Joulukuun toivevauvat 2012 *vauvahöpinät*

Mikä ihana yö takana, tyttö meni nukkumaan vähän ysin jälkeen, heräs kahelta syömään ja seuraavan kerran vasta 8.15 jolloin sit noustiinkin ylös :) Näitä lisää! Itte heräsin joskus 6.30 ja kun tajusin ettei ole herännyt syömään toista kertaa niin piti käydä tarkistamassa onko se vielä hengissä :D

Kiinteitä aloitellaan maistamaan tuossa vajaan parin viikon sisällä kun tulee 4kk täyteen. Kiire niillä ei varmaan olis kun tuota painoa näkyy tulevan pelkällä maidollakin ja suht harvoilla syöttöväleillä. Tyttö syö siis n. 3h välein päivällä ja jos yrittää tyrkyttää ennemmin niin saa kauheat kilarit. Mutta kuitenkin kun haluan päästä imetyksestä eroon tuosaa 6kk kieppeillä niin sen takia saa nyt alkaa maistelemaan soseita.

Vaipoista on jo jouduttu siirtymään 4-kokoon. Ärsyttää kun joka päivä melkein saa pyykätä niskapaskat kun tyttö päästää aina hirveet pierut sitterissä ollessaan niin siinä jotenki käy ns. "pieru nahkahousuissa" ilmiö ja sitten ne hulahtaa aina selkäpuolelle. Siinä ei näytä olevan vaippakoolla tai -merkillä väliä vaan kaikki falskaa...

Saa nähdä kääntyykö tuo koskaan selältä vatsalleen kun ei edes yritä vaan viihtyy selällään. Kaverin poika ei koskaan "oppinut" sitä vaan nousi sitten suoraan aina istumaan myöhemmin. Neukkatäti arveli että tytön mitat on sitä luokkaa että voi lähteä liikkumaan vähän myöhemmin. Lähtee sitten ku lähtee :)
 
  • Tykkää
Reactions: Nuusku82
Täällä ollaan toivuttu rintapaiseesta; kolme punktiota se vaati, mutta vihdoin rauhoittui ja nyt sitten jännitetään uusiiko tulehdus vai saisiko imetys vihdoin jatkua ilman kommervenkkeja.

Poika on kehittynyt aika paljon parin viime viikon aikana. Kääntymisen lisäksi oppi nauramaan ja se on kyllä maailman ihanin ääni se hekotus :D ja lisäksi on selvästi huumorintaju kehittymässä, koska käkättää ihan selville asioille eikä vaan sattumalta. Ekan kerran nauru hörähti, kun alkoi seurata meidän koiran temppuiluja ja yhtäkkiä suu veti leveään hymyyn ja nauru tuli spontaanisti. Se oli ihanaa:heart:

Jokeltelun lisäksi poika kokeilee korkeataajuuksia aika reippaalla volyymillä, mä meinaan revetä joka kerta kun hän kiljuu ja pärisee omia juttujaan :) Liekö sitten näiden uusien juttujen ja kaiken kiinnostavan johdosta, että päikkärit on lyhentyneet parista tunnista tunnin mittaisiksi, ja ärsyttävää, mutta tyyppi herää nykyään usein vaunulenkillä kesken kaiken. Sitten alkaa hirveä parku, kun ei viihdy yhtään vaunuissa hereillä :(

Lisäksi, yöt on yhä todella levottomia. Ei välttämättä halua syödä joka kerta kun herää, mutta pitää ottaa syliin tai sitten hän punkee itseään masulle ja pitää auttaa. Jos jotain positiivista, niin en enää rekisteröi kellonaikoja, milloin herätään, ja tulkitsen siksi, että nukahdetaan molemmat heti uudelleen, onneksi. Eihän nuo syötöt enää kestä lähellekään mitä alkuaikoina, kun imetyssessio oli joka kerta vähintään tunti.

Mä siivosin tänään äitiyspakkauksen laatikon pois pinniksestä. Eipä tuo siinä montaa kertaa nukkunutkaan, joskus alle 1kk ikäisenä... Nyt olen päättäväinen, että aloitetaan totuttelemaan omaan sänkyyn pikkuhiljaa. Heh, saas nähdä (en taida oikein itsekään uskoa tähän yritelmään :ashamed:).

4kk neuvolaan on vielä muutama viikko ja aloitellaan maistelemaan pottua varmaan niillä paikkein. Ei mullakaan ole kiire, mutta ehkä odotan eniten sitä, että ne ateriat alkavat sitten pikkuhiljaa rytmittyä ja tukevat koko päivän ohjelmointia ja hopefully kohti parempi öitä.

Aurinkoista loppuviikkoa kaikille!
 
  • Tykkää
Reactions: Nuusku82
Tervehdys pitkästä aikaa!
Nyt makoilen tytön "unikaverina", niin jospas tällä puhelimella muutaman sanan taas saisi aikaiseksi. Typy näyttäs ja kuulostas nukkuvan täysin sikeästi, mutta tästä vierestä jos nousen niin 10min ja typy on hereillä :( Pakko lepoja siis minullekin.
Pinnikseen totuttelua ollaan täälläkin jo ajateltu. Nyt se toimii vaan tyynyjen yms. säilytyspaikkana ;)
Pitäisi siis tyhjentää käyttökuntoon, niin tilaisuuden tullen voisi sinne laittaa :)

Nyt huudellaankin minua jo syömään. ..jospas kerkeisin ennenkuin typy herää :)
 
Moikka! Täällä kirjoittelee joulukuussa pojan saanut ja vasta keskustelupalstojen ihmeelliseen maailmaan tutustunut äippä vailla "kohtalotovereita" :) Kovasti koitin etsiä jotain palstoja joissa suht samanikäisiä vauvoja, olis kiva kuulla kokemuksia yms muiden vauva arjesta :)
 
Tervetuloa Sandem joukkoon! :)
Toivottavasti palsta vastaa odotuksiasi. Itse olen ainakin tykännyt mukavasta vertaistuesta :)
Hieman kirjoittelu täällä hiljentynyt, mutta eiköhän tämä taas virkoa jahka vauvat hieman kasvaa ja oma aika lisääntyy.

Pikaisesti tässä yösyötön ohella tulin vain käväsee... :)

Edelliseen kirjoitukseen viitaten: En saanut syötyä. Tyttö heräsi 5min sen jälkeen kun olin noussut vierestä...Sillä on joku unitutka mikä herättää het' kun äiti häviää vierestä.

- Nuusku ja Typy 3kk ja n.1vk
 
Viimeksi muokattu:
Me saatiin pääsiäisenä ongelmaksi ihottuma, joka ilmestyi ensin alavatsalle vaipan alle, mutta levisi sitten viikon aikana rintakehälle asti. Eilen otin sitten yhteyttä neuvolaan ja sain neuvoksi käyttää bepanthenia, ilmakylpyä ja tarvittaessa hydrokortisoonia. Eilen käytin pari kertaa tuota bepanthenia ja yön aikana oli punaisuus ainakin vähentynyt, eikä ollut levinnyt enää. Nyt täytyy pitää peukut pystyssä, että aletaan mennä parempaan päin. En kyllä eilen syönnyt yhtään suklaata, mutta toivon, että tuo ihottuma johtuu muusta kuin allergiasta. 16. päivä on lääkärineuvola ja toivon kuitenkin, että siihen mennessä iho on jo parempi eli tämä ois ohi menevää.

Muuten täällä ollaan opittu ottamaan paremmin kiinni tavaroista ja imemään peukkua eli ei mene ainakaan vasenkäsi enää kokonaisena suuhun. Kovasti harjoittelee myös vatsalle kääntymistä ja samalla on alkanut liikkumaan oman päänsä ympäri, tiistaina liikkui muutamassa minuutissa 180 astetta.

Juttelee myös enemmän ja enemmän. Varsinkin, jos ollaan käyty jossain reissussa. Pääsiäisenä käytiin sukuloimassa ja tiistaina Lauralla kyllä juttua riitti. Olen nyt ottanut sitä kameran videolle talteen, koska se on niin ihanan kuulosta. =)

Korvikketta menee 120-150ml kerralla kolme kertaa päivässä, toivottavasti rintamaito riittää kuitenkin täyttämään tytön vatsan muuten. Neuvolassahan sen sitten kuulee. Aletaan kokeilemaan vellejä ja soseita sitten pikku hiljaa, varsinkin, jos sitä suositellaan neuvolassa.

Meillä viihdytään pinnasängyssä vain päivisin, kun jaksaa katella mobilea. Nukkumaan en ole saanut alkuviikkojen jälkeen, koska herää heti, kun lasken hänet sinne. Omaa laiskuuttahan se varmaan on, että helpommin Lauran saa nukkumaan viereen rinnalle kuin pinnikseen. Päivisin nukutaankin päikkäreitä tuolla sohvalla ja yöt meidän sängyssä.

Peppi1981 ja Laura 3kk (viikon päästä tulee 4kk täyteen. =) )
 
Kyllä on *Wera* teillä ihanan kuuloisia öitä! :) Täällä alkaa aamuyöstä sellainen ähinö ja puhina, ettei sitä minun nukkumista ihan nukkumiseksi voi enää sanoa, ennemminkin torkun. Ilmaa tuntuu öisestä tissin luputuksesta kerääntyvän. Tähän tietysti auttaisi jos pysyisin itse yöllä imettäessä hereillä ja saisin syönnin päätteeksi tissin irroitettua itselleni. Nyt tuppaa jäämään "huvitutiksi", oikeaa tuttia ei siis vieläkään syö, eikä oikein olla enää opetettukaan.

Hiukkasen jännittää...menin juuri varaamaan aikaa hammaslääkäriin ja sieltä tarjosivatkin aikaa tälle päivälle! Minä menin sitten hölmistyneenä ottamaan sen ajan. Kuinkahan oikein tytön kanssa onnistuu...ihan kauhulla odotan, mut mentävä/kokeiltava on. Ketään en kyllä saa mukaan vaunuilemaan tytön kanssa siksi aikaa, vaan pitää ottaa konkreettisesti huoneeseen mukaan. No, jospa koitan asennoitua, ettei siitä huutoa kummempaa voi seurata.

Nyt typy nukkuu ja minun täytynee valmistella lähtöä. Toivottavasti nukahtaa uudestaan autoon, kun nyt herää kuitenkin kesken unien.
 
Hei vaan kaikille ja tervetuloa mukaan Sandem.

Täällä tosiaan on kirjoittelun tahti hieman hiljentynyt mutta jospa se siitä pikkuhiljaa :)

3kk neuvolassa käyty. Typy sai rokotteet ja sitä pikkaisen itkeskeli, mutta onneksi ei mitään hirmu paniikkihuutoa tullut mitä äiti pelkäsi. Pituuskasvu oli hieman taittunut, ollen nyt 60,5 cm ja painoa oli tullut hyvin lisää, ei ihme että vaunukopan ja kaukalon kantaminen alkaa käydä kuntoilusta kun typy painaa jo 6280 g!
Otettiin vähän riskillä ja aloitettiin vauvauinti samana iltana kun oltiin rokotukset saatu ja hyvinhän se menikin, siihen asti että noustiin altaasta pois. Siitä alkoikin semmoinen huuto että oksat pois. Ei suostunut syömäänkään, huusi vaan. Sylissä saattoi rauhoittua hetkeksi, mutta syömään suostui vasta kotona sängyssä maaten. Uskon ja toivon että raivarit johtivat niistä rokotuksista ja että ensi kerralla menisi paremmin.

-Himmu-
 
Heippa kaikki!

Taas tovi vierähtänyt. 3kk neuvolassa käyty edellispäivänä, pitutta 62cm ja painoa 7,3kg. Multa taitaa tosiaan tulla kermaa :ashamed: :D Pipoa en muista tähän hätään. Rokotteet saatiin ja otettiin kaikki :) Itse en ole näiden rokotusohjelmana kuuluvien rokotteiden kanssa ollenkaan skeptinen, pidän niitä kaikkia tärkeänä :)

Tyttönen kasvaa huiaa tahtia. Käänny ei kyllä vieläkään, kyljelleen paukahtaa ja ähinällä ja puhinalla yrittää vatsalleen - vaan ei vieläkään ole päässyt. Ei myöskään selälleen käänny, eikä juurikaan siten päin edes yritä..? Kiljahtelu on alkanut vakiintua.. erityisesti innostuessaan kädet ja jalat vihuhuvat mahdottoman paljon ja kiljuu riemusta, ihanan näköistä touhua <3 Nauranut on muutaman kerran ääneen. Sydän sulaa siitä hekotuksesta <3 Nauroi spontaanisti mummia, eipä tuo edes mitään yrittänyt hassuttaa, oli vain :D - kaipa siinä pärstässä jotain hauskaa sitten oli :D

Meillä tyttönen nukkuu yöt pinnasängyssään, en ole viereen ottanut muuta kuin ensipäivinä, kun sektiohaava oli niin kipeä etten saanut yöllä oikein itse noustua ylös syöttämään. Ei kyllä itsekseen pinnikseen nukahda, vaan täytyy sylissä nukuttaa ja taidokkaasti koittaa hänet sinne myös laskea. Välillä saa nukutella useaankin kertaan jos liian hätäisesti menee pinnikseen hänet laksemaan.. pitkää pinnaa välillä nukuttajalta kysellään ;)

Itsellä ollut hormonien kanssa raskasta. Tuntuu että nyt tullut se babyblues, joka jäi synnytyksen jälkeen puuttumaan :D tunteet vaihtelee ja mies ärsyttää. Vihaan ja rakastana kaikkea samaan aikaan. Ärysttää moinen ärsytys itseäkin. Kaipa se tästä tasaantuu, kun saisi edes muutaman hyvän yön nukuttua. Tuntuu tuo tyttö nyt nukkuvan öitä itse niin kevyesti, ettei siinä itsekään saa kyllä yhtään nukuttua :S Ääh, onneksi tulee hiljalleen se kevät <3
 
Kiitos! Vaikuttaa tosi kivalta tämä palsta ja jo aiempia keskusteluita lukeneena moni juttu tuntui tutulta. Meillä tosiaan 4.12 RV 39+2 syntynyt poika, syntymämitat olivat 47cm ja 3055g, pipo 33,5. 3kk mitat olivat 58cm ja 5740g, ens vkolla seuraava lääkärineuvola, kiva saada taas mittoja. Itse olen 22v äippä Turusta. Muita täältä päin? :)

Mietin just miten teillä vauvat kääntyilee yms mut sainkin jo jonkin verran vastausta :) Tiedän että jokainen kehittyy omassa tahdissaan eikä neuvolasta vielä ainakaan ole tullut mitään huolta, itse vaan oon ihmetellyt kun poika tosiaan 4kk1pvä eikä juurikaan edes yritä kääntyä suuntaan tai toiseen. Kahden kuukauden ikäisenä kääntyi montakin kertaa vatsalta selälleen mut pistin ne kyllä painavan pään piikkiin ;) Potkii kyllä kovasti ja viuhtoo käsillään mut ei kyllä liiku suuntaan eikä toiseen. Ei myöskään oikeastaan tartu kiinni leluihin tms :/ Tosin on sitten todella pienestä, 1,5kk jokeltanut oikeen kunnolla, meillä mölistään, kiljutaan ja nauretaan niin et naapurit varmaan kiittää :D
 
nyt kirjoittelen pikaisesti.

Tän päivän uutisia:
Tänään jouduttiin lähteen Tays:iin pojan pahan yskän vuoksi. Toissa yönä alkoi yskä ja eilen illalla alkoi itkemään aina kun yskäs. Ruokaakaan ei oo juuri tykännyt syödä. Lääkäri sanoi että yskä tulee onneksi kurkunpäästä ettei ole keuhkoissa. Joku virus pohjainen tauti on. Poika sai nestemäistä lääkettä hengittää happinaamarista. ei oikein tykännyt. Päästiin onneksi kotio mutta sanoi että jos ei suostu syömään myöhemmin (ruoka maistui taas lääkkeen jälkeen vähän paremmin) niin täytyy tulla takasin ja myös jos kuume nousee. Lämpöö oli 37.7. Korvatkin katottiin ja toisessa ei ollut mitään mutta ei osannut sanoa onko toisessa korvassa mitään koska pojalla oli niin paljon vaikkua korvassa ettei nähnyt. Hengitys myös rohisee aika paljon. Lääke onneks auttoi vähän niin uskalsi päästää meidät kotio.

Poika nukahti sairaalaan juuri ennen viimestä lääkärin tarkastusta ja on nyt nukkunut melkein 4h. Koskahan ois nukkunu näin monta tuntia putkeen? Ehkä kerran joskus kauan sitten.

että tällästä täällä. Jotenkin tuo surkea kelikin kuvaa mielialaa. Toivottavasti muilla menee paremmin!:)

ceecee ja kipeä poika
 
CeeCee Kylläpä on teillä ikävä viikonloppu takana! :( Hyvä, että lääke auttoi ja pääsitte kotiin jatkamaan toipumista! :hug: Toivottavasti yskä häviää kokonaan pian!

Täällä viikonloppu mennyt ihan kotosalla oleillen, ulkoiltu tietysti. Pakkokin, koska heti huomaan omassa jaksamisessa romahduksen jos ulkoilut jää välistä. Jännä sinänsä varsinkin kuin yksin vaunuilu on yleisemmin tylsää, varsinkin se lähteminen kehtuuttaa, mutta raitis ilma tekee vaan kuitenkin niin hyvää.
Yleisesti tätä arkea jaksan oikein hyvin ja tykkään olla kotona typyn kanssa.
Viimeviikko on ollut nyt hieman poikkeus, kun tyttö on ollut hieman...sanoisinko känkkäränkkä eikä tykkäisi yhtään olla mm. sitterissä vaan sylissä eikä silloinkaan aina ole tyytyväinen.
Kauhea kuolaamaan tuo on, ja tuntuukin että puklailee sitä kuolaa pitkinpäivää -> eli vaatteita joutuu vaihtaa useasti jos en muista "kuolalappua" laittaa.
Nyt on typy löytänyt molemmat kätensäkin, joten ne nyrkit on suussa käytännössä kokoajan ;)

Toivottavasti ens viikko tois taas rauhallisemman Tytön takas. Mitään syytä en ole keksinyt tuolle kitinälle.

taidoista lisää Meidän tyttö ei paljoa vielä kääntyile. Mahallaan ollessaan jo pääsee hiukan liikkumaan puolelta toiselle ja selällään kans surffailee leikkialustalla, varsinkin ilman vaippaa tykkäisi olla ja viuhtoa jokaisella raajalla yläpuolella roikkuville leluille. Selällään ollessaan Typy on oppinut tarttumaan leluihin, aina ei tietty vielä ekalla yrityksellä osu, mutta kuitenkin. :) Mahallaa ei vielä leluja kurkottele.
Peili on myös alkanut kiinnostamaan ihan erilailla kun ennen ja sillä saakin jo juttuja ja hymyjä aikaiseksi.
Niitä iloisia kivoja jokelteluja siis, viimeaikoina on tosiaan kuulostanut siltä kuin Typy "valittaisi elämän kurjuutta" lelukavereilleen ;)

Nyt illan viettoon vielä hetkeksi, ennenkuin typy herää tissiä huhuilemaan.
 
ceecee kuulostaapa ikävältä :/ toivotaan että poju paranee pian :heart:

nuusku82 täälläkin yks kuolaava känkkäränkkä :LOL: Tosin ei nyt ole mitenkään hirmu ärtysä ollu, välillä ei viihy missään muualla ku sylkys ja heti ko laittaa esim lattialle niin kaaamee huuto..:whistle: Hampaita on kyllä tulossa, näkyy jo alhaalla kaks valkeeta kyhmyä. =)

helmeri & Daniel 3kk 2vk 3pv
 
Huomenta!
Täytyykin katsastaa tyo tytön suu taas uudestaan, liekko siellä jotain kuolan lisäksi nälyisi :)
Ihan näin ajoissa ei esikoisella ollu hampaita tulossa (liekkö nyt tälläkään) mutta sitten kun niitä alkoi tulemaan, niin tuntui että esikoisella oli vähän väliä lämpöä/känkkäränkkä päällä. Toivon siis, ettei vielä olis tulossa ;) ...auts vaan imetyksen kanssa sit kun hampaita tosiaan alkaa pukkaamaaan.

- Nuusku ja Typy 3kk 2vk
 
Täällä kans tyttö kuolaa aivan järjettömästi, paitaa menee päivän aikana vaihtoon melko tiuhaan tahtiin...

Aloiteltiin tänään maistelemaan perunaa, eihän se kovin hyvää ollut :D Sylki heti ulos kaiken minkä suuhun mättäsin. No pitää vaan joka päivä yrittää vähän kerrallaan jos se siitä pikkuhiljaa lähtisi.

Mitenkäs ootte muut ajatellu töihin paluusta? Mä todennäköisesti palaan heti vuodenvaihteen jälkeen. Mulla on oikeastaan jo ikäväkin töihin, luen edelleen joka päivä työsähköpostit ja muutenkin yritän pysyä ajan tasalla mitä siellä tapahtuu etten olis aivan pihalla kun meen takasin. Musta ei kyllä ikinä olis jäämään kotia pitkälle hoitovapaalle...lisäksi tuo rahapuoli määrittelee aika pitkälle milloin sinne töihin pitää palata. Pärjättäisiin ihan hyvin miehen tuloilla mutta kun on tottunut että on "omaa rahaa" niin ei musta ole siihen että mies maksaa kaiken.

Täällä edelleen jatkuu hyvät yöt *koputtaa puuta*. Viime yönä meni kympin maissa nukkumaan, tosin kauhean raivarin saattelemana, mutta heräsi vasta 6.30 syömään ja jatkoi sitten uniaan vielä 9.00 asti.

Tulispa jo kunnon kevät, ottaa niin päähän jo tällainen välikeli kun kuitenkin on melko kylmä eikä sellasta kevätfiilistä oikein oo tullu...
 
Viimeksi muokattu:
Tervehdys pitkästä aikaa! Hirveästi tullut tekstiä, mutta jospa nyt edes johonkin yrittäisi muistaa kommentoida :)

Sandem, tervetuloa mukaan! :)

Meillä oli eilen 4kk neuvola. Pituutta oli 59,5cm ja painoa 5940g. Samalla oli neuvolalääkärikäynti ja kaikki sielläkin niinkuin piti. Tyttö pisti parun pystyyn, kun isokokoinen lääkäritäti tuli liian lähelle :D Koskaan ei ole vielä vierastanut noin selvästi.

Yöt, meillä ei ole ollut yösyöttöjä nyt ollenkaan vähään aikaan. Yöunet on klo 22-9.00 (+- puolituntia). Äiti kiittää! :) Päiväunia ei sitten juurikaan nukuta. Vaunuissa ottaa parit unet, kun käydään ulkoiluttamassa koiria. Muuten ottaa ehkä parit puolen tunnin unet sohvalla... Jaksaa kuitenkin pysyä päivän hyväntuulisena ja iloisena, joten mikäs tässä.

Kiinteistä, meillä on aamupalana maissivelliä. Sitä meneekin koko tölkillinen, kiitos pitkien yöunien, eli 200ml. Soseita ollaan nyt maisteltu jonkin verran ja pakko sanoa, etten ole ollut kovin kärsivällinen noiden maisteluiden suhteen, vaan aika äkkiä olen antanut jo ihan 1/4 purkillisenkin kerralla... Sen verran on ensin maisteltu, että päivän ajan olen antanut lusikallisen taikka kaksi ja seuraavana päivänä onkin mennyt jo enemmän. Ei noista mitään ongelmaa kuitenkaan ole tullut. Eilen söi illalla sosetta 1/4 purkillisen ja päälle maitoa reilut 100ml ja unta olisi riittänyt tänä aamuna pidempäänkin kuin 9.30 asti, jolloin herättiin puhelimeen :D Tyttö syö soseita kuin vanha tekijä, suu aukeaa kuin linnunpoikasella.

Kääntyminen, lattialla tuo kääntyy vatsalta selälleen. Selältä vatsalleen pääsee kääntymään vasta meidän sängyssä, kun on pehmeämpi alusta. Kaikki ajallaan.

Tarttuminen, tarttuu sekä leluihin, vaatteisiin, hiuksiin kuin koiran häntäänkin. Ja kaikki, minkä saa käteen, pitäisi laittaa suuhun. Myös se koiranhäntä...

Töihin paluusta, meillä on aika selvät sävelet sen suhteen, että olen tytön kanssa kotona nyt ainakin siihen saakka, että tyttö täyttää 2v. On se niin vähän aikaa kuitenkin pieni. Vielä ei ainakaan tee ollenkaan tiukkaa, eikä tunnu, että pää hajoaa. Vaikken hirveästi muita ihmisiä näekkään kuin tyttöä, miestä, omia vanhempiani ja sisaruksiani. Toki naapureiden kanssa tulee muutamat sanaset vaihdettua ja lenkillä tuttujen koiranulkoiluttajien. Hups, kyllähän näenkin yllättävän paljon muita ihmisiä :LOL:

Minipillerit aloitin joku viikko sitten ja huomattavasti paremmin on alku lähtenyt käyntiin kuin yhdistelmien kanssa. Ei ole jatkuvaa päänsärkyä, eikä menkatkaan kestäneet viikkotolkulla. Aika näyttää, miten nuo nyt sitten oikeasti sopii.

Mitähän vielä? Meillä arki jatkuu yhtä mukavana kuin aikaisemminkin ja mies jo haaveilee pikkusisaruksesta :D Sen aika ei vielä ole, mutta ehkä parin vuoden päästä. En olisi villeimmissä unelmissanikaan voinut ajatella, että vauva-arki voisi olla tälläistä :) Ehkäpä se seuraava on sitten koliikkivauva, kun tämän kanssa on päästy ihan uskomattoman helpolla ja on niin aurinkoinen persoona, että toista saa hakea. Kovasti höpöttelee ja kiljahtelee, hymyilee ja yrittää nauraa. Kerran nauroikin, mutta sen jälkeen ei ole tainnut muistaa, miten se tehtiinkään, vaan lähinnä kiljahtelee riemusta ikenet vilkkuen :LOL:

Ceeceen pojalle pikaista paranemista!

Peppi1981, toivottavasti tytön ihottumat helpottaa pian :)
 
Hyvä kun Pihla muistutit, pitikin kommentoida Peppi81 ja Ihottumista
Tuttu suositteli kokeilemaan vauvan ihottumaan apteekista saatavaa La Roche Posay -sarjan Lipikar Baume AP voidetta Sitä voi käyttää vauvankin iholle. Se on allergia- ja astmaliiton hyväksymä. Sillä saatiin Typyn kuiva iho taas kuntoon :) 2kk lääkärissä, lääkäri suositteli kans perus bebanthenia ja kortisonia...mielestäni kortisonia tyrkytetään vähän turhan helposti joka ihottumaan, ilman että tiedetään mistä ihottuma johtuu.. :mad: Itelläni ja miehellä on molemmilla atooppinen iho joten tuo ihonhoito sinänsä turhankin tuttua. ...sori, tuli purpatus :LOL: Itsekin olen tuon sarjan tuotteita käyttänyt ja ne on ihan huippuja, vaikkakin himppu kalliimpia kuin normi voiteet.

Nyt tuo Typy tuossa sylissä taas veuhtoo, niin viihdyttämään mars :)

- Nuusku ja Typy
 
Viimeksi muokattu:
sandem, tervetuloa!:)

Täällä kanssa on hirvee kuolaaja. On kova myös pärisyttään niin kuola vaan lentää ja huulessa aina joku kuola kupla:D

Täällä on kans uusiutunut moneen otteeseen tuo ihottuma. Oon aika varma, että kyseessä on jotain allergiaa koska joskus kun ihottuma ilmestyy poika huutaa hullunlailla. Joskus taas ei huuda ollenkaan. Ihottuma myös on joskus poissa pari viikkoa ja ilmestyy taas. Toisinaan se ilmestyy taas parin päivän päästä ja katoaa muutamassa tunnissa. Mietin että olisikohan voinut johtua maissivellistä. Jätettiin siis nyt maissivelli pois ja nyt ei ole tullut mitään. Toisaalta on ennenkin mennyt se pari viikkoa ennen kun se ilmestyy jälleen. No sen näkee sitten johtuuko maissivellistä vai ei. Kävi mielessä johtuukohan ihottuma (jos se nyt edes johtuu maissivellistä) itse maissista vai onkohan siinä vellissä jotain joka aiheuttaa sen. Ajattelin jos kokeilisi riisivelliä ja katsoo tapahtuuko siitä mitään.
Meille kanssa annettiin resepti kortisooni voiteeseen ja sitten Aqualan L kosteusvoiteeseen.

