Kevätkullat06

  • Viestiketjun aloittaja huhtis
  • Ensimmäinen viesti
Nopea käväisy ja samalla nosto ylöspäin.

Tänään touhusin keittiössä ja menin sitten katsomaan mitä typy kihertää. Oli omin voimin noussut meidän kaikki 4 rappusta ja ihaili eteisaulassa itseään peilistä :)

Nyt täytyy opettaa nuo rappuset tulemaan takaperin alas, ei olla hankkimassa mitään porttia neljän rappusen takia ja ei noin leveitä olisi edes saatavilla. Neuvolan täti oli samaa mieltä että nopeasti tuon peruutustaidon oppii kun vaan sitkeästi opetamme.
 
Heippa kaikki.

Täällä toistaiseksi vältytty flunssalta, vatsataudissa oltiin muutama viikko sitten.. Olin jo ehtinyt unohtaa kuinka kamalaa se on ,kun ei moneen vuoteen ole tullut sitä sairastettua.. :eek:

Tyttö nukkuu päikkäreitä hyvin topattuna -10 asteessa, elien oli vielä hiukan kylmempää ja hyvin nukkuin sillonkin. Ja ihan lämpöiseltä tuntui kun heräsi reilun 2h jälkeen.

Ihanaa! Nyt on sit matka varattu ja kuukauden päästä suunnataan nokat kohti Kanariansaaria. B) Hiukan jo jännittää miten kaikki tulee sujumaan tuolla reissussa ja osaako ottaa kaiken tarvittavan huomioon matkaa suunnitellessa ja laukkuja pakattaessa. No, seikkailumieltä matkaan niin eiköhän kaikki hyvin mene. =)

Nyt täytyy mennä pakkaamaan hoitolaukku valmiiksi, lähdetään moikkaamaan Emmin kummitätiä kunhan typy heräilee uniltaan.

Aurinkoista talvipäivää :wave:
 
nyt mie oon väsy \|O , piti laittaa pojalle yöllä klo 3 pissapussi ja aamulla otin pois 4h jälkeen ja tulos oli nolla, ei niin pisaran pisaraa pissaa :headwall: :headwall: Yritetty uusia pissanäytettä jo kolmatta viikkoa, eikä siitä ekastakaan näytteestä saatu kuin bakteerit, kun oli niin niukka. Nyt kyllä mulle riittää tältä pussi saralta.. On oikeesti todella toivoton yritys saada 7 kuiselta pissaa pussiin niin paljon et sitä riitäis neljään näyteputkeen täytteeksi.
Syy miksi sitä yritetään saada on se, et pojan virtsassa on ollut aina silloin tällöin verta nyt viimesen kolmen viikon aikana. Viimeks oli viime pe, silloin sain lähetteen edes verenkuvaan, kun hiukan kävin jo lääkärille kuumana. Lääkäri, kun ihmetteli et miten se voi olla niin vaikeeta saada sitä pissaa :headwall: ei taida olla itsellään lapsia, kun ei käsitä ettei pienet käskystä pissaile sopivia määriä. No vielä on pussi pojalla sen aikaa et herää päikkäreiltä ja sitten laitan pillitpussiin.
Juu ja viikonloppu meni meillä vatsataudin kourissa, saattaa olla syynä toki tuo pissan vähyys nyt tuosakin, ettei ole nestetasapaino vielä kunnossa.


Jaahas, poika taas heräs..
:wave:
 
Ikävää, että on näin paljon sairaita :( . Me ollaan oltu terveitä (koputtaa puuta) ainakin vielä. Tosi päljon on kaikkea liikkeellä.

Ulkona on ollut niin kauniita talvipäiviä. Ihan kiva että talvi tuli , vaikka sitten joutuukin pukemaan niin kamalasti päälle ;) Neiti kun ei oikein aina ole samaa mieltä tostä pukemisesta.

Ryömiminen meillä on täydessä vauhdissa ja meno vaan kiihtyy... Oli se niin ihanaa silloin kun ei liikkunut ;) , nyt yrittää muistaa kaikki pienelle vaaralliset asiat kerätä pois.

Kuinka moni on jo ostanut turvaistuimen kaukalon tilalle? Millaiseen olette päätyneet ja miksi? Mä olen miettinyt ja pää ihan sauhuaa, kyllä se voi olla vaikeata, hmmm vai teenkö siitä vain vaikeata, haluaisi kuitenkin että pikkuinen olisi autossa mahdollisimman turvallisesti.

Joo, taidan lähteä teelle ennen kun neiti herää päikyiltä... :wave:
 
jonnaliina
Meillä oli Gracon turvakaukalo ja tykättiin siitä tosi paljon. Nyt meillä turvaistuimena Gracon Cosmic, se ollaan myös todettu hyväksi. Tyttö nukkuukin autossa ilman että pää retkahtelisi, kun pään tuki on niin hyvä. Muutenkin on "jämäkän" ja turvallisen tuntuinen.Testeissä saanut myös hyvät pisteet. Onneksi ei olla kolaroitu, joten käytännön kokemusta ei ole kuinka hyvä istuin on tositilanteessa.. Lapsen kiinnittäminen istuimeen tuntui aluksi vaikealta, mutta nyt kun systeemin on oppinut, sujuu sekin jo rutiinilla! ;)
 
jonnaliina, et todellakaan tee asiasta vaikeata, tottakai oman pienen turvallisuus mietityttää. Istuimen hankinta on vaikeeta, kun nykysellään tarjonta on niin runsas ja joukkoon niitä vähän hepposempiakin mahtuu. Muistaakseni TM tai joku Tekniikka lehti oli tehnyt taasen jotain testejä istuimilla, et mee vaikka kirjastoon plärään niitä lehtiä. Niiden testeihin kyllä luottaisin, myyjiltä, kun ei oikeesti ihan aina saa puolueetonta myyntiä.

Meillä on pojalla joku HTS tai HTH, en nyt muista mikä, mutta hyvä on kuitenkin. Turvaistuimessa tärkeää on mm. ettei saa liikaa säädettyä makuuasentoon, ei ole enään turvallinen asento, jos pieni on ihan vaakatasossa. Sellaisiakin istuimia on myynnissä ikävä kyllä.
Vielä on ollut meillä poika kaukalossa, kyllä kokeiltiin istuinta pari kertaa, mutta säädöt oli pahasti pielessä ja piti purkaa ja säätää vyöt oikein. Ei olla vielä saatu laitettua takaisin. Poika kyllä vielä mahtuu ihan hyvin kyllä kaukaloonkin, toppapuku vaan hämää todella pahasti..

Toppapuvusta tulikin mieleeni, et te joilla on -06 äp puku niin onko teillä toisessa pesussa lähtenyt puvun kuvion painoväri lähes kokonaan? Meillä näin kävi viime viikolla, vaikka pesin ohjeen mukaisessa lämpötilassa ja vielä nurinpäin, mitä ei edes pesuohjeessa mainittu. Reklamoin siitä heti Reimalle ja eilen sain jo uuden puvun ja tänään heille tuon vanhan puvun postitin takaisin. Mutta oikeesti, laatu oli kyllä pettymys. Muutenkin pakkauksen vaatteet on olleet aika onnettomia laadullisesti ja meillä kyllä jääneet melkein käyttämättä. En silti todellakaan kadu, et pakkauksen pojalle otin, mutta toisen, jos joskus saamme niin kovin kyllä harkitsen otanko vai en uutta pakettia.

Ei sitten saatu sitä pissanäytettä tänäänkään otettua :( kai se on pakkovielä ensi yönä pussi pojalle teipata.

Mukavaa alkanutta viikkoa kaikille!

:wave: <br><br>
 
Moikka!

Meillä on nuha selätetty! :D kunnes taas seuraava tulee..No,toivottavasti ei ainakaan lähiaikoina.

jonnaliina Turvaistuimesta;meillä on kuopuksella vielä turvakaukalo käytössä,mutta tarkoitus olisi lähiaikoina käydä hommaamassa istuin.Mallista en vielä tiedä,mutta ainakin tuo esikoisen Britaxin two-way elite on ainakin ollut hyvä,joten voipi olla että samanlainen tulee kuopuksellekin.

Me oltiin tänään vähän vaunuttelemassa,mutta ei tuo kuopus kauaa jaksa niissä istua,kyllästyy niin pian vaikka luulis,että olis kateltavaa kun maisemat vaihtumat,mutta ei päästy kuin kilsan lenkki,niin johan alko naama vääntymään.. :/ Voi olla ,että tykkäis enemmän istua kasvot menosuuntaan,mutta en ole vielä saanut aikaiseksi kääntää,täytyy varmaan joskus tässä,kuhan ehtii niin kokeilla.

No,eipä tässä taas tällä kertaa tämän kummempia..pojat tuossa vieressä touhuavat leikkejään ja minä menen kahville..pitää vielä laittaa kuopukselle unimaito valmiiksi ja sitten viedä päikkäreille..
:wave:
 
Tulihan se flunssa sitten tännekin.Toistaseksi flunssa on vaan mulla ja toivon ettei pikku neiti saa sitä.

Odottelen tässä lastenhoitajaa saapuvaksi. Pääsisin käymään kaupassa, yksin!! Eihän se mitään haittaa vaikka neitikin olisi mukana mutta välillä on kiva käydä yksin kaupassa ja oikein ajan kanssa. Taidan muuten käydä kirppikselläkin. Siellä on muuten ihan törkeen hintasia leluja!! Viimeksi joku myi nuppipalapeliä 6 eurolla ja niitä saa kaupasta uutena (joistakin kaupoista) n. 3:lla eurolla joten huh huh!! Ei kaikki tietty pyydä ihan sikahintoja mutta niitäkin on. Äitiyspakkauksenkin vaatteita myydään hurjilla hinnoilla joten vähän ihmettelen. No, jokaisen oma asiahan se on. Ei parane valittaa. Pitäisköhän itekin laittaa myyntiin?!

Mitenkäs muilla, onko teillä vapaa-aikaa ollenkaan, harrastuksia jossa käydä tms?! Pitääkö mies lasta/lapsia sinä aikana kun olette poissa vai miten? Kovasti kiinnostaa koska mulla toi ns. oma aika on todella olematon. Meillä käy kerran viikossa lastenhoitaja n. 2-3 tuntia kerralla ja se on sit sitä mun omaa aikaa. Toki mun mieskin välillä pitää lasta mutta aika harvoin ja lyhyitä hetkiä koska työ vie niin paljon aikaa. Sitten tietty vielä tää talo vaatii remonttia vapaa-ajalla joten hiljaista on!

Eipä vainenkaan nyt meen hakee pyykit koneesta ja iloista päivänjatkoa kaikille!


 
Yritänpä nyt kirjoittaa pikaisesti. Meidän neiti oppi eilen nousemaan tukea vasten seisaalleen. Eilen teki sitä sängyssä, otti pinnasuojasta kiinni ja veti ittesä polvien varaan ja sen jälkeen kädet laidalle ja veti ittesä seisomaan. Sitten ei meinannu malttaa nukkua. Piti ottaa pinnasuoja pois ja sekö keljutti :headwall: . No tänään sitten keksi, että samaa voi harrastaa sohvaa vasten =) äitin pikkunen :'( Eihän ne jalat vielä kovinkaan tukevat oo ja nyt pitää sitten melkein koko ajan kytätä ku neiti kellahtelee. Onneks yleensä pepulleen.

Täällä on ollu pakkasta sen verran ettei oo pahemmin käyty ulkona. Eilen käytiin pienenpieni vaunulenkki.

Meillä neiti kellottelee vielä kaukalossa, vaikka kohtahan toi on pieni. Pitää ruveta kattelemaan noita istuimia. Ei vielä oikein tiedetä millanen hankitaan.

Kukahan se oli jolla oli kans ns. uusperhe. Puhui mustasukkaisuudesta, kun miehen poika tulee käymään...Mites teillä on menny, kun tämä nuori herra on käymässä ja muutenkin? Meillä on mennyt paljon paremmin kun oletin. Miehen poika on ollu niin isin ja äidin perään sen minkä minä oon tuntenu. Kuitenkin hän on ottanu tytsin tosi hyvin huomioon. Tottakai välillä näkee että on mustasukkainen ja haluaa huomiota, niin sanoissa kuin teoissa, silti tuntuu tykkäävän pikku neidistä. Ja taitaa vaan lisääntyä, kun neiti oppii uusia juttuja, niin niitä on kiva seurata. Onhan hän jo kohta 9, niin ymmärtää näitä asioita, vaikka ei ne varmasti oo niin selviä tuon ikäiselle. Ja edelleenkin silloin tällöin kuulee, et voiku isi ja äiti ois yhessä. Ite oon yrittäny aina silloin, kun poika on käymässä, hoitaa tyttöö enemmän, että saavat tehä omia juttuja. Ainut mistä poika jaksaa joka kerta valittaa/mainita, kun ei saa nukkuu rauhassa

\|O . Ei se sitä silti ikinä sano pahasti. Ja sitten kun asiaa selittää sille ja kertoo et heti hän nukahti uudestaan, asia on jo melkein unohdettu. Itellä on kyllä silloin tällöin vieläkin sekavat tunteet tätä uusperhettä kohtaan, mutta siitä ehkä joskus.

Meillä mies hoitaa tytsii tosi paljon ja hyvin. Voin jättää huoletta tytsin hälle. En muista kerroinko jo, mutta olin viime viikonlopun yksin kotona. Mies meni muksujen kans mummolaan. Että oli rentouttavaa...mutta kyllä välillä oli ikävä ja huoli et onhan kaikki varmasti hyvin :ashamed:

Tämmöistä tällä kertaa :wave: viikonloppuja kaikille!
 
Tervehdys!

Kuopuksen hammasrivistö on saanut uuden jäsenen :D Nyt niitä on sitten neljä kappaletta. Yöt on ehkä pikkuisen rauhottunut,mutta silti jokaikinen aamu kuopus muistaa herätä viimeistään klo 6 :/ ei kovinkaan kiva,äiskää kun nukuttais ainakin seiskaan asti.. esikoinen onneksi nukkuu vähän myöhempään..siihen seiskaan asti sentään,jos hyvä tuuri käy.Meillä nuo molemmat lapset näyttää olevan aamuvirkkuja...äiskä ei välttämättä niin virkku olis,ainakaan aamusti :D

Konttaus ei onnistu vieläkään,vaan poju harrastaa edelleen edestakaisinheijausta eikä istuminen ilman tukea ole kovinkaan varmaan..mutta yritystä riittää :D

No,nyt olis taas kahvin aika,ennenkuin pyykkikone saa hommansa valmiiksi..
:wave:
 
ms willson
hellurei ja pakkasta pitelee, ainaki täällä oulussapäin... 20 mittari näytti aamupäivästä...

Täällä kiipeillään joka paikkaan, on päätä kolluutettu urakalla. ja tyttö harjoittelee seisomista ilman tukea. yllättävän kauan pysyykin jo tasapainossa. Ei oo vielä hoksannu että voisi tepastella tukea vasten...

Hampaita ei kuulu eikä näy

Oli 8kk neuvola ja mitat kirpulla oli;

pituus: 68,6
paino; 7050g
ja hattu... jolla nyt ei niin merkitystä ole 42,7

Neuvola täti jakso taas painosta mainita. Ei ota huomioon äitin kokoa, eikä isäkään mikään suuri ole.. Joudumme jatkamaan ruokaöljyn syöttämistä. muutama t-lusikallinen päivässä. Olihan tässä tietenkin jotain positiivitakin. haluavat seurata painon kehitystä niin saamme käydä yhden ylimääräisen käynnin 10 kk iässä. Muuten olisi ollut vasta vuoden iässä seuraava.

Sitten ihmettelin että hapanmaitotuotteet voi aloittaa jo nyt... Kaikki sanonut että 10 kk iässä. Esikoisella oli myös silloin niin . Ja semmoiset kaverit joilla ei ole edes kovin paljoa vanhempaa lasta... Miten muilla??

eipäs muuta tällä kertaa, kakkivaipan vaihtoon. Aijuu, alotettiin mekin pottailut. satunnaisesti käydään ja vähän "leikin varjollakin". on useasti jo pisut tullu sinne, isoa hätää ei... Meillä on vaan sellainen tuolimalli potta, ja tytöllä ei yllä jalat maahan siinä :LOL: ja "reikäkin on niin iso et näyttää välillä et peppu tippuu pohjalle.....
Itse sellaisen vielä halusin että mukavan tukeva jne. Kyllä se perusmallin potta olisi sittenkin ollut parempi. kaverilla kokeiltiin ja ylsi jalat jopa maahan. Istuu itte jo niin hyvin.

palataan :wave:
 
meidän poika alkoi konttaan ja ryömiin tänään, ensin konttas muutamaan kertaan ja ja nyt ryömi ja puoliks konttas :D

Nyt on oltu tämä päivä ihan kotosalla, Kelaan olis pitänyt lähtee viemään kotihoidontuen lappusta, mutta jääkarhu nukkui meidän ulko-oven edessä, eikä päästy mihinkään ;)
Päiväunetkin on lyhkäsiks jääneet tän sisällä olon takia, et hiukan alkaa minua jo väsyttään, pojalla näyttää vielä virtaa riittävän vähistä unista huolimatta.


:wave:
 
niin tässä kävi että tyttökin sai flunssan, kurjaa! sunnuntaina käytiin lääkärissä ja diagnoosiksi saatiin virusperäinen flunssa. lekuri sanoi että tämä virus kuulemma voi aiheuttaa myös silmätulehduksen! toivottavasti säästytään siltä.

jansu, minä kirjoittelin tästä uusperheen menosta! mieheni poika on 10 vuotias (täyttää pian 11) ja hän käy meillä joka toinen viikonloppu. tosi mukava poika ja meidän pikku neiti on aivan ihastunut isoveljeensä. kiljahtelee ja yrittää kaikin tavoin saada veljen huomion. hyvin tulevat toimeen vaikka harvoin näkevät. olisi kivaa kun voisivat nähdä useammin. toivottavasti ensi kesänä poika saa luvan olla meillä pidempään kuin 4 päivää.

meidän neiti oppi eilen (flunssasta huolimatta) konttaus asennon. hauskan näköistä. siinä hän sitten heijaili itseään edestakas ja naureskeli. saas nähdä koska keksii liikkeelle lähdön. neiti ryömii jo mutta tuo konttaus on vielä täysin vaiheessa. sitä odotellessa....

illanjatkoja ja kirpeää talvi-iltaa kaikille.
 
jansu harmaana
Luin just Miamarikan kirjoituksen ja piti tulla vielä kommentoimaan. Meillä kans neiti tykkää kauheesti kun isoveikka on käymässä. Ja juuri kiljahtelulla yrittää saada lisähuomiota ja sitten kun veikka katsoo ja nauraa, sekös vasta aiheuttaa lisää kiljuntaa ja naurua. Ja molemmilla on hauskaa.

Ikävää ettei poika ole voinut olla pidempään lomalla. Meillä isoveikka oli viime kesänä useamman viikon, Kävi vaan välillä äitinsä luona. Niin kun muillakin lomilla on yleensä täällä useamman päivän. Siitä kiitos vanhempien hyvien välien. Iltatoimet kutsuu :wave:
 
Moikkis taas!!!

Sain tytön juuri omaan sänkyyn nukkumaan (ihme), on ollut hiukka vaikeeta nyt kun noi pakkaset tuli ni noi päikkäreiden nukkumiset!!!

Meillä ollaan nyt siirrytty yksiin päikkäreihin ja ikää siis neidillä 9,5 kk!!!

Nii ja nyt on mein lenssu jo parempaan päin.. nyt vaan tulee taas yksi hammas eli nyt sitten itkeskellään yöllä sitä!!!

Se piti vielä hehkuttaa että toissa yönä meidän neiti nukkui ekan kerran elämässään ilta 8 aamu 7 ilman heräämistä, wautsi wau!!!
Ja nyt tyttö nukkuu omassa huoneessa! On rauhottanut mun yöunia tosi paljon kun en joka öhinään enää herää. Meillä ainakin makkarit niin lähellä toisiaan että kyllä hyvin kuuluu jos neiti herää!!! ;)
 
Terve!

Kuopus istui tänään ekaa kertaa ilman tukea selkä suorana varmaan 30 sekuntia..Jee!! :D sitten alkoi kallistumaan sivulle.. Äsken vein pikkumiehen pinnikseen,saas nähdä nukahtaako.Kovin oli vielä nauravaista kaveria,kun mentiin yläkertaan.
Nyt on koko talossa aivan hiirenhiljaista :) eipä ole ollut tällästä piiitkään aikaan,myös isoveli nukahti kesken leikkiensä omaan huoneeseensa,ite oli kömpinyt peiton alle..suoraataan ihme,että hän nukkuu näin päivällä..Illalla onkin sitten taas pojassa virtaa :LOL:

Meillä kuopus nukkuu vielä vanhempien makuuhuoneessa,en ole vielä laittanut tuonne velipojan seuraksi.Ehkä kesällä siirrän..näkee sitten :)

Jaahas,mitähän sitä nyt tekis :LOL: Kun ehdin jo aamupäivällä siivotakkin..outoo,kun ei mitään toimintaa talossa..No,jos vaikka olis iltapäiväkahvien aika :p :wave:
 
:wave: :wave: :wave: :wave:

Moikka vaan kaikille :hug: :hug:
Mahtuisiko vielä mukaan tänne??
Meillä Toukokuussa syntyneet kaksospojat Jasperi ja Kasperi
eli ovat nyt 8kk,sitten on 5v Petteri ja 3v Valtteri ja isi löytyy myös...
 
kääk... Kivoja nää tietokoneet, ehdin kirjoittaa pitkästi ja sitten se heitti koko tekstin jonnekkin tekstientaivaaseen :kieh:

No joo... mukavaa pakkasiltaa kaikille. Äityli 06 tervetuloa joukkoon kirjoittelemaan.

Pakkasesta huolimatta ollaan ulkoiltu, mutta päikyt ollaan nukuttu sisällä vaihtelevalla menestyksellä. Pienissä pätkissä ja illalla ollaan känkkäilty.
Petivaatteen on kans ulkoillu, ja pölypunkit ovat saaneet kyytiä. =)

Pottailu meillä sujuu hyvin, aina aamuisin istuskellaan ja lueskellaan kirjaa. Usein potasta löytyy jotakin. =)

Ryömitään kovaa vauhtia ja yritetään nousta sohvaa vasten pystyyn, vielä ei olla onnistuttu. Ei tarvitse itse vaivautua kun isosiskot kantaa ja nostaa, kun vähän huutaa =)

Mietiskelin tossa kovasti ja olen lähdössä töihin toukokuussa, pikkuinen on silloin vuoden ikäinen. Jännittää kovasti, miten kaikki sujuu... Onneksi sain työajat suunniteltua niin ettei neiti joudu olemaan pitkiä päiviä hoidossa vaan meille jää koko iltapäivä ja ilta aikaa olla yhdessä. =)

Nyt neiti huutelee ja pitää mennä :wave:
 

Yhteistyössä