Kokemukset soijamaidosta

Meidän pojalla todettiin maitoallergia ja määrättiin soijamaito.Poika on 1v et apteekista joudutaan hakemaan tuo maito.
Mielenkiinnolla kyselen et miten lapset on suostuneet tuota maitoa juomaan? kuinka paljon maito maksaa kelan korvauksen jälkeen?
 
Meillä lähti soijamaito maistumaan, kun ekaks tehtiin puuro siihen. Puurossa tottui soijan makuun ja sen jälkeen pikkuhiljaa lisättiin aina isompia määriä Tuttelin joukkoon. Siihen meni reilu viikko aikaa, että saatiin poitsu täysin soijamaidolle. Korvauksista en vielä tiedä, kun meillä vasta kokeilussa tuo maito.
 
Talvikki: Kuinka paljon tuo jauhe maksaa apteekissa? Lääkäri käski altistaa ensin pojan soija jugurtille eikä siitä oo tullut vielä oireita.
Poika on saanut rintamaitoa tähän asti ja saa vieläkin.Se on sopinut hyvin,mut pikku hiljaa haluaisin lopetella imetystä.Siksi pitäisi löytää maito pojalle.
Meillä kokeillaan tuota maitoa nyt se 6kk ja sit koitetaan taas tavallista maitoa.
 
Louis Vuitton has affirmed itself over the past decades as a world leading brand name in the fashion industry. If a Louis Vuitton handbag is a sign of fashion trends, it is also a symbol of social status and recognition. At www.mybestbags.com You can find full product details of the newest Louis Vuitton release, the latest price information and Louis Vuitton sale events, the most helpful shopping guild and buying tips. You may also share your experience and post your opinions by reviewing the items or joining the discussion with other LV fans, we surely hope you will enjoy your stay.

1)door to door service ,They may be sent to u via EMS/ TNT/ DHL /FEDECX the same day after the payment is done and the tracking number will be providedand so on 5-7days you can received you package in your door

2) Payment: western union, Moneygram, paypal.credit card

3) We guarantee the quality and you can order some samples to check first.
Our company has cooperated with factories directly; we can supply many brand items and we have exported to the USA, the UK, Germany, Italy, France, Australia, Canada and etc.

web:www.supercheapwholesale.com
email/MSN:chinafashion2@hotmail.com
[img=http://www.supercheapwholesale.com/proimg/photo/20091223/10200910124523113610.jpg]
 
Alkuperäinen kirjoittaja Talvikki 76:
Yks purkki (400g) Nutrilon Soijaa maksaa n. 11 euroa. En nyt osaa laskea kuinka paljon tuosta purkista tulee maitoa, mut ei se meillä ainakaan montaa päivää kestä.[/quo


Lääkäri puhui et kestäis n.3päivää jos juo tarvittavan määrän.Kelakorvauksen jälkeen pitäisi apteekin mukaan maksaa 6,5e.
Meillä ei vakuutus korvaa maitoa että odottelen ensin kelan päätöstä.Vaativatko,että pitää tehdä uusia altistus lääkärin luona tai muuta.
 
Prick testillä.Olin jo aikasemmin kokeillut n.viikon ajan maitoa.Joka kerta kasvot helahti punaiseksi ja käsiin tuli näppylää.Lääkäri meinas et riittää et on kotona kokeillut,kun kuitenkin oireet tuli ihan pienestä määrästä.Nyt odotellaan kelan päätöstä että päästään maidon ostoon.
 
Eikös Kela korvaa takautuvasti siitä päivästä lähtien kun paperit ovat saapuneet Kelaan? En nyt oo tästä 100%:n varma, mut näin muistelisin. Eli kuitit vaan talteen ja sitten lähetät ne Kelaan kun ovat saaneet päätöksen tehtyä.
 
Alkuperäinen kirjoittaja Ranjana:
Eikös Kela korvaa takautuvasti siitä päivästä lähtien kun paperit ovat saapuneet Kelaan? En nyt oo tästä 100%:n varma, mut näin muistelisin. Eli kuitit vaan talteen ja sitten lähetät ne Kelaan kun ovat saaneet päätöksen tehtyä.
Näin se onkin,mut odotan päätöstä mieluummin ensin.Kuten jo sanoin et altistusta ei tehty lääkärin valvonnassa niin kuin vaativat.Jos vaativatkin ensin altistuksen ja sit vasta korvaavat...Meillä,kun vakuutus ei korvaa niin haluaisin sen kela korvauksen edes siihen.
 
Meillä poika oppi juomaan soijamaitoa ihan helposti. Oli n.9 kk ikäinen kun alotettiin, eikä tosiaankaan nikotellut yhtään. Vaihdoimme kuitenkin kauramaitoon heti yksi vuotta täytettyään, koska se on paljon halvempaa, eikä me saatu mitään korvausta. Ravitsemusterapeutin kanssa käytiin sopivat ruoka-aineet läpi, ja tuo kauramaito oli hyvä juoma hänen mielestään tuon ikäiselle.
 
