Helmivauvat 2010

Pähkämölle nopeasti kommentti ennen nukkumaan menoa..käsittääkseni ei ekalla kerralla voi tietää onko ampiaisen pistokselle allerginen..vasta toisella kerralla sitten näkee,kun on jo saanut allergeenejä(?) ..meidän esikoistakin pisti tänään amppari käteen ekaa kertaa ja tästä syystä hieman googlettelin ja ilma kävi tuo,että seuraavasta pistoksesta vasta mahdollisen allergian näkee.

Huomenna aamulla lähdetään kohti tallinnaa ja riikaa... saas nähdä kuinka reissu kahden apinan kanssa sujuu :whistle: :D
 
Vaatteista kirjoitan nopeasti. Meillä 68 cm tuli käytettyä hyvin nopeasti ja ovat melkein kuin uusia... Ensinnäkin oli nämä helteet, kun oli 68 vuoro ja nyt toi koko alkaa oleen pojulle pieni. Ollaan jo siirrytty 74 cm. :'( :heart: Yks päivä just laitoin pieniä vaatteita (62 cm) pois; nuuhkin ihanaista vauvan tuoksua ja itkin haikeana... Liian nopeasti aika kuluu!

-mervi-elina ja poju 6 ½ kk
 
Onpas ihanaa kun välillä sataa! Virkistävää! Vaikka taitaa ulkoilut jäädä tänään vähiin jos koko päivän noin satelee.

Täällä poika harjoitellut viime yönä oikein toden teolla vatsallaan nukkumista! Ensin heräili 1-1,5h välein itkemään, kun oli unissaan kääntynyt vatsalleen. Aamuyöstä nukkui kuitenkin jopa pari tuntia vatsallaan. Sitte alkoi kuulua kovaa kahinaa ja siellä poika tunnin vielä kiehnas tosi levottomasti. Sit ku kunnolla heräs, niin syy selvis. Poju oli ottanu ite sängyn päädystä tutin ja sen kanssa touhottanut siellä hyvän tovin.. :D
 
mie laitoin pinnasängyn patjan alle viltin rullalle niin se vähän esti tyttöä pyörimästä eikä päässy leikkimään peitolla.meillä itketään mahavaivoja taas!!!johan siinä oliki kuukauden tauko :/ tai ainakin uskoisin että mahaa koska kakka on vihreää ja kovaa..
 
Pikaisesti vaan kirjoittelen.

krisu näin se tosiaan on, että ekalla kerralla ei voi tietää vielä, onko allerginen!

Tytöllä ääni ihan painuksissa. Ei kuitenkaan ole yskää tai flunssaa ja hengitys ihan normaalia, niin seurailen tilannetta.

Huomenna onkin 5kk neuvola. Kyselen sieltä lihojen aloituksesta, niin päästään mekin aloittamaan lihat. Millä lihoilla ootte aloitelleet ja miten on vauvojen mahat kestäneet?
 
Wiiru ja tyttö :hug: Joko syötte soseita? Jos vaikka luumua...

Meillä ei sitten millään suostuta olemaan paikoillaan syötäessä. Ja istua pitää. Kokosin sitten eilen tuon syöttötuolin ja laitoin sellaisen pehmusteen. Meni ruokailu oikein hyvin, mutta ajattelin että onkohan liian pieni siihen kun itsekseen ei osaa vielä istua. Tukien kyllä. Mielipiteitä! En kyllä muuten ajatellut siinä istuttaa, mutta jos pari kertaa päivässä noiden soseiden syönnin ajan. Katson tänään tarkemmin, että missä asennossa se selkä onkaan. Jos ei suorana niin pitänee keksiä jotakin muuta tuon syöttötuolin sijaan...

Sarina ja Eva 5 kk
 
Täällä on alettu nukkumaan 10-11 tunnin yöunia yhdellä syötöllä!!! Aivan huippua, pitää nauttia tästä nyt, ikään ei saa kuitenkaan luottaa seuraavaan yöhön :hug: :)
Päiväunetkin hieman säännöllistyneet, usein vain kahdet, mutta 2 tunnin päiväunet, joskus aamulla tai illalla lisäksi puolen tunnin tirsat
 
Huonosti nukuttu yö takana. |O Juuri kun pääsin sanomaan, että meillä nukutaan hyvin. :LOL: Toivotaan, että ei jää tavaksi.

