***Kesämasut 2009 VOL.3***

Heippa kaikki!

Täällä voidaan hyvin, mitä nyt neiti on antanut ymmärtää että hän on talon johtaja :p On nimittäin aikamoinen jäärä... Muutamia sanoja osaa sanoa jokeltelun yhteydessä ja meillä myös pottaan pyritään tekemään kakat. Vieläkään ei kontata, mut ryömitään ihan täydellä vaihteella ja heilutetaan itseään vähän väliä konttausasennossa. Viime viikolla nous tukea vasten seisomaan, mut se ilmeisesti ei ollut mitenkään coolia koska ei ole sitä sen jälkeen tehnyt :D

Pukeminen on myös meillä taitolaji, niin sisä- kuin ulkovaatteiden kanssa... Mut vielä ei ole äitiä voittanut siinä hommassa B)

Ongelmia tuottaa lähinnä tuo viihdyttäminen kun nuo omat lelut on niiiiin nähty eikä jaksais niiden kanssa touhuta oikein... Tuottaa hankaluuksia keksiä aktiviteettia :/ Noh, jospa lähtis muutaman kk päästä kävelemään niin avautuu hällekin uusia mahdollisuuksia...

Lopuksi voin todeta että on hän niin rakas ja ihana, mut välillä aikamoisen ärsyttävä tapaus :LOL:
 
Maranooka sanos muuta, se pikkuvauva-aika on auttamatta jo ohi, eikä nää meidän mussukat ole kohta enää vauvoja ollenkaan vaan isoja touhutaaperoita. Mutta pakko sanoa, että mä olen siitä asiasta vain mielissäni. Pikkuvauva-aika oli mulle jotenkin kovin rankkaa, mutta sen sijaan nyt kun on suht selkeä päivärytmi ja poika oppii aina vain uutta ja hänen kanssaan voi touhuta kaikkea mukavaa, niin hänen kanssaan on päivä päivältä vain ihanampaa.

Pukemisesta: tuo Sisun kommentti että nyt JO on alkanut kiukuttelu laittoi kyllä hymyilemään, sillä mun näkökulmasta se on nyt VASTA, jos 8kk ikään asti on päässyt helpolla. Meillä on rähisty sen asian kanssa suunnilleen siitä asti kun toppavaatteita on alettu käyttää, eli aika kauan... |O Ja pahemmaksi vain koko ajan käy. :kieh: Vauvatyylillä pukeminen lopetettiin pari kuukautta sitten, ku siitä varsinkaan ei tule enää mitään. Eli sylissä puetaan kaikki ulko-ja sisävaatteet. Samasta syystä käytetään pääsääntöisesti housuvaippoja teippivaippojen sijaan, ku ei tuo hemmetti sentään pysy selällään edes sitä pientä hetkeä että vaipan vaihtais, ei vaikka väkisin yrittäis pitää. Eli vaippaki vaihdetaan joko sylissä tai niin että vauva on masullaan.

Oho, joko teijän pikkuset puhuu?!? :eek: Vau! :flower: No, mä en meidän herralta odota vielä sanoja enkä seisomaan nousemista enkä mitään, koska hän ei oo varsinaisesti mikään kehityksen edelläkävijä... Pikemminkin perässä hiihtelijä. B)

Ärsyttävä asia: mua niin välillä korpee se, että ennen yöunia ja päikkäreitä tuo pikkumies haukottelee, hieroo silmiään ja on NIIIN väsynyt, NIIN väsynyt. Mut sillä sekunnilla kun sen laskee sänkyyn, alkaa täysin virkeä touhuaminen ja jokeltelu. Joskus sen saa loppumaan peittelemisellä, tutilla, silittelyllä ym, mut joskus on käynyt niinkin, että poika on jaksanut kiekua ja jumpata vielä yli tunninkin päästä siitä kun on ensin ollut muka NIIIIIN väsynyt. :headwall: |O Olen tässä taas yrittänyt muistuttaa itseäni siitä, että tarvitaan KÄRSIVÄLLISYYTTÄ... Enhän mä itsekään samalla sekunnilla nukahda kun lasken pään tyynyyn, joten aika tyhmää vaatia sitä vauvalta..?

Tajusin pari päivää sitten, ettei poika ole syönyt vielä kalaa missään muodossa. No, koska ei huvittanut ruveta kalan kokkailuun, päätin tarjota purkista "Pikkukalastajan herkkua" sillä odotuksella, että teollinen kalaruoka ei voi olla muuta kuin oksettavaa. Mutta päinvastoin, se oli pojan mielestä kirjaimellisesti herkkua, sillä yhtä hyvällä ruokahalulla hän ei ole syönyt mitään pitkään aikaan. :) Mut se aterian jälkeinen puklu oli kyllä aika :x ...
 
Lenni09 jos meni nimim. oikein =) Kysyisin että nukkuuko teillä lapsi siis vaan yhet päikkärit keskellä päivää? Meilä Sara ei oikeen mielellään mee nukkumaan, yhesti valvoi koko päivän 12h.. Kahet unet saa nukuttamalla nukkumaan (silittelemällä tai vaunuissa)mutta ne kestää vaan 30min niin olen miettinyt että jos siirryttäis yksiin päikkyihin :|
 
Olipas taas tullut juttua.

Korvatulehdus on nyt sitten ekaa kertaa päällä. Luultiin että sammas on niin syvällä kurkussa, kun äänikin oli käheä, mut korvat ne kipeät oli. Muutama yö meni itkuisena ja koko ajan tissillä.
Kiva kun olin jo toisesta tissistä imettämisen lopettanut ja muutenkin vähentänyt niin taas ollaan tilanteessa jossa molemmat tissit tuottaa maitoa reippaasti.
Ja K ei huoli enää öisin tuttia, haluaa vaan sen tissin....

Pukemisen kanssa ei ole ongelmia, Kerttu antaa kiltisti pukea, sukat kyllä repii pois mut ei se ole iso juttu.

Meillä opittiin nyt sitten konttaamaan ja kappas vaan samatein pitäis ylös päästä. Nousee seisomaan siis tukea vasten. Välillä vaan unohtaa, ettei sovi irrottaa tuesta tai kaatuu....

Nyt käy kutsu.......
 
Hei pitkästä aikaa!!
Aika kuluu todella vauhdilla ja aina kerkee käydä lukemassa, mutta laiskaksi kirjoittelun suhteen tullut vielä enemmän kuin ennen.....
Meillä kanssa syödään ihan kaikkea ja ei ole mistään oireita tullut, eteenpäin yritetään, mutta pakki on päällä ja siitäkös hermot menee kun tavarat joita haluaa loittonevat :LOL:
Hampaita tekee mutta kokonaan eivät ole puhjenneet ja konttausasentoonkin nousee mutta paikallaan jököttää.
Meillä pukeminen suoritetaan kanssa istualleen ja välillä siinäkin taistellaan, housuvaipat täälläkin siksi käytössä...huijaamalla joskus teipparin saa, mies on ihan pulassa kun yrittää pukea ja vaippaa varsinkin kakkasellaista vaihtaa :kieh:
Iltaisin nuo nukkumishommat on kans välillä taistelua, väsyttää mutta ei anna periksi nukahtaa....sitten kun nukahtaa, nukkuu koko yön aamuun asti tonne kahdeksaan joskus jopa ysiin asti. Päikkäreitä yhdet ulkona, sisällä ei suostuta varttia pidempään....
Kelaltakin tuli hoitotuki päätös täksi vuodeksi, kyllä naurattaa se summa....mutta sinnitellään tämä vuosi ettei tarvitse pienen hoitoon mennä, eikä äidin töihin =)
Siinäpä taas meidän kuulumisia.
 
kleopatra84 nykysin meillä nukutaan juu yhdet päikkärit, yleensä puolen päivän aikoihin nukahtaa ja 2-3 välillä heräilee.. Aikasemmin meilläki poitsu nukku kahet n. puolen tunnin päikät mut aloin siirtää sitä nukkumaan laittoa myöhemmäksi että nukkuisin pidempään :) Aiemmin siis poika nukku ekat päikät n. 10-11 ja tokat sit 2-3 mutta päätin että nyt siirrytään yksiin. Siinä vaiheessa kun poika alkoi ilmottaa väsymystään 10 aikaa, keksin sille muita virikkeitä, aika helposti se sitte kävikin, muutamassa päivässä poika jo tottui siihen että nukkuu yhdet pitkät päikkärit, ja jaksaakin paljon paremmin nykysin, on niin ihanan virkeä kun heräilee uniltaan jotka on kestoltaan se 2-3 tuntia :)

Pukemisesta: meilläkin jätkä pistää kunnolla hanttiin, vaipanvaihdossa, pukemisessa ja kaikessa missä pitää olla hetkikin paikallaan. Vaipanvaihto oli ennen oikea taitolaji kun yritti laittaa vaipan teippejä kiinni niin poika vaan kääntyili mahalleen, nyt helpompaa kun mekin siirryttiin niihin housuvaippoihin :)

Pottailukin on alkanut sujumaan, poika tekee aika nopeasti sen pissan sinne pottaan, ja välillä suostuu kakkaamaankin :)

Ostin eilen kaupasta niitä maissinaksuja mitä on kovasti kehuttu että on pienille lapsille hyvää naposteltavaa (sisältää siis pelkkää maissia) poika tykkäsi niin kovin että meinasi sormen syödä kun naksu loppui :D

Hiukan levoton yö takana. heräiltiin sitten 5-15min välein rauhottelemaan poikaa. 3 hammasta puskee samaan aikaan ikenien läpi. Kuumettakin pojalle nousi reilu 38 eikä edes särkylääke auttanut :/ Mitään ei suostu poika suuhunsa laittamaan, hiukan olen saanut sille velliä juotettua. Enkä kyllä ihmettele, tänään taas katsoin pojan suuhun, koko yläien on aivan tulipunainen ja turvonnut, ja kolmesta kohtaa kurkistaa pieni valkoinen hampaanalku..

Olipas tarinaa, nyt syömään.
 
Hellou evribadi! Innostuin ostamaan potan kun täällä on ollut siitä puhetta, ei olla vielä ehditty käyttämään :/
Meillä mennään milloin yksillä ja milloin kaksilla päikkäreillä, mutta iltaunet ollaan jätetty jo pois.
Pukeminen on todella haastavaa ja raastavaa.... Tyyli on vapaa kunhan jollain konstilla ehtii sujauttamaan kuteet niskaan.

Voi kääk! Tänään oli 8kk-neuvola ja seuraava on vasta 1-vuotiaana :eek: mihin tuo vauva-aika hävisi?!? Kohtahan tässä ollaan taaperon äiti.. Painoa oli 11,8 kiloa ja pituutta 74,5 senttiä, aikamoinen pojan-pötikkä on tuo meidän Onni.

Itsellä menee surkeasti, sain päähäni vyöruusun :kieh: :kieh: :kieh: Että osaakin olla kipeä vaiva!!!! Niin ja kohta sitä tiputaan kotihoidontuelle, mihinhän senkin siirtosumman osaa käyttää?

Nyt nappia huuleen ja itsekin päikyille.
 
Kyllähän se aika kivuliasta on kun purennan kohteeksi joutuu, vielä kun on niin teräviä noi hampaat :D
Meillä taas aivan kamala yö takana, kiukuttelua ja heräilyä koko yön :/ Voi kun noi hampaat tulis jo läpi kunnolla noista ikenistä niin helpottais.. näkyvät jo kaikki selkeesti ikenien läpi, mutta vielä on minimaalisen pieni kerros välissä.. No nuo kun puhkeavat niin meillä on sitten kuusi hammasta millä äitiä pureskella :D

Nyt pyykin pesuun (ja sitä riittää aika monta koneellista) :D
 
Hophop ettei tiputa B)

Meillä kanssa tuo hiusten repiminen on todella hauskaa... Ja naaman puristaminen ja raapiminen muutenkin :| Ärsyttävää lähinnä!

Meillä ylähampaat nyt tulossa läpi, toiset reunat tuntuu jo. Siinä syy siis viimeaikaisiin valvomisiin |O B)
 
onkos täällä jo kaikkien vauvoilla hampaat? meillä kun ei ole allilla ensimmäistäkään, eikä ole ihan lähiaikoina tulossakaan.. tekareita jo suunnitttelin :D

täällä myös revitään naamaa, korvia ja hiuksia. korvakoruista ja muista luovuin jo moooonta kuukautta sitten, kun kiinnostivat neitosta niin kovasti.

talvitamineiden pukeminen on kyllä välillä oikein tahtojen taistelu, laulelu auttaa hetkeksi, mutta yleensä vaatteet puetaan huudon ja kirkumisen kera :| tulisi vaan se kesä oikein nopeesti =)

ihanan kuulosta, kun alina höpöttelee omiaan taukoamatta.. muutama sana jo tulee, mutta tiedä sitten tarkottaako, kun kissakin on hyvvää :D

täälläkin mennään yksillä päikkäreillä, hyvin tuntuu silti virtaa riittävän vielä illaksikin :LOL:

luovuttiin kylpyammeesta viime kuussa, kun alko olla vaan kauheeta kääntyilyä ja vääntelyä.. ei auttanut kylpylelutkaan. ollaan nyt pesty neiti ihan suihkussa, siitä näyttäis tykkäävän.
 
Eilen puhkes meille taas uus hammas.. 2 ois viel tulossa lähipäivinä.. Josko neki tulis kohta ni sais nukuttua :)
Flunssastakin ollaan aikaslailla parannuttu, eilen jopa uskallettiin ulos lähteä, oli aika luksusta kun melkein viikko sisällä oltu :)
Eilen taas iski joku ihme siivouskärpänen, kävin jokikisen kaapin läpi ja turhat tavarat varastoon, jospa sitä sais joku päivä ne roudattua kirpparille :) Lelujakin lähti pois säkillinen millä poika ei enää leiki, kaikki helistimet ym "vauvalelut" joutivat pois. Poika kun nykyään leikkii vain autoilla :D Niin ja tyhjillä limsapulloilla :D Onpahan taas kaapeissa tilaa uudelle roinalle :D

Nyt kahvinkeittoon ja sitte poika päikkäreille :)
 
perin viikon yö venkoiluun löytyi nyt syy. eteen alas tuli sitten yhellä rytinällä kaksi hammasta. eli olimme vielä viime viikolla HAMPAATTOMIA.

muuten herra puskee mittaa siihen tahtiin että saan varmaan kohta siirtyä jo bodyissä 80 kokoisiin kun pitkä selkäisenä sällinä vaipan kanssa alkaa olla aika nafti pakkaus.

ensi viikolla on 8kk nla ja silloin epäilen menevän 12kg ja 75 cm rikki. oli viimeksi 6kk nla:ssakin aika lähellä. tosin ainoastaan puuro määrää nyt nostettu eli syö sen 2dl vettä/1dl hiutaleita. nyt pohdinkin että pottu-porkkana määrän voisi hieman nostaa koska nyt syönyt sellaisen pikkupurkillisen kerrallaan ja aika ajoiaika kiukkuinen pienimies. aina noin tunnin ennen ruokaa...

lattiaa pitkin vedetäään kyynerpää taktiikalla eteenpäin. konttaus on nyt enää rytmin oppimisesta kiinni. eli kattellaan koska lähtee.
 
Meillä oli alkuviikosta neuvola, mitat oli 9,2 kg ja himpun päälle 70 cm. Sai sen tutkimusrokotteen josta seuras ihan kauheaa kiukkuilua parin-kolmen päivän ajan, joten nyt kyl harkitaan vakavasti josko jätettäis loput väliin :/

Neidille on ilmeisesti tullut eroahdistusta - isäänsä kohtaan |O neiti vissiin saa musta tarpeekseen päiväaikaan ja käyttäytyy isälleen ku mikäkin enkeli - toisinkuin mulle.. koko aamun kauheaa kiukkua ja huutoa joka loppui samantien ku isänsä tuli kotiin.. onko tää joku vaihe vai oonko mä oikeasti noin huono äiti?!? Pientä apatiaa vetää päälle ku eikös ne eroahdistukset yleensä tuu äidistä eikä isästä?! Isä vissiin on meillä se joka sitten jaksaa illalla pelleillä neidin kans et siitäkö tää johtuu.. :ashamed: äidin kans eletään sitä normaalia arkea ja isän kans touhutaan kaikkea muka niin paljon hauskempaa.. huoh!

Neiti harrastaa tosi paljon nykyään tuota ylösnousemista, joko istultaan (johon on ensin laitettu) taikka sitten mahaltaan polviseisonnan kautta ylös. Neiti ei vaan juurikaan enää haluais muuta tehdäkään ku seisoa ja siitä tuleekin sit välillä parku kun laitetaan istumaan/makuulleen lattialle :D

Meillä ei näköjään ota pikkukakkonen tärpätäkseen, alkaa usko loppua :( niinköhän tuo neitokainen jää ainokaiseksi.. joo, tiiän - en ole mikään maailman kärsivällisin tässä asiassa :snotty: |O

uuh, no nyt hoiteleen farmvillen istutukset (joo, kaikkeen sitä jääkin koukkuun) :LOL: ja sitten koko poppoolla saunareissulle :wave:
 
Meillä ollaan vaihteeksi kipeitä. :/ Hipulla on ollut muutama päivä kuumetta ja pientä on itkettänyt ihan hurjasti. Eilen saatiin reseptillä kipulääkettä (mitään erityistä syytä lääkäri ei kivulle löytänyt). Toissayö heräiltiinkin 20minuutin välein kovaan itkuun/kirkumiseen. Viime yö meni lääkkeenottojen (panadolia ja reseptilääkettä ) jälkeen vähän paremmin.. Huh, kun ylimääräiset yöheräilyt ovat uuvuttavia!Päivät ovat kuluneet hippua kanniskellessa ja silitellessä.

Terveenä ollessaan hippu tykkää jo hiukan paremmin touhuilla omia juttujaan. Neiti osaa jo nousta seisomaan oikeastaan mistä vain tukea ottaen ja laskeutuminenkin onnistuu. Pieni osaa myös "pyytää apua" (pienellä kitinällä))jos ei uskalla itse jostain laskeutua. Tukea vasten, kuten sohvan reunaa, neiti jo liikkuu.

Ihan uusi taito on kiipeily =) isin kitaralaatikko on mitä mainioin harjoittelupaikka; ei liian korkea ja ei turhan liukas. Korkeammille ei juurikaan yritä vielä kiipeillä -onneksi (lukuunottamatta tv-tasoa).

Mukavaa viikonloppua! :wave:
 
Meilläkin poika kitisee paljon päivällä, mutta kun isi tulee kotiin niin sitten on kivaa. On kyllä ollut syntymästä asti ihan isin poika. Välillä tuntuu itestääki siltä, että johtuuko pojan käytös siitä että olisin jotenkin huono äiti? Yritän kyllä päivälläkin leikkiä paljon pojan kanssa, mutta konttaa vaan karkuun :D isin kanssa sitte innoissaa leikkii illat ja käy sitte kiltisti nukkumaan, isin kanssa.
Saas nähdä mitä illalla nukkumaan käymisestä tulee kun joutuu äitin kanssa käymään, kun mies lähti kavereiden kanssa iltaa istumaan.

Meillä poika on aivan hulluna jääkiekkoon, mies kun pelaa sitä niin tulee pari kertaa viikossa käytyä pelissä. Tänään käytiin sitten minun pikkuveljen peliä katsomassa, ja oli poika taas niin innoissaan että katseli vaan kentälle ja naureskeli. :) Telkkaristakin katsoo kaikki mahdolliset pelit, pienestä pitäen näköjään alkaa erottamaan nuo kiinnostuksen kohteet :)

Huomenna olis sitten muumikonsertti, jänskättää että mitähän tuo poika siitä tykkää. Onneksi on kuulosuojaimet jos meteli käy liian kovaksi :)
 
Meillä isompi poika sairasti eilen vatsataudin, toivotaan tässä ettei meihin muihin tartu, kovasti ollaan gefilus tuotteita nautiskeltu.
Pikku mies tuli viikko sitten 8kk ja tiistaina oppi nousemaan itse seisomaan tukia vasten. Sitä tekeekin nyt koko ajan, mutta vielä ei osaa itse laskeutua siitä alas. Siinä onkin vahtimista kun pikku jalat on vielä vähän kuin makaroonia ja välillä kumpsahtaa nurin. Ensi viikolla on 8kk lääkärikäynti ja sitten saadaan uudet mitat :)
 
Meillä myös isi saa ne suurimmat hymyt kun töistä tulee... Mut ihmekös tuo kun isihän yleensä leikkii vaan ja viihdyttää kun taas äiti suurimmaksi osaksi suorittaa kaikki ikävät toimenpiteet :p

Meillä oli neidissä oksutauti myös, pari päivää oksensi aina ruuan jälkeen ja loppuviikon oli masu kuralla. Onneksi maitoa ja vettä joi hyvillä mielin vaik ruoka alkoikin tökkimään kipeän kurkun ja masun vuoksi. :/ :)
 
Eilen oltiin sitten siellä muumi-konsertissa, poika näki kun ensimmäinen muumi asteli lavalle, hiukan naureskeli ja kävi nukkumaan :D Heräs sit siihen ku konsertin jälkeen aloin pukee sille ulkovaatteita päälle..

Nyt on poika oppinut käymään itse istumaan, eilisestä asti on lattialla ollessaan käynyt aina istumaan kun leikkiä haluaa, nyt kivoin leikki onki sitte istua lattialla ja tutkia mitä lelukori sisältää :) Seisoma-asennostakin yleensä istuma-asentoon laskeutuu :)
On tuo huikeata tuo lapsen kehitys, tuntuu että koko ajan oppii jotain uutta..

Meillä sairastettiin oksutauti joskus joulukuussa, ei ole sen jälkeen onneksi tullut takaisin vaikka lähipiirissä pyörinyt. Täälläpäin se oli ainakin norovirusta mikä voi tosiaan tulla useaan kertaan.. Itse olin miehen kanssa oksutaudissa samaan aikaan, pojalle tuli sitte viikkoa myöhemmin, oltiin niin huonossa kunnossa molemmat, että appiukko piti poikaa hoidossa kun itse ei kyetty edes sängystä nousemaan.. Onneksi siitä on selvitty :D

Pikaista paranemista kaikille ketkä nyt sairastelee! :hug:
 
:wave: Hengissä ollaan. Välillä käyny lukasee teidän kuulumisia, tai pyrähtäny mn:llä. Remppa lopultakin V-A-L-M-I-S :kieh: Kestikin tätä hauskuutta liian kauan. Tänään muutettiin isompaan (lue mielettömän isoon ) makuuhuoneeseen, missä ei nyt vielä olekaan muita kalusteita, kun meidän ja Venlan sängyt, ei verhoja eikä mattoja, niin kivasti siellä kaikuu. Venla jo testasi akustiikkaa nukkumaan mennessä, saa nähdä, kuin levoton yö edessä...
Meillä edelleen köllötellään ja pötkötellään lattialla, konttausasentoon kyllä noustaan muualla kun kotona, meillä ei siis ole mattoja lattialla rempan takia, ja laminaatti on hieman liukas... :/ Niin jos siis matto on alla, niin sit V jököttää kyllä kontallaan pitkäänkin. Istuu ilman tukea jonkun aikaa, mut tällä hetkellä Bumbo on kyllä suosiossa. Siinä on mukava istuskella ja katsella äidin touhuja :heart: Ja ette ikinä arvaa, mitä tapahtu lauantaina... Mies osti päivällä Venlalle oman korkeareunasen vadin, et saa istua saunassa lauteilla siinä. V oli aluksi ihan mielissään, kilju ja läiski vettä ympäriinä, ja nautti ihan silmiinnähden olostaan. Sit yhtäkkiä se vaan otti vadin reunoista kiinni, ja nousi seisomaan :eek: Voitonriemuinen ilme naamalla :heart:

Jees, ei oikein mitään isompaa juttua ole nyt, pitänee vilasta mn:n menoa, ja lähtee sit nukkuu, sen verran pitkä päivä takana. :wave:
 
Sisu, noin meilläkin opittiin seisomaan. :D Ihan yhtäkkiä ja yllättäen kylpyammeessa, enkä oikein aluksi uskonut että hippu teki sitä edes tietoisesti.. Vauhti kuitenkin kiihtyi ja nyt reilun kuukauden päästä seisotaan jo ihan joka paikassa, mistä vähänkin saa kiinni.

Hippu on oppinut vilkuttamaan. :wave: Meillä siis vilkutellaan vähän joka välissä, hyvänyöntoivotusten yhteydessä ja huoneesta toiseen mentäessä.

Kohta päästään jälleen lääkäriin hipun kanssa: neiti sai perjantaina kovaan kipuitkuun pronaxenia (lääkärin määräämänä ) ja viikonloppu meni melko normaalisti. Nyt KOKO eilisen päivän neiti itki/huusi/kirkui naama punaisena. Ihan tosissaan jo mietin illan koittaessa, että missähän vaiheessa naapurit soittavat jonkun hätiin. Huuto oli ihan kauheaa! Yö nukuttiin kuitenkin aika hyvin, eli ei varmaan korvakivusta ole kyse tällä kertaa. :snotty: Toivottavasti joku syy tuolle tuskalle löytyisi...
 
8kk neuvolassa käyty:
painoa oli 9600g ja pituutta 72cm, py oli 44,3cm.
neuvolantäti oli nyt uusi, kun vaihdettiin paikkakuntaa. ja oli aika mielenkiintonen täti. alinalle on tullut painoa ihan hyvin, mutta pituus ja päänympärys huolettivat kovasti. pituutta oli tullut vajaassa 2kk vain ½cm ja päänympäryskin oli kasvanut vain ½cm viime kerrasta. en sitte tiedä, että minkä kokoinen sitä pitäisi olla, kun mielestäni alina on ikäisiään pidempi. päänympärys oli tipahtanut yläkäyriltä keskikäyrälle, tädin mukaan nyt täytyy mittailla tiiviisti.. lääkärin mukaan kaikki on kuitenkin kunnossa. alina on aina kasvanut joko pituutta, jolloin ei ole tullut painoa ja taas päinvastoin.

muuten menee meillä ihan hyvin. neiti ryömii ja pyörii, höpöttelee ja pärisee..
 
Mekin kotiuduttiin jo neuvolasta. 8kk päivä on kyllä ensi viikolla.. Mitat: 8,6kg & 67,5cm (tai jotain sinnepäin: ensin saatiin sama mitta kuin viimeksi ja uudelleen mitattuna parhaimmillaan 68).Neiti ei oikein tykkää mittauksesta. :xmas: Kasvukäyrät olivat tasoittuneet ja seuraava neuvola-aika onkin vasta kesällä. JEE!

Lääkäri pelotteli, että kannattaa varautua kävelyvaiheeseen jo ajoissa (heitti jopa, että ehkä jo 10kk iässä meillä käveltäisiin :eek:) . Liikkuminen on niin ketterää ja aikaisessa vaiheessa opittua. Eivät nämä vanhemmat lapset näin ajoissa ole todellakaan olleet. Kävelivät vasta reilusi 1v. päiviensä jälkeen (ja osasivat myös säädellä menoaan). Ihan hirvittää miten päätöntä menoa noin pienen kävely voisi olla...

Pahimmat itkut ovat nyt tämän flunssan osalta selätetty! Pronaxenin ja panadolin voimalla ollaan mentykin muutama päivä&yö. Hipulla oli pari päivää sitten "rajatapaus"-korvatulehdus, mutta neuvolassa selvisi ettei korvissa onneksi ole enää merkkejä tulehduksesta. =) Jospa ensi yö pärjättäisiin jo lääkkeettä...
 

Yhteistyössä