** HUHTIKUISET 2010 **

Sapfo ja Sonjasusanna, :hug: repeämien johdosta.
Itselläni tosiaan oli sektio, sitten tuli se kohtutulehdus, jälkitarkastuksen jälkeen päivystyksenä kaavinta, jossa kohtu puhkesi vatsaonteloon. Ja mikä ironisinta, kohtu ei ole vieläkään tyhjentynyt! :$ Nyt siis jatketaan odottelua kk verran, jonka jälkeen mahdollisesti uusi kaavinta, jos kohdussa edelleen tavaraa. Seksistä voi vain haaveilla, vaikka 9,5vk synnytyksestä jo kulunut. Vauvakuulmetta ei todellakaan ole, en enää ikimaailmassa uskaltaisi ruveta vauvantekohommiin! Eipä sillä, ei tässä aivan heti edes saisi mitään tehdäkään, mut ilmeisesti raskauslupa olisi puhkeamisesta huolimatta. Toisaalta on välillä jotenkin haikea olo, kun tämä nyt on se toinen ja viimeinen lapsi, mutta en enää todellakaan uskalla ruveta tähän puuhaan, eli nautitaan nyt näistä yöheräämisistä ja oman ajan puuttumisesta ihan kunnolla. :kieh:

Meillä ei ole rytmiä vieläkään: vauva nukkuu miten sattuu ja syö kaiket muut ajat. Kovasti seurustelee, jokeltelee ja naureskelee. Tällä viikolla oli 2kk neuvola ja tyttö oli 5,7kg ja 60,2cm eli hyvin kasvaa rintamaidolla. Muutaman kerran viikossa annetaan yöllä yksi syöttö pullosta korviketta, että saisin nukkua hieman pidemmän pätkän. Hormoninäpyt ja karsta vaivaavat täälläkin, edelleen.

Piipa + tyttö2kk
 
Jospa pitkästä aikaa minäkin vähän kuulumisia kirjoittelisin.. :)

Alkuun :hug: kaikille joilla kovia kokemuksia ja etenkin Piipalle paranemisia!


Vauvakuume/ raskauskuume vaivaa täälläkin, vaikka piti olla ihan varmasti se viimeinen niin silti haikeana katselen ihania vauvamasuja (joita tuntuu kaikilla vastaan tulevilla olevan.... |O )
Mutta jos vaikka vielä kuutosen joskus niin ei ihan pariin vuoteen silti.. :xmas:

Unet& syönnit yössä edelleen se nyt aika hyvin vakiintunut 6h putkeen ja sitten 2-3h välillä aamuyö, eli ihan hienosti saa itsekin nukuttua. Nukahtaa edelleen rinnalle, mutta käy kyllä helpolla omaan kehtoon sitten nukkumaan, välillä vähän heijausta.. Vaunuissa ja liinassa nukutaan myös.
Meillä kyllä yöt nukutaan kapalossa, suosittelen sitä ihan kympillä kaikille! B)
Päivällä tissutellaan sitten useammin, mutta kuten aiematkin ei hurjan kauaa tissuttele kerrallaan, vain noin 15-30min usein alle vartinkin mennnään.
Selvästi on jo muodostunut tasaisen epätasainen rytmi, eli ihan selvät pidemmät päivä unet nukkuu tässä puolen päivän-alkuiltapäivän aikaan muuten mennään lyhyemmällä välillä.
Saapa nähdä miten sujuu kun lähdetään kesälomareissuun, miten viihtyy autossa ja kuinka sitten unien käy.. Toivotaan parasta.....

