Huhtikuun hurmurit 2014 ~Toukokuussa 2014~

Hyvää äitienpäivää kaikille äideille :)


Mirenna d-vitamiinit alkaa 2 viikon iässä. En tiedä miten äidin syömät vitamiinit menee maitoon mutta ruokavaliohan (esim suklaa jne) voi aiheuttaa vauvalle vatsanväänteitä. Tosin mun käsittääkseni vaikka äiti söisi itse d-vitamiinia niin vauvalle pitää silti erikseen antaa tippoja, joten ehkä sinne ei sitten mene kovin paljoa? Kannattaa kyllä ehkä kysyä neuvolasta :)
 
  • Tykkää
Reactions: Sini-Tuulia
Kultapupu ihana kun jaksat luovuttaa maitoa! :)

Mirenna muistaakseni äidin pitää syödä 150 mikro/milli/mitä ikinä grammaa d-vitamiinia vuorokaudessa, että vauvakin saisi riittävästi. Suositushan on, että aikuinen söisi päivässä sen 10. En ole kyllä ihan varma, varmistaisin neuvolasta. :)

Onko teidän vauvoilla päivärytmiä? Täällä on aloitettu iltatoimet joka ilta 20.00 aikoihin, silti aamun heräämisajat vaihtelevat 6.30 ja 11.30 välillä. Ainoa säännöllinen asia on syöminen, edelleen kahden tunnin välein...

Nyt meinaa ahdistaa imetys, nukkuminen ja vauvan kanssa liikkuminen. Illat on yhtä huutoa vaikka tekisi mitä, lopulta vauva nukahtaa väsyneenä itkuunsa. Sydäntä meinaa raastaa. :( Imetysote meinaa huonontua, maitoa tulee runsaasti ja imetyksen jälkeen on vauva ja äiti ihan maidossa. Julkisille paikoille lähtemiseen on tullut iso kynnys. Miten mahtuu liikkumaan rattaiden kanssa, missä paikoissa on hissejä ja vauvanhoitohuone, mites imetyksen kanssa... Toistaiseksi imetys on niin sotkuisaa, etten ihan kahvilan pöydässä haluaisi kaivaa vauvalle evästä esiin.

Keskiviikkona on onneksi ensimmäinen lastenneuvola käynti. Kysymyksiä onkin kertyny paljon niin vauvan iho-oireistaki (hormoninäpyt, vaippa-alueen punoitus ja karsta) kuin öiden sujumisesta ja päivärytmistäkin. Hauska myös nähä, miten meijän pallero on kasvanu.

ässä+pikkuinen
 
  • Tykkää
Reactions: Kultapupu
No niin, täällähän on jo tämäkin ketju :)

Meidän pojalle tuli tänään täyteen 5 viikkoa. Poika on mallia puikula, pitkä ja solakka, joten vasta tänään jouduin valkkailemaan pojan vaatekaapista 50-kokoisia vaatteita pois - tuntuu, että moni on saanut tehdä sen jo aiemmin. Meidän pojalle tosin vaatteet menisi vielä pitkään leveyden puolesta, mutta pienimmät bodyt kiristi jo haaroista vaipan ruttuun.

Ollaan liikuttu paljon kodin ulkopuolella, käyty pojan kanssa kaupoissa, kirppareilla, autoiltu ja kyläilty pojan isovanhempien luona. Poika on vaunuissa tosi rauhallinen ja antaa nostella turvaistuimesta vaunuihin ja takaisin heräämättä ja tykkää nukkua autossa, yleensä nukahtaa hetimmiten kun auto on liikkeellä. Toistaiseksi ei ole tarvinnut alkaa vaippoja vaihtelemaan lennossa missään kaupungilla, kerran olen nälän yllättäessä mennyt kahvilasta autoon imettämään. Uskaltaisin imettää myös julkisilla paikoilla, mutta tiedän, että se on muille ihmisille helposti hyvin vaivaannuttavaa, joten siksi menen aina syrjempään.

Pojalle on kehittynyt jo jonkinlainen unirytmi. Parhaat unet poika nukkuu klo 18-06 välillä heräten yleensä vain syömään 3-4 tunnin välein ja samalla on vaihdettu vaipat. Aamulla saattaa herätä tunniksi tai pariksi nukkuen sitten yleensä kuitenkin hyvät päikkärit aamupäivällä ja valvoo helposti iltapäivän. Ilmavaivoja on melko paljon, johtuen selvästi hotkivasta imemistyylistä ja luultavasti d-vitamiinitipoista. Joku suositteli noita maitohappobakteeritippoja, mutta meillä neuvolantäti sanoi, että ne vetää helposti lapsen mahan liian löysäksi ja saattavat vain pahentaa ilmavaivoja.

Imetys on sujunut hyvin sairaalalta lähdön jälkeen. Itse hoksasin sairaalalla, että vauva saa parhaan imuotteen, kun rinnan lytistää mahdollisimman littanaksi vauvan suun suuntaisesti, niin vauva löytää otteen helpoimmin. Nyt poika on niin iso, että löytää oikean otteen itse ilman apuja. Imetyskivut: uusimmassa vauvalehdessä oli imetyksestä juttua ja siinä joku imetysneuvoja sanoi, että imetys "saa" sattua ensimmäiset 10 sekuntia ja sen jälkeen kaikki kipu on oikeastaan epänormaalia. Mulla oli aluksi oikeanpuoleinen nänni todella, todella kipeä ja rohtunut, ja oikeasti purin kieltä ja huusin äänetöntä huutoa, kun vauva imi sitä. Mutta pikkuhiljaa kipu hellitti kokonaan. Kannattaa ottaa kaikki imetysongelmat puheeksi neuvolassa ja vaikka soittaa sinne ja pyytää neuvoja ihan kädestä (tai tissistä ;) ) pitäen, jos joku mietityttää tai tuntuu vaikealta. Sitä vartenhan ne neuvolat on :)

Ristiäiset on meillä kesäkuun toisena lauantaina. Nimi oli mietinnässä jo raskausaikana - minulla oli oma suosikkini ja pojan synnyttyä se ehdotus kävi miehellekin (halusi kuulemma nähdä, näyttääkö lapsi nimensä mukaiselta, ennen kuin lyödään mitään lukkoon). Etunimi tulee minun isänäidinisältä ja on nykyäänkin yleisessä käytössä oleva, tavallinen nimi. Toiseksi etunimeksi tulee sitten mieheni ja miehen isän toinen etunimi. Me ollaan tällaisia perinteiden kannattajia ;) Tosin nimiäiset sopisi meidän tyyliin paremmin, mutta minulla on pappi ihan lähisuvussa, joten haluan päästä ottamaan niin sanotusti ilon irti tästä sukuedusta :D

Jaiks, tulipa taas ihan liian pitkä sepustus!
 
  • Tykkää
Reactions: Sini-Tuulia
Kylläpä aika nyt kuluu nopeasti!!! Ne viimeiset päivät ennen synnytystä tuntui ettei kulu millään eteenpäin ja nyt jo kulunut melkein kolme viikkoa, ei tahdo pysyä mukana!

Kultapupu ihanaa tosiaan että jaksat pumppailla ja luovuttaa! Minullakin maitoa kyllä tällä kertaa tulisi niin, että varmasti pystyisin luovuttamaankin jos vain aikaa olisi pumpata... mutta tuon vilkkaan esikoisen kanssa en kyllä tiedä missä välissä ehtisin :O

Vauva syö ja nukkuu suurimman osan ajasta, iltaisin pidetään hieman pitempään hereillä jotta yöt sujuvat hyvin, muutoin valvoo päivällä pienempiä pätkiä. Nukkuu onneksi huomattavasti paremmin kuin esikoinen, toivottavasti jatkuisikin näin. D-vitamiinit aloitettiin pari päivää sitten, ne missä on maitohappobakteerit samassa (koettu esikoisen kanssa myös toimiviksi) ja en ole ainakaan itse huomannut mitään muutosta, joten uskon että ovat vauvan vatsalle ok.

Nimi meillä ilmoitettiin heti vauvan syntymän jälkeen, vaikka ristiäiset pidetäänkin. Jotenkin vain mukavampaa alkaa heti alusta asti kutsua vauvaa omalla nimellään eikä muutenkaan oikein "ymmärretä" miksi sitä nimeä pitäisi pitää salassa sinne ristiäisiin/nimiäisiin saakka. :)

Liikkuminen vauvan ja esikoisen kanssa yksin on vielä jäänyt pieniin ulkoiluihin ja puistoreissuihin. Jotenkin olen vähän arka lähtemään yksin molempien kanssa mihinkään kauemmas vielä kun vauvalla ei ole mitään selkeää rytmiä. Onneksi nyt on kesä tulossa, niin helpottaa myös lähtemistä kun ei tarvitse niin pukea yms. Tulisi vain nyt vähän paremmat ilmat, tuo vesisade alkaa jo kyllästyttää.

-Meryl ja pikkuprinsessa 2 vkoa + 4 päivää -
 
  • Tykkää
Reactions: Kultapupu
Meille ei ilmeisesti sopinut neuvolasta annettu D vitamiini, tai ainakaan se 5 tippaa, ei kyllä anneta vieläkään. Ostettiin maitohappopakteeria ja se tuntuu että on auttanut mahakipuiluihin. D-vitamiinia annetaan vieläkin vain 1 tippa ettei maha mene taas sekasin. Meillä oli yhdessä vaiheessa tosi paljon itkuisuutta ja mahakipuiluita ja ilmavaivoja, kokeiltiin cuplatonia ja sit sitä jotain toista merkkiä mutta pikkuisella tuli niin paljon ilmaa vatsaan että ei saanut kaikkia ilmoja edes pihalle oli niin kipeitä ilmeisesti että huudettiin vaan :/ mutta nyt ei huudeta enää mahaa vaan ilmeisesti koliikki on meidän vauvalla, iltaisin huudellaan 3 tuntia putkeen kun mikään ei auta :/

Miwwi ja vauva kohta 2kk
 
Viimeksi muokattu:
Laitan tänne myös tiedot :)

Kriztina/04.05.2014/poika/3670g/52cm/41+1/la 26.4.2014

Vauva kitisee vatsavaivoja ja kuplaStoppia kokeiltu, ei kyllä ole auttanut. Saattaa kitistä/itkeä monta tuntia putkeen. Yöllä nukkunut ihan hyvin, heräillyt 3 tunnin välein syömään, mutta viime yö meni kitisten. Mitään vinkkejä mitä masuun voisi kokeilla ?
 
2kk neuvolaa 4860g (4440g) 55,2cm (52,3cm) 39,0cm (37,7cm) suluissa 6vko mitat ?? pikainen omanapa päivitys puhelimella. Vatsa vaivannut tänään pienokaista kamalasti. Listaa päivittelin aamusella nopsaan. Muuten meillä memee hyvin täysimetyksellä mennään. Onnea vauvan saaneille.

Masuvaivoihin meillä disflatyl ja joku oli neuvonut että keittää vettä ja jäähdyttää. Otetaan desi ja lisätään pari rkl vichyä ja annetaan 1 rkl vauvalle ennen syöntiä
 
Viimeksi muokattu:
Tsemppiä Miwwille! ja kaikille muillekin, joille on siunaantunut huutelija..
meillä myös huudetaan iltaisin, mutta toivon sen loppuvan, kun huomenna loppuu tämä toinenkin antibioottikuuri.
Eka ei siis rintatulehdusta poistanut ja kuume nousi uudelleen. Nyt on taas puolitoista viikkoa syöty pillereitä. Olo on kyllä sellainen, että saattaa olla vielä kolmaskin kuuri edessä. :(
Vaavi kasvaa hyvin, maanantaina (5vk 3pv) mitat oli 4985g ja 55cm. Pituutta siis tullut lähdöstä 7cm ja painoa 1810g.
 
Moikka täältäkin! Meillä alkanut vauva-arki ihan kivasti :) Tyttö on nyt 5 vk ja tunnin päästä 5 pvä :D Tänään mitat 4440 g ja 54 cm (synt. mitat 3210 g ja 49 cm). Vatsanpuruja tytöllä on vähäsen, mutta suuremmilta ongelmilta ollaan toistaiseksi vältytty. Nyt tyttö on vaan saanut ekan flunssansa :( kun meillä esikoinen ja oikeastaan koko perhe on sairastellut parisen viikkoa. Vauvalla nenä vähän rohisee ja yskittää, mutta kuumetta ei onneksi ole ollut.
Vauva kasvaa nyt 95 % korvikkeella, parisen kertaa päivässä imetän max. 5-10 min kerrallaan kunnes alkaa tissiraivarit. Imetyksestä en kuitenkaan oo ottanut mitään pulttia eikä neuvolassakaan mitenkään asiasta nipoteta :)
Tyttö on alkanut hienosti pitämään päätään jo ja hymyjäkin tulee päivä päivältä enemmän :) Päivärytmi alkanut kivasti löytymään ja yöunet nukkuu tyypillisesti 21 tai 22-08 tai 10 välillä. Öisin herää syömään 3-4 tunnin välein. Päivisin nukkuu yhdet pitkät 3-4 tunnin unet vaunuissa ulkona aamupäivästä ja sitten muutamia lyhyempiä 30-60 min unia iltapäivällä ja illalla. Valveilla jaksaa olla 45 min-2,5 h.
Kakat tekee 1-2 kertaa päivässä, jolloinka lataa vaipan ihan piripintaan sontaa täyteen :D
Ristiäisiä vietämme ens viikon su :)

BL ja Helmi
 
Me jouduttii sairaalaan. Huomenna ikää 2kk toissapäivänä alko kuumeilu ja crp nouseen..diagnoosiksi on nyt saatu virtsatie tulehdus. Pienellä on kanyylipäässä mihin laitetaan antobiootit. Tänään oli crp 36 huomenna katsotaan uusiks.


 
Viimeksi muokattu:
Yönenkelin pienelle pikaista paranemista! Ikävä juttu, kun pienet sairastaa :(

Meillä pojalle tuli eilen ikää 3 vkoa ja kyllä nämä viikot menee aivan liian hurjaa vauhtia <3 Meillä täysimetys sujuu hyvin alun imuote-ongelmien jäätyä taakse. Vasta tällä viikolla imetys ei ole enää sattunut/tuntunut ikävältä. Yöt nukkuu hyvin, mutta tietysti syö (en tiedä monestiko :D) useamman kerran. Päivisin viihtyy lähinnä sylissä ja Manducassa on ulkoiltu. Rattaisiin olen huono laittamaan, kun heräilee niistä helpommin. Meillä on myös trikooliina ja pitäisi opetella sellainen sidonta, missä olisi helppo imettää. Odotan innolla, että sää lämpenee ja pystyy imettämään myös ulkona. Tähän mennessä autossa olen vasta imettänyt. Ja haluan sanoa kaikille, että imettäkää vaan rohkeasti vauvoja julkisilla paikoilla. Pienten on oikeus saada maitoa mahdollisimman nopeasti paikasta riippumatta <3 Meillä on neuvola vasta 27.pvä ja kovasti kiinnostaa miten poika on kasvanut.

Nimiäiset vietämme 8. kesäkuuta. Nimi vaan on täysin hukassa vielä! En tiedä, miten se voikin olla niin vaikea päätös..
 
  • Tykkää
Reactions: Yönenkeli
Jaksamista Yönenkelille pikku-potilaan kanssa, toivottavasti oikea antibiootti ja crp laskee nopeesti ja vointi kohenee :)

RYTMI: meillä pieni on ollut ymmärtäväisesti koko ajan muun porukan kanssa samassa rytmissä, eli päivisin enemmän hereillä ja yöaikkaa pitenpi unipätkä.käy yöunille n.22 nukkuu n.4h,syö ja nukkuu 2h ja syö,herää n.klo 6(kuten isommat lapsetkin). Vaunuissa nukkuu aina, kun ollaan liikkeessä(esim.kerho ja eskarimatkat),välillä jää myös vaunuihin nukkumaan. Omassa sängyssä ei nuku kuin satunaisesti, lyhyitä pätkiä.

Täysimetyksellä mennään.ekat 3vko poika oli koko ajan tissillä, mutta sitten tilanne tasoittui...onneksi. Meillä ei itketä juuri lainkaan, vain kun on nälkä. Isin syli ei oikein meinaa kelvata, eivät ole ilmeisesti ystävystyneet vielä, noh eiköhän se siitä.

D-vitamiinina käytössä minisun-tipat, sopivat hyvin, annan ehkä joka toinen päivä 5gtt(tippaa).siis silloin kun muistan :)

Kovasti tsemppiä ja jaksamista, niille äideille kenen vauvat itkuisia!meillä esikoinem huusi paljon, tiedän kuinka väsyttävää on hoitaa itkevää vauvaa!

Seuraava neuvola 3.6, poitsu varmasti kasvanut hyvin, sillä nyt käytetään koon 60,62,68,70cm vaatteita :)

Sini-Tuulia ja Aku 1,5kk
 
  • Tykkää
Reactions: Yönenkeli
Yönenkeli, paranemisia teidän pienokaiselle :) Onneksi noilla lastenpoleilla hoito on ensiluokkaista ja siellä saa olla niin paljon kuin itse vaan haluaa ja pystyy. Toivottavasti on mukavat hoitajat!

Sini-Tuulian vauvalla on samanlainen rytmi yöllä kuin meiän pojalla :) Tuo käy nukkumaan yleensä klo 22 ja heräilee sitten hyvin säntillisesti yhdeltä, neljältä, kuudelta ja kahdeksalta. Itsellä vaan on pojan unirytmin takia heittänyt omakin rytmi ihan kuperkeikkaa, monesti on mennyt itselläkin kahteen tai sinne neljään, ennen kuin olen päässyt nukkumaan |O Onneksi tuo poika nukahtaa helposti aamupäiväksi seurusteltuaan ensin klo 8-10 välisen ajan, niin saa ottaa itse hyvät päiväunet vielä omien risaisten yöunien jatkeeksi :D

D-vitamiinit vaihdettiin meillä noista Multitabsin Deetipoista Jekovitiin, joka on siis vesipohjainen. Katsotaan, meneekö vatsa noista sekaisin, öljypohjaisista nimittäin meni, pojan kakka oli koko ajan sellaista vihreää höttöä.

Nyt aloitettiin myös neuvolan terkkarin kehoituksesta ilmavaivoihin Cuplaton, vaikka poika ei olekaan ollut mikään kovin itkuinen. Muutama päivä takana ja meidän kitisevästä pikkusintistä on tullut ihan toinen vauva - hereilläoloaikanaan huomattavasti iloisempi ja seurustelunhaluisempi, kun vatsassa ei enää kierrä. Hymyjäkin on alkanut jo tulemaan :)

Tykkääkö teidän lapset olla sylissä? Tuntuu, että joka paikassa toitotetaan sylin ja kosketuksen tärkeyttä vauvalle, mutta tuo ei kyllä ainakaan nauti sylissäolosta juuri yhtään, aina alkaa kiemurtelu ja kitinä. Varsinkin, jos yrittää lohduttaa itkevää vauvaa, niin tilanne yleensä vaan pahenee, jos nostaa syliin :| Auton turvaistuin on selkeästi tuon lempparipaikka, siihen rauhoittuu kovastakin itkukohtauksesta. Siinäkään ei saisi liikaa pitää.
 
Viimeksi muokattu:
  • Tykkää
Reactions: Yönenkeli
Me päästiin eilen lähtemään kotiin :) Crp oli laskenu 8 . Saatiin kumminkin viellä viikonantibiootti kuuri ja sen jälkeen on kontrolloitava pissanäyte. ja sen lisäks meidän on nyt keskiviikkona käytävä verikokeessa et katotaan hemoglobiinia kun se eilen oli 80... 70 ei saa laskee.
 
Pikaista paranemista poitsulle, Yönenkeli! Hyvä että on jo parempaan päin :) Ja paranemisia myös bluediamondille jos teillä vielä flunssa jyllää!

Me käytiin tänään taas neuvolassa, ikää tytöllä nyt 2 viikkoa ja 4 päivää. Mitat:
Synt. paino 2980g, pituus 48cm, pipo 33cm
19.5. paino 3678g, pituus 50,9cm, pipo 35,2cm
(paino 2.5. 2830g, 3.5. 2885g, 7.5. 3120g)

Hienosti on neiti kasvanut imetyksellä. D-tipat aloitettiin, paitsi että muistin antaa sen yhden ja sen jälkeen en ole muistanut antaa :D No siitä yhdestä tipasta ei aiheutunut mahavaivoja ainakaan, katsotaan miten jatkossa sitten :p Vaippaihottuma on kiusannut, se kerran jo oli paranemassa mutta yltyi uudestaan. Yritin miettiä että mitä olen syönyt mutta sitten tajusin että hoidin yhden vaipanvaihdon kosteuspyyhkeillä, jonka jälkeen ihottuma yltyi. Ja tosiaan nyt kun ei olla moneen päivään käytetty niitä on ihottumakin parantunut todella hyvin sinkkivoiteen avulla. Myös esikoisen iho reagoi noihin (lähinnä naamaan ollaan joskus käytetty), jännä kun nuo on vauvoille tarkoitettuja ja hajusteettomia yms. Mutta ei ole kovin vaikeaa vältellä noita, mielummin kosteuspyyhkeet kuin joku ruoka-aine :)

Tyttö on edelleen rauhallinen, päivän aikana (yleensä kun ollaan liikenteessä) on aina jakso jolloin ollaan hereillä miltei koko ajan ja tissitellään usein, sitten on jakso että nukutaan paljon ja tissitellään harvakseltaan. Imettänyt olen ihan julkisestikin kun ei tuosta liikkumisesta tulisi muuten mitään, edessä pidän harsoa. Esikoisen kanssa siitä imetyksestä tuli niin luonteva juttu jossain vaiheessa että kerran tajusin etten ollut muistanut harsoa edes laittaa eteen :D Onneksi se tapahtui neuvolan käytävällä eikä esim kauppakeskuksessa ;)

Pumppailukin on sujunut hyvin, perjantaina luovutin hakijalle himpun alle 3 litraa maitoa :) Lähipäivinä sieltä soitellaan sitten ekan satsin bakteeriviljely-tuloksia, pidetään peukkuja! Olen nyt noin 3 kertaa päivässä pumpannut, jos ei noita 3 pumppausta tee niin tissit on ihan täynnä ja vauvalla naama maidossa. Eikä tuo tyttö tyhjennä edes sitä yhtä tissiä syödessään ja pulauttelee myös herkemmin silloin. Pari kertaa on yrittänyt taas tulla tiehyttukoksiakin mutta onneksi noilla pumppauksilla olen saanut ne pidettyä poissa. Tietenkin jos vähentäisi pikkuhiljaa tuota tyhjentelyä niin maidontulokin tasaantuisi mutta olen vaan tyytyväinen kun saan nyt luovutettua niin mielelläni pidän sitten yllä tuota ylituotantoa :)

Meillä oli esikoisen kanssa noita mahavaivoja ekat kuukaudet, yksi iso aiheuttaja oli varmaan kaikki vitamiinilisät joita jouduttiin pienipainoisuuden takia syöttelemään. Cuplatonista ei ollut kyllä minkään näköistä hyötyä, meillä monien öiden pelastus oli koliikkikeinu :heart: :heart: joka saatiin lainaksi. Se oli kyllä tosi ahkerassa käytössä silloin alkuun kun esikoinen huusi joka ilta ja pitkälle yöhön, tuo oli ainoa mistä oli apua. Ollaan kyllä suositeltu sitä kaikille ja siitä on ollutkin apua muillakin :) Ja tuo oli siis sellainen mikä keinuu ihan kunnolla eikä vaan hytkyttele. Tällä kertaa ei ole mahavaivoja vielä ollut (kopkop) mutta keinu on vieläkin onneksi lainassa jos tulee tarpeeseen. Ilmeisesti noita saa vuokrattuakin jos ei raaski ostaa?
 
Ralliruutu: meillä on kyllä mahdoton sylivauva. Vähän pelottaa, opetetaanko liikaa olemaan sylissä..

Mukavaa, että pääsitte kotiin yönenkeli!

Kultapupu: huomasin saman että kosteuspyyhkeet eivät ole hyväksi iholle.varsinaista ihottumaa ei tule mutta iho ärtyy niistä eritavalla. Reissuissa ja öisin käytän niitä kuitenkin, muuten vesipesu.

Meillä vihdoin imetys sujuu!! Välillä vauva kitisee kun rinta on tosi täynnä niin ei meinaa saada otetta ja maitoa kun tulee niin paineella niin se kiukuttaa. Ole kuitenkin tosi helpottunut, kun alkuun murehdin ja itkin epäonnistumista
Pullosta juodaan välillä, lähinnä silloin kun ollaan reissussa ettei pysty imettämään esim. Ulkona. Nyt onneksi on niin hyviä kelejä ettei tuota ongelmaa ole.

Eniten imetyksessä ärsyttää kun maitoa valuu joka paikkaan. Inhottaa nukkua öisin liivit päällä. Lisäksi liivinsuojat kastuu hetkessä ja saa kokojan pelätä falskaako ne. Olen välillä käyttänyt pelkkää imetystoppia ja taitellut sideharson sinne sisään :) sellaisella virityksellä vaan ei lähdetä kotoa mihinkään..

Tuttia olen alkanut käyttämää silloin tällöin, imemisen tarve on aika suuri.

Meillä tulee huomenna 3viikkoa täyteen. Neuvola on loppuviikosta, siellä kai ohjeistetaan d-vitamiineista ym. Tarkemmin. Luulen, että 4kg on rikki jo :(

Mukavas viikonalkua!
 
Alkaa pikkuhiljaa tuntua olo ihmismäiseltä, kun alapään tikit on sulaneet pois (terkkari ei suostunut kertomaan, kuinka paljon niitä loppujen lopuksi tuli, en kuulemma halua tietää tarkkaa lukumäärää - eli ilmeisesti PALJON), jälkivuoto loppui ja synnytyksessä tulleet peräpukamat :ashamed: alkaa olla historiaa. Ihanaa päästä eroon hiostavista siteistä - nyt vaan pitää alkaa varmaan miettiä isomman kuukupin hankkimista, edellinen on varmaan jäänyt liian pieneksi venyneisiin paikkoihin nähden...

Onko kellään ollut vielä kuukautisia, ei varmaan? Miulla oli ensimmäiset jo täysimetyksestä huolimatta :mad: Synnytyksestä oli kulunut 5 viikkoa ja 2 päivää, kun alkoivat. Toivoin, että olisin välttynyt niiltä nyt ainakin joksikin aikaa vielä, mutta ei : /
 
Ralliruutu, oletko varma että oli kuukautiset? Jälkivuotohan voi loppua ja alkaa uudelleen. Itselläni oli juuri pari vuodotonta päivää ja nyt taas vuotelee hieman. Toisilla kyllä alkaa hyvinkin aikasin synnytyksen jälkeen täysimetyksestä huolimatta.. Itselläni on alkanut joka kerta 6-7 kk synnytyksestä. Ja nuo mainitsemasi pukamat. Ne on kyllä ikävä vaiva! Itselläni on tullut joka synnytyksessä, vaikka raskausajat olen selvinnyt ilman :|

Kultapupu, uteliaisuudesta kyselen, että käytätkö harsoa imetyksen suojana imetyspaidan kanssa? Itse en käytä, jos ja kun, on imetyspaita päällä. En näe tarvetta, kun rintaa ei näy yhtään. Tosin en ole rintava. Ja todella hienoa, kun jaksat luovuttaa maitoa! :) Itselläni ei oikein heru pumpulle, vaikka kaikki neljä lasta on täysimetettyjä.

D-vitamiinit tuntuu aiheuttavan masuvaivoja myös meillä. Ollaan vasta max 3 tippaa annettu. Käytössä Minisun drops.

LiLeHe ja Veikka 3vk 5pv
 
ralliruutu: mulla on jo toiset kuukautiset. (neiti on vajaa 7vk) Ekojen kohdalla epäilin just tuota, mitä LiLeHe ehdotteli, että jälkivuoto vaan alkoi uudelleen. Mutta pakko se on uskoa, kun tasan 28pv myöhemmin alkoi vuodot taas... esikoisen jälkeen meni 6kk ennen, ku alkoivat uudelleen, joten nytkin odottelin alkavaksi vasta myöhemmin. Tää ei ollut yhtään kiva ylläri. :(

Meillä ei myöskään iho tykkää noista pyyhkeistä, joten vesipesulla käydään aina, kun mahdollista. Viikonlopuksi ollaan menossa mökille. siellä joudun varmaan välillä turvautumaan pyyhkeisiin, kun ei ole juoksevaa vettä, eikä aina jouda lämmittämään järvivettä. Myös Lidlin vaipat on todettu meillä sopimattomiksi.
Nyt kun antibiootit on lopultakinn loppuneet, olen myös todennut, että d-tipat ovatkin se vatsavaivojen aiheuttaja. taidan kokeilla niitä jekovit-tippoja seuraavaksi. Nyt ollut Gefilus D-tipat käytössä.

Ja mahdoton sylivauva on meilläkin, välillä tuntuu, ettei hetkeksikään voi laskea alas, kun heti alkaa huuto. myöskään vaunukyydit ei tunnu kelpaavan. Alan ola jo aika väsynyt tähän kanniskeluun. :(
 
LiLeHe, olen 100% varma, pariin viikkoon ei tullut mitään muuta kuin niukkenevaa rusehtavaa vuotoa ja sekin ehti loppua. Sitten yhtenä päivänä alkoikin jomotella menkkakipumaisesti - ei tosin kovinkaan kovaa, mutta silleen, että tuntui - ja ehdin jo ajatella, että toivottavastu mikään kohtutulehdus ei kipuile tälleen, kun tuntuu vähän ikävältä. Sitten alkoikin jo ruskea vuoto, ihan kuin mun menkkojen alussa aina, mutta ajattelin silloinkin vielä, että ehkä tää on vielä jälkivuotoa, kun ne voi tosiaan alkaa ja loppua ja runsaus voi muuttua jne. Sitten vuoto muuttuikin ihan kirkkaaksi ja kesti sen 4 päivää kuten mun menkat normaalistikin ja sitten loppui.

Tuulimunaraskauden keskeytyksen jälkeenkin meni tosiaan 5 viikkoa + 1 päivä, niin tuli jo ekat menkat.
 
LiLeHe niin mä en siis käytä imetyspaitoja :) Eli siksi harso, kun tissi pitää kaivaa kaula-aukosta pihalle. Olin ajatellut tälle kerralle hommata edes yhden tai kaksi imetyspaitaa mutta enpä ole vielä saanut aikaiseksi :p Sen yhden imetystopin hommasin ja sitä olen käyttänyt lähinnä kotona, sen verran on kuitenkin varustusta että ilman rintaliivejä en ulos lähde :) Mutta tykkään kyllä tuosta topista, mukavampi kotioloissa kuin rintsikat.

Jälkivuoto täällä jatkuu, tosin kunnollinen vuoto kesti vaan viikon. Viimeiset kaksi viikkoa on hulahdellut verta ehkä kerran päivässä, välillä jopa harvemminkin. Eli side pitää kuitenkin olla varalla. Esikoisen kohdalla tuli ekat (ja ainoat) menkat tasan tarkkaan 5kk synnytyksestä, toivottavasti nytkin pysyisivät pitkään poissa!

Onnistuin saamaan pienen haavan nännin viereen tuolla rintapumpullani (en ymmärrä itsekään miten onnistuin) joten sen tissin maitoja en voinut hetkeen sitten luovuttaa. Säästin ne kuitenkin tuolle vauvalle ja päätettiin sitten kokeilla miten pulloruokinta sujuu. Esikoisen kohdallahan se sujui itsestään kun alussa sai sitä lisämaitoa. Ja kun lopetettiin lisämaidot niin annettiin kuitenkin silloin tällöin pullostakin rintamaitoa että huolisi pulloa silloinkin kun en ollut imettämässä. No tämä kun on saanut pelkkää rintaa ekat kolme viikkoa niin ei oikein kyllä innostunut tuttipullosta :D Eipä tässä mitään kiirettä ole totuttaakaan, mutta joskus myöhemmin olisi kiva että voisi vauvan välillä jättää esimerkiksi isänsä kanssa ja silloin helpottaisi hieman että huolisi pullostakin. Täytynee harjoitella tuota vielä kun jaksaa :)

Ja ilokseni vauva nukkui viimeyönä 5-6 tuntia putkeen omassa pedissään :heart: No tietenkin kesken sen unipätkän heräsi esikoinen (hampaita tulee). En tiedä miten pitkiä pätkiä vauva on nukkunut vieressä mutta ei ole kyllä kauheasti valvottanut. Kunnollista rytmiä ei kyllä ole mutta näköjään alkaa jo hahmottaa että yöllä kuuluu nukkua pidempään :)

Kp & Prinsessa 3 viikkoa ja 1 päivää
 
Pitkästä aikaa kuulumisia meiltäkin. Iltojen huutelu on vähentynyt huomattavasti d-vitamiinin vaihdon ja vyöhyketerapian aloittamisen jälkeen. Ollaan käyty nyt kolmesti ja mennään ainakin kerran vielä. Suurin hyöty siitä on ollut vatsan toiminnan tehostuminen, sillä aiemmin tyyppi kakkaili parin kolmen päivän välein ja nyt pientä rupsua tulee monta kertaa päivässä. Ilmavaivatkin on vähentyneet.

Vilmuski: meilläkin on hyvin pitkälle sylissä viihtyvä vauva. Päiväunetkin pitäisi nukkua sylissä. Meille on Manducan-kantorepusta ollut iso apu, että edes välillä on kädet vapaana. Nyt on viikon sisällä onneksi pientä edistymistä siinä, että vauva viihtyy jo pieniä hetkiä joko sohvalla tai leikkimatolla köllien. Ulkomaaailmakin alkaa siis kiinnostaa.
 
Meilläkin on melkoinen sylivauva, tuntuu että syliin nukahtaa helposti mutta heti kun yrittää laskea muualle, niin herää samantien. Keinu on meilläkin käytössä, siinä nukkuu silloin tällöin ja vaunuissa myös, mutta useimmiten vain jos ne ovat liikkeessä.
eeku miten olet laittanut vauvan jalat Manducaan? Meilläkin on Manduca mutta olen ollut jotenkin pelokas että osaanko laittaa noin pienen sinne oikein, etten aiheuta mitään harmia jaloille, kun en tiedä ovatko lonkat vielä kunnolla auenneet...? Sen takia en ole oikein uskaltanut käyttää kantoliinaakaan kovin pitkiä aikoja kun pelkään etten ole osannut laittaa jalkoja oikein "sykkyrälle" sinne liinan sisään. Manducassahan tosin on se newborn-tuki, mutta jotenkin koin sen hieman hankalaksi?

1-kk neuvola meilläkin takana ja mitat olivat 4410g ja 55cm. Melko samoissa mitoissa menee veljensä kanssa, isoveli oli hieman pidempi samanikäisenä. Uskomatonta jotenkin että vauva on jo kuukauden vanha! Tuntuu että vastahan sitä kärvisteltiin ja oltiin tuskastuneita kun ei nää ikinä synny!!! ;)

Rintaraivareitaon meillä iltaisin enemmän, kun haluaisi vain tissitellä ja joko maitoa tulee liikaa tai liian vähän. Tähän mennessä ollaan niistä selvitty, mutta käyvät kyllä hieman omille hermoille kun mielellään illalla tekisi muutakin kun istuisi sohvalla taistelemassa monta tuntia imettäessä raivoavan vauvan kanssa. Mutta, aikansa kutakin. Muutenkin tuo imetys ei ole minulle kovin mieleinen juttu, mutta yritän tehdä parhaani koska tiedän sen olevan vauvalle hyväksi. Pullosta ollaan annettu kerran, ja näytti onnistuvan hyvin, mutta pumpata en viitsi jos ei ole pakko. Jos pulloa tarvitaan niin korvike kelpaa mainiosti :)

Mulla tuntuu ettei tuo jälkivuotokaan meinaa loppua millään. Voi olla parikin päivää ettei mitään ja sitten taas paperiin/pikkuhousunsuojaan tulee vähän. Inhottaa. Esikoisesta ei kestänyt näin kauan, mutta oli paljon runsaampaa alkuun. Ensi viikolla on jälkitarkastus, toivottavasti siihen mennessä loppuisi! (Esikoisesta kuukautiset alkoivat 3kk jälkeen, joten niitä sitten jo kohta odotellessa :headwall: )

Nyt taitaa prinsessa herätä uniltaan, isoveli toivottavasti jatkaa vielä hetken :)

-Meryl ja pikkuprinsessa 1kk-
 
Tässä ollu tota antibiootin kanssa läträämistä mutta nyt näyttää kaikki hyvältä verikokeet otettiin viime viikon to sen hemoglobiinin laskun takia mutta torstain verikokeet kerto etä hb alkanunouseen kivasti ja oli sillon 99 ( ed 80) ja maanantaina kontrolloitiin pissa näyte ja eilen tuli sit viljelyn tulokset siitä ja pissa oli puhdas ja viljely negatiivinen jee pienelle oli siis hyvin purru antibiootit
 
  • Tykkää
Reactions: Kultapupu

Yhteistyössä