~Kesäkuun kullannuput 2010~

Moikka!

Mahtaako olla muita, jotka on jo pitemmän aikaa keskittyneet pelkästään lapsen kanssa olemiseen ja kämppä sekä siivoaminen tms saavat odottaa tai jäävät melkein kokonaan miehelle...? Mä alan olla siinä kunnossa näiden paikkojeni kanssa, että jos jotakin meinaa tehdä tulee se tehtyä vasta kun on pakko ja silloinkin pienen itkun kanssa. Yritän joka päivä ajatella, että on paljon pahempiakin sairauksia ja olla onnellinen kaikesta mitä mulla on ja että yhä saan tehtyä asioita käsilläni. Mutta välillä pistää niin vihaks ja vetää voimattomaks kun koko ajan käsiä, sormia, käsivarsia ja olkapäitä särkee ja vihloo... Ja sen lisäks vielä jalkoja ja jalkateriä. Liikkeelle ei tahdo päästä ja kaikki perustoimetkin, kuten wc:ssä toiminen ja itsensä peseminen tai pukeminen on näillä käsillä hankalaa ja tekee kipeää. Imetysasennoissa sattuu koko ajan, lusikalla syöttäessä tahtoo ote lusikasta herpaantua kun sormet puutuu ja pettää. MUTTA...rakastan elämääni ja ihanaa tyttöäni!!!!!!!!!!! Enkä vaihtais häntä mihinkään, vaikka synnytyksen jälkeen nämä reumaoireet vasta tulivatkin. Ja vaikka tiedän, että lopettamalla imettämisen saisin lääkkeitä, jotka varmasti helpottaisivat yöllisiä kipuja niin en ainakaan vielä ole valmis lopettamaan imetystä. Pakko silti pitää mielessä, että jossakin vaiheessa voi olla vahingollisempaa myös lapselle jatkaa imettämistä jos äidin voimat kipujen kanssa hupenevat täysin... On vaan niin vaikea päätös tehdä.

On pitänyt monesti sanoa myös teille, joiden isät sairastavat syöpää, että pitäkää toivoa ja uskoa parempaan yllä! Oma isäni sai diagnoosin parantumattomasta keuhkosyövästä jouluaatonaattona 2008. Emokasvain löytyi soliskolosta ja oli jopa levinnyt keuhkojen keskikarsinaan. Ei voitu leikata ja hoidoilla, sädehoidot ja solumyrkky, elinaikaa olisi korkeintaan 2-3 vuotta. Isäni kävi hoidot läpi ja viimeisen hoidon jälkeen tulos oli hämmästyttävä, molemmat kasvaimet olivat kadonneet eikä keuhkokuvissa ja varjoainekuvauksessa näkynyt kuin sädehoidon aiheuttamaa arpikudosta kohdissa, joissa kasvaimet olivat ennen näkyneet!! Nyt vuoden verran kontrolleja takana ja jälleen joulun alla saatiin "puhtaat paperit". Toki ymmärrämme, että koska syöpää ei voitu leikata, tulee se hyvin todennäköisesti vielä uusimaan. Mutta tällä hetkellä isäni on terve. :) Eli älkää antako periksi ennen kuin on ihan pakko. Tietenkään kaikki eivät ole yhtä onnekkaita, ja siinä tapauksessa toivon teille valtavasti voimia jaksaa nauttia jokaisesta yhteisestä hetkestä, joka teille annetaan. :heart:

6kk-neuvolassakin tuli käytyä 2 päivää vajaa puolivuotisena ja mitat olivat 7715g (7275g) ja 66,5cm (64,5cm). Kontata tai ryömitäkään meillä ei, mutta liikutaan selällään peppua nostamalla ja pyöritään kovasti suuntaan jos toiseenkin. Vatsallaan tyttö ei vaan kovasti viihdy. Potalla on käyty jo runsaat pari viikkoa, luonnollisesti tuen kainaloiden alta, mutta kyllä lähes päivittäin saadaan ainakin yksi "kakkasaalis". :D Harjoitus tekee mestarin... Tyttö on myös todella kova juttelemaan ja on huomannut, että murisemalla ja huutamalla saa huomiota niin vanhemmilta kuin meidän koiriltakin. :) Pinsettiote on jo, viimeksi tänään nännistä otti kiinni etusormi-peukalo-otteella. Mitäs muuta... Varmasti unohdan jotain, mistä piti mainita, mutta olkoon. Ai niin nukkumisesta sen verran, että järjestään joka yö heräillään 3-4 kertaa itkustaen, välillä riittää pelkkä sylissä rauhoittelu, mutta viimeistään viiden aikaan aamuyöstä on päästävä tisulle. Ei oo enää aikoihin nukuttu niitä 5-6 tunnin unia putkeen. Mites teillä muilla?

Ukon kanssa on osittain menty parempaan suuntaan, mutta on vaatinut jankuttamista jankuttamisen perään... Itsekseen tuo ei näemmä tajua mitään. Noh, koitan jaksaa vaikka nyt kun on muutenkin voimat rajalliset, niin ei oikein tahdo riittää enää ymmärrystä hänen suuntaansa... Joulu oli kuitenkin ihana ja hän oli lahjojen suhteen nähnyt kovasti vaivaa ja todella ajatellut minua. :) Jotain se on sekin. ;)

Aijaa.com - 7221349.jpg

Tässä neiti ruokailemassa, naama hiukan soseessa mutta ei haittaa tahtia! :)

Kaikille kuitenkin tasapuolisesti toivotellaan upeaa ensimmäistä uudenvuoden juhlaa kullannupun kanssa!! :heart:



Shawne & pikkuinen "Miimua" 6kk5vrk
 
Unna Kyllä meilläkin vielä syödään öisin, välillä tosin jättää itse yösyömisen pois ja nukkuu läpi yön..mutta harvinaista.

Voi huoh!, viime yönä heräsi viisi kertaa..ei yleensä vaadi kuin sen että käy nostamassa syliin ja laskee takasin, ilmeisesti voi todeta että äiti on lähellä. Mutta raskasta se silti on.

Aika "vauva" meidänkin on konttailun suhteen. Vaikka peppu nousee jalat sätkii ja yritys on kova, mutta jotain kiinnostavaa siellä silti pitää olla. Tämä poika keskittyy höpöttelyyn ja sormiinsa..pitää ruokaillessakin muistella pinsettiotetta. Peukalo etusormi yhteen, peukalo keskisormi yhteen jne.:) Ja äitini oli ihan varma että kun sanoo "ätä" tarkoittaa äitiä:D

Aikooko(/onko mahdollista) moni isä pitää isäkuukauden? Minun mies aikoo, pitäisi tänään mennä Kelaan sopimaan asiasta.

Ainiin Mairalla oli viisaudenhammas-ongelmia. Toivottavasti meni hyvin! Kun minustakin tuntuu että viisaudenhammas aiheuttaa kohta ongelmia. Mietin vaan miten puudutteet yms. onnistuu jos imettää. Tämä kun ei ole mahtunut kunnolla puhkeamaan ja taitaa taas tarvita hammaskirurgia.
Sain muuten tammikuulle pojalle ekan "hammaslääkäri" ajan, eli suuhygienistin. Ihan nopeasti minusta. Vaikka jonojahan on.
Ihana kuva Shawnella!:) mitkä soseet naamalla, ei huomaa. Siisti tyttö!
 
Heippa taas!!

Hiljaista on ollut täältäpäin. Menee tää aika touhutessa kaikkea muuta vaikka nyt ollutkin olo että takki on tyhjä kaikkeen. Jospa sitä nyt vaan löhöäis loppuvuoden ja alottais ens vuonna uusin voimin! Lievää? masennusta ilmassa, jotenkin nyt tullut tilaa kaikelle murheelle tuon toiseksi nuorimman syntymän jälkeen kun hieman rauhaisampi vaihe. Tosin nyt saanut reilun viikon jännittää tuleeko lähtö sairaalaan kun kamala yskä ja räkätauti kahdella pienimmällä. Toisella infektioastma ja herkästi osastolla ja Aarninkin kanssa käyty jo kerran spiiralla niin pelkään että tästä alkaa hänellä kierre. Mun pikkuveli sairastaa pahoja kurkunpääntulehduksia ja on useamman kerran ambulanssia tarvittu.

Joulu meni... oltiin aatto kotona ja sunnuntaista tiistaihin mun porukoilla, tai mies oli vaan su-ma ja maanantaina ajoi töihin. Mukavia uusia pelejä tuli meille ja porukoille/sisaruksille ja hauskoja hetkiä oli kun pelattiin isolla porukalla. Porukat hommas myös WIIN ja itsekin sitä pääsin testaamaan, on kyllä huippu! Nyt pohkeet jumissa kun mennyt pitkään ettei oo paljo mitään harrastanut :)

Syömisestä
meillä nyt puuro ja lihasose aloitettu ja ihan hyvin uppoaa. Lisääkin pitäis makuja ottaa mukaan... sormiruokailukin olis varmaan Aarnille kova juttu kun kaikkeen pitää tarttua ja suuta kohti menee, äiti vaan on niin allerginen että ei voi käsitellä kaikkea, iskän pitäis tehä valmiiksi satseja rasioihin mistä vois antaa palasia.

vaatteista meillä alkaa olla 74/80 käytössä. Osa 68 menee vielä mutta suurin osa alkaa olla kittanoita. Hoikka poika tuo on mutta pisin meillä 4 lapsesta oli 5kk ikäisenä. Kahdella nuorimmalla oli 5kk neuvolamitoissa 7cm pituuseroa! Huomenna olis 6kk neukku... jännänä ootan mittoja :) pientä vertailua pitänyt sisaruksilla miten on kasvettu. Tuo toiseksi nuorin nyt kasvaa ihan omia käyriään mutta pääasia että kasvaa! <3

No nyt pyykkiä kuivumaan yms... voikaahan hyvin!! en nyt kommentoinut mitään kun hätäisesti vilkaisin teidän juttujanne. Katotaan huomenna neuvolareissun jälkeen!

M & Aarni 6kk 1vko
 
Öistä piti vielä kommentoida kun meillä on mennyt aika levottomiksi. Alettu syömään kerran tai pari ja ehkä tuo liikkuminen/päivän tapahtumat alkaa uniinkin tulla. Vielä ei siis ryömi tai konttaa mutta ympyrää kiertää ja ympäri kääntyy. Jospa tää tästä.. tuo flunssakin pitänyt hereillä molempia pienempiä ja äiti saanut lääkitä kahta vuorotellen..
 
Heipä hei! :)

Joo mulla meni se viisaudenhammas niin pahaks et kävin tällä viikolla uudestaan ja itkin siellä penkissä, hammaslääkäri kun vissii unohti ettei hermo puudu vaikka niitä piikkejä löis sata, joten arvata saattaa et itku pääs kun viisurissa olevaa reikää porattiin et siihen päälle saatiin lääkepaikka jonka voimin koitan selvitä siihen asti et pääsen leikkaukseen... :rolleyes: No luojan kiitos se sentää auttaa eikä nyt enää säre...

Joulu meni meillä vähän sillei ohimennen, porukat oli aaton meillä ja Juha tyylikkäästi nukkui kaikkien lahjojen jaon yms. ohitse.. :p Joulupäivänä juostiin sit sukulaisiin reilun 300km päähän ja on se oikeesti hullun hommaa ajaa tollanen matka parin tunnin takia, eli ajettiin sieltä iltapäivällä takas kotiin...

Ajamisesta puheenollen, siitä on ennenkin ollu juttua mut en jaksa kaivaa laiskana, mites niide istuinten kanssa?Moniko on vaihtanu jo isompaan ja onko se istuin nenä menosuuntaan...?Kattelin nyt nimittäin uutta kun toi sälli ei vaan hitto vie meinaa mahtua tohon gracon kaukaloon kunnolla toppavaatteissa vaikka kuinka tunkee ja sit se matkustaminen on muuttunu kaameeks käninäks yms, no tottakai kun toinen on ihan sumpussa siellä...Ja tosiaan huomasin et kaikki nää jotka voi kääntää kumpaan suuntaan vaan on oikeesti aika arvokkaita ja karua tai ei, meillä ei oo laittaa taas montaa sataa kiinni istuimeen, joten kattelin sit näitä malleja jotka on nenä menosuuntaan, niitä saa nimittäin vähän halvemmalla, mutta uskaltaako siihe mukulaa laittaa vielä?

Uutena vuotena mies sanoi vievänsä mut kaupunkiin ravintolaan syömään, anoppi kuulemma vahtii poikaa sen aikaa, ihan kiva ajatus, vallankin kun tuo ei yleensä IKINÄ keksi mitää tollasta.. :)

Mutta eipä mulla muuta tähän hätään, mukavaa viikon jatkoa kaikille! :)

Maira ja Juhis
 
Shawne: Ihana hymyilevä pikkuinen :heart::hug:

Miumiu: Meillä ei mies halua pitää isyyskuukauttaan ja mulle se sopii, kun ei tarvi mennä välissä töihin/pitää kertyneitä lomia, niin töihin palatessa on ruhtinaalliset lomat odottamassa, joita voin pitää miten haluan – esikon jälkeen pidin seuraavan vuoden aikana: 1 viikon talviloman, 6 viikon kesäloman ja 3 viikon joululoman. Ja kyllä ainakin esikolle olen aina saanut ajan suuhygienistille nopeasti, lapset menevät ilmeisesti jonon ohi. Nyt ajattelin maaliskuulla varata neidille aikaa, kun ei vielä ole hampaitakaan.

Maira: Tässä (alla linkki) istuin (vanhempi malli meillä), joka oli esikollani ja tulee kuopuksellekin käyttöön aikanaan. Pystyy siis pitämään hetken selkä menosuuntaan:
T:mi Koskimki - Lastentarvikkeita suoraan maahantuojalta! Ja sama halvemmalla:
Osta Hobby Hallista: Carena Driver SP -turvavyöistuin
Onneksi sait väliaikaisen avun hampaaseesi! Meilläkin neiti nukkui lahjojen yli, mutta oli hyvä, kun saatiin rauhassa keskittyä esikon/omiin lahjoihin ja avattiin neidin lahjat sitten ajan kanssa iltasella myöhemmin.

Liikkumisesta vielä, eniten meillä nyt on alettu liikkua pyörimällä, pääsee jo yllättävän pitkän matkan sillä tyylillä.

Eroahdistusta oli tässä ennen joulua, kun kävin kampaajalla, niin neitipä oli päiväunien sijasta huutanut lähes suoraa huutoa sen puoltoista tuntia, minkä oli äitini hoidossa. Kun mä saavuin takaisin, ei uusi tukkakaan/vieras hiustuoksu haitanneet, eikä ruokaa tarvittu, kun tankkasi vähän aikaa syliä ja sitten leikkimään tyytyväisenä. Porukat katto monttu auki, et onko sama lapsi ollenkaan :confused:
 
Viimeksi muokattu:
Hei vaan taas kaikki! Meillä oli melkoinen joulu, tai oikeastaan kolme... ajettiin Suomeen siskon luo, jossa Suomen mummikin näki ensimmäistä kertaa pojan. Sieltä sitten parhaan ystäväni äidin luo, jossa vietettiin taas aattoa kaikkine perinteineen, siitä Ruotsiin mummilaan jossa jälleen kävi pukki. Yhteensä noin 32 tuntia ajoa, en suosittele kenellekään, huh! Meinattiin jäädä menomatkallakin laivasta, vaikka oltiin varattu 12 tuntia 6 tunnin matkaan, poika huusi kun syötävä ja lauloin Piippolan vaaria varmaan pari tuntia putkeen (toimi). Mutta ihanaa oli olla joulu Suomessa ja saunoa ja nähdä niitä kaikkein lähimpiä, täällä kun tuo joulu tuntuu jotenkin niin perinteettömältä ja pinnalliselta.

Maira, meillä on jo vaihdettu isompaan istuimeen. Ostettiin se Britaxin Multi-tech, maksoi euroissa n. 200 e mutta pitäisi sitten mennä 25-kiloon asti (8-vuotiaaksi), joten katsottiin säästävämme pitkällä tähtäimellä. Tähän mennessä ihan tyytyväisiä ollaan oltu.
Ja toipumista hammaskipuiluun, se on ehkä yksi kammottavimmista kivuista ikinä. :hug:

Miumiu, täällä annetaan sekä äidille, että isille 240 päivää kummallekin. Isi voi antaa omistaan 180 päivää äidille, mutta 60 päivää on pidettävä itse. Meillä mies olisi halunnut jäädä jo vuoden alusta pojan kanssa kotiin, mutta kun mie oon työtön tällä hetkellä niin siinä ei oikein ollut mitään järkeä. Enkä varmaan olis vielä raaskinutkaan... Täällä tuolla perhekahviloissa näkee paljon miehiä lapsineen ja monet tuttavaperheistäkin on jakanut ihan 50/50. Jos mies pitää kaikki 240 päivää, saa vissiin vielä jonkun bonuksen.

Shawnella aivan muikean suloinen veikkonen siellä! <3

Oliver on oppinut ihan tajuttomasti asioita viime päivinä. Pinsettiotetta treenaillaan, pylly nousee jo reippaasti konttausasentoon (vaikkei vielä ryömitä edes) ja tänään oppi yhdistämään sanan lampa ja lampun (kun sanoo var är lampa, niin katsoo lamppua... vielä kun oppisi suomeksikin :D). Ja ihan kunnon tavuja muodostelee, päristelee ja maiskuttelee... ihana kaiken kaikkiaan! Vaikkakin hyvin paljon äidin poika, jos poistun huoneesta niin alkaa kitinä. Pitää vaan treenata tuota irtaantumista enemmän. Sylissä ei kuitenkaan enää viihy kuten ennen, vaan jos ei lattialla niin sitterissä tuo tyytyväisenä mötköttää. Hö.

Miten teillä, jotka imetätte? Oliver ei hörpi tissiä enää kuin ehkä aamulla herätessään, kerran päivällä ja joskus illalla ja sitten kerran yöllä. Syö sitten "kiinteitä" ihan järkyttävällä ruokahalulla ja innoissaan, vaikka aina yritänkin tissiä ensin tarjota. Annatteko te sitten jotain korviketta ruokajuomaksi vai riittääkö tuo määrä? Oon ihan ymmälläni, kun entinen tissipoika tekee pesäeroa näihin nahkaläpysköihin. Liekö liian pienet nykyään ;)

Mussupussu, minuukin kiehtoisi uudet perinteet, kun en voi sietää ilotulitteita (edesmennyt koiramme sai aina lähes sydänhalvauksen paukkeista). Täältä New Year's Eve Customs Around the World: How Different Countries Celebrate , Page 2 of 3 - Associated Content from Yahoo! - associatedcontent.com löytyi pari kivaa, tässä yksi:

Portugal: The Portuguese pick and eat twelve grapes from a bunch as the clock strikes twelve on New Year;s Eve. The twelve grapes ensure twelve happy months in the coming year.

Lisäksi ajattelin tehdä soijanakkien ja perunasalaatin sijaan/lisäksi linssimuhennosta. Joissain Amerikan osavaltioissa sekä esim. Brasiliassa tietojeni mukaan linssit tuovat onnea, ne kun muistuttavat muodoltaan kolikoita. Niin ja kaikki ovet tulee avata ja päästää vanha vuosi ulos... ja pyykkiä tai tiskejä ei saa ensimmäisenä päivänä pestä, sopii miulle! :D

Nyt jos koskaan, hetkeksi vois silmiä vähän ummistaa.

Tähän loppuun vielä tervehdys kaikille tytöille Oliverilta:
YouTube - Greetings to All The Girls

Ihanaa Uutta Vuotta kaikille!
 
Hyvää uutta vuotta kaikille!
Tilasin meidä pojalle vauvatar nettikaupasta recaro young sportin. Menee 9kg-36kg. Esikoisella on myös sama istuin ja hyväksi on todettu. Oli noita taman vuoden malleja viimesiä alennuksessa. Ja tulikin nopeella toimituksella kun 2pv:ssä suoraan kotiin! Alkaa toi gracon istuin oleen jo ahdas.
Vain nyt nukkumaan ja huommenna onkin jo uuden vuoden aatto!
 
Milkei:Kyseli imetyksestä. Meilläkin kiinteät maistuivat niin hyvin, että rinta ei enää kelvannut. Meillä väheni ensin kerrat päivällä, nyt syö enää vain öisin ja kohta ei varmaan enää silloinkaan, kun maidontulo on kuukauden aikana vähentynyt radikaalisti. Lapsen olisi syötävä rintaa 4 kertaa vrk:ssa, jotta maidonmäärä olisi riittävä. Määrältään tämä vastaa vähintään viittä desiä. Meillä kakka meni kovaksi, joka oli selkeä merkki nesteiden vähyydestä. Eipä tuo kovin hanakasti syö korvikettakaan, mutta saan sen 5 dl menemään, kun lisään aamu- ja iltapuuron sekaan korvikejauhetta sekä juo sitten pullosta päivällä sen minkä juo.

Minä hankin turvaistuimeksi besafe combi istuimen. Se on käännettävä, 18 kg:n asti. Halusin istuimen, jonka voi kääntää, jos lapsi ei viihdykään selkä menosuuntaan ja menee sitten pitempään ja toisaalta jota voi jo nyt käyttää, kun kaukalo alkaa mennä pieneksi. Eipä siinä muuta huonoa puolta ollutkaan kuin hinta, maksoi 400 euroa. Minä halusin tähän panostaa, kun ei ole tuolle pojalle tullut oikeastaan mitään vielä ostettua uutena. Ja ehkä siksi halusin todellakin hyvän ja kätevän käyttää, kun tuo kaukalo on ollut ihan sieltä syvältä!

Meillä ei ryömitä vieläkään!Pylly nousee ylös ja navan ympäri pyöritään. Hitaasti näyttää kehitys sillä rintamalla etenevän. Ensimmäinen hammas on puhjennut ikenen läpi ja yöt on tosi levottomia. Ennen nukkui yön parilla heräämisellä, tällä hetkellä läpi yön heräilee tunnin parin välein. Kaksiin päiväuniin on siirrytty kuukauden sisällä.

Hyvää uutta vuotta kaikille
pohtijatar ja poika 6kk3vkoa
 
Mä itseasiassa kävin vaunulasta hakee ton carenan istuimen kun piti äkkiä joku saada ja se on tuossa naapurissa melkein..Kyllä se ihan asiansa tuntu ajavan, ainoo vaan et mä luulen ettei toi tyyppi oikein viihdy selkä menosuuntaan..No sehän selviää kokeilemalla..Meinasin ensin ostaa brion istuimen, mut siinä kohtaa kun myyjä sano et sen asentamiseen autosta toiseen saa heittämällä yli tunnin menemään, jätin sen hyllyyn...Meillä pitää olla istuin jonka voi vaan "heittää" toiseen autoon kiinni..

Meillä ryömitään nyt jo vauhdilla ja ihan ympäri kämppää!Koira alkaa olemaan jo sen näkönen et tehkää jotain kun saa mennä muksua karkuun.. :) (toki koiran oma paikka on lapselta kielletty, mut tuo ruukaa aina tunkee sinne missä muutkin on..)

Hampaita ei vieläkään näy, kai ne aikanaan tulee...

Mutta oikein mukavaa ja rauhallista uutta vuotta kaikille! :heart:

Maira ja Juhis 6kk3vko


 
pohtijatar ja Milkei :wave: Täälläkin nirsoillaan maidon kanssa ja sitä mukaa alkoivat soseetkin maistua isoja määriä. Mutta nyt on jopa kieltäytynyt syömästä sosetta, yrittäiskö itsekin korjata tilannetta. Toistaiseksi auttaa että mennään hämärään huoneeseen syömään, jos ei muuten rauhoitu. Kakka on ollut välillä kovaa.
Kuulin minäkin että 5dl pitäisi min. saada, tosin täällä: http://pre20090115.stm.fi/pr1095673148360/passthru.pdf
Oli tämän ikäisille 8dl suositus. (oli muuten hyödyllinen dokkari, harmi ettei aikaisemmin ole tullut vastaan)
Maira Teillä ryömiminen näyttää tuollaiselta "veto"tekniikalta, täällä samaa. Mutta matkat tai vauhti ei tosiaan ole vielä kovat. Kissatkin pääsee karkuun:D

Ostin eilen pari uutta bodya, kun jää vaatteet pieneksi. Vanhoissa kaula-aukoista vetää, eli pituus on ongelma. Noh uudet on (Lindex) kokoa 86 !! Hui, mutta pituus on nyt ok, vaikka muuten ovatkin aika reiluja.

Hyvää uutta vuotta kaikille!=)
 
Heips taas..

Joulu meni mukavasti, Elsi nukkui tyytyväisenä joulupukin vierailun ajan, mutta kuten Lenniinallakin, oli kiva kun sai keskittyä esikoisen lahjoihin. Ja omiin tietty, niitäkin tuli kumman paljon, vaikka oltiin sovittu että aikuisille ei mitään ihmeitä ostella :xmas:
Isän syövästä saatiin hyviä uutisia, ei ole levinnyt onneksi! toivottavasti Shawnen isän syöpä ei uusiudu!
Meillä ei ryömitä, kädet ja jalat kyllä käy siihen malliin, että eiköhän se siitä joskus eteenpäin pääse. kontilleen nousee ja siitä yrittää vähän peppua sivulle niinkuin menis istumaan, mut sitten keikahtaa. Ei kyllä muutenkaan istu vielä ilman tukea, suojaheijasteetkin on aika "laiskat". Kierimällä ja pyörimällä kyllä liikkuu jonkin verran ja useimmiten neiti löytyy hetken yksinolon jälkeen digiboksilta ja pleikkarilta räpläämästä :rolleyes:
Kohta lähdetään Elsin kummien luokse viettämään vuodenvaihdetta. Luulen että viisi 0-4-vuotiasta lasta ja yksi koiranpentu pitää huolen siitä että aikuisilla ei ole tylsää :LOL: Perinteisesti juhlitaan, raketteja ja tinaa. Ihana video oliverista :heart:

Hauskaa uutta vuotta kaikille!!

Minttu ja Elsi
 
Heipat!
Eilen otetun kuvan myötä minä ja Aaro toivotamme kaikille oikein hyvää uutta vuotta!!
Aaro siis ryömii kovaa vauhtia kämppää ympäri ja kovasti nousee myös konttausasentoon ja heijailee, mutta vielä ei ole hoksannut miten siitä pääsee liikkeelle. Samoin kiipeää ylöspäin kovasti tukea vasten. Täytyy varoa että ei kaadu, mut kai niitä vahinkoja tulee sattumaan väistämättä. Pitänee mennä, tsau!
 
Kiitos Milkei linkistä ja vinkistä! Täytyy tutkiskella... Olipas ihana video Oliverista! Voi, mikä pikku-hurmuri! Beware girls!

Toisen kerran jo kävi niin, että ostin Pyrylle housut ja ne olivatkin esikoiselle (2vee) sopivat. Hassuja mitoituksia vaatteissa! Ostin siis tänään vihreät Metsola -merkkiset terrykankaiset pöksyt kokoa 80cm ja esikoinen niihin rakastui ja halusi sovittaa. Ihan sopivathan ne ovat, vaikka esikko jo 90cm pitkä! Omituista... Ostin kassillisen retroa: Katvigia, Molo Kidsiä, Små folkkia, ej sikke lejtä. Mies antoi mulle vuosipäivälahjaksi SPA-hoitopaketin, jossa kävin aamulla ja jäin rentoutuksen jälkeen shoppaamaan. Kaikille muille paitsi itselleni ostin jotain. :LOL:

Joo sympatiat Mairalle täältäkin! Hammassärky on aaaarghhh!

Meillä, kun Pyry syö nykyään pullosta, maitoa menee n. 8dl - reilu litra vuorokaudessa. Kiinteitä meneekin sitten vähemmän, n. puoli desiä per ateria, tai no puuroa syö kyllä vähintään desin aamuin illoin. Mä en hek.koht. ymmärrä tota hössötystä sormiruokailusta. Vauvat on kautta aikain syöneet mitä saatavilla on - joskus sosetta, joskus leivänkulmaa. Miksi sekin on pitänyt brändätä joksikin "trendikkääksi" sormiruokailuksi? Ja sitäpaitsi kun lopputulos on sama, eli kaikki lapset oppii pureskelemaan ruokansa, why bother? Mun mielestää tärkeämpää on MITÄ lapsi syö kuin MITEN. Ehkä pitäis lukea siitä sormiruokailusta vähän enemmän...

Hauskaa Uutta Vuotta kaikille!
 
Moiks,

Ei ole paljon aikaa, mutta pakko kommentoida sormiruokailusta. KIITOS mussupussu! Tällä palstailla yleensä vain komppaillaan ja peesaillaan, joten virkistävää, että joku on erimieltä (tai jotain mieltä). En ajatellut, että on hössötystä ja brändäystä kertoa vauva aiheisella keskustelupalstalla lapseni ruokailuun liittyvistä asioista. Vaan samanlaista keskustelua kuin vertailut turvaistuimista tai siitä, kuinka kukin nukuttaa lapsensa. Lopputulos lie noissakin sama eli turvallisuus ja uni, mutta keinot ja kunkin arvostamat asiat ovat erilaisia. Minulle myös sillä MITEN lapseni syö on merkitystä. Ei sillä että se sormin tai itse syöminen olisi hienompaa. Eikä tosiaan sillä, että uskoisin lapseni näin kehittyvän nopeammin tai olevan jotensakin "itsenäisempi". Päin vastoin. Minulla ei ole tarvetta mitata vauvan syömiä määriä purkeissa tai deseissä eli ei ole kiirettä sen suhteen minkä verran hän syö kiinteitä. En usko, että monenkaan sormiruokailevan vauvan vanhempi epäilisi, etteikö vauva oppisi pureskelemaan tai nielemään soseruokailulla (olen itse ainakin ihan soselapsi ja kyllä tuo purumotoriikka toimii...). Tai mistä mie tiedän, mutta ei ole omassa mielessäni käynyt. Sormiruokailun edut itselleni näyttäytyy lähinnä lapsentahtisena imetyksen vähenemisenä / irtautumisena. Lapsen pääasiallista ravintoa vuoden ikäiseksi saakka on äidinmaito ja syöminen lähinnä ruokailutaitojen harjoittelua. On toki tärkeää myös MITÄ lapselle tarjotaan ja mm. huolehtia raudan saannista ja monipuolisuudesta. En väitä, että sormiruokailu olisi onni ja autuus. Mikään lapsen hoitoon ja kasvatukseen liittyvä valinta ei sitä ole ja vaikka tavoite olisi mikä, voi mennä metsään (tuskin muuten pahiksia olisikaan, ei liity ruokailuun eli kärjistetty). Eli minunkin lapseni voi yhtäkkiä päättää, ettei haluakaan rintamaitoa niin paljon kuin minun nähdäkseni tarvitsisi. Minut on lie aivopesty tässä trendikkäässä hypetyksessä, kun uskon lahkolampaan tavoin, että lapsellani on paremmat mahdollisuudet oppia säätelemään kylläisyyden tunnettaan itse syömällä (jota myös rinnan syöminen on) - ja siltikin minun lapsestani voi tulla ähkyyn syövä herkuttelija. Odotimme kiinteiden aloituksessa siihen saakka, että lapsella on mahdollisuudet syödä itse, joten soseruokailulle ei ollut edes tarvetta. Ja nyt kirjoitan vain omasta lapsestani, joka on täysaikaisena syntynyt normaalisti (?) kehittynyt ja nähdäkseni tervekin vauva. Vaivaa en koe näkeväni kun reilun kk:n sormiruokailleen lapseni ateriat valmistuvat siinä missä omammekin (syömme usein samaa sapuskaa). En ole purkkiruokiin perehtynyt lainkaan (en ole edes ko. hyllyllä käynyt sitten omien teinivuosieni, jolloin kaikki söi vauvan hedelmäsoseita välipalaksi...), mutta epäilen ettäkö pelkästään niitä vauvalleni antaisin (enkä oleta näin muiden tekevän), jotta hänen ruoanlaittonsa olisi täysin vaivatonta. Siivoa tulee - mutta olen valmis tämän vaivan näkemään. Minulla on siihen aikaa - ja koirat :whistle:. Tuskin minun perustelujani kaipasit - enkä mie taida tarvita "ymmärrystä" tälle. Olen samaa mieltä kanssasi siitä, että on turhaa puhua "sormiruokailijoista" ja "soseruokailijoista", mutta selvyyden vuoksi tämä lie keskusteluissa (ja palstoilla) suotavaa, jos puhumme siitä miten lapsi syö - siitä sitten onko se tarpeellista keskustelua.. Itse tykkään puhua vauvoista (omastani erityisesti...) ja eri tavoista toimia vauvojen kanssa, tuskin täällä muuten roikkuisin ja olisin kiinnostunut tuntemattomien vauvojen päiväunien pituudesta.

En osaa kirjoittaa lyhyesti, tossa oli vain olevinaan vähän kommenttia.. Toivoisin, ettette närkästyisi, koska tarkoituksenani ei ole todellakaan "haukkua" soseita tai lapsen syöttämistä. En tiedä, vaikka joskus omaanikin syöttäisin - en jaksa olla ehdoton kiihkoilija. Kunhan vain olen tällainen hössöttäjä (tämän ja monen muunkin asian suhteen). Ja trendikäs olen tottakai - teinhän vauvanikin silloin kun "kaikki muutkin"..;) Ja mussupussu, en vetänyt hernettä vaikka moni lausahdus tekstistäni viittaakin sinun tekstiisi - sinä vain annoit kirjoittamisen aihetta. :)

Ja jälleen koko tekstini koskee perunaa... Kyllä täällä muutakin tapahtuu, mutta ehken niistä myöhemmin, mullahan oli olevinaan kiire..