Täällä on yöt ihan hirveitä. Täällä heräillään nykyään 1-2h välein|O Alkuun nukutaan 2h ja sit aamuyöstä herätään tunnin välein. Aina pitää syödä. Tuttia oon kokeillu antaa ensin mutta hyvällä tuurilla nukkuu vaan puolituntia pidempään. Koskahan meiän poika nukkuis pidempiä pätkiä kun kaikkien muiden tuntuu nukkuvan?

Täällä poika on jo paremmassa kunnossa. Vielä on vähän yskää mutta ei oo enään niin paha. Diagnoosi lääkäriltä oli ylähengitystieinfektio. Toivottavasti yskä lähtisi kokonaan. Pari kertaa kun on saanu yskänpuuskia on meinannut samalla tukehtua omaan kuolaansa.

Niin ja töihin paluusta. Itse aattelin jäädä alkuun kotio. En tiedä yhtään olenko sinne 3v asti kotona vai menenkö aikaisemmin töihin. Toisaalta tarkoitus olisi tehdä toinen lapsi tässä parin vuoden sisään että voi olla että töihin meneminen jää myöhemmäksi. Paha mennä vielä sanomaan kun kaikki on vähän vielä auki:D

Täällä tuo kiinteitten syönti on vähän harjoittelua vielä. Poika tahtois sylkee kaiken pihalle aina kun saa suuhunsa. Ihan sama onko hedelmää tai jotain muuta. No ehkä pikku hiljaa oppii syömään sit kunnolla:)

ceecee ja huonosti nukkuva poika
 
Kiitos neuvoista tuon ihottuman suhteen. Onneksi tuo iho on mennyt jo paremmaksi, mitä nyt eilen illalla oli erilaista ihottumaa tuossa kaulan alapuolella, mutta se johtui varmasti märästä bodystä. Tämäkin neiti kuolaa aika paljon. Olen rasvannut 2 kertaa päivässä sillä bepanthenilla ja on se kyllä auttanut, mutta laitan kyllä tuon Nuuskun ehdottaman rasvan muistiin, jos vielä tulee ongelmia ihon kanssa. Suklaan syönnin olen lopettanut melkein kokonaan, mitä nyt söin puolikkaan tuplan sunnuntaina, mutta en tiedä onko se ihottuma johtunut sitten suklaasta, vai olenko pukenut pikkuiselle viime viikolla liikaa vaatteita. Täytenee kokeilla miten käy, kun syön taas suklaata.

ceecee: Onneksi poikasi on jo paremmassa kunnossa. :)

Mie aattelin jäädä kotihoitotuelle, koska ei ole työpaikkaa mihin palata ja töiden saanti on aika epävarmaa. Olen miettinyt opiskelua toiselle alalle, mutta en ole vielä keksinyt mille, joten nyt on aikaa miettiä. Olen säästellyt rahaa, että ei tarvitsisi ihan elää sitten miehen tuloilla. Aina olen pyrkinyt maksamaan puolet menoista, niin sen takia tekee vaikeelta jäädä toisen tulojen varaan.

Minulla ei kyllä niinkään ole vauvakuume, mutta jonkinlaista raskauskuumetta on. Toivon kyllä kovasti, että toisen lapsen joskus saataisiin, mutta ei sillä kyllä kiirettä ole.

Peppi1981 ja Laura huomenna 4kk
 
Ceecee, täällä myös yöt on tosi rikkoinaisia edelleen, eli et ole yksin :)
Meidän poika ei välttämättä enää halua siis syödä joka kerta kun herää, mutta vähintään pitää imaista pari kertaa tai sitten haluaa vain kainaloon. Ja pisimmillään nukkuu sen 2h ilman jotain ähinää mihin pitää reagoida, muuten herää horroksestaan. Paranemista teidän pikku potilaalle.

Nuusku, tosi hyvä se kirjoitus, minkä jaoit. Kiitos siitä :)

Töihin paluusta; ei kyllä kuulu suunnitelmiin tänä vuonna :D tuntuis ihan hirveeltä jos pitäis syyskuussa palata, siihen on vaan 4kk ! Täytyy nauttia tästä pikkuvauva-ajasta niin pitkään kun talous sallii.

Joo, ja täällä kuolataan kans, mutta ei tuolla kidassa kyllä mitään hampaiden alkuja näy, onneksi...

Käväisin muuten hulluilla päivillä, ihan yksin! Vauva jäi isänsä kanssa reilu pariksi tunniksi ja hienosti pärjäsivät. Oikeastaan vähän harmitti, kun nyt mies luulee, että mulla on noin helppoa kaiket päivät :stick: Olis saanut poika vähän vaatia enemmän viihdyttämistä eikä vaan nukkua kiltisti päikkärit keinussa ja pällistellä lattialla iskän touhuja. Teki kyllä hyvää pieni irtiotto ja laatuaika itsensä kanssa shoppaillen, suosittelen.

Mutta nyt valmistautumaan vaunulenkille auringonpaisteeseen :wave:
 
Pikaisesti tulin kysäisemään, miten teidän nukutukset illalla sujuu? Onko rutiineja, miten nukahtaa - minne? Helpostikin?

Itse olen rutiineja miettinyt. Niitä on vielä hyvin vaikea muodostaa, koska nukkumaanmenoaika ei ole mikään ilta samaan aikaan. Toisena iltana se voi olla kahdeksalta, toisena yhdeltätoista. Rytmi uupuu siis edelleen ja siksi iltarutiinien luominen mahdotonta. Nyt lähipäivien aikana ongelma on pahentunut. Nukkumaan, ei sitten millään! Sylissä aina ollut nukutettava, tai sängyyn rinnalle. Nyt sylistä kurkitaan, yritetään kääntyä, huudetaan kun oikeasti jotain hätääkin olisi. Sama siis päivällä ja illalla. Vaunuihin nukahtaa ulkona heti. Jotenkin turhauttaa koska nukuttaessa kuitenkin aina selvästi hirveän väsynyt, mutta kaipa tämäkin on ohimenevä vaihe. Miten siis muilla?


Yöt täällä edelleen tuskaa, syö noin 2h välein. Tuntuu menevän hullummaksi, mitä enemmän ikää tulee. Rintamaidolla siis lapsonen kasvaa.

luppi ja tytsy 3kk
 
Täälläkin kuolataan, pari valkoisena hohtavaa hernettä löytyi suusta kun sinne kurkkasin, saas nähdä koska puhkee eka hammas läpi :) Johtuukohan itseasiassa siitä et kaikki menee nykyään suuhun vai onko se vaan oppinut niitä käsiään käyttämään, arvoitukseksi varmaan jää.. :)

Töihin paluusta, tarkoituksena olis olla tämä vuosi kotona ja tammikuusta 2014 töihin. Mielelläni olisin kotona pidempään mut miehellä olis vuoden verran opiskeluita vielä kesken joten taloudellinen tilanne tökkii..... Mut ei sitä tiedä josko pyöräyttäis toisen heti putkeen ;) Jonkun asteista vauvakuumetta täällä siis. Apua :D

Meillä on ollut pojalla pienestä saakka tosi selkeä päivärytmi, tuli siis ihan itsekseen, ei tarvinnut kauheasti tehdä sen eteen mitään. Meillä illat menee suurin piirtein samalla tavalla: klo 20 kylpyyn, yökkärit päälle, sylkyttelyä, mies tykkää nyt jo katsella kirjoja vauvan kanssa. Klo 20.30 maissivelliä ja maitoa päälle, nukahtaa yleensä rinnalle ja herää kun röyhtäytän, omaan sänkyyn, tutti suuhun ja rätti kainaloon ja sinne nukahtaa itsekseen. On siis tosi helppo tapaus. Jossain kohtaa oli vaihe kun ei nukahtanut millään muuhun kuin syliin ja auta armias jos menit mihinkään laskemaan.. Yritin parhaimmillaan sänkyyn laskea 6-9krt ennenkuin jäi illalla nukkumaan -.- Jos luppi teillä herätään yöllä syömään tiheästi niin ootko miettinyt kokeilla jotain velliä? Meillä tosiaan se maissivelli kun otettiin käyttöön 3kk ikäisenä niin kolmen illan jälkeen alkoi nukkua yöt niin että ekan kerran 5.30 huutelee tuttia ja sy n. klo 7 maissa. Sitä ennen heräili n. 3h välein syömään.

Tänään oltiin 4kk neuvolassa ja jäpikkä oli ottanut kauheen kasvuspurtin, 63cm ja 6680g!! Iso mies!! Eikä ollut onneksi lääkäri huolissaan kun ei vielä kääntyile, sanoi jätkän vissiin keskittyvän tähän puhepuoleen kun niin paljon mölisee :)
 
heippa kaikille.
täs jeren kans surffaillaan joten aattelin kans vähä kuulumisia kirjotella. ;)

meillä jere syö tolokusti jo pottua ? noin puoli purkkia annan kerralla ja päiväs menee purkillinen. siihen lisäksi peruna-porkkanavelliä 1-2krt päivässä ja tissivesi päälle.
kääntyy sujuvasti mahalleen ja yölläki unissaan kampee itteensä. oonki joutunu sitä kääntämään selälleen ku on nukkunu mahallaan :-/
hampaita on kaksi joilla onki kiva sit PURASTA tissistä :-(
kova on nauramaan ja höpöttämään.
nyt on painokin alkanu ihan selvästi nousta kiinteen alottamisen jälkeen,alkaa olla melkonen pulloposki <3
tavaroihin tarttuu vaihtelevalla menestyksellä...

ite oottelen lumien sulamista et pääsee maastoilemaan tammalla,sillä kun ei oo kenkiä nii ei passaa jäätikkäällä mennä... osittain onki jo sulat tiet,mut sit paikkapaikoin on jäätä tiellä ja ne onki kaikkein pahinta jos vauhdilla siihen sattuu!

 

Yhteistyössä