Joulukuun pikkutontut

Esikkolla on vatsataudissa. Onneks ei oksentanu kun kahteen otteeseen. Pelkäsin että keskimmäinenkin alkais oksentamaan mut onneks ei ainakaan tänään ollu mitään. Räkätaudit alkaa olla ohi joten muuten voidaan ihan hyvin. Isiä vaan on ikävä.

Ostin vauvalle Baby Gym:in viikolla ja tyttö viihtyis sen alla aika hyvin mut hetken pääästä keskimmäisen pitää änkeä sinne siskoa pussaamaan ja sit vauvaan sattuu vahingossa kun ei toinen osaa varoa tarpeeks hyvin. Toivottavasti tää on vaan sellasta uutuuden huumaa ja vauva sais kohta maata rauhassa lattialla.
 
Huomenia kaikille :)

Jos minäkin aktivoituisin taas nyt kun on arki lähtenyt rullaamaan kivasti. Tyttö kasvaa ja kehittyy kovin, jokeltelee, naureskelee ja seuraa kaikkea kiinnostuneena. Ilmanväänteistä täälläkin kärsitty alkuviikoilta saakka, cuplatoni ja rela-d tipat käytössä, auttaneet jonkin verran ja pierujumppaa tehdään ahkerasti. Aika ja tytön oma liikkumisen kehittyminen auttaneet niihin pikku hiljaa. Pahimmat itkut on nyt jo onneksi itketty, kun pierut ovat alkaneet tulla paremmin, väsymystä ja nälkää itkee jos ei äiti ehdi huomaamaan tilannetta tarpeeksi ajoissa. Ristiäiset meillä on vasta 19.2. Yörytmi ihmeesti löytynyt alusta saakka, nukkumaan mennään noin 21 maissa, heräillään syömään vaihdellen 2-4 välillä ja aamulla heräillään 7-8 aikoihin. Joinain yönä on syöty tiheämmin, mutta pääsääntöisesti nyt menty näin. Päikkäreitä nukutaan aamupäivällä, iltapäivällä ja illalla torkahdellaan ennen nukkumaan menoa. Kiukku tulee jollen heti huomaa kun väsy tulee ja tyttö ei itse pääse nukahtamaan eli nukahtamisia saa päivällä autella. Yöt nukkuu pinnasängyssä ja sinne nukahtaa ihmeellisen helposti itsekseen,kun on iltatouhut ja syömiset tehty, vien hänet sänkyyn kun silmät alkavat lurpsaamaan ja silittelen vieressä sekä tutti apuna. Kova ääninen nukkuja on, aikamoinen tuhina ja ähinä kuuluu ajoittain. Rintamaito riittänyt vielä hyvin, iltaisin tankataan tiheästi yötä vasten.

Olikos täällä puhetta hormoonien jylläämisestä? Haluja on ollut jo pitempään,mutta uskallettiin kokeilla vasta viikonloppuna, teki todella kipeää niin jätettiin kesken. Taidettiin olla liian hätäisiä, leikkaushaava ei ilmeisesti ole vielä sisäpuolelta kunnolla parantunut ja aika "ummelta" tuntui jos näin kehtaa sanoa. :ashamed: Vatsanpeitteiden puolelta haava kyllä parantunut hyvin eikä yhtään kipeä eli tyttöhän syntyi sektiolla. Jälkivuoto loppui kyllä jo joskus 5 viikon kohdalla, mutta täytyy sitten vielä odotella että haavat paranee kunnolla sisäpuoleltakin ja toivoa ettei kivut ole jatkuvia joka kerta yrittäessä.
Onko jollain muulla kokemusta sektion jälkeisestä seksistä, onko onnistunut ihan hyvin alusta saakka vai onko ollut jotain "ongelmia"

Hyvää alkavaa viikkoa kaikille.

*angeleyes* pirpana 6+vko
 
jälkivuoto kesti tasan 6 viikkoa. perjantaina loppu ja poika meni samalla kakkalakkoon :D

me ollaan alettu syömään korviketta kun hetkellisesti ei ollu rintamaidolla paino noussu, mut korvikkeella sitten... aluks sitä meni vaan öisin mut nyt poika on alkanu saamaan kamalampia rintaraivareita :( tekis mieli lopettaa imettäminen mut toisaalta se onnistuu kyllä varsinkin öisin ilman raivareita. sit kun päivällä antaa raivarin takia pullosta niin sitä menee koko 200ml kerralla.

yöt on sujunu nyt hyvin (koputtaa puuta) , mut päivisin on levoton eikä viihdy mitenkään päin missään. sylissä vaan nukkuis :)

hormoonit kyllä jyllää täälläkin. seksiä harrastettiin ekan kerran n. 3 viikkoa synnytyksen jälkeen mut teki kipeää. sektio haavan kohdalta ei kyllä paljon tuntunu miltään tai sitten vaan aika kultaa muistot. nyt viimeksi viikko sitten kokeiltiin uudestaan ja kaikki kyllä meni hyvin. heikoimpina hetkinä täällä on jopa pienimuotoista vauvakuumetta havaittavissa mut ainakin se puolivuotta olis hyvä malttaa odotella :)

paranemisia niille jotka tautien kanssa kamppailevat :flower:
ottiko kukaan muuten raskausaikana influenssarokotetta? minä otin.

hauskaa alkanutta viikkoa mammoille ja vauvoille.
Kista & Tipi 1kk 2 vkoa
 
Hetki taas "omaa aikaa",niin pääsee tännekin kirjoittelemaan.. lukemassa on tullut käytyä kyllä päivittäin.

Täällä tyttö olisi nyt tasan 1kk ikäinen ja viimeisen viikon saldona on saatu ikävät vatsan väänteet. Pierua kyllä tulee, mutta raukka joutuu sitä ähistämään ja vääntelehtii aika ajoin ihan kippuralla ja naama punaisena.. ai että sattuu sydämeen katsoa näin vierestä. Pierujumppaa on tehty, mutta en ole sillä hirvittävästi saanut mitään ulos. Kakkaa kyllä tulee, että mistään ummetuksesta ei ole kyse, mutta masusta ja suolistosta vain kuuluu ihan hirveää kuplintaa koko ajan ja välillä raukka rääkäisee oikein kovaa eli varmaankin sattuu masuun ja luja.. Mies käy tänään ostamassa cuplatonia, jota meinasimme kokeilla ja jätän itse nyt ruisleivän kokonaan pois, sekä vähennän kahvia entisestään.
Muutenkin nassikka on nyt muutamana päivänä valvonut käytännössä koko päivän, ottanut välillä vain 1-2 puolen tunnin torkut ja sitten taas yöllä kuitenkin heräillyt 2-3 tunnin välein syömään.. eli nukkunut melkeinpä vähemmän kuin vanhempansa : / Liekkö sitten nuo ilmavaivat syynä..
Viime yönä nukkui sitten kyllä aivan ympäriväsyneenä tosi hyvin 22-02, jolloin tankattiin maitoa ja sitten heräsi 3.30 mahavaivoihin.. tuolloin ähisi sängyssä reilun tunnin ennenkuin suostui syömään :( Eli olisi muuten varmaan nukkunut neljään saakka.. sitten herättiin taas seitsemän aikoihin aamulla, vähän maitoa ja otin vauvan oman peiton alle, jossa nukuttiin kymmeneen saakka.
Nyt kaivoin sitten sitterin esille ekaa kertaa ja aloin heti fanittamaan sitä, kun sain pienen nukkumaan siihen päiväunia todella helposti.. toivottavasti jaksaisi nyt nukkua pidempään kuin puoli tuntia, niin ei olisi ilta taas sellaista yliväsynyttä menoa. Sitterinä meillä on Emman sitteri, joka saatiin ystäväperheeltä käytettynä. Siinä lapsen saa melkein makuuasentoon, joten tuskin on haittaa, että nukkuu tai viettää siinä pidempiäkin aikoja? Onko kellään tietoa?

Syönnin osalta meillä mennään yhä rintamaitoa pullosta -tyyliin eli imetystä ei ole vieläkään saatu opeteltua. Syynä siihen on kyllä nyt ollut ihan minun laiskuus tai ennemminkin väsymys.. nyt olisi suht hyvin nukuttu yö takana, joten tänään voisi kenties taas kokeillakin rintaruokintaa. Muutoin minulla on kyllä maito riittänyt pumppaamalla ja olen jopa pakastanutkin muutaman desin. Maitoa tulee päivässä noin 900ml ja nassikka syö keskimäärin 700-800ml. Pumppaan 7-8 kertaa.. onhan siinä hommansa, mutta toisaalta onhan rintaruokinnassakin huonot puolensa (löytää paikka imetykselle, jos ei ole sinut julkisen imetyksen kanssa.. joutuu ehkä hakeutumaan makuulle, on sidottu äitiin jne jne).. Muutenkin ärsyttää, kun kaikkialla puhutaan ja kirjoitetaan joko imetyksestä tai korvikeruokinnasta pullosta.. mutta ei rintamaidon pulloruokinnasta. Mielestäni se olisi kuitenkin rinnastettavissa imetykseen sen hyvien puolien osalta, vai mitä mieltä olette? En siis ole mistään artikkelista onnistunut vielä löytämään vastausta sille, että onko rintamaidon ruokkiminen pullosta huonompi juttu kuin syöttäminen suoraan rinnalta :( Läheisyyttä kuitenkin nautimme muutenkin sylittelyllä ja onhan vauva pulloruokinnassakin "rinnalla" eli ihan liki ihossa.. lisäksi saa läheisyyttä myös isältä ruokinnan yhteydessä, kun isäkin voi syöttää helposti.

Meillä on kastajaiset 18.2. ja nimi on vieläkin hakusessa.. samoin sukunimen päättäminen, että annammeko minun vai isän sukunimen, kun emme ole naimisissa.. vaikeita päätöksiä :eek:
 
Viimeksi muokattu:
Heps kaikille!

Min'kin VIHDOIN aktivoidun tänne:) Monesti on jo pitänyt tulla mutta ei vain ole ehtinyt...;)
Meille syntyi siis ihana tähtisilmäpoika 5.1 klo.10.23, 3320g ja 50cm eli poika on jopian kuukauden vanha <3
Kaikki on mennyt hyvin , toki on vain ollut kova opettelu kaikenlaiseen uuteen tässä lapsenhoidossa ja etenkin yövalvomisiin. Mutta poika on ollut kiltti ja ihana <3 Viime aikoina ongelmaksi on ulleet d-tipoista(tod.näk.)mahavääntelyt ja oli tässä jo yksi silmätulehduskin jonka saimme hoidettua pois keitetyllä vedellä,huh! Nyt ollaan ajateltu rela-d-tippoja jospa ne eivät haittaisi mausa kuin tuo öljypohjainen Devisol. Ostettiin myös vesipohjaista Jekovittia pullo mutta proviisori sanoi että ei imeydy kovin hyvin ja siksi ei sitä suosittele. Onko teillä muilla kokemuksia/suosituksia?
Mies lähti eilen kolme viikon isyyslomalta töihin ja toisaalta tuntuu htavallaan helpommalta kun olemme pojan kanssa kahden mutta hommaa on kyllä tuplasti enemmän koska mies auttoi aivan ihanasti ja osallistui kodin ja vaavin hoitoon aivan yhtä lailla kuin minäkin. Kaipaan häntä kyllä kovasti kotiin ja välillä olo on tosi yksinäinen kun vaavi nukkuu. Oli IHANAA aikaa viettää kolmestaan niinkin oitkä pätkä ja opetella tätä uutta elämää <3 Yöt tuntuvat nyt erityisen raskaalta kun yksin hoidan syöttö-ja vaipparallin. Mies ei tietenkään voinut ennemminkään syöttää koska imetän mutta vaippaosastoa hoiteli ja tuuditti uneen poikaa. Miten te muuten hoidatte vaippojen vaihdon öisin? Vaihdatteko aina ja pesettekö jne..?

Ilmat on NIIIIIIN upeat mutta NIIIIIIIIIIN kylmät...eli ihanuutta saa ihastella vain ikkunasta käsin! Kerran kerettiin käydä lyhyellä vaunulenkillä ennen näitä kovia pakkasia...:/ Mutta AURINKO LÄMMITTÄ JO,jihuuuuuuuuuu! Kevät tulee!!

Meillä on ristiäiset tämän viikon lauantain :D Mies lähtee reissuhommiin viikon päästä niin oli pako järkätä jo näin aikaisin tämä juhla. Mutta eipä se haittaa:) Kotona aitaan pitää ja suht pienelle porukalle...

Ihanaa oloa kaikille mammoille ja pikkuisille!
 
  • Tykkää
Reactions: Kahlan
Meidän vauva saa Jekovittejä, jota saa tällä hetkellä kolmea tippaa, josta pikkuhiljaa lisätään viiteen... Viikon välein on nostettu tipalla määrää.

Vaipan vaihdan öisin vain jos tiedän siellä olevan kakan tai jos vaippa tuntuu erityisen pissaiselta, muuten menee tuonne aamukuuteen ennen kuin jaksan vaihtaa. Välttelen vaipan vaihtelua yöllä lähinnä siksi, ettei vauva virkistyisi.

Mekin varattiin vihdoin kastepäivä ja ne pidetään 11.2. Vieraita tulee ehkä 16...Iitse oisin kyllä vähän vähemmälläkin pärjännyt, mutta mies kutsui innokkaasti sukulaisiaan... Sallittakoon :D
 
Heipsansaa! Meillä vaipanvaihdon suhteen on sama politiikka kuin Mapituksella :) Eli vaipat vaihdetaan vain, jos paaljon pisulia tai kakat..Harvemmin kuitenkin enää kakkaa öisin..

Käytiin tänään neuvolassa, meitsi jälkitarkastuksessa ja pojalle tehtiin lääkärintarkastus. Kaikki oli ok sekä minulla, että pojalla..Ainoa mikä harmittaa on että pojalle on tullut napatyrä.. :( Ei siitä suurempaa haittaa toiselle ole, mutta hurjan näköinen kun on ihan pullistunut.. :/
Itse sain ehkäisyksi tosiaan ne Cerazettet ja alkaa pikkuhiljaa pinna palaa niihin.. -.- vuodan koko ajan, enkä mitään vähän...Eli juuri kun jälkivuoto hiipui, sain tilalle lisää verenvuotoa...:mad:
Ei se mitään hemmetin hyvä ehkäisy-keino, kun ei tarvitse harrastaa ollenkaan mitään seksiin viittaavaakaan!!...:kieh:
Enkö mä periaatteessa vois saada kierukan, kun kohtu on palautunut normaaliksi jo?

Siirryttiin sitten jauhekorvikkeeseen ja viime yönä ei vatsa kiukutellut lainkaan!!Nyt vain leikki sen ajan, mitä normaalisti itkeskeli ja kiemurteli kivusta!
katsotaan miten tänään!

terkuin:Kahlan ja rakkain 7vkoa
 
Voisinpas minäkin taas tänne päivittää meidän kuulumisia :)

Meillä vietellään ihanaa vauva arkea, poika on todella kiltti eikä edelleenkään itkeskele tai kitise turhia. Yöt menee aivan loistavasti, iltaisin käydään nukkumaan klo. 21-23, ensimmäinen unipätkä on aina sellaisen 6h, viime yönä oli jo melkein 7h ja noin 8 aikaan sitten herätään ylös, vaihdetaan vaatteet, syödään lisää, seurustellaan hetki ja käydään taas unille :) Vaipan vaihdan öisin vain jos on tarvis, eli pissaa paljon. Muutenkin yritän yöllä selvitä mahd. nopeasti. Pullo suuhun, lapsi syö sen 160ml ja takas unille. Kakkaa tulee vain ehkä joka toinen päivä, ja nykyään meilläkin tunnetaan niska kakat, eli joka kerta kakka tursuaa vaipasta yli :/ yöh.

Meillä siis käytetään pelkkää korviketta ja määrät ovat jo aika isoja, menee reilusti yli litra päivässä.. Eilen aloin laittamaan ylös kellonajan ja määrän, ja eilisen klo 14 ja tämän aamun klo 09 välillä poika on vetänyt jo litran.. ehtii syödä siihen kahteen mennessä vielä noin 2,5dl ainakin. Meillä päivisin siis on kerta annos noin 120ml ja syö noin 1.5 - 3h välein. riippuu ollaanko kotona vai liikenteessä..

Miimau meillä käytetään jekovittii, se ei ainakaan ole aiheuttanut vatsanväänteitä toisin kuin öljypohjaiset :) Sitten kun lapsi on isompi ja masukin on vahvistunut niin voi olla että vaihdan toiseen.

Huomenna olisi 2kk neuvola, saa nähdä kuinka paljon meijän jätkä taas on kasvanut.. vaatteet jäävät ainakin hyvää tahtia pieneksi ja äiti on konkurssisssa kun saa jatkuvasti olla vaateostoksilla ;) Tänään olisi tiedossa taas hieronta, ehti mennä niskat ja hartijat senverran jumiin tästä vauvan kantelusta, ja jo raskausajasta että huippaa ja oksettaa lähes kokoajan. Noh toivottavasti saadaan paikat auki niin helpottaa:)

Muistakaahan että meidät löytää myös fb:St. siellä meillä on oikein ihanaa ja aktiivista keskustelua kokoajan :)

Joulumamma ja pikkuinen rakas 2 kk :O (joka saa nimen 19.2)<33
 
En oo tänne kerenny kirjottelemaan, kun tuolla fb:ssä olen ja blogia kirjoitan.

Tosiaan Meillä on pojalla pieni flunssa, ei siis kuumetta, mutta yskä ja nuha on. Jorvissakin käytiin yks yö, kun hengitys alko olee vaikeeta. Otti kokeet yms. mutta mitään ei löytynyt räkää imivät hirveet kasat :D Toisenkerran käytiin ihan lohjalla imemässä räkää. Ja kyllä oli äitillä hirveä huoli kun siellä jorvissa oltiin että jos nyt sitte tänne täytyy jäädä, toisaalta tuntuu siltä että ehkä oiski olllu parempi sinne jäädä, ku ei tota pojan oloa oikee saa helpotettua vaikka höyryhengitystä ja suolatippoja laitetaan melkeen kokoajan :( Ja nenäfriidalla imetään räkää. voiku saiski sellasen laitteen millä ne sairaalassa imee räkää. :D

Täällä tosiaan ristiäiset on 12.2 eli aivan kohta hyih! kyllä jännittää vaikka kaikki asiat pitäis ihan reilassa olla :) Sen jälkeen lähdetään sinne vanhemmilleni ja hyi ku seki matka pelottaa :D

Vaippaa en yöllä vaihda paitsi jos ennen nukahtamista juuri on kakat vääntäny, ku sillon ei viitti herättää tai muuten venyy nukkumaanmeno taas monta tuntia. Hyvin poika nukahtaa yölläkin vaipanvaihdon ja syötön jälkeen.

Tuli mieleen että d tippoja en ole viittinyt antaa tässä kun tuolla pojalla tuo nuha on, sillä muutenki vaikee olla niin sitte vielä jotkut vatsavaivat tähän päälle niin ei kiitos. Muutenki välillä yöllä hirvittää kun se yskii ja välillä saattaa sitte oksentaakki.

Baarbi ja poika 1kk ja rapiat.<3
 
Hei..
Me aloteetin d-vitamiinit devisolilla. 1 tipan kanssa ei ollut vielä ongelmia, mutta 2 tipan jälkeen alkoi itkeskely ja massuvaivat paheni. Tänään jätin antamatta ja tähän asti on päivä sujunutkin hyvin (pitää koputtaa puuta), en tiedä onko asioilla yhteyttä, mutta kokeillaan ilman pari päivää ja sitten kenties jekovitia.
Maitoa on alkanut ilmeisesti tulla paremmin, kun paino oli noussut 350g/viikko pulauttelusta huolimatta. Ny annetaan 20-30ml pullosta jos vaikuttaa vielä nälkäiselle. Ja jauhe sopii meidänkin pojulle paremmin.
Kestojakin on alettu harjottelemaan. toisinaan koko päivä, välillä pari kertaa päivässä, riippuu miten äippä on ehtinyt pyykätä :)

Harmi että keskustelu siirtynyt enimmäkseen fb puolelle :(

Kairi ja kultanen 6vko1pv
 
Tervehdys kaikille :flower: iloa ja lämpöä näihi pakkas päiviin!! =)
Tääl mennään täysimetyksellä :) ja välillä kestoillaan :)
Ristiäiset vietettiin kotona lauantaina 28.1 :) isommat siskit tuli kuivaa pään kasteen jälkee :heart:
Neuvola kuulumisia 6vk 24.1 ja suluissa 1kk 11.1, paino 5 kg (4.500kg), pituus 55,4cm (~54cm), pipo 38,7cm (37,5cm) Seuraava neuvola on 16.2 ja sillon saa sen rotavirusrokotteen.
Devisol d-tippoja annan 5 päivässä samoin rela tippoja. Cuplatonia annan välillä, riippuu vähä et mitä oon ite syöny.
Isosiskit on mummon ja papan luona yökylässä :)
Esikoinen on ilmotettu eskariin!! aika menee hirmusta vauhtii!! toinen on ihan innoissaan :heart:
Itelläni oli eile jälkitarkistus,kaikki oikee hyvi, verenpainetta vaa pitää seurailla ja kuukauden päästä on kotrolli aika,,pitäs varmaa hommata verenpaine mittari..
Vaavi tässä samallaa imuttaa maitoo :)
Kellä teistä olikaa kantoliina? onnistuuko siinä imetys? Miusta kantoliina on aivan ihana:heart: kädet on vapaana toisille siskeille, sapuskan laittoon, imurointiin, vaatteitten viikkauksee vaikka mihi :)
Hommattiin friteeraus keitin vai mikä toi onkaa nimeltää :) kätevä!! ei siis oo uppokeitin,et toho käytetää öljyy vaa ruokalusikallisen verran :) ja tol voi tehä vaikka mitä!!!
Mukavaa päivän jatkoo kaikille!!

~ Marsu ja siskit reilu 5v, kohta 3v ja rapiat 1kk ~
 
kahlan mä sain samat pillerit tosin viime vkon torstaina aloitin. Vuoto alko heti samantien ja on kestänyt sen ajan mitä niitä oon vetänyt. Aluksi huomattavasti verisempänä ja nyt tiputtelevana. Mulle noi teki mahan ihan sika kipeeksi ekan vkon. Nyt tosiaan jo hellittänyt mut olin varma ettei nää toimi mun kohdalla! luin että noi kuukautiskivut olis niitä harvinaisempia haittavaikutuksia mut melkein tukehduin kahviini ku luin sen alla olevan jutun kystistä!!!! kiva!

mä odotan maaliskuuta jolloin saan mennä papaan ja sen jälkee varata ajan h-kierukan asentamista varten. En todellakaan halua että kierukka menis läpi kalvojen ja eksyis jonnekin muualle :headwall: nää pillerit ottaa jo aivoon sen kellonmukaan elämisen kanssa.

vaipat vaihdetaan yöllä vaan silloin ku ne on täynnä tai vuotanu. Tyttö ei edes kakkaa öiseen aikaan, onneks.

d-vitamiinit tekee masun kipeeks niin että pitää vetää sitä yhden tipan taktiikkaa monta viikkoa ennen kuin saa lisättyä annosta. oon kyl harkinnu vaihtavan noihin vesipohjaisiin kun tuo öljy ei toimi sitte millään!
 
Miimau oikein suuret onnittelut pojasta:flower:
D2 vitamiini ei imeydy niin hyvin kuin D3 vitamiini mutta Jekovittia meillä on kolme ensimmäistä lasta saanut pelkästään niin kauan kuin on tippoina D-vitamiinit saanut ja itse uskon että sekin on parempi kuin ei tippoja ollenkaan.Voihan niitä sitten vaikka vaihtaa jos tuntuu ettei sovi tai kun vauvan masu alkaa kestämään.
Mä en oo vaihtanut vauvalle vaippaa kuin kaksi kertaa ja vältän sitä ettei vauva virkisty.Ja aivan hyvin iho on kestänyt.
Meilläkin on ristiäiset viikonloppuna,lauantaina.Meillä ei ole kyllä vieläkään nimeä ja pappi tulee huomenna käymään:D:O:ashamed:

Kahlan eri paikoissa on eri sääntöjä sen kierukan kanssa.Täällä sen saa jo 8vk synnytyksestä jos kaikki on ok mutta jossain saa vasta 6kk synnytyksestä ja jossakin vasta kun omat kuukautiset alkanut.Kannattaa kysyä että mikä siellä on käytäntö.
Mulla ois jälkitarkastus ensi niikon tiistaina ja tänään vasta kaverilta kuulin (sattumalta tuli puheeksi) että ennen kälkitarkastusta pitäis käydä veri ja virtsakokeissa (no enhän mä sellaista muistanut edellisiltä kerroilta eikä th ollut muistanut mulle asiasta mainita) hieman kiire meinaa tulla kun en täältä näillä pakkasilla neljän lapsen kanssa ihan noin vaan pääse pissalle ja verikokeeseen terveyskeskukseen.Täytyy huomenna varmaan soittaa neuvolaan.Meillä kun on vielä nää ristiäishässäkät tässä juuri loppuviikosta.
Hienoa jos jauhekorvike on helpotus vauvan masuvaivoihin:)

joulumamma oi miten ihanilta teidän yöt kuulostaa:)

Baarbi sitä laitetta mäkin jäin kaipaamaan:D

Meillä arki sujuu nyt hyvin kun kaikki lapset on olleet terveinä kolme viikkoa,no nyt tänään sitten esikoisella alkoi nenä vuotamaan,saa nähdä miten nyt käy... :/
Poika nukkuu lähes koko päivän,illalla jaksaa olla pari tuntia hereillä ja yön nukkuu ja herää korkeintaan kahdesti syömään.
13.2 on seuraava neuvola,saa nähdä miten on kasvanut:)Maitoa ainakin menee hurjia määriä ja vaatteet käy pieneksi että huolta ei ainakaan siitä ole ettei kasvaisi.
Harmittaa tää sisällä kykkiminen kun on niin hurjat pakkaset,mutta jospa pian alkais lautumaan.Ihanaa on ollut huomata miten paljon valoisuus on lisääntynyt:)

Metsätähti ja poika 7vk
 
  • Tykkää
Reactions: Miimau
Meillä jatkuu vatsatautikierre. :headwall: Maanantaina iski mulle ja eilen illalla esikko kävi kerran oksentamassa, eli ekan kerran sunnuntaina jälkeen nyt sillä on maha kuralla, mulla tuli ripuli ja oksennus samana päivänä ja tänään illalla keskimmäinen alko oksentamaan. Nyt on reppana saanu vatsan tyhjäks ja nukkuu ainakin tällä hetkellä hyvin... Juttelin täs illalla miehen kanssa ja hän yritti positiivisesti sanoa et hänen kotiin tuloon on enää 21 vrk et kyl se nopeesti menee.:stick: Kyllä me pärjätään mut kun yks oksentaa pitkin olohuoneen mattoja ja vauva huutaa kun joutuu jättää tissiruokailun kesken ja esikko istuu tyynen rauhallisena sohvalla ja haluaa just sillä sekunnilla tietää mikä ekvaattori on niin tuntuu et olis ihan kiva et isikin olis kotona.

Yövaipat En oo ikinä vaihtanu vaippoja yöllä ellei pissat ihan alussa ole falskannut tai huomaan että vaipassa on kakkaa. Mä kun en ihan oikeesti aina sitä edes huomaa. :ashamed:

Meilläkin ilmoitettiin esikko eskariin. Ja samalla tein päätöksen että en mene jatkamaan opiskelua vielä syksyllä. Olin kuvitellut että tyttö olis "jo" 10 kk elokuun lopussa, mut sehän on sillon vasta 9 kk ja miehen syksyn kuvioista ei ole vielä mitään töiden/opiskelujen suhteen niin on mahdoton tietää miten pitkiä hoitopäivistä tulis. Pahimmassa tapauksessa joudun nyt pihalle koulusta ja saan luvan hakea sisään uudelleen, mut se on sen ajan murhe.

Nyt en taas muista et pitikö vielä jotain asiaa kommentoida.

Fantaihana ja prinsessa 11 vk
 
Tervehdys!
Tääl pikkunen kohta nukahtaa,vienkii kohta kehtoon nukkumaan :) ,pinnasänkyy meillä ei ookkaa enää olleskaa,saatoinha jo kertoo siitä,en nyt muista.
Minkä verran piette vaaveilla vaatetta päällä sisällä?
Isosiskit ne lähtee tulemaan kotio :) esikoinen soitti miule :heart: iha hassuu ku sil on oma puhelin!! sai vaavin ristiäispäivänä :)
Taijan tässä ootellessa ottaa tee kupposen ja kurkata salkkarit :) samalla lämmitelen leivinuunii,tekasen siel makaronilaatikon.
Öisin en vaiha vaippaa olleskaa ellei oo tarvis. Pukluu tulee öisinki. Puklaakos teijän muitten vaavit minkä verra? Tääl tulee pukluu ja paljo, imetys pysty asennossa auttaa,,yöllä imetän vasemmalla kylellä kummastaki ja vaavi nukkuu viekussa.
Päivän jatkoja! :flower:

~ Marsu ja siskit ~
 
Vaatteista mä pidän pojalla yleensä päällä pitkähihaisen bodyn, sukkahousut/puolipotkarit ja sukat :) Vierahille jos lähdetään laitan vielä jotkut päälihousut :)

Pukluja tulee aikast vähäsen..Riippuu miten poika on suostunut syötön jälkeen röyhtäisemään..Yks päivä heitti oikeen sellasen kaarioksennuksen ja pelästyin niin kovin, et googlettelin jo vauvojen vatsataudista.. :ashamed:
Jep...mutku toinen ei ollu koskaan aikasemmin silleen niin rajusti pulauttanu..
Annan siis pullosta ja yritän syöttää poikaa enemmän pystyasennossa..
Yöllä se tuppaa unohtumaan, kun nuokun syötön aikana :D

Saatiin neuvolassa se rota-rokote...Poika oli sen pari pvää aikast kiukkuinen...
mitään muita suurempia oireita ei vielä ainakaan ole tullut...

Nyt kipitän hakemaan kaffetta ja vasta leipomaani pullaa keittiöstä, ennen kuin poika herää...

Kahlan kuittaa..
:D
 
Vaatteista yleensä päällä pitkähihainen body, sukkahousut tai potkupuku, eli samoilla linjoilla Kahlanin kanssa.

Pukluja tulee monesti vaipan vaihdon yhteydessä, kun pyöritellään, muuten aika vähän puklailee... Väliin nousee kurkkuun, mutta aika hyvin nielee alas.

Sain vihdoin varattua 6 vkon neuvola-ajan tänne uuden kotikunnan neuvolaan, mutta olin sen verran myöhään liikenteessä, että vauva on silloin tasan 2 kk kun mennään ja silloinhan se ois eka rokotuskin tiedossa. Suun kauttahan se onneksi menee, kun tekee aina niin pahaa katsoa noita lasten pistämisiä.
 
Pitkästä aikaa tännekkin vois kirjottaa, toi fb vie vähän voittoa :) Luen kyl päivittäin täälläkin olevat jutut :)

Vaatteista Pitkähihanen body, potkarit/puol potkarit tai sukkikset+housut ja useesti käsis jotkuu kun tol neidil on kylmät kädet jostain syystä.

Vaipanvaihto Yöllä vaihdan ehkä kerran-pari, nukahtaa paremmin uudellee kun vaippakin on kuiva ja masu täynnä :) En käy pesees, mul on pinniksen päädys alusta ja vaippoi+ putsareit ni saa hämäräs nopeest vaihdettua.

1kk neuvolas alkuviikosta käytiin ja mitat oli tytsil 4800g ja 56.3cm syntymäst tullu painoa 1.2kg ja pituutta 4.3cm täysimetyksel mennää :)

Kutsu käy....

Astre ja tytsi 5vko
 
vaipan vaihdosta.. en enää vaihda yöllä jos ei oo ihan hirveän täynnä tai kakkaa. aluksi vaihtelin joka välissä mutta huomasin et se vaan herättää poikaa öisin.

vaatteita A:lla on yleensä pitkähiainen body tai lyhyt hiainen+paita,sukkikset,sukat ja housut.

täällä on alettu (toivottavasti) nukkumaan öisin, ainakin kaksi yötä on menny kivasti. ihan huippua ei oo ollu koska ennen nukahtamista on aika raskas tankkaus. tankkaus alkaa n. klo 19-21 ja kestää klo 01-02 asti, sen jälkeen nukutaanki 8-9 aamulla. raskaan tuosta tankkauksesta tekee sen että A väsyy ja sen jälkeen alkaakin huuto, sit syödään huudetaan jaröyhtäistään välillä. ja ku tuntuu ettei mikään maito määrä tyydytä pojan nälkää. päivisin syö ihan niitä normi annoksia ja nukahtaa tyytyväisenä mutta iltaisin ei mikään tunnu riittävän. meillä muu väki menee nukkumaan kymmenen maissa niin tosi tympee ku poika huutaa monta tuntia sen jälkeen. ku selvästi näkee että on väsyny mutta ei pysty nukahtamaan.
onko muilla selviä ilta-/yötankkauksia ja miten teillä ne sujuu? mielellään pullolapsien kokemukset kiinnostaa, toki myös rintalasten.

joko te ensikertalaiset varsinkin "tunnette" teidän vauvanne? tunnistatte kaikki itkut ja huudot? minusta välillä tuntuu etten yhtään tiedä että mikä A:lla on hätänä ja joskus taas tunnistaa. entäs miten on niiden äitien laita jolla on lapsia useampia, onko tunnistus ollut helppoa vai onko joka lapsen kohdalla sama opettelu?

pitäis alkaa nukkumaan ku poikaki nukahti :)

- vesilelu ja A-
 
Vaippaa en öisin vaihda ellei tunnu märältä, katon yleensä vähän kellon mukaan, että kauan on edellinen muhinut. :) Vauvathan ei kai unissaan oikeen pissaakaan, kakkaa ei ole täällä yöllä näkynyt muistaakseni koskaan.

