Helmikuun helmet 2013 *helmikuu* meidän kuu!!

Hurjasti onnea kaikille vauvan saaneille!! =)
En sitten ole saanut aikaiseksi mennä koneelle ja kirjoitella sitä synnytyskertomusta. Kokeillaan nyt sit näppytellä puhelimella :).
Heräsin ma yöllä 3.30 kipeeseen supistukseen ja nousin sit samalla vessaan. Vessassa huomasin että tuleekin verta ja ehkä limatulppaa. Soitin synnärille ja sanoivat että voin käydä takas nukkumaan mutta että synnytys on lähtenyt käyntiin. Enpä siinä enää nukkumaan päässy, kun alkoi supistella tasasesti. Suihkussa ja ammeesaa lilluin ja soitin äitille että et taida päästä tänään töihin, että tulis aamusta ennen esikoisen eskariin lähtöä meille. Mies kävi vielä aamulla kaupassa ja mä pakkasin sairaalakassin, hyvissä ajoin ;). Siinä puol yheksä aikaa aloin olla niin kipee et sanoin miehelle et lähetää nyt ainaki näytille. Päästii synnärille ja kätilö teki sisätutkimuksen 5cm auki. Sitte käyrille puoleks tunniks ja jos se ok niin pääsen ammeeseen. Käyrät oli ok ja pääsin ammeeseen jossa lilluinkin 1,5h . Ammeessa tuntu et supistukset tuli harvemmin ja aattelin et ei varmaa mitää tapahtunu. Yllätyinkin kun kätilö kokeili ja sano että oon 8cm auki. Siinä vaiheessa tuntu siötä et vois ottaa muutakin kivunlievitystä kun hengittelyn ;). Puhkastiin kalvot ja sain spinaalin. Siitä meni noin 1h ja olin täysin auki. Kätilö sanoi että ponnistat sitten kun alkaa tuntua siltä. Melkein tunti menikim että tuli tarve ponnistaa. Ponnistus kesti 5min jossa kyllä sai himmaillakin ettei poika tuu liian vauhdilla. Ponnistusvaihe oli todella helppo koska puudutus vaikutti vielä ja kätilö osas tosi hyvin tsempata. Oltiinki miehen kanssa kun poika oli syntyny että oliko tää niinku näin helppoa =) =) . Pojan sain heti rinnalle ja saatiin onnittelumaljat ja kahvit. Mies puki vauvan ja mä kävin sillä aikaa suihkussa ja vessassa. Muutama nirhauma tuli mutta ei edes pissalla käydessä kirvele. Kätilöt kysyi että minkä annan arvosanaksi synnytyksestä ja kyllä se on ehdoton 10. Oli jotenki niin hieno kokemus kun kuunteli vaan omaa kroppaa ja antoi sen tehdä mitä se on luotu tekemään ns. Pystyi ottamaa supistuksetki hengittelemällä, toisinku esikosta... Puudutus tuli just sopivasti et sain kerättyä voimia ponnistukseen, olin nukkunu 2,5h edellisyönä... Seuraavana päivänä päästiin jo kotiin kun kaikki meni niiiin hyvin :). Torstaina käytiin viel lääkärintarkastuksessa jossa kaikki oli ok. Ihmettelivät että onko poika pelkällä rintamaidolla kun on paino noussu tosi hyvin. Äidinmaidonluovutukseenkin ryhdyin, en vaan saanu viel sähköpumppua kun olivat kaikki käytössä :(. On meinaa hommaa pumpata käsin... No onneks tätä riittää =) yhtäkkiä on vaan kaikki paidat märkänä kun tissit tulee täytee :)

Huomenna olis eka neuvola, kiva nähä miten poika kasvanu. <3

Hiippis ja irokeesihiuksinen poika 1vk <3 <3
 
Paljon Onnea taas uusille vauvautuneille :heart:

Marita kyseli sokeriasioista, niin mullahan oli kahdesta viimeisestä (poikia molemmat) raskausdiabetes, ensimmäinen oli 50cm ja 3980g ja tämä viimeisin 48cm ja 2820g, että eipä ne järin 'sokerilapsia' ole olleet. Minulla oli myös ruokavaliohoitoinen rd, vaikkakin nyt viimeisessä määräsivät insuliinit, mutta en niitä koskaan ottanut käyttöön vaan tiukensin vaan jääkaapin ovea :LOL: Eniten ärsytti, että salissa annettiin lisämaitoa diagnoosin vuoksi vaikka tisseistä tuli näkyvästi maitoa! Että ei ns. uskottu mun sanaani. Lisämaitoa ei ole sen koommin kyllä saanut. Ensimmäisen pojan kanssa olen huomannut, että hänellä on ilmeisesti liian tehokas insuliinituotanto, kuten minullakin normaalioloissa, eli ruoan on parasta olla valmiina, kun on nälkä, taikka mistään ei tule mitään. Nyt imetysaikana tämä on johtanut siihen, että on pakko syödä tosi usein, koska muuten alkaa heikottamaan!

MrsR, jos maitoa tulee paljon, yöllä pullon antaminen on hyvä vaihtoehto himmata sitä hieman. Mutta olethan varovainen; yöimetys on myöskin se, joka ylläpitää parhaiten sitä maidon tuotantoa :)

Meillä nukutaan edelleen 3-4 tuntia putkeen, yöllä näyttää tulevan jo yksi jopa 5 tunnin sessio, mutta sitä varten tankataan tyyliin koko ehtoo :D Äiti syö -> vauva syö -> äiti syö vähän lisää -> vauva syö lisää -> äiti luulee, että vauva nukahtaa -> vauva luulee, että äiti luulee ja herää -> vauva syö -> äiti syö -> vauva syö -> äiti nukahtaa -> vauva nukahtaa -> äiti herää, miksi vauva ei herää syömään -> vauvan tökkimistä -> vauva ähisee -> äiti jatkaa unia -> vauva herää ja syö -> molemmat nukahtaa -> aamu sarastaa = todella pitkät päikkärit tiedossa :LOL:
 
Voi ihanaa Neiti-81 onnea pienistä prinsessoista! :heart: :heart: :flower:

Ja paljon onnea Keisha pikkuisesta prinssistä! :heart: :flower:

Olenpas iloinen puolestanne! Ihanaa! Ehkä kohta on minunkin vuoro! :heart:

Bettis ja rakas :heart:
 
Pikaisesti tulin kurkkimaan yöimetysten yhteydessä että miten muilla menee. Onnea muillekin nyytinsä saaneille, on ne lapset niin ihania. Meillä neiti vielä vähän opettelee imemisen kanssa ja tuppaa saamaan raivareita kun tarjoaa rintaa imettäväksi. Viime yönä oli turvauduttava lisämaitoon kun ei tyttö yhtään jaksanut imeä. Oli kai raju koitos myös hänelle kun 1,5vrk synnyteltiin. Ja iso tyttö onkin 3960g! Ja neuvolan mukaan tuon piti olla ihan pieni, olkoonkin että kaikki on suhteellista ja käsitteen käyttäjästä kiinni.

Nyt taidan kömpiä nukkumaan, jos tyttökin rauhoittuisi samalla rinnalle.
 
Täällähän on ollut vauvasadetta... :D

Lämpimät onnittelut äitix2, pikku yllätys, norpu, Sirel, helmira, Keisha ja Neiti-81 :flower:

Täällä takana huonosti nukuttu yö esikoisen yskimisen vuoksi. Taitaa olla korvatulehdus uusinut. Se on kiikutettava lekurille tänään. *huoh*
Näinä aikoina ei kyllä tarvis kenenkään perheenjäsenen olla kipeenä...

nessuli & nasu 38+2
 
Onnea kaikille vauvautuneille iiiiiisoooosti!! :heart:

Täällä ollaan yhdessä koossa vielä *POKS*, 39 vk täynnä, huh. Eilen ajattelin pääseväni jo sairaalaan, mut turha luulo. Kävin kakkalla 4(!) kertaa ja sit alko olee menkkamainen olo, mikä pikkuhiljaa muuttu supistuksis. Torkahdin sohvalle puoleks tunniks ja sinne ne kivut jäi. Kuitenki illalla sängyssä alkoi taas supistukset 10 minuutin välein, mut tätä iloa kesti vaan tunnin. Toivottavasti ees edesauttoi sen verran, että paikat olis vähä auenneet ja olis parin päivän päästä viimein jotain aksönii. Tulevan iskän laskettu aika -veikkaus on huomenna ja se on myös kuukautisten mukaan laskettu. Voi kumpa...

On sitä ihminen kyl vähä pimee, ku mitä enemmän eilenki sattu, sitä enemmän vaan hihkuin! :) No, jos jotkut, te ymmärrätte varmasti. Avopuolison sisko soittelee joka päivä, "ai, oot viel yhdes koos":mad:. Vois ees odottaa, et on laskettu aika ohi. Huoh. Mitä sitä sit tänään keksis, kun eilen kolasin puoltoist tuntii ja illal vähä tapahtu. Nyt ei oo lunta tullu lisää, täytyy siis miettii jotain vähintään yhtä tehokasta.

Tsemppiä muille kärvistelijöille, I know the feeling. Ja kateellinen minäkin, ku joku saa väriä käyttää kun tänne kirjottaa.. Mut olisko jo Bettiksen vuoro seuraavaks?
 
Keishalle ja Neidille kovasti onnea vauvoista :flower:

Bettikselle puhaltelen paljon synnytystuulia!!

Täällä oli muitakin joilla on kissoja kotieläiminä, niin oletteko ostaneet pinnasänkyyn jotain suojaa, vai kenties rajoittaneet kissojen pääsyä makuuhuoneeseen? Mulla ei mitenkään ole sydäntä ajaa noita karvavauvoja pois makkarista ja rakastan sitä tunnetta kun ne nukkuvat vieressä :heart: Meillä siis pinnikseen ostettiin kissaverkko. Voi olla, etteivät edes haluaisi mennä vauvan luokse, mutta kyllähän se maidontuoksuinen lämmin nyytti voi houkuttaa. Muuten annamme kissojen heti tutustua vauvaan. Uskon, että tottuvatkin nopeasti ( kunhan ensi järkytykseltä toipuvat :D )

Bumble & Masukki 38+2 :heart:

P.s ilalle laitettu yksäriä koskien blogia :)
 
Viimeksi muokattu:
  • Tykkää
Reactions: Bettis
Onnea Onnea vauvan saaneille!!!!

Täällä mä vaan seuraan toisten poksumista ja yritän itteni pitää yhtenä pakettina. Aika tuntuu matelevan..
Istuin tossa lattialla eilen ja onnistuin v-asennosta jotenkin jalan sivusta, läheltä nivusia rusauttamaan jotain, kyljen kääntäminen ja nouseminen tuolista on todella kipeetä hommaa nyt.. Uijui...

Täällä on ollu vauvalla paripäivää oikeen ilosta menoa mahassa, tänään sai aamusta vähän herätellä mutta hyvältä tuntuu kun toinen liikkuu.. Sain nukuttuakin eka kertaa pitkään aikaan vaan kahdella vessareissulla =)

on tässä taas tekemistä kun nuorin on kipeäksi itsensä ekaa kertaa saanut ja sen mukanen on myös olo hällä, ei kelpaa mikään ja itketään vaan.. sitä parannellessa.

kengu 37+6
 
heippa bliss, minäkin yhdessä koossa! hohhoojjaa..
moulinrouge juu mielellään olisi minun vuoro seuraavaksi! :D
bumble puhalla kovempaa hihih ei tunnu vauva syntyvän! :D

Eilen lähdin vielä miehen kanssa illalla TUNNIN kävelylenkille ja siis reippaalle, eli mennä puuskutin tuolla. Noh supistuksia matkalla tuli usein ja menkkakipuakin, mutta se silti näköjään mitään auttanut kun edelleen täällä ollaan. (Olen oikeasti kesällä vielä kirjottamassa täällä kun vauva ei ole syntynyt). Supistukset loppui kuin seinään kun kotiin pääsin, eli pitäisi koko ajan kävellä? :D viime yö oli kyllä tuskaa, en saanut nukuttua kun vauva liikkuu ja päätään ilmeisesti yritti kääntää kun sattui niin paljon tuolla alhaalla. Vessassa juoksin ja elätin toivoa että NYT lapsevedet menee mutta mitä vielä :D

hikoilusta piti sanoa että on kammottavan kuuma kun menen nukkumaan mutta näin aamulla voisin olla 2 peiton alla. Ihmeellistä :D

Nyt menen hetkeksi vielä nukkumaan kun nyt uni maistuu. :)

Bettis ja rakas 41+3 :heart:
 
Huomenta!

Ensin vähän omaa napaa: Eilen neuvolassa kaikki oli niinkuin pitää kunnes kuunneltiin sykkeitä. Sykkeet oli 100-119 luokkaa. No th kiikutti mulle namuja kahvihuoneesta ja sit mitattiin uudestaan niin 125-137. Sanoi th et kaikki ok, mut tuu keskiviikkona kuitenkin uudestaan. Niin silloin alkoi varotuskellot soimaan päässä eikä ahdistusta auttanut kun käskettiin tarkkailla liikkeitä ja herkästi soittaa synnärille.
Pikkuinen kuitenkin päätti rauhoittaa äitinsä vetämällä sellaista rumpaa koko päivän ettei jäänyt epäselväksi että kaikki on hyvin :)
Toivotaan vaan että huomenna sitten näyttää yhtä hyvälle kun taas sykkeitä kuunnellaan.

Bumble Meillä on myös kaksi kisua. En ostanut sellaista kunnon kissan verkkoa koska ne oli niin älyttömän rumia. Meillä on hoitotaso pinniksen päällä, niin se suojaa vähän ja sitten ajateltiin ostaa se sellainen koristeverho sängyn päälle jos näyttää että kissoja liikaa kiinnostaa.

Tilannetta tarkkaillen Annemiini & Tinttis 39+1
 
ila
Annemiini täällä myös samanlainen tilanne. Vauvalla matalat sykkeet ja käskettiin tosiaan kuulostella liikkeitä. Parhaillaan yritän tökkiä mahaa josko saisi potkuja. Iltaisin ei epäilystäkään etteikö kaikki olisi hyvin, mutta tuo tyyppi on vähän aamu-uninen, niin saa olla aamuisin vähän hermotaunio.

Onnea kaikille jo vauvan saaneille! Eihän meitä odottajia ole täällä kohta enää yhtään :D

Th on ollut nyt pari viikkoa sitä mieltä, että synnytys alkaa koska tahansa. MIKSI MITÄÄN EI TAPAHDU! Joka ilta toiveikas olo, että joko nyt tänä yönä, mutta aamulla herään pirteänä keskeytymättömien 8h yöunien jälkeen. Jos ei olisi mahaa, en edes uskoisi olevani raskaana. Huoh.

Ila, vieläkin kasassa 38+6
 
Paljon onnea vauvan saaneille! :heart:

Bumble meillä myös kisuja, mutta eivät pääse makkariin. Pitäisivät muutenkin meitä yöllä hereillä, eivät nimittäin jää jalkopäähän vaan nukkuisivat tyynyllä nenä kiinni nenässä. :D

Hikoilusta sen verran, että kyllä, hikoiluttaa. Yöllä ja päivällä, liikkeellä ja levossa. :D Ihan hirveää, kun pitäisi monta kertaa päivässä käydä suihkussakin, jos haluaisi olon olevan raikas. Kaupungille ei viitsi lähteä pyörimään talvitakki päällä. :|

