Helmet 2008 *** vuonna 2010 ***

Alkuperäinen kirjoittaja Helmis08:
ENSIMMÄINEN KAKKA POTASSA :attn: :attn:
jee!!!!! Pissat tulee päivittäin, jos vaan saa olla ilman vaippaa, mutta että oikein kakka, vaikka oli justa vaihdettu kakkavaippa 2 min sitten!
Jee :D :LOL:
Meillä ei tule edelleenkään...ilmeisesti pelkää kakata pottaan :/ :/
Pissat tulee kyllä 90% aina, vaikka olis vaippa jalassa =)
 
Meillä taas edistysaskel oli se, että istui hetken pöntöllä. Viikonloppuna ostettiin supistaja.. Tänään sit oltiin kolmisen tuntia ilman vaippaa alkkarit päällä. Kertaakaan ei tehny pissaa. Sit neiti nukahtikin kesken kaiken sohvalle ja herättyään mentiin potalle mut oli vielä niin unenpöpperössä että itkeä tihrusti :/ . Vaihdettiin sit vaippa. Aattelin silti että aloitellaan vaiks puolipäiväisesti ilman vaippaa ja katellaan miten reagoi kun pissat oikeesti valuu jalkoja pitkin ja housut kastuu. On muka niin omatoiminen että ilmoitin vaan että kun pissattaa, menee ite potalle/pöntölle.
 
Täällä mahatauti kylässä, norovirusta epäilen. :kieh: Poika sairastui eilen, oksenteli, ripuloi ja kuumetta oli mutta tänään on ollut jo paljon parempi. Nyt jännäilen tarttuuko muihin ja pesen yrjöpyykkiä, laskin että eilisestä lähtien nyt 12. koneellinen pyörimässä (ja meillä 7 kg kone). :x Vähän veikkaan että joudutaan siirtään 2 v synttäreitä, piti olla ensi viikonloppuna mutta taitaa olla melkoinen tautipesä täällä vielä silloin. :/
 
Paranemisia sairaille :hug: Me olemme vielä taistelleet vastaan, mutta tänään alkoi itselläni tuntua kurkussa. Ja poika on hieman yskinyt. Meillä on nyt pojalla tehouimakoulu eli viime- ja tämä viikko kaikkina arki-iltoina. Ei siis ehtisi juuri nyt sairastaa :/

Hieman on ollut kiirettä, kun tuli tuo uimakoulu ja koko viime viikonloppu vietettiin lasten synttäreitä. Nyt on sitten minulla lomaviikko, niin ehtii hengähtää. Synttärit menivät hyvin. Meillä oli Rottatouille-teema. Oli kaatopaikan näköinen täytekakku, rottapizzoja, juustosämpylöitä, pullia jotka oli koristeltu "hiirenpapanoilla" ja suklaakuorrutteisia hiiriä. Lisäksi oli Muumi-keksejä nuorimpia vieraita varten ja tyttö söi käytännössä pelkästään niitä :whistle: Lapset olivat pukeutuneet hiiriksi ja kissoiksi (osa lapsivieraista siis myös).

Pottailu on meillä ihan out. Pojan kanssa on kohta 3 vuotta odoteltu, että tulisi se naks ja oppisi menemään ajoissa pöntölle. Mutta jatkamme odottelua... Tyttö ei kerta kaikkiaan suostu potalle tai pöntölle. Tai jos joskus harvoin suostuu, ei sinne mitään tule. Kunhan jään hoitovapaalle, ajattelin ottaa vaipat pois ja katsoa mitä tapahtuu. Mutta se siis sitten toukokuussa vasta.

2-vuotisneuvolassa kävimme viime viikolla. 85cm ja 10,8kg. Pieni on, mutta kasvaa kuitenkin tasaisesti. Tehtävät suostui tekemään ihan mukisematta ja kaikki siis siellä ok. Puhetta on alkanut tulla enemmän, jonkin verran nyt 2-3 sanan lauseitakin. Eli pikkuhiljaa tyttö edistyy sillä saralla. Ruotsinkielisiä sanoja on vakituisessa käytössä 2: tack ja titta (ne taitavat olla helpompia kuin vastaavat suomenkieliset). Satunnaisesti tulee mamma ja pappa.
 
Paranemisia kaikille sairastelijoille! Meillä kans on poika ollu nyt kipeenä, perjantaina soittivat hoidosta että vähän lämpöä. Missään vaiheessa ei noussu yli 37,5, mut oli vähän "ei oma itsensä". Sunnuntaina oksensi kerran. Eilen ja tänään oli vielä kotona kun on vähän nuutunut ja "outo". Tänään rupes sit yskimään ja lämpö on taas 37,5 ja erittäin kiukkunen tapaus :/ Eli kotona olo jatkuu vielä, onneks on saatu järkättyy miehen kaa et mä meen aamuun ja mies iltaan niin ei oo kummankaan tarvinnu olla pois.

Neuvolassakin käytiin tänään, en viittinyt perua kun ei ollut kunnolla kipeä ja tuo lämpökin nousi vasta sen jälkeen. Terkka kysykin että onko ollu taipumusta kurkunpääntulehdukseen, itku rupesi kuulostamaan siltä. Joten katotaan miten ens yönä käy... Mitat oli 14kg ja 88.3cm.
 
Kotilääkäri saattoi täällä tehdä piiiikkuisen virhearvion :whistle: epäilen nyt noroviruksen sijaan anginaa. Esikoisella nyt kuumetta 38,6 ja pää ja kurkku kipeinä, kurkkasin nieluun ja valkoisia pilkkuja siellä näkyi. Ja nyt luin netistä että angiinaan voi pikkulapsilla liittyä myös mahakipua, oksentelua ja ripulia joten ehkäpä pojalla on sitten sama tauti. Koitan huomenna saada molemmille lääkärinajan, sittenpähän se nähdään.

Niinkin samantapaiset taudit kuin norovirus ja angiina, niin eihän sitä aina voi tietää. :LOL:
 
Voi tätä tautista aikaa :( Paranemista kaikille pienille sairastelijoille :hug: Meilläkin poika edelleen räkäinen ja yskäinen viime viikon kurkunpääntulehduksen jäljiltä :/

Mun isompi pikkuinen on nyt siis jo 2-vuotias :heart: Ihan kamalaa, kuinka nopeasti aika menee :eek: Pojan kummitädin kanssa tänään just ajan kulkua pähkäitliin :eek:

Tuntuu välillä hassulta lukea noita pottajuttuja, kun meillä homma toimi hienosti alusta lähtien, kun poika oli niin pieni pottailun aloittaessaan. Ei silloin osannut temppuilla ja potasta tuli tuttu kapistus nopeasti. 10kk iässä viimeksi jäbä on vaippaan kakannut =) Mä en varmaan pystyis edes sontavaippaa vaihtamaan enää tuolle isolle jäbälle :x Niin isoja ja haisevia läjiä se pottaan tekee :x :LOL: Toivon vaan, että typykänkin kohdalla homma toimisi yhtä hienosti :whistle:

Pitäisi vähän useammin käydä lueskelemassa, kun tuntuu niin kivalta lukea "vanhojen tuttujen" juttuja :D

Vinjalle
piti vielä kaason vinkiksi sanoa, että polttarit kannattaa suunnitella mahdollisimman aikaisin mahdollisimman valmiiksi! Loppusuoralle kun riittää kiirusta ja miettimistä/suunnittelemista muutenkin =)

AnnaK-merbau, mä mietinkin tuolla sydäntenmurskaajissa, että sulla oli jotenkin tutun oloinen nikki, mutta en kyllä muistanut sua täältä =) :ashamed: Samanikäiset lapsoset siis meillä :D
 
Tänään aamulla neiti ilmoitti isälleen ettei vaippaa laiteta vaan housut.. Kuuntelin sitä hiljaa sängyssä ja aattelin josko ois yön aikana kuulunu se "naks". Kyseltiin turhankin usein sit tytöltä onko tarvetta mennä vessaan ja joka kerta kielsi.. Lopulta pissi sit tuli -korituolissa seisoessa JA ulkokengät jalassa :whistle: Siinä sit hetken mietin miten saan kengät kuivaksi ennenku lähetään neuvolaan...

