KESÄKUISET 2009 siirtyy taaperoiden joukkoon

:snotty: Jep jep, eilen aloitettiin vehnä-altistus aamulla, ja tietysti sitä nyt pitäis jatkaa se 4 viikkoa. Noo, päivän mittaan alko Venla aivastelee, ja nenä vuotaa, nyt jo kuumeessa, ja TOSI kiukkuen. Eli jää nyt altistus sitten jatkamatta, kun flussassa ei jostain syystä saa sitä tehdä.
Itselläkin pää täynnä räkää, ja niin heikko happi, et mitään jaksa tehdä :snotty:

Milläs mallilla meidän pinossa on pottahommat lapsukaisilla?
Tai meidän pinossa on kyllä nykyään niin hiljaista, et täältä tuskin kovin nopeeta saa vastauksia, mut kysynpä kuitenkin :D

Meillä Venla istuu potalla 5-7 kertaa päivässä, mielellään istuu, ja on tottunu siihen, et tiettyyn aikaan siinä pitää istua. Hienosti tekee joka kerta vähintään pissat sinne, kakat tulee suurimmaksi osaksi kans pottaan, eikä oo enää hirveesti tarvinnu kakkasia vaippoja vaihtaa :heart:
 
pottailusta. meillä hitaasti oppivaa sakkia ja koittaa konsta isoveljen jälkeen itseään siihen istutaa mutta ei koskaan nano sekunttia kauempaa istu, meillä sellasia tuoli pottia kahta mallia ja noin pienen on siinä hankala istua/nousta.
 
Ei ole pino tosiaan kovin vilkas. :whistle: Pottailu on asia, jonka olen laiskuuttani "unohtanut" Hipun kanssa.. Jotenkin tuo on jopa vähän nolo asia, koska muutama hyvä kaverini on toteuttanut vaipattomuutta lastensa kanssa (ihan menestyksekkäästi) ja minä en jaksa yhtä edes potalle laittaa. :ashamed: Tällä viikolla on kyllä kerran minuuttin ajan istuttu potalla, mutta se kuulostaa lähes koomiselta verrattuna ihan oikeisiin pottatreeneihin. :D

Homma kerrallaan edetään ja otetaan tuo pottailu sitten hieman myöhemmin opeteltavien asioiden listalle. Meillä kuitenkin jo liikutaan hurjan ketterästi ja miltei joka päivä opitaan joku uusi sana. Nyt jokapäiväisessä käytössä on jo äiti, sisko, vauva, tyttö, mennään, kenkä, napa, pullo, tutti, aa-aa (kun mennään nukkumaan), kaakkuu-kiikkuu, prrr (tarkoittaa autoa), pupu, pappa, mummo, suih(ku), koppoti-koppoti jne... Koko ajan pieni pulputtaa jotain ja suuri osa juttelusta on vielä Hipun omaa vauvakieltä. :heart:
 
Mä olen päättäny vakasti, et JOS meillä koskaan enää on pientä, niin kokeilen tuota vaipattomuutta vauvan kans. Ihan mielenkiinnosta, kun se kerta on mahdollista. Tässä meidän pinossa ei ehkä nyt niin tuomita asiaa, mut mitäsnytillä siitä on turha edes puhua, kun sieltä saa vaan v*ttuilua osakseen.
Mä tunnen kans yhden, joka on ihan vauvasta lähtien pitäny lapsellaan mahd. vähän vaippoja, ja oppi nopeesti tulkitsemaan vauvaa, et millon se aikoo pissata tai kakata. Että kyllä se vaan on mahdollista, vaikka jotkut muuta väittäiskin.

Maranooka, teillä tulee hurjan paljon sanoja!! :heart: Meillä lähinnä huudellaan äiti, pöristellään = auto, öristään = koira, siskonsa nimeä Venla yrittää sanoa, ja sit nämä perinteiset helpot pappa, kakka, kukka jne.
 
Jeps, vaipattomuudesta on näillä minunkin kavereillani ihan hyviä kokemuksia (ja sen ohessa kestovaippailusta). MN puolella nyt saa tappelun mistä vaan aikaiseksi ;)

Sanoja tosiaan on nyt alkanut tulla ihan joka päivä. =) Näin se on mennyt meidän isommillakin muksuilla, että yht'äkkiä huomaamatta pikkuinen alkaa toistella perässä ihan kaiken. Ja muutaman viikon ajan on ihmetelty miten paljon tuo Hippu ihan oikeasti ymmärtää mistä milloinkin puhutaan: osaa mennä etsimään jotain tavaraa/lelua, josta puhutaan tai osallistuu keskusteluun asiaankuuluvilla (ja omilla) sanoillaan..

Löytyykö muuten meidän odotusajan pinot jostain listattuna? Olisi hauska lueskella niitä ja vaikka kirjoitella niistä päälimmäisiä ajatuksia talteen.. :wave:
 
Onpas täällä tosiaan hiljentynyt..

Maranooka Teillä tosiaan tulee hurjasti jo sanoja :O Meillä ei Ellalta tule vielä juurikaan sanoja, ainoat on äiti, kisa (s-kirjain tulee silleen jännästi suhahtamalla ja tarkoittaa siis kissaa), kutta (ja toi on sit kukka) jne.. eli tosi alkutekijöissään on meillä toi puheen opettelu! No, varmaan vaikuttaa sekin ku on kuitenki esikoinen eikä ole sitä isompaa sisarusta josta ottaa tavallaan mallia.

Pottailuakaan meillä ei hirveesti harrasteta, ihan satunnaisesti yritetään istuttaa potalle ja lähinnä kakka-aikaan kun tahtoo toi vaipanvaihto olla välillä melkoista temppuilua :ashamed: Mä olen kans kuullu tuosta vaipattomuus-hommelista ihan hyviäkin kokemuksia, mut eipä taida minusta kyl olla siihen tän tulevankaan vauvan kans.. sais varmaan olla hiukan enemmän ikäeroa näillä lapsilla että jaksais siihen alkaa keskittyyn.

Muutoin tänne ei sinänsä kuulu mitään erikoisempaa. Kelit viilenneet ihan hulluna ja raksakiireet painais koko ajan päälle. Ei nimittäin haluttais asua täällä anoppilassa yhtään kauemmin kuin on pakko!! Nyt sit vielä itsellä meinaa olla kurkku kipeänä - mä en halua mitään flunssaa nyt!!

Pirtsi ja Ella (+masuasukki 31+0)
 
:wave: Heissuli vei!
Meillä kamala viikonloppu takana. Puh huh, selvittiin hengissä. Toivottavasti alkava viikko on rauhallisempi, ei vanha enää jaksa tämmöstä pyöritystä ja paikasta toiseen ryntäilyä :whistle: Olipahan eilen säpinää, kun olin hoitamassa siskon tyttöä, joka täyttää lokakuussa 2v, sit meidän tytöt lisäksi. Pistihän ne ranttaliksi vähän yhdessä. Tuli ihan työajat mieleen, eikä yhtään ikävä!! ;)

Niin, mehän käytiin sitten männä torstaina kasvukontrollissa... HUOH! Kun ei se vaan se paino nouse. En tiedä, mitä tekis. Pituutta oli nyt tullu 2kk:ssa ihan kivasti, riittävästi, mut paino... 2kk:n aikana se oli noussu vaivaset 210 g :O Marraskuussa on sit 1.5vuotiaana lääkärineuvola, ja jos edelleen sillon painonnousu on tätä luokkaa, niin sitten kysytään lääkärin mielipidettä, et mitä sen suhteen voi tehdä. Hyvä tietysti, et pituutta on tullu, koska jos se tyssää, niin sittenhän on oikeesti joku häikkä, mut ei se ole kaunista katsottavaa se Venlan painokäyräkään, kun se laskee vaan koko ajan :| Kevytmaitoa se terkkari käski juottaa, no niinhän V juokin... En tiedä mitä tapahtuu. Menis se käyrä edes tasaisena, mut ei, kun se tulee aina vaan alaspäin :(

Niin ja torstain mitat 75.7 cm ja 8.42 kg
 
Viimeksi muokattu:
Voihan potta :) Meillä on nyt pikku-ukko itse "keksinyt" pottailun. Näyttää vaippaa ja hokee "kakka, kakka, potta". Tuloksena on joka kerta ollut saalis, aivan loistavaa :D Sen ihmeemmin ei olla istuteltu potalla, tuossa se on olohuoneen nurkasa ollu jo monta kuukautta mut nyt vasta herättäny mielenkiinnon. Lapsentahtistako :D???

