Helmikuun helmet 2013

Pikaisesti kuulumisia

Meillä kävellään :) Viikon verran tyttö on kävellyt enemmän kuin kontannut. Askelia tyttö on toki ottanut jo joulukuun alkupuolelta asti, mutta vasta viikon verran on voinut sanoa, että tyttö kävelee.

Ja minähän kyselin niistä päiväunista. No, lopputulos oli se, että aika pian sen kyselyn jälkeen siirryttiin yksiin. Heti toimi loistavasti. Nukkuu yhden n. 3 tunnin unet ja yöllä n. 11-12 tuntia. Illalla nukahtaa edelleen itsekseen helposti sänkyyn. Ja yöllä herää pari kertaa, jatkaa toki heti unia kunhan kippaan takaisin vaakatasoon :)

Meillä on turvaistuimena Britaxin Maxway. Meillä tila saneli suurimmaksi osaksi istuimen. Takapenkille piti kuitenkin mahtua kolme tyttöä istuimineen, joten kovin suurta sinne ei mahdu. Tässä selkä menosuuntaan istuimessa tyttö saa istua ainakin n. 2 vuotiaaksi asti. Seuraavaksi istuimeksi meillä on odottamassa Britaxin Duo Plus ja sitten joskus siskon vanha turvavyöistuin. Joissakin istuimissa on painoraja, vähintään 9kg. Me kyllä jouduttiin vaihtamaan jo vähän etukäteen, muutaman sata grammaa jäi vajaaksi, nyt tyttö lienee jo sen 9kg.

Ninnu ja tyttö 10kk 3vko
 
Jee, meille tulee vauva! :heart:
eilen plussasin ja viikkoja on kasassa 5+5, joten syyskuulle menee :) aika epätodellinen olo, vaikka onkin kovin toivottu. onneksi on aikaa tottua ajatukseen :D

kohta poikakin täyttää jo vuoden, hui kauhistus!
me on siirrytty aika lailla kokonaan tavalliseen kotiruokaan, vähemmän suolaa tietysti, muuten ihan samaa ruokaa syö. Ja hyvin maistuu! Jogurttia, rahkaa, piimää, viiliä ja jopa kermaviilikastikettakin menee, maidon kanssa odotellaan vielä hetki.

Meillä muuten Cybexin pallas istuin, kasvot menosuuntaan ja palkki. Ollaan oltu tosi tyytyväisiä ja poika viihtyy! Tällä istuimella mennäänkin sitten ihan ns. loppuun asti, ei tarvitse enää uutta ostaa.

Täällä myös nukutaan vaan yhdet unet, ei riittänyt uni enää yölle jos nukkui kahdet niin toiset jätettiin kylmästi pois :)

Nyt rizzoli&isles..

Norpu, poitsu 11kk ja vapaamatkustaja :)
 
Onnea Norpulle! Ihania uutisia. Täällä on myös vauvakuumetta ilmassa, mutta menkat vasta alkaneet ja kierto ihan sekaisin, edellinen oli juuri 6 viikkoa... Johtunee yhä tiheästä imetyksestä ja epäilen, etten ovuloi kun usein kuulemma prolaktiini, joka vastaa maidontuotannosta, estää ovulaation. Tiedä häntä, mutta olisi kiva jos kohta jo systeemi normalisoituisi. Tietääkö joku muuten tästä imetysasiasta, että kuinka yleistä ettei ovuloi vaikka menkat olisikin alkaneet? Öisin en enää imetä ollenkaan.

Kiva että Ninnun lapsi jo kävelee! Kyllä nää aika eri tahtiin etenee, täytyy sanoa. Meidän poika etenee tosi hitaasti, ei vielä edes konttaa, tosin harjoittelee asentoa, huojuu siinä eestaas. Ei myöskään pääse itse istumaan, saati sitten seisomaan. Mutta ryömii kovaa ja se näyttää tällä haavaa riittävän.

Ruokailu sujuu onneksi hyvin nykyään, aamupuuroa lukuunottamatta.

Kohtahan lapset onkin jo vuoden ja tämä ketju ehkä hiipuu, vaikkei ole vkovin aktiivinen ollut muutenkaan. Mukava on ollut kuitenkin välillä vaihdella ajatuksia.

Nukutaanko teillä muuten pakkaspäikkyjä ja miten sujuu? Meillä kaikki unet ulkona, nytkin kun on kylmä. Hyvin on tarjennut vaikkei ole kuin villahaalari ekstrana lämpöpussin alla, eikä se ole edes untuvaa. Mutta ihan lämmin poika, paitsi naama on tietysti kylmä.
 
Onnea norpulle! :) Teillekin tulee vipinää ensi vuonna, täällä viikkoja "jo" 16 :) Ensimmäisellä kerralla se tuntui niin paljolta, mutta nyt kun kaikki alkoi alusta, tuntuu että vasta noin vähän :D

Kävely meillä kävellään vain tuen kanssa, muuten konttaus sujuu paremmin. Tyttö seisoo välillä ilman tukea, mutta ei lähde kokeilemaan kävelyä.

Pientä uhmaa alkaa olla ilmassa. Jos ei tyttö saa sitä mitä haluaa, alkaa hirveä parku. Tätä tämä sitten varmaan on seuraavat pari vuotta... Kadehdin noita Ninnun vauvan päiväunia, meillä päikyt ovat 1,5-2 tuntia. Yöunet onneksi tuon saman 11-12 tuntia. Eli ei kyllä pitäisi valittaa, hyvin saa itsekin nukkua :)

Tuulis imetys voi tosiaan estää ovulaation, ja siihenhän tuo pitkä kiertokin viittaisi. Itsellä menkat alkoi pari kuukautta imetysvälin pitenemisen jälkeen (yöimetykset loppuivat elokuussa, ja syyskuun lopussa tuli menkat). Ajattelin silloin itse, että saa nähdä tuleeko ovulaatiota, mutta näköjään tuli, kun siitä heti raskauduin uudestaan. Päiväimetyksiä oli silloin 4-6 (ruokailujen jälkeen). Joillain voi mennä yli vuosi synnytyksestä normaaliin kiertoon pääsemiseksi, mutta uskoisin kyllä sinun pian ovuloivan, kun kierto on jo käynnistynyt. Ja joka tapauksessa teilläkin alkaa varmasti pian imetyskerrat vähenemään. Meillähän tyttö alkoi hylkiä rintaa vähän ennen niitä ensimmäisiä menkkoja, ilmeisesti maidon maku muuttui jo silloin, ja hyvin pian positiivisen raskaustestin jälkeen tyttö luopui koko rinnasta.

Pilkku_ ja tyttö sekä uusi tulokas 16+0
 
Hei pitkästä aikaa :)
Ei ookaan tähän ketjuun tullu kirjoiteltua aikoihin.

Täälläkin jo uusi tulokas kyydissä, la heinäkuun alussa ja viikkoja nyt 15+3 kasassa :)
Meillä tärppäsi heti ekojen menkkojen jälkeen.

Poitsu kehittyy ja kasvaa kovaa vauhtia. Meillä kävellään tukea vasten, kontataan ja seistään ilman tukea. 10 kk mitat oli 79 cm ja 11, 3 kiloa.

Päiväunia nukutaan edelleen kahdet, noin tunnista kolmeen tuntiin. Yöllä n. 10, 5 tuntia. Meilläkin nukutaan paljon ulkona, mutta ei näillä pakkasilla, nyt jo kolmatta päivää -28 astetta..

Mimmi, poitsu ja kirppu
 
  • Tykkää
Reactions: Pilkku_
Moi!
Hiljasta tuntuu olevan täällä.
Meillä myös kävellään tuen kanssa ja seisotaan ilman tukea, muttei poika uskalla vielä koittaa ottaa askelia.
Onko kukaan vielä antanut tavallista maitoa? Ajateltiin aloittaa pikkuhiljaa nyt. Jogurtit, rahkat, raejuusto ja juusto menee jo, eikä niistä tunnu tulevan mitään vatsanvaivoja.
Pakkasten myötä ihon kuivuminen on hieman aiheuttanut ongelmia, mutta tähän mennessä niistä on rasvalla selvitty.
Ahdistaa kun joutuu 2 viikon päästä lähtemään töihin. Onko muita lähdössä lähiaikoina?

Ihania pakkaspäiviä kaikille

Annemiini ja poitsu 10kk 2vk
 
Onnea mimmille! Ollaan näköjään taas samassa ketjussa odotus-puolella :)

Annemiini me annamme tavallista rasvatonta maitoa sekä korviketta. Puuro tehdään normimaitoon, ja juomamaito on noin puolet ja puolet -suhteessa tavallista ja korviketta. Tyttö helmikuun 1. päivä yhden vuoden. Ei ole tullut mitään oireita. Jogurttia ja raejuustoa aloimme antaa noin kymmenen kuukauden iässä.

Meilläkin ihoa, erityisesti poskia rasvaillaan päivittäin. Muuten menee ihan korpuksi.

