Kouvolassa kuollu 3kk vanha tyttö ja 3v tyttö :(

  • Viestiketjun aloittaja kamalaa
  • Ensimmäinen viesti
fdgf
itku melkein pääsi ;( voi raukkoja...toivottavasti tästä taas jotain opittaisiin ja puututtaisiin tai tarkkailtaisiin enemmän äidin hyvinvointia neuvolassa, sukulaisissa ja kaikkialla, että pystyttäisiin ajoissa puuttumaan.
 
"vieras"
nyt tämä äiti lusii vaivaiset 4kk- 4 vuotta vankeudessa. On meillä hyvä laki.
Ei se äiti tavallista vankilaa tarvitse vaan mielisairaalavankilaa, jossa hänet hoidetaan kuntoon. Annan hänelle hänen tekonsa anteeksi ja toivon hänen tulevan kuntoon ja kestävän loppuelämänsä tekonsa jälkeen. En puolusta äidin tekoa, mutta kaikesta päätellen äiti on sairas, todella sairas ja sen vuoksi tehnyt sen minkä on tehnyt. Ei ole ensimmäinen, eikä viimeinen jonka jaksaminen on loppu ja kaiken kaatuessa päälle tekee jotain kamalaa.
 
Blue
[QUOTE="vieras";25080626]Ei se äiti tavallista vankilaa tarvitse vaan mielisairaalavankilaa, jossa hänet hoidetaan kuntoon. Annan hänelle hänen tekonsa anteeksi ja toivon hänen tulevan kuntoon ja kestävän loppuelämänsä tekonsa jälkeen. En puolusta äidin tekoa, mutta kaikesta päätellen äiti on sairas, todella sairas ja sen vuoksi tehnyt sen minkä on tehnyt. Ei ole ensimmäinen, eikä viimeinen jonka jaksaminen on loppu ja kaiken kaatuessa päälle tekee jotain kamalaa.[/QUOTE]

Mulla ei riitä ymmärrystä, valitettavasti. Enkä silti tunne olevani kamala ihminen, päinvastoin.
 
"vieras"
No, ne lapset pääsi Taivaaseen. Ei tarvinnu taistella täällä pahassa maailmassa ja kenties joutua huonoille teille ja lopulta helvettiin.
Mielelläni vaihtaisin osia.
 
Äijäx
Ei ne mihinkään taivaaseen päässeet tai ainakaan luultavasti. Joutuvat maahan haudattaviksi tai krematorioon tuhkattattaviksi.

Eivätkä enää koskaan saa nukkua rakkaiden unilelujensa vieressä :'(
 
"Kuula"
Psykoosissa tehty surma on aika eri asia kuin masentuneena tehty. Psykoosissa todellisuudentaju on usein täysin poissa, ihminen kuulee ääniä, käskyjä jne. Miehen siskolla on kaksisuuntainen mielialahäiriö ja silloin kunhän on psykoosissa, en jättäisi lapsia hänelle hetkeksikään hoitoon. En hetkeksikään.
 
fff
[QUOTE="minä";25080654]Minustakin sen ihmeellisen lakipykälän, jonka mukaan synnytyksen jälkeen nainen saa masentuneena tehdä melkein mitä vaan, voisi poistaa.[/QUOTE]

Psykoosissa ihminen on hiukan erilaisissa sfääreissä. Psykoosi ja masennus ovat eri asioita. Harva masentunut tappaa, ja edelleen psykoosissa olevakaan ei tarkoita aina väkivaltaista käyttäytymistä. Mutta on tajuttava kuitenkin sen vissi ero, että psykoosissa oleva ei pysty ymmärtämään tekojensa seurauksia. Todellisuuden taju on niin vääristynyt ja hämärtynyt, ettei psykoosissa oleva pysty erottamaan mm. todellisuutta kuvitelmasta.
 
voi ei
Voi ei miten kamalaa! :( Äiti varmaan ollut univajeesta sekaisin ja saanut totaalisen raivarin kun lapset huutaneet. VOI EI! Varmasti katuu. Ei sillä, eihän noin saisi ikinä missään mielentilassa tehdä.
 
"Vieras"
[QUOTE="Kuula";25080805]Psykoosissa tehty surma on aika eri asia kuin masentuneena tehty. Psykoosissa todellisuudentaju on usein täysin poissa, ihminen kuulee ääniä, käskyjä jne. Miehen siskolla on kaksisuuntainen mielialahäiriö ja silloin kunhän on psykoosissa, en jättäisi lapsia hänelle hetkeksikään hoitoon. En hetkeksikään.[/QUOTE]

Eikait kaksisuuntaisesta kärsivä missään psykoosissa ole?!
 
---
[QUOTE="Vieras";25080937]Eikait kaksisuuntaisesta kärsivä missään psykoosissa ole?![/QUOTE]

Psykoosilla tarkoitetaan todellisuudentajun vakavaa häiriintymistä, joka voi ilmetä harhaluuloina, aistiharhoina, puheen huomattavana hajanaisuutena tai eriskummallisena käytöksenä.

Skitsofrenia on psykoosisairauksista vaikea-asteisin. Sille ominaista on ajattelun ja mielen toimintojen kokonaisuuden häiriintyminen. Tavallisia oireita ovat kuuloharhat, harhaluulot sekä hajanainen ja vaikeasti ymmärrettävä puhe. Myös tunneilmaisu on usein köyhtynyttä.

Toinen keskeinen häiriö, johon liittyy usein psykoosioireita, on kaksisuuntainen mielialahäiriö (bipolaarinen häiriö, maanis-depressiivinen psykoosi). Tyypillistä kaksisuuntaiselle mielialahäiriölle ovat toisaalta voimakkaasti kohonneen mielialan jaksot, toisaalta masennusjaksot.

Muista psykooseista yleisimpiä ovat muut skitsofreniaryhmän psykoosit, kuten skitsoaffektiivinen häiriö, sekä psykoottinen depressio, jossa masennus voi johtaa vaikea-asteiseen toimintakyvyttömyyteen. Psykoottisessa depressiossa tavallisia ovat depressiiviset harhaluulot, jolloin henkilö tulkitsee erittäin negativistisesti mennyttä, nykypäivää ja myös tulevaisuuttaan.

Psykoottisuus voi usein ilmetä myös pelkästään harhaluuloisuutena ilman, että kyseessä olisi skitsofrenia. Psykoottisten oireiden syyt voivat olla myös elimellisiä. Psykoottisuutta saattaa esiintyä esimerkiksi aivosairauksien, endokriinisten häiriöiden, systeemisten sairauksien, infektioiden ja nestetasapainon häiriöiden sekä lääkkeiden ja päihteiden käytön yhteydessä. Erityisesti on syytä huomioida myös deliriumtyyppiset sekavuustilat sekä dementiaan liittyvä psykoottisuus. Huumepsykooseista yleisimpiä ovat amfetamiinipsykoosit, joihin liittyy usein paranoidisuutta ja myös väkivaltaisuutta. Huumeet (myös kannabis) altistavat psykooseille ainakin riskiryhmiin kuuluvia.
 
Saraldo
Vaikken missään nimessä hyväksykään äidin tekoa, niin tavallaan kuitenkin ymmärrän, miksi tuollaista tapahtuu. Ei ihmisen tarvitse välttämättä olla edes psykoosissa, pelkkä järjetön väsymys voi saada ihmisen tekemään jotain sellaista, mitä ei koskaan olisi voinut edes ajatella tekevänsä. Joskus ei tarvita kuin se kuuluisa viimeinen niitti, ja aivot lakkaavat toimimasta normaalisti.

Jos äiti ei ole tunnekylmä hirviö, hän tulee jossain vaiheessa ymmärtämään mitä on tapahtunut. Ja kun se hetki tulee, hän saa pahimman rangaistuksen mitä kuvitella voi. Tavallinen vankila ei ole tällaisen ihmisen paikka.

Jotta tällaisia ei tapahtuisi, tarvittaisiin ihmisiä jotka oikeasti välittävät siitä, mitä perheille ja väsyneille äideille kuuluu. Jos neuvolassa th vähääkään epäilee, että asiat eivät ole mallillaan, äiti pitäisi saada avun piiriin. Pelkkä dialogi "Mitäs äidille sitten kuuluu?" "Joo ihan hyvää, tässä se menee..." ei kerro tilanteesta yhtään mitään. Äidit voivat myös valehdella jaksamisestaan sossun pelossa tai ihan vaan ylpeyttään. Ja kun meidän ystävillemme ja sukulaisillemme syntyy lapsia (ja vielä vuosia sen jälkeenkin), ollaan aidosti kiinnostuneita äitien voinnista ja ollaan valmiita auttamaan, vaikkei avunpyyntöä aina kuuluisikaan.
 
  • Tykkää
Reactions: emppu75

Yhteistyössä