Me aloitimme broilerilla ja masu kesti hyvin. Tänään maistoimme sosetta, jossa kalaa. Voisi sanoa, että neiti rakastui kalaan. :heart:

Vaatteissa käytämme kokoa 62cm, eikä näytä vielä pieneksi jäävän vähään aikaan. Meillä kun on tällainen pikku-kirppu. Nyt kun puhuitte vaatteista sun muista, niin aloin jo miettimään talvihaalarin kokoa. :LOL:
 
no nyt tuli meille eka kuume, eilisestä rokotteesta ilmeisesti. :(
eilen pojan herättyä päiväunilta, hän oli kuuman tuntuinen, ja vähän itkuinen. mittasin kuumetta, jota ei silloin ollut ja annoin supon kuitenkin kun ajattelin että ehkä jalkaa särkee. lähdimme mummolla käymään ja serkku mainitsi sielä että pojan pää on aivan kuuma kun oli hänen sylissä. ajattelin että on hikinen kun olin tosiaan sen kuumeen mitannut ja suponkin antanut enkä enempää kiinnittänyt huomioo asiaan. yöllä heräsin kun poika nukkui vieressä ja oli aivan kuuma, mittasin 39,2. mies oli minulle vihainen kun en tajunnut mummon luona pojan kuumetta vaikka serkku sanoi asiasta :ashamed:
yö meni suht koht hyvin kuitenkin, poika ei oikein jaksanut syödä edes ja huolissaan olin saamastaan nesteesä, kun ei juo pullostakaan vettä. annoin siis toisen supon yöllä ja nyt aamulla taas kuume 39. vaisuna poika ollut muttei muuten tuskainen eikä itkuinen, ruoka ei maistu. nyt nukkuu raukka. mietin että kun sanotaan että pitäisi vähillä vaatteilla kuumeessa pitää, niin kauheeta tehdä niin kun itsellä ainakin kauheen kylmä kuumeessa ja olis kauheeta veilä palella ilman peittoja ja vaatteita. mitä pitäis panna päälle? ja mikä kuumetila on kun kannattaa antaa lääke ja mikä sellanen ettei välttämättä vai annetaanko aina? nuo kuumeet siis pyllystä mitattuna.
ikuisuus, me aloitettiin toissa päivänä possulla, hyvin pieni määrä kasviksen sekaan ja hyvin on masu kestänyt.
celia ja sairas poika
 
celia81 kuumelääkkeen voi antaa kun yli 38, jollei johdu jodstain muusta(liikaa vaatetta, juuri leikkinyt, tms). Ota rohkeasti vaan vaatetta pois, vauvoilla ei toimi vielä tuo lämpösäätely samaten kuin meillä aikuisilla, mutta vältä vetoa. Täälläkin oli kuume silloin korkealla kun oli se pissatulehdus, käskivät pitää leppoisilla vaatteilla tai pelkällä vaipalla ja suppoahan sai antaa useamman päivässä.

:hug: jos täällä vauva kitisee niin mies kysyy ekana että "mitä sä oot taas syöny", vaikka syy on useimmiten se kuuluisa väsymys tai nälkä.
 
Miehet! :kieh: Mitenkään yleistämättä :whistle: Meillä mies saisi mielestäni vähentää tuota x-boxilla pelaamista ja olla enempi tytön kanssa. Eilen sitten tehtiin sopimus, että töiden jälkeen ( pääsee aina yhdeltä ) saa pelata pari tuntia ja sitten on tunnin tytön kanssa jolloin äiteellä taasen vapaata. Saas nähä kuinka toimii...

Meillä halutaan pitää tuttupullosta itse kiinni, joten menin ja ostin neidille oman nokkamukin. On tarkoitettu 6kk eteenpäin. Vettä ajattelin, että saapi siitä juoda itse. Taitaa olla noita turhia härpäkkeitä, mutta ostinpa kuitenkin. Tänään sitä kokeiltiin ja kivastihan se meni. Joskin juomisen lisäksi totta kai piti myös syödä mukia. Laitoin tohon pari kuvaakin...

http://www.aijaa.com/v.php?i=6440356.jpg

http://www.aijaa.com/v.php?i=6440361.jpg
 
Olipas sarina13 kivoja kuvia. Meilläki pojalla nokkamuki, mut ei oikein vielä siitä osannut juoda. Tai sitte johtui siitä että sisällä oli vettä, se kun ei pojalle oikein maistu. Tuttipullosta kun antaa velliä, poju pitä siitä kiinni ja "säätelee" itse, miten paljon ja nopeasti juo. Eli työntää käsillä pullon pois jos velliä tulee liian kovaa vauhtia ja vetää taas takasi ite suuhun.

Olipas uuvutustaistelu, et sai pojan päikkäreille! Ei nukahtanutkaan tissille mut mun viereen silittelemällä sitten lopulta ja siitä nostin omaan sänkyyn. Kauan se kesti ja itkua riitti. Pitää nykyään niin taistella unta vastaan! Pitäis kyllä muutenki päästä tuosta tissille nukahtamisesta jo eroon. Mies edelleen nukuttaa heijaamalla, siitä pitäs kans päästä eroon, mutta vaikeampihan miehen on nukuttaa, kun ei voi tissiä tarjota... :D

Onnea kaikille joiden vauvat nukkuu yöt hyvin!!! Alkaa jo tuntua siltä, et meillä ei ehkä nukuta koskaan...ku nyt haittaa tuo vatsalleen kääntyminen niin seuraavaksi varmaan ryömimään oppiminen...no, nyt alkaa kuulua ähinää, poika heräilee päikkäreiltä. Hei taas hetkeksi! =)
 
sarina13, meillä poju kokeili pari viikkoa sitten nokkamukia. Halusi tietty itsekin pitää mukia kädessä ja iloisesti kaatoi kaikki vedet itsensä ja äitin päälle. Oli vaan sellainen tilanne, että nauratti! Onneksi oltiin kotona ja keittiössä on laattalattia... Muissa huoneissa meillä on laminaatti! :heart:

-mervi-elina ja poju 6 ½ kk
 
Meillä oltiin kasvettu kuukaudessa taas paljon.
5kk mitat: 7250g ja 66,5cm, kesälakin koko 44,5cm
Kuukaudessa oli tullut painoa melkein 900g, kun aloitettiin soseet neuvolan suosituksesta jo 4kk iässä. On se ruoka maistunutkin, huuto tulee jos ei kerkeä lapioida sosetta suuhun tarpeeksi nopeasti :D

Varpaat on löytyneet ja niitä maistellaan, nyt kun on lämpimät kelit eikä tarvi potkareita tai sukkia, niin varpaat on aina suussa.

Uimassakin poikanen kävi järvessä kun oli helle. Ihan ilkosillaan mentiin (no oli äitillä uikkarit..) ja siellä vasta olikin hauskaa! Pikkuhiljaa kastauduttiin, ensin vähän varpaita ja lopuksi siellä ihan polskittiin. Poika potki vettä ihan kuin olisi ennenkin ollut uimassa vaikka eka kerta oli. Hymyili ja nauroi ääneen. Uinnin jälkeen maistui sitten päikkärit kun oli viileä olo.
 
Heippa taas kaikille

Nyt tämä mamma tarvitsisi hieman neuvoja ja apuja. Meillä on tähän asti poika nukutettu meidän sänkyyn, josta olen sen sitten siirtänyt omaan pinnikseen nukkumaan kun olen itse mennyt nukkumaan. Mutta nyt kun osaa pyöriä ja hieman ryömiä niin meidän sänkyyn nukuttaminen ei enää onnistu, koska varmasti tippuisi sieltä alas.
Nyt ollaan kahtena iltana yritetty nukuttaa omaan sänkyynsä. Tehty kaikki iltatoimet kuten ennenkin ja puhuttu, että nyt mennään nukkumaan. Poika ollut hetken sängyssään ja aloittaa armottoman huudon. Huutaa kurkku suorana ja ei auta silittelyt, tutin laitot ja sivelyt vaan huuto oikein yltyy. Syliin nostettaessa rauhoittuu, mutta kun lasken takaisin niin aloittaa huudon vaikka olisi jo melkein unessa ja joskus huuto alkaa jo ennen sänkyyn laskemista. Eilen illalla kuuntelin huutoa n. 1½h ja kaikkien kommervenkkien ja rauhoitus yritysten jälkeen totesin, että valvo sitten ja hain pojan alas leikkimatolle pötköttämään. Pötkötteli siinä n. vartin ja sitten halusi syliin. Sylissä silittelin ja pidin samalla kun katsoin itse telkkaria. Sylissä oli ehkä n.10 min ja vein sitten omaan sänkyyn ja sinne nukahti ilman mitään huutoja tai muita ja silmät oli vielä auki kun laskin sänkyyn ja toivotin viimeisen kerran hyvää yötä.
Mietinkin tässä, että onko ihan hullu ajatus alkaa lukemaan näin pienelle iltasatua eli olisi sylissä kun luetaan ja samalla silittelisin ja sitten koittaisin laittaa nukkumaan?

Joku kyseli vauvoista ja koirista. Meillä täällä tällä hetkellä on kolme kääpiökoiraa eli pieniä kavereita. Kaikki ovat todella hyvin suhtautuneet vauvaan. Hieman pelottaa se, että kun poika alkaa kontata ym. että kuinka tuo vanhin koira suhtautuu, sillä on joskus antanut ns. varoitus näykkäisyjä kavereiden lapsille, kun ovat kovasti yrittäneet retuuttaa tai tulleet vauhdilla kohti. Mutta uskoisin asian olevan nyt ns. erilainen koska kumminkin ovat koko ajan tekemisissä. Hieman myös jännittää, kun yksi koirista on tällä hetkellä kantavana ja pentujen olisi tarkoitus syntyä elokuun lopulla, että kuinka poika suhtautuu pieniin pentuihin ja kuinka antaa niiden olla rauhassa :)

Mutta nyt on mentävä ottamaan tuo ryömijä kiinni, kun on kohta tv-tason alla :)
 
Terveiset 5kk neuvolasta, jossa käytiin aamupäivällä. Typy on 6845g (4kk 6120cm) ja 62cm (4kk 60,3cm). Paino menee yläkäyrillä ja pituus alakäyrillä. Th sanoi, että lihat voi aloittaa oikeastaan millä tahansa mut broileri on aika lempeä vatsalle. Ostettiin sit broilerin jauhelihaa ja teen siitä ja kasviksista Saanalle sosetta. Ei saatu kuin rotarokote kun ollaan siinä pneumokokkitutkimuksessa ja mennään rokotetutkimusklinikalle mahd. ensi viikolla ottamaan se tutkimusrokote sekä yhdistelmärokote. Mut on mulla iso ja reipas tyttö, kun ei itkenyt koko neuvolakäynnin aikana ollenkaan. On mielessä nekin ajat, kun koko talo raikas kun käytiin neuvolassa, siitä asti kun astuttiin sisälle siihen asti kunnes päästiin ulos...

Pähkämö rentouttavaa ja mukavaa mökkeilyä!

NuuNuu minkä takia olis hölmöä tämän ikäiselle lukea, jos se rauhoittaa? Me ei olla vielä mitään varsinaista unikoulua aloitettu, välillä menee just noin niin kuin teillä että sängyssä raivotaan hulluna, mutta silloin on yleensä joko liian väsynyt tai ei vielä riittävän väsynyt. Monesti nukahtaa vellipullolle ja joskus jää vellin jälkeen vielä pyöriskelemään ja nukahtaa aikanaan. Kai tossa "unikouluttamisessa" tärkeintä on vaan johdonmukaisuus, että lapsi aikanaan hoksais jutun juonen. Jos lipsuu, niin lapsi taas oppii, että tarpeeksi huutamalla pääsee makkarista pois. Näin oon ainakin käsittänyt?