Rutti
 
Olin tulossa "komppailemaan" tänne Mussupussua En nimittäin minäkään ymmärrä sormiruokailun ideaa. Tokihan se on virkistävää kun mielipiteet ilmaistaan, tosin itsellä on yleensä täällä vähän sellainen tapa, että jos ei ole mitään hyvää sanottavaa olen hiljaa.

En ole kyseiseen ruokailutapaan yhtään perehtynyt, mutta kovasti mietityttäisi, tukehtumisvaara sekä tätä ruokailua vierestä seuranneena - meneekö sinne vatsaan asti mitään, vaikka olisi pitkään harjoitellutkin? Käsittääkseni esim. puoli vuotiaalla on jo ihan selkeä lisäravinnon tarve.
Meillä poitsu kyllä ilmoittaa sosettakin syödessä hyvin selkeästi, koska riittää.

No nyt painun lumituiskuun ulkoilemaan!
 
No onhan se miunkii pakko tulla kommentoimaan sormiruokailuksi kutsuttua aterioimistapaa... en koe sitä mitenkään trendinä, vaan kuten Rutti sanoi, onhan sitä uudistuksia kaikissa muissakin lapsiin liittyvissä asioissa. Ja uutta tietoa tulee onneksi koko ajan.

Meillä syyvään illallinen yleensä "sormiruokailemalla" ja muuten annan sitten soseita (sekä valmis-, että itse tehtyä ruokaa) imetyksen ohella, eli en ole täysin omistautunut kiihkoilija. Kuitenkin henkilökohtainen kokemus sormiruokailusta on ollut vain positiivinen. Oliver tuntuu nauttivan ruokailusta aivan eri tavalla ja saamme sitten edes sen hetken ruokailla miehen töistä tullessa perheenä ilman, että kenenkään ruoka kylmiää tai ettei pystyisi keskittymään päivän tapahtumien vaihtoon. Ja kyllä tuo poika hienosti saa sitä ruokaa sisuksiinsa. En osaa sanoa mistä johtuu (mein poijjaalla on tuo syömistekniikka ollut pitkään hyvin kehittynyt, onhan hää isokokoinenkii), mutta annan jo ihan sellaisia pieniä paloja esim klementiiniä (kaikki "nahka" poistettuna tietty) ja hienosti jauhaa ikenillään ja menee alas. Samoin pehmyt leivänsisus. Mutta en ota stressiä jos ei esim reissussa ollessa pysty tätä toteuttamaan ja mitenkään en koe tapaa toista parempana. Meille se nyt vaan sopii näin osittain toteutettuna.

Ja mitenkäs sopivasti löytyy parin viikon takainen kesäkurpitsanmussutusvideo...
YouTube - Oliver-led weaning
 
Hei wau, asiaa!

Mä tykkään keskustella (ja ehkä vähän väitelläkin) asioista. Sanon asiat ja omat mielipiteeni melko suoraan, mitä sitä kaunistelemaan, ja on IHANAA huomata, että täällä on aikuisia ihmisiä, jotka pystyvät keskustella asioista kuin aikuiset, eikä kukaan vedä hernettä nenään, vaikka toisella onkin eriävä mielipide. Kyllä mä sinänsä ymmärrän sen sormiruokailun idean, mutta en vain ymmärrä miksi kaikki täytyy brändätä ja miksi jotkut ihmiset ovat niin ehdottomia. Hienoa on se, että äidit uskaltavat kokeilla erilaisia juttuja (ja ennenkaikkea ovat valmiita uhraamaan näiden juttujen kokeiluun paljon aikaa), eivätkä kaikki anna kaupan valmista sosetta purkista, koska "se on niin helppoa".

Kotiäitinä olis helppoa passivoitua ja toistaa niitä samoja rutiineja päivästä toiseen - ja mennä sieltä missä aita on matalin. Haastakaa itsenne äidit! Lähtekää pois "comfort zone":ltanne.

Ja ihan pakko todeta, sillä uhallakin, että joku nyt suuttuu, että tilastot ja todennäköisyys puhuvat sen puolesta, että lapset seuraavat vanhempiensa jalanjälkiä: tupakoivien vanhempien lapsi todennäköisesti tupakoi aikuisiässä, ylipainoisten vanhempien lapsi tulee todennäköisesti olemaan ylipainoinen, säännöllisesti urheilevien vanhempien lapsi todennäköisesti pitää myös kunnostaan huolta vanhempana, eineksiä syövien vanhempien lapset tod.näk. syövät eineksiä yms. Ja tällä haen sitä, että kannattaa miettiä niitä omia valintojaan, koska lapsi ottaa esimerkkiä vanhemmistaan! Mä olin nuoruudessani tyhmä, vastuuntunnoton, söin roskaruokaa, tupakoin, mutta ensimmäistä lasta yrittäessämme teimme mieheni kanssa itsetutkiskelua ja muutimme elämäntapamme täysin. Täydellisiä emme ole edelleenkään, mutta elämäntavat ovat kunnossa ja tulevaisuus, sekä omamme että lasten, kiinnostaa terveellä, realistisella tavalla.
 
Minustakin on kiva välillä väitellä, Parasta on kun voi vilpittömästi todeta että "totta tuokin näkökanta"
Esimerkeistä puheenollen, me ollaan aina pyritty välttämään valmisruokia/puolivalmisteita aikuisten ruokavaliossamme. Mutta nyt on ajanpuutteen vuoksi repsahdettu. Pitääpä vuodenvaihteen kunniaksi tehdä korjausliike, pienellä suunnittelulla päästään varmasti takaisin raiteille:)
Laitanpa minäkin kuvan tähän muiden kuvien ja videoiden jatkoksi..(Ihania kaikki<3)



Edit. tarkennus kenen ruoista puhutaan:D
 
Viimeksi muokattu:
Heh, mä en oo osannu ees ajatella et pitäis jotenkin "hävetä" sitä kamalaa purkkikasaa mitä kannan kaupasta kun en ite saa aikaseks muksulle ruokaa tehtyä.. :p Toki teen jos syödään itsekkin jotain mitä lapselle voi antaa, meillä ei vaan tuo ruokavalio ole ollut sellanen et muksun safkat tulis siitä samasta ohimennen, vaan aina pitäis sit tehdä erikseen se ruoka ja en oo jaksanu nähdä sitä vaivaa.. :D Mitä lähemmäks päästään vuoden ikää, sitä varmemmin alan tekee kotiruokaa lapselle, mut toistaseks mennään näin..Sormiruokailukin meillä rajoittuu lähinnä maissinaksuihin tai leivän kannikkaan, jota Juha nakertaa samalla kun me syödään, muutoin poika syö eri aikaan kun me, joka taasen johtuu siitä et minä ja mies syödään silloin kun mies tulee töistä/ennenkun lähtee töihin.

Mulle on ihan se ja sama mitä muitten muksut syö/juo, pääasia on se et kaikki muksut ruokaa saa. :D

Tässä nyt yli vuoden näitä mammapalstoja lukeneena, oon tullu siihen lopputulokseen et tapoja on yhtä monta kun on ihmistäkin, kaikki kuitenkin omalla tasollaan pyrkivät samaan lopputulokseen, koitetaan kasvattaa terve, tervejärkinen ja tyytyväinen lapsi.

Mukavaa alkanutta vuotta 2011 kaikille! :) Mä lähen pakkaamaan et päästään täältä suomen sydämmestä takas aakeelle laakeelle pohojanmaalle... :D
 
Piti vaan nopeasti vilaista, koska luulin, että nyt en ehdi edes valittaa ;) mutta pakko ihan vähän kommentoida kun tyttö viihtyy niin hyvin tossa lattialla...

Mussupussu - Etkös se juuri sinä ollut, jolle ei muut vauvanvaatteet kelpaa ollenkaan kuin nimekkäät brändit? ;) Hiukan hymyilytti siksi toi sun harmituksesi siitä miksi kaikki "brändätään". :) Muutoin oon kyllä osittain kanssasi samaa mieltä.

Itseä ärsyttää se, miten välillä tietyissä piireissä katsotaan vinoon ellei itse ole tiettyyn "trendiin" kuten just vaikka tähän sormiruokailuun lähtenyt mukaan. Vastaavana koin kestovaippailun jossakin vaiheessa ja ihan jäätävänä imetyspainostuksen taholta kuin taholta odotusaikana... Käsieni kunnon puolesta tiesin jo, että valitsen kertisvaipat, mutta kun odottaessa ei voinut tietää pystyykö edes imettämään. Samoin nyt on voimat välillä niin lopussa, että on todellakin helpompaa avata (tosin itse purkin avaaminenkin on välillä tuskaa ranteille... :( )varmasti ravitseva sose kuin alkaa itse väsätä tai edes miettiä mitään muuta... Toisaalta, mun kädethän puutuu ja sattuu ihan valtavasti myös syöttäessä, joten sikäli olisi helpompaa jos vauva söisi itse... Kakspiippusia juttuja mulle. Oon sekä puolesta että vastaan! :)

minttu1 - Onnittelut siitä, että isäsi syöpä ei ole levinnyt!! Toivotaan hyviä tuloksia hoitamisen suhteen! :hug:

Milkei - Aivan ihanat terveiset Oliverilta! Välitetään myös meidän tytölle! :heart:

Söpöjä kuvia muiltakin, äkkiä nämä vaan kasvaa! Viime vuonna tähän aikaan olivat ihan kirppusia tuolla masussa... Nyyh. :)

Meillä tosiaan käytetään lähestulkoon kokonaan kaikkia muuta kuin merkkivaatteita ja nyt koossa 68. Espritiltä olen ihastunut tiettyjen bodyjen laatuun, mutta pidän H&M:n vaatteista siinä kuin Prisman Cirafinkin. Riippuu täysin siitä, minkä tuntuinen on ja miellyttääkö silmää. Käytössä luonnollisesti huomaa sitten myös laadun, millainen päällä tms. Mutta eipä noista juuri valittamista ole. Ainoastaan Lindexin bodyt tuntuu olevan mitoitettu oudosti kun ovat lyhyttä mutta leveää sorttia. :)

Meillä soseet, puurot ja vellit eivät ole vieneet sijaa tissuttelulta. Rinta kelpaa aina kun tarjotaan, mutta eniten sitä syödään illalla nukkumaan mennessä, yöllä ja aamulla ennen kuin noustaan ylös. Aina välillä annan tissiä myös soseen päälle. Ja aika hyvin tyttö tuntuu näyttävän myös soseiden kohdalla haluaako enempää vai ei, ihan kädellä työnnetään lusikka pois kun ei enää maistu. Ja näkeehän sen naamastakin. :) Lisäksi mitä siisteyteen tulee, jos vaikka sormiruokailuun vertaa, niin ai se kovin siistiä välttämättä aina soseidenkaan kanssa ole. Kaikki tyylillään, ja just siten miten itselle ja oman perheen elämään parhaiten istuu - luonnollisesti tervettä järjenkäyttöä unohtamatta!

Mutta aloitetaanpas pienenä provona :D myös pottakeskustelu... :D Meillä kun vähintään kerran päivässä tyttö kakkaa pottaan onnistuneesti jo kolmatta viikkoa. Tällä tutustuttamisella yritän lähinnä tehdä potasta mukavan tuttavuuden ja ainakin toistaiseksi siinä istuskellessa hauskaa on kuten kuvasta näkyy! Luonnollisesti tuetaan vielä istuessa kun ei itse ihan kunnolla osaa. Ja vaikka tietysti tukeminen ottaa käsien päälle, hankalampaa mun on pestä peppua kun vasen käsi on olkapäähän asti jumalattoman kipeä ja voimaton. Minut on oma äitini aloittanut potalle 5kk lähtien enkä halunnut huonommaksi jäädä. ;) En myöskään tahdo mitenkään itse henkilökohtaisesti ymmärtää että terveet kolmevuotiaat kulkevat päivisin vaipoissa. Näinkin pienen lapsen kohdalla on huomattavasti mukavampaa on kipata kikkareet potasta pyttyyn, mutta toki vaatii itseltä viitsimistä. Meillä panostetaan tähän. :)

Aijaa.com - 7244602.jpg

Mukavaa vuoden alkua kuitenkin kaikille äideille ja nuppusille, eriävistä mielipiteistä ja kehitysvaiheista huolimatta! Me ollaan kaikki arvokkaita ja täydellisiä äitejä juuri omalle lapselle! :heart:

Shawne & Prinsessa Miimua
 
Ihania söpöwiinivauvoja siis kaikilla, ihanaa että uskallatte laittaa kuvia nuppusistanne!

Maira taisi ymmärtää mun kommentin vähän väärin! Ei siinä olekaan mitään hävettävää, että antaa lapselle ruokaa purkista. Pointti oli se, ettei aina menisi sieltä missä aita on matalin, vaan haastaisi itseään arjessa - koski se sitten ulkoilua, ruokailua tai vaikka siivousta. Ja tää lasten kasvattaminen ei todellakaan ole mitään kilpailua. Mä itse palstailen syystä, että saisin vinkkejä lastenhoidossa (tuttavapiirissä vaan kaksi lapsellista pariskuntaa) ja ehkä vähän vertaistukeakin. Oon niin vahva nainen, että en hae täältä mitään seläntaputuksia tai hyväksyntää.

Shawne en ole sanonut, ettei mulle kelpaa halpisketjujen vaatteet. Saadaan niitä aika paljon lahjaksi ja käytetään toki, mutta itse en osta niitä eettisistä syistä. Täällä en ala asiasta paasata sen enempää. Kai jokainen tajuaa, että halpisketjujen vaatteet ovat jostain syystä halpoja? Eikä se syy ole mikään kiva juttu, että "halutaan myydä halvalla". Ostin juuri Molon haalarin esikoiselle suolaiseen hintaan, mutta tiedän, että maksan laadusta ja suunnittelutyöstä, ehkä vähän siitä brändistäkin. Mielummin yksi kaunis, kestävä vaate, kuin kymmenen halpisvaatetta, jotka ei kestä mitään. Mä olen tätä mieltä, kukin laittakoon rahansa mihin parhaaksi katsovat. Mutta kiva, että sua shawne hymyilytti. :)

Mies lähtee Miamiin parin päivän päästä. Jaiks, jään ihan yksin lasten ja koiran kanssa. Uskon kuitenkin, että hyvin pärjätään, kun tukiverkosto on niin hyvä. :) En voi uskoa, että Pyry on niin unelmalapsi, siis helposti tyytyväinen. Ja ihanaa, että lapset on alkaneet leikkiä keskenään. Saa tää mammakin joskus juoda iltapäiväteen ihan rauhassa.=)
 
No pakkohan se taas oli tuosta eettisyydestä tulla vielä kysymään Mussupussulta, että oletko täysin varma asiasta? Molonkin vaatteet ovat kiinalaisessa tehtaassa tehtyjä, samoin katvigin ja monen muun brändätyn lastevaateketjun. Ja eihän Nikenkään vaatteet halpoja ole vaikka niitä pienet kädet mitättömällä palkalla ovatkin ommelleet. Kestävyys on sitten juttu erikseen. (kirjoitan viestiä iphonella, joka on saatettu tehdä pähkinäpalkalla - en siis ole enkeli miekään).

Shawnelle kiitos pottakeskustelun avauksesta, on ollut itsellä mielessä paljonkin. Sisko aloitti myös ajoissa ja nyt lähes joka kerta tytsi tekee tarpeet pottaan siihen istutettaessa (nyt 11kk), vielä ei tosin osaa hädästä ilmoittaa. Itse myös käytän pojalla kertiksiä pesukoneen puutteen vuoksi (muutoin ehkä oltais saatettu kokeilla kestoja, ehkä) ja näin aattelin josko sais pojjaan mahd aikaisin kuivaksi niin säästyis ees pari vaippaa :) ja rahaa. Ja kait se ois lapsestakin mielekkäämpää, en ole ehtinyt niin muiden kokemuksiin perehtyä.
 
Mussupussu Ei kyllä mä hokasin mitä sä tarkotit, tuo "häpeä" oli vain ensimmäinen sana mikä tuli mieleen... :D
Kyllä mä sen huomannu olen että jotkut äiti ihmiset luo aika jännän näköisiä katseita kun kannan vähintään kerran viikossa muovikassillisen soseita kotiin, mut enpä mä ole siihen koskaan sen enempää huomiota kiinnittäny ja ihan rehellisesti, kyllä mä menen sieltä mistä aita on matalin, toistaiseksi, mulla ei ole mitään tarvetta alkaa haastaa itteeni millään tapaa, sitä tekemistä on muutenkin ihan passelisti.. :D Mutta edelleen, kukin tavallaan! :)
Olen toki miettinyt sitäkin et rahaahan noihin soseisiin palaa ihan tolkuttomasti, kun aattelee et meilläkin sitä menee 4-6prk päivässä, ehdottomasti halvemmalla pääsis kun tekis ite..Ja olenha mä välillä tehnytkin, mulla on vaan niin hatara pää etten muista koskaan ottaa ajoissa sulamaan pakastimesta sitä pöperöö.. :p

Mutta se täytyy sanoa et ihmettelen suunnattomasti kun oon törmänny muksuihin jotka n.3veenä vielä syö purkkiruokaa..Mä ite aattelen sen niin et nyt kun tuo ei vielä saa ihan kaikkee syödä, menkööt suurimmilta osin kaupan ruuilla, mut kun tuo ruoka skaala taas laajenee keväällä, saa sälli alkaa vetää samaa pöperöö kun mekin..

Potta, nyt jo?!?!?Siis joo, en mäkää oikein ymmärrä et isot muksut kulkee vaipat jalassa, mut nytkö jo sitä olis hyvä alkaa harjottelee? :O Meil ei edes ole pottaa vielä..

Olipahan veikee juttu, mehän käytii lääkärillä isolla kirkolla kun epäilin allergiaa koska meillä oli se reilun 3kk kamala yökitinä/kiljunta, lääkäri oli sitä mieltä ettei allergiaa ole ja työnti lähetteen unikouluun, no soitin sit osastolle kun aika tuli, et en halua muksua sinne nyt tuoda koska meidän yöt on rauhottunu, niin edelleen hoitaja siellä vaan vänkäs et eikö nyt kuitenkin pitäis tulla käymään ja juttelee...Minkä ihmeen takia?Jos yöt on kerta rauhottunu, niin ei ole tarvetta sille, minkä ihmeen takia meidän pitäisi viedä paikka sieltä joltain oikeesti sitä tarvitsevalta..Mä en ihan nyt jaksa taas ymmärtää..
 
Viimeksi muokattu:
Hei ja hyvät uudet vuodet tänne :)

Nopeasti tulen kirjoittamaan. Eli 7kk:n neuvola takana. 5,5kk:n mitat suluissa.
Paino 8225g (7585)
pituus 66,5cm (65)
pipo 42,7 (41,3)

Eipä neuvolatäti sanonut mitään vaikka ei pituutta ole kovinkaan tullut.
Kovasti hänellä oli hauskaa seurata kuinka Lilli konttasi pitkin lattioita ja joka nurkka piti käydä tutkimassa. Niin eli täällä kontataan jo kovaa, hyvä kun perässä pysyy ja johtoja yrittää jo syödä. Muutaman kerran on yrittänyt nousta jo sohvaa vasten pystyy, mutta huonostihan siinä on käynnyt.

Ensi kuussa sitten lääkärin neuvola. Neuvolatätikin nauroi, että saa nähä mitä neiti silloin oppinut, kun nyt jo kiinnostunut kaikesta mahdollisesta.

Uutena vuotena Lilli oli hoidossa ja kaikki oli mennyt hyvin. Ylähampaita yrittää kovasti tehdä mutta eipä vielä ole puhjennut :/ Ruoka ei sen takia maistu.

Mutta nyt itse syömää jotain vielä kun neitokainen päikkäreillä. Meillä öiden levottomuus jatkuu vielä, ja päiväunia on 3-2 kertaa päivässä. :)

-Anna ja Linda kohta 7kk
 

Yhteistyössä