Voimia Sisulle ja Venlalle! Toivottavasti syy tuohon painon nousemattomuuteen selviää. Meillä pikku-ukon painokäyrät huiteli vauva-aikana reiluissa lukemissa, mutta nyt liikkumisen kanssa on laskenu kans hurjasti. Ei hälyttävästi mutta kuitenkin.

Onko muita vielä, joilla ei ipana kävele ku tukia pitkin? 5 askelta on meillä ennätys ja nyt on sekin "unohtunut". Tukea pitkin ja taluttamalla menee kyllä pitkiäkinm matkoja, mut ei ittekseen. JA joka jessuksen vanhempi sukulaienn jaksaa sanoa, et kun se on jo noin paljon yli vuosen niin tulee niin varovaiseksi koko ajan enemmän että kuinkahan paljon viivästyykään....HÄ? Kuinka mä pakaton muka käveleen??? Kyllä, toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos, mutta silti tulee välillä savu korvista noista "neuvoista". Sanoja meillä on kyllä alkanu tulla oiken urakalla nyt pienelle aikaa, potta, kakka, äiti, pappa, mummu, hauhau, pallo, kala, kaa=kaukosäädin ja kahvi, haloo, heppa. Ja tuota mystistä omaa solkotusta siihen päälle :)

Ja sit jos ei jaksa lukea vuodatusta enempää, kantsii hypätä yli seuraava: Oma olo on nyt ollu huonohuohoHUONO! Ahistaa ihan suunnattomasti, ke pitäs mennä töihin ja pikku-ukon hoitoon. En taho! Pakko on nyt hetkeksi, et sais hitusen rahaa kasaan....mut silti. Kaikkien muitten mielestä on hyvä vaan mennä, kukaan ei oikeestaan oo ees halunnnu kuulla mitä ite aattelen. Ei nyt onneksi ole kun vuoden soppari tehty ja jos sinä aikana sitä pikkukakkosta...Kiristää kumminkin.

Tulipas omaa napaa, kiitos kun sais purkaa :headwall:
 
Heippa!Pikaisesti ilmoittelen, että täälläpäin asiat on hyvin :) Tai siis olosuhteisiin nähden. Meidän pikku-Emilia on päällisin puolin ihan "terve", mutta tosiasiahan on, että hällä on vielä kaksi vikaa sydämessä mitkä pitää korjata tulevaisuudessa. Kontrolleilla seurataan sydäntilannetta n.2 kk välein nyt. mutta me elellään ihan normaalia ja kiireistä ;) lapsiperheen elämää. Alku oli kyllä tosi hankala; Emppu pääsi kotiin 6 viikon ikäisenä ja oli todella itkuinen (itki n24/7, tai siltä se tuntu). Ja ne helteet oli kamalat, eikä tehnyt hyvää sydänlapselle kun ei ns. normi-ihmisellekkään... ISOT KIITOKSET KAIKILLE TSEMPEISTÄ!

