kammio-väliseinäaukko vauvalla

Onko kellään muilla eteen tullut vastaavaa. Kuinka on tulevaisuusdessa aukon kanssa toimittu?
Vauvan vointi pienenä?
Onko umpeutunut? Milloin?
Entä jos on ilmaantunut joitakin merkkejä huonoon suuntaan, millaisia? Milloin lääkäriin?

Itseäni kiinnostaa kun meillä vauvalla ( 3vk) , huomattiin lastenlääkärin tutkimuksessa sairaalasta lähtiessä ,sydämestä sivuääni. käytiin samantien ultrassa jossa huomattiin vähäinen, ihan parin millin kokoinen kammio- väliseinä aukko. Lääkäri uskoo sen umpeutuvan ajan kanssa, eikä siitä ole verenkierrollisesti tai muutenkaan mitään haittaa. 1-1 1/2 kk iässä käydään tarkistamassa mihin suuntaan tilanne on mennyt. Vauva syö hyvin, on kasvanut ja on virkeä. aukosta ei tiedä mitään. Emme ole juuri siitä edes kenellekään puhuneetkaan. mutta itselläni takaraivossa kuitenkin on epävarmuutta ja huolta.. jos löytyy muitakin joiden vauvoilla samaa, pistäkäähän juttua.
 
Hei!
Sydänlasten ja aikuisten sivuilta löytyy paljon tietoa!Kannattaa käydä katsomassa.

8v sitten pojallamme todettiin eteistenväiseinässä aukko ja silloin kyseisestä yhdistyksestä sai kirjan jossa myös oli paljon tietoa!


 
reikäsydän
Meillä esikoisella löydettiin kans kaksi aukkoa välisenämässä...toinen umpeutui ensimmäisinä kuukausina, ja toista seuraillaan enää vuoden välein ultralla... Ei ne ole menoa haitanneet millään tavalla, terve poika, syö, jaksaa touhuta ym... Meille ainakin lääkäri alkuaikoina sanoi, että mahdolliset oireet huomaa kyllä...

Tsemppiä teille ja toivotaan et aukko umpeutuu ajallaan!!!
 
meidän tytöllä huomattiin 2 pv ikäisenä toi aukko. alux sitä seurattiin parin kuukauden välein mut sit tytön ollessa 9kk ikäinen,leikkaus piti tehdä.mut eipä uskois et on iso leikkaus tehty;virkeä ja reipas tyttö on! ja ikkään ei oo mitään rajoituksia ollu,leikkii ja riehuu niinku muutkin . eikä oo mitään lääkityksiä ikinä tarvittu.. =)
 

Yhteistyössä