Koira ja parketti??

Viestiketju alueella 'Autot, asunnot ja rakentaminen' , aloittaja ihaa, 05.11.2004.

 1. ihaa

  ihaa Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  01.07.2004
  Viestejä:
  140
  Saadut tykkäykset:
  0
  Me rakennamme parhaillaan ja nyt on ajankohtaista lattiamateriaalien vvalinta..hmm.Perheessä on nyt 8kk pojan vesseli ja keväällä tulossa koiran (suurehkon) pentu ja miehen kauhistukseksi tämä äiti-aasi on päättänyt valita parketin lattiaksi osaan taloa. :kieh:
  Onko kokemuksia miten koiraperheessä se lattia pärjää? Lattiahan se vain on, täytyyhän tajuta että elämisen jäljet näkyy..mutta meneekö ihan riekaleiksi??Entäs ne lapset sitten..mehua kaatuu varmasti eikä äitikään ole ihan huolellisimmasta päästä,milloin mitäkin läikkyy yli :headwall:
  Puulajina minulla on mielessä sellainen kempas, todella kovaa puuta kuulema..niinhän ne myyntimiehet sanoo,vai ;) onko tuttu kenellekään?
  Kiitos jo etukäteen..tämä rakennusosasto on kyllä hyvä juttu!! :wave:
   
  #1
 2. Anne25

  Anne25 Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  24.05.2004
  Viestejä:
  147
  Saadut tykkäykset:
  0
  Parketti tulee naarmuuntumaan todella helposti, kunnossa se pysyy, jos sen hiotuttaa ja lakkauttaa parin vuoden välein. Itse suosin ennemmin laminaattia, on kestävämpi ja yhtä tyylikäs
   
  #2
 3. ttyttö

  ttyttö Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  25.10.2004
  Viestejä:
  39
  Saadut tykkäykset:
  0
  Edellisessä kämpässä oli laminaatti ja edellisellä asukkaalla oli ollut koiria. Ei näkyny minkäänlaisia naarmuja.
  Parketti naarmuuntuu helposti ja kauhee homma hioa jäljet pois. Paitsi jos on sitte jotai tosikovaa puuta, ni siihen ei kuulemma jää. (tammi)
  kaliimmasta päästä löytyy varmasti kestävä parketti.
   
  #3
 4. marimint

  marimint Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  24.05.2004
  Viestejä:
  399
  Saadut tykkäykset:
  0
  mä kyllä suosittelen ehdottomasti laminaattia. paljon helppohoitoisempi kuin parketti, eikä jää mitään jälkiä vaikka meilläkin koira liukastelee siinä joka päivä. ja niitähän on tosi paljon erilaisia vaihtoehtoja, värejä ja muuta, noissa laminaateissakin.

   
  #4
 5. mape70

  mape70 Vieras

  Parketti on ainakin taloissa, missä ei ole lattialämmitystä, lämpimämpi jalalle. Laminaatti on kylmempi, ja kovaäänisempi. On myös kova jalalle. Istellämme on parkettia ja laminaattia ja eron huomaa selvästi. Keittiössäkin on parketti ja lapsia on kolme. Eihän kukaan muovimatollekaan jätä nestettä lillumaan. Naarmuista koiran tassuista, ei ole kokemusta.
   
  #5
 6. marimint

  marimint Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  24.05.2004
  Viestejä:
  399
  Saadut tykkäykset:
  0
  lisään vielä että kun muutettiin pois yhdestä asunnosta missä oli parketti, niin kyllä huomasi missä kohin oli mattoja pidetty! ja vaikka oli vahattu ja hoidettu niin kyllä niitä koiran kynnenjälkiä oli joka paikassa vaikka olikin rauhallinen koira eikä mikään säheltäjä.
  mä en ainakaan ikinä laita omaan kotiini parkettia.
   
  #6
 7. sipsu

  sipsu Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  05.06.2004
  Viestejä:
  31
  Saadut tykkäykset:
  0
  Me rakennettiin parivuotta sitten ja laitettiin parkettia, Upofloorin Kempasta, on tosihyvälaatuinen ja hyvännäköinen. Kempas on kovaa puuta, jos en väärin muista niin kovinta. Meillä on 2 vuotias rasavilli tytön hupakko, joka jyrää mopolla ja pikkuautollaan eestaas ja hyvin on kestänyt, aivan pientä pinta naarmua näkyy kun oikeen tarkkaan tiiraa valoa vasten. Ja joskus mehua tms kaatuilee lattialle, ei mee mikskää pienestä kosteudesta. Keittiöön ei muuten kannata laittaa parkettia vaan laattaa, on huoleton. Koirasta en osaa mennä sanomaan, kuin sen kestää.
   
  #7
 8. sipsu

  sipsu Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  05.06.2004
  Viestejä:
  31
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ja vielä lisään laminaatti on liukas, mitä parketti ei ole.
   
  #8
 9. marimint

  marimint Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  24.05.2004
  Viestejä:
  399
  Saadut tykkäykset:
  0
  \
  ei meillä laminaatti tunnu liukkaalta, paitsi koiran tassujen alla. sekin on vaan hyvä asia, kun meillä yläkerran aula laminaattia niin koira ei tule rappuja pidemmälle ylös.
   
  #9
 10. Meillä on koiranpentu ja parketti ei todellakaan kestä. Ensiksi siistiksiopetteluvaihe... pissa jättää parkettiin vaaleat läiskät, vaikka lammikko olisi ollut siinä vain vähän aikaa. Sitten kun pennulla ei enää vahinkoja tule, ollaan ajateltu vaihtaa parketti laminaattiin.

  Niin, ja se meidän parkettimme näyttää olevan merbauta, mutta ilmeisesti niin vanha, että kovuus on historiaa.
   
  #10
 11. minttu81

  minttu81 Vieras

  Meillä laminaatti/kirsikka luokka31, ei jää mitään jälkiä koirien tassuista/kynsistä. Lasten leluista saattaa jäädä, mutta yleensä vain sellasia poispyyhittäviä...

  Meillä on koirat kuitenkin painoluokkaa 60-80kg ja koko ajan sisällä. Että ehdottomasti suosittelen laminaattia.
  Eri luokkia kannattaa tietenkin kysellä... ;)
   
  #11
Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti