HUHTIVAUVAT 2009 *Marraskuussa*

tutsa ja lumienkeli hienoja neuvolamittoja =) etenkin pikku-siiri ollut ruoka-aikaan kotona :D

teppana ihana että eeva voi jo hyvin. toivottavasti lastenlääkäriltä tulee myös helpottavaa tietoa siitä hetkellisestä näkemättömyydestä.

me käytiin 8kk lääkärineuvolassa ja tässä elsan uudet mitat (suluissa 7kk):
- paino 7330g (7160g)
- pituus 66,7cm (65,5cm)
- pipo 43cm (42,5cm)
Edelleen mennään siellä -2 käyrällä pituudessa ja paino vähän notkahti taas, mutta eivät olleet huolissaan, koska niitä notkahteluja kuulemma tulee. 10kk iässä kuitenkin taas ylimääräinen tsekki. Mä en nyt huolehdi, kun lääkäri sanoi että Elsa on kaikin puolin hyvinvoiva, iloinen ja reipas vauva :heart: Muutenkin sattui nyt oikein tervepäinen lääkäri, sanoi ettei kiirettä siirtyä nykyistä nopeampaa tahtia äidinmaidolta kiinteisiin, ei haittaa vaikka kerran pari yössä vielä herää syömään ja tosiaan tuota kasvua piti ihan hyvänä, joskin tosi hitaasti neiti kasvaa (mutta kasvaa suht tasaisesti kuitenkin!!). Kiinteistä se sanoi, että hyvä jos tarjotaan päivittäin viljatuoteitta, hedelmiä/marjoja, vähän lihaa ja kasviksia. Meillähän ne 3 ateriaa muodostuu just noista, joten ei tarvitse muuttaa mitään. Ja (äidin)maidon sanoi riittävän vauvojen pääasialliseksi ravinnoksi 1v ikään asti, eli mä varmaan imetän sinne asti ainakin =)

Elsa söi eilen jotain meidän viherkasvia, tod.näk. limoviikunaa tai rahapuuta :/ Onneks on myrkyttömiä molemmat, tuli tarkastettua myrkytystietokeskuksesta... Mutta vähä säikähdettiin. Mies näki Elsan popsivan jotain vihreää, mutta luuli että oon antanu sille palan kurkkua (usein annan sitä sormiruoaksi) ja kun sitten kiljaisin etten oo tosiaan antanut, niin neiti olikin jo nielaissut saaliinsa. No, hyvin voi, saipahan vähän ylimääräistä "ravintoa"...

Ja nyt neiti on eteismaton kimpussa... Moido :wave:

t. manna + Elsa lähes 8kk :heart:
 
heip.
voi manna teillä elsa kanssa samanlainen joka paikan natustaja :D onneksi säikähdyksellä selvisitte.

zikiziki laitan privaa.

meillä rasmus kuljettelee suussaan tavaraa.eilen oli veikka antanut lusikan ja pieni mies konttaili lusikka poikitain suussa ympäri kämppää :LOL: tänään on toistunut sama erinnäisillä esineillä :heart:
 
Heippa!
Zikille iso halaus!
Mannan Elsalle ,Tutsan Rasmukselle,onnitteluja uusista taidosta!
Mä ratkasin keittiön vetolaatikko pulman ottamalla kahvan kokonaan pois...Ihana jos Rasmus tykkää kuljetella tavaroita suussa!Meillä kestosuosikkina kulkee sukka!Siitäköhän se sanonta tulee että syntynyt kultalusikka suussa =)
Miinulaiselle jaksamista "yh:n " arkeen...Toisaalta "kaukosuhde" voi tehdä suhteelle hyvääkin.Osaa arvostaa enemmän sitä yhteistä aikaa ja arvostaa enemmän muutenkin toista.Tai sitten ei...
Kiva kuulla että Teppanan Eeva voi jo paremmin.

Yöt meillä menee jo ihan kivasti nukkuu melkein joka yö heräämättä aamuun asti.Viime yönä sorruin antamaan lohtu tissiä kun oli aamulla saanut rokotuksen...Kasvaa käyrien mukaan normaalisti.
Meillä kävi toissapäivänä se vahinko mitä oon pelännyt..Ummistin hetkeksi silmät kun tyttö oli vieressä...Seuraava n kerran heräsin siihen PLÄTS ääneen ja itkuun..Eli tuli vissiin kädet edellä lattialle.,,Aika vähällä huudolla selvittiin,taisi enemmän säikähtää.Ja äiti potee morkkista...
Mutta taisi siitä täräyksestä olla jotain hyvääkin.Tyttö oppi istumaan sinä päivänä!On istunut jo paljon ilman tuke mut nyt menee ihan ite istumaan ja istuuukin niiiin selkä suorana ja kaatuu hallitusti sivulle /eteen kun haluaa lähteä taas liikkeelle.Aamulla se istu omassa sängyssä!Joten nyt sitten on sängyn pohja alimmalla tasolla...
Pitäisi alkaa siivomaan mut ei voisi vähempää kiinnostaa...Masentaa tollanen rapakeli...Ei oikein huvita lähtee vaunuttelee tolla säällä!
Taidan kaivaa kitaran esiin ja alkaa soittelee Band Hero peliä...

H+ K tänään 8kk
 
Zikille voimii. :hug:

Meil on ihan mahdoton menijä, koko ajan vauhti päällä. Konttaa, seisoo, kävelee tuen kanssa ja hetkessä pääsee ainaa mihin ikinä haluaakaan. Nyt on onneks keksiny myös että välillä voi istua, sitä tekee nykyään myös ilman tukee ja tutkii tavaroita käsissään. :D Pinsettiotetta kovin myös harjoitellaan, enimmäkseen jo tuntuu peräti onnistuvan. :) Kaikki laatikot myös mielellään tutkitaan, ja esim bluray-soittimen power-namiska on löydetty, kun siitä tulee kiva "Hello"-teksti näkyviin... Sitä käydään vähän väliä painamassa ja sitten ihaillaan sitä loistavaa tekstiä. :D

Aura on tehny tän viikon toista hammastaan ja se on ollut ihan hirveetä! Muutenki suht huonosti nukkuva vauva, ja sit päättää pari yötä raivota. Kaks yötä oon menny nyt sellasilla unilla ett ite saan nukkua vajaan puolen tunnin pätkissä. Aika zombi olo tullu täs hiljaksiin.
Sit niitä kutiavia ikeniä/uusia hampaita on kiva testata äidin tissiin, oikee rinta on verihaavoilla, jostain syystä vasen tissi on viel säästyny tältä kohtalolta... Mut esim ku jotain luvattomia esineitä yritän metsästää sen suusta, niin puree niin kovaa kun lähtee, koko tyttö tärisee ku niin jännittää leukoja...

Et näin... :D
 
:wave:
Oltiin siellä lekurissa tänään ja ihan hyvillä mielin vieläkin. Lääkäri oli sitä mieltä että ultrataan Eevan pää vielä aukileesta, vähän niinku varmistukseksi. Ja jos sieltä jotain löytyy niin siitä sit mennään eteenpäin egg:hen (=meinaa sitä aivosähkökäyrä tutkimusta). Mä en nyt oikeestaan tajua itseäni, en ole taas yhtään huolissaan. Siis toki pelottaa jos jotain löytyy mut luotto siihen et kaikki on kunnossa on aika kova. Tyhmyyttä? Sen näkee sit.. Toivotaan ainakin, et kaikki on hyvin.
Lääkäri muuten sano, et tamiflun tiedetään aiheuttavan joillekin pienille lapsille unihäiriöitä tai voimakkaita painajaisia, sekin tavallaan vois selittää tapahtunutta. Edelleen oon sitä mieltä et mukavin selitys olis se et kohtaus oli vaan "unissakävelyä". Ugh. toi sana kohtaus vähän kalskahtaa pahalta, en mielelläni käyttäis sitä.. Nyt sit odotellaan kutsua Lasten polilta. Yhtään en tiedä kuinka nopeasti sinne saa ajan kun on tää aika vuodesta, toivotaan et ennen joulua?

:D Ja jotain hyvääkin, Eevalla on eka pikku hampurainen suussa :heart: Viime viikolla sanoin siskolle, et usoksä niin ens viikolla sieltä puhkee ja näin teki. Näyttää vielä et toinenkin tulee alas ihan heti perään. Mun pikkunen kultsikka! Katotaan mitä tää mamma sanoo sit kun puree ekan kerran :kieh:
 
Torstai-iltaa tytöt!

Meillä Henrin kanssa pitää kiirettä, tänäänkin koko päivä kyläilty ja käytiin (vasta nyt) ekaa kertaa ravintolassa lounaalla. Hienosti jaksoi pieni mies taas mamman kyydissä.

Zikille mahdottomasti voimia ja tsemppiä, onneksi itse kuitenki huomaat väsymyksen merkit. :hug:

Mua nauratti Laalaa pureva Aura, ihana. :)

Onnea teppanan Eevan ekasta hampaasta, meilläkin tänään bongattu eka pilkistävä naskali. Onhan sitä jo odoteltukin.
Ja hyvä että voitte olla "kohtauksen" puolesta hyvillä mielin, se varmastikin on merkki siitä että se oli aivan ohimenevää ja harmitonta. Kyllä vanhempi lapsensa kuitenkin aistii ja osaa lukea niin hyvin.

Saatiin viime viikolla se sikapiikki. Oli ensimmäisen yön hieman lämpöinen, mut muuten kyllä mennyt oikein hyvin. Nyt huojentunut olo, kun sitä niin paljon mietin etukäteen.

Lunta kovasti odotellaan, kun vielä joudutaan rämpimään tuolla samperin loskan keskellä. Tulispa jo joulu. :)

Vielä vadelmasopan keittoon, moido.

Min-na ja Henri (ens viikolla jo 7kk)
 
Sammo oli LAIHTUNUT kahdessa kuukaudessa 60gr :| No, neuvolatäti ja lääkäri eivät olleet huolissaan kun pituutta oli tullut ja on lähtenyt kunnolla liikenteeseen sitten puolivuotiskäynnin. Nyt voidaan sanoa, että poika istuukin itse, hienosti pakettelee ja kovasti on ihan viime päivinä koittanut nousta ylöspäinkin. Viikko sitten meni ekaa kertaa polviseisontaan :heart: Ja tänään oli usein karhukävely asennossa, ukon kanssa naureskeltiin kun pylly oli pystyssä neniemme edessä :LOL: Vieläkun saisi yöunet rauhallisiksi, niin kaikki olisi hyvin. Ärsyttää, kun en muistanut kysyä lekurilta pojan tai isosiskon nimiin pumppupullo rasvan reseptiä. Tytöllä ei ole diagnosoitu ihosairauksia, mutta kuiva se on, ihan hilseilee talvella ja Sammolla on atoopikon kuivia länttejä jaloissa ja käsissä ..On siis pakko soittaa ja pyytää reseptiä. Sellainen 200gr rasvapurkki kestää likalla ehkä kolme viikkoa jos sen rasvaisi aamuin-illoin kuten pitäisi ja nyt melkein joka vaipanvaihdon yhteydessä olen rasvannut Sammon kuivat läntit niin hyvin voisi olla sellainen kilon puteli.
En muista sanoinko tänne, mutta Sammo sai pari viikkoa sitten kolmen päivän aikana KOLME hammasta ja viikko sen jälkeen tuli seitsemäs hammas, hän kyllä putkauttelee hampaita aivan eri tahtiin kuin siskonsa. "Innolla" odotan minkä kokoinen herra on vuoden ikäisenä. Nyt oli 4cm pidempi kuin sisko oli hänen ikäisenään ja pari kuukautta ollut painavampi kuin siskonsa vuoden vanhana

Jaahassu ja Sammo 8kk 2pv ( 9 240gr ja 71cm)
 
Onko Gimlistä kuulunut mitään? Miten kuulokontrollissa meni?

Jaahassu, onpas harmi että Sammo on laihtunut. Mutta hyvä että pituutta on tullut kuitenkin eikä tarvitse olla huolissaan. Nyt vain öljylisää ruuan joukkoon että ens neuvolassa olisi painoakin tullut. Stemppiä Ja onhan Sammo sen verran hyvän kokoinen poitsu ettei ole liian pieni. Komiat mitat laihtumisesta huolimatta.

Teppana, tosi hienoa että kaikki vaikuttaisi Eevalla olevan kunnossa. Säikäyttihän se varmasti mutta hienoa jos siihen on joku harmiton syy. Hyvä että kuitenkin tutkitaan tarkemmin ihan varmuuden vuoksi. Eipähän sitten tarvitse enää miettiä asiaa.

Laala, teillä on neidillä tosiaan vauhti päällä. Vaikea ajatellakkaan että oma sylivauva menisi tuollaista kyytiä. Mutta eiköhän se päivä joku päivä vielä koita....

Manna, teidän Elsa menee kyllä tosi samoilla mitoilla kuin meidän Elli, Elli on muutaman millin pisempi ja muutaman gramman kevyempi.
Hyvä ettei kasvi ollut myrkyllinen minkä Elsa sai käsiinsä.

Meillä Elli iski kouransa latttialle jääneeseen murokuppiin, iskä sai viimehetkellä estettyä kun oli kourallinen muroja menossa pieneen suuhon. Voi sitä tytön vastaväitteiden määrää... Vaikka eipä noista nyt luultavasti haittaa olisi ollut. Mutta ei sitä nyt ihan vielä tartte muroja alkaa syödä...