Sitten tuohon taaperoon...Iida on "ihanan"mahdoton lapsi, temperamenttiä löytyy...Välillä tuntuu, ettei ehdi perään kun hän on jo kiivennyt sohvalle tai "paijaamassa"pikkusiskoa.Mutta hei, se mua vähän huolestuttaa, että Iidalla on vaan 2 hammasta alhaalla, eikä näytä uusia olevan tulossa. Koska hampaiden pitäs puhjeta? Ollaankin vitsinä sanottu, että Iida tarttee tekarit ja peruukin, kun tukkaakin on hyvin vähän (toisin kun siskollaan, jolla on kunnon pehko :D )

Nyt tytöt kutsuu, yritän käydä useammin täällä lueskelemassa ja kommentoimassa. nyt oli taas hyvin omanapaista tekstiä :ashamed:
 
Iituska ihana kuulla teistä :hug: Elämä mahtaa tosiaan olla työntäyteistä teillä (ei pysty kuvittelemaankaan!! ), eikä kukaan varmasti pistä pahakseen sun omanapaista tekstiä!! Voimia edelleen tulevaan, mutta nauttikaa niistä hyvistä ja rauhallisista hetkistä uuden pienokaisen kanssa!!
Hampaista sen verran, että eiköhän tuo ole normaalia vielä, toisilla ne tulee hitaammassa tahdissa, kuin toisilla. On meilläkin Venlalla tällä hetkellä paljon vähemmän hampaita, kun siskollaan saman ikäisenä.
 
Menin äsken vanhasta tottumuksesta vauvapuolelta etsimään kesäkuiten pinoa ja ihmettelin hetken, miksi sieltä löytyi vain kesäkuisten 2010 -pino.. :ashamed: Ei meinaa aina muistaa, ettei nämä vauvat olekaan enää vauvoja!

Onko muilla alkanut uhma nostaa päätään? Hippumme on jonkun viikon ajan harrastanut pään pyöritystä johon samanaikaisesti sanoo "eeeii, eiii". Joskus huitoo kädellään pois tehostaakseen eii -sanan vaikutusta. Kaiken huippuna neiti saa kohtauksia esim. aamuisin eteisessä, kun tullaan kahdestaan eskarin & koululaisen saattoreissulta. Hippu vetää itsensä lattialle ja käy kiukkuamaan (protestoimaan) selkä kaarella.. Aika vekkulia, mutta toisaalta aika hurjaa että toinen osaa jo noin selvästi kiukkuilla. Hän tekee tätä siis muutamia kertoja päivässä eri tilanteissa..

Nyt ollaan mekin ryhdistäydytty pottailussa. :saint: Saalis on tosin jäänyt heikoksi, mutta potalla istuminen ainakin on vielä ihan mieluista touhua. Eiköhän me aika pian saada sinne pottaan jotain sisältöäkin.

Hampaista oli Iituska jotain pohdiskellut.. Kyllä ne puhkeamisajankohdat ovat niin yksilöllisiä. Ajallaan tulevat kyllä.. Hipulle on ehtinyt puhjeta ylös pari poskihammastakin. Esikoisella oli tässä vaiheessa ehkä juuri ne neljä hammasta. ;)
 
Jep, uhmaa löytyy täältäkin! :D Varsin huvittavaa, kun Venla on niin pienikokoinen vielä, ja silti osaa heittäytyä lattialle, ja kiukutella, jos ei saa tahtoaan läpi. Isosiskolleen varsinkin tahtoo juonitella. Meillä on edelleen se Venlan rakastama iso fiikus olohuoneessa, ja järjestelmällisesti kielletään siihen koskemasta, vaikka about 178 kertaa päivässä kevytsorat kukan juurelta on pitkin lattiaa... Niin minä ja mies saadaan kieltää ja ottaa Venla pois siitä, mutta auta armias, jos siskonsa menee ottamaan, niin Venla melkein joka kerta heittäytyy makaroniksi, ettei sisko saa häntä nostettua, ja armoton kiljuminen alkaa. Muutenkin omaa tahtoa on tullu esille, mutta ei läheskään siinä mittakaavassa, mitä esikoisella oli aikanaan : /

Me aloitettiin Venlan flunssan jälkeen se altistus uudestaan. 5 päivää aloittamisen jälkeen muuttu Venlan kakka ihan vihreeksi, ja sitä hajua ei voi sanon kuvailla, niin karmea lemu :x Oikeesti, minä oon aika monien kakkapyllyjä pyyhkiny työssäni, ja ihan omasta vapaasta tahdostanikin, eikä koskaan LAPSEN kakka ole tehny pahaa, mutta nuo Venlan kakat haisi niin pahalle, et meinasi oikeesti tulla oksennus. Soittelin sitten hoitavalle polille asiasta, niin käskettiin jättää vehnä vielä pois. Taas vaihteen vuoksi. HUOH! Tälle altistamiselle ei loppua näy! Nyt pitää olla viikko oireetonta aikaa, ja saadaan kokeilla uudestaan. Mutta nyt kun tää flunssa on meillä jyllänny (esikoinen ollu viimeksi koulussa viime viikon keskiviikkona, raukka sairastanu flunssaa pitkän kaavan mukaan, ja nyt menee kuuri keuhkoputken tulehdukseen ), niin eilenpä oli sit taas vaihteen vuoksi Venlallakin kuumetta. Yöllä heräsi itkemään, tai "itkemään", ei paljon ääntä pihissy, kun kähinä vaan kuulu, mut oletan, et kurkku sillä oli kipee, kun iltapala ja tän aamun aamupala ei oikein uponnu :( Mutta siskonsa on ollu niin kipee, että ihmehän tuo olis, jos ei Venla olis sairastunu kans. No, seuraillaan tilanteen kehittymistä.
 
grr.... Konsta on tehnyt nyt kahteen viikkoon kolme hammasta lisää ja lisäksi pukkaa kumeaa yskää... nyt siis päästy yhteensä ja 7 hampaaseen.

tahtoa löytyy ja tiettyä ilkikurisuutta. kun kieltää saa vastaan lähes hampaattoman irvistyksen. eli tietää taatusti että teki jotain mitä ei suvaita.

muuten syksy on mennyt sinkoillessa sinne ja tänne mut töissä on ihan ok fiilis ja pojat viihtyy hoidossa loistavasti.

pottailua meillä ei juurikaan harrasteta. istuu kyl potalla mutta useimmin vaatteet päällä.
 
vOih.. Muillakin näköjään sairastellaan. Meillä oltu pikkuflunssassa -ja välillä vähän kovemmassakin- jo reilut kolme viikkoa. :/ Hipulla on pukannut pari poskihammasta ja ilmeisesti myös kulmahampaat puhkeavat samalla ja pienellä on hurja nuha (paksua räkää, johon ei nasolinkaan oikein tehoa). Lääkäri käski suosiolla antaa kunnon kipulääkettä ja nasolintippoja viikon ajan.. Yöt ollaan ainakin vähän paremmin nukuttu pronaxenilla kuin panadolilla.

Sisu, voimia Venlan allergioiden kanssa! Toivottavasti kohta alkavat helpottaa.. :)
 
Täälläki sairastellaan ja poskihampaita on tullut. Yöllä valvotaan ja silleen.

Kävelemään suloinen oppi 1v ja 4kk iässä. Nyt kävelee välillä, koko ajan enemmän. Konttaa kuitenki nopeemmin. Mutta kyllä tää tästä. :)

Paranemisia kaikille! :)
 
Hei piiitkästä aikaa!

Kovin hiljainen pino tosissaan...

Pirtsikin on varmaan vauvan jo saanut. Olikos muita uudelleen odottavia?
Meillä kovasti yritellään, edelleenkään ei kuulu. Noh kaipa se tulee kun on tullakseen.

Uhmasta ootte jutellu. Kaikki nuo oireet allekirjoitan. Kerttu kiukkuaa nykyisin ihan kauheasti. Huuto alkaa jos ei tahtomaansa saa ja heittää myös selälleen ja parkuu. Uutta on se että joka kysymykseen hän vastaa aina ensin ei. Sen jälkeen saattaa vastata uudelleen todenmukaisemmin.

pottailua n yritetty, ei onnistu. Likka ei vaan istu potalla riittävän pitkään. Noh kaipa se joskus.

Hoitopaikassa on ollut jopa kaksi kertaa tutustumassa ja hyvin on mennyt, ei ainakaan vielä ole äitiä kaipaillut, ja hyvä niin. Marraskuussa olis töihin paluu edessä, palaan lyhennetylle työviikolle, kuten taisi joku muukin.

