~Kesäkuun kullannuput 2010~

Tervetulo0a Iituska mukaan! Rankan kuuloinen alkutaival ollut pikkuisella, mutta onneksi ilmeisesti nyt kaikki hyvin.
Saagattarelle voimia uusiin murheisiin :hug: Toivottavasti hoidot auttaa ja isäsi paranee!
6kk neuvolassa käytiin eilen, Puoli vuotta tuli täyteen tänään. Aatella, toinen yhtä pitkä pätkä niin vietetään ensimmäistä synttäripäivää :) Mitat oli 66cm (64cm) 7870g (7280g). Suluissa siis 5kk mitat. 20cm on tullut pituutta syntymästä ja painoa 5130g, eipä sitä enää muista kuinka pieni tuo oikein olikaan :confused: Neuvolassa kaikki oli hyvin, tyttö hurmas taas terkan hymyllään ja naurullaan. Mahalleen kääntymättömyydestä ei ollut huolissaan, kun kerran jo aikasemmin osas kääntyä ja ei kuulemma ole ainoa, joka ei käänny tämän ikäisenä. Antoi fysioterapeutin numeron, että jos ei lähellä 8kk vieläkään käänny, niin sit vois sinne soitella. Kokeili myöskin hoitopöydällä houkutella tyttöä kääntymään, niin johan vain tämä kääntyi :LOL: Nyt on ollu kotonakin selkeesti enemmän innostusta yrittää ja onnistunutkin.
Influenssarokotus mennään ens maanantaina ottamaan. Tänään pitää mennä hakemaan resepti sieltä esikoisen rokotukseen ja hakea apteekista, niin hän saa sen samalla. Samoilla linjoilla olen Pulinapadan kanssa noissa rokotuksissa. Esikoiselle päädyttiin ostamaan se, kun hän kuitenkin on päikyssä osaks. Sikaosuutta en osaa pelätä tuossa rokotteessa, siitä vielä puuttuu adjuvantti joka siinä viime syksyn possupiikissä oli.
Huomenna oon menossa töihin tekeen hoitovapaahakemusta ja miehen kanssa sovittiin, että mä oon nyt kotona 31.8.2012 asti. Mies pitää isäkuukauden kesällä, joten mulla katkee hoitovapaa siinä ja pidän kesäloman ja jatkan sitten hoitovapaalla. Siinä menee ne 2 kertaa kun hoitovapaata saa hakea, mut suunnitelmissa olis hakee johonkin kouluun sitten 2012 syksyllä. Sitten pitäis vaan keksiä mikä musta tulee isona :p Jotain muuta kuin hoitoalaa..
Jaahas, Elsi ei haluaisi nukkua... Menenpä hyssyttämään..

-Minttu ja Elsi 6kk
 
miumiu: Mikä niissä jogurttimarjasoseissa on se jogurttipohja? Jos se on 5kk:lle sopiva, niin miks ei vois antaa. Mielestäni voi.

Me ollaan sairasteltu. Oltiin molemmat Joelin kanssa vatsataudissa, lähinnä siis ripulin ja vatsakipujen muodossa. Hyvin Joelkin selvisi, oli ihan tyytyväinen ja jaksoi syödä jotenkin. Siinä samalla sitten esikoinen on ollut vesirokossa(?). Joo, ei ollut kiva hoitaa 2 päivää itse kipeenä kahta kipeetä lasta. Nyt on onneks enää esikoinen kipeenä, mutta paranemaan päin. Lääkärikään ei osannut varmasti sanoa, onko vesirokko. Eli odotellaan tuleeko Joelille nyt sitten jotain.
 
papuneiti Olin jotenkin ymmärtänyt että jogurttia ym. voisi antaa vasta vuoden ikäiselle. No kai sitä sitten voisi, kun niissä niin lukee.
Mutta tajusinkin että parempi meidän jättää nuo vielä väliin, ennen kun maitoallergia tulokset tulee:D

Ainiin, piti aikaisemmin kommentoida, kun oli puhetta mustkasta eli onko vatsaa kovettava, vai päinvastoin. Joskus kun meillä oli ummetusta, löysin myös aika ristiriitaisia kommentteja.
Mutta meillä mustikka on ollut enemmän vatsaa löysyttävä kuin kovettava. Ei yhtä selvästi kuin luumu, mutta oikein tasaisesti pojan vatsa alkoi toimia kun söi mustikkaa.
 
