Kannattaako ostaa tuttipullon lämmittäjä vai onko vesihauteessa lämmittäminen yhtä nopeaa?

  • Viestiketjun aloittaja "Ninnu"
  • Ensimmäinen viesti
"Ninnu"
Mietimme kannattaako ennen lapsen syntymää ostaa tuollainen härveli jolla voi lämmittää maitoa ja vauvan purkkiruokia vai onko vesihaude yhtä näppärä/nopea? Mikroa emme omista enkä mielellään niin isoa laitetta ostaisi pelkästään vauvan maidon (jos tarvitaan korvikkeita) ja myöhemmin ruuan lämmittämiseen.

Onko siis täysi turhake tai kannattaako hankkia vasta kun näkee tarvitaanko maidon korvikkeita tai pulloruokaa kuinka usein?
 
"Lissu"
No jos ei ole mikroa, niin sitten ei ehkä ole turhake. Tosin noista kahdesta ostaisin ennemmin sen mikron. Lapselle kun tarvii lämmittää ruokia sen vauva-ajan jälkeenkin... :D

Kaveri kyllä kehui tuttipullonlämmitintä, he kun ajavat paljon pitkiä matkoja lasten kanssa, niin on kuulemma tien päällä näppärä laite kun voi lämmittää ruuan koska vaan. Meillä olisi kyllä ollut ihan turha.
 
"ipanapa"
Osta vasta, jos ylipäätään ryhdyt antamaan pulloa. Tavoite kai on, että imetät?

Me pärjättiin täysin helposti mikrolla. 20-30 s pullo maitoineen ilman korkkia ja sitten korkki kiinni, kääntely ja ruiskutus ranteelle, ettei varmasti ole liian kuumaa. Tosi kätevää. En missään vesihauteissa alkaisi maitoa lämmittelemään ja pullonlämmitintä en osannut kaivata.
 
vvvv
Vesihauteessa jos olis yöllä pitäny alkaa lämmitteleen pulloa, niin ois menny hermot sekä äidillä että vauvalla. Ja varmaan ois ehtiny herätä koko perhe. Mikro helppo ja nopea... lähes puoliunessakin osas käyttää.
 
Itse en halua lämmittää maitoa mikrossa, mutta kun vedenkeittimellä lämmittää tilkan vettä ja upottaa pullon siihen niin menee max 5min! Helppoa kuin mikä! Luultavasti aika turha ostos. Ja niinkuin moni tossa jo sanoikin, entäs jos lapsi ei suostu juomaan pullosta?
 
"jenni"
jos autossa matkustaa paljon niin sellainen autoversio on tosi näppärä! mutta kotioloissa pärjää mainiosti ilmankin vaikkei olisi mikroakaan. (meillä kyllä oli mikro, muttei haluttu vauvan maitoa ja ruokia siinä lämmittää)
 
Meillä alussa lämmitettiin väliin pumpattua maitoa ihan kuuman hanaveden alla tai laittamal pullo tiskialtaaseen kuumaan veteen. Eikä sillälaillakaan kauaa mennyt.
Korvikkeet on lämmitetty mikros, helppoa ja nopeaa eikä lapsi kerkee täysin hermostua.
Nyt kun syö kiinteitä en kyö tiiä miten sitä pärjäis ilman mikroa. Tottumiskysymys kaiketi. Mitään tuttipullon lämmittimiä en oo kaivannu.
 
piupo
Aika pitkä aika lämmitellä vesihauteessa tai erillisellä lämmittimellä yöllä. Kyllä mikron hommaisin, sitä tarvii sitten myöhemminkin, esim. kiinteiden ruokien lämmittämiseen.
 
"vieras"
Ei kannata valmiiksi ostaa, me meinattiin ostaa tuttipullon sterilisoija, mutta turha kapistus ois ollut tämän kakkosen kohdalla, kun ei pullo eikä tutti maistu ollenkaan. Käsittääkseni mikrossa ei suositella maidon lämmittämistä ja synnärilläkin se lämmitetään vesihauteessa eli pakastusrasilla ja kuumalla vedellä pärjää mainiosti, jos pakastettua maitoa sulattaa/lämmittää niin vedenkeittimellä saa näppärän kuuman veden haudetta varten.
 
Me näimme tarpeelliseksi tilata sellaisen vauvan ollessa parikuukautta. Vauva on täysimetyksellä, mutta mulla on aikapaljon menoa koulujuttujen takia + salilla käynti, niin mies pääsee helpommalla lämmittäessä pullon sillä. Hauteessa tuntuu kestävän ja tuo vekotin lämmittää juuri oikeaan lämpötilaan ja tasaisesti.

Mikrossahan ei saisi maitoja lämmittää, kun se tuhoaa maidon ravintoaineita.
 
suosittelen
Meillä on mikrosteriloija ja on kyllä kätevä. 2 min mikrossa ja saa pullot ja pumpunkin steriiliksi. Pysyvät myös steriilinä laitteen sisällä jos sitä ei heti avaa.
 
lucifer
[QUOTE="töötti";28108165]Saako mikrossa lämmittää edes korviketta? Ei ainakaan omaa maitoa saa.[/QUOTE]eihän mikrosssa saisi lämmittää edes ruokaa, ei aikusenkaan saati lapsen.
nyt me kuollaan kaikki!
 
Rollolainen
[QUOTE="töötti";28108165]Saako mikrossa lämmittää edes korviketta? Ei ainakaan omaa maitoa saa.[/QUOTE]

saaa toki koviketta lämmittää mikrossa, kutne utiak vauvan ruokia. Rintamaidon olen lämmittänyt aina kuman veden alal, myös sen pakastetun, ei siinä mee kauaa kun lämpiää sopoivaksi. Jos lapsi säi kaupan ruokia niin en niitä lämmittänyt, paremin sai syötyä huoneenlämpöisenä, via säilyttäkö joku vauvan ruat jääkaapissa ei niitä sine tarvii laittaa jos ei oo ite ttehtyjä. itte tehdyt tiety jääkaappiin.
 
"Ninnu"
Meillä syynä siihen ettei mukroa omisteta on se, että mielestäni paistinpannussa/kattilassa/ uunissa tehty tai lämmitetty ruoka on paljon paremman makuista. Tottumiskysymys varmaankin mutta esim. Lämpimät voileivät ovat kuvottavia pehmeitä löllöjä kun taas uunissa saa ihanan rapeita. Sama koskee melkein kaikkea ruokaa, taitaa mikropuuro olla aunut suht siedettävä syötävä ja puuronkin tekee kattilassa todella nopeasti.
 

Yhteistyössä