Todettiin että seuraavalla kerralla ei lusmuilla vaikka neuvolantäti toteaakin ettei pottailussa ole kiirettä. Näinhän siinä nimittäin kävi: alle 1v.tyttö kävi epäsäännöllisesti potalla hyvällä menestyksellä kunnes 1v.neuvolassa täti totes että voidaan ottaa ihan rennosti kevään ajan. Sitten tulikin pottakammo |O.. Että kun seuraavan kerran aletaan uuden vauvan kanssa pottailla, ei lopeteta vaikka neuvolantäti sanois mitä.

 
mahtavia pottaonnistumisia teillä! meillä mennään edelleenkin sillä saralla et pissattaa ja välillä haluaa potalle ja pissaa toki sinne. kakkaa on saatu ihan rusinan kokonen napura kerran aikaseksi sinne ja voi veljet kun siitä oltiin ylpeitä kun mamma kehu toista :D
Edelleen siis vaippaa pidetään..ja ollaan päätettykin et josko jätettäs se kesään..olis "helpompi" muka.

Tutti on ollu meillä alkuvuodesta saakka pois. se meni tosi helposti, ihmettelen oikein.
Iso reikä tuli tuttiin ja nykäsin sitä niin se tuttiosa irtos kokonaan ja sanoin sitten että viepä se roskiin että nyt on tutti rikki, sille tielle jäi! :D

Synttärit lähestyy ja pitäs alkaa suunnitella et mitä sitä leipos...hohhoijaa...mä oon ollu ihan törkeen väsyny nyt taas hollin aikaa..ja päätä särkee...
ainakin kakun leivon...nyt vaan ootellaan ehtiikö puuha-pete kuva kakun päälle tulla :p

kauhea pakkanen täälä taas... -26c. jaiks!
uloskaan ei nokkaansa vihti työntää...saatikka lapsia viedä.

nyt köllötteleen ku lapsetkin aloillaan kattovat ohjelmaa tuolla...

Jepsu
 
Eilen illalla poitsulla nousi sit kuume 38.6, vaikka oli pari tuntia aikasemmin saanut lääkettä. Aamulla oli suht ok, 37 ja vähän päälle. Päikkäreiltä kun heräs olikin korvasta mitattuna 39,9 :eek: Ei jaksanut nousta ja vaikersi vaan sängyssä. Päivystyksessä käytiin ja keuhkoputkentulehdus löytyi :( Kotiin kun päästiin niin esikoinen oksensi, että terkkuja täältä sairastuvalta...
 
Meilläkin käväisi tuo noro, lievänä tosin, kun meni yhdessä yössä lapsella ohi. Meille se ei tarttunut, onneksi. Tai mistäpä sitä tietää, onko noroa vai mitä vatsaflunssaa, mutta päiväkodissa on ainakin ollut noroa lähes jokaisella, joten eiköhän se sitä liene.

Tutitta ollaan siis meillä oltu nyt kaksi viikkoa, hyvin on mennyt. Joskus tyttö kysäisee tuttia illalla, mutta todetaan sitten yhdessä, että tutti on viety oraville. :)

Pottapuuhissa meillä otettiin siis joulun maissa matkalla ollessa takapakkia siten, että nyt tulee satunnaisesti pisut tai parit, toisinaan kakkakin pottaan. Potalle menee kyllä aina jos on tarvetta, jos sattuu oikealla hetkellä kysymään. Kakan ja pissan ilmoittaa kyllä, mutta nykyisin yleensä vasta kun on jo vaipassa. Noh, eihän tässä kait mikä kiirus vielä ole, vaikka kieltämättä haluaisin jo noista vaipoista eroon.
 
11 kuukautta näyttää jo vierähtäneen siitä, kun viimeksi olen täällä kirjoitellut. Lukemassa olen silloin tällöin käynyt.
Pieniä siskoja ja veljiäkin ovat helmemme jo kovasti saaneet, onnea kaikille tasapuolisesti.