Viimeksi muokattu:
miumiu: Niin oikeita maitotuotteita saa antaa vasta vuoden iässä ja hapanmaitotuotteita 10kk. Mutta uskon, että noiden 5kk jogurttisoseiden maitopohja on joku muu. Mutta joo, jos teillä on allergiaepäilyä nii ei tietenkään sitten kannata. Toivotaan, että ei ole allergiaa!

Tässä vielä löysin faktatietoa asiasta:Miksi Muksu-jogurttivalmisteiden sisältämä jogurtti sopii lapselle jo 5-6 kuukauden iästä lähtien?

Kaikki Muksu-lastenruoat on suunniteltu sopimaan osaksi kasvavan ja kehittyvän lapsen ruokavaliota pakkauksessa merkitystä iästä alkaen. Ikäsuositusten taustalla ovat kansallisten ravitsemussuositusten (STM 2004:11) lisäksi kehittyvän ja kasvavan lapsen ravitsemukselliset tarpeet ja fysiologiset sekä syömiseen ja suun hienomotoriikkaan liittyvät valmiudet.

Lehmänmaitoa sisältävien Muksu-lastenruokien proteiinikoostumusta on muokattu vastaamaan vieroitusvalmistetta ja siitä syystä ne soveltuvat osaksi alle vuoden ikäisen lapsen ruokavaliota. Muksu-jogurttivalmisteiden sisältämä jogurtti valmistetaan lehmänmaidosta jogurttihapatteen avulla. Tämän jälkeen vielä maustamattomaan jogurttiin lisätään muita ainesosia kuten marja- tai hedelmäsoseita ja -mehuja, kasviöljyä, tärkkelystä tai muuta tuotteen sakeuteen vaikuttavaa ainesosaa (esim. riisijauho tai pektiini) sekä C-vitamiinia eli askorbiinihappoa. Nämä raaka-ainelisäykset saavat aikaan tuotteiden samettimaisen rakenteen, miellyttävän maun ja ravitsemuksellisesti tasapainoisen kokonaisuuden.

Teollisia tai kotona valmistettuja tavallista lehmänmaitoa sisältäviä valmisteita ei edelleenkään suositella annettavaksi lapselle kuin vasta 10-12 kuukauden iästä alkaen.
 
Viimeksi muokattu:
Kiitos papuneiti! Purkin takana luki ainoastaan että jogurtti 20%.
Hyvä tietää että jogurtti on tosiaan maitopohjaista, onhan nykyään kaikenlaisia kaura/soijajogurttejakin.
Tänään pitäisi selvitä voidaanko me noita poitsulle antaa, vai pitääkö minunkin jättää kaikki maitotuotteet pois..

Huoh, se siitä nopeasta nukutuksesta. Eilen kesti nukuttaminen hieman pidempään kuin 5min, nimittäin kaksi tuntia:confused:

Hyvää viikonloppua ja kivaa isänpäivää kaikille!
 
Voimia Saagatar :hug:

Ripe 72: Mukavaa reissua =)

Meillä oli eilen 5 kk neuvola; pituutta oli Nuukilla 69 cm ja painoa 11 560g.
Rokotukset sai ja kaikk oli ok pikku herralla. Soseilla ei kuulema ole kiire, mutta eiköpähän me ne parin viikon sisään aloitella.
Eilen ostelin pienelle jouluvaatteita, pitäis kait kohta ottaa pojista valokuva joulukorttiin. Mahtaa olla urakka saada edes jonkinmoisesti onnistumaan yhteiskuva :)
Tänään olis urakoitava aika monta isänpäiväkorttia poikien kanssa, onneks esikoinen tekee isille kerhossa, niin ei jää kuin papat ja ukki jäljelle. Nuukin ei tarvitse muuten vaivautua kun kastaa jalkansa sormiväriin ja lykätä korttiin.

Mukavaa viikonloppua ja hyvää isänpäivää, täälläkin monella isillä on ekat juhlansa:)
 
Meille ei kuulu kovin hyvää (no ehkä vähän liioteltua...), tai ainakin kaikenlaista pientä ongelmaa on... :/

Meillähän poika on 2kk iästä asti ollut hankala syömisten kanssa. Rintaahan söi ainoastaan vasta heränneenä, makuuasennossa ja meidän sängyssä ja piti olla hiljaa... Auta armias jos yritin muuttaa tuota tapaa ja esim syöttää istualteen. "Protestiksi" oli sitten kokonaan syömättä, pahimmillaan söi kerran ilta kuuteen mennessä...
No, sinnittelin ja sinnittelin 4,5kk asti täysimetyksellä vaikka se oli yhtä tuskaa kun sai jatkuvasti tuntea pettymystä ja huono äiti-fiilistä kun lapsi kieltäytyi rinnasta.

4,5kk päädyin sitten aloittamaan kiinteät kun poikaa tuntui niin kovasti kiinnostamaan muiden syömiset. Avasi suun aina sepposen selälleen jos istui sylissä kun itse söit jotain ja lusikka lähestyi suuta.. :D

Tarkoituksena oli aloittaa hiljalleen, yksi ateria päivässä, mutta kuinkas kävikään... Viikko tästä kiinteiden aloituksesta poika päätti hylätä päivätissin kokonaan... :(
Nyt on sit menty viikko apteekin neocatella (poikahan on maitoallerginen) ja lypsetyllä äidinmaidolla.

Mutta ei siinä kaikki, päivä päivältä joi vähemmän ja vähemmän, maidon juonti tuntuu olevan kamalaa. Siispä lisättiin kiinteitä terkkarin ja allergialääkärin kanssa yhteistuumin. Nyt menee jo 4 ateriaa päivässä...
Annan maidon ennen ateriaa mutta ei suostu juomaan kun 60-80ml, joskus harvoin 120ml. Maidon päälle annan kiinteitä ja niitä uppoaa melko hyvin, kerralla lähemmäs 1dl. Mutta maitoa en vaan saa tarpeeksi menemään vaikka jättäisikin kiinteitä välistä, 5dl on vuorokauden maitomäärä meillä... :/
Tuoss päiväimetyksen loputtua suostui vielä syömään öisin, mutta minä typerys menin yks ilta antamaan tutin kun havahtui hereille iltasyötön jälkeen, niin sen jälkeen on yö toisensa jälkeen jättänyt syöttöjä pois ja viimeyönä ei syönyt enää kertaakaan. Paska juttu, sillä yösyötöt oli pelastus kun silloin söi hyvin ja maitoa sai menemään enemmän. Nyt syö siis enää kerran/vrk rintaa, illalla nukahdettuaan kun siirrän vaunuista sänkyyn. Surullista, minä kun olin ajatellut imettää pitkään mutta näyttäis nyt siltä että on pian loppumassa kokonaan... :'(

Tästä pääsen nyt siihen että meillä tosiaan poika ei syö tarpeeksi, ja siitä syystä paino ja pituus menee alakäyrillä, varsinkin pituus tippuu tippumistaan...

Meillä on nyt allergialääkärin kanssa selvittelyt meneillään mistä pojan limaisuus, yskä ja maidosta kieltäytyminen johtuu, refluxiakin mietitään ja viikon päästä tilataan aika ph-mittaukseen (laitetaan nenämahaletku vuorokaudeksi) jos ei helpota siihen mennessä. Nyt saa viikon babyhalerilla ventolineä ja kolmen päivän antibiootti.
Terkkarinkin piti näyttää käyriä neuvolalääkärille ja hän joko katsoo ylimääräisen kerran 6kk iässä tai lähettää eteenpäin tutkimuksiin... Huoh.

Tulipas pitkä sepustus... :D Mutta pakko vuodattaa kun fiilis on aika... paska... Huolettaa pojan vointi ja syömättömyys, ja itseä ahdistaa kun imetys epäonnistui... :(

Niin, meidän pikkuruiset 5kk mitat siis on:
Pituus: 65cm
Paino: 7490g
Py: 42cm

Rokotuksia ei olla vielä otettu ollenkaan. En halunnut pikku vauvalle niitä mahdollisia pahoja oireita, joten lykättiin aloitusta hieman. Itseasiassa rotan on kyllä saanut ajallaan, mutta piikit saa vasta 6kk, 8kk ja 1,5v ja MPR 2v. Influenssarokotusta ei oteta, allergialääkärikin oli esikoisen kanssa sitä mieltä ettei kannata ottaa mitään ns. ylimääräisiä varsinkaan allergiselle lapselle kun sotkee puolustusjärjestelmää joka muutenkin on allergisella huono.

Jotain hyvääkin, laitoin äsken pojan testiksi pinnikseen tutin, rievun ja soittorasian kanssa. Muutaman kerran kävin peittelemässä ja vetämässä soittorasian mutta sinne jäi! :D Nukahti eka kerran itsekseen, vau! Aiemmin on siis vaatinut vaunukyytiä nukahtaakseen... Saas vaan nähä kauanko nukkuu kun on tottunut siihen että vaunuissa saa lisää kyytiä jo meinaa havahtua hereille. Yleensä nukkuu tähän aikaan n. 2h.
Niin, ja 3 päiväunen taktiikalla mennään meillä. Aamu alkaa 06 maissa, 8-9 päiväunet, 12-14 päväunet, 17-18 päiväunet ja 19.30 maissa yöunille.

Pääseekös kukaan kesäkuisista vielä eteenpäin? Meillä poika pyörii akselinsa ympäri ja peruuttaa kovaa vauhtia, mutta eteenpäin ei vielä pääse.

Nyt en muista kommentoida muutakun saagattarelle ja isälleen voimia!

Adalia ja poika
 
Adalia, et ole ongelmasi kanssa yksin, et todellakaan. Myös meillä on ongelmia imetyksen kanssa. Koko ikänsä poika on ollut "haasteellinen"imetettävä, syö parhaiten herättyään, ja kaikkein vaikeinta on saada imemään illalla ennen yöunille menoa. Eli ei todellakaan tämä poika harrasta tankkausta yötä varten taktiikkaa. Kun aloitin kiinteät, imetys väheni huomattavasti ja poika meni ja on edelleen ummella. Nyt imee 4-5 kertaa vuorokaudessa, joista 1 kerta yöllä. Annan kiinteitä päivällä kerran noin tunti imetyksen jälkeen ja illalla ennen yöunille menoa, koska tässä vaiheessa imetys on ollut kaikkein vaikeinta. Eli kiinteitä saa 2xpv.Määrää en halua lisätä, koska nesteitäkin olisi saatava, nyt olen tehnyt puuron pumpattuun maitoon. Myös meillä on suurena vaarana, että poika vieroittuu tissistä liian aikaisin. Mutta eipä tuolle oikein muuta osaa, kun rintaa ensin ja kiinteitä vasta sitten. Jos ei tämä auta, niin täytyy vain olla tyytyväinen jokaiseen kuukauteen minkä on saanut imetettyä. Eipä se tosiaan aina mitään nautintoa ole ollut ja ei imetyksen loppu todellakaan maailman loppu ole, jo kai tuo puolen vuoden sisällä loppuisi muutenkin.Omalla kohdallani näen hyväksi myös sen, että kun lapsi ei iltatissiä vaadi, ei minun ole välttämättä oltava kotona hänen nukuttamisaikaan. Mut ainahan sitä toivoisi, että oma lapsi viihtyisi rinnalla.
 
Meni hermot, tieto lisäsi tuskaa, nälkä kasvoi syödessä, mopo karkasi käsistä ja budjetti meni yli niin että paukahti... ostettiin Inglesina Zippy matkarattaat. Ihanat ja tosi kätevät ovat, mutta hinta kyllä kirpaisi, kun oltiin varauduttu ehkä puolet tuosta summasta maksamaan:mad:. Sain sentäs kuljetuslaukun tingattua kaupanpäällisiksi:). No, onpa nyt sitten ostettu pojalle jotain uutta ja hienoa, kun muuten mennään aika lailla kirppis ja huutonet meiningillä. Leo tykkäsi rattaista kovasti ja hihkui ja kikatteli, kun laitoin istumaan. Nyt on nukkunut niissä reilut pari tuntia lämpöpussissa, kun käytiin pieni koeajolenkki.

Kiinteiden myötä kakkaralli on nyt hiljentynyt ja eilen oli kokonainen kakkavapaa vuorokausi. Meillä syödään peruna-porkkana illallinen joskus 5-6 aikoihin. Nyt ruvettais antamaan parsakaalia lisäksi ja huomenna olisi tarkoitus syöttää myös lounas, eli siirrytään kahteen ateriaan/pv.

Yöunet on kyllä edelleen hakusessa ja nyt on vähän sellainen tunne, että hampaita alkaa pukkaamaan ja ne sitten öisin kiusaa. Muuten menee ihan hienosti. Leo on löytänyt hyppimisen ilon ja pakko on lainata pikkuserkulta hyppykiikkua, jotta päästään vähän kokeilemaan, vaikka eivät sitä suosittelekaan.

Kiitokset polvisympatioista. Eilen kävin siellä magneettikuvauksessa, mutta tiistaihin pitää vielä odotella lääkärin lausuntoa. Olis pitänyt pyytää kuvaamaan pari muutakin niveltä samalla, kun tuntuu, että olkapää ja lonkkakin vihoittelee.

Tässä hauska laulu, jonka kaivoin netistä, kun kuulin anopin lauleskelevan tätä Leolle. Oli pakko itsekin opetella ulkoa ja ruveta rallattelemaan. YouTube - Vihanneslaulu

Saagattarelle voimia, toivottavasti isäsi paranee. :hug:

Adalialle ja muillekin syömisongelmien kanssa kamppaileville jaksuja.:hug:

Ja lopuksi vielä ihan yleisesti kaikille jaksamista tämän harmauden keskellä. Tahtoo lunta tai aurinkoa tai molempia|O.

Hyvää viikonloppua ja isänpäivää!
 
Pohtjatar: "Kiva" että on muitakin... Meillähän poika ei siis suostu syömään rintaa ollenkaan päivisin vaikka seisoisin päälläni, eikä pullostakaan tahdo upota tarpeeksi hyvin... Siksi on pakko antaa niin paljon kiiteitä vaikka itseäkin hirvittää kun kohta menee enemmän kiinteitä mitä maitoa.. :/ Jos koitan jättää kiinteitä vähemmälle niin kitisee vaan eikä maito silloinkaan kelpaa... :/ Tai kelpaa se, taas 3h päästä, mutta silloinkin juo vaan sen saman määrän (keskimäärin 80ml)...Kun taas jos saa kiinteitä välissä niin syö desin verran ja kuitenkin normaalisti maitoa 3h päästä.

Paljonko muilla menee maitoa/vrk? Meillä menee tosiaan se viitisen desiä, ja siihen päälle aamu- ja iltapuuro, lounas ja hedelmävälipala. Suositushan on kuitenkin 700-1200ml 5kk ikäisillä, että kyllä tuo määrä vähän hirvittää... :/
 
Adalia, Valo teki jossain vaiheessa tuota samaa eli ei maito maistunut millään, taisi olla pikkusen vajaan 5 kk iässä. OYSin lastenlääkärin mukaan 4-5 kk iässä (riippuen painostakin) maitoa/vellejä tulisi mennä noin 900 ml. Tuohon määrään kuuluu siis paitsi maito myös vellit. Valo on aina syönyt aamu- ja iltavellit hyvin, sen koko purkillisen eli 200 ml. Sillä tavoin ollaan just ja just pysytty suosituksissa, kun ollaan puuron sijasta annettu aamu- ja iltavellit.

Kiitos kaikille :(
 
Heipat!
Meillä oli mukava isänpäivä, toivottavasti muillakin. Ehdin jossain välissä vääntää valkosuklaa-karpalo-juustokakunkin:D
Pojan labratulokset tuli postissa, epäillyissä ruoka-aineryhmissä ei löytynyt allergeeneja. Lääkärin soittoa vielä odotellessa, mutta ilmeisesti refluksi on sitten rakenteellinen.

Ostettiin sitten stockalta ohimennen ne pinniksen keinujalat. Voin suositella! Pojan nukutus on helpottunut, saa keunuttelemalla rauhoittumaan. Kun välillä iskee sylin kaipuu ja hermostus kun laskee hänet sänkyyn:)
Ajattelin tällä tai ensi viikolla aloitella lihojen maistelua.

Kivaa viikon alkua kaikille!

Miumiu & poika n.5kk 2vkoa
 
tervehdys kaikille!

Täällä kans meni viikonloppu ja isänpäivä mukavasti. Oli hienoa viettää ensimmäistä isänpäivää!:heart:
Oletteko kuunnelleet paljon radiota?! Siellä soi Annika Eklundin Niin Pieni-kappale. Se on musta tosi ihana ja siksi haluaisinkin ne sanat.... olisko jollain tietoa mistä ne löytyisi. Googlettamalla en löytänyt. :)

Rattoisaa viikkoa jokaiselle äidille ja lapsukaiselle!! :wave:
 
Otin taas pojan aamulla ennen kuutta viereen syömään, tarkoituksena että nukahtaa sitten siihen. No ei, häsläsi, sähläsi ja jokelteli varmaan vajaan tunnin. Kukaan ei nukkunut.
Lopulta menin ja kippasin omaan sänkyynsä, varmana ettei sinnekään jää. Kuului pitkään meno ja meininki sieltäkin, mutta sielläpä nukkuu vieläkin:O..kello on yli kymmenen!?

