*Huhtikuun Helmet 2012 * HUHTIKUUSSA* MEIDÄN KUU!!*

Onnittelut syysmyrsky!! :flower:

Mikäs Josefian tilanne? Tsempit josko tilanne lähtis etenemään :)

Yö menny yhellä veskireissulla ja seki oli ennen puolta yötä! Harvinaista. Jäi yöpalaki syömättä jonka yleensä oon käyny mussuttamas klo 4-5 välillä kun heränny kauheeseen nälkään :D olipa aikainen aamupala valmiina.. Oon alkanu asennoituun siihen, et tää menee niin tonne ensi viikon loppupuolelle ennenku ois tulossa. Oon eläny viimeiset 3 päivää koko raskausajan kivuttominta ja oireettominta aikaa (tosin hirveessä hormoonimyrskyssä) ja eilen tajusin et siitä pitäs nauttia! Eikä voivotella kuinka kurjaa on kun ei se oma jo tuu.. Tulee ajallaan. Vaikka mieluusti jo syliin pienen murun ottasinki jo mut hän on itsepäinen eikä suostu tulemaan ;) Katsellaan siis viikon päästä..

Mukavaa päivää kaikille, tää jatkaa aamu-unilla :)

40+4 :heart:
 
Heräsin vessaan klo. 3, verta tuli pyyhkiessä enemmän kuin illalla, sit nukuin jotain tunnin, ennen puolta viittä heräsin kipeään supistukseen ja siitä asti ne on tullut n. 10min. välein, pari ollut välissä aika heikkoa, mut ne silloin kun olen ollut liikkeellä, vessassa tms. muuten ovat olleet kivuiltaan kovempia kuin tähän asti.. Just pakkailen tässä sairaalakassia ja odotan tunnin että saan herättää lapsukaiset, mies nukkuu kun sanoin, että nuku vaan vielä.. Verta tulee pyyhkiessä aika reippaasti paperiin. Tässä nyt vaan odotellaan ja tuumaillaan mssä vaiheessa sinne sairaalaan tulee lähtö :)

rv 40+5
 
Onnea vauvautuneille! :heart: :flower:

Sekä eilen illalla että tänä aamuna paperiin tuli kirkasta limaa enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Aamuyöllä piti ottaa taas särkylääke, että sai nukuttua pari tuntua. Nyt "menkkakrampit" tuntuvat hieman voimakkaampina kuin aikaisemmin... Vauva venyttelee masussa hurjasti, mikä lisää epämukavaa oloa. : /

Pääsisiköhän sitä itsekin pian synnyttämään... :whistle: Toivossa on hyvä elää vai miten se meni?! :D

RV 38+6
 
Meille syntyi poika 12.04. klo.18.56. Pojalla kokoa 3940g ja 50cm. Pojalle tulee ikää tänään tasan viikko ja hyvin on lähtenyt arki sujumaan. Eilen käynti neuvolassa ja poitsu on jo kerryttänyt painoa yli syntymäpainonsa (4020g).

Onnea kovasti kaikille muille vauvautuneille ja tsemppiä masun kanssa oleville :)

-minde- & poitsu 7vrk
 
Neuvolasta terveisiä:

RR 118/83, pissassa proteiinia, eli pitää viedä plv-näyte ja mennä taas tiistaina verenpaine ja pissakontrolliin.

Painoa oli tullu 900g/vko, turvotukset ihan järkyttäviä:(
Sf 33,5cm, eli -2cm viikossa, poitsu painunut lantioon, muttei oo kiinnittynyt. Syke oli 130.

Terkkari (on myös kätilö) teki samalla sisätutkimuksen: kohdunsuu pehmeä, jäljellä n.1,5cm ja ulkosuu auki 1,5cm, eli on supistukset ja sukkapuikkoilut jotain saanut aikaseks:)

Edelleen vaan odotellaan, milloin olis meitin vuoro.

-Sorel 39+3
 
Onnea vauvautuneille taas :flower:

Eikä onneksi syysmyrskynkään vauva mikään jätti ollut :) ihanaa kun synnytys mennyt hyvin!

Täällä valvottu myös viime yö... Josko ens yönä jo sais nukkua? Viime yönä yritin nukkua ensin sängyssä, siitä ei tullut mitään niin menin kahtoon Titaniciä sohvalle niin sitten sain pari tuntia nukuttua. ukko herätti kolmelta siirtymään omaan sänkyyn kun hän lähti töihin niin sitten tietysti taas valvoin koko yön.. aamulla ysin aikaan rupes väsyttämään ja sitten nukuinkin puoleenpäivään kun ukko tuli töistä. :) Huoh, toivottavasti ens yönä väsyttää! Vois vaikka lämmittää tänään pihasaunan jos auttais rentoutumaan. :) Muuten olo on hyvä. huomenna neuvolaan :)

Papaya ja Hilma 38+6 :heart:
 
Alkuperäinen kirjoittaja Löllöttelijä;26083002:
Adelei: Mistä sä tiesit kun yöllä kipeemmän supistuksen jälkeen kävit vessassa, että oli tihkunu lapsivettä? Siis että se oli lapsivettä eikä muuta eritettä? Uteliaisuuttani kyselen..
Väristä päättelin, oli siis sellaista vaaleanpunaista. Ja synnärillä kun sanoin asiasta niin vahvistivat sen olleen lapsivettä :)

Ei yhtään kerke käymään täällä kirjottelemassa tai edes lukemassa. Kotona elämä on lähtenyt käyntiin ihan ok, esikoinen on jonkun verran mustis mutta pahin on jo ohi :) Huomenna tulee neuvolatäti kotikäynnille.
 
  • Tykkää
Reactions: Löllöttelijä
Täällä luen tippa linssissä syntymäuutisia!!:heart::flower:
Vauvoja tupsahtelee kuin sieniä sateella..:D
Hienoa että syysmyrskyn kokemus oli positiivinen ja vauva "normaalin" kokoinen:heart:

Ihanaa, ihanaa, ihanaa!!
Mä olen aivan vaaleanpunaisissa euforioissa edelleen ja nautin täysin rinnoin (kirjaimellisesti!) :heart: :D

Jousikas & ihana pieni neiti joka vain nukkuu ja syö ja pa*koo 12vrk
 
Alkuperäinen kirjoittaja Löllöttelijä;26106317:
Älkääpäs Sorel ja Elyna yhtään yrittäkö ohitella, jalat tiukasti kiinni vaan ;) :D
Ei syytä huoleen, koska tällä hetkellä fiilis on ainakin täälläpäin sellainen, että yhdessä paketissa ollaan vielä parin viikon kuluttuakin. Kroppa vaan kiusaa henkistä kanttiani antamalla pieniä ennakko-oireita, mutta ei mitään muuta. :D

Tänään POKS 39+0 :heart:

Mutta sitten vähän ikävämpiin tuntemuksiin... aivan kamala yö takana! Perinteiset kivut vahvistuivat taas iltaa kohti, mutta tällä kerralla ne eivät loppuneet hetkeksikään - eivät edes särkylääkkeellä. Supistuksia nuo eivät varmastikaan olleet, koska kipu oli j-a-t-k-u-v-a-a. :( Iso, muhkea, sohvatyyny jalkojen välissä helpotti oloa hieman ja sain torkuttua noin 10-20 minuutin pätkissä. Nyt kivusta on jäljellä paineen tunne, ei muuta, kävelykin luonnistuu yllättävän hyvin. |O

Parin tunnin päästä taas neuvolaan tarkistuttamaan tilanne, "jee".
 
syysmyrsky onnea! meijän pojat syntyi samana päivänä :heart:

Täällä vauvan kanssa alkaa olemaan jo varmemmat otteet. Imetys sujuu hyvin ja vauva on niin ihana! Isikin osallistuu aktiivisesti hoitoon. Nytkin he nukkuvat tuolla kaksistaan niin saan hiemna omia juttujani tässä aamusta tehdä.