Meillä Tilda aloitti pienessä päiväkodissa (paikka 15 lapselle) syyskuun alussa oman työpaikanvaihdoksen myötä. Alkuun neiti oli päiväkodissa todella hiljainen, mutta marraskuulla aloitti sitten puhua pälpättää ihan hirmuisesti. Hän on varsinainen satutäti, keksii aivan uskomattomia juttuja, mielikuvitusta siis riittää. S-kirjain on puheessa ollut syksystä asti ja nyt 2-vuotispäivänä löytyi D, joten R on siis kohtapuolin myös löytymässä.
Tilda leikkii ihan hirmuisesti nukeilla. Kokkaa nukeille ruokaa, syöttää, laittaa nukkumaan ja työntää rattaissa. Myös piirtäminen ja legoilla rakentelu on mieluista puuhaa. Tilda jaksaa keskittyä myös hyvin lastenohjelmiin, saattaa hyvinkin jaksaa katsoa kokonaan jonkin elokuvan. Kirjoja luetaan myös ahkerasti, varsinkin potalla istuttaessa. Tilda sanoo milloin on kakkahätä, mutta pissan hän useinmiten ilmoittaa vasta sitten kun se jo ehti tulla vaippaan. Ei siis osaa ennakoida/pidättää sitä vielä riittävän kauan. Potalla ja pöntöllä, niin kuin tytttö itse sanoo, hän istuu ihan mielellään. Yövaipat ovat kuivia ehkä joka toinen yö. Pissa tulee kyllä hienosti varsinkin aamuisin pottaan, mutta leikin keskellä se sitten unohtuu ja hän havahtuu asiaan vasta, kun se kivasti? lämmittää vaippaa :D
Tammikuussa Tilda sai oman huoneen ja vaihtoi samalla pinnasängystä tavalliseen lastensänkyyn. Siirtyminen sujui melko kivuttomasti, mitä nyt alkuun tuli muutaman kerran pois sängystä illan aikana. Yöllä neiti usein hipsii viereeni ja nukkuukin siinä sitten aamuun. Välillä Aada ja Tilda nukkuvat yhdessä jommankumman tytön sängyssä. Vaikka heillä on ikäeroa 5 vuotta, ovat he todella hyviä kavereita ja erittäin tärkeitä toisilleen. Toki myös isoveli on Tildalle tärkeä, mutta siskolta oppii kaikkia ihania tyttöjen juttuja. Laukut, korut ja vaatteet varsinkin ovat yleensä Tildan mielestä I H A N I A. Päiväkotiin hän pukeutuisi mieluiten joka päivä mekkoon :D Että jo näin pienenä osaakin vaatia mekon päälleen...no joo itse olen kysynyt että laitetaanko mekko vai housut. Vastaus on tietty aina mekko, ja silloin onkin sitten aivan turha enää edes yrittää saada housuja jalkaan. Ainoan poikkeuksen saattaa tehdä farkut, ne on yes! Hän huomaa kaiken mahdollisen vaatteisiin liittyvän, kuten juuri Aadan uudet pikkarit. Hän huudahti; Aada! Ihanat uus pikkalit sulla
:heart: Ei siinä voi olla nauramatta, ku toinen niin tohkeissaan selittää havointoaan.

Itse tosiaan vaihdoin työpaikkaa syyskuun alussa ja työmatka lyheni samalla roppakaupalla. Nyt matkaa on vain n. 7km. Teen 6h päivää, joten Tildallakin on vain 7h hoitopäiviä.
Rankaa on välillä ollut, sillä mies reissaa yhä maailmalla. Viime vuodesta hänellä meni puolet ulkomailla. Arvostus yksinhuoltajia kohtaan on kyllä omalla osallani noussut erittäin korkealle.

Tässäpä nyt pähkinänkuoressa kuulumisiamme! Ihanan lumista talven jatkoa kaikille!

Ai niin... Tillin tuoreet mitat on 85cm ja 12kg.