Sänky oli IHan myllätty ja poika siellä poikittain.
Robottipehmot, tyynyt ja peitot oli saanu kyytiä.:heart:
 
Viimeksi muokattu:
Adalia::hug: Kurjaa kun vaavi ei ole samoilla linjoilla imetyksen kanssa. Hienosti olet kuitenkin näinkin pitkään imettänyt. Mä olen päättänyt että tän kakkosen kanssa en sen enempiä mieti, syö niin kauan kun syö. Esikoisesta (ja tietty nytkin) olisin toivonut siihen vuoden ikään, että ei tarvitsis korvikkeita syöttää. Esikko lopetti itse 8,5 kk iässä ja siitä vielä pakastemaidot, niin korvikkeille siirryttiin n. 9 kk. Oli/on myös huono juomaan edelleen. Parhaimmillaan saatiin se maitopullo juotettua kun pelas samaan aikaan jaloillaan jalkapalloa, huh!! Toivottavasti teillä selviää pian pikkaisen vaivojen syyt ja että maito alkaisi maistua paremmin.

Jonna H: Saakos udella, mites kävi magneettikuvausten tulosten kanssa? Mulla onneks Lenniinan tavoin helpottanut nuo polvikivut, kun välttää tiettyjä asentoja joten ehkä selvis säikähdyksellä.

Oliskos jollain muistissa tai tiedossa noista supoista. Pitää soitella apteekkiin tai kauppamatkalla kävästä, josko ei nyt muuten selviä. Elikkäs miksi noita 50 mg suositellaan alle vuoden ikäiselle? Ainakin noista para-supoista. Olen antanut pari kertaa tuota 100 mg ja sitäkin pitää antaa 1,5 kpl. Nuukille on niitä jotenkin tosi hankala laittaa(?) ja muistin että Panadolin supot on isompia ja helpompia laittaa. Ehdin jo ostaa paketin 125mg, mutta paketissa luki, että 1- vuotiaasta eteenpäin?

Meillä tosiaan oli aivan kaamea pe-la välinen yö ja vasta supolla rauhottu. En tiedä johtuiko torstaisesta rokotuksesta vai mistä. Rokotuksesta nousi muutenkin kauhea kipeä patti jalkaan, mitä ei mun lapsilla oo ennen käyny.

Pitäis alkaa suunnitella 3- v synttäreitä, olis ens vkl. Mies ja esikoinen lähtee huomenna reissuun savonmualle ja tulevat vasta perjantaina. Meidän pieni on ekaa kertaa kaksi yötä yksinään mummilassa. On kyllä innoissaan, katsotaan, miten sitten yöllä ;) No, mies on siinä parin sadan kilsan säteellä työmatkalla, että pääsee tarvittaessa tulemaan. Itellä olis perjantaina työpaikan pikkujoulut ja aamulla parturi, johon olen ottamassa Nuukin mukaan. Ei se tietty nuku sillon ku pitäis, mutta tarkotus olis, että se nukkuis siinä pihalla. Katotaan kuin käy =)
Täytyykin mennä kuuntelemaan tuo Hukkapätkän laittama linkki..
 
Heippa kaikille!
Rutti:poika kävi allergiatesteissä eikä niiden mukaan todennäköisesti hänellä ole ruoka-allergiaa. Suoliston kypsymättömyys ( lääkärin mukaan kakan mukaana olevat herneenpalot ja maissinpalat ovat merkkinä siitä) aiheuttaa kipuja ja ilmavaivoja ( vältän siksi edelleen sipulia, kaaleja, herneitä ja voimakkaasti maustettuja ruokia ). Täysimetyksellä jatkan vielä lähemmäs puolivuotispäivää.
Meidän pojulla myös Fisher Pricen avaimet, joilla tykkää leikkiä. Meillä lapset kuuluu Vau-, Lasten parhaat kirjat- ja Lasten oma kirjakerhoon.

