HUS:in johtaja arvostelee kovin sanoin Marinin hallituksen toimintaa

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
HUS:in johtaja arvostelee kovin sanoin Marinin hallituksen toimintaa
Suomen hallituksen THL:ltä saatu linja on hidastaa koronavirustaudin etenemistä, vaikka harvaan asutun Suomen pitäisi ottaa Kiinan ja Etelä-Korean strategia pysäyttää koronavirusepidemia!

Uusimaa karanteeniin, ravintolat, karaokebaarit, kauppakseksukset ym. kiinni ja kauppoihin sekä apteekkeihin tarkat ohjeistukset niissä käymiseen.

Professori Jantusen linja on vastakkainen
https://mvlehti.net/2020/03/22/tekeeko-hallitus-koronan-kanssa-historiamme-pahimman-virheen-umv-kolumni/
1,386 miljardin ihmisen Kiina sai koronavirusepidemian kuriin maassaan, Suomella olisi samat mahdollisuudet suuressa harvaan asutetussa maassaan. Ongelma on Euroopan (ja myös USA:n) ultraliberaali ihmisten vapaan liikkuminen ja rajoitusten kauhistelun elämäntapa aiheuttaa kauheat vahingot kun epidemia kasvaa huippuunsa.

Matti Jantusen mukaan Aasiassa COVID-19 leviäminen katkaistiin aiemmin hankitun tiedon avulla. Siellä tiedettiin, että vastaavat virukset aiheuttavat niin suurta kuolleisuutta, että niiden leviäminen koko maan kattavaksi epidemiaksi ei ole ollut missään vaiheessa vaihtoehtona. Jantunen myös uskoo, että epidemia on pysäytettävissä Suomessa samoilla keinoilla, kuin mitä Aasiassa käytettiin.

Nyt on nopeiden toimien aika!
 
vierailija
Tauti saadaan kuriin vain löytämällä lääke, tai saamalla rokotteen tai sairastuneiden immuniteetin kautta laumasuoja.
Lukkiutumalla kotiin ja halvauttamalla koko yhteiskunta se ei tapahdu.
 
vierailija
On erikoista miksi lentokenttien kautta kulkevia potentiaalisia koronavirustartuntaa kantavia massoja ei saatu heti alkuunsa kuriin valvotulla vastaanotolla ja kuljetuksilla eristykseen. Jopa vieläkin toiminta näyttää enemmän tiedotukselta, kuin mahdollisen biouhan vastaanottamiselta.

Italian, Itävallan, Espanjan ym. epidemia-alueilta tulevien biouhkatoimet jo koronaviruksen Suomeen rantautumisen alussa olisivat tehonneet kaikkein tehokkaimmin Suomen koronavirusepidemiaa hillitsevästi.

Maahantulijoiden 2 viikon vartioitu pakkokaranteeni ja suojatut erikoiskuljetukset karanteeniin sekä esim. nyt tyhjillään olevien hotellinen käyttäminen 2 viikon pakkokaranteeniin olisi ollut halvin ja tehokkain keino epidemian estämiseksi.

Voisi olla että Uuttamaata, kouluja ja ravintoloita ei olisi tarvinnut edes sulkea, jos maahantulo olisi hallittu tarkkaan epidemian alusta tähän päivään asti ja pitkälle eteenpäin.

Ihmetyttää kovasti, ettei tällainen kaikkien tavallisten tallaajien päähän jo aikoja sitten tullut strategia pälkähtänyt THL:n ja muiden terveysviranomaisten, tullin ja poliisin, hallinnon tai eduskuntapoliitikkojen päähän. Kai Mykkänen ja muu oppositiokin alkoi vasta ihan lähipäivinä tätä ihmettelemään.
 
Husin entinen toimitusjohtaja kertoo, miten homma olisi pitänyt hoitaa.

Hän kuvailee Singaporen strategiaa selkeäksi:
Ensin etsitään matalalla kynnyksellä sairastuneet. ”Testataan, testataan, testataan. Ei umpimähkään kaikkia ja sattumalta, mutta kohdennetusti oireilevia ja erityisesti terveydenhuollon henkilöstöä. Mutta siis hyvin ”liberaalisti”. Positiivisten löydösten määrää, alle 1 %, ei pidetä liian alhaisena”, hän kuvailee.

Toiseksi Singapore eristää kaikki sairastuneet sairaaloihin. Lindén korostaa, että tällä tavoin varmistettiin eristyksen onnistuminen. Lisäksi kaikki ne, joilla oli ollut kontakteja sairastuneiden kanssa, määrättiin karanteeniin, jota valvottiin todella tiukasti. ”Nämä henkilöt saivat tekstiviestin monta kertaa päivässä ja heidän tuli vastata siihen. Tällä tavoin varmistettiin heidän sijaintinsa. Rangaistukset olivat kovia, jos henkilö ei ollut karanteenissa. Tarvittaessa koputettiin ovelle ja tarkistettiin tilanne, jos henkilö ei ollut vastannut. Erilliset partiot hoitivat tätä tehtävää, kuten myös laajaa puhelinkontrollia”.

Lindén kehuu myös Singaporen voimakasta tiedotusta kansalaisille.
”Pese kädet, älä yski, jos yskit niin nenäliinaan tai hihaa vasten, pidä etäisyyttä ihmisiin, vältä kaikkia ”turhia” kontakteja, jää herkästi pois töistä ”flunssaoireissa”, hakeudu testeihin jne jne.”



 

Yhteistyössä