Ihanaa, kun ootte vieneet lapsosia järveen pulahtamaan! Mä en jotenkin ole raaskinut viedä, tyttö on aika tarkka kylpyveden lämpötilasta niin huutais varmaan kurkku suorana, jos koittaisin järviveteen uittaa...

Minäkin oon miettinyt, että vois jossan vaiheessa ostaa nokkamukin ja kokeilla sitä. Tai ajattelin sellaista mukia, missä on se venttiili, että juomaa tulee vaan imemällä. En sitten tiedä, onko sellanen huono, kun toimii vähän samoin kuin tuttipullo? Et pitäiskö vaan ostaa kylmästi ihan oikea nokkamuki josta tulee juomaa kaatamalla. Mutta täytyy pohtia sitä, nyt kokeillaan eri soseita ja muuta, niin otetaan se muki myöhemmin, niin ei tuu liikaa uutta liian nopeasti. :)
 
Eipäs oo kerinny täälläkään käydä pitkään aikaan kirjottelemassa tai edes lukemassa juttuja.

Ollaan oltu kuukausi pois kotoa reissun päällä. Vähän mökkeilemässä ja sitten mummolassa maalla. Kannatti kyllä olla vähän muualla kun sai opetettua tytön yösyömiseltä pois kokonaan. Me alotettiin loman aikana syöttämään sille apteekin maitoa kun testit näytti siltä että vois olla maitoallergiaa. Sen jälkeen tyttö ei enää suostunut syömään tissiä ja päätin lopettaa myös yösyötöt kun se heräs vaan pari kertaa yöllä ja vähäinen maito riitti, että sai unen päästä kiinni. Kyllä sitä jaksaakin taas paljon paremmin päivät kun ei tarvi enää yöllä valvoa. On ihan kun toinen ihminen. :)

Bataatin lisäks meillä syödään jo puuroakin ja hedelmäsoseita. Tyttö syö kun hevonen ja silti tuntuu, ettei painoa oo tullu varmaan kun just ja just kuuteen kiloon asti. Maanantain 5 kk neuvola oikein vähän jänskättää. Meillä on menny kaikki ruuat perunaa lukuunottamatta hienosti alas. Syö kaikkia ihan kun olis aina syönykkin. Sama mitä uutta kokeilee antaa. Tosin ihottuman kans on hankalaa. Toisista ruuista iho alkaa punottaa kovasti heti paikalla. Sitten pitää aina kokeilla jotain muuta.

Ja helteet sen kun jatkuu hohhoijaa.... :)
 
Tänään annoin pojulle raakaatomattia. Mössäsin haarukalla tomaatin hedelmälihaa ja sitten maisteltiin. Kaikki makupalat meni suuhun ja kurkusta alas! ;) Ulkona ollaan ihan suoraan puusta syöty kirsikoita. Annan pieniä paloja suoraan suuhun ja poika niitä imeskelee. :heart:

Kesäisen päivän lopuksi kylvettiin ulkona. :heart:



-mervi-elina ja poju 6 ½ kk
 
Ihana pallero mervi-elinalla :heart:
Meidän pikkumies kävi tänään ekaa kertaa keinumassa. Tuossa omassa pihassa on sellainen tukeva vauvakeinu, jossa on korkea selkänoja ja reunukset. Siinä poika nökötti ja otettiin ihan pikkuisen vauhtia, voi että sitä riemua! Hymy oli korvasta korvaan ja välillä nauroi ihan ääneen.
Toinen selvästi haluaisi jo mukaan kaikkiin isosiskon (2v) leikkeihin mutta on liian pieni vielä... Siskollekin nauretaan usein: kun tyttö jotain höpisee vauvan vieressä, poika alkaa nauraa ääneen. Ollaan niin kavereita :heart:
 
NuuNuu musta kannattaa ehdottomasti lukea pienelle jo nyt, etenkin jos siis siitä on rauhoittumisen kannalta hyötyä. Meillä välillä illalla kun raivotaan jostain syystä, mikä ei tälle äidille ole vielä valjennut, niin lauleskelen tuttua laulua, hyssyttelen ja silittelen päätä. Yritän olla tosi rauhallinen ja kaikki omat liikkeet on "hidastettu". Sitten kun poika rauhottuu eli itku loppuu, olen siinä vielä pienen hetken ja sitten menen pois. Jos itku jatkuu, niin sama rumba uudelleen, mutta ei kovin montaa kertaa tarvii käydä kähisemässä. Jokatapauksessa, toivottavasti helpottaa meininki pian.

