Huhtikuun hurmurit 2015 - Huhtikuu, meidän kuu!

Olen ollut tosi laiska kirjottaa mut ilmottauduin mukaan tänne niin tulempas teillekkin kertomaan että meidän neitonen syntyi 2.4. 3120g ja 48cm täyden kympin tyttö :heart: Synnytyskertomustakin sen verran että en ois ihan heti uskonu että on niin helppo loppusissaan ja nopea. Eli: veet män aprillina ja siitä sitten sairaalaan lähettiin, ei ollu avautumista tapahtunu kun pari senttiä niin ottivat sisälle sinne tottakai ja osastolle yöks, seur.päivänä lääkäri päätti et sali varattiin valmiiks aamupäivällä kun meinas olla ruuhkaa siellä, pääsin neljän aikaan sitten vihdoin ja viimein saliin.Siellä sitten viriteltiin oksu tippa heti kun ei supistuksia kuulunut ja vesien menosta oli mennyt jo yli vuorokausi.Ja siitähän se sitten lähti samantien käyntiin, kivunlievitystä en kerennyt saada muuta kuin lämpöpussin, papereihin merkattu kokonaiskestoksi 2h 50min. Mutta mutta, sitten 3.4 neiti joutui lastenteho valvontaosastolle ab tippaan kun tulehdusarvot nousivat niin paljon,nyt sitten "joutuu" olla siellä viellä muutaman päivän että pääsee siirtyy tava lastenos.ja jos kaikki menee hyvin niin pääsee keskiviikko-perjantaina viimestään kotiin. Hoitajalta siellä kysäsinkin että mistähän moinen johtuu niin epäili että lapsivettä sen verran päässy hörppäämään että tuli tuo. Mutta onneksi on nyt maailman parhaassa hoidossa, vaikka monet itkut tässä on saanut vääntää jo :'(
 
  • Tykkää
Reactions: Toiveessa3<3!!
Miten kävi Boomkaa, lähettivätkö vielä kotiin? Ja Bebe, kuulostaa siltä, että nyt se alkaa! Kovasti tsemppiä molemmille! Ensin tuollaisia oireita pelätään 8,5 kk ja sitten niitä odotetaan innolla :)

Elea, onpas sulla vastoinkäymisiä, toivottavasti pääset niistä kepeistä eroon ennen kuin tarvitset käsiä pikkuisesi kanssa!

Eilen taas ihmettelin, että kuinka mykkyrässä ne sisäelimet oikeen onkaan raskauden loppuaikoina, kun poikanen oli kenguruhoidossa nukkumassa mahani päällä yöpuvun alla. Vaikka hän on vieläkin pienempi kuin suurin osa vastasyntyneistä, niin ihmetytti miten hän on sisään mahtunut ihan jo pituuden puolesta.

Kevis ja poikanen kohta 5 vkoa
 
Onnea Mammax1!
Se, että oma lapsi joutuu osastohoitoon tuntuu pahalta, mutta siellä tosiaan on paras lääketieteellinen hoito, ja toivottavasti te vanhemmat pystytte olemaan mukana pienen hoidoissa. Koita saada itse nyt levättyä, nukuttua ehkä jopa kokonaisia öitä. (meillä osastoaikaa kesti 18 päivää, siitä viimeinen viikko onneksi perheosastolla) Laskinko oikein sun synnytys-rv 39+0?
 
Viimeksi muokattu:
Luen teitä edelleen, vaikka en kirjoittamaan ehdikään. Onnea kaikille synnyttäneille :flower:
Kohtahan kaikilla on vauvat maailmassa ja pääsette nauttimaan vauva-arjesta :)

Meillä se arki onkin melkoista haipakkaa...meillä syödään tai vaihdetaan vaippaa. Nukutaankin sellaisia max 3-4 h pätkiä, nyt kyllä enempi 2 h pätkiä, onneksi sentään suht samaanaikaan. Mutta on tässä kädet täynnä töitä :) kahdella, onneksi mies on vielä kotona. Tuplillahan saa tuota isyys/vanhempainlomaa vähän enemmän.
Vieraita on käynyt paljon ja käy edelleen, kivahan se on.
Ulkoiltukin on ja kyllä on ihanaa taas pitkästä aikaa työnnellä vaunuja. Ja kunto kasvaa, ehkä tuo hb: kin nousee vähitelle, pe oli 91, eli eihän tuo vielä hyvä ole, kun mun normiarvo n. 140.

Kaikille oikein ihanaa kevättä ja odottajille jänniä aikoja ! On se palkinto sitten mitä parhain.

T. Paulanna ja babyt reilu 3 viikkoa ja typy jo 2,8 kg ja poitsu 3,5 kg :heart:
 
Jänniä hetkiä myös BebeBanbinolla , tsemppiä :)

Onnittelut Mammax1 pienestä tytöstä :heart:

Omaa napaa: lääkäri ei päästänyt enää kotiin, koska vähäisistä supisteluista huolimatta paikat on alkaneet aueta (nyt 2-3cm) sekä kohdunkaulaa ihan pikkuisen jäljellä. Laittavat oksitosiinia minimille tukemaan omia supistuksia, jotka eivät edelleen ole kipeitä. Kuulemma kahtena kappaleena pääsen sitten kotiin. No, katsotaan miten alkaa edistyä :) hieman hämmentynyt olo, kun olin jo kotiin lähdössä (mm. vaihtanut omat housut jalkaan).

Boomkaa ja papunen rv 39+4

*muoks*

Ette muuten arvaa paljonko lääkäri eilen ultrasi vauvan painoarvioksi :D aikamoinen kaveri: 4000g!
 
Viimeksi muokattu:
PALJON ONNEA MAMMAX1! Kurjaa että mukaan tuli vastoinkäymisiä mutta toivottavasti pääsette pian kotiin :)

BOOMKAALLE zemppiä! :)

BEBElläkin on loppurutistus edessä :)

ELEA Kyllä voi koetella yhtä ihmistä paljon :D Toivotaan tosiaan että pääset pian kepeistä!

Hitsi kuinka yhdessä yössä täällä tapahtuu :D

PAULANNAN ja KEVIKSEN arkea on kiva lukea :) Paljon jaksamisia yösyöttöjen ym valvomisten kanssa :)

Huomenna ollaan täysiaikaisia! Jee! :D
 
Taitaa olla väärä hälytys täällä.. :stick:

Soitin synnärille. Siellä kätilö epäili vahvasti, että vuoto on vain vetistä verensekaista valkovuotoa, koska ei tihuta sitä jatkuvasti. Tosissaan aamuyöllä sitä hulahti ekan kerran matkalla veskiin. Seassa oli myös kellertävää vv, mitä on tullutkin reippaasti viimeisen kuukauden ajan aina aamulla herättyä. Aamuyöllä veskireissun jälkeen menin sohvalle istumaan, jossa hulahti uudestaan puhtaaseen pikkuhousunsuojaan pelkkää vaaleanpunaista vuotoa (mielestäni imeytyi hyvin siteeseen). Sen jälkeen vaihdoin kunnon suojan, kun aattelin että jos ne epäilemäni vedet menisikin ykskaks isommalti. Nooh, siihen suojaan tuli vielä pikkuisen punertavaa. Aamusta nukuin pari h ja ylösnoustuani veskiin matkalla hulahti taas, mutta nyt vuoto oli selkeästi enemmän punertavaa vv. Aamupäivän/päivän aikana on muutaman kerran tuntunut samainen hulahdus ja pikkuhousunsuojassa on ollut tätä eriskummallista punertavaa vuotoa.

Esikolta minulla meni limatulppa supistusten alettua ja se oli nimensä mukaisesti limaa. Tämä punertava vuoto ei ole limaa nähnytkään.

Onkos kellään teistä kokemuksia lapsiveden tihkumisesta? Tai vaaleanpunaisesta valkovuodosta loppuraskaudessa? Miten tihkuvan lapsiveden erottaa valkovuodosta?

Tosissaan aamuyöllä olin jo varma, että nyt tämä on sitä vaaleanpunaista lapsivettä, mutta kätilön kanssa juteltuani en ole enää yhtään varma asiasta. Varsinkin kun tätä tulee niin harvakseltaan ja vähän kerrallaan. Eikös tihkuvan lapsiveden pitäisi kuitenkin hulahdella tuon tuosta varsinkin jos asentoa vaihtaa?

Kätilö ohjeisti menemään synnärille, mikäli vedet menevät selkeästi, lapsiveden väri ei ole normaali, minulle tulee infektion oireita (miten ne näkyy lapsivedenmenossa?kuume?), alkaa supistella kipeästi ja säännöllisesti, vauva ei liiku normaalisti tai muuten olen huolissani.

Nooh, tapahtuu kait tuolla kohdunsuulla nyt sentäs jotain, kun verta kerran vuotelee. Joskohan sitä sitten ensi viikolla alkaisi oikeasti tapahtua jotakin synnytykseen liittyvää..

Supistuksista ei ole tietoakaan ja vointi on ok, joten mikäpäs tässä on odotellessa. Meinasin vaan jo innostua, että tänään alkaa todenteolla tapahtua.. : /

Liekkö tämä vuotelu nyt seurausta eilisiltaisesta lantion pyörittelystä. Aattelin kaupunkireissun jälkeen, kun alaselässä tuntui pientä kipuilua ja mahaa kovetteli, että ei siitä ainakaan haittaa ole. Illalla alkoikin juilia ja vihloa tosi kovasti kohdunsuulle ja häpyluun tienoille. Yölläkin ruhtinaallisten kolmen tunnin yöunien aikana muistan tunteneeni vihlomisia, jotka sitten tulivat uniin.

Boomkaa: Tsemppiä loppurutistukseen! Kohta sulla on ihana nyytti sylissäsi! :heart:

Elea: Usein tuntuu, että ei todellakaan voi olla todellista, mutta joskus vaan kaikkea tuppaa sattumaan. Toivottavasti jalkasi paranee pian! :hug:

Mammax1: Onnea pienestä nyytistä! :heart: Pienokainen on erittäin hyvässä hoidossa, mutta se ei varmasti vie kaikkea huolta sinulta pois. Voimia siis! Ja toivottavasti pienen vointi kohenee pian! :hug: Jos jaksat/ehdit vastata, niin menikö sinulla lapsivedet ihan selkeästi?
 
Bebe En tiedä osaanko vastata tohon tihkuvaan lapsiveteen. Omasta kokemuksesta esikoisen synnytyksessä lapsivedet meni kerralla. Onneksi ehdin pöntölle. Sitä nimittäin tuli kuin vedenpaisumuksessa :LOL: Sen jälkeen lapsivettä tuli hulahtaen niin ettei pikkuhousunsuojat ois riittäneet suojaksi. Itselläni oli vaippa suojana :LOL:

Inhottavia nuo epämääräiset oireet ja merkit. Ja varsinkin,kun ehtii iloita,että viimein pääsisi tositoimiin. Mutta luulisi,että vaikka kyseessä olisi valkovuotoa,niin jotain siellä kohdunsuulla tapahtuu,kun on verensekaista? Mutta soita ihmeessä uudestaan synnärille,jos on edelleen epävarma olo. Tsemppiä!
 
Joo eli viikkoja oli tosiaan se 39+0. Vesienmenosta : Joo kyllä ne ihan selkeesti meni, aika hassulla tavalla vielä kun oltiin ensin miehen kanssa keskiviikko päivä kierrelty kirppareita toisella paikkakunnalla ja sitten kävästiin kotona välissä ja lähdettiin ruokakauppaan ostamaan evästä niin ei päästy kuin kaupan eteiseen niin tuli semmoinen tuntemus että nyt lorahti jotain housuun ja siitä menin sitten kaupan vessassa käymään ja ei pystynyt pidättämään ollenkaan niin arvasin että sitä se on.Ihan kaikki ei siinä heti menny vaan sitten tultiin kotiin ja soitin synnärille niin sieltä neuvoivat tulemaan heti näytille, ja koska ei supistellut niin lähdettiin omalla autolla.Paljon paperia vaan housuihin ja vielä käsipyyhe kaveriksi :D mutta ei ne mitään pitäneet. Että näin.
Nyt on tulehdusarvot pienellä laskeneet jo tosi hyvin vaan tänään sitten bili arvo vähä yli rajojen niin joutui valohoitoon,lisäksi tuli nenä-maha letku kun on pieni niin väsynyt ettei jaksa kunnolla itse syödä :'( Toivottavasti ei montaa päivää tarvitsisi olla siinä niin päästäisiin tava osastolle
 
odottajamyöskin
Bebe banbino, kuulostaa siltä miten minulta meni vedet edellisessä synnytyksessä. Vettä on jokaisella eri määrä , minulla vaan lorahteli siteeseen mahtuvia määriä eikä loiskahdellut enempää missään vaiheessa. Synnärillä todettiin vesien menneen. Tällainen kokemus täältä taustalta. :)
 
BEBE -Mulla ei ole kokemusta vesien menosta mutta edellisen kohdalla lopussa rupesi holahtelemaan vaaleanpunaista nestettä. Soitin silloin synnärille ja kätilö kyllä vahvasti epäili sitä lapsivedeksi. Kävin näytillä, testasivat puikkotestillä ja totesi että ei ollut vettä. Loppui sitten hiljalleen itsestään... Mitä lie oli...?
Muuta tuo kertomasi kuulostaa kyllä siltä että sieltä sitä lapsivettä tihkuu...! Sehän nimenomaan voi olla punertavaakin! Jos tuo jatkuu niin mene ihmeessä käymään näytillä että testaavat onko vettä vai ei!
 
"Elea"
Onnea mammax1! Miten Boomkaa? Joko tapahtuu, tää on niin jännää!? Bebebanbino, täällä vettä tihkui 2päivää, niin etten ollut aivan varma mitä on, pärjäsin niissä muutamassa hulahduksessa siteellä. Luulin, että on pissaa :) Mutta sitten kun vedet oikeasti meni, niin sitähän tuli, ankaria ryöppyjä oikein :)

Kiitos tsempeistä, en minä kirvestä ole kaivoon heittämässä, lähinnä naurattaa. Hyvällä huumorilla selviää! Tämä vauvan saaminen itsessään on niin suuri lahja, kauan odotettu ja sydän vereslihalla kaivattu, että sais mennä toinenkin jalka ja vähän kättäkin, että tässä alkaisin masentumaan. Aina ei pääse helpolla. Mutta hyvää se silti tekee,kun saa täällä käydä vähän purkamassa tuntojaan.

Elea ja vauva 36+
 
Pikaista päivitystä: Punertava vuoto vaan lisääntyi iltapäivällä, vaikka tihkui edelleen pieninä määrinä. Ip soitin synnärille ja kehoitti tulla näytille. Ennen sairaalaan lähtöä kotona lurahti kunnolla housuun kuin pissa ois tullut. Siitä itse arvelin jo varmaksi asian. Lapsivettähän se oli/on. Miedot epäsäännölliset supparit alkoivat myös ip, eivätkä ole vieläkään voimistuneet tai säännöllistyneet. Paikat auki sormelle, pehmeät ja kanavaa jäljellä pari cm. Puolen yön aikoihin laitetaan antibiootti tippumaan. Toivon vaan, että saisin vähän nukuttua ja oma kroppa osaisi aloittaa hommat. Muuten aamulla aletaan tehostaa supistuksia.

Jännää on.. <3
 
Mammaxille onnea ja toivottavasti saat pian tytön vierihoitoon <3

Kevätkaihonkukka On kyllä uskomatonta miten se nyytti mahtuu tuonne sisuskaluihin. Vaikka tällä hetkellä kyllä tuntuukin siltä että vauvan pää on emättimessä ja jalat varmaan kurkussa närästyksestä päätellen :D

Boomkaalle tsemppiä loppurutistuksiin, ellei sitten jo ole vauva sylissä...

Bebe Onpas jännät paikat. Itsellä ei ole mitään haisua vesienmenosta.. Mutta soittele ihmeessä uudestaan synnärille, jos siltä tuntuu että jäi epäselväksi :) Luulis että voivat asian ihan testata, kun eihän sen kätilö nyt 100% varmaa diagnoosia vuodosta voi puhelimessa antaa.. Kurjaa sit sun joutua pähkäilemään!

Täällä ei nyt hirveitä tapahdu. Pallo edelleen jalkojen välissä, ei supistele, maitoa vähän tihkuttaa. Ärsyttävää nämä viimeiset viikot kun ei pysty enää elämään hetkessä.. ajatukset on koko ajan luokkaa "sitten kun synnytys käynnistyy, sitten kun vauva syntyy, sitten kun vauva on kotona, SITTEN KUN".

Ja sit sanotaan että nauti nyt viimisistä hetkistä, mutta se on kyllä vähän mahdotonta näillä vaivoilla... :p

Mini 38+2 (tai 38+4)
 
  • Tykkää
Reactions: Boomkaa
"pitkäperjantai"
Onnea hurjasti vauvansa saaneille! Aika tyttövoittoista suoraa näyttää :)

Täällä supistelut jatkuu tasaisen epätasaisesti, taasen toissayönäki jonkin tunnin 15-20 min välein, sellaisia repivän tuntuisia, tujuja ja pitkiä supistuksia alamahalla et muistui edellinen synnytys mieleen ku eilispäivä. Vaan eipä näytä silti siitä synnytys lähtevän kunnolla käyntiin.. Minä oon sanonu koko odotusajan synnyttäväni 6.4., alkaa tulla kiire kohta ;-) Tänään toki supistellu noita ihan oikeita taas pitkin päivää, mut varmaan herätään hyvin levänneenä huomisaamuunki kotona. No 15.4. on äippäpoli joten kaipa tää vauveli sit viimestään 16.pvä syntyy.

Tsemppiä täystohinoissa jo oleville, saas nähdä montako uutta vauvaa ollaan saatu aamuun mennes :)
 
  • Tykkää
Reactions: Boomkaa
Tää on tosi jännää seurattavaa! =) Olkoon synnytyksenne sujuvat ja helpot ja vauvoilla kaikki hyvin!

Viis viikkoo sitten olin aika tokkurassa leikkauksen jäljiltä ja yritin kovasti inttää hoitajalle, että en voi nukkua, jos en oo pessy hampaita. Tyydyin syömään ksylitol-pastillin ja taintumaan troppeihini.

Tänään kyläiltiin ekan kerran, meillä on hyvä automatkustaja, joka nukahtaa heti ja nukkuu koko matkan. Ja teki mummin iloksi kahdet valtavat kakat siellä :LOL: Onneksi oli riittävästi vaippoja mukana!

Kevis ja poikanen 5 vkoa
 
ONNEA MAMMAX1!
Kuulostaa samalta kuin meillä esikoisen aikoihin..tehon kautta lasten osastolle, ab kuuri ja 5pv sairaalassa ennen ku päästiin kotiin. Kyllä sitä oli herkillä ja itketti niin vietävästi sen oman rakkaan vaavin puolesta kun kanyyliä laitettiin jne. Tuntui tosi pahalta. Enkä voinut jättää vauvaa hetkeksikään vaikka kuinka oli ammattitaitoinen henkilökunta.

BOOMKAA ihan hirveesti tsemppiä!! Toivottavasti ei mee kovin pitkän kaavan mukaan!

BEBEllä kans hurjaa ja jännättävää :)

ELEAlle paranemisia! Tiedän niin tuon tunteen kun joskus vaan kaikki kaatuu päälle :(

Onnea kaikille sekä loppurutistukseen että vauvojen kans! Toivotaan ettei mitään komplikaatioita tulisi kenellekään.

Jasmin12 ja poitsu 2viikkoa
 
Yötissityksen lomassa täältä kirjoittelen :)