Sisulle ja Venlalle toivon jaksamista noiden altistusten kanssa.

iituska mukava kuulla et teillä pienikin on päässyt kotiin.
 
Brianna Eipä ole vielä vauveli syntynyt, viikkoja nyt vajaa 35 eli jos tuossa ens kuun loppupuolella syntyis :)

Uhmaa esiintyy täälläkin kyllä ihan päivittäin. Heti kauhea huuto kun jotain kieltää.

Joko teillä syödään itse? Meillä ei muutakuin käsin. Lusikkaa yrittää kyllä käyttää mut ei siinä oikein ruoat meinaa pysyä ellei oikein "tahmaista" ole.

Entäpä puhuminen? Meillä ei sanojakaan tule juuri lainkaan.. Äiti ja koia (=koira) ovat tällä hetkellä ne ainoat oikeilta kuulostavat sanat. Lisäksi tulee joitain tavuja ja sitä omaa kieltä senkin edestä.. No, jospa se puhe lähtis sit jossain vaiheessa edistyyn oikein kunnolla.. Voihan se olla et ku on ensimmäinen lapsi eikä oo juurikaan muiden lasten seurassa niin puhekin sit kehittyy hitaammin.. tai ainakin oon jotain tuollaista kuullut.
 
Jee, mä tein positiivisen raskaustestin! Nyt sitten jännitetään, miten käy. :)

Täälläkin kiukutaan enenemässä määrin.

Sanoja tulee ätä, muut on pelkkiä yksiä tavuja. Yhtään kokonaan oikeaa sanaa ei vielä tule.

Syö itse lusikalla, jos jaksaa... Paljon sotkee vielä.

Täällä on aika hiljaista näköjään...
 
käytiin 1v 3kk mittauksilla ja jätkän pätkä jatkaa komeilla mitoilla edelleen eli 85 cm ja 14,9kg

hoitoon jää loistavasti. heti kun saa ulkovaatteet pois päältä vilkuttaa omalla tavallaan (kämmen omiin kasvoihin päin). eikä sen jälkeen näy vaikka eteisessä huutelis.

pottailua meillä ei o harrastettu. priorisointina nyt isoveljelle tärkeempi juttu oppia käymään potalla eli kaikki aikanaan.

muuten mennään syys nuhien vallitessa...

t: tinni ja jätti konsta
 
:wave: Hengissä, vaikka kirjoittelu jääny vähille. Olen metsästys-leski, ja miehestä näkyy perävalot pisimmillä suorilla, eli kaikki kotiin liittyvä on mun vastuulla. Tyttärillä kaikki suht ok, mitä nyt tässä kuulostelen puolella korvalla samalla Venlaa... Oksensi mun päälle iltapuurot, ja kauhulla odotan nyt, et alkaako yöllä mahatauti (mitä on täällä liikenteessä ) vai ei.

Oman mielipiteen ilmaisu jatkuu täälläkin, ei mitenkään pahana, ja yleensä tyytyy toiseen tavaraan, jos jotain on ottamassa pois Venlalta. Nyt uutena asiana on tullu se, että kaverin lelu on paljon parempi, kun oma, ja sitä kaverin lelua havitellaan. Onneksi ohimenevä vaihe!
Sanoja tulee enenvissä määrin, ohhoh Venla sanoo usein varsin huvittavassa kohtaa :D
Syö itse jos viitsii, mutta useimmiten ei... Syöminen edelleen muutenkin houkuttelua, ja tosi tappista. Joskus innostuu oikein vauhdilla lappamaan suuhun ruokaa toisella lusikalla, mutta kamalan sotkustahan se on.
S-antulle onnittelut!!:flower: Pidetään peukkuja, et pieni pysyy matkassa!!
 
nyt tuntuu pukkaavan parin hammasta/2viikkoo... tällä hetkellä jo 9 näkyvissä. eli puolessatoista kuukaudessa tullu 5 hammasta läpi. ihme että yöllä ollut hieman levotonta.

muuten täällä mennään normi fiiliksissä eli töitä, lyhyt koti ilta x5 ja viikonloppu.... joka menee turkasen nopeeta. toisaalta viikkokin menee nopeesti ohi...

onnea s-anttu plussa testistä paljon tarra sukkia teille.

voimia sairastelijoille.

meillä on kyl tää kolmas nyt kaikkein vilkkain. mies kutsuu konstaa pikku adhd:ksi kun ei o hetkeekään paikallaan. tänään putosi vuode sohvan selkänojalta omassa huoneessaan alas päälleen kun äiti oli isoveljen kanssa vessa asioilla.... tarvittais lisä silmät ja yhtämonta kättä kuin musteklalalla on lonkeroita. hoitotätikin sanoo että jos haluaa konstan pysyvän paikallaan pitää nostaa herra keinuun :)

nyt maate. öitä.
 
:| Tää on ihan kuollu tää meidän pino. Nostellaan edes!

Meillä kaikki ihan hyvin, Venlalla sanoja tulee jonkun verran, kiukutella osaa, syö ei juuri mitään (elää pyhällä hengellä nähtävästi!! ), isosisko on paras leikkikaveri nykyään, ja huumorintaju on ihan mieletön!! :heart:

JOkos teillä muissa perheissä on talveen varauduttu ja vaatteita ja kenkiä ostettu? Minkäs kokoisia kamppeita olette näille taaperoille hankkinu? Venlalle ostettiin 80 cm toppapuku, arvottiin 74 ja 80 väliltä, mut päädyttiin isompaan siinä luulossa, että JOS tuo lapsi saa jonkun kasvupyrähdyksen talvella, niin sopiipa sitten sama puku vielä kevätpuolella. Eikä se niin paljon iso ollu, etteikö sitä vois pitää. Kengät ostettiin säälittävät 21 kokoiset... Ja kyllä syletti kaupassa, kun lasten ihan perus-talvikengissä lähes kaikissa koot alkaa jostain 24 ylöspäin, niin pakko oli sitten ostaa törkeen kalliit kengät, kun muissa ei ollu kokoja :headwall:
 
juups.. aika hiljaista on.....

talvivaatteista. konstalla on talvihaalarit kokoa 86 cm ja se varmaan käy pieneksi ennen kevättä joten kaapista löytyy myös 92 cm kokoinen puku. konstalla käytössä nyt 92 cm puku eli hiukan jännittää mahtuuko toi 86 vm ollenkaan. viel kk aikaa oli sopivan reilu. kengät tällä hetkellä reipas 23 ja talveen mennään 22/23 kokoisilla loskareilla ja sitten on odottamassa 24 kokoiset baby kuomat. mutta meitin jätkä taitaa kamppailla hiukan eri sarjoissa esim. sisun venlaan verrattuna:).
musta on tullut jälleen työ leski. ei auttanut tääl päin on niin nahkeesti sähköalan töitä että piti rahaa jostain saada. joten ratkaisuna nyt tämä. viikon työ reissussa ja toisella viikolla pystyy tekemään oman firman juttuja.
 
hei taas.

Pirtsi on varmaan nyt jo saanut vauvan, tai ainakin ihan kohta :)

S-antulle isot onnittelut plussasta:flower:

Onnekseni voin liittyä S-antun kanssa odottajiin, plussa pärähti tuossa vajaa viikko sitten.:heart:

talvipuku hankittiin 86 koossa ja se on varmaan ihan jees koko talven, jollei pakkaset jatku kovin pitkälle kevääseen asti. Yhen 80 ostin myös kun epäilin että toi 86 on liian iso, mutta likka on sen verran kasvanut että tuo 80 siirtyy suosiolla takas kaappiin. Kengät taas ostettiin 22 syksyyn ja talveksi 23 jotta mahtuu villiskin väliin.

Viikon verran on vielä vapaata, sitten alkaa työt, tosin mammikselle jään jo touko-kesäkuun vaihteessa, riippuen nyt mihin la asettuu.
 

Yhteistyössä