Myös peukku menee paljon mieluummin tutin sijaan. Vaikka mitä yritän niin aina on tutti kädessä ja peukku suussa.

Nuhassa on raukka. on ihan tukossa ja ei yhtään tykkää kun putsaa nenää. Kuumetta ei oo, vähän jotain yskää. Oksentaa limaa.

Tääl lähtee kans tosi paljon hiuksia. Ja niit on sitten joka paikassa ja kun on ylipitkä tukka niin ne tuntuu aina paljo enemmältä. Matias osaa aina löytää ne ja sit ne on sen nyrkissä joka sormen välissä...

Mut taidan mennä tästä nukkumaan että jaksaa taas...
 
Mulla kans tuo hiustenlähtöaika vaan jatkuu. Kestääköhän se niin kauan kun imettää? :attn:

Julius on oppinut leikkimään tutilla :heart: Tänään meillä oli kaksi tuttia kun aamulla heräiltiin sängyssä. Otti aina tutin suusta pois, käänsi sen ja yritti laittaa nuppipäätä suuhun. Kun minä laitoin toisen tutin suuhun niin heitti kaaressa käsissä olevan pois ja taas otti suussa olevan pois jne jne jne. Olis varmaan vaikka kuinka kauan viihtynyt moisen puuhan parissa :D :heart:
Ja illalla huomasin, kun sama leikki taas jatkui, että ote oli muuttunut. Otti siis joka kerta tutin peukalolla ja etusormella! Sitäkö kutsutaan pinsettiotteeksi?? Ei kai, mä kun olin luullut että se opitaan joskus myöhemmin vasta.

Jaahas, nälkäkutsu kuuluu... :heart:
 
Meilläkin leikitään tutilla.. Yleensä ei osaa laittaa sitten tuttia takaisin oikein päin suuhun ja lopulta menee hermot :)

Täällä kaamea yö takana. 15-30 min välein pompittu ylös klo 24-6 välillä. |O Sitä ennen Eetu nukkui 21-24 putkeen, mikä on kyllä tosi hyvin. Mut arvatkaa pitikö mun kattoo BB ja menin nukkuu vasta klo 23 jälkeen. Eli eipä paljoo tullu sitten nukuttuu viime yönä :( En mie tiiä että mitä tuon pojan nukkumisten kanssa tekis. Ei jaksa... Päivälläkään kun ei nuku niin pitkiä unia, että ite kerkeis yhtään nukkuu.

Mullakin lähtee hiuksia ihan mielettömästi. Varmaan kaljuuntuu kokonaan ennen ku imetyksen lopettaa.. Ärsyttää kun joka paikka on täynnä mun hiuksia.

Käännytä täällä ei edelleenkään. Silloin 1½ viikkoa sitten Eetu kääntyi kerran mahalta selälleen, mut sen jälkeen ei mitään. Ei edes yritä. Selällään on kiva olla ja mahallaan kun niskat väsyy niin rupeaa vaan kiljumaan että kääntäkäää...

Päivisin on Eetu kyllä tosi iloinen ja nauravainen poika. Koko ajan hirvee "vauhti" päällä. Mahallaan ollessa yrittää kovasti lähteä ryömimään mutta eihän se vielä onnistu ja sekös sitten harmittaa.

kun vaan saatais nuo yöt nyt vähän paremmaksi niin jaksais ite nauttia päivällä tuosta ihanasta pojasta paremmin.

Käytiin Eetun kanssa yks päivä yliopistolla proffan juttusilla. Katottiin mulle vähän opintosuunnitelmaa. Tammikuussa jatkan opintoja.

Pitää mennä viihdyttää Eetua....


Profiilissa pikku-tonttu :heart:
 
Huomenna sitä sit pitäs viedä molemmat neidit äitin tykö yökylään :eek: Pikkasen jänskättää, mut eiköhän se hyvin mee. Tulee kyl ihan tarpeeseen hetken hengähdys. Välillä niin vaan väsyttää kamalasti. Pikkuneiti tekee kaiketi hampaita kun on niin kamala nyrkin jäytäminen käynnissä koko ajan ja pieni kitinä siihen kaupanpäälle. Siihen kun vielä lisätään esikon uhma niin... :ashamed:
Eea on ruvennu kääntymään massulleen ihan urakalla, kun laittaa lattialle on saman tien pyörähtäny massulleen, ei kuitenkaan aivan kauheita aikoja jaksa vielä olla niin päin ja sitte alkaa kitinä. Kun kääntää selälleen ei mee ku sekuntti niin on taas massullaan ja sama ähina alkaa alusta...

Puuro aloteltiin tuossa ja neiti on kovin tykästynyt siihen, menee parhaiten kiinteistä alas.

Mää oon aatellu olla ainaki ens vuojen loppuun asti kotosalla (toivottavasti). Tai ainaki esikko rupes vasta puoltoistavuotiaana tuntumaan niin tolkulta et sen ois raskinu hoitoon laittaa. Mutta sit ku plussasin niin eipä tarvinu sitäkään sen enempää miettiä :)

Minkäslaisia joulu suunnitelmia teillä on?

kai sitä pitäs nukkumaan lähtä et jaksaa aamulla herätä kattoon lastenohjelmia ja joulukalenteria :D
 
Moikka!
Tukan lähdöstä oli puhetta, täällä kans yks kalju kohta :| :wave:
Meillä käännyttiin eka kerran 3½ kk iässä selältä mahalleen nyt kohta 5kk pyllyä nostetaan kovasti, kädet laitetaan lattialla suoraksi ja sit möngitään naama alustassa... ja liikutaan n 50 cm
Ja makuullaan ei enää ollenkaan...sitterinkin on joutunu laittaa jo aika yläasentoon jos meinaa etä siinä ollaan edes hetkinen!
Muuten meillä on hyvin kiltti ja tyytyväinen vauva yleensä kuhan vaan saa ruokaa nii kaikki o hyvin...meillä lopetetaan kohta tissin syönti :(
 