Saagattarelle voimahalauksia uusiin murheisiin! Olen itse kokenut vuosia sitten isäni sairastumisen haimasyöpään .
Kyselit hyppyyttämisestä: minä hypytän pikkumiestä polvien päällä körö, körö kirkkoon tahtiin. Siskon vanha hyppykiikku odottaa valmiina.

Unna12:Meillä kanssa hyttysverkko ollut aina vaunujen suojana kesät talvet. Minä myös odotan vähän kauhulla pikkumiehen ryömimistä, koska lattioilla saattaa olla siskon legoja, barbien kenkiä, littlest petshop lelujaym. Vaatteista käytössä 62 ja 68, joitain reiluja esim.tutan bodeja ja haalareita koko 56. Varastossa odottaa perinteinen syöttötuoli, joka taittuu pöydäksi ja sitä on isompien kiva työntää. Poju saa vettä lusikalla, jossa cuplatonia, d-vitamiinia ja maitohappobakteeria. Kunhan aloittaa kiinteät ja istuu itse syöttötuolissa saa hörppiä vettä nokkamukista.

Shawne78: Pojalla refluksi, johon sai uuden lääkityksen Prepulsidin Gavisconin lisäksi. Zantac jätettiin pois. Nyt alkaa vihdoin tuntumaan, että pojan oireet ovat helpottaneet. Edelleen nukutaan sylikkäin. Piakkoin yritän saada hänet omaan sänkyyn nukkumaan.

Ripe: Keitän vielä veden, kunnes aloittaa kiinteät. Lisäksi koska pojalla rähmii toinen silmä ilmeisesti kyynelkanava vähän tukossa, pyyhin silmää useita kertoja päivässä.
Olimme syyslomalla taas kerran kylpylälomalla 2vrk ja poika nukkui hotellissa tosi hyvin heräten pari kertaa syömään. Ainoastaan automatkat otti koville. Poikaparka ei viihtynyt hereillä ollessaan ollenkaan autossa vaan huusi.

Pohtijatar: kyselit unista. Meidän poika nukkuu vielä 3 päiväunet: noin klo 9.30-11.30 ja klo 14-16 ja klo 18-19.

Bannah:tiedustelit vaatetuksesta. Pojalla yllään P.O.P:n fleecehaalari tai kevyt vanupuku nukkuessaan ulkona vaunuissa. Minä aion ottaa itselleni(koska sairastuin influenssaan esikon ollessa vauva ja se oli kauhea tauti) 3v. isosiskolle ja pojalla influenssarokotteen. Meillä kun on noita koululaisia, jotka tuovat tauteja kotiin.

MiuMiu83: Meillä siskon vanhat yhdistelmät, joissa kova kantokoppa. Sitten kun poika ei enää mahdu siihen, ratasosan päälle talja ja on taas lämmin nukkua.

JonnaH: Meillä siskon vanhat matkarattaat Carena-merkkiset. Kätevät reissussa.

Milkei: Meiltä löytyy riimi-ja lorukirjoja Kunnaksen Tiitiäisen runolelu ja Hanhiemon Iloinen lipas.

Pikkumiehen 5 kk:n mitat 6935g ja 63cm. Oikea pulloposki pallero! Ei kestoilla, vaippakoko 3 vielä mahtuu. Pojan uusin juttu: päristelee niin että kuola vaan roiskuu. Täällä hoitelen kahta pientä nuhanenää.

Mukavaa päivää!

Mami7 ja Milo 5kk
 
Hei,

Pulinapata oisin itsekin itselleni kateellinen, jos tuo meidän rytmi pitäisi sisällään ajalla 20-07 edes vähän levollisempaa unta.. Jonna H:lle symppishaukotus |O

Mami7 Todella hyvä, ettei allergioita pojallanne ollut ja että refluksiin on löytynyt sopivampi lääke! Hmm.. Mie en hokase tuota lausetta
Suoliston kypsymättömyys ( lääkärin mukaan kakan mukaana olevat herneenpalot ja maissinpalat ovat merkkinä siitä)
jos on täysimetyksellä..? En viitsi kelata sivuja, mutta siis oliko poika jo kiinteillä välillä? Olipa mukava lukea kuulumisianne, tiivispaketti asiaa!

Pitäisi setviä matonkuteita, ihanaa herkullista vihreää! Mutta taidan säästää sen pojan kanssa yhdessä tehtäväksi, kuten myös pyykkihommat. Siitä on niin kiva seurata ja "osallistua" hommiin.

