Kuinka kauan esikoisen synnytys kesti?

  • Viestiketjun aloittaja raskaana ja synnytys pelottaa
  • Ensimmäinen viesti
meillä näin
16h kesti, ponnistus 29min. Alkoi suppareilla kotona 01.30, sairaalassa 6.00 ja 4cm auki. Sairaalaan matkaa 10min, mutten uskaltanut olla pidempään kotona, koska supparit tuli niin tiheään (n.3min). Silti kesti vielä iltaan asti että syntyi vihdoin. Mutta ei paha kuitenkaan :)
 
18h ja ponnistus 30min. Oli vaikee synnytys, avautuminen loppu jossakin vaiheessa ja sit lääkkeillä nopeutettiin sitä ja ehti iskee infektio. Infektio nosti kuumeen ja en meinannu jaksaa ponnistaa. Mutta, ihmettelen mistä sitä puhtia siihen ponnistamiseen sain lopulta. Onneks ei tarvittu sektiota kun kätilö selitti jotain et jos ei avautminen yhtään nopeudu. Sit jo kätilö alko höpöttää et tarvitaan varmaan imukuppia jos en jaksa ponnistaa, mut onneks ei tarvittu sitäkään :D . Ja repeemiltäki vältyin, onneks.
 
mutsi
Alkuperäinen kirjoittaja mimasa:
1h40min ja ponnistus vaihe hetken aikaa ei voitu määrittää yksi ponnistus ja poika ulkona
Mulla oli vähän hitaampi synnytys, kesti 1h 43 min!! Ponnistusvaihe oli pitkää, en nyt muista kuitenkaan aikaa, uhkailivat jo imukupilla.
 
Pari tuntia hurahti, synnytyskertomuksessa taisi olla kestoksi merkattuna 2 h 30 min. Klo 19.20 tuli eka kivuton supistus, 21.36 oli mukula maailmassa ja sit se jälkeisvaihe siihen päälle. Ei tarvittu imukuppia, pihtejä eikä epparia, eikä tikkejäkään. Synnytys oli kyllä vauhtinsa puolesta niin raju, että hirvittää edelleen, epiduraalin jälkeinen osio meni kuin tanssi.

Toivon kovasti, että tämä toinen putkahtaa maailmaan yhtä helposti, vaikkakaan en kyllä lainkaan ikävöi sitä ennen epiduraalia ollutta tilannetta. Saa nähdä kuin käy.
 
Yöllä kolmen aikaan meni vedet. Mies ajoi tuhatta ja sataa kotiin töistä, jonka jälkeen lähdettiin synnärille. Kunnon supistukset alkoivat vasta kävelylenkin jälkeen aamulla yhdeksän aikaan. Poika syntyi puoli neljän aikaan iltapäivällä. Synnytys kesti 7½h ja ponnistusvaihe 23min. Ei tarttettu imukuppia. Ei episiotomiaa. II asteen repeämät, 7 tikkiä.
 

Yhteistyössä