-b-
 
Kiva kuulla sellaistenkin kuulumisia, jotka harvemmin täällä käyvät. :) Itsekään tosin en nykyisin enää niin usein käy, mutta kerran viikossa nyt kuitenkin keskimäärin. ;)

katie- olet vallan tervetullut joukkoon! Ainakin minun puolestani. :)
 
Tuli tossa eilisen lääkärikäynnin jälkeen mieleen, et paljonko muilla helmillä on tullut painoa 1,5-2v välissä? Kun meidän pojalle oli tullut n. 0,5kg ja neuvolassa se oli ihan ok ja käyrä näytti ihan hyvältä. Tasaantumassa siihen olikohan +1 käyrälle. Eilen sitten lääkäri moneen kertaan sanoi että kun tota paino on tullut vaan 0,5kg, se on vähän. Katteli käyrää että kyllä toi ihan hyvältä näyttää, mutta kun painoa on tullut vaan 0,5kg... Ja siis moneen kertaan sitä siinä sanoi, niin onko meillä tullut oikeesti painoa nyt ihan kauheen vähän?? Ruokahalu on kyllä tän puolen vuoden aikana pienentynyt huomattavasti, ei enää aina syö kaikkea mitä annetaan vaan jättää välillä syömättäkin.

Katie tervetuloa!

Oli kiva kuulla Tildan kuulumisia!

Joko oli isommalla tosi lievä vatsatauti, tai sitten johtui antibiottikuurista (korvatulehdus)eilinen huono-olo ja oksentaminen. Poikakin voi jo paljon paremmin, jaksaa leikkiä tukkirekalla jonka sai aamulla synttärilahjaksi =)
 
Kiva juttu :) Ootte tainnu pottailusta ja ruokailuista puhua nyt aika paljon ja neuvolakuulumisiakin tuolta olin lukevinani :) Meillä pottailu ihan hakusessa vielä ja oikeestaan ostin pojalle sen pienentäjän et saa käydä pöntöllä kun sinne suostu sentään menemään, mutta kun se tuli tutuksi niin nyt ei taas halua edes sinne kokeilla josko jotain sais tehtyä, jospa se tästä pikkuhiljaa kun jaksas vaan itekkin aina sinne kiikuttaa poikaa vähän useammin :whistle: Syömisestä ei sen enempää kun että tosi huonosti alkanut menemään ruokaa ja miulla hirmunen stressaaminen sen takia mut yrittänyt pitää ruoka-ajt säännöllisinä ja jättänyt sitten herkut vähälle. Ens viikolla olis sitten meillä se pojan 2v neuvola ja siitä parin päivän päästä Leevin synttärit, niitä odotellessa :)
 
Katie tervetuloa mukaan vaan!

Vinja meidän esikoisella ei ollut tullut 1,5 v ja 2 v neuvoloitten välissä kuin 100 g painoa lisää (juuri selailin neuvolakortteja) eikä siitä silloin mitään sanomista tullut. :eek:

Kiva kun vanhat tutut on käyneet ilmoittautumassa, tulkaahan useamminkin! =)

Nyt ei enempiä, kiire suihkuun ja nukkuun... niin oli se sittenkin mahatautia, todennäköisesti noroa. :kieh: Koko porukan on käynyt läpi, poika vieläkin ripuloi, neljäs päivä hänellä menossa.
 
Nyt se mahatauti on meidän pojalla :x Ikinä ei ole vielä ollut mahataudissa. Hesellä vielä söi illalla hyvin ja tuossa 23 aikaan alkoi oksentaan. Mullakin vähän mahassa ääntelee....

Mentiin jo takaisin nukkuun suihkun jälkeen, mutta kun tuli uudestaan oksu, niin nyt katellaan vähän aikaa Patea ja seuraan tilannetta. Loppuu muuten kohta unikaverit, yökkärit ja lakanat.

Outoa, kun ei tosiaan ole ennen ollut, mullakaan ainakaan 20 vuoteen, joten en oikein tiedä kunnolla miten toimia.
 