Adalialle ja Pohtijattarelle jaksuja imetyksen kanssa. Imetys on herkkä asia! Meilläkin oli rintaraivareita (mutta ei niin kuin teillä, että olisi huolta aiheuttanut lapsen ravinnonsuhteen) ja olin jo laittanut kalenteriin merkin mihin saakka taistelemme, mutta ne menivät ohi. En tiedä olisinko oikeasti antanut periksi, mutta ne tuntuivat niin syvällä sielussa asti. Eli normi 3 kk:n raivarikausi oli, seuraavaa odotellessa.. Adalia, minusta lapsesi mitat eivät ole niin pikkuruiset, uskoisin meidän pojan olevan kutakuin samoissa mitoissa 5kk. Kaikki eivät paina sitä kymppikiloa. Mutta oma käyrä näyttää enemmän ja kyllä olet aiheesta huolestunut jos käyrä liiaksi tipahtaa, eikä lapsi tunnu syövän!

Tjaah. Se kaksituntinen menikin jo. Elikkäs hän heräsi..

Rutti
 
Saagatar: Osanottoni uuden murheen johdosta ja kovasti paranemista isällesi :hug:

Adalia: Jaksuja tutkimuksiin, toivottavasti selviää pian, ettei olisi vakavaa ja elämänne helpottaa! Tules kertoilemaan taas kuulumisianne/vointejanne :hug:

Jonna: Millaiset oli magneettikuvatulokset? Toivottavasti "puhtaat"!

Miumiu: Onnittelut pojan terveenpapereista! Toivottavasti elonne helpottaa ns. itsestään :hug:

Meillä nyt kaksi kertaa sisarusuintia takana ja menee upeasti! Esikoinen vähän ensin valitti, että on tylsää, mutta toisella kerralla pyysin hänellekin tekemistä, niin viihtyi hyvin pohjaleluja etsien. Pikkuneiti viihtyi tosi hyvin. Ei ole itkenyt ollenkaan ja nauttii selvästi vedestä. Ensi kerralla sukelletaan ensi kertaa =)

Esikon kerhossa otettiin lapsistani sisaruskuva, joka onnistui niin hyvin kuin 3 kk ikäisestä vauvasta 3,7 v. sisaruksen sylissä otettu nyt voi onnistua. Siitä teetetään läheisille kuvat, jotka saavat joululahjojen mukana.

Ja kutsu käy...:headwall:
 
Heippa!

Rutti: Pojan kakka on välillä kuin hernerokkaa tai maissipataa. Lähes joka kerta siinä on mukana paloja, jotka muistuttaa hernettä tai maissia. Lääkärin mukaan ne ovat peräisin suolistosta, joka on siis vielä kypsymätön. Poika on edelleen täysimetyksellä eikä ole saanut vielä kiinteätä ruokaa. Hassu juttu, nyt kun saisi syödä herkkuja ei enää teekään niitä mieli.
 
Päiviä!

Jos sitä kertoilis meidänkin olemisesta taas.. :) Viime viikko meni mun vanhempien luona joten en paljon netissä ollut, meillä alko putkiremontti tässä taloyhtiössä joten joudun ens viikollakin lähtemään evakkoon täältä.. : /

Me tuossa hetki sitten kotiuduttiin taas lääkäristä, soitin eilen neuvolaan kun nää yöt vaan pahenee, lähete tuli sit isolle kirkolle lastenlääkärille joka tutkii mahdolliset ruoka-aine allergiat(kasvu taas hiipunu) ja korvatulehdus on taas..Kaiken hyvän lisäks poika sai elämänsä ekan lenssun, eli ei oo hääviä silläkään..Mies on tehny ympäri pyöreitä päiviä taas (lähtee 03.00 ja tulee välillä 16.00-21.00) eli siitä ei paljon iloa tai apua ole, kaiken hyvän lisäks mulla itelläni kiukkuilee viisaudenhammas niin että korvaan asti särkee, ootan tässä nyt et tulis joulukuu et pääsen leikkaukseen, voipi olla etten kärsi sinne asti ootella..Eli meillä menee hienosti! :p

Jahas, potilas huutaa, täytyy mennä..Jatkan toiste muidenkin kuulumisia kommentoiden..
 

Yhteistyössä