* Hoidot KYS 2013 *

Kultaa, onko Primolut pitänyt ne menkat poissa? Suurimmalla osallahan se toimii oikein loistavasti.

ON: Täällä ollaan nyt 3 päivää pistetty Menopuria. On se kyllä aika paljon ikävämpi pistettävä kuin Gonal F... Inhottavaa se annoksen mittaaminen ruiskuun joka päivä ja jostain syystä se pistäminenkin on vaikeampaa. Tuntuu kuin se neula ei menisi ihon läpi. Mies sen pistämisen kyllä hoitaa onneksi.

Vielä ei ole mitään tuntemuksia tullut. Olen onnistunut pyyhkimään viime syksyn IVF-rumban kokonaan mielestäni, kun en muista edes sitä missä vaiheessa ne kasvavat rakkulat alkoivat tuntumaan. Sitten joutuisi taas liikuntaa alkamaan rajoittamaan, mikä oli viimeksikin yksi hermoja raastavimmista asioista tämän hoidon suhteen...
 
Menopuria pistelty 5 vuorokautta ja tänään käyty ultrassa. Oikealla näkyi 8 rakkulaa (10-12mm) ja vasemmalla 4 rakkulaa. Plus paljon paljon pienempiä, joista osa ilmeisesti vielä kehittyy mukaan. Taas tuntui lääkäri hyperiä pelkäävän, kun varsinkin oikea munasarja näyttää niin aktiiviselta. Samalla annoksella (112,5 yks) jatketaan ja perjantaina uusi ultra.
Nyt ne sen liikunnankin sitten kieltivät. Täytyy siis yrittää muistaa ottaa ihan rauhassa.
 
Minäkin käyn täällä välillä kurkimassa että mitä kuuluu. :wave:

Tsemppiä hirmuisesti kaikille hoidoissa oleville ja pitkiä hermoja hoitoja odottaville.

Toivotaan Kultaa että vuoto pysyy pois ja pääsette jatkamaan suunnitelmien mukaan. :)

Marjanalle tsempit. Toivotaan että saalis on hyvä ja hyperi pysyy poissa. Muista juoda paljon. Se ainakin auttoi minulla ja vaikka vessassa saikin juosta jatkuvaan niin hyperiä ei onneksi tullut.

Anastacijalle hurjasti onnea ja tarrasukkia! :heart:
Mahtavuutta! :flower:

Plussatuulia täältäkin puhallellen,
Nuppu ja SuperPähkinäT 19+5
 
Viimeksi muokattu:
Nuppu, kiitos vinkistä. Olen kyllä yrittänyt jo nyt juoda todella paljon vettä ja jatkaa sitä nyt reilusti punktion ylikin.

ON: Eilen ultrassa näkyi oikealla puolella yhteensä 12 rakkulaa, joista 10 oli 19-22mm ja pari pienempää (ja lisäksi jotain vielä pienempiä) ja vasemmalla puolella 7 rakkulaa, jotka ei olleet ihan yhtä suuria kuin oikealla puolella. Eli yhteensä kirjasivat 19 rakkulaa papereihin. Vasen puoli on ollut jostain syystä laiskempi rakkuloita tekemään.

Menopuria pistin vielä eilen 112,5 yks ja tänä iltana sitten Pregnyl ja maanantaina punktio. Jännittää kyllä kovasti! Edellisen kerran meni punktio ja toipuminen ihan hyvin. Mutta jotenkin tuntuu, että nyt eivät ole tämän lääkityksenkään suhteen niin varovaisia. Viimeksi rakkulat eivät olleet näin isoja ja silti Pregnylin annoskin vielä puolitettiin hyperin estämiseksi. Nyt käskivät laittaa sen pistoksen ihan kokonaan. En minä heidän ammattitaitoaan epäile, mutta jännittäähän tämä silti. :D

Onko muilla ollut valkovuotoa tässä vaiheessa hoitoa? Minulla on sitä nyt melkoisen paljon, enkä muista, että GonalF:n kanssa olisi ollut...
 
Marjana
Minulla sama homma tuon Pregnylin kanssa. Eka kerralla laitettiin vain puolikas annos mutta rakkulat eivät punktoitaessa olleetkaan kunnolla kypsiä. Toisella kerrallahan mentiin inseminaatiolla (2 rakkulaa) ja kolmannella kerralla koko hoito isommin annoksin (hypeririskillä) ja Pregnyliä tupla-annos = kypsät rakkulat. Toivotaan että tekin saatte kunnon kypsän saaliin ja tsempit vielä maanantaille.
Pidän peukut ja varpaat pystyssä :)
 
Tsemppiä kovasti huomiselle!

Toivon todella, että meidänkin kohdalla heittäisivät varovaisuuden jo pois. Oon kyllä valmis kestämään fyysiset kivut, mutten halua enää miettiä oisko päästy ees siirtoon, jos ei ois menty minimillä kaikesta. Näytän hypeririskille takapuolta omalla kohdallani, raakojen munasolujeni kanssa. Tällä angstilla keskiviikon UÄ odotellessa:D.
 
Marjana, Kultaa ja Nuppu81 Kiitos onnitteluista!
Maanantaina on polilla ar-ultra, näkee sitten onko tämä todellakin todellista :)

Marjana; toivottavasti moni hedelmöittyy ja säästyt hyperiltä.

Hirmuisesti tsemppejä myös Kultaalle!

Ja Nupulle mukavia mahan kasvatus hetkiä :)

Tässä pinossa ei olekkaan juuri nyt paljoa porukkaa.. Mitähän muille kuuluu..?
 
Vuoto alkoi kiltisti maanantaina, kuten pitikin. Puoli päivää meni sängyssä makoillen, oli aikas kivuliasta. Vissiin johtuu siitä, kun siirrettiin... Kaikki siis sinänsä ihan ok ja huomenna eka käynti UÄ:ssä... Ja siitä se taas lähtee. Mutta meillä kotona on erittäin kireä tunnelma. Tosi stressaava kevät ollut muutenkin mulla ja sitten tää hoito tuntuu olevan nyt aika kova pala.
 
Tammuska: Tsemppiä punktioon! Miltäs rakkuloiden kasvu on vaikuttanut?

Kulta: Hienoa, että kroppa totteli Primolutia noin hyvin. Toivottavasti saatte kotoa kireyden kadotettua jollain konstilla. Yhteinen hyvä aika on kuitenkin tärkeää myös tämän projektin läpikäymiseksi. Voimia teille molemmille!

ON: Juuri soittivat labrasta, että 8 munasolua oli hedelmöittynyt. :) Pelottaa olla iloinen edes tästä onnistumisesta. Huomennahan sen sitten kuulee moniko niistä on jakaantunut. Viimeksi kävi katoa tässä vaiheessa ja vain 4 alkiota lähti jakaantumaan, eikä nekään kovin tehokkaasti. Toivottavasti se lääkkeen vaihtaminen nyt auttoi tähän ongelmaan. Siirto olisi sitten huomenna...
 
Marjana: Toivottavasti katoa ei ole käynyt ainakaan pahasti. On tosi inhottavaa, kun ensin iloitsee hedelmöittyneistä munasoluista ja sitten jo seuraavana päivänä tuleekin huonoja uutisia!

Omaa napaa: Tänään ultrassa käyty. Lupa aloittaa Menopur tänään saatu. 225 IU menee nyt ainakin ensi maanantaihin asti, jolloin seuraava UÄ. Lääkäri (KR) ehdotti kahden alkion siirtämistä. Sopii kyllä ilomielin meille, jos vaan saadaan siirrettävää tällä kertaa...
 
Kulta: Noniin, kuulostaa hyvältä! :) Eikö tuo nyt jo vähän vaikuta siltä, että jättävät turhaa varovaisuutta pikkuisen pois?

ON: Siellä se on kyydissä! Meidän oma alkio. :) Siirrettiin 4-soluvaiheessa ja siirto meni oikein hienosti. Ja nyt kaksi viikkoa piinaa siitä tarraako se kaveri kiinni.
Ja kaikki loput 7 alkiota meni pakkaseen! Pari hitaammin jakautuvaa siellä oli, mutta joka tapauksessa kaikki selvisivät tähän päivään ja pakkaseen. Ihan hurjaa! Eihän se tietenkään takaa sitä, että ne sieltä ehjänä selviäisivät ulos, mutta se on sitten sen ajan murhe.

Munasarjat oli 8cm:n kokoisia ja hyperin riski on edelleen. Käskivät ottaa rauhallisesti ja juoda paljon. Toivottavasti siltä hyperiltä vältytään. Ainakin tällä hetkellä olo on hyvä.
 
Täällähän on kohta joillain jännät paikat!

Meidän pitäisi sinne PAS:in mennä, mut kun menkat ei ala :/ Maanantaina olis pitänyt alkaa, mut ei kuulu eikä näy. Eihän siinä muuten mitään mut 13.5. alkaa työreissu, jota en voi siirtää ja josta en voi jäädä pois. Et jos ei huomenna ala, niin sit ei varmaan kannata enää yrittää seuraavaan kiertoon. Sithän se menee jo kesäkuulle, jos ees ehtii ennen kesäsulkua. Ja jos se hoito epäonnistuu, niin ei varmaan ehdi enää tänä vuonna! Ja meillähän ei oo ikinä yksikään alkio selvinnyt edes sulatuksesta. Ai mitenni pessimistisin tunnelmin...
 
Marjanalle tsempit piinapäiville!

Ciram: Tympeetä, jos noin venyy :(

Tammuska: Jospa ne kaikki neljä jatkaa kehittymistä moitteetta.

Tänne ei ihmeempiä. Tänään vasta kolmas pistospäivä, että eipä kai tässä vaiheessa vielä kuulukaan olla kovin tuntemuksia.
 
Ciram: No voihan itku! Alkoiko ne menkat? Auttaisiko, jos vaikka Teroluteilla käynnistäisi vai ehtiikö siltikään?

Milloin tuo kesäsulku muuten on? Onko siitä ihan virallista tietoa jo? Minäkin nimittäin mietin, että jos tästä kierrosta ei plussaa, niin ehtisikö yhden PAS:n tehdä ennen kesäsulkua.

Kulta: Onko pistäminen sujunut hyvin? Minullakaan ei Menopurista tullut mitään tuntemuksia vielä ensimmäiseen UÄ:een mennessä, mutta silti rakkulat oli jo sen verran isoja, että liikuntaa olivat heti kieltämättä.

Piinapäiviä elellään. Flunssan sain vielä riesaksi tässä. Yritän kääntää sen positiiviseksi, että elimistö laskee puolustuskykyään, jotta alkionkiinnittyminen olisi mahdollista. :) Toivottavasti juuri siitä olisikin kyse!
Pitänee kyllä raskaustestejä käydä ostamassa tai tilata. Minun hermot ei kestä odottaa veritestiä ja sen tuloksia. Mieluummin valmistaudun etukäteen jo, jos sieltä ei sitä plussaa tulekaan.

Marjana pp3
 
^Pistelyt sujuu kuin vanhalla tekijällä. Yllättävän äkkiä siihen näköjään oppii, vaikka ennen ensimmäistä kertaa hirvitti. Onnistuu kyläillessä vessassa, autossa jne.

Tänään kävin ultrassa: limakalvo 8mm, hautomon tulokset vielä aikas laimeita: 2 x 10mm ja x kpl 5-7mm. niimpä kasvatettiin vielä vähän Menopur annosta. Keskiviikkona aloittelen sitten jarrut.
 
Kulta: Millois sinulla on seuraava ultra vai oliko jo? Miltä näytti?

ON: Piinapäivät ovat nimensä veroiset. PP 9 käynnissä ja mieliala keinuu toivon ja epätoivon välillä suurella aaltoliikkeellä. Raskaustestejä tilasin jo, koska pakko on testata ennen veritestiä jo. En yksinkertaisesti pysty kesken työpäivän soittamaan sen veritestin tuloksia, jos en ole etukäteen jo varautunut ikävään vaihtoehtoon, jos tämä siihen kääntyy...
Mitään raskausoireitakaan ei oikein voi edes keksiä itselleen, kun nuo Lugesteronit tekee suurimman osan oireista ja loput viikko sitten alkanut flunssa.
 
Marjana: Uskon, että on piinaavaa!

Tänään kävin ultrassa. Ihan hyvältä näytti. Limakalvo oli noin 12mm. Follit oli taas hieman eri tahtiin kasvaneita. Osa jo 18mm, pienimmät noin 13mm ja loput siltä väliltä. Vielä tänään ja huomenna menee Menopur ja jarru. Sunnuntai-iltana 10000IU Pregnyliä ja tiistaina heti aamusta punktioon.

Siirto tulee sitten jo keskiviikkona, kun torstaina luonnollisesti poli kiinni. Jei, pääsisinköhän minäkin jo oikeesti tuonne siirtoon asti:heart:.

Rauhallisemmin kohoitettiin ottamaan ja kyllä tässä jo väkisinkin ottaa vähän rauhallisemmin. Masu ei tykkää ollenkaan, jos teen äkkinäisiä liikkeitä tai liian raskaita juttuja.
 
Kultaa: Toivotaan, että pääset siirtoon asti tällä kertaa. :)

ON: Pöhpöh! Tein aamulla herkän (10mIU/ml) testin ja negaa näytti. :( Menossa siis pp 10. Onko kenelläkään muulla sen jälkeen vielä plussaksi muuttunut? Kuvittelin, että olisi jo näkynyt...
 
Toivottavasti Kultaalla menee kaikki nappiin!

Menkkoja ei vieläkään näy. Nyt myöhässä jo 12 päivää. Testin mukaan (viime ke) en raskaanakaan ole. Jotain hyvää tässäkin, oletettu PAS on vasta työreissun jälkeen. Alkais nyt vaan ne menkat, ja mielellään ennen sitä reissua...
 
Marjana: Voi harmi :(

Punktio ohi. Koville otti (mä olin sitten se, joka tuli itkien punktiosta). 9 munasolua kuitenkin saatiin (huippua!). Nyt jännäilyä huomiseen, olivatko kypsiä ja hedelmöittyvätkö.
 
Ciram: Joko menkat on alkaneet? Tuskallista sitä on niitäkin välillä odotella...

Kultaa: Voi ei, onneksi sentään tuskasta huolimatta soluja löytyi. :) Uteliaana odottelen täällä uutisia hedelmöittymisestä!

ON: Negatesti. Pitäisi vielä lähteä nyt aamulla käymään verikokeessa ja soitella iltapäivällä tulokset. Plääh. Eikö niillä ole mitään keinoja auttaa sitä alkiota kiinnittymään? Turhauttavaa tämä jatkuva odottelu... Mistäs alkaen se kesätauko tänä vuonna lie onkaan...?
 

Yhteistyössä