Seurustelee kovasti kanssa, juttelee ja hymyilee.. Onneksi esikoinen (10v) on ihan tohkeissaan hoitamassa vauvaa, on siis kokoajan joku juttelemassa takaisin.. :)
Myös nuoremmat sisarukset tosi kiltisti kohtelee pientä, ei pahoja päähän mätkimisiä.. Toki aina saa kuitenkin katsoa ettei ihan hölmöjä tee, onhan nuo tuplat vasta alle kaksi joten ei voi odottaakaan että ihan ymmärtäisivät kuinka pieni pikkuveli on.. :saint:

Nyt nauttimaan kesäpäivästä.. B)
 
Tänään oli se lääkärineuvola, kaikki hyvin. Ikää 7 viikkoa 2 päivää ja mitat: 60,1 cm 6640g 40cm, eli meidän jättiläinen jatkaa kasvamistaan aina vain! Normaalikäyrillä kuitenkin. Ja jatkuvastihan tuo onkin syömässä, samalla tavalla kuin Fantastic4:llä. Lyhyitä pätkiä, mutta varsin usein. En seuraa kellosta edes yöllä. Saan nukuttua hyvin, kun vieressä nukkuu. Eli aika puoliunisena vauvaa syötän ja nukahdankin useimmiten siihen.

Kuluneen viikon aikana olen saanut päivisin poikaa siirrettyä unille vaunuihin tai sänkyyn tuolla maalla ja on nukkunutkin itsekseen jopa puoli tuntia. Mutta tänään ennätys! Siirsin koppaan, ja pelkäsin pahinta, kun ei vaunuja saa tänne ylös asuntoon. Ei siis heijausta. Mutta on jo nukkunut tunnin itsekseen! Aikaisemmin heräsi aina hyvin pian siirrosta. Nyt soi taustalla radio hiljaa, voisiko se rauhoittaa sitten...

Rota-rokotteen menin ottamaan, kun ei pokka kestänyt vastaan tappelemista ja ne niin itsestään selvästi rupes sitä antaa :ashamed: Nyt on huono omatunto, koska oikeastaan en sitä olisi halunnut. Nyt toivon, ettei käy huono tuuri, ettei saa jotain toista tautia tuosta. Hyvin pieni riskihän siihen kyllä onkin.

Vauvakuume ei ole varsinaisesti, mutta haikailen koko ajan, kun tuo kasvaa. Samalla se kasvu on ihanaa. Ristiriitaisia tunteita. Ja mietinkin toki seuraavaakin jo. Parin vuoden ikäero voisi olla kiva, eli jos vuoden päästä rupeaisi seuraavaa tekemään :D
 
Neuvolalääkäri meilläkin tänää. Tyttö 7vko1pv.
Mitat:
Pituus 54cm
Paino 4675kg
Py 38cm
Hyvin kasvaa. :) Poskista kuulemma näkee, että on tullu syötyä hyvin. :kieh: No kokoajanhan tuo syökin. :whistle: Ja posket on perityny niin isältä kuin multakin. Eli oikee tuplaposki. :LOL:

Hormoninäpyt on levinny rintaan ja käsivarsiin. :/ Täti vähän katteli, että liekö maitorupea, mutta lääkäri sit sanoi, että hormoneista vaan johtuu. Kurjannäköistä kyllä!

Raskauskuume vaivaa muakin! :ashamed: Mies vähä kauhistu kun sanoin, että haluan toisen lapsen nyt. :kieh: Mut enemmänkin taitaa tosiaan olla vaan ikävä sitä masuaikaa. Kun tosissaan järjen kanssa mietin niin en nyt heti toista jaksais vaikka raskaus oli ihanaa aikaa ja jopa synnytyksestä jäi olo, että millon vain uudestaan! :D Katsoo parin vuoden päästä. Tai vuoden.. tai puolen vuoden.. No jooh. :saint:
Haikeeta on tosiaan sekin kun tyttö kasvaa niin nopeesti. Koetan nauttia joka hetkestä, aika menee niin nopeesti! Vastahan mä plussasin! :heart:

Meillä nukuttais lähinnä sylissä. |O Laitoinkin kantoliinan tilaukseen, jos tyttö vaikka siinä viihtyis. :) Liina on jotenki nätimpi ku kantoreppu vaikka kaikki yrittikin puhua repun puolesta. Just tosta Manducasta mitä täälläkin teillä on.
Öisin tyttö nukkuu mun vieressä enkä mä oikein osaiskaan nukkua ilman häntä. :snotty: Syötöt on vähentyny kolmeen neljään.. Mitä nyt unenpöpperöltäni oon huomannu. :D Kivasti saa itekin nukuttua kun tyttö on viekussa. Toivottavasti ei tuu vanhempana ongelmia omaan sänkyyn oppimisen kanssa.

Rytmiä ei meilläkään vielä oikein ole, mutta ei sen niin väliks. :)

Onneks vedin verhot kii jo aamulla ei oo päässy kämppä muuttuun saunaks. ;) Tollaset pitsiverhot on tänne just hyvät, päästää sopivasti valoa, mutta myös suojaa siltä hyvin. :) Kaikkee mäkin höpisen! :D Päivänjatkoja. B)

Feles & neiti 7vko1pv

*muoks*
Taidan olla ennätys-hymiönkäyttäjä! :kieh:
 
Heippa

Joka päivä käyn lukeen juttuja, mutta ite en saa aikaseksi oikein kirjotella.
Meillä on vauvan iholle tullu paljon näppyjä eka poskiin ja sitte niskaan. Nyt on levinny selkään, rintaan ja käsiinki. Iho punoittaa välillä kovasti. Luulen, että ois niitä hormooninäppyjä. En oo ottanu yhteyttä neuvolaankaan ku tuo poika on tyytyväisen oloinen....

Nyt meillä on menty kahtena yönä tai siis vauva on menny :) yöunille jo kymmenen aikaan illalla(muutoin menny n klo 01). Tämän ansiosta ei olla kahtena yönä annettu korvikemaitoa ollenkaan vaan pelkällä rintamaidolla menty. Nyt tosin ei ole ku kun korkeintaan 3 tuntia putkeen nukkunu ku on nukkunu korvikkeen jälkeen kuusikin tuntia... Mutta parempi näin ei tartte korviketta ja saa illalla vähä touhuta omiakin juttuja ku vauva jo nukkuu.

Sitä onkin pitäny kysäistä että te jotka annatte korviketta rintamaidon lisäksi niin minkälaisia määriä teillä vauvat sitä juo vuorokaudessa ja paljonko kerrallaa??

Oli puhetta siitä kun vauva ei välttämättä jääkään nukkuun sänkyyn ku on syliin nukahtanut. Meillä on välillä auttanut se kun on vauvan laskenut sänkyyn ja peitelly "tiukasti" niin painaa hellästi kädellä vauvan kehoa hetken aikaan. On rauhottunut ja jatkanut uniaan.. tosin ei toimi aina :)

Oli muulla muutakin mielessä, mutta ei nyt enää tuu mieleen...
Meillä on ristiäiset 19.6 ja nimi on valmiina, ei ole pahasti tarttenu edes siitä kinastella. Mitä te muuten tarjoatte kastejuhlissa? siis syömistä :)

Minä ja poikavauva 6 viikkoa ja 2 päivää
 
Tervehdys täältäkin pitkästä aikaa! :wave:
Monta kertaa päivässä käyn kanssa lukemassa, mutta aina se kirjoittaminen vaan jää, kun joku pojista kaipaa äitiä tms.

Täällä vauva-arki sujuu oikein hyvin, vähän on vattavaivoja täälläkin vauvalla, mutta ei nyt ihan haitaksi asti kuitenkaan, ei ole tarvinnut mitään tippoja kokeilla. Mistä tulikin mieleeni, että D-vitamiinitipat on jäänyt taas monena päivänä antamatta :whistle: Miten ihmeessä te muut muistatte ne antaa???
Pelkkää rintamaitoa vauva saa ja syö 1-4 tunnin välein. Päivällä nukkuu ehkä yhdet pitemmät unet, muuten ottaa lyhyitä torkkuja vaan. Vaunuissa ei meidän vauva kovin kauaa viihdy, varsinkaan jos ne on paikallaan, mutta muuten kyllä nukkuu missä vaan. Öisin ei omaan sänkyyn aina tykkää rauhoittua, mutta kaikki aikanaan...:)

Mulla oli tänään neuvolassa näytteidenotto ja punnitus ja kaikki oli ok, muutama raskauskilo ois vielä jäljellä. Pissa (olin just kotona pissannut, kun en pissanäytteen ottoon varautunut) ja senkka (sain lähetteen labraan, kun neuvolantäti ei mun onnettomia suonia viitsinyt alkaa tökkimään) jäi vielä ottamatta ja neuvolakorttikin oli kotona, kun en sitä tajunnut mukaan ottaa. Muutenkin tuli vähän kiire lähtö, kun mun kännykästä oli akku loppunut, eikä sen takia herättänyt. Onneksi tuo nahkainen herätyskello kuitenkin toimi puoli tuntia ennen, kun oli neuvola-aika, niin juuri ehti imettää ennen lähtöä :D

Meillä on ristiäiset nyt sunnuntaina ja siivousta vaille on kaikki valmista. Kakut ja kukat pitää vielä la/su hakea ja juhlavaatteet silittää :)
Niin toivoisin kyseli tarjoilusta, niin meillä on tarjolla täytekakkua, voileipäkakkua, pasteijoita, pullaa ja pikkuleipiä :p Kaikki on leipomosta tai kaupasta, niin itse on niiltä osin päässyt helpolla. Kotona siis vauva kastetaan ja parisenkymmentä vierasta on tulossa.

Tiistaina on vauvalla seuraava neuvola ja mulla jälkitarkastus... Eri aikaan tietenkin, niin saa sitten oikein urakalla siellä rampata :whistle:

Täällä on 50-62-senttiset vaatteet käytössä, riippuen ihan vaatteen mitoituksesta. Hormoninäppyjä on ihan muutama vaan kasvoissa ja selässä jonkin verran. Karstaa/hilseilyä on myös päälaella ja otsassa, mutta ahkeralla öljyämisellä ja kampaamisella se pysyy hyvin kurissa =)

Täälläkin on aika paljon haikeutta ilmassa, kun tämä kolmas todennäköisesti jää meidän viimeseksi vauvaksi :( Hormonikierukan kyllä varmaan kuitenkin pyydän ehkäisyksi, jos mieli jostain syystä kuitenkin muuttuu tässä vuosien kuluessa...

Nyt ei tule mieleen muuta kommentoitavaa, joten iso :hug: yhteisesti kaikille ja hyvää vointia ja aurinkoista kesää! B)

-Niiskuneiti ja Julle 6pv vajaa 2kk :heart:-
 
Kaikille, joilla on synnytyksestä toipuminen vie vielä aikaa iso :hug: Dramaattisia käänteitä on monella ollut!

Vauvakuumetta ei ole ilmassa. Lisää lapsia toivon vielä, mutta eipä se omassa kädessä ole saako niitä vai ei... On ajateltu että tulee kun on tullakseen. Viimeksi kuukautisten alkua sai odotella yli vuoden synnytyksestä, mutta tällä kertaa voi asiat mennä ihan toisin. Kenties jo vuoden päästä on uusi tulokas ilmoittanut olemassa olostaan. :whistle: :)

D-vitamiinin antamisen muistaminen on täälläkin välillä vaikeaa... :ashamed:

Feles minusta liina on mukavampi käyttää kuin reppu, vaikka sidonta hetken aikaa viekin. Makuasioitahan nämä jutut ovat, mutta toivottavasti sinä olet löytänyt käytönkin kannalta mieluisan vaihtoehdon. ;)

Ristiäisten tarjoilut on saatu päätettyä. Ristiäisisiä vietetään mökkeillen ja tarjolle tulee kahvin kanssa täytekakku ja suolainen piiras, karjalanpiirakoita + munavoita ja jotain keksejä tms. Osa väestä jää kahvittelujenkin jälkeen viettämään aikaa yhdessä ja illan mittaan nälän iskiessä tarjolla on uusia perunoita, silliä, paria erilaista salaattia ja grilli pistetään kuumaksi makkaroiden ja pihvien paistamista varten.