Kyllä Kela korvaa takautuvasti siitä päivästä, kun hakemukset saapuneet Kelaan. Meillä ollut Nutri Soija käytössä puoli vuotta (sitä ennen peptiditutteli) Purkille (400g) jää hintaa korvauksen jälkeen n. 3e. Menee n. 2prk/vko...

Joo, ja ei Kela korvaa ilman altistusta!
 
Alkuperäinen kirjoittaja rakuuna:
Kyllä Kela korvaa takautuvasti siitä päivästä, kun hakemukset saapuneet Kelaan. Meillä ollut Nutri Soija käytössä puoli vuotta (sitä ennen peptiditutteli) Purkille (400g) jää hintaa korvauksen jälkeen n. 3e. Menee n. 2prk/vko...

Joo, ja ei Kela korvaa ilman altistusta!
Näin mäkin sen järkeilin.Siksi en ole maitoa ostanut.Meidän pojalle käy piimä ja sitä ajattelin nyt antaa jos vaan suostuu juomaan.Voi siis olla et ei aleta koko soijamaitoa edes antamaan.
 
Alkuperäinen kirjoittaja mesimarja:
Meillä poika oppi juomaan soijamaitoa ihan helposti. Oli n.9 kk ikäinen kun alotettiin, eikä tosiaankaan nikotellut yhtään. Vaihdoimme kuitenkin kauramaitoon heti yksi vuotta täytettyään, koska se on paljon halvempaa, eikä me saatu mitään korvausta. Ravitsemusterapeutin kanssa käytiin sopivat ruoka-aineet läpi, ja tuo kauramaito oli hyvä juoma hänen mielestään tuon ikäiselle.
Jos antaa kauramaitoa niin pitikö sitten saada enemmän lihaa tms.Entäs kalsiumin määrä?

Niin ja näköjään pojalle ei kuitenkaan piimä käy :(
 
meilläki tuntu et pimä käy, mutta nykyään tulee oireet viiveellä eli mahakipua tulee... tällä hetkellä sietää vähän juustoa... siedättämisestä vaan puhutaan nykyään ja pitäis antaa sen verran ku sietää. toisaalta olen 10kk iästä normaalisti kokeillut hapanmaitotuotteita, kun hieman niitä sietää, mutta en tiedä sitten pitääkö vaan yllä sitä allergiaan vai auttaako loppupelissä ku pikkusen saa joka päivä maitotuotetta, esim. juustoa pari siivua ja vauvajogurttia....


on varmaanki yksilöllistä noi lihamäärät, mutta meille on sanottu jos kaura tai riisimaitoa antaa tulee lihaa syödä jopa 1dl päivässä joka on tosi paljon.. ei saada sitä varmasti menee, vaikka hyvin syöki lihaa... lihapullat on hyvä idea ollu, ku käsin haluaa itse syödä ja niistä tulee helposti paljon enemmän lihaa ku muuten sais.... ja mm. kananpaloja tai lohipaloja (jos käy!!!) ja lohipaloja saa nykyään kätevästi pakastettuna pieninä paloina ainaki joistaki marketeista.... kalkkia pitäis kai saada yli 1 vee n. 500-600 mg päivässä. jos ei tuu kauramaidosta kaikki loppu tabletista. ja tietty d-tipat.


mutta yksilöllisen ruokavalion voi tarkistaa ravitsemusterapeuteilla ja kannattaakin jos on maito tai/ ja vilja-allergiaa!
 
Haidi: Ravitsemusterapeutille yritän päästä.Meidän kunnassa vaan ei semmosta oo et kunnalta pitäisi saada maksusitoomus ennen kun sinne pääsee.Yksityiselle en mene,kun vakuutus ei korvaa.Kalsiumin määrää olen laskeskellut ja tällä hetkellä ei kyllä saa tuota tarvittavaa määrää.
Hyvä jos pääsis asiasta keskustelemaan niin päästäis aloittamaan maito vihdoinkin.
 
Kauramaidossa näyttää olevan kyllä saman verran kalsiumia kuin tavallisessaki maidossa. Eli kai siitä pitäis saada kalsiumia tarpeeksi, jos lapsi sitä noin yleensä tarpeeksi juo. Ainakaan meille ei erikseen sanottu että lihaa pitäis syöttää sitten enemmän. Tosin en hoksannu sitä kysyäkään.

Mekin yritettiin välillä hapanmaitotuotteita, mutta ei olla päästy selville sopiiko se. Välillä tuntuu että sopii, mutta jotenki viiveellä tulee sitten iho niin kuivaksi etten oikein tiedä. Tuo atopia 'sekottaa' jotenki tilannetta, kun se voi lehahdella vaikka mitään allergisoivaa ei saisikaan.

