kuinka paljon 9 vuotias voi harrastaa

Ihmiset ovat erilaisia, eikä varmasti ole kovin fiksua alkaa määritellä miten monta minuuttia pitäisi harrastaa päivässä tai viikossa.

Jos
-lapsi nauttii harrastuksistaan,
-on ne omaehtoisesti löytänyt,
-tilluujakuskuutoiminta ei närästä sinua ja miestäsi liikaa,
-lapsi jaksaa hoitaa kouluasiat harrastustoiminnan ohessa,
-teidän on hyvä kotona ja
-näette toisianne tarpeeksi,

niin anna harrastaa.

Piika-äiti

 
Jaa-a eiköhän se ole ihan lapsikohtanen....

Meilläki on joka päivälle (paitsi viikonloppuisin) jotakin.VPK,Sähly nyt lähinnä...ja hiitoa ja luistelua tietysti yms vapaaehtosta ilman ohjausta tapahtuvaa liikuntaa
 
Paljon on puhuttu siitä, että harrastukset voivat myös uuvuttaa lapsen. Joka iltainen harrastaminen vie jo melkolailla energiaa ja kun tuo koulukