"Kala"
Mitä joulukaloja voi syödä turvallisin mielin? Kalat, mädit ym on mun suosikkeja joulupöydässä, mutta tästä taitaa tulla karsittu joulu siltä osun.
Missä tutkittiin ja mitä? Oliko tuotteet tuoreita vai vakuumissa?Nuo maalaisjärki-kommentit voi jättää omaan arvoonsa. Reilu 20% tutkituista kalatuotteista sisälsi listeriaa, joka on sikiölle äärimmäisen vaarallinen. Kannattaa noudattaa suositusta, se on järkevää! Joulu on ensi vuonnakin.
Tarkoitat tuolla prosentilla varmaan tuota vakuumipakattujen kalojen osuutta (joita herkimmin ja useimmin tutkitaan)? Pitääkö mun siis tavata tuo edellinen kommnnettini, jossa oli kohta "ei vakuumipakattuja"? Tuore itse graavattu on eri asia, kuin vakuumipakattu graavattu. Ja graavinkin voi pakastaa tuoreeltaan ennen syömistä... Että sikäli sitä maalaisjärkeä saa käytää... Vai onko porukka jo niin valmisruokien varassa, ettei tiedä enää itsetehdystä mitään (onko koko sanaa enää edes kaikkien sanavarastossa)?Nuo maalaisjärki-kommentit voi jättää omaan arvoonsa. Reilu 20% tutkituista kalatuotteista sisälsi listeriaa, joka on sikiölle äärimmäisen vaarallinen. Kannattaa noudattaa suositusta, se on järkevää! Joulu on ensi vuonnakin.
Hmmm.. Oliskohan ymmärtämisessä jotakin häikkää... En välitä itse, koska söin myös kymäsavulohta (graavi oli itse tehty), joka todennäköisesti on jotenkin pakattu ennen kuljetusta (suojakaasuun tai vakuumiin) myös tiskiltä ostettuna on mutta vastasinkin ap:lle, joka selkeästi haluaa kieltoja noudattaa. Älä tee niin kuin minä teen, vaan... käytä ihan omia aivoja ja harkintaa ja valitse itse. Ja ei - ei meillekään lapsen saaminen helppoa ollut, mutta silti en panikoinut missään kohtaa raskautta minkään asian suhteen.Justhan sä kehuit ettet välitä noista kielloista, kun käytät maalaisjärkeä, etkä ole hysteerikko. Nytkö sä sitten välitätkin niistä?
Mut eikös niissäkin yleensä se etikkaliemi kiehauteta, ennen kun lisätään kalojen päälle? Tai en tiedä, mutta joskus kouluaikoina muistelisin, että me kiehautettiin aina, kun tuollasta tehtiin. Jälkeen koulun en sitten ole moisia tehnytkään (josta on ikuisuus aikaa), kun en silliä / silakkaa syö. Mutta jos haluat pelata varman päälle, niin syöt vain noita kuumennettuja kaloja, niin ei tarvi pohtia...Kiitos viesteistä, hyviä kommentteja ja pohdintaa.
Mites noiden sillejen kanssa? Valmiiden ja osaksi itsetehtyjen? Sinappisilakat? Siinähän silakka on kypsytetty hapolla eli etikalla. Silakka tosin on todella tuoretta, kun valmistus aloitetaan.