Päivällä puen päälle pitkähihaisen bodyn ja sukkikset ja siihen päälle housut tai potkari. Jos on mekkopäivä, niin sukkisten päälle vielä sukat. Vaikka itellä on vilu koko ajan, niin vauva tuntuu tarkenevan paljon vähemmillä vaatekerroksilla.
Iltaisin puetaan aina yökkäri päälle.

Itkut on vähän arvailua, että mitä milloinkin ollaan vailla. Tyttö itkee oikeestaan tosi vähän, lähinnä väsyneenä.

Vesilelu, meillä huudetaan aina iltaisin vähän kun väsymys iskee. Tyttöä on todella vaikee saada nukkumaan, taistelu unta vastaan on ankaraa ja yleensä aika voittoisaakin. Eli nukuttamisshow on käynnissä joka ilta.
Tissillä raivotaan kans, siinä kun on mukavaa ja alkaa helposti silmä luppaamaan ja sehän ei vauvalle sovi lainkaan.
Mä teen nykyään niin, että kun kitinä illalla alkaa (jo ennen kuin se muuttuu huutamiseksi) ruokin vauvan, että on varmasti kylläinen ja sitten mennään sänkyyn vierekkäin pötkölleen. Silitän ja hyräilen ja hyssyttelen ja jos hyvin käy, niin 15 minuutissa vauva on unessa, mutta voi kyllä mennä pidempäänkin. Jos väsymys menee pahasti yli, niin nukuttamisoperaatio kestää todella kauan.
Meillä tyttö on 8-viikkoinen. Kuuden viikon iässä oli selkee tankkaamisvaihe kyllä meilläkin.

Mulle on jo tullut ahdistus päivähoidosta. Jos menen syyskuussa takaisin töihin, niin koska vauvalle pitää hakea hoitopaikkaa ja mihin? Ihan jo sydänalasta riipaisee ajatellakin, että niin pienen joutuis viemään hoitoon. :'( Vaihtoehdot vaan on aika vähissä.
 
Heissan!
Maitoset terkut täältä! maitoo tulee suihkuamalla ja samoin sit puklua!! ja pyykkiä,sitä riittää, viikattavaakii tuossa on,esikoinen viikkaili seurana :)
Leivinuunin lämmityksee käyn ja sit syyvvää makaronilaatikkoo.
Miekii pukasen vaaville housut,bodyn ja sukat, ja jos mekko ni sit body,mekko ja sukkahousut,,useesti laitan villasukat jalkaa ku muute on varpaat viileet.
Viime yönäkii koitin merkkailla et mite usei herätää ja kui pitkää ollaa hereillä,eihä siit mitää tullu ku nukahtelin enne ku kerkesin merkata ;) täytyy taas kokeilla!
Pakkaset ne vaa jatkuu,ei pääse vaunu lenkille,ja isommatkii sais ulkona paremmi purettuu energiaa..noh jospa se vähä lauhtus. Ihana ois lähtee makkaran paisto retkelle :)
Tääl on ruvettu hymyilee iha oikeesti :heart: et ei oo mtn vatsan väänteitä.
Suihku on vaavista aivan ihana,viihtys siel vaikka kui! :) saunan alalauteellaki ollaan käyty usein lämmittelemässä.
Hekotus alkaa kuuluu noista isommista :) taijampa tarjota evästä ni jospa rauhottuisivat ruokapöytää.

~ Marsu ja siskit ~
 
Heipat vaan kaikille, koitan keritä kirjottamaan ennenkuin pikkuinen herää..

Kauris vieläkö teillä valvomiset jatkuu? Meillä on ihan samaa, unta vastaan taistelua ja tosi vaikea saada nukkumaan. Ja ihan samoin tuntuu että pieni valvoo enemmän kuin vanhempansa ja sehän huolestuttaa, vauvojenhan pitäisi nukkua.. Meillä ollut nyt jo pitempään tälläistä. Tai jos sylissä jaksaisi keikuttaa koko ajan niin siinä nukkuisi mutta annapa olla kun yrität sänkyyn laittaa, herätään samantien.
Miimau mulle neuvolalääkäri sanoi että Jekovit menee vallan mainiosti 6kk ikään saakka ja sitten voi ottaa käyttöön öljypohjaisen Devisolin, masun pitäis kestää sit jo paremmin. Jekoviteilla täälläkin mennään.
Öisistä vaipanvaihdoista: meillä ei vaihdeta ellei oo tullut pissit läpi niinku parikertaa on päässy käymään. Kyllä se vaippa aika hyvin kaiken imee, eikä vaavi sit herää jos lähtee vaipanvaihdolle.
Vesilelu mä en ainakaan vieläkään oikein tiedä mikä pikkuisella hätänä kun se huutaa ja se on hieman turhauttavaa. Olis joo kiva saada tietoa niiltä keillä jo useampi lapsi on, että koska sitä oppisi "lukemaan" lastaan..?
PrinsessaV kuulostaapa kivalta toi sun nukuttamistaktiikka. Meillä vaavi yleensä nukahtaa tissille josta siirretään sitten omaan sänkyyn (välillä kyllä herää kesken ja taas sama rumba alkaa alusta). Nukuttamisshow on juuri oikea sana tolle hommalle, en voi käsittää miksei vaavi suostu nukkumaan. Ja nyt on ollut ilmassa sitä ettei enää niin helposti nukahdakaan tissille joten taidan olla aika pulassa kohta.. Millaisia vauvan nukauttamiskeinoja muilla on?