Kirjoittelempa minäkin pitkästä aikaa...
Tänään onkin tytön 2v. päivä. Annetaan illemmalla sitten lahja kun haetaan päiväkodista.

Meilläkin ollaan oltu kipeinä. Ensin tyttö sairastui; kuumetta ja todella vetelän oloinen yhden päivän. Ilmeisesti jonkin näköinen mahatauti kun hiukan ripuloi.Ei onneksi pahempaa. Itse sitten sain oksutaudin koko meidän perheen puolesta. Tai ainakin siltä tuntui kun ämpäri kainalossa yritin yhtenä yönä sohvalla torkkua. :$

Pottailu on nyt meilläkin edistynyt. JEI! Kotona ollaan voitu olla ilman vaippaa. Kerran vain on tullut lattialle. (Tosin tämä sairastelu hiukan otti takapakkia kun ei uskaltanut pitää ilman vaippaa). Yks kaks vaan tapahtui NAKS, ja nyt on sitten vaikea edes laittaa tytölle vaippaa. Kun ilmeisesti on kivempi olla pikkareilla.

Ens viikko meillä on lomaa ja silloin olisi myös neuvola sekä hammashoitajalla käynti.
 
Moi kaikki rakkaat kamut :flower: :hug:

Että on ollut liian kiireistä monta monta kuukautta... ylä ja alamäkeä joten jostain piti vähentää ja siksi en ole kirjoitellut! :ashamed:

Mistäs sitä alottaisi. Hmm...

No tällä hetkellä olen kokopäivä äiti kotona. 27 päivää tätä riemua takana ja vielä muutama viikko niin lapsoset toivottavasti saavat hoitopaikan.

Muutimme omakotitaloon pois turusta joten elämämme on ollut mullistavaa. Nyt alkaa syke rauhottumaan ja kerkeää taas tekemään asioita.

Meidän perhe on kasvanut yhdellä koiranpennulla. :heart:

Isännys pakertaa lopputyön kanssa illat ja viikonloput ja arkisin on töissä. Mä yritän epätoivoisesti saada jostain töitä, että saisin joskus ton koulunkin päätökseen. Pari tehtävääkin roikkuu, mutta kaikki aikanaan.

Neiti täytti juuri 2 vuotta ja taas oli äipällä surupuserossa mihin se pieni tuhiseva vauveli katosi... :snotty: :D

Poitsu alkaa olemaan jo 9kk ikäinen... konttaa taaksepäin ja menee itse istumaan. 4 hampuliakin väänsi muuttotohinan kukkuraksi... Eli on ne unetkin hiukan verottanut menoa.

Pottailusta teillä on ollut keskusteluja.. sen verran kerkesin selailemaan noita viimehetkisiä keskusteluja.

Meidän neiti käy silloin kun tahtoo pottalla. Hän on keksinyt että pissaa yhden pisun vaippaan, riisuu vaatteet ja ottaa vaipan pois ja juoksee pylly paljaana. Tästä me tällä hetkellä taistellaan neidin kanssa. Ollaan kokeiltu myös sitä että hän on ilman vaippaa, mutta sitten iskee mustasukkaisuus "vauvasta" ja yksikin päivä meni niin että aluksi kävi pottalla ihan itse ilmoitti jos tuli kakka niin menin pyyhkimään. Mutta sitten ihan puskista hän rupesi vaatimaan vaippaa päällensä ja en suostunut niin neiti väen vängällä pissasi 30min aikana 3 housut läpimäräksi... |O |O

Sen jälkeen onkin sitten taas ollut vaippa päällä.

Kyllä se kuivaksiopettaminen kesällä on kaikkein helpointa.. silloin on lämmin ja pyykit kuivuu ulkona. Nyt myllää pesukone ja kuivuri ihan tarpeeksi...

Hyvää alkanutta vuotta kaikille tasapuolisesti ja hyvää hiihtomlomaa ;) Onko joku matkustamassa jonnekkin lämpöön???

Niisku-rouva & neiti 2v + pikkumies 9kk :D
 

Yhteistyössä