(.) Itse edelleen yhdessä koossa... Menkkamaista kipua ja jossain vaiheessa kipeämpiäkin supistuksia tullut, mutta aina ne loppuvat kuin seinään. No, eihän laskettu aika ole vielä edes lähellä. Vauvan koko vaan huolestuttaa, sen puoleen saisi jo tulla ulos. Mahakin on niin iso että sen kanssa on jo todellisia hankaluuksia esim. kääntää kylkeä sängyssä. :$

- katti ja kulta 38+2
 
Voih, Onnea äitix2, pikku yllätys, norpu, Sirel, helmira, Keisha, Neiti-81, Elsiliini ja Lumi-enkeli :heart:

Bliss ja Bettis: Täällä myös ihan samanlaista supistelua ja juilimista.. Mutta siihenpä se sitten jääkin. : /

Niinpä se laskettu päivä meni, eikä tuntemukset olleet sen ihmeemmät. Kaverini, jolla oli laskettu päivä 14.2 sai eilen pienen pojan! :) Ihanaa, mutta kyllä meinaa hieman katteus iskeä!

Tein eilen sitten illasta vielä laskiaispullia ja sain jonkun verran päivällä kouluhommiakin tehtyä. On meinannut hieman laiskottaa ettei olis millään jaksanut noita koulujuttuja tehdä, mutta olishan niitä hyvä saada eteenpäin vielä kun saa rauhassa tehdä niitä.

Äitinikin tulee huomenna tänne päin pitkästä aikaa ja hän tulee ainakin aluksi tähän meille yöksi. Olisi sitten hoitajakin tyttärille valmiina täällä jos yöllä lähtö tulee.

Koirakin alkaa olla jo parempana, joskin tänään vielä aamulla oksensi.. En tiiä mikä ihme sillä oikein on.. Muuten kyllä ihan virkkuna on.

Mutta eikait tässä sen enempää kuin toivottelen kaikille supistuksia päivään! :D

Ja sinne FB:n täällä toivoisin yksäriä! KIITOS!

Selma_ + Sintti 40+1
 
Vauvoja senkun satelee, onnea kaikille vauvoista! Ihanaa, että synnytykset kuulostaa menneen hyvin.

Omassa tilassa ei siis (tietenkään) mitään muutosta :D.
Ehkä Bettikselle toivon nyt jotain tapahtuvaksi - yritystä on ainakin :hug:.

Bumble kyseli kissan omistajia. Meillä on kissa, mutta itseasiassa vasta tuo sun viestisi sai mut heräämään tähän kissa+vauva-asiaan. Siis onhan sitä mietitty jo aiemminkin, mutta ei olla löydetty ihan sopivaa ratkaisua. Kissamme on nukkunut kohta jo 10 vuotta nätisti sängyn päässä koko yön :). On tosi koiramainen kaveri, en usko, että tulee mitään ongelmia vauvan kanssa. Mietittiin sitä kissaverkkoa pinnikseen, mutta tarkoitus olisi nukuttaa vauvaa meidän viereen.. silloin kissaverkosta ei ole kovin hyötyä. Toisaalta ainakaan tällä hetkellä kissalla ei ole intoa tulla oikeestaan koskaan meidän viereen (koska olen ajanut sen järjestelmällisesti aikoinaan pois). Seuraavaksi mietin vauvalle meidän väliin sellaista pehmeää kantokoppaa. No, voihan se kissa siihenkin mennä... Vähän hankala homma.. enkä ole oikein ideoita lukenut/kuullut mistään. Sitten jos jätämme hänet 10 vuoden jälkeen makkarin ulkopuolelle, aamulla on varmaan ovessa reikä eikä siinä kuopsutusmelussa nuku enää kukaan :D.

On sen verran vetree olo, että alan puuhastelee jotain.

EtelänHetelmä & MA 39+1
 

Yhteistyössä