Tiikeli ja vaavi reilut 5vkoa
 
Hipsistä!

Täällä vaatteina vauvalla on yleensä body, potkarit/puolipotkarit/sukkahousut ja sukat. Jos vieraita, niin sitten yleensä vedän tuohon päälle vielä liivimekon/lappuhaalarin/housut. Muuten mennään siis varsin kevyissä vaatteissa ja tuntuu tarkenevan. Päiväunille vedän tuohon aina kevyesti peiton päälle ja öisin sitten on pelkkä unihaalari tai unipussi ja vauva kääräistynä kevyesti peiton sisään.
Täällä ei juurikaan tule puklua, todella harvoin. Joskus vetää vähän isomman setin maitoa vähässä ajassa ja silloin saattaa vähän tulla, jos on pitkälleen, mutta muutoin nielee kyllä nousevan puklun varsin tehokkaasti.

Tiikeli kyseli meidän valvomisesta ja olen nyt saanut vauvan nukkumaan, myös päivisin. Ollaan arkisin kahdestaan, joten seurasin, milloin vauvalla alkaa silmä luppasemaan ja silloin siirrän vaavin suht nopeasti nukkumaan joko äitiyslaatikkoon olohuoneen sohvalle tai sitteriin lattialle. Yöt nukutaan sitten pinniksessä. Kun aloin siirtämään vauvan heti nukkumaan ja sain sen uneen silittelyllä tai tutilla, niin alkoi nukkua tosi hyvin ja nyt tuntuu, ettei se muuta teekkään päivisin :D
Mies kun tulee töistä neljän viiden maita, niin sitten alkaa yleensä pidempi valvomisjakso, mikä on ihan ok, niin saa isäkin laatuaikaa vauvan kanssa.

Päivärytmimme menee suurinpiirtein nyt näin:
Herätys klo 6-7: vaipan vaihto ja syöntiä. Tällöin vauva yleensä vähän jokeltelee ja hymyilee iloisesti. Turauttaa myös vaipan täyteen tavaraa.
Nukkumaan klo 8: Tällöin itsekin aika usein menen takaisin sänkyyn.
Herätys klo 10: Tällöin syöttöä, aamupesu ja päivävaatteet päälle. Noin tunnin verran seurustelua.
Klo 11: Vauva takaisin nukkumaan ja nukkuu nyt 2-3 tuntia.
Klo 13-14: Vauva herää, syöttö, vaipanvaihtoa ja seurustelua. Tällöin saatetaan loikoilla vähän lattialla ja treenata niskalihaksia vatsaltaan.
Klo 15-16: Vauva unille.
Klo 17: Vauva herää, mies tulee kotia ja alkaa seurustelu vauvan kanssa.
Illan aikana saatetaan ottaa puolentunnin - tunnin torkut, ei aina.
Klo 20: Tällöin yleensä aloitetaan tankkaus yötä varten, leikit isin kanssa ovat kuluttaneet kovasti energiaa :)
Klo 22-23: Vauvan nukutus
Klo 2.30: Vauva herää: Pikainen syöttö hämärässä, ei vaipan vaihtoa.
Klo 4-5: Vauva herää, syöttö, vaipan vaihto (tekee lastin vaippaan) ja takaisin nukkumaan.

Vaipan vaihdan siis vain tuolloin aika aamusta, kun sillä syötöllä yleensä turauttaa sinne enemmän tavaraa. Aikaisemmin vaihdan vain, jos haiskahtaa siltä, että vaipassa olisi muutakin kuin pissiä.

Meillä on nyt Cuplatonit käytössä ja en ole vielä ainakaan huomannut, että niistä olisi ollut hirveästi hyötyä.. vatsaa vääntää edelleen ikävästi sekä päivisin että öisin.
Iltaisin meillä on myös alkanut mennä touhu hieman väsyneeksi (vatsakipujenkin takia) ennen nukkumaan saamista, mutta ollaan toistaiseksi vielä pärjätty sillä, että vauvaa on kanneltu ja hyssytelty jonkin aikaa ja kun alkaa nukahtaa syliin, niin sitten nopeasti sänkyyn, valot himmeälle ja laitan käden vauvan vatsan päälle pinnikseen, samalla kun itse alan myös nukkumaan omassa sängyssä.

Kylvetättekö vauvaa miten usein? Entäs kasvojen/kaulan pesu?
Me kylvetetään kerran viikkoon ja sitten kasvot/kaula pestään ehkä noin pari-kolme kertaa viikossa. Pyllyä nyt tulee huuhdeltua aikasta monesti per päivä.

Nyt pieni alkaa heräillä, täytyy lopettaa..
 
ihana kuulla ettei me olla ainoat jolla on hankalaa. meillä tuo tankkaus on tosiaan monia tunteja pitkä, en vaan ymmärrä että miksei tuo syö kerralla itseään tyrmää vaan monta tuntia vaatii maitoa. raskasta ku pitäö olla vähän väliä lämmittämässä pulloa. ja ei nukahda millään mihinkään. sitten ku maha on täynnä alkaa vielä tuttitaistelu. mä niin odotan että aletaan syömään vähän tukevampaa evästä ku välillä tuntui ettei tuo maito riitä.

meillä toistaiseksi käydään kerta viikossa pesulla ja aamuisin puhdistelen naamaa ja kaulaa. vois olla kyllä tarpeen käydä parikin kertaa ku välillä poika huutaa itsensä ihan hikiseksi. iho kyllä kestäis useampaakin kylpyä.

onko teidän vauvalla hikkaa? meillä on melkein joka päivä joskus voi olla pariki.

mutta nyt tuli kutsu

-vesilelu ja A 7 vk-
 

Yhteistyössä