Rokotteiden jälkioireet huolestuttaa. Saimme maanantain neuvolassa kolme rokotusta, pneumokokki ja toinen piikki sekä suun kautta rotavirus. Poika oli todella itkuinen ja kipeä ekan illan ja yön, itse en saanut ollenkaan nukuttua, mutta poika onneksi ainakin vähän. Viime yökin oli hankala. Toisessa pistoskohdassa on selkeä iso patti, en ole uskaltanut kovin lujaa painaa, mutta selkeästi aristaa. Sama kohta oli vielä eilen ihan punainen, nyt punoitus mennyt pois. Aiemmista rokotteista ei ole tullut kertaakaan kuumetta saati tuollaista kovettumaa. Onko muilla kokemuksia?

Ihana kuva mervi-elinalla! Meilläkin pidetään ammeen laidasta kiinni ja välillä polskutellaan oikein kovasti! :)
 
Jadel meillä tuli yhdistelmä- ja tutkimusrokotteesta viimeksi tuollaiset samanlaiset oireet. Tänään neuvolassa terveydenhoitaja sanoi, että jos ekalla kerralla saa oireita, niin todennäköisesti seuraavalla kerralla saa voimakkaammat oireet, kun elimistössä on jo ekasta rokotteesta vasta-aineita, niin elimistö hyökkää vielä kahta kauheammin rokotetta vastaan. Uskoisin olevan ihan normaalia, meillä rokotteiden jälkeen itkettiin kolme päivää jatkuvasti sydäntäsärkevästi, ikään kuin tyttö olisi ollut todella kipeä ja kosketusarkakin ja kuumetta oli koko sen ajan lähemmäs 39 astetta. Ei ollut mukavia päiviä, mutta ohi meni. Ja samanlainen pahkura oli meidänkin tytön reidessä. Jaksamista sinne pojan rokoteoireiden kanssa! :hug:
 
meille tuli eilen ensimmäinen hammas läpi :heart: :heart: tuliko teille nuo reaktiot siis siitä normaali rokotteeesta vai siitä pneumokokki?me ei olla osallistuttu mihinkään tutkimuksiin.ainoastaan se rotarokote menee ylimääräsenä.
 
Mies on kesälomalla, joten kiirettä täälläkin :)

Olimme lomareissulla viikon verran ja kaikki meni paremmin kuin hyvin. Automatka oli noin 4 tuntia yhteen suuntaan & kerran pidimme pitemmän pysähdyksen. Yöt meni kuin kotona, tyttö nukkui hienosti vaikka olikin vieras paikka.

Tyttö oppi konttaamaan reissulla. :heart: Vauhti ei ole kova, mutta aivan selkeästi konttaa jo paikasta toiseen. Mutta tuntuu, että kehitys menee turhan vauhdilla. Nyt hän sitten yrittää istumaan :ashamed: Mun vauva :heart:

Hampaita kaksi , tulivat suht samaan aikaan. Ylös on tulossa, mutta ei ole puhki. Kuolaaminen vähentynyt tällä erää.

Ruoka maistuu, kohta aletaan lihoja maistelemaan. Kokeilimme neljän viljan puurolla, ei oireita joten puuroa syödään nyt aamuin ja illoin.

Meilläkin tyttö pitää itse tuttipullosta kiinni. Esikoinen ei koskaan oppinut juomaan nokkamukista. Hörpytin häntä sitten kun osasi istua syöttötuolissa, ja hän joi jo oikeasta lasista itse vuoden iässä. Kokeilen tytölle samaa.

Jaahas, ulkoilemaan takaisin. Nauttimaan kesästä ja auringosta :heart: =)
 

Yhteistyössä