IVF hoidoissa oleville/sinne joutuville

Mulle on nyt tapahtunut jotakin ihan käsittämätöntä! Ihan uskomatonta! Mulla siis oli viikko sitten viikonlopusta asti hirveä polte alavatsalla, välillä kouristi. Kivut paheni koko ajan ja vuoto tuli kuvioihin keskiviikkona. Muuttui kirkkaammaksi koko ajan ja mukana oli aavistuksen hyytymää. Koska raskaustestikin oli nega, en todellakaan osannut ajatella muuta kuin menkkoja ja lopetin Terolutit, koska niistä tulee niin paljon sivuvaikutuksia. Vuoto niukentui joskus pe-la yönä ja taukosikin silloin la päivänä. Silloin heräsin ajattelemaan, että mitä helkkaria tää mun kroppa duunaa?! Tein ihan huvikseni apteekin herkän testin ja sain siihen todella hentoisen haamun tai jopa viivanpaikka, kun ei siinä väriä juuri ollut. Ajattelin, että testi oli viallinen. Ollaan reissussa, joten mukana oli enää digi, jonka tein sunnuntaiaamuna. Siihen tuli ”raskaana 1-2”!!! :eek::eek: Vietettiin koko eilinen päivä etsien testejä, joka tuntui aika mahdottomalta, koska ollaan ulkomailla ja kaikki lähiapteekit oli kiinni. Lopulta löytyi yksi kauppa, josta löysin testejä, joiden herkkyys kaiketi on 10, jos oikein ymmärsin, kun kaikki on maan omalla kielellä. Siihenkin tuli viiva!!! En voi uskoa tätä kaiken tämän jälkeen todeksi! Jätin soittopyynnön klinikalle ja pitää myöntää heille, et oon ollut aika huono potilas:whistle: Onneksi en sentään kerennyt kännejä vetää....
 
@Ismundo Tervetuloa, toivottavasti ois lyhyt visiitti :) Siittiöasiaan en osaa kommentoida sillä inssejä ei oo tehty ja ivf:ssä ei oo siittiömääriä ilmotettu.

@Piikkinen Verikokeisiin vaan. (y)

@justhope Meillä ei ekasta hoidosta vielä täyttyny lääkekatto. Toisesta meni sitte yli ja maksoin apteerissa koko summan ja kelalta tulikin pian kirje että katto ylittyny. Sitten vaan kuitit sinne ja rahat tuli tilille, ei ollu vaikeeta. Yliopiston apteekin sivuilta voi kattoo lääkkeitten hintoja ja sieltä sivusta löytyy laskuriki korvattavuudelle esim. <https://www.yliopistonapteekki.fi/gonal-f-300-iu-0-5-ml-injektioneste-esitayt-kyna-1-kpl-2676.html> ja oikeasta sivusta korvattavuus-> laske tarkempi korvaus korvauslaskurissa.

@Fainatus Luulis että kerkeää ultrata kp 13 jossei siihen mennessä siis ole ovis+ tullut :) Tsemppiä, toivottavasti päivät osuu kohdilleen!

@Siida Tämän sun tarinan muistanki aina ku mietin noita rautajuttuja. Itsellä toki ei synnytystä tai muuta isoa verenvuotoa ole mistä vois päätellä että varastot matalalla. No pianpa tuo selviää!

@kettuperhe Tuo enää mikään haamu ole. Paljon onnea!

@Jantzu Voi apua! :love: Kyllä nyt on parempi onnistua ku näin jännäks menee!<3 Eikös sulla huomena ois ollu virallinen testipäivä?
 
Ihana tää sivu 561!! Toivottavasti yhtä hyvillä jutuilla täyttyy koko loppusivukin! :love::D

Mulla oli maanantaina punktio ja torstaina siirto, joten onko ne silloin nelipäiväisiä? :) Harmittaa kun se biologi selitti vaikka mitä ja ihan kunnolla, mutta mulla meni se kaikki jotenkin ihan ohi, tai en pystynyt jotenkin sisäistämään sitä lainkaan.

Tuntemuksia on kohdun alueella koko ajan, kunpa se lupaisi hyvää ja jatkuisivat. :love:
 
  • Tykkää
Reactions: love- ja Rusakkonen
@-dino- Joo, huomenna, mut meillä annetaan aina testipäivä kahden viikon päähän riippumatta alkion iästä. Mun aiemmat raskaudet on näkyneet huomattavasti aiemmin ja koska siirretty alkio oli 4päiväinen, nakkasin kirveen kokonaan kaivoon, kun tuli kova jatkuva kipu, vuoto ja testissäkään ei näkynyt yhtään mitään. Ei edes roskishaamua! Senkin kyttäsino_O

Klinikalle soitin ja hoitaja totesi vain, että tehdäänpä sitten suunnitelman muutos. Kp10-ultra muutettiin raskausultraksi ja siirrettiin viikolla eteenpäin:barefoot: Tuntuu käsittämättömältä, absurdilta! Ihan vain jo sekin, että tällä meidän historialla ollaan saatu nyt kahdessa peräkkäisessä kierrossa testiin kaksi viivaa!!! :eek:
 
Onnea @kettuperhe ja @Jantzu !

Sain äsken puhelun, että meillä on tällä hetkellä yhdeksän alkiota vielä pelissä mukana ja niitä kaikkia jatkoviljellään. Keskiviikkona selviää montako saadaan pakkaseen asti. Ja hedelmöittyminen oli tapahtunut perinteisellä ivf:llä. Ei oltu tarvittu icsiä. Toivottavasti muutama blasto saadaan pakkaseen asti.
 
  • Tykkää
Reactions: Rusakkonen
justhope se rahan meno vaihtelee paljon johtuen erilaisista annostuksista ja monesta muustakin asiasta. Joillain voi mennä yhdellä apteekkireissulla katto täyteen jos on isommat annostukset lääkkeissö, mutta esim mulla ei ole kummassakaan hoidossa mennyt.
Ekasta hoidosta tuli niin paljon alkioita, että meni vajaa vuosi niiden läpi rämpimiseen. Toisesta sitten onnistuikin pysyvästi.

Ilmeisesti myös ainakin helpommin lääkekatto täyttyy jos on useita hoitoja saman vuoden aikana. Ne itse stimulaatiolääkkeet mitä varmimmin kuuluu lääkekaton piiriin, mutta esim ylläpitolääkkeet Lugestron/Lutinus ei kuulu ja niitähän sitten kuluu paljon pitkin hoitoja jos siirrettävää ja siirtoja tulee paljon.
 
Onnea kovasti @kettuperhe ja @Jantzu! :)

Lepailen itse tassa viela klinikalla, eli sisaan laitettiin noin tunti sitten kolmipaivainen kahdeksansoluinen alkio. Jaljelle jaaneita kahdeksaa yha kasvavaa alkiota jatkoviljellaan nyt blastokysteiksi, jotka voitaisiin sitten panna pakkaseen viidentena tai kuudentena paivana. Toivottavasti saadaan hyvin pakkaseenkin! :)

Minut voi lisata piinailijoihin - testipaiva on 8.5., jos menen verikokeeseen, vaikka voin toisaalta yrittaa kotitestia jo edeltavana viikonloppuna.
 
  • Tykkää
Reactions: atvk87
Mahtavaa @Jantzu !! Näin sitä voi tilanteet muuttua yhtäkkiä kun vähiten odottaa :love: Nyt kaikki peukut pystyssä, että kaikki sujuu hyvin.

Ja varovaiaset onnittelut myös @kettuperhe ! Selvä plussahan tuo on, ja toivotaan että vahvistuu (y)

Itselläni tänään pp6, eikä oikeestaan ole ollut vielä mitään tuntemuksia, kunnes tänään vähän vihlaisuja tuntunut kohdussa, varsinkin aamulla kun jumppasin vähän ja herättelin kroppaa ennen lenkkiä koiran kanssa. Toivottavasti on vain hyviä vihlaisuja :) Viimeksi tein ekan testin pp8 ja tuli haamu. Saas nähdä milloin teen nyt ekan testin...luultavasti viimeistään viikonloppuna!
 
Kiitos vastauksista lääkkeitten hinnoista :) Hintavaa puuhaa tosiaan on, vasta ekojen päivien lääkkeen hain apteekista, gonal f 900-kynän ja yli 300 euroa se. Vielähän tässä on hankittava sitten ne loput lääkkeet aikanaan lähempänä...

Miten teillä on mennyt pistokset? Pistin tässä äsken ensi kerran ja jännittää menikö kaikki. Ohjeita plarasin sata kertaa, toki ne hoitajan kanssa käytiin läpi mutta tuo kynän oma ohje oli hieman eri kuin tuo pikkuvihkonen minkä klinikalta sai. Paketin ohje neuvoi poistamaan kynästä ilmat jos ei näy neulan kärjessä pisaroita, joten tein sen.
Sitten suoritin pistämisen. Nyt vain mietin menikö kaikki vai ei, vaikka kynä nollaa näytti eli sen puolesta meni ja ihan ohjeitten mukaan tein :rolleyes: Vaan piston jälkeen oli pisara ihon päällä neulaa pois otteassa. Mutta ehkä se oli vain ilmojen poiston jälkeinen tippa kun en hokannut sitä pyyhkäistä eka veke...varmaan?
Heh, aloittelijan kömmellystä. Onhan tuo oikeasti sen verran pitkä neula että menee niin syvälle ettei se sieltä ihosta "pomppaa" pois annosta poistaessa...? Ainakin kaiken järjen mukaan.

Pitää kai huomenna yrittää olla tarkempi. Ilmeisesti ilmanpoistoa ei tarvitse hoitaa uusiksi jos ohjeeseen on luottaminen?
Hassua kun tämä tuntui niin selvältä jutulta hoitajan eessä mutta nyt kun omin nokkine pelaa kynän kanssa niin voi miten miettii kaikkea ihan liiaksi :LOL:
 
Nimi # yritys aloitettu # mones lapsi # syy # mones lapsi # syy # mones hoito meneillään

Annimiina89 # 4/16 # 2. # munanjohtimet tukossa # 1. IVF
An1z81# -13 # 1.# selit.# 1.IVF 2.PAS
atvk87 # 7/17 # 1. # siittiöt # 1.ICSI
Carinem # 10/16 # 1. # endo # 1.IVF
Darni73 # 2012 #1.yht # ikä+simpat # 5.ICSI
Domi #4/12#1.#selittämätön# 4.IVF/2.PAS
Ihanapa #3/16 #1. #siittiöt #2. ICSI
JannaJ #-10# 2.#selit./1.tuuba/hiipuvat munas.# 2.IVF (ekasta tyttö)
kettuperhe #? # 1.yht. #selittämätön/ikä# 1.IVF

Kesänlapsi123 # -13# 1.#selittämätön#3IVF/1.PAS
KuuBe #2013#1.#selittämätön#2.IVF/1.PAS
love-# 2014#1.#siittiöt# 3.IVF/ICSI
Maravilla #2/15#1.#selit#1.IVF
Miitta37 #-13#1.# pco/selit.# 1.IVF 1.PAS
Mimmivaan#2011#1.yht#selt./ei ovul.#1.IFV
Nennalii #2012#1.#selittämätön/siittiöiden laadun vaihtelu# 2.ICSI
Ninnupinnu #6/16#1.#selittämätön# 1.IVF
Nyu # 2012#1.#munasolut#4.IVF
Orapihlaja89 #-16#2.#siittiöt# 1.IVF 1.PAS

Piikkinen # 12/16#2.#matala amh+ikä+endo+perussairaus# 3.IVF
pipa84 #04/15#1.yht#azoospermia #2.ICSI
Rusakkonen #1/2017/1.#ikä# 3.IVF
Toiveikas81 #2014#1.#endo/siittiöt#2.ICSI 2.PAS
Toivo2016 #3/13#1.#ikä, johdin poist. ym# 6.IVF
Uneksija17#4/15#1.#pcos/selit.#1.IVF/2.PAS
Voyage #-13 #1.#selit.#2.ICSI
-dino-#6/15 #1. # selittämätön # 2.IVF/1.PAS


Piinailijat: :whistle:
kettuperhe
27.4 (2x3pvä/13.4)
Domi 25.4/28.4 (5pv/16.4)
An1z81 1.5 (5pvä/17.4)
Voyage 3.5 (2x3pvä/19.4)
gemmy 30.4 (2x5pvä/19.4)
Rusakkonen 8.5 (3pvä/23.4)

:love: Plussat 2017 :love:

Touko:
Toivo2016 4.IVF (kem)
maljakko 3.IVF/1.PAS (tm)
AdeliinaJosefiina 3.ICSI/1.PAS (2x2pv)
Henrietta77 1.ICSI
reason 2.IVF (3pv)
Kesä:
tanjuli-79 ? (3pv)
Ranau 1.IVF
Heinä:
Karoliina195 1.IVF (2pv)
Xienna 2.ICSI/1.PAS (3pv)
Elo:
KuuBe 1.IVF/1.PAS (kem)
SalamaT 3.IVF/2.PAS (kem)
Syys:
#hope 1.IVF (2pv)
Bridge 5.ICSI: jälk. 5pv. lahjasolu
SalamaT 3.IVF/3.PAS (5pv)
Helios 4.ICSI 7.PAS (lahjasiit.) (5pv)
Loka:
Siida 2.ICSI/1.PAS (2x3pv)
Mishala 2.IVF (5pv)
~SeaWind~ 1.IVF(5pv)
kiuski 2.ICSI/1.PAS (5pv)
maljakko 3.ICSI 2.PAS (5pv)
Marras:
marrasmai 5.ICSI (5pv)
Joulu:
Zoona 2.IVF/3.PAS (3pv)
gemmy 3.IVF/1.PAS (tm)
Domi 4.IVF/1.PAS (tm)
lullaby 7.IVF (5pv)

:love: Plussat 2018 :love:
Tammi:
Ravishing (luomu)
An1z81 1.IVF 1.PAS (tm)
Choco coco 1.IVF 1.PAS (5pvä)
joskusvielä 3.IVF PAS(6pvä)
Helmi:
Piinailija 2.IVF/ICSI (kem)
Iiris80 1.IVF (5pvä)
kop kop 1.ICSI 3.PAS (5pvä)
Maaliskuu:
Amagara82 2.IVF 2.PAS (6pvä)
Jantzu 3.ICSI (kem)
Huhtikuu:
Ckk 1.ICSI (5pvä)
Toivo2016 6.IVF (kem)
mmmoi 1.ICSI 3.PAS (5pvä)
Jantzu 3.ICSI/1.PAS (4pvä)

Jos haluat muokata listaa, klikkaa postauksen alta VASTAA ja poista alusta sekä lopusta [ QUOTE ] tekstit, niin muotoilu säilyy. Kiitos :)
 
@Ismundo Siellähän alkiot hyvin jakselee! Toivottavasti saatte tosiaan pakkaseenki monta (y)

@Ron_Da Tsemppiä uuteen hoitoon. (y)

@Rusakkonen Leppoisia piinapäiviä :whistle:

@An1z81 Kumpa sielä vihlonnat lupailis hyvää :giggle:

@kettuperhe Oothan muistanu juoda paljon, sulla kuitenki monta solua tuli ettei kehittyis pientä hyperiä.. Raskauski pahentaa turvotusta, joten nyt vaan lepoa ja juotavaa! :geek:

@justhope Kuulostaa että on menny ihan oikein. Gonalissa tosiaan riittää että ekalla kerralla ottaa ilmat pois, huomenna pistät vaan suoraan. Se tippa mikä tulee joskus iholle neulan poiston jälkeen ei haittaa. Hyvin se siitä lähtee meneen ;)
 
  • Tykkää
Reactions: An1z81
Ihan samoja mietteitä kirjottelin tänne pari kuukautta sitten kun @justhope, taitaa olla normaalia jännittää. :) Hyvin se menee! Muistan, että pidin joitain ohjeita kans ristiriitaisina ja välillä luetutin miehellä kans ja pohdittiin yhdessä, et miten tehdään joku juttu.

Onpas ollu kivoja uutisia tosiaan. Onnea @kettuperhe ja @Jantzu!
Hyvältä kuulostaa alkiosatsi @Rusakkonen ja onnea kyytiläisestä!

Täällä pisin kierto taas aikoihin ja odottelen vaan, koska pääsis soittelee polille.
 
  • Tykkää
Reactions: Rusakkonen
Voi tänne on taas tullut onnellisia uutisia! :love: Onnea plussista! ❤

Tsemppiä vielä piinailijoille! (y) nyt hyppäätte samaan plussajunaan muiden kanssa!

Punktio ohi, loppupeleissä saatiin 16 kypsää munasolua muistaakseni.
Nyt olo on tosi turpea ja kipeä. Lepäilenkin loppu viikon ja maanantaina palailen vasta töihin. Tuoresiirtoakaan ei siis tehdä hyperin vuoksi.
Huomenna polilta kuuluu moniko hedelmöittyi.
Luultavasti vielä keretään siirto tehdä ennen kesätaukoa, mutta se nähdään sitten kun vuoto alkaa.
 
