Infektioastma

Moi

Olisin kysellyt muiden kokemuksia lasten infektioastmasta. Missä lapsenne on ollut hoidossa vai oletteko jääneet kotiin hoitamaan. Kuinka pahoja infektioita teillä on aina tullut ja onko ikä helpottanut oireita.

Itselläni on 2 vuotias tyttö joka aloitti päiväkodin syksyllä. Syksyllä sai ekan epäilyn infektioastmasta kun flunssa vaan pitkittyi ja pitkittyi lopulta oli keuhkokuume.Oli kerran spiralla hengittelemässä. Parani antib ja kortisonisuihkeilla. Tästä meni pari kuukautta ja tuli seuraava flunssa. Taas lämpöily ja flunssa jatkui. Löytyi keuhkoputkentulehdus ja korvatulehdus. Keuhkoista kuului vinkunoita ja rohinoita.Aloitettiin kuuri ja kortisonit ja ventolinet. Nyt saatiin ohjeeksi että aina kun flunssa alkaa niin heti kortisonit kehiin. Nyt vaikuttaa että flunssa olisi poissa. Maanantaina pitäisi mennä päiväkotiin ja nyt pelottaa että pystyykö tyttö jatkamaan siellä pöpöjen keskellä. Vai pitäisikö miettiä perhepäivähoitoa tai jopa kotiinjäämistä. Jos astma olisi oireillut kotona en olisi laittanut päiväkotiin mutta antoi oireita vasta päiväkodin aloitettua. Kovasti huolestuttaa tytön vointi. Kuulisin mielelläni muiden kommentteja että miten on elämä mennyt pienen infektioastmaa sairastavan kanssa.

Samalla olen miettinyt tulevaa allergiakautta onko se vaikuttanut teillä pahemmin vointiin. Tytöllä ei viime keväänä ollut allergiaoireita mutta nyt en tiedä mitä tuleva kevät tuo tullessaan. Isoveli oireili viime keväänä.

Kiitos jos joku jaksaa vastata.
 
Täällä on 2v äiti joka kauhistelee kuinka pienetkin lapset voi sairastaa astmaa, sydäntä ihan riipasee kun oma pieni saa kohtauksia ;<

Mutta tosiaan, meillä lapsi saa astma kohtauksia aina kun flunssa on alkamassa. Sitte kohtauksen myötä nousee korkee kuume ja lopulta tulehdus menee korviin ja päätteeksi tulee hinku yskä. Meille astma todettiin viime kesänä. Ensi kerran hengitysoireita lääkäriin näyttäessä sanottiin vaan että kurkunpääntulehdus mutta lopulta todettiin astma ja siihen saatiin lääkitys. Mutta kotilääkkeetkään eivät välttämättä aina auta, jolloin täytyy hakee jopa 3-4 kertaa päivässä spiraalia terveyskeskuksesta.

Voimia ja jaksamisia asian suhteen! :)
 
Meillä tyttö sai infektioastman 4kk ikäisenä jälkitautina rs-viruksesta. Paljon sairasteli, ja joka kerta kun tuli flunssa käytiin spiralla, usein jopa sairaalassa kun ei tk saanut hengitystä kulkemaan.
Lääkkeinä bricanyl, nestemäisenä avaavana yskänlääkkeenä oli silloin 10v sitten, ja inhalaattorin kanssa ventolinea. Ohjeeksi saatiin heti ensimmäisten flunssaoireiden ilmaantuessa antaa ventolinea, ja yskässä sitten tota toista. Aina ne ei auttanu, mutta useimmiten pysy suht kurissa ahdistuskohtaukset kun aloitti lääkkeet ajoissa. Juosta ei saanu laisinkaan flunsassa, muutenkin kaikki leikkiminen piti pitää rauhallisena.
2-3 vuotta kesti, sitten meni ohi ja nyt siis terve 10v neiti.
 
Meillä tytöt aloittivat hoidon syys-lokakuussa 2010. Tyttö oli silloin yskinyt jo jonkun aikaa, mutta joka kerta lääkäri sanoi sen olevan normaalia. Viidennellä lääkärikäynnillä tytön keuhkoista kuului selvää vinkunaa ja tyttö oksensi aina yskänpuuskien päätteeksi. Vaadin saada aikaa lastenlääkärille. Lääkäri oli sitä mieltä ettei sitä tarvita, mutta päätti kumminkin antaa ajan kunhan perun sen jos yskä menee ohi. Päiväkodissa oli jo muutamaan otteeseen puhuttu mahdollisesta infektioastmasta ja sen diagnoosin tyttö saikin sitten keväällä 2011. Alkuun hoitona meni säännöllisesti Flixotide 3x vrk ja Ventoline 6x vrk. Lopulta saimme jättää Flixotiden pois. Sen jälkeen olemme käyneet 3x sairaalassa hoitamassa pahaa kohtausta. Nyt viimeisimpänä saatiin kotiin Prednisolonia pahimpiin kohtauksiin.

Ja mitä tulee päiväkotiin, niin meillä on lapset vuorohoitopäiväkodissa. Sinne ostin tytölle toiset astmalääkkeet ja babyhalerin ettei tarvitse aina kuljettaa mukana ja on tarpeen vaatiessa heti saatavilla. Hoitajien kanssa kirjattiin ylös selkeät hoito- ja toimintaohjeet ja meillä on ainakin toiminut yhteistyö :)
 
Meidän lapsi aloitti perhepäivähoidossa muistaakseni n. 1v 3kk. Sanotaan että ensimmäinen puoli vuotta on infektioiden aikaa kun päivähoito aloitetaan, mutta tämän infektioastma-lapsen kanssa oli kyllä kaiken aikaa. Kesäaikaan lapsi oli joka kuukausi sairaana ja muina aikoina myös huomattavan usein.

Joka kerta käytiin terveyskeskuksessa, kun ei kotilääkkeet riittäneet. Pienen lapsen hengenahditus oli sydäntä raastavaa. Pitkään meillä oli kyllä pelkkä ventoline käytössä (tarvittaessa), kun kortisonilääke saatiin vasta kun astma todettiin pitkän-pitkän infektiokierteen jälkeen.

Noin 3 vuotiaana lapsi siirtyi päiväkotiin ja infektiot jatkuivat (n. kerran kuussa tai kerran kahdessa kuussa). Kunnes saatiin kunnon hoitava lääkitys. Oman kokemuksen perusteella en usko että esim. perhepäivähoito voisi pitää lapsen terveämpänä kuin päiväkotihoito. Ehkä ainoastaan kotihoidolla voi itse kontrolloida sitä pöpöjen määrää mille lapsi altistuu. Rankkaa se on myös vanhemmille olla joka kuukausi töistä pois, jos työpaikalla on ymmärrys vähissä. Meillä ei ikävä kyllä varsinaisesti ollut mahdollisuutta jatkaa lapsen kotihoitoa kovin pitkään.
 
Meillä pojalla 11 kk infektioastma (myös todella laajat ruoka-aineallergiat). Ensimmäinen astmakohtaus 4,5 kk iässä, lääkärissä luulitiin laryngiitiksi. Siitä lähtien joka kuukausi infektio, hengityksen rohinaa, jaktuvaa yskää, korvatulehduksia. Ventolinen babyhalerilla saimme käyttöön jo talvella ja flixotiden keväällä kun kaksi kertaa olimme joutuneet hakemaan sairaalasta suun kautta otettavaa kortisonia. Nyt kesä ollut parempi, viimeisin infektio kesäkuun alussa. Korvat putkitettiin heinäkuussa. Sekä poika että isosisko molemmat kotihoidossa, joten ei sekään aina infektioita estä....
 

Yhteistyössä