Eli poika syntyi 5.4 klo 21.45. Mittoja en tähän hätään muista, lisään ne huomenna.
Oksitosiini aloitettiin klo 12 ja määrää lisättiin hiljalleen. Klo 16 supistukset alkoivat olla kivuliaita sekä säännöllisiä 3min välein. Paikat olivat tuolloin 4cm auki. Tuosta katsotaan synnytys alkaneeksi. Pärjäsin jumppapallon avulla klo 18 asti ja sitten puhkaistiin kalvot edesauttamaan synnytystä. Vesi oli veristä ja sitä tulikin tunnin ajan hulahtelemalla aina kun liikun.
Supistukset muuttuivat kalvojen puhkaisun jälkeen erittäin nopeasti todella kipeiksi. Puolen tunnin päästä pyysin valmistelemaan epiduraalin, koska en pärjännyt kivun kanssa ja supistuksia tuli parin minuutin välein. Paikat auki 6 cm.
Sain epiduraalin klo 19 ja puolessa tunnissa olo oli todella helpottunut. Pystyin kävelemään sekä juttelemaan ja söin jopa iltapalaa. Klo 21 supistukset palasivat ja kätilö lisäsi epiduraalia. Tuolloin alkoi myös lievä pakottava tunne alhaalla. Muutaman supistuksen jälkeen alkoi tuntua painetta ja ponnistamisen tarvetta. Paikat aukenivat hetkessä 7 cm kymmeneen ja hyvä, että ehdin kiivetä synnytyssänkyyn. Epiduraali vei kivun, mutta ponnistamisen tarve oli todella kova. Kätilö ohjeisti hengityksessä todella hyvin ja poika syntyi kahden supistuksen aikana muutamalla työnnöllä :)
Avautumisvaihe 5,5h, ponnistus 5min ja istukka 15min.

Eilinen verinen vuoto sekä verinen lapsivesi johtuivat istukan osittaisesta irtoamisesta. Nyt pidetään peukkuja ettei pojan crb nouse, koska antibioottia ei laitettu tippumaan.

Boomkaa ja papunen 5h :heart:
 
Onnea Mammax1 ja Boomkaa! :flower: :)

Boomkaa: Hyvä, ettei tuosta istukan osittaisesta irtoamisesta aiheutunut vaaraa sulle eikä vauvalle! Ovat niin petollisia juttuja kuitenkin!!

Mummolasta palailtiin eilen. Oltiin siellä 2 yötä. Tullut syötyä mämmiä ja suklaata ihan urakalla... :p Nyt paluu normiruokailuihin =) Vaikka ei muutamasta lisäkilosta varmasti haittaa olisi...
 
  • Tykkää
Reactions: Boomkaa
Onnittelut kaikille vauvan saaneille :flower: ja onneksi Boomkaa menit käymään näytille ja kaikki sujui lopulta oikein hyvin.

Täällä lähti käyntiin 39+0. Uskoisin että jos tämä vauva syntyisi normisti, niin yli mentäisiin reippaasti. Ei näytä olevan vauvalla mikään kiire. Tosin eipä niitä merkkejä tarvitse kovin ajoissa ollakaan. Saattaa tulla lähtö yhtäkkiä. Mutta eipä ole kauaa enää kun meidän perhe saa oman tuhisijan. Sillä välin jännitän täällä, kuka on seuraava.
 
  • Tykkää
Reactions: Boomkaa
Täällä sitkeästi yhdessä koossa, ei merkkiäkään, että selviäisin ilman käynnistystä. Pari viikkoa aikaa käynnistyspäivään ja toivon kyllä, että tulisi omia aikojaan ennen sitä.

Hirmuisesti onnea kaikille jo vauvautuneille! :flower: Käyn jatkuvasti kurkkimassa, että onko vauvoja syntynyt lisää ja miten kaikilla menee :) Miestä oikein naurattaa, kun hänellekin olen selostanut tilanteen kehittymistä tyyliin, että "Meille on taas syntynyt uusi vauva" :LOL: Puhun kuulemma kuin jostain perheenjäsenistä :D

Nyt kun ihan loppusuoralla mennään kaikki loputkin, niin kyselisin miten kävi raskausarpien kanssa? Tuliko isoja tuhoja ja selvisikö joku kokonaan ilman? Olen aivan äimänä, että itselle ei ole _vielä_ tullut ainuttakaan, mutta pahoin pelkään, että tässä viimeisen kahden viikon aikana ehtii kyllä vielä tulla vaikka kuinka. Iho on ainakin nuorempana ollut todella arpiherkkä pienestäkin painonnoususta ja nyt on alkanut tulla painoa aivan järkyttävää vauhtia! Taitaa ylittyä kilo/viikko tahti seuraavassa punnituksessa keskiviikkona. Varsinaista turvotusta ei juurikaan ole, mutta ei tämä enää kyllä syömisen piikkiinkään mene, että johonkin sitä nestettä väkisinkin kertyy.

Karo ja vauveli 37+5
 

Yhteistyössä