En ole @-dino- varmaan juonut riittävästi, kun määräsivät polilta heti labroihin ja huomenna soitellaan, että mitäs nytten. Ensimmäiset tulikin jo puhelimeen ja veriarvot ovat nousseet, eli viittaisi varmaan juuri siihen hyperiin, jos oikein tulkitsen. Eikös siinä ole ikään kuin nestehukka, kun se koko neste on mahassa? Raskaustestiä eivät siihen kuitenkaan laittaneet, niin ostin sen sitten itse, mutta tietenkään sen tulosta ei ole vielä tullut. :cautious:

Ja mahtavaa plussa-aallosta. Itse vielä en ole varma, eli kattellaan viivan vahvistumista. Aamulla testasin isomman asteikon testillä ja siihen tuli myös hailu viiva. Ei niin vahva, kuin tuossa herkässä testissä, mutta viiva kuitenkin.
 
Onnea @Jantzu ja @kettuperhe !!!!! Siitä se plussa-aalto toivottavasti kasvaa edelleen. Ja @kettuperhe tsemppiä oloihin ja toivottavasti olotila helpottaa.

Mut voi lisätä piinailijoihin 8.5 (5pv/24.4). Tänään oli siirto ja tuntuu, että alkio on jo tippunut pois ja kohtu tuntuu tyhjältä, vaikkei niin voi olla :LOL:. Tuoresiirrossa olin toiveikas, kun oli eka siirto ja kun ei tärpännytkään, niin pettymys oli valtava. Nyt en luo mitään odotuksia ja yritän olla testailematta liian aikasin.
 
  • Tykkää
Reactions: An1z81
Nimi # yritys aloitettu # mones lapsi # syy # mones lapsi # syy # mones hoito meneillään

Annimiina89 # 4/16 # 2. # munanjohtimet tukossa # 1. IVF
An1z81# -13 # 1.# selit.# 1.IVF 2.PAS
atvk87 # 7/17 # 1. # siittiöt # 1.ICSI
Carinem # 10/16 # 1. # endo # 1.IVF
Darni73 # 2012 #1.yht # ikä+simpat # 5.ICSI
Domi #4/12#1.#selittämätön# 4.IVF/2.PAS
Ihanapa #3/16 #1. #siittiöt #2. ICSI
JannaJ #-10# 2.#selit./1.tuuba/hiipuvat munas.# 2.IVF (ekasta tyttö)
Kesänlapsi123 # -13# 1.#selittämätön#3IVF/1.PAS
KuuBe #2013#1.#selittämätön#2.IVF/1.PAS
love-# 2014#1.#siittiöt# 3.IVF/ICSI
Maravilla #2/15#1.#selit#1.IVF
Miitta37 #-13#1.# pco/selit.# 1.IVF 1.PAS
Mimmivaan#2011#1.yht#selt./ei ovul.#1.IFV
Nennalii #2012#1.#selittämätön/siittiöiden laadun vaihtelu# 2.ICSI
Ninnupinnu #6/16#1.#selittämätön# 1.IVF
Nyu # 2012#1.#munasolut#4.IVF
Orapihlaja89 #-16#2.#siittiöt# 1.IVF 1.PAS

Piikkinen # 12/16#2.#matala amh+ikä+endo+perussairaus# 3.IVF
pipa84 #04/15#1.yht#azoospermia #2.ICSI
Rusakkonen #1/2017/1.#ikä# 3.IVF
Toiveikas81 #2014#1.#endo/siittiöt#2.ICSI 2.PAS
Toivo2016 #3/13#1.#ikä, johdin poist. ym# 6.IVF
Uneksija17#4/15#1.#pcos/selit.#1.IVF/2.PAS
Voyage #-13 #1.#selit.#2.ICSI
-dino-#6/15 #1. # selittämätön # 2.IVF/1.PAS


Piinailijat: :whistle:
Domi
25.4/28.4 (5pv/16.4)
An1z81 1.5 (5pvä/17.4)
Voyage 3.5 (2x3pvä/19.4)
gemmy 30.4 (2x5pvä/19.4)
Rusakkonen 8.5 (3pvä/23.4)
Miitta37 8.5 (5pv/24.4)

