ihottumaa mutta aiheuttajaa ei löydy??

Varmaan on ollut juttua jo minunkin ongelmasta mutta en ole kerennyt lukea kaikkea joten kysyn asiaa..

Anniinalla alkoi 4 kk iässä ihottuma kaulan ja rinnan seudulla. Ihottuma on röhelöistä ja läikittäinen. Silloin kokeiltiin perunaa ja porkkanaa maidon lisäksi. Välillä se on parempana ja ei punoita mutta Anniina jatkuvasti rapii sitä. Sibicort auttaa sen kuurin ajan mutta kun lopettaa käytön niin ihottuman tulee uudelleen. Ihottumaa lisäksi taipeissa ja jaloissa.

Nyt anniina on kohta 10kk ja kaikenlaista on kokeiltu. On oltu maidottomalla ja tehty ärsyketesti. Käytiin allergiatestissä (ihotesti 8kk) ja ei reagoinut mihinkään. Kuulema testit eivät ole luotettavia. Nyt oltu viljattomalla (Ei vehnää, ohraa, ruista ja kauraa) kaksi viikkoa ja kutina on vain pahentunut. Perusvoiteena abobase ja joka päivä rasvataan. Lisäksi oltu kananmunattamomalla.

Onko muilla vastaavanlaista? Mitkä ruoka-aineet ovat olleet allergisoivimpia? Voiko olla kyseessä vain atooppinen iho? On kurjaa koko ajan olla syömättä jotain kun Anniina tykkää niin puuroista ja muutenkin syödä. Allergiaa vain mietittiin lääkärin kaa kun painoa on 7,5kg / pituus 71cm ja ikä 11.8 10kk. Minkä kokoisia teillä on?

En ole tyytyväinen lääkäriimme joten halusin kysyä neuvoja muilta äideiltä.

 
Leonella
Vastaanpa nyt ihan pikaisesti tähän ketjuun tuolta toisesta ketjusta:) Mutta siis ihan lyhyesti, kun ruuanteko odottaa.

Meiän pojulla on allergioina maito, vehnä, kananmuna, soija ja pähkinä. Ja niiden löytymisen jälkeen (imetän edelleen ja olen siis dieetillä) pojun iho on siis rauhoittunut hurjasti. Ennen noiden allergioiden löytymistä RASTeissa puolivuotiaana (ekoissa rasteissa kolmikuisena ei näkynyt mitään) olin kokeeksi maidottomalla dieetillä, mutta sillä ei ollut mitään vaikutusta. Ei ihme, sillä myös tuolle vehnälle poika on tosi allerginen. Kananmunaa sivelin pojan iholle, mutta ei iho silloin reagoinut siihen mitenkään, mutta RASTeissa se näkyi silti.

Itse rasvailen Ceridalin Lipogeelillä. Sitä ennen on tullut kokeiltua miljoona eri rasvaa. Alkuvuodesta rasvailin Apobasen Oily Cremellä, mutta en tajunnut ajoissa vaihtaa merkkiä ja pojun iho kyllästyi siihen. Nykyään mikä tahansa Apobase tai vastaavanoloinen rasva tekee ihottuman. Ihotautilääkäri on sitä mieltä, että periaatteessa pojan pitäisi nykyään pärjätä kevyemmällä rasvalla, kun ihottumaa ei oikeastaan ole. Liian rasvainen rasva saattaa nimittäin aiheuttaa myös kutinaa.. Mutta jos rasvailen kevyellä rasvalla, niin parin päivän sisällä iho alkaa kuivua taas.. Tuo Lipogeeli pitää siis ihon hyvässä kunnossa, nykyään riittää kerran päivässä rasvailu ja ainoastaan sitä tarvitseviin kohtiin. Mutta kutinaa ja raapimista siis piisaa kaikesta huolimatta..

En osaa niinkään sinua neuvoa, kun saman ongelman kanssa painin. Kortisonirasvaa on kulunut meillä hurjasti, nyt ollaan sentään saatu olla juhannuksen jälkeen tosi vähällä käytöllä. Kerrankohan on poskiin laitettu ja kerran koko vartalolle, kun poju sai kaadettua pöydästä maitoa päällensä..

Olikohan tästä nyt mitään hyötyä.. Saatan palata ajatuksella asiaan myöhemmin :)

 
oletteko kokeilleet jättää kaiken yleisesti allergisoivan pois yhtäaikaa? Jos jättäisitte pois kananmunan, kotimaiset viljat, maidon, soijan, mansikan, tomaatin, paprikan, pähkinät, palkokasvit (reagoivat yleensä jos soija-allergia) Kokeilisitte pari viikkoa dieettailla ja josko se iho siitä paranisi. Sitten yksitellen noin viikon kokeilisitte yhtä ruokaa aina kerrallaan. Ruoka-aine päiväkirja on myös ihan ehdoton juttu. Ja riisipuuroa sekä riisijauhoista voisitte silti tehdä puuroja ja luontaisesti gluteenittomia leipä syödä...
 
mulle annettiin lista allergisoivista aineista, niitä on: kala, mäti, äyriäiset, soija, manteli, papu, herne, siemenet, pähkinät, mansikka, hunaja, suklaa, kaakao, kananmuna, sitrushedelmät (mandariini, appelsiini, klementiini, greippi, sitruuna), tomaatti, paprika, mango, kiivi, selleri. siinäpä sitä sit on miettimistä. ja kun periaatteessahan se voi kuitenki olla aivan mikä tahansa.
 
Kiitos paljon vastauksista! Itse olen myös ajatellut voiko se olla peruna? No nyt on viljat olleet pois pari viikkoa joten on varmaan viisasta jättää samalla muita pois ja kokeilla taas varovasti. Ja ruokapäiväkirjan pitäminen täytyy aloittaa ihan kunnolla!!

Voi todellakin olla että apobase on ollut liian rasvaista..pitää kokeilla kevyempiä rasvoja. Oli taas viime yö yhtä raaapimista.

Itselläkin nyt kiire kun anniina heräsi unilta..
 
Meillä on samanlaista ihottumaa kuin mitä sinä kuvailit.Kaula on pahin aivan täynä pienen pientä näppyä ja semmonen karhea ku koskettaa,kaukaa näyttää kuin neidillä olisi vaan todella punainen kaula.No kuiten meillä lääkäri meinasi atoppista ihottumaa.
Meillä ihottuman aiheuttaa hikoilu,liika vesi,aurinko luultavasti koska nyt kesällä ollut pahempi ja hampaiden tulo.Ruoka-aineet menee kaikki mitä ollaan tähän mennessä annettu.
Meille lääkäri määräs pahimpina ihottuma aikoina hydrocortisonia 2 kertaa päiväs ihottuma kohtaan ja tietenki rasvausta perusvoiteilla.
 

Yhteistyössä