Täällä käsky käy joten :wave:

Donu ja Pikkuinen 7vk
 
Mä oon tietääkseni muistanut antaa Deetipat joka päivä. Toi puteli on olkkarin pöydällä, ja annan annoksen melkeinpä heti, kun tullaan aamulla olkkariin. :D Joel menee aina hiljaiseksi, kun saa nuo tipat, hyvä lääke aamukitinöihin siis.

Empuuu ja Joel 7vk1pv
 
Meillä Devitolit muistetaan antaa ilmeisesti siksi, että haluan aina nähdä sen ihanan irvistyksen, minkä tippojen maku saa aikaiseksi! Tietysti sekin auttaa, että pidän niiden antamiseen tarkoitettua lusikkaa hoitotarvikekorissa.

Ristiäisissä meillä oli tarjolla täytekakkua, suklaapilvikakkua, mustikkarahkakakkua, keksejä, voileipäkakkua, kinkkupiirakkaa,karjalanpiirakoita ja munavoita. Olivat kinkkupiirakkaa ja piirakoita lukuunottamatta itsetehtyjä, anoppini teki piirakat ja äitini kinkkupiiraan. Ei tuollainen kattaus olisi ollut mahdollinen ellei mies olisi ollut silloin vielä isyyslomalla.

Onko muiden vauvat hirveän nopeita syömään? Meillä syöminen ei juuri koskaan kestä 10 minuuttia kauempaa. Taitaa maito tulla hieman vauhdilla... Ilmeisesti siksi tykkääkin tuttia imeä kovasti.

Whitney ja Viljami 8 viikkoa
 
Uskomatonta, juuri kun täällä kyselin niitä nukkumisasioita niin rakas ihana tyttöni päätti helpottaa meidän elämää ihan yhtäkkiä. Tyttö nukahti eilen sänkyynsä ekaa kertaa ilman tuntien kanniskelua. Siliteltiin selästä ja muutaman kerran piti käydä tuttia laittamassa suuhin. Ja tänään hän on jo kolmesti nukahtanut sinne päiväunille, muutenkin tuntuu olevan tosi unelias päivä. Tämä äiti on aivan ihmeissään kun on saanut juoda kupin teetä ja lukea naistenlehteä rauhassa ja muutenkin kädet on välillä olleet vapaat tekemään muutakin kuin kanniskelemaan tyttöä.
Kantoliinasta ja manducasta, molemmat löytyy. Mulle on helpompi pitää vauvaa liinassa mutta sen sidonta ja vauvan laittaminen sinne taas on hankalaa. Reppuun saa tytön helpommin mutta musta se ei ole niin hyvä selälle eikä sen kanssa ole niin helppo puuhailla kuin liinan. Tyttö itse viihtyy molemmissa oikein hyvin.
Kummallista kuinka nämä tilanteet muuttuu. Toivottavasti tämä antaa voimia kaikille muille kanniskelijoille ja toivotaan, että meilläkin tämä jää pysyväksi käytännöksi :)
Niin d-vitamiinit meilläkin muistetaan antaa kun ne ovat olohuoneen pöydällä kokoajan esillä ja yleensä imetän tässä sohvalla. Ja meillä kanssa on aika nopea syöjä, maitoa multa tuleekin aika lailla ja usein suihkuamalla. Silti toisinaan tyttö viihtyy pidempäänkin tissillä, silloin yleensä tosin vaan "hengailemassa" ja tankkaamassa läheisyyttä.
Ja meillä ristiäisissä oli tarjolla paria erilaista salaattia, kanatortillakuppeja, lohijuustokakkua, täytekakkua, kierrepullaa ja macaroneja. Oli upean näköiset tarjottavat ja kovasti niitä kehuttiin.
Vauvakuumetta ei täällä kyllä ole näkynyt. Tuntuu että yhdenkin kanssa on tarpeeksi hommaa :). Tytön itsensä vuoksi haluaisin hänelle siskon/ veljen parin vuoden ikäerolla, sillä koen oman elämäni olleen rikkaampaa kun minulla on ollut sisaruksia. Joten mikäli luoja suo niin sisarus vielä jossain välissä hommataan.

Voimia kaikille ja hyvää viikonloppua.
 
Tämä lause kuului siis ennen kantoliina/ manduca tekstiä eli liittyi siihen sängyssä nukkumiseen: "Kummallista kuinka nämä tilanteet muuttuu. Toivottavasti tämä antaa voimia kaikille muille kanniskelijoille ja toivotaan, että meilläkin tämä jää pysyväksi käytännöksi :) " Onnistuin näköjään sekoilemaan tekstin kanssa, sorry..
 
Te, joilla on vauvan lisäksi isompi (uhmaikäinen) lapsi.
Miten olette järjestäneet päivärytminne, jotta isompikin lapsi saa tarvitsemansa virikkeet (=ulkoilut yms.) ajallaan? Itselläni tuntuu olevan rytmit aivan hukassa. :|

Piipa + tytöt 2kk ja 2v8kk
 
Alkuperäinen kirjoittaja Piipa75:
Te, joilla on vauvan lisäksi isompi (uhmaikäinen) lapsi.
Miten olette järjestäneet päivärytminne, jotta isompikin lapsi saa tarvitsemansa virikkeet (=ulkoilut yms.) ajallaan? Itselläni tuntuu olevan rytmit aivan hukassa. :|

Piipa + tytöt 2kk ja 2v8kk
Meillä olen pitänyt aiemmasta rytmistä kiinni, eli aamulla herätään kun herätään (yleensä 8 mennessä ), aamupalat ja vaatteiden vaihdot ym ja ulos viimeistään 9.45-10.00. Ulkona ollaan noin 11-11.30 asti nyt on aika useasti ollut niin että imetän kerran pari puistossa pikkusen..
Kotiin syömään ja keskimmäiset päiväunille viim. 12.30 aikaan. Vauva on yleensä hereillä pätkissä nukkuu ulkona ollessa siis. Yleensä nukahtaa myös vauva tässä päiväuniaikana, eli itse ehdin jotain (mitä milloinkin, jos sitäkään.. ;) ) Päiväunilta keskimmäiset heräilevät 14-15.30 (jos menee puoli neljään käyn herättelemässä ) välipala ja lähdemme ulos tai kauppaan. Toisinaan tehdään kotitöitä ja leikitään kotona. Päivällinen syödään 16.30-17.30 välillä, sitten taas vaihtoehtoisesti ulos/kauppaan/kotona. Riippuen säästä ja kotitöiden määrästä. Tosin jos iltapäivä/ilta ulkoilu jää välistä niin on kyllä melkoista riehumista ja hermojen kiristystä.. Eli melkein pakko jotain keksiä..
Iltatoimiin aletaan 19.30 maissa jolloin saan kaikki nukkumaan 21 mennessä. Vauva tisulle tankkaamaan ja nukahtaa yleensä 22 mennessä hänkin. Sitten taas äidin aika, kotityöt (hiljaiset esim. pyykkien ripustelut ym ) jne..

Pakko pitää jotain rytmiä yllä, ei tässä kai muuten ehtisi yhtikäs mitään.. :D
Etenkin kun usein 4vee yllyttää 2v kaksosia riehumaan.. :whistle:

Vauva siis joutuu vähän sopeutumaan meidän rytmiin, imetänkin aika usein niin että hengailee mukana ja toisella kädellä autan syömään tms isompia..
 
Ooh, Joel on nukkunut kohta jo kaksi tuntia vaunuissa, ensin kauppareissulla ja nyt sisällä sen jälkeen. Ihanaa, nukkunut viime päivinä niin lyhyitä pätkiä vaan. :) Yöunet oli ihan ookoot, ensin nukkui 4h ja sitten söi 2h välein.

Joel on alkanut kuolaamaan! Ja suusta tulee vähän väliä sylkikuplia.

Tuoretta kuvaa tältä päivältä, vähän epäselvä, ja kädet heiluu. :D



Empuuu ja Joel 7vk2pv
 
No onpas hiljaista täälläkin. :)

Meillä siis ollut käytössä Deetipat ja nyt kun piti ostaa lisää, niin apteekissa ei ollut tuota. Ostin sitten niitä Jekovit-tippoja. Toivottavasti vaihto toiseen valmisteeseen sujuu ongelmitta. Kai Jekovit on ihan hyvä, vai onko muilla aiheuttanut huutoja? Meillä nuo Deetipat oli jees, eli jos vauva muuttuu kärttyiseksi, niin pitää hakea niitä jostain lisää.

Joel nukkui eilen vaunuissa kokonaiset kolme tuntia, ihanaa, ja nyttenkin unta takana jo yli kaksi tuntia! :) Viikon ajan hän on nukahtanut vaunuihin, eikä ole tarvinnut kanniskella kesken matkan, hurraa! Saattaa vähän protestoida, kun joutuu vaunuihin, mutta nukahtaa pian tai vaikka ei heti nukahtaisi, katselee hiljaisena ja nukahtaa milloin nukahtaa.

E ja J 7vk3pv
 
Eepekka Niimpä! Mitä mä sanoin, noin se meilläkin nukkuminen yhtäkkiä vaan muuttu!! :D

Emppuuu Eikö ole outoa kun yhtäkkiä vauva nukkuukin tollain pidempään, sitä on itse ihan että mitä sitä oikein tekisi, mä ainakin monesti vaan seilaan ympäri asuntoo ja mietin mitä teen vai lepäisinkö vai mitä :D

Meillä toi poika on kyllä oikeesti niin jotenkin huvittava kun se ei nukahda esim. sitteriin vaikka nukuttaisikin, se alkaa itkemään ja ilmeisesti vaatii päästä sänkyyn tosin silti hiukan tarvii sitä nukuttelua mutta sitteriin hän ei vaan nukahda :)

Meillä käytössä Jekovit-tipat. Neuvolasta saatiin Devitolia mutta ihan suosista ostin apteekista noi jekovitit sillon koska mulla meni ne antibiootit ym. jotka jo vaikutti pojan masuun todella niin en halunnut enää yhtään ylimääräisiä mahdollisia mahavaivoja tms.!

Tasan viikon päästä olis ristiäiset :) Vähän kyl jo jänskää :) Pappi tulee keskiviikkona käymään. Toivottavasti hän ei oo mikään naisparien vihaaja!



jastu ja vilperi vähän yli 6 viikkoa :)
 
Meillä on ristiäiset ensi lauantaina. Vihdoin saadaan pois alta asia. Olisin halunnu pitää aikaisemmin mutta meni sumplimiseksi kummien ja isovanhempien kanssa.

Tarjoilut menisi näin: juustokakku, mansikkakakku, pastasalaattia, aurapiiras, lapsille kolmioleipiä ja coctailtikkuja joissa nakkeja/lihapullia, tomaattia, kurkkua, juustoa. Aluksi skoolaamme pinkillä sampanjalla neidin kunniaksi ja isi pitää pienen puheenpoikasen.

D-tipoista - annan disneytippoja. Jekovitia en kyllä antaisi enää, esikoiselle annoin. Siinä on lisäaineita kaikista eniten (mm. alkoholia) ja ainakin viime aikoihin asti D-vitamiini on D2-tyyppiä joka imeytyy huonommin kuin D3-tyyppi. Mulla on se tippapullo leipälaatikon vieressä joten ei voi olla näkemättä kun leipää ottaa ja samalla sitten muistaa antaa tipatkin


Rotarokote
puolustaa mielestäni paikkaansa sillä rotaviruksen aiheuttama ripulitauti on hengenvaarallinen vauvaikäisille ja vielä aika yleinenkin. Sairaalahoito on usein välttämätöntä. Jos rokotteesta tulee oireita niin katsoisin niiden olevan hyvin pieni vaiva jos miettii mitä itse sairaus saa aikaiseksi. Pienet lapset kuivuvat hyvin helpolla heikkoon kuntoon. =)

 
Mä en ole vieläkään ottanut D-tippoja käyttöön.. Halusin ensin saada tytön masuvaivojen aiheuttajan selville. Korvikkeen vaihdoin neuvolan suosituksesta hypoallergeeniseen ja lisäks annoin Disflatyl-tippoja. Jotka tosin mun mielestä vain pahensi tilannetta! Pitää kokeilla vielä uudestaan, että varmistuu. Ehkä tyttö vaan nielee liikaa ilmaa. Lääkäri sanoi, että se mikälie mahaportti voi olla tiukka, eli ilmaa menee helposti muttei tuu röyhtynä pois. Hmm.. Eipä tässä enää muuta voi tehdä kuin odottaa. Aika parantanee. Voisi siis nuo D-tipatkin aloittaa. Tipat säilytän jääkaapissa.

Sain tytön liinaan nukkuun. :D Kädet vähä vapaammat. Tyttö suostui jopa imemään liinassa vähän aikaa ennen nukahtamista! Jopas.. :)

Feles & neiti 2pv vaille 8vko. <3



 
En oo taas hetkeen aikaan kerenny kirjotteleen. Mut jos nyt pikasesti jotain kerkeisin kirjottaan kun molemmat lapset on päikkäreillä :)

Donu Mä annan nyt tota Gavisconia 1ml:n joka toisella syötöllä.
On se alkanu jonkin verran vaikuttaan (luulisin), koska tyttö ei oo enää niin kiukkunen, vaikka hyvin paljon vieläkin viihtyy sylissä. Ja puklailee kyl vieläkin jonkin verran, et sitä se ei kauheesti oo hillinny.. Välillä en kerkee ees antaan koko lääkettä kun puklut jo sit tuleekin.
Huomenna on neuvola ja siellä katsotaan kuinka paino on noussu ja sit soittelen lääkärille et nostaako se lääkkeen annosta..

Mulla oli viime viikolla kaverilta lainassa Baby Björnin Active-rintareppu, joka oli aivan loistava! Mandi viihty siinä niin hyvin että käytiin sit itellekin samanmoinen hakemassa, vaikka aika hintava olikin.. :ashamed: Mut on se sen arvonen, jos neiti siinä viihtyy ja pysyy hiljaa ja samalla saa omat kädet vapaiks!

Neiti heräs, palaan myöhemmin..
 
Noniin, jos nyt pystyis jatkaan.. Mandi oli vaunuissa nukkumassa, otin sen välillä syömään ja laitoin takas vaunuihin :D

Meillä menee vielä hyvin 56cm vaatteet, jotain vaatteita on vielä jopa 50cm.
Muistan kuinka haikeeta oli pojalla vaihtaa viiskutosista kuuskakkosiin..

Meillä ei nukuta päivisin sängyssä. Tyttö nukkuu joko vaunuissa tai sitterissä. Mun mielestä ton ikästä on turha ees alkaa yrittää "opettaan" sinne sänkyyn, tai en siitä ainakaan mitään ressiä ottais. Miks ei vaan anna nukkua siellä missä nukkuu? Yönsä nukkuu sit kumminkin sängyssä.
Eikä meillä poikakaan nukkunu päivisin sängyssään kun vasta vähä isompana, kun alko kunnon rytmiä tuleen.

Mä en oo käyny kertaakaan vaa'alla synnytyksen jälkeen, koska meillä ei oo omaa vaakaa enkä muistanu neuvolassa käydä. Ois kyl kiva tietää paljonko on vielä kiloja jäljellä, vaikka en usko että kuin muutama..

Tinka Mä oon kans vähä sellanen, et voisin kyl olla raskaana ja synnyttää vaik kuinka monta lasta, jos ne ei tulis meille :D Kohdunvuokraus vois olla ihan hyvä juttu (jos se olis mahdollista), mut mä en kyl varmaan pystyis luopuun siitä lapsesta..
Täällä jyllää siis jo uus vauvakuume tai raskauskuume niinkuin sanoit..! :D

Mä en oo antanu melkein koko aikana d-tippoja. Neiti kun oli lähes syntymästään asti tosi kiukkunen, eikä tiedetty siihen syytä, niin jätettiin tipat pois. Tarvis varmaan nyt taas alkaa niitä antaan..

Mandi tänään jo 2 kuukautta! :heart: Vähänkö aika juoksee..
 

Yhteistyössä