Ainut ongelma tällä hetkellä on nää tissit. Ne on siis VALTAVAT. kaks isoa kivikovaa möykkyä. Maitoa tulee kamalasti ja näytän siltä että olisi mennyt silikoonileikkaus perseelleen. oon yrittänyt lypsääkkin tässä mut tuntuu ettei auta. JOuduin ottaa rintauminkin akasi käyttöön kun ei toi pieni saa näistä tisseistä mitää otetta enää. Tuskaa...

Onko kellään hyviä vinkkejä miten pitää rinnat nyt edes jossain kunnossa ettei tulisi tulehduksia.
 
  • Tykkää
Reactions: syysmyrsky
Anazu: Itsellänihän ei vielä ole minkäänlaista kokemusta imettämisestä, mutta löysin tällaisia vinkkejä (erään imetystukihenkilön vinkkilista):

"Tärkein apu on vauvan imu. Kun vauva imee, niin jos vaan pystyt imettämään vähän eri asennoissa niin se olisi hyvä. Rinta tyhjenee tehokkaimmin sieltä puolelta missä vauvan leuka on. Joka tapauksessa on tärkeää, että yrität imettää.

Pumppaaminen on ok, mutta älä pumppaa liikaas sillä maidon tuotannossa pätevät kysynnän ja tarjonnan lait. Jos pumppaat, niin pumppaa vain se pahin kiristys pois. Ehkä vain muutama veto. Jos sinulla ei ole käsipumppua, laita peukalo ja etusormi nännipihan ympärille, paina ja vedä nänninpäätä kohti. Jos vauva ottaa hyvin kiinni rinnasta (siitä huolimatta, että rinta on täysi, kova ja pinkeä) ja imee normaalisti, niin tilanne on hyvä. Jos vauva ei saa otetta, rintaa on tyhjennettävä hieman, että vauva saa otteen nännistä.

Kyse voi olla rajusta maidonnoususta, mutta tietenkin on mahdollista siinä yhteydessä, että jostain syystä sulle on kehittymässä tukos tai jopa rintatulehdus. Maidon nousu voi olla tosi kivuliasta, rinnat ovat kovat ja kuumottavat ja tuntuu että ne räjähtävät.

Kipua voit helpottaa seuraavanlaisin konstein:

Kudosturvotusta laskee kylmä kääre. Eli imetysten välillä voit pitää jääkaappikylmää kaurapussia tms. rintaliivien sisällä. Kylmä kääre ei ole vaarallista, vaan se on erittäin suositeltava hoitomuoto silloin, jos rinnat meinaavat pakkautua liian täyteen.

Kaalinlehdet helpottavat tuossa vaiheessa oloa todella paljon. Teho lisääntyy, jos lehdet ovat vielä kylmiä. Ota kokonainen kaalinlehti, rutistele/nuiji sitä vähän ja laita rintaliivien sisään. Tehon tuntee heti. Voit pitää niitä lehtiä siellä jonkin aikaa ja vaihtaa sitten uudet tilalle. Ihan 24 tuntia vuorokaudessa ei kannata kaalikääreitä pitää, sillä kaali on niin tehokas, että se voi vähentää maidontuloa. Mutta ei siitä ole haittaa, vaikka pitäisit niitä monta tuntia.

Maidon herumista taas edistää lämpö. Eli ennen imetystä kylmän kääreen voit vaihtaa lämpöpussiksi, villasukaksi tms. mitä nyt sattuu saatavilla olemaan. Kuuma suihku, sauna ovat myös hyviä keinoja.

Maidon herumisen aiheuttaa oksitosiinihormoni, ja sen voit saada pumpatessa virtaamaan vaikkapa katselemalla nukkuvaa vauvaa, ajattelemalla hänen syövän, katsomalla vauvan kuvaa, nuuhkimalla vauvan nuttua...

Mitä todennäköisimmin olosi helpottaa pian. Näiden lisäksi voit ottaa parasetamolia tai ibuprofeenia kipuun. Jos otat lääkettä, niin ole tarkkana, sillä lääke vie rintatulehduksen oireen, kuumeen, mahdollisesti alas. Jos nousee kuume, niin vuorokauden sisään on mentävä lääkäriin ja saat antibiootit rintatulehduksen hoitoon. Tiehyttukos kehittyy rintatulehdukseksi, jos sitä tukosta ei saa auki. Sinulla ei ehkä ole vielä sitä tukosta, mutta jos joku paikka rinnassasi on enemmän kova kuin muut kohdat, niin sitä kohtaa kannattaa hellästi hieroa (tukoksesta nänniin päin) ja yrittää saada vauva imemään leuka sitä tukkeutuvaa kohtaa kohden."


Alkuperäinen keskustelu löytyy täältä: Ei auta pumppaaminen , ei suihkut ei mikään. Rinnat kivikovat. Auttakaa! - Keskustelut - Vauva.fi

Muokkasin tuota yllä olevaa tekstiä hieman, mutta sisältö on edelleen sama. :) Toivottavasti noista on apua!
 
Elyna: Täällä ainaki kroppa vaan kiusas kaikenmaailman ennakko-oireilla joista ei sit ole ollukaan mitään tehoa.. Nykysin elän raskausajan parasta aikaa (närästystä lukuunottamatta) kun ei ole kipuja eikä oireita, ei niin mitään! Ole ollu viiteen päivään. Koitan ajatella et joillain synnytys alkaa ihan puskista ilman mitään ennakko-oireita :whistle: :D josko mullakin..

Inhaa ku ulkona sataa vettä :( Oisko tänään sitte pyörän keväthuolto.. Tosin eka täytyy rikkoa lukko kun joku hukannu avaimen, heh :p
Jaa elukat kattelee mua siihen malliin, et nyt se ruho siitä sängyltä ylös ja sapuskaa kehiin . . . Kai se täytyy..

40+5
 
Tuota vesisadetta odottelen alkavaksi täälläkin. Olo on niin vetämätön, ettei ulos jaksaisi lähteä kuin pakollisille elukoiden hoidoille ja toisaalta sisällä ei kehtaisi maata "ilman hyvää syytä". Eri asia sitten onko se sade sellainen. :ashamed:

Yö meni ihan mukavasti paitsi että kipeitä suppareita tuli yksi silloin, toinen tällöin. Ei niistä vaan tuolla tyylillä ole mitään iloa!! :headwall:

Eilen neuvolassa ei ollut mitään erikoista. Pissat puhtaat, ei turvotuksia, sykkeet kohdillaan, jne. Seuraava käynti olisikin jo tiistaina ja sitten kai perjantaina. Kamalan usein tuolla joutuu nyt juoksemaan ellei jotain tapahdu.

Hirmuisesti on alkanut jännittää se, että emme kerkiä sairaalaan, kun herra/neiti päättää lähteä tulemaan ulos. Mitään lanssisynnytystä en hirmuisesti haluaisi! Hölmöä jännittää, kun edelliset synnytykset tosiaan ollu aika hitaita ja toisaalta tunnissa olemme kyllä perillä, mutta silti. Nuo valmistelevat supparit ei jotenkin nyt tunnu kivoilta. : /

Olipas omanapaista juttua taas, mutta koettakaa kestää. :wave:

39 + 3
 
Anazu: Mulla sama homma rintojen kanssa, maito noussut niin tehokkaasti ja yhtäkkiä että huh... Vauvan tosiaan vaikea välillä saada otetta ja joutuu lypsämään vähän pois, että rinnanpää pehmenee. Itse välttelen tällä kertaa rintakumeja viimeseen asti, kun esikoisen kohdalla meni niiden kanssa sähläämiseen niin hermot (lähti multa aina irti ja sai asennella takasin)

Mä olen käyttänyt nyt kylmiä kaalinlehtiä rintaliivien sisällä aina välillä hetken aikaa. Rauhoittaa mukavasti :) Ja imetyksen jälkeen puristanut muutaman maitotipan rinnanpäille+tarvittaessa laittanut lampaanvillavoidetta.
 

Yhteistyössä