Ravitsemusterapeutille päästiin samalla kun allergiajuttuja alettiin selvitellä. Meillä on siis maito, vehnä ja kananmuna kiellettyjen listalla ainakin. Muista ei sitten tiedä kun ei olla brick-testeihin päästy. Nyt tuntuu, että taidan yrittää vaatia niitä. Ois helpompi kun sais sitä kautta allergisoivat jutut selville, kun muuten niitä näyttä olevan niin vaikeaa selvittää.
 
Juli; onkohan se sitte niin, että jos niissä testeissä jotain tulee selväsi esille, niin ainakin sille on varmasti allerginen? ja niinku sanoit, jos testi ei näytä reaktiota, niin silti ei voi olla varma että se sopii?? on tosi hankalia nämä allergia-asiat...

oisko muuten kellään toimivia ideoita, miten saisi pikkuisen nenän pysymään öisin auki? hänellä ei päivällä valu räkä, mutta nyt on jo parin kuukauden aikana ollut öisin aina tukkoinen. eikä sitten tietysti voi nukkua kunnolla. tuntuu että on aina joku asia mikä häiritsee tuota nukkumista. ei oo tähän mennessä montaa yötä pystyny nukkumaan, ja sen myötä omat unetki on vähäiset. milloin ei atopia vaivaa, niin sitten on allergiset oireet tai tuo tukkoisuus. korvataudeiltakaan ei olla vältytty tuon takia. huoh.
 
se kaurajuomakin voi kuivattaa ihoa.. ainakin meillä kaura kuivattaa ihoa, mutta ei kai varsinaisesti oo allergiaa... mutta ärsyttävästi se kuitenkin kuivattaa ku iho olis muuten hyvä eikä ollenkaan kuiva.. siksi näitä juomia ei voi käyttää niin paljoa....niin ja ne verkikokeet ei tosiaan näytä aina oikein. jos allergia vahva voi näkyä prickeissä tai verikokeissa. meillä näky kans muna vaan prickissä, maitoalergia todettu altistamalla. samoin vehnä ei oo näkyny missään kokeessa, vaikka nyt epäillään vilja-allergiaakin.... tosin kaikkia viljoja ei erikseen oo otettu varikokeessa, prickeissä aikoinaan joo, mutta siitä on aikaa eikä silloin ollut herkistynyt vielä... nyt saa ainakin ohrapuurosta oireita, muut viljat on epävarmoja.... eli kokeet on todella vain suuntaa antavia ja paras tapa selvittää on altistus-välttämiskokeet ja maidon ja viljojen osalta kannattaayrittää päästä kunnon allergologille, jonka ohjeistuksessa näitä altistuksia tehdään.. myös riisimaitoa on olemassa jos ei käy kaura tai apteekin korvikkeet yli 1 vuotiaalle..hyvä olisi jos kävisi esim. soijamaito apteekista, siinä tarvittavat ravintoaineet.. hintaa ei mun mielestä jääny montaa euroa purkille kun tuli korvaus..en vaan muista enää tarkkaan ku kokeilusta on aikaa jo.

osaakos joku vastata siihen, että jos soijamaito ei käyny pienempänä(n puoli vuotiaana), voisiko se nyt isompana (1 vee) käydäkin???
 
Meille allergialääkäri (minusta tosi hyvä lääkäri) sanoi, että kun altistaa ja siitä tulee oireita, ei kannata heti luovuttaa. Eli jos oireet kohtuulliset voi altistusta yrittää jatkaa jonku aikaa. Jos oireet 'liian kovat' pidetään tarpeeksi pitkä tauko ja yritetään myöhemmin uudelleen. Ts voidaan yrittää useammilla altistuskerroilla päästä selville, onko aina samat oireet, vai voisko oireet johtua jollain kerralla ihan muusta (esim. pelkästä atopiasta). Tämä on vain niin pitkäpiimäistä hommaa. Me ei olla syksystä lähtien viisastuttu näissä asioissa ollenkaa...

Eli kysymykseen haidi: tuon lääkärin ohjeen perusteella voisin ainakin sitä soijamaitoa yrittää kokeilla uudelleen..
 
no, mä olen testaamassa edelleen tavan maitoa... tai no oikeastaan hapanmaiotuotteita.. oireet on muuttuneet, iholta suolistoon menny ja entistä hankalampi tietää mikä on allergiaa vai onko vaan sopeutumattomuutta, kun yrittää lisätä hapanmaitotuotteiden määrää (vähän on sietänyt juustoa jo jonkin aikaa) alkaa kovat ilmavaivat... jos en saa sopivakas nyt pojalle hapanmaitotuotteita täytyy miettiä sitä soijamaitoa vielä vaikka kai kaurajuomallaki pärjäis muuten, mutta nyt alkanu reagoida viljoilleki, että uusia haasteita :/ eka kerran sai nokkosrokon iholle viljoista 10kk ikäisenä vaikka oli jo useita kertoja syönyt "vauvojen puuroja" joissa eri viljoja... sen koommin ei oo tullu niin isoja oireita mut näppylöitä ja vatsakramppeja on alkanu tulee viljoista.... mut joo tää nyt ei liity soijamaitoon....
 

Yhteistyössä