:love: Plussat 2017 :love:

Touko:
Toivo2016 4.IVF (kem)
maljakko 3.IVF/1.PAS (tm)
AdeliinaJosefiina 3.ICSI/1.PAS (2x2pv)
Henrietta77 1.ICSI
reason 2.IVF (3pv)
Kesä:
tanjuli-79 ? (3pv)
Ranau 1.IVF
Heinä:
Karoliina195 1.IVF (2pv)
Xienna 2.ICSI/1.PAS (3pv)
Elo:
KuuBe 1.IVF/1.PAS (kem)
SalamaT 3.IVF/2.PAS (kem)
Syys:
#hope 1.IVF (2pv)
Bridge 5.ICSI: jälk. 5pv. lahjasolu
SalamaT 3.IVF/3.PAS (5pv)
Helios 4.ICSI 7.PAS (lahjasiit.) (5pv)
Loka:
Siida 2.ICSI/1.PAS (2x3pv)
Mishala 2.IVF (5pv)
~SeaWind~ 1.IVF(5pv)
kiuski 2.ICSI/1.PAS (5pv)
maljakko 3.ICSI 2.PAS (5pv)
Marras:
marrasmai 5.ICSI (5pv)
Joulu:
Zoona 2.IVF/3.PAS (3pv)
gemmy 3.IVF/1.PAS (tm)
Domi 4.IVF/1.PAS (tm)
lullaby 7.IVF (5pv)

:love: Plussat 2018 :love:
Tammi:
Ravishing (luomu)
An1z81 1.IVF 1.PAS (tm)
Choco coco 1.IVF 1.PAS (5pvä)
joskusvielä 3.IVF PAS(6pvä)
Helmi:
Piinailija 2.IVF/ICSI (kem)
Iiris80 1.IVF (5pvä)
kop kop 1.ICSI 3.PAS (5pvä)
Maaliskuu:
Amagara82 2.IVF 2.PAS (6pvä)
Jantzu 3.ICSI (kem)
Huhtikuu:
Ckk 1.ICSI (5pvä)
Toivo2016 6.IVF (kem)
mmmoi 1.ICSI 3.PAS (5pvä)
Jantzu 3.ICSI/1.PAS (4pvä)
kettuperhe 1.IVF (2x3pvä)

Jos haluat muokata listaa, klikkaa postauksen alta VASTAA ja poista alusta sekä lopusta [ QUOTE ] tekstit, niin muotoilu säilyy. Kiitos :)
 
@love- Jaksamista sinne olojen kans, hyvin tuli soluja (y) Kumpa pian alkais vuoto että kerkeäisitte siirtoon vielä.

@kettuperhe Kyllä sää tukevasti oot raskaana, montakohan siellä mahtaa kasvaa :rolleyes: Toivottavasti vointi pian kohenee!

@Miitta37 Tsemppiä piinaan, kuulostaa tutulta tuo alkion tipahtaminen :ROFLMAO:

Akupunktiossa käyty, ihan kiva kokemus. Rentoutumisesta ei ollu kyllä tietoakaan ku samassa rakennuksessa remppamiehet poraili ja nakutteli :ROFLMAO: Ens viikolle korvatulpat mukaan (y)
 
Kiitos -dino- ja muut, kaipa tämä sitten onnistui ihan oikein :) Kohtapuoliin saakin jo toisen piston laittaa illemmalla, jos nyt menisi jo astetta varmemmin ottein.

Jäin tosin vielä ihmettelemään tässä, että tuossa ohjeissa lukee että pakkauksessa olisi alkoholilappuja joilla sitten pitäisi putsata kynän se pää neulaa vaihettaessa ja ihokin kai. Ihon nyt sai ja saa perus septidinillä, haavaspraylla putsattua mutta tuo neulan vaihto... Pakkauksen pahvipaketissa ei moisistä lue mitään, vaan lukee että sisältää vain kynän ja neulat, eikä mitään lappuja toki sitten näykään. Onko teillä muilla ollut paketissa noita lappuja vai oletteko ihan perus desinfiointiaineella sitä kynän päätä sipaisseet?
Lähinnä mietin voiko se kynä mennä siitä mitenkään ns. pilalle jos sellasella putsaa... vai onko tämä nyt taas multa liikaa miettimistä x)
 

Yhteistyössä