En lähde itse töihin vielä, mutta olin syksyllä kuusi viikkoa töissä, ja mies oli tytön kanssa kotona. Kaikki sujui todella hyvin, ja oli itselle hurjan virkistävää olla töissä vaihteeksi. Nytkin teen silloin tällöin ihan satunnaisia päiviä töissä, vaikka me harrastamme kerhoja tytön kanssa, on arki aika samanlaista joka päivä. Näin siihen saa kivaa vaihtelua, ja jaksaa taas paremmin. :) Tsemppiä töihin! Ainakin kavereilla, joiden lapset ovat menneet hoitoon noin vuoden iässä, on kaikki sujunut hyvin, ja lapset selvästi nauttivat seurasta ja kaipaavat sitä. Alkuun voi olla pari viikkoa totuttelua, mutta hyvin nämä pienet sopeutuu. Varmaan jopa helpommin kuin pari, kolmevuotiaat.
 
Oi, onnea paljon raskausuutisista! Tuulis, mulla myös kierto pitkä ja sekaisin vaikken enää imetäkään. Imetys loppui marraskuun alussa eli melkein 3kk sitten ja menkat alkoi vajaa viikon kuluttua siitä. Tähän mennessä ollut kahdet menkat, toi ensimmäinen kokonainen kierto oli 36 päivää ja nyt tässä toisessa menossa jo kp 39 eikä menkkoja kuulu. Turhauttavaa, kun se vauva olis kovasti toiveissa eikä mitään hajua ovuloinko edes. Tässä kierrossa kokeilin huvikseen ovistikkujakin, mutta joko ovulaatio on ollut myöhemmin tai sit sitä ei ole ollut ollenkaan kun en ainakaan saanut bongattua tuolla joulun ja uudenvuoden välillä.

Töihin en ole vielä menossa, mulla ei ole edes työpaikkaa mihin mennä kun muutettiin loppuraskaudesta toiselle paikkakunnalle miehen työn takia. Meillä oli suunnitelmissa että en menisi ollenkaan töihin ennen toisen lapsen syntymää, mutta saa nähdä meneekö nyt suunnitelmat uusiksi jos ei ala pikkusisarusta pian kuulua.

Me ostettiin sit turvaistuimeksi myös toi Besafe izi combi, kun piti olla turvavyökiinnitteinen että voidaan tarvittaessa käyttää molemmissa autoissa, ja sit tosiaan haluttiin selkä menosuuntaan kun tuo likka nyt vielä vaikuttaa niin päin viihtyvän ihan hyvin. Ja plussaa että painoraja ei ala siitä 9kg:sta kun tuo on tollanen tirriäinen vielä.

Täällä tepastellaan jo kuin vanha tekijä, tosi äkkiä se kävely on kyllä tullut varmemmaksi. Ulkona ei ole vielä koitettu kävellä, ulkoilut on meillä jääneet nyt melkein vain vaunuissa nukkumiseen (meillä siis myös nukuttu ulkona pakkasellakin). Kengät on kyllä ostettu ja nyt näyttäis alkavan vähän lauhtuakin noi pakkaset niin päästään toivottavasti pian niitä testailemaan. Pulkkakin odottaa vielä korkkaamista :)

Hepa ja neiti 10kk 3vko
 
Mä olen kohta ollut töissä jo kuukauden, hyvin lähti käyntiin tarhanaloitukset yms. Leikkii iloisena koko päivän, syö ja juo, nukkuu päikkärit jne. Tarhahenkilökunnan mukaan on mennyt siis ihan hyvin. Ulkona on rattaissa kun ei vielä kävele kunnolla, tukea vasten on nyt vähän aloitellut liikkumista muttei muuten. Seisoo tukevasti kyllä. Sanoja tulee: äiti, isi, kukka. Lamppua kovasti yrittää oppia ja sormi pystyssä on kokoajan, haluaa tietää mitä mikäkin on. Monta kertaa kysyy perättäin samaa, ihan kuin haluaisi varmistaa :) Ei-sana on tuttu, välillä heristää sormea kun kielletään :D
Ja osaa muuten sanoa senkin. Ja päätä puistelee kun ei halua vaikka syödä lisää/ollenkaan tarjottua ruokaa, inhokeista riittää pelkkä haju ( suu viivaksi ja päänpuistelu). Hassu tuo pikkuihminen :)

Korvatulehdus on nyt menossa, tarhasta tuli tuliaisena flunssaa ja siitä sitten tuollainen lisäbonus. Itsellä lievähkö keuhkokuume, antibiootin voimalla. Nyt siis taas ollaan kotona mutta ensi viikosta toivottavasti palataan takaisin arkielämään.

Vaikka kotona on ihan kivaa niin kyllä mä viihdyn tuolla työpaikalla.
En ole puoliksikaan niin pahalla tuulella iltaisin ja muutenkin mä koen olevani paljon tyytyväisempi elämään nyt kuin äitiysvapaalla. Viikonloput tuntuu ihan luksukselta kun saa olla perheen kanssa. Joidenkin mielestä tää on varmaan rumasti sanottu, mutta mulla tuli kotona sitten kuitenkin tylsää ja kaipasin muutakin haastetta kuin lapsen ruokinta tai kuivitus+tyytyväisenä pitäminen. Ei lapsen kasvattaminen mitään kovin stressivapaata ole, erityisesti kun tekee rahan kanssa tiukkaa. Vaikka kyllä noi aikuistet asiakkaatkin osaa joskus olla lapsellisempia kuin oma pieni kotona ;)
 
Hei pitkästä aikaa kaikille =)

Onnea paljon odottajille. Meillä kahdella ekalla 1v3kk ikäeroa ja aikamoista hulinaa oli eka vuosi varsinkin...enpä siitä juuri mitään itse kyllä muista ;) Ovat nyt poika 9v6kk ja tyttö 8v3kk.

Meillä pieni mies otti toissa päivänä ensiaskeleet...toistaiseksi ei paria askelta enempää ole ilman tukea kävellyt. Eilen haettiin päivystyksestä lääkekuuri korvatulehdukseen ja nyt keuhkot pitää ikävää ääntä hengittäessä =(

Olen työtön ja hyvä niin koska en raaskisi viedä vielä pientä hoitoon. Tyttö oli aikoinaan 10kk kun aloitti hoidossa ja se onkin ainut asia jota olen tässä elämässä katunut vaikka ihana perhepäivähoitaja olikin.

Hei te joilla pieni nukkuu vaan yhdet unet...kertokaahan mihin aikaan herää aamulla ja mihin aikaan ja missä nukkuu päiväunet ja monelta illalla nukkumaan? Kiitos =)

Äitx2 + pikku jäbä 11kk.
 
Kävelystä: meillä ei edes yritä vielä, juuri pari viikkoa sitten oppi konttaamaan! Uskomattoman hitaasti liikkeelle lähteepi hän :) vaan mikäpä kiire tässä, hoitoon on menossa vasta toukokuussa (3pv/vko sopparilla) joten ehtinee toivottavasti ennen sitä oppia kävelemään :)

Unista: yhdet päikkärit. Aamulla herää klo 7-8 (yleensä lähempänä kasia), nukkumaan päikyille 12-13 ja nukkuu 3 tuntia. Jos joku iso kolahdus tulee ennen sitä kolmea tuntia, niin voi olla että herää mutta tänäänkin nukahti kahdeltatoista ja heräsi vasta puol neljältä kun sai rauhassa koisata... Se huono puoli noin pitkissä unissa on että iltanukahtaminen on venynyt sinne yhdeksään. Mietinkin, että pitäiskö alkaa lyhentää noita päikkäreitä? Aina on nukkunut sisällä, 7 kk:n jälkeen omassa pinniksessä kun siirrettiin siihen perhepedistä. Uskomattomat unenlahjat on kyllä pienellä, en valita :D

1-vuotisjuhlat lähestyy, minkälaiset pippalot pidätte? Meillä luultavasti kummit ja sukulaiset (joita on paaaljon), ehkä vielä pari ystäväperhettä siihen päälle kun varmasti odottaa kutsua (heidän lapset on meidän vanhemman lapsen kavereita...). Ahdistaa jo etukäteen... ajattelin tehdä lohivoileipäkakun ja anoppi tekee lakkakakun, sitten tietty muuta siihen päälle. Huoh.

Imetyksen lopetin kylmästi kun oli ikää 10,5kk, mun raja tuli vastaan siinä. Nokkamukista on siitä lähtien juonut korviketta ja nyt alettu antaa oikeaa maitoa pienin annoksin. Nyt vaan mietin, olisiko jotain yliherkkyyttä maidolle kun tullut vaippa-alueelle ihottumaa maidon aloituksen jälkeen. Jogurteista ja muista ei tullut mitään, mutta nyt sitten :( muita oireita ei ole, joten jatkan kyllä maidon antamista, toivottavasti ei tulekaan. Joko teidän muiden lapset juo oikeaa maitoa ja onko tullut oireita?

Siinäpä lyhykäisyydessään... Kirjoitelkaapas kuulumisia muutkin :)

cannes ja tytsy 11,5kk
 
Täällä on sittenkin tehty positiivinen raskaustesti! :) Tosi alussa vielä ollaan, toivottavasti kaikki menisi hyvin. Jos pieni jaksaa kasvaa niin esikoinen olis noin 1v 7kk pikkusisaruksen syntyessä.

Tyttö on alkanut taas heräilemään 6-7 aikaan entisen 7.30-8 sijaan. Mietin, että maittaiskohan uni aamusta pidempään jos koitettaisiin siirtyä yksiin päiväuniin. Tuntuu vaan hankalalta saada sitä aamua venytettyä lounaan yli kun on herännyt kuuden jälkeen, tänäänkin suunnilleen nukahti pystyyn jo ennen kymmentä. Illalla käy nukkumaan klo 20. Toisaalta en kyllä halua sitä iltaakaan alkaa pidentämään vaan sen takia että aamusta nukuttaisi pidempään. Meillä nukutaan päiväunet pääsääntöisesti ulkona vaunuissa, sisälle nukahtaminen päivällä on ihan mahdotonta vaikka illalla kyllä nukahtaa ihan hetkessä itsekseen omaan sänkyyn.

Tavallista maitoa ei oo vielä annettu, mutta tässä piakkoin ajattelin ruveta tekemään puuron osin maitoon ja siitä sitten pikku hiljaa kokonaan. Juomana meinasin ruveta siirtymään normimaitoon vasta siinä vuoden tienoilla. Raejuustoa, viiliä ja maustamatonta jugurttia menee kyllä, piimälle irvistää jo heti kun edes haistaa mitä lasissa on :D

Hepa_ ja pimu melkein 11kk
 
Paljon onnea kaikille odottajille :flower:!

Edelleen mennään kaksilla päiväunilla. Nukahtaa yleensä toisillekin hyvin, tuntuu tarvitsevan ne ja nukahtaa sitten illallakin ihan mukavasti yleensä noin 20:00. Herää noin 7:00, joskus vähän myöhempään. Päikkärit nukkuu yleensä ulkoina, nukahtaa melkein jo silloin kun puen päälle. En laita ulos, jos lähentelee -20, silloin olen saanut nyt totutettua myös sisällä nukkumiseen. Hieman vaikeampaa on nukutus, mutta ajattelin, että on hyvä tottua myös siihen...

On syönyt jugurttia, raejuustoa ja viiliä. Jugurttia aiheutti vähän enemmän refluksioireita, joten en anna ollenkaan tai sitten vähän enkä ennen päikkäreitä... Tavallista maitoa ei ole vielä saanut, luultavasti vuoden ikäisenä aletaan antaa juomana vähitellen. Palaruoka menee jo paremmin, avokadosta tykkää tosi paljon ja raejuustosta myös... en tiedä liittyykä tuo palojen ronklaaminen tuohon refluksiin vai onko vaan niin valikoiva muuten :).

Ei vielä kävele eikä seiso tuetta, pari kertaa on irroittanut molemmat kädet noin sekunniksi, mutta ääh, ei hän varmaan vähään aikaan ainakaan kävele! Tykkää kyllä kävellä tukena vaikka tuoli tai imuri :).

Refluksilääkityskin saatiin ilmeisesti nyt jätettyä pois :). Tyttö ei ole saanut lääkettä nyt varmaan 2 kk ja oireet on hyvin pieniä, jos on mitään laisinkaan...

Mutta ihan mukavasti menee, oikein ihanaa aikaa :heart:.

Eh & Tyttö 11 kk 1 vko
 
Ihan ensiksi
Onnea kaikille plussanneille! Ihanaa, helppoa, sopivan oireetonta odotusta teille kaikille!

Meillä kahden ensimmäisen ikäero on sen 1v6kk. Ja tässä vaiheessa voisin sanoa, että hyvä näin. Tytöistä on todella paljon seuraa toisilleen. Olihan se toisen lapsen vauvavuosi rankempi tällä ikäerolla kuin isommalla, näin ainakin uskon, mutta koskaan en ole pientä ikäeroa katunut.

Meillä kävelyn lisäksi kiivetään. Tyttö kiipeää minne vain suinkin pääsee. Mun vauva kiipeää. No, eihän tuo ole enää kuin pari viikkoa vauva. Onneksi vielä noita paikkoja on melko vähän mihin pääsee kiipeämään, mutta kyllä tuon tytön perään saa katsoa.

Meillähän siirryttiin niihin yksiin päiväuniin juuri sen takia, että meillä aamut alkoivat aivan liian aikaisin, pahimmillaan joskus 5 jälkeen. Yhtenä aamuna tyttö nukkui seitsemään ja sitten vain sitkuteltiin sinne 11 asti. Hyvin on mennyt. Nyt tyttö herää 7-7.30 välillä, ruoka n. klo 11 ja unille 12, nukkuu yleensä 3 tuntia. Päiväunet tyttö nukkuu ulkona. Ja illalla nukkumaan n. 20.30. Vaikka nukkuukin vain yhdet, toki pitkät unet niin on meillä taas aamut välillä alkaneet klo 6, yksi aamu 5.30. Taitaa tuo liikkuminen ja kiipeäminen viedä vähän unia hampaiden ohella.

Meillä on pari päivää sitten alettu antamaan hyvin pieniä määriä maitoa korvikkeen seassa. Tyttö syö viiliä ja jogurttia ja juo jonkin verran piimää. Hiljalleen maidon määrää lisätään, katsotaan nyt mitä tytön vatsa tuosta sanoo, kakka ollut parina päivänä tavallista löysempää. Eiköhän se siitä kuitenkin tasoitu.

ME ollaan aloitettu pottailu. Lähinnä ajatuksella, että potta tulee tutuksi ja oppii siinä istumaan. Ja hyvällä ajoituksella sinne saadaankin jotain, parit pissat ollaan onnistuttu sinne saamaan. Hetken istuu potalla ihan tyytyväisenä, tekemistä pitää kyllä olla, kirja tai leluja.

1-vutisjuhlat tosiaan ovat jo kohta, onpa vuosi mennyt nopeasti. Meillä kutsutaan isovanhemmat, kummit ja meidän vanhempien sisarukset. Ja kakkua toki sankarille pitää tehdä. Lisäksi jotakin suolaista ajattelin pöytään laittaa, ehkä teen jonkun piirakan tai sitten voileipäkakun. Lisäksi pullaa, jotain hyydykekakkua. Ehkä, vielä vähän vaiheessa tämä. Ja kakun koristelukin pitää miettiä, meillä isosiskot pyytävät jos jonkinmoista koristelua kakkuihinsa, barbista petshoppeihin...

Mutta nyt pitää jatkaa pyykin pesua
 
Onnea kovasti kaikille plussanneille!!! Vitsit, kovasti olisi toiveissa täälläkin pikkukakkonen, mutta en tosiaan taida ovuloida, ainakaan testeihin ei mitään pärähtänyt kun ekan kerran elämässäni kokeilin. Imetän kyllä vielä sen 5 krt/pvä ja kuluneen viikon 3-4 krt yölläkin. Koskapas meidän vauvalle iski ihan hirveä vatsatauti! Pieni raukka, vastahan me edellisestä selvittiin! Vesiripulia sen 15 krt vuorokaudessa ja KAIKKI sotkussa sen myötä. Käytiin sairaalassakin, mutta ei jouduttu jäämään osastolle. Sitten vaan sen suolaliuoksen pakkojuottamista (kamalaa!), ettei pikkuinen ihan kuivu. Lähes viikon taudin jäljiltä on kyllä todella laiha ja heiveröinen eikä yhtään oma itsensä. Tänään meni ekna kerran vähän ruokaa alas, enemmän kuin 2tl, eli ehkä se tästä. Mutta ollaan kyllä koko perhe ihan risana valvomisesta ja muusta.

Onko muilla ollut vielä vatsatautia? Se kyllä ihan järkky tauti, ainakin änin pahana.

Meillä nukutaan kahden päikyt edelleen.

Vuosi kohta paukahtaa eikä pikkuherra vieläkään konttaa. Äiti on aika kärsimätön, tuskin mitään vikaa on, mutta jotenkin tuntuu että kaikkien muiden vauvat jo lähestuloon kävelee...

Maitotuotteita on kokeiltu, siis happamia, ja punaisia läiskiähän niistä pärähti. Oli odotettavissa. Sairaalasta sanottiin, että jos ei pahemmin oireile, siis kuin ihottumalla, jatka vaan kokeilua. No, en ole jatkanut. Ja nyt kun tuli tää tautikin niin en kyllä vähän aikaan kiusaa lasta yhtään millään.

Iloisia pakkaspäiviä kaikille!
 
Kiitos Pilkku_ :) Joo, näköjään samaan tahtiin mennään :)

Meillä alettiin maanantaina kävellä! Pikkuisen jäi tämä mamma huuli pyöreänä katsomaan että mitä tuo vauva oikein tekee kun yhtäkkiä käveli sohvapöydän luota tv-tasolle :) Nyt on ahkerasti harjotellut sen jälkeen, tänään etenkin kävelly tosi paljon. Ainakin arvellaan että olis tuon taaperokärryn ansiosta hoksannu sen että muuallakin voi kävellä kuin seinän vieriä pitkin. Ostettiin nimittäin maanantaina päivällä se kärry ja illalla herra jo taapersi itsekseen menemään :)

Meillä syödään hyvin ja valtavia määriä. Mekin meinattiin 1-vuotis päivän korvilla siirtyä juomaan tavallista maitoa. Aiotaan neuvolan ohjeiden mukaan siirtyä kerralla. Ollaan kuitenkin jo annettu pitkään hapanmaitotuotteita ja jonkun aikaa jo keitetty iltapuuro maitoon.

Siirryttiin tänään yksiin päiväuniin, koska poika on nyt muutamana aamuna nukkunut ysiin asti niin meinaa päivän aikataulu mennä liian tiukaksi. Toivottavasti osoittautuu hyväksi järjestelyksi.

Poika on onneksi ollut koko ekan vuoden täysin terveenä, ollaan tosi onnekkaita kyllä oltu :)

mimmi, poitsu ja kirppu rv 17+4
 
Ei voi olla Tuulis totta! Aivan kamalaa, että teillä on taas vatsatauti. Pienelle pojalle pikaista paranemista ja ruokahalun palaamista! ja teille vanhemmille voimia!
Perustaudeista en mitään kamalampaa tiedäkään kuin vatsatauti, sitä meillä kartetaan. Otitteko muuten sitä rota-rokotetta silloin? Toivottavasti teidän vatsataudit olisi nyt sairastettu sitten ainakin pariksi vuodeksi eteenpäin. Ahkeraa käsien pesua vaan pienellekin, toki eihän se tässä vaiheessa vielä ihmeitä tee, kun kaikki menee suuhun, mutta hyvä tapa opetella ajoissa. Meillä isommat lapset menevät AINA saippuakäsipesulle tullessaan kotiin jostakin, aivan sama mistä.

Minä luulen, että ainakin minulle imetys esti silloin ensimmäisen jälkeen raskautumisen, menkat olivat kyllä alkaneet, mutta plussa tuli oikeastaan heti sen jälkeen kun imetys loppui.

Mimmi, ai teille on annettu sellaiset ohjeet, että kerralla tavalliseen maitoon? Minä en tästä tiedäkään, kaikki ovat aina sekoittaneet korvikkeeseen kuulemani mukaan, joten niin minäkin olen tehnyt paremman tiedon puuttuessa. Toinen vanhemmista lapsista on ollut allerginen maidolle ja toinen saanut vain rintamaitoa ennen tavalliseen siirtymistä, että tämä kolmas siirtyminen tavalliseen maitoon korvikkeesta on taas erilainen. Voisinkin kysyä neuvolasta, että miten meillä ohjeistetaan tänä päivänä.

Lämpimiä ajatuksia vielä Tuulikselle!

-Ninnu ja tyttö 11,5kk
 
Ninnulle kiitos sympatiasta! :heart: Lämmittää kovasti mieltä! Tänään onneksi ollut tavara jo vähän kiinteämpää, joskin lastit edelleen isoja ja neljä plöräystä jo aamuun mahtunut. Harmiksi on sitten tullut vielä flunssa kaiken päälle! En tajua miksi pikkumiestä näin koetellaan. Ihan käheä ääni ja nokka valuu. Toivon todella että tässä on meidän taudit sitten tälle vuodelle, kun näistä päästään.

Ei otettu rotaa kun ystäväpiirissä saatu niin pahoja oireita rokotuksesta. Läääkäriystäväni sanoi, että saattaa olla rota tämä tauti kun niin raju ja kestää pitkään. Käsiä ei kovin usein ole vielä pesty saippualla ainakaan, ehkä pitäisi jo aloittaa, mutta ei siitä kyllä käytännössä ole varmaan vielä kovin paljon hyötyä, kun lapsi pistää tosiaan kaiken koko ajan suuhun. Tämä tauti tuli ehkä kerhosta jossa oltiin viime viikon pe, su alkoi tauti. Mutta hyvä idea opetella käsien pesuun jo ajoissa!

Nyt olen tosiaan imettänyt öisinkin sen nelisen kertaa, kun lapsi on kipeä ja kuivunut jossain määrin. Meillä taitaa olla uusi unikoulu tiedossa kunhan tauti hellittää. EKa meni kyllä niin hyvin, etten ole asiasta kovin huolissani. Ehkä riittää yksi yö, että poika muistaa mistä oli kyse.

Millainen taaperokärry kantsiis hankkia? Onko niissä eroja? Meillähän ei vielä yhtään oteta askelia, mutta jos ostaisi jo varuiksi. Joissain on kait joku hidaste, en haluaisi että poika lentää samantein nokalleen. Onko sellainen ylipäätään järkevä hankkia? Taitaa olla mielipiteitä puolesta ja vastaan.

Mä olen täällä jo miettinyt tulevia yksivuotissynttäreitä. Vaikea päättää ketä kutsuisi, ihan lähipiirin (sukulaiset) vai omia vanhoja ystäviä vai äitiystäviä. Kaikki ei lapsineen mahdu millään. Millaisia juhlia muut ovat ajatelleet?
 
Tuulis voi teitä :( Kovasti jaksamista ja toipumista pienelle siellä!

Kyllä teilläkin varmasti kohta aletaan liikkua kunnolla, toiset vaan on näissä asioissa rauhaisammin eteneviä :) Olen kuullut sellaisistakin vauvoista, jotka kymmenen kuukauden iässä edelleen pötköttelevät tyytyväisinä selällään. Mikäs kiire tässä, vaikka ymmärrän kärsimättömyyden :)

Meillä on tänään synttärit :heart: Pienet juhlat, pelkästään meidän molempien perheet kutsuttu. Ei ole oikein tilaa eikä astioita isolle porukalle, ja tulisi sitten heti niin isot juhlat, että menisi aika mahdottomaksi. Siksi helpompi pitää näin. Ja tytölle varmasti riittävästi säpinää, kun molempien vanhemmat ja sisarukset tulevat. Täytekakku on koristelua vaille valmis ja mokkapaloista puuttuu kuorrute. Tyttökin saa maistaa vähän täytekakkua.

Maito me käytämme nyt tavallista rasvatonta maitoa pelkästään. Pari viikkoa käytimme sekaisin korviketta ja maitoa, mutta nyt mennään jo tavallisella maidolla. Helpolla ollaan päästy, ei mitään oiretta mistään ruuasta tai muutenkaan. Pieni flunssa oli tytöllä viime viikolla, mutta nyt enää nenä vähän valuu.

Me aloitamme ensi viikolla tytön kanssa muskarin ja myöhemmin keväällä mennään värikylpyyn. Ihanaa aikaa tämä!

Pilkku_ ja typy 1-v. sekä uusi pieni rv19.
 
Tuulis, tosi kurjalta kuulostaa toi vatsatauti! :( Meillä ei onneksi oo ollut, mutta korvatulehduksia on nyt ollu useampi ja seuraava jos vielä tulee lähiaikoina niin sit saadaan lähete korvalääkärille. Taaperokärrynä meillä on tommonen Plaston muovinen, mun vanha, ja hyvin on pelittäny. Alkuun kun tyttö alkoi sen päälle ymmärtää, niin laitoin jotain kirjoja kyytiin painoksi, mutta muutaman päivän päästä otin ne pois eikä ole kertaakaan kärryn kanssa kaatunut vaikka onkin tyhjänä köykäinen. Nyt niihin on kiva varastoida leluja ja kuskata ympäriinsä. Noi muoviset on siitä kivat, että ne voi viedä vaikka ulkoleikkeihinkin kesällä, eikä sisällä niistä jää ainakaan seinään mitään jälkiä vaikka törmäisi vauhdillakin. Niistä puisista oon kuullut että on tullut joillekin jälkiä seiniin.

Meillä myös ollaan koitettu harjoitella tuota potalla käymistä, mutta ei ainakaan vielä kovin vahvalla menestyksellä. Yhden pissan on sinne tehnyt kokonaan, ja yhden puoliksi, kun potalta noustuaan kyykistyi lattialle pissalle ja ehdin kesken kaiken nostaa takas potalle :p Nyt tuo sentään jo suostuu siinä istumaan jonkun aikaa kirjan kanssa, mutta ilmeisesti sit mulla on vaan aina väärä ajoitus.
 
Heipä hei kaikille!

On taas unohtunu kirjotella...

1-vuotis neuvolassa meijän ukkeli oli 71,2cm pitkä ja painoo oli 9100g, täytti siis jo viime kuun 17. päivä ja sillon oli neuvolakin. Meillä vietettiin juhlia koko viikonloppu perjantai-iltana kävi ekat vieraat ja viimeset sunnutaina. Ei ois oikein sopinu kaikki yhtä aikaa vaikkei loppujenlopuks niin kauheesti porukkaa käynykään. Minä kutuin synttäreille vaan minun ja miehen vanhemmat ja sisarukset sekä tietysti "kummit" ja pojan isomummin. Tuntu poika olevan mielissään, kun oli porukkaa koko viikolopun :) Toinen isomummi asuu valitettavasti senverran kaukana, että häntä en ees kuhtunu, pitää käyä häntä taas kattomassa pojan kans tässä kevään/ kesän aikana.

Täälläkin poika alko ottaa ensimmäisiä askeliaan vime viikon lopulla ja kiipeilee kyllä lelujen, koiran ja minkä päälle vaan sattuu pääsemään. Hampaita on nyt ylhäällä neljä ja alhaalla kaks. Sanoista tuli ensimmäisenä ne äiti, ei ja isi, nyttemmin usein tulee myös kiitos, ottaa ja anna sekä kissan ja koiran ääntelyä matkii paljon, myös lähes unissaan :) Sunnuntaina olin ottamassa häntä sohvalta syliin, niin tokas mulle vaan: "ei saa ottaa", olinpa vähän hölmistyny hetkisen :confused:

10-kk neuvolassa terkkari sanoi meille, että sitä pottailua voi rueta pikkuhiljaa opettelemaan ja joulukuun alusta on sitä sitten kokeiltu vähän vaihtelevalla menetyksellä.
 

Yhteistyössä