Hoitajan vaitiolovelvollisuuden rikkominen, miten toimisit?

Viestiketju alueella 'Mitäs nyt? Aihe vapaa' , aloittaja Harmaana, 15.05.2009.

 1. Harmaana

  Harmaana Vieras

  Työpaikassani on työtoveri, joka on läheisen ihmiseni ystävä. Tämä minulle läheinen ihminen viettää aikaansa työpaikalla työtoverini seurana joskus, kun muita ei ole läsnä. Työtoverini on rikkonut suuresti vaitiolovelvollisuuttaan, kun läheinen ihmiseni on työpaikalla ja työtoveri on kertonut hänelle vaitiolovelvollisuuden piiriin kuuluvia asioita.

  Minun työmoraalini mukaan tuo on suuri vääryys. Mutta jos otan asian puheeksi johtajan kanssa ja käy ilmi, että olen käräyttäjä ja pahimmillaan työtoveri menettäisi työnsä (onko mahdollista?) saisin isot vihat niskaani häneltä ja läheiseltä ihmiseltäni (sukulainen).

  En kuitenkaan haluaisi, että jos työtoveri jää toiminnastaan joskus kiinni, saisin syitä niskoilleni siitä etten ole vaitiolovelvollisuuden rikkomisesta kertonut. Kun sukulaiseni mielestä tuo on pikkujuttu, mietin mahtaako hän kertoilla niitä asioita vielä eteenpäin, jotka mielestäni kuuluvat työpaikan seinien sisäpuolelle.
   
  #1
 2. The Urpoileva Helmi

  The Urpoileva Helmi Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  04.05.2007
  Viestejä:
  7 349
  Saadut tykkäykset:
  0
 3. Manta A

  Manta A Vieras

  Voisiko sille työkaverille vaan vihjata ainakin ens alkuun että yrittää muistaa sen vaitiolovelvollisuuden kun tainnut vähän lipsahdella...
   
  #3
 4. Harmaana

  Harmaana Vieras

  Vaikea uskoa, että vuosikausi talossa ollut henkilö välittäisi siitä, mitä nuorempi hoitaja vihjailisi. Täytyisihän sen olla itsestäänselvää, mitä se vaitiolovelvollisuus tarkoittaa.
   
  #4
 5. Madicken04

  Madicken04 Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  26.11.2004
  Viestejä:
  24 106
  Saadut tykkäykset:
  1
  Sukulaisesi mielestä tuo on pikkujuttu? mahtaisiko olla sitä jos kyse olisi hänen omista, arkaluontoisista asioista joista joku hoitaja kertoisi kevereilleen ja nämä sitten eteenpäin... :/

  Jaa-a. Jos kyseisten ihmisten aknssa keskusteleminen ei auta niin voisiko kertoa pomolle ja pyytää että tämä ottaisi asian puheeksi niin ettei sinun osuutesi tule selville? Tyyliin vaikka että on kuullut tiettyjen asioiden leviävän talon ulkopuolelle jne.
   
  #5
 6. Vierailija

  Vierailija Vieras

  Tein ilmoituksen suoraan johtavalle lääkärille. En voi hyväksyä millään lailla, että työpaikalla jonkin kaverit tai tutut viettävät vapaa-aikaansa. Kuinka se yleensä on mahdollistakaan kun aina valitetaan hoitajien vähyydestä?
   
  #6
 7. vieras

  vieras Vieras

  Voihan sitä pomoa pyytää ottamaan asia esille muistutuksena, ei noon että on jotakin kuullut.
  Vaikkapa osastokokouksen aiheeksi näin: Kesälomien aikana on paljon sijaisia, ja muistuttaisin kaikkia vaitiolovelvollisuudesta....
   
  #7
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti