:) IVF/ICSI-hoidoista plussaan

IVF/ICSI -hoidoista plussaan


HOITOSYYLAMONESKO
Wannawalli1.IVF/tuoreitsellinen24.12.141
skorppari821.IVF/3.PASPCO1.1.151
Artemis2.IVF/tuoreselitt5.1.151
Briitta2.IVF/1.PASsekund.28.1.152
Toka21.IVF/1.PASselitt28.1.152
Rubus2.ICSI/1.PASPCO, siittiöt27.2.151
Pinvikilpir.
Kimakka751.IVF/2.PASkilpir.30.5.151
AUkko1.IVF/tuoreendo10.6.151
apsu1.IVF/2.PAS4.7.152
Ricardina1.IVF/2.PASPCO5.7.151
StellaI1.IVF/tuoreendo,kilpir.14.7.151
Cassis2.IVF/tuore28.7.151
Kiela1.ICSI/5.PAS5.7.151
Läiti1.IVF/2.PASPCO7.8.152
Rödluvan1.ICSI/2.PASendo+PCOS+kilpir.+siittiöt8.8.152
[/b]
[/tr]

Neuvolat/ultrat


Syntyneet :heart:
Meemir / ? / ?
Redwing blackbird / 8.6. rv 38+4 / tyttö, 50 cm ja 3200 g
deseo / 12.6. rv 40+2 / poika, 51 cm ja 3500 g
InMyDreams / 17.6. rv 38+5 / tyttö, 51 cm ja 3280 g
Robina / 24.6. rv 38+1 / tyttö, 49 cm ja 3040 g
aurora / 17.7. rv 38+0 / poika, 50 cm ja 3470 g
katiri / 1.8. rv 38+5 / tyttö, 47 cm ja 2820 g
Millyk / 10.8. rv 39+3 / tyttö, 47 cm ja 2975 g
Fyi / 28.8. rv 38+5 / tyttö, 50 cm ja 2910 g
omanna / 15.10. rv 39+2 / tyttö, 46,5 cm ja 2900 g
LaaL / 15.10. rv 39+1 /poika, 52 cm ja 4010 g
glimmer / 28.10. rv 38+5 / tyttö, 50,5 cm ja 3770 g
Toive13 / 22.11. 41+3 / tyttö, 49 cm ja 2950 g
Hydrangea / 5.12. 41+0 / tyttö, 46 cm ja 3295 g

Synnyttäneiden oma ketju: http://kaksplus.fi/keskustelu/lapsi-kasvaa/vauvat-0-12kk/2410333-ivf-icsi-hoidoista-plussaan-vauvaketju/
 
Iso kiitos kaikille onnitteluista! :heart: Kiitos myös kauniista sanoistanne. :heart: Ihan samaa voin sanoa teille muillekin. Olette olleet korvaamattomana tukena raskaiden hoitojen aikana ja raskausaikana, kun on huolettanut. Kiitos. Tulen varmasti muistamaan teidät kaikki aina. Kiitos varsinkin skorppari ja Neppu, kun olette jaksaneet tukea jo Clomittarista asti. :heart:

Nyt tyttö nukkuu tyytyväisenä masu täynnä, niin ehdin varmaan kirjoittelemaan vähän synnytyksestäkin. :)

Kävin siis ke kokoarviossa äippäpolilla. Sen jälkeen limatulppaa irtoili ke ja to. To kävin päivällä vielä kaupassa ja kirpparilla ja olin varma, että saan odottaa käynnistystä.

To sain nukuttua vajaan kaks tuntia kunnes vessahätä herätti noin klo 00.45. Ennen kuin nousin sängystä, tuli kaksi napakkaa supistusta. Sitten mahasta kuului poks. Arvasin heti mistä oli kyse. Vessaan kävelessä siteeseen tulvi lapsivettä. Supistukset alkoi heti säännöllisinä noin 5 min välein. Herätin miehen puolen tunnin jälkeen ja soitin synnärille ohjeista.

Kävin suihkussa ja kun suppareita oli tullut noin tunnin verran, laitettiin TENS. TENS auttoi heti hyvin kipuihin viemällä niistä suurimman terän. Supistukset tuntui alamahalla ja säteili reisiin. Noin klo 3 päätettiin lähteä synnärille. 20 min automatka oli tuskaa, kun täytyi istua paikallaan.

Synnärillä otettiin ensin käyrää ja sitten tehtiin sisätutkimus. Olin 4 cm auki. Vauva oli ylhäällä, eikä vieläkään kiinnittynyt. Koska suoli ei ollut tyhjentynyt itsellään, halusin peräruiskeen kätilön sitä ehdottaessa. Sen jälkeen saatiinkin siirtyä suoraan saliin.

Salissa seisoin, kävelin ja istuin haarat levällään jumppapallolla. Pystyasennossa oleminen helpotti kipuja valtavasti! Kätilön ehdotuksesta kokeilin myös ilokaasua. Ensin tuntui, että se ei auta mitään, mutta oikean hengitystekniikan oppiminen vaati vähän aikaa. Ilokaasu sai aikaan kuin nousuhumalan. Se ei vienyt kipua pois, mutta teki siitä siedettävää. Ja TENS, se oli mahtava!!! Kipujen kasvaessa kasvatin siinä hiljalleen tehoja ja painelin boost-nappia suppareiden tullessa.

Aukesin kivalla tahdilla 8 cm asti. Siinä vaiheessa käskettiin sängylle makaan, että saatiin laitettua anturi vauvan päähän. Kipu yltyi makuuasennossa ja kätilön ehdotuksesta suostuin kohdunkaulanpuudutteeseen. Se vei kivut pois kahdeksi tunniksi, mutta laimensi suppareita ja sai synnytyksen hidastumaan.

Siinä vaiheessa päätettiin ottaa oksitosiini käyttöön. Sain uudestaan kohdunkaulanpuudutteen, mutta se pystyttiin laittaan vain toiselle puolelle, kun toiselta puolelta oli jo reuna kadonnut. Lisäksi laitettiin pudendaali. Kummastakaan ei mielestäni ollut tuossa vaiheessa enää juurikaan apua. Paras teho oli yhä ilokaasulla ja TENS:illä.

Pian alkoi tuntua ponnistamisen tarvetta. Sain alkaa ponnistaan passiivisesti (ts. annoin supparin ja ponnistamisen tarpeen tulla vapaasti, mutta en vielä ponnistanut tosissani) kontillani sängynpäätyyn nojaten. Vauva oli yhä ylhäällä ja laskeutumista odotettiin vielä tunnin verran. Ehdotettiin spinaalia, mutta kieltäydyin.

Lopulta ponnistamisen tarve oli niin voimakas, että en pystynyt oleen enää ponnistamatta. Sain alkaa ponnistaan eka kyljellään. Sitten pyydettiin meneen selälleen ja nostaan jalat jalkatuille. Ponnistaminen auttoi valtavasti kipuun. Kätilö kehui, että jaksoin ponnistaa todella voimakkaasti ja oikeaa suntaan. Vauva liikkui synnytyskanavassa mutta hitaasti. Supparit oli lyhyitä, joten en ehtinyt yleensä ponnistaa kuin 1-2 kertaa sen aikana ja vauva pakeni sen takia aina hitusen takaisin päin. Lopulta tukka tuli näkyviin. Ponnistelin siinä pitkään, mutta laimentuneiden supppareiden ja mun kireiden kudosten takia pää ei päässyt millään viimeisen kynnyksen yli. Paikalle kutsuttiin erikoistuva lastenlääkäri ja selvisi vauvan olevan tulossa ohimo edellä ja siksi hän pisti niin vastaan. Päädyttiin avustamaan vauva maailmaan. Sali oli hetkessä täynnä porukkaa. Eppari leikattiin ja erikoistuva lääkäri laittoi imukupin. Yksi kätilö painoi mahan päältä ja mä ponnistin kaikilla voimillani. Imukuppi ei meinannut pysyä paikalla, joten paikalle tuli kokenut lastenlääkäri, joka vaihtoi erikoistuvan lääkärin kanssa paikkoja. Sitten alkoi tapahtua ja vauvan pää oli vihdoin ulkona! Hartiat ottivat vielä hieman vastaan ja mies sanoi jälkikäteen pelänneensä, että rikkovatko solisluun, mutta onneksi ei tarvinnut. Tyttö syntyi napanuora kerran nilkan ympärillä. Kätilö kutsui häntä Niiskuneidiksi. :) Tyttö oli niellyt hieman lapsivettä ja siksi hengitys hieman rohisi. Muuten heti virkeä ja terve tyttö. :heart: Avautumisvaiheen kestoksi merkittiin 11 h 44 min ja ponnistusvaihe 54 min.

Onnellinen Hydra ja pikkuinen suloisuus 5 vrk
 
Heips, minut voi poistaa listasta, tänään alkoi vuoto ja edeltävästi jo hCG oli aivan liian matala. Ehkä tammikuun lopussa uuteen PASiin, hyvällä tuurilla.

Kiitos Läiti, olitkin jo kertonut puolestani. Onnea jatkoon!
 
Rödluvan - pahoittelut pettymyksestä. Onneksi kuitenkin on pakkasessa vielä tavaraa niin ei tarvitse aivan alusta aloittaa.

Hydra - mielettömästi onnea pienestä. Omastakin puolesta kiitos sinulle tuestasi!

ON: aamun ultra näytti, että kaikki on hyvin.
Alkio vastasi viikkoja, syke löytyi ja vain yksi ihmisen alku siellä oli.

Ensi perjantaina ensimmäinen ultra ja siitä sitten joulun viettoon. Mun puhelin on ihan jumissa viesteistä - tulokas on molemmille puolille ensimmäinen lapsenlapsi ja on ihan valtava määrä perhettä ja neljät isovanhemmat odottamassa...tottakai ihanaa näin.

Vointi on ennallaan, eli ei tunnu miltään =) Ainoa vakava asia on, ettei yhtään haluta suklaata tai muutakaan makeaa.

Cassis + Nuutti 7+2
 
  • Tykkää
Reactions: skorppari82
Hydra kiitos synnytystarinasta, ihanaa, että lopulta saatiin vauva avustettua ulos hyvin ja oli heti virkeä :). Onko sulla imetys onnistunut hyvin alusta asti?

Wannawalli jännää, jännää jos jo näytti siltä, että vauva voisi tulla koska vaan. Tsemppiä kovasti! :)

Briitta toivon mukaan poitsu hoksaa itse kääntyä oikein päin ennen seuraavaa tsekkausta. Mulla kanssa alkoi supistelut tosi aikaseen, mutta eivät ole edelleenkään mitään valmisteluja tehneet.. sullakin onneksi alkaa olla kohta jo ihan turvallisen tuntuiset viikot, vaikka alkaisivat jo tehdäkin jotain :).

Onnea sykkeistä Kiela! :)

Pahoittelut ja voimia Rödluvan :(.

Cassis hienot ultrakuulumiset! :)

On: Jee, täällä ei enää pidettäisi vauvaa ennenaikaisena, vaikka syntyisi heti. Ei taida kyllä olla hetkeen tulossa. Eilinen neuvolakäynti pisti vähän huolestuttamaan. Terkan mittaama sf-käyrä ei ollut noussut viime kerrasta, vaikka vauva ei vielä ole mitenkään laskeutunut. Sf-käyrä on ollut muutenkin monta viikkoa reilusti keskikäyrän alla. Lisäksi mun vähän koholla olevat verenpaineet, turvotus ja runsas painonnousu saivat terkan laittamaan lähetteen äitipolille tarkempaan syyniin. Huoli oli tietty valtava ja olin niin onnellinen, kun saatiin aika jo tälle päivälle. Tänään siis käytiin äitipolilla ja kaikki näytti onneksi oikein hyvältä. Vauva liikkuu hyvin, sykkeet hyvät, istukka toimii, lapsivettä normaalisti ja kokoarvio ultran mittojen perusteella tänään jo 2998g :heart:. Lääkäri sanoi, että enempää ei voisi keskikäyrällä mennä :). Niin ihanan huojentava käynti. Ei ollut mitään merkkejä, että olisi tulossa lähiaikoina. Kohdunsuu kiinni ja kiinteä ja vauva vielä melko ylhäällä. Mutta nyt voi taas rauhallisin mielin jatkaa odotusta :).

Skorppari 37+0
 
  • Tykkää
Reactions: aurora*
Voi isot onnittelut teille, joiden pienokaiset on turvallisesti maailmassa, nauttikaa pikkusista :) Cassis, ihania ultrakuulumisia saitte!
Rödluvan, voimahalaus!
Skorppari82, Onnea loppumetreille ja täysiaikaisuuden virstanpylväästä!

Pääseeköhän sitä itse koskaan noin pitkälle. Tämä vatvominen ja pähkäily siitä, että onko kaikki kunnossa, on todella kuluttavaa, mutta edelleen on niin epäuskoinen olo, vaikka onhan tässä oireitakin ollu enempi ja vähempi. Voimakkuus oireissa vaihtelee päivittäin. Tänään alkoi ihmeellinen selkäkipu, joka tuntuu kävellessä. Vaakatasossa tai istuen ei tunnu mitään, mutta kun lähtee kävelemään, ei meinaa selkä suoristua. Tietysti ensin taas mietin kkm ja kaikkea mahdollista, mutta maha ei oo ollenkaan kipeä, niin josko johtuisi kuitenkin vain kohdun kasvusta tai hormoneista. Su poksahtaa 11 vkoa. Mukavaa viikonvaihdetta itse kullekkin, minne lieneekin :)
 
"Briitta"
Onnittelut Wannawalli potrasta pojasta? Kuinka synnytys sujui? Mimmoiselta kaverilta tulokas vaikuttaa? Näitä uutisia on niiiin tunteikasta lukea. Poika päätti sitten tulla vähän etuajassa. Ja oikein potra poikahan hän jo onkin. Pikkuhiljaa alkaa oma pieni lähtöpaniikki nostaa päätään, kun nousee tuossa meidän listalla ylemmäs ja ylemmäs.

Skorppari, sinä sitten seuraavaksi :) Eikö ole jännää! Hienoa, että siellä äitipolilla selvisi, että kaikki on hyvin. Nyt onkin saanut käydä harva se päivä kurkkimassa onko taas vauvauutisia. Tulethan sitten kertomaan, kun pieni on maailmassa :)

Kuinkahan Hydralla on vauva-arki lähtenyt sujumaan? Meidän pitäisi miettiä tuota listan päivitystä. Paljon kiitoksia täsmällisestä ja nopeasta listan päivityksestä :) Olisikohan joku kesän odottajista halukas hommaan?

Pahoittelut menetyksen kohdanneelle! Onneksi teillä on vielä pakkasessa soluja, niin pääsette uuteen yritykseen. Hoitojen epäonnistuminen on niin turhauttavaa ja mieli myllertää monta päivää (ainakin minulla). Onneksi se, että positiivista on tapahtunut on hyvä merkki ja tulevaisuudessa on hyvät mahdollisuudet saada se lopullinen onnistuminenkin. Tsemppiä :)

On: olo taitaa jopa vähän parantua mitä pidemmälle raskaus etenee. Tämä raskaus on mennyt kyllä kaikkiaan väsymyksen sumussa, mutta onneksi näin sairaslomalla voi hyvällä omatunnolla levätä päivälläkin. Olen saanut järjesteltyä kotia remontin jäljiltä jo aika hyvin. To do -listalla on enää muutamia semi-isoja "projekteja". Se piristää kummasti. Hurjaa on se, että se oikea äippäloma alkaa 4 päivän päästä. Esikoisesta ennätin olemaan äitiyslomalla vain reilut 2 viikkoa, kun tyttö päätti nähdä päivän valon. Vaikka meille onkin tulossa jo toinen lapsi niin jännittää synnytys melkoisesti, melkein enemmän kuin viimeksi.

Oikein muhkeita oloja kaikille odottajille!

- Briitta, rv 33+4
 
IVF/ICSI -hoidoista plussaan


HOITOSYYLAMONESKO
skorppari821.IVF/3.PASPCO1.1.151
Artemis2.IVF/tuoreselitt5.1.151
Briitta2.IVF/1.PASsekund.28.1.152
Toka21.IVF/1.PASselitt28.1.152
Rubus2.ICSI/1.PASPCO, siittiöt27.2.151
Pinvikilpir.
Kimakka751.IVF/2.PASkilpir.30.5.151
AUkko1.IVF/tuoreendo10.6.151
apsu1.IVF/2.PAS4.7.152
Ricardina1.IVF/2.PASPCO5.7.151
StellaI1.IVF/tuoreendo,kilpir.14.7.151
Cassis2.IVF/tuore28.7.151
Kiela1.ICSI/5.PAS5.7.151
Läiti1.IVF/2.PASPCO7.8.152
[/b]
[/tr]

Neuvolat/ultrat


Syntyneet :heart:
Meemir / ? / ?
Redwing blackbird / 8.6. rv 38+4 / tyttö, 50 cm ja 3200 g
deseo / 12.6. rv 40+2 / poika, 51 cm ja 3500 g
InMyDreams / 17.6. rv 38+5 / tyttö, 51 cm ja 3280 g
Robina / 24.6. rv 38+1 / tyttö, 49 cm ja 3040 g
aurora / 17.7. rv 38+0 / poika, 50 cm ja 3470 g
katiri / 1.8. rv 38+5 / tyttö, 47 cm ja 2820 g
Millyk / 10.8. rv 39+3 / tyttö, 47 cm ja 2975 g
Fyi / 28.8. rv 38+5 / tyttö, 50 cm ja 2910 g
omanna / 15.10. rv 39+2 / tyttö, 46,5 cm ja 2900 g
LaaL / 15.10. rv 39+1 /poika, 52 cm ja 4010 g
glimmer / 28.10. rv 38+5 / tyttö, 50,5 cm ja 3770 g
Toive13 / 22.11. 41+3 / tyttö, 49 cm ja 2950 g
Hydrangea / 5.12. 41+0 / tyttö, 46 cm ja 3295 g
Wannawalli / 11.12. 38+2 / poika 51 cm ja 4310g

Synnyttäneiden oma ketju: http://kaksplus.fi/keskustelu/lapsi-kasvaa/vauvat-0-12kk/2410333-ivf-icsi-hoidoista-plussaan-vauvaketju/
 
Viimeksi muokattu:
Rödluvan, suuret pahoittelut. :hug:

Wannawalli, isosti onnea potrasta pojasta! :) :flower:

skorppari, hyvin on lähtenyt imetys sujuun. Vauva oli tissillä jo synnytyssalissa lähemmäksi tunnin. Imuote on ollut kunnossa heti alusta lähtien ja maitoa tuntuu riittävän. Maito nousi 3 vrk synnytyksestä.

).( Kiitos kaikille onnitteluista! :) Täällä vauva-arki on lähtenyt hyvin sujumaan. Pikkuinen on niin suloinen, että häntä voisi vaan ihmetellä. :) Nukkuu suurimman osan vuorokaudesta. Välillä vaihdetaan vaippaa ja tissitellään. Napatynkä irtosi perjantaina ja lauantaina kylvettiin ekaa kertaa. Nyt odotellaan neuvolan tätiä kotikäynille. :)

Hydra ja tyttö 10 vrk
 
Ultrassa käyty.
En tiedä pitäiskö huolestua, mutta en osaa.
Sikiöpussi löytyi ja sisältä löytyi myös "ruskuaispussi".Epäili että olisko kiinnittyny vähän myöhässä(kyseessä kuitenkin pakastetun alkionsiirto).Siirrosta tulee keskiviikkona 4 viikkoa.
Noh passitti sitten samantien verikokeeseen ja niitten tulokset tulee huomenna, täytynee viimestään ensviikon maanantaina mennä uusinta ultraan :)

Mitähän lie näillä päivillä näkyä pitäs?

Läiti + veijari 6+3
 
Läiti, mä en olisi huolissani, kun kerta jotain jo näkyi. Mun mielestä teillä oli ultra aika aikaseen. Meille kun sanottiin aikanaan, että ennen rv 7 ei näy mitään ja kannata mennä. Suostuivat meidän hoitopaikassa antamaan ajan vasta rv 7+6. Sain tätä aikaistettua rv 7+1, kun mulla oli vuotoja. Ultrassa näkyi alkio, ruskuaispussi ja syke.
 
HydrangeaKiitos sanoistasi :)
Oli kyllä eilinen ilta semmosta tunnemyllerrystä ja googlettelua että huhhuh..mietin mites se lääkäri sanatarkasti mitäkin sano.
Itekkin näin kyllä tosiaan ihan selvästi sikiöpussin ja sen sisällä jotain, joka erottu kyllä todella selkeästi.
Niin kauan on toivoa, kunhan ei vaan tiputeta pommia että raskaus olis keskeytyny.
Ei auta kun odotella verikokeen tulokset ja sit kuunnella mitä tää julkisen puolen lääkäri on mieltä ja sen jälkeen soittaa omalle klinikalle ja kuunnella heidän mielipiteensä.
 
Heipparallaa! :wave: Anteeksi pitkän pitkä hiljaisuus. Oon nykyään ollut enimmäkseen fb:n puolella kun siellä muutenkin tulee renguttua myös puhelimella. Tänne en jostain syystä pysty puhelimella kirjottaan enkä kovin pitkiä viestejä varmaan jaksaisikaan.

Paljon onnea Hydralle ja Wannalle pienistä vauvoista! :heart:

Pahoittelut Rödluvanille menetyksestä :hug:

Läiti: Toivottavasti kaikki menee parhain päin =)

ON: Tänään neuvolalääkäri ja pienillä kaikki oikein mallikkaasti! Joko uskaltaa vähän huokaista? On kuulemma yli 98% mahdollisuus, että kaikki menee hyvin loppuun asti. Jännittää mua silti tuleva nt -ultra aivan ko mahoton.

Stella & pallerot 10+0 POKS!
 
Täällä siis uudet koetulokset saapui..eli 6+3 oli hgc 7370, kuulema ihan ok..mutta huomenna vielä kontrolliin...lähete äitipolille ultraan,otin sen vastaan siitäkin syystä että heillä on sielä 4D-laitteet :)

Odottavan aika on pitkä...

Läiti ja veijari 6+4
 
Stella: Kylläpä oli helpottavaa kun kerroit, että jos rv10 on kaikki hyvin, niin prosentti onnelliseen loppuun on noin suuri. Minä ku en osaa rentoutua vaikka viikko sitte äänet on kuultu viimeksi. Sillon oli 10+2 :)
Läiti: En olisi huolissaan, vaikka aina sitä on kuitenki huolissaan :), mutta ei noin aikaisin useinkaan näy tuon enempää ku sulla ultrassa näky. Hcg:kuulostaa hyvältä. Eiköhän kaikki ole ihan mallillaan!
Itseäni hämää ku rinnat ei ole enää ollu reiluun viikkoon juurikaan kipeät. Oon kyllä lukenu monesta paikkaa, että ne yleensä onkin vain alussa ja lopussa. Eilen oli kyllä pahoinvointia kiitettävästi ja parit laatat lensi. Johtu varmaan siitäkin, että jätin viikonloppuna b-vitamiinit kotiin ja oltiin reissussa. Mulla ainakin auttaa tehokkaasti pahoinvointiin kun joka päivä ottaa pillerin. Jos jää ottamatta niin huomaan heti, että on kehnompi päivä. Ekaa kertaa eilen oli noin huono olo, että oksennus tuli. Enää kolme päivää joululomaan. En IKINÄ aiemmin oo ollu näin loman tarpeessa!
 
Viimeksi muokattu:

Yhteistyössä