Laitoin tän viestiaiheen omaksi pinoksikin, mutta tässä tämä kysymys myös tänne heinävauvojen omaan pinoon:

Montako tuntia teidän vauvat nukkuu yhteensä vuorokaudessa? Meidän 4,5 kk neiti nukkuu keskimäärin vaan 13,5 tuntia, josta 5 tuntia päiväunia, jolloin yölle jää unta vaan 8,5 tuntia. Ottaa yhdet pitkä päikärit n. 3 h ja 2-3 lyhyempää. Menee nukkumaan klo: 21 ja herää jo klo: 5.30. Herää yöllä 1-2 kertaa syömään rintaa. Pakko yrittää mennä tytön kanssa samaan aikaan nukkumaan, jotta jaksaa herätä aamulla (yö minulle). |O

Päiväunien pituutta nipistämällä varmaan saisi yönia vähän pidemmiksi, mutta ainakaan niiden määrää ei voi vähentää, kun päivä on 15,5 tuntia pitkä: 5.30-21. Neiti jaksaa valvoa 1,5-3 tuntia kerrallaan. Sitä arvostaa vaan aika korkealle sen 3h päiväunen, kun illalla ei ole ollenkaan omaa aikaa. Siksi en ole sitä lähtenyt vielä lyhentämään, mutta täytyy kai kokeilla...
 
Hauskaa Pikku Joulua Kaikille Tasapuolisesti

Meillä on tänään 5kk synttärit.. Voi hurja kun aika menee nopiaan...

Eilen oltiin neuvolassa ja painoa vähän päälle 8 kiloa ja pituutta 62cm. Kilo oli tullut painoa ja pituutta vajaa 2cm...

Maitoa menee nyt sellaiset 9-9,5dl plus kiinteet päälle.

Nukkumisesta. Yön nukkuu noin 20.30-6/7 Herää kerran tai kolme tai ties kuinka monta kertaa.. Ei enää syö, tai oikeastaan söis varmaan jos antais. Kuluneella viikolla oli 2 hyvää yötä että ei herännyt kuin pari kertaa ja nekin tyyliin ennen kymppiä ja aamusella. Sit 3 yö oli vähän väliä hereillä, ilmeisesti olis ruokaa halunnut mutta en antanut koska oli mennyt jo pari yötä niin hyvin ja viime yön nukkui 20.20-5.15 heräämättä. Ja sit taintui viel tutin kanssa niin että herättiin seiskalta.
Päikkäreitä nukkuu 2*ja noin 2-2,5tuntia kerralla. Siis tulee noin 15 tuntia kokonais uni määräksi päivällä.

KutkutusMitä aikaa teillä nukutaan noi päikkärit? Ja monelta herää vikoilta unilta?

Niin ja rokotuksesta nousi eilen kuume. Oli illalla tai siis nousikin vasta illalla niin 38. Ja oli todella väsynyt koko päivän.
Tänään ei siis mitään.

Kovasti yrittää ryömiä etiäpäin.
 
Tyttö nukkuu päiväunet suunnilleen seuraavasti:

Herätys 5.30
1. unet n. 45 min. klo 7-8 välillä
2. unet n. 45 min. 10-11 välillä
3. unet n. 3 h. 13-16 välillä
4. unet n. 30 min. 18-19 välillä
Yöunille 21.00

Unta siis yhteensä 13,5 h / vrk. Jospa meilläkin se 15 h/vrk nukuttaisiin, niin että yöunet olisivat 10 h nykyisen 8,5 sijaan eli klo: 21-07. Silloin jäisi ekat päiväunetkin pois, jolloin unta voisi riittää yölle vieläkin pidempään.
 
Niin tai sitten jos noista vikoista unista ensin alottais. Meillä ainakin on niin että jos neiti 17 jälkeen tirsaa niin sit meinaa mennä koko pakka sekaisin.
Muuten tuo on aikasta samanlainen rytmi kuin meillä eli
herätys 6/7
aamuunet n. 8,30-11
päikkärit n 13,30-16
Joskus jos ollaan liikenteessa niin saattaa nukahtaa autoon viel tuon jälkeen, mutta tosiaan silloin ei voi kauaa nukkua.

Mutta toivottavasti teillä helpottaa.. Nuo kuuden herätykset on mustakin aikasta rankkoja.
 
Se on kyllä mahdoton yhtälö, että neiti jaksaisi pysyä hereillä 16-21 putkeen. Kolme tuntia ilman unia alkaa olla tytölle ihan maksimi ja alkaa olla väsymyksestä tooosi kiukkuinen. Noi pitkät päikkärit taitaa olla ainoat, joihin voi puuttua, eli jos niitä lyhentäis kahteen tuntiin. Tyttö kun monesti niiden unien aikana herää itkemään ja oon hyssyttänyt takaisin uneen. Jos siinä kohtaa nostaiskin tytön pois vaunuista, niin unet jäisi luontevasti lyhyemmiksi. Surku tulee vaan luopua noista pitkistä päikkäreistä, vaikka onhan se kaksikin tuntia ihan mukava aika. Tänään jo ajattelin kokeilla tuota, mutta univelat painoi niin, että nukuin itse ja annoin tytönkin nukkua (mies hyssytteli välillä ).
 

Yhteistyössä