Lumi-Enkeli, komiat neuvolamitat kyllä teillä.

Zikizikille iiso halaus ja kovasti stemppiä. Soititko neuvolaan? Mie edelleen kaupittelen omega 3 rasvoja purkista. Itselleni niitä psykiatri suositteli pojan syntymän jälkeen masennus oireisiin ja tosi hyvin tehosi.

Tutsan Rasmuskin niin taitava liikkumaan ja hienosti kasvanut poika sielläkin

Miinulainen, voi ei. Kyllä muakin ketuttaisi, ja rankasti. Mutta varmasti te pärjättää ja kaikki tulee menemään hyvin.


Manna, keskiviikkona annettiin Ellille viimeisen antibiootit, ei auta kuin toivoa että korva on nyt kunnossa. yöt ainakin nukkuu paremmin ja korvasta pukkaa likaa ulos ( silloin lääkäri sanoi että on harmaa ja täynnä nestettä, olisko sitä sitten ) 15.vpä on tarkastus. Mutta jos yhtään yöt huononee tai tulee pienintäkään merkkiä siitä ettei kaikki ole ok niin roudaan kyll aiemmin jo tohtorille.
Kiitos kysymästä.

Wau, taitava neiti teilläkin.


Vaatekoosta, meillä edelleen Ellillä pääasiassa 62 vaatteet... joitakin 68 cm on kaapissa eikä tyttö enää niihin huku.



Jaahas, pikku neiti pomottoja ilmoitti että äiskän nettailu loppuu ny...


t: Solina ja rakkauspakkaus :heart: :heart:
 
Merkkausta pikaisesti :wave: Jutut luettu, mutta niiiiin väsynää että. Onneksi tänään poika mummolaan ja me yhdeksi yöksi hotelliin keräämään voimia! :heart:

Unikoulu ei kyllä vieläkään tepsi kunnolla. Alussa näytti lupaavalta, mutta nyt 7 yötä takana ja niistä 3 ollut aika kamalia. Viime yönäkin poika hereillä 02-04 ja ei millään saatu nukkumaan, nukahti aina minuutiksi ja taas ylös. Äh. No, tissiä ei olla annettu ku vasta aamukuudelta ja siinä pysytään. Poikaparan äänikin jo ihan käheenä huutamisesta.

Halauksia kaikille ja onnea kokeisiin Teppanalle valoisin mielin vaan - ei muutakaan voi!

Ihania pikku-neitejä mannalla ja solinalla ja sit on meitä 10kg kerholaisiakin :)

Laalan aura on kyllä niin tomera! Jaksamista yöhulinoihin!

Kivaa viikonloppua!

kadak&pikku-tiikeriviikari
 
Ziki Jos eivät neuvolassa hoksaa niin pyydä kilpirauhasarvojen tarkistusta.ne kun saattaa synnytyksen jälkeen heittää kuten AAM:kin kävi.Moni vajaatoiminnasta kärsivä saa aluksi erheellisesti masennuslääkkeet.Huomattava vajaatoiminta tekee kyllä mielen matalaksi ja mikään ei huvita,nimim. kokemusta.Mulla kun on tuo krooninen vajis.Kannattaa tarkistaa.
Teppana Meidän sairaanhoitopiirissä ainakin pitkät jonot lastenpolille ja teillähän on sekin ultra siinä jonka luulisin tekevän röntgenlääkärin.Polille voi toki soittaa ja kysellä jos ei ala mitään kuulumaan.Liekö lähete ollut sitten kiireellinen?
No miehän arvasin oikein että Laalan Aura se vaan mennä porskuttaa. =)
Solina Ellin korvasta valuu varmaan vaikkua,tärykalvon pitää puhjeta että sen taakse kertynyt neste pääsee ulos.Terve tärykalvo on vaalean punainen kun taas nesteen täyttämä korva tekee kalvon sameaksi.Tulehdus on siellä tärykalvon takana.Jos kalvo puhkeaa niin paine korvassa on kova ja kipu myös.En ole mikään lääkäri mutta on sen verran tutuksi tulleet nuo korvatulehdukset isompien lasten kans..
kadak pääsee hotelliin!Jaksamista unikouluun,jospa se sinnikäs poika jossain vaiheessa luovuttaa.
Alina on oppinut konttaamaan pikku matkoja,nousee seisomaan tukea vasten ja istuu kaatumatta. =) Ja tänä aamuna söi puuroa hiukan,ruokalista on muuten edelleenkin aika niukka.Yöt kuten ennenkin eli kellon tarkistus 45 min. välein.

mamma ja allu 7 kk
 
Vieläkö kukaan muistaa tätä mammaa =) Aktiivisesti lueskelin ja välillä kommentoinkin odottajissa. Vauva puolella alkuun myöskin pörräsin, sittemmin jäänyt palstailu muiden kiireiden keskellä. Harvakseltaan olen silloin tällöin lueskelemassa käynyt ja nyt päätin tulla moikkaamaan :heart: Joten Heippa kaikille vanhoille ja uusille huhtivauvoille!

Paljon tuntuu monelle tapahtuneen joten IISO :hug: sitä tarvitseville.

Täällä pieni Ronja-neiti tuli jo 8kk ikään. Kovaa vauhtia konttailee, istuu ja nousee polvilleen. Tänä aamuna yllätti ensimmäisenä nousemalla olkkarin pöytää vasten pystyyn ja heti perään keittiön tuolia vasten, on vaan reppanan jalat vielä niin tottumattomat että nurinhan siinä mentiin :'( Kovasti on ottanut kämppää haltuunsa ja ilosta kiljuu löytäessään jotain mielenkiintoista. Melko vapaasti saa täällä kotona paikkoja tutkia, isompien tyttöjen ja meidän makuuhuoneen ovien ollessa kiinni. Kun esim. keittiön laatikoiden sisältöä ei ole vielä keksinyt tutkia.

No mutta nyt tuo kyseinen pikkuneiti heräsi päiväunilta joten taas mennään. HYviä vointeja ja Rauhaisaa Joulun odotusta kaikille :wave:
 
voi että kiitos neuvoista!! :heart: kyllä tää olo on vähä helpottanu johtuneeko siitä taas et saati isi eilen taas viikonlopuks kotia... Sekin varmaa suurin syy miks masentaa ku paras ystävä ja rakas ei oo täällä miun seurana viikolla :'(

Solina: eiks ne oo jotai kalanmaksaöljy juttui?? :D miulla ku on toi verenvuototauti ni ei sais niitä syödä.. :/

Nannalla pullottaa koko yläien!! :D just eile huomasin ja kuultaa ihan läpi yläetuhampaat :D no joha tästä kolme kuukautta onki ku ekat puhkes.. vissii neljä hammasta puskee ylös nyt samaan aikaan :whistle: auts!
 
Huomenta :)

Kivat vaatekoot teijän pienillä =) Meillä 74cm pääasiassa ja jokunenyöpuku on jo 80cm samoin ulkoiluvaatteet.Ja me ei olla ees vielä sitä 7kk,vaan kuulutaan siihen sarjaan tän palstan viimeisimmät ;)

Meille tosiaan tullut vkossa 2hammasta eikä muuta kun että herran ruokahalu oli hippasen vähäsempi,ei kyllä kiukutellut eikä muutenkaan.

Nyt on mies taas viikonkotona ja ohjelmaa piisaa;kavereille syömään hirvelihaa :p ,sitten tiistaina pidänkin taas miesvapaata kun lähden siskon kanssa ars novaan ja päälle syömään.Ja sitten olisi vielä osa joululahjoja ostamattakin..Itse asiassa tajusin etten pikkumiehelle ole ostanut lahjan lahjaa ,mutta onkin saanut muuten vaan paljon koko ajan.Luojan kiitos että toi pituus kasvu on tasaantunut eikä joka kuukausi tartte ostaa uutta vaatekertaa.

Tähän väliin todettakoon että harmittaa että otettiin äitiyspakkaus,sillä vuodenajat huomioiden sekä minin kasvu ei olla käytetty varmaan yhtäkään vaatetta saatikka niitä pukuja.Meni meillä vähän niinko hukkaan..

Näin,odottelen nyt miehiä ylös.Pikkumies söi 2tuntia sitten pullollisen jo mutta meni isin viekkuun takasin.
 
Milky, meillä taas se ÄP on tullut kovaan käyttöön - keväällä käytettiin paljon sitä kevyttoppapukua ja nyt syksyllä se beessi toppapuku on tosi hyvän kokoinen - se ei kyllä ole oikeasti mikään 68 - enemmänkin 74/80. Meillähän poika on n. 71 cm ja yli 10kg ja se on vielä ihan reilu lahkeista ja käsistä. Meillä kanssa käytössä 74/80 vaatteet. 68:sta mahtuu ihan muutama reilu koko ja tuntuu, että muutaman pesukerran jälkeen vaatteet kutistuu aina niin paljon, ettei mee päälle. Kävinkin just ostamassa poitsulle juhlavaatteita koossa 80 ja on kyllä pitkät lahkeet :) no niitä voi aina kääntää.

Kerroinko, että päästään koulukuvaukseen pojan kanssa - eli tiedossa hyviä kuvia edullisesti. Läheisessä puistossa/päiväkodissa on kuvaukset ja vauvat pääsee sinne kanssa.

(.( Yö meni kivasti, vauveli oli ollut mummolassa yön kiltisti ja tassuttelut onnistuneet hyvin 2h välein. Oli nukahtanut aina 5 minuutissa uudelleen ilman huutoja - protestoi selvästi enemmän meille kotona. Me käytiin syömässä ja leffassa ja sitten se hotelliyö ja aamiainen. Jee. Laatuaikaa :heart: Mutta oli kyllä ikävä pikkuista meillä molemmilla.

Ziki, meillä kun pullotti yläien, ajateltiin, että tulee kaikki 4 hammasta kerralla ja sitten tulikin ne vampyyrit :) ja edelleen etuhampaat tulematta :LOL: Katsotaan, missä järjestyksessä teillä putkahtaa.

lumi-enkeli, min-na, iitanen ja jaahassu, kiva kuulla pitkästä aikaa kuulumisia ja kiva tietty kuulla useammin kirjoittelevenkien, manna, tutsa, solina, teppana, säde jne :)

Mamma, juu ei tunnu, että noi yöt yhtään paranisi yhtäkkiä meilläkään, kun on kerran tottunut heräämään usein. Voimia sinne.

k&tigger
 
Onnea Pikku-Tikrulle :)
..On toi kyllä oikeesti uskomatonta että 4 kuukauden päästä nää pikku-tyypit on jo vuoden!!! :eek: :heart:

Nooa meni illaks hoitoon niin päästään miehen kanssa ravintolaan syömään :heart: Juhlistetaan vähän mun synttäreitä, 25 vuotta,Jee!Ei vaa,ei se kyllä enää oo "jee" :whistle:
Oi oikeen jännittää ihan kun ois lähdössä treffeille :heart:

Nooa on ollut tosi kiukkunen monta päivää :( Nyt tänään aamulla sillä oli nuha muttei paha..mietin että voisko silläkin olla se korvatulehdus kun en keksi mitään muutakaan.Hampaitakaan ei tuntuis olevan tulossa.Täytyy maanantaina mennä lääkäriin jos on vielä yhtä kiukkuinen.

Pakko vielä hehkuttaa: olin ostamassa uutta mattoa ja löysin just sellasen minkä halusin ja aattelin että maksaa varmaan kauheesti niin no maksokin 200 euroa mutta oli alennettu ja maksoi vaan 30 euroa :eek: :D Jeee!!Ja vihdoin ostettiin myös syöttötuoli se emman tripptrapp-kopio..sekin oli -20 euroa :)

No eipä mulla mitään järkevää ollut kuhan oottelen että mies tulee suihkusta niin päästään lähtemään..

:wave:
 
misStar hyvää synttäriä :flower: ja pitäkäähän hauskaa kaksin! mekin yritetään ensi lauantaina päästä käyttään helmikuussa häälahjaksi saatu lahjakortti ja mennä ravintolaan kaksin. saas nähdä miten elsa, mummo ja vaari pärjää, ois tosiaan elsukan eka kerta hoidossa :/

kadakin tikrulle 8kk onskut :heart: hyvä että pääsitte viettään laatuaikaa kaksin. tsemppiä myös unikoulun jatkoon!

ziki, kadak, jaahassu (ja olikos muita?) hurjaa tahtia tulee teidän naperoille hampaita :eek: meille tuli alas ekat 2 hammasta elokuussa ja nyt vasta seuraavat 2 tulossa ylös.

iitanen kiva kuulla teistä pitkästä aikaa :wave: hienosti teillä jo liikutaan!

jaahassun pojalla tosiaan komeat mitat vaikka laihtunut onkin. ja voi miten kurjaa tuo kuiva iho. niin ei toivois kellekään pienelle tuota rasvausta, kun tietää miten lapset sitä yleensä inhoavat. tai ainakin meidän lähipiirin vauvat elsukka mukaan lukien.

laalan aura liikkuu tosiaan jo niin hurjaa tahtia kuin kuvittelinkin! mahdoton menijä eikä ikääkään tainnut olla vielä kuin 7kk jos sitäkään...?

teppana hyvä että tutkivat eevaa "viimeisen päälle" vaikka kaikki vaikuttaakin olevan kunnossa.

elsukka on noussut viime päivinä polviseisontaan ja ihan pystyynkin :heart: ihan hirvee tahti liikkumisessa ylipäätään, aina on kadonnut siitä huoneesta mihin jätti... nyt muuten on tosi pop tarkastaa että onko äiti siivonnut huolella maton aluset :LOL: ja IHAN KAIKKEE pitää maistaa, voi yöks!!

äitiyspakkauksesta on meillä vielä iso osa vaatteita käyttämättä, liika isoja... ja ne sopivatkin jääny aika vähälle käytölle, mutta kevyttoppista on kyllä käytetty ja etenkin makuupussia, se on ihan loistava. samoin uskon että toppista aletaan käyttää sitten joku päivä kun se on sopiva... elsan kasvuennuste (nlasta kysyin) 1v:na oli tosin vain n. 70cm että saa nähdä onko se sit talvella 2011 sopiva jos kerta 74/80cm ois oikee koko?? :/

oon käyny tänään elsan vauvakuvia läpi kun teetetään isovanhemmille elsa-kalenterit joululahjaksi. voi elämä miten pieni toi napero oli syntyessään ja miten nopeasti kehittyy. ja mun mielestä muuttuu söpömmäksi aina vaan :heart:

me lähdetään huomenna lomaileen kun miehellä on lomaa =) käydään ensin ihan mökillä hämeenlinnassa ja sit tukholmassa näyttään elsaa miehen tätille. sit viikon päähän ehdottelin muuten treffejä pk-laisille käykäähän tsiikuloimassa treffipinoa välistä et saadaan pikkujoulut pidettyä :attn: :xmas: :D

tässä vielä tuore kuva elsasta kun tuli nyt noita kuvia plärättyä läpi.


t. manna + elsa melkein 8kk :heart:
 
Heipparallaa! MisStarille synde onnet! :flower: Ja onnittelut myös kaikille 8kk täyttäneille pikkuriiviöille! Meilläkin tuli Konstalle 8kk täyteen jo maanantaina.. aika isoja alkaa meidän pikkuvauvat jo olla? Alkaako kellään olla vielä vauvakuumetta. Mulla vaihtelee päivittäin ajatukset siitä millon haluisin pikkukakkosta ruveta yrittelemään.. sillon kun on suht hyvä yö takana ja ei oo kauheen väsyny iskee yleensä kamala vauvakuume, sit taas oikein huonojen öiden jälkeen väsyneenä ajattelen että luojan kiitos on vaan yks lapsi. Eli ei taida olla oikea aika vielä :LOL: Jospa joskus vuoden päästä..

Mä oon niin kade teidän yhteisistä ajoista miestenne kanssa.. musta olis ihana päästä joskus jonnekin ihan vaan kahdestaan, mutta ei paljon auta kun isovanhemmat on tuolla kaukana Kuopiossa. onneks lähdetään "häämätkalle" kanarialle kuukauden päästä (mummu ja ukki lähtee mukaan) niin siellä sitten ehkä saadaan vähän virkistää parisuhdettakin. odotan sitä jo ihan kamalasti.

Mä olen kanssa ollut vähän allapäin.. ehkäpä pienen koulustressin, kroonisen väsymyksen ja pimeyden takia. Tuntuu ettei meillä ole miehen kanssa koskaan yhteistä aikaa ja niin.. Mikä seksielämäkin??! Mitä se on? Ei meillä vaan sellaista ole. Tai siis tosi harvoin kun aina vaan väsyttää niin kovasti.



Konsta nukkuu edelleen aika huonosti, mutta on oppinut rauhoittumaan uudestaan unille helpommin.. mutta edelleen unikouluilusta huolimatta heräilee ainakin sen 5 kertaa yössä. Ja sit lopullisesti herää jo kuuden jälkeen |O oon ollu kyllä niin väsyrättipoikki, varsinkin kun ollaan oltu kaikki kipeinäkin vuoronperään. Nyt mulla on menossa 10 päivä antibioottikuuri poskiontelontulehdukseen (senkin takia jäi yks yö nukkumatta kun tuntu että pää räjähtää). Ja oon kiettiny että voikohan antibiootitkin väsyttää.. tää väsymys kun on välillä jotain ihan kamalaa. Ei jaksain oikein mitään. Onneks sain tänä aamuna nukkua kun miehet puuhaili keskenään.

Konstalla on edelleen ne samat kuusi hammasta mitkä on ollu jo muutaman viikon.. kalvaa kyllä ihan kamalasti alaleukaansa, mutta mitään ei näy.. oliskohan kahdeksannet tulossa. Pikkuriiviö on keksiny että hän saa huomion itseensä ainakin sillä kun jurskauttaa mua terävillä hampaillaan millon mistäkin ruumiinosasta. Tänään ranteesta. Säikähti, huusin ja itkuhan siitä tuli (siis Konstalle, ei mulle sentään). Ja tänään on noustu ekan kerran oikeaoppisesti polviseisontaan telkkaritasoa vasten. Kovasti poika pölpättää,pörisee ja tekee pahojaan koko ajan. Eilen nappasi läppäristä capslock-näppäimen irti. En tajua miten se sen teki, mutta tekipä kuitenkin. Eikä sitä näköjään saa omin konstein siihe takaisin.. onneks ei ollu mikään tärkeempi näppäin. On kyllä pääasiassa niin hauska ja hyväntuulinen tapaus, että ei sille voi vihainen olla kauaa :heart:

Viime kerralla neuvolassa (kaks ja puoli viikoa sitten) mitat tais olla 9200g ja 73cm. Ainakin jotain sinne päin. Eli hyvin kasvaa.. ihan omalla käyrällään. 74cm vaattet on melkein kaikki vähän kippanoita ja pääasiassa 80cm vaatteita käytetään. on kyllä hassua miten nää vauvat kasvaa kaikki ihan omaa tahtiaan. konstakin oli syntyessään pieni kolmenkilon rääpäle ja nyt se on jo tollanen mörssäri verrattuna esim. Elsaan ja Elliin.

Niin ja meillä nt sitten imetys on lopullisesti tullut tiensä päähän.. Tissi ei ole kunnolla kelvannut kohta kuukauteen, niin viikko sitten päätin viheltää pelin poikki ja lopettiin kokonaan. Siihen loppui sitten samalla yösyömisetkin.

Ei mulla muuta.. aika omanapaista tekstiä (sori) oon kyllä lukenu kaikkien jutut, mutta en muista enää kuka sanoi mitäkin :ashamed: Yhteisesti :hug: kaikille sitä tarvitseville!

Tässä vielä kuva piikku puuhailijasta. Ihan vaan vinkkinä että meillä on saatu monen päivän riemu ikean pahvilaatikosta. Tehtiin siitä tunneli ja sitä Konsta jaksaa mennä edestakaisin moooonta kertaa peräkkäin. Hihkuu vaan riemusta.. varsinkin jos joku jaksaa sanoa kukkuu toisessa päässä.

 
Iltoja, mie olen eilisen ja tänään fiilistellyt vanjojen valokuvien ja kotiviedeoiden kanssa.
Haikea olo, miten nuo mussukat kasvavatkin.... plääh, kauhee homma. Siis niiden videoiden ja valokuvien laitossa...

Mukavaa lomaa Mannalle, taitava neiti teillä. Ihana kuva tytöstä


Äippäpakkauksesta, pikkuhiljaa päästy niitäkin vaatteita käyttämään ;) Toppiskin oli ekaa kertaa tänään päällä...
Hukkui neiti siihen, mutta ei se ny niin justiinsa kun vaunuissa vaan makoili. Pesuun meni oikean kokoinen puku joten piti toikin koekäyttää. Mutta käyttöön on kyllä tullut ja tulee koko äippäpakkauksen sisältö... Tai sitä naisten kortsua ei kyllä olla uskallettu testata, on se sen verran epäilyttävän oloinen vehje, onko kukaan testannut sitä?

MisStarille isot synttärionnittelut. Ja Nooalle mukavaa yökyläilyä.
Siehän teit maton kanssa oikean löydön.

Kadakin Tikrulle 8kk onnittelut.

Zikiziki, ovat juu kalaöljyä, ei kylläkään kalanmaksa vaan ihan kalasta tuo omega 3. Mutta harmi jos et voi syödä... sitten ei auta kuin toivoa
että neuvolan kautta löytyy apua.

Iitasesta mukava kuulla. TAitava pikkuinen teilläkin.

Mamma67 kiitos korvatulehdus infopaketista. Nyt sitä on taas viisaampi tämänkin asian suhteen.

Toivottavasti Kadak saitte rentouduttua. Niin ne vain ovat nämä muruset erikoisia...


t: Solina ja uninen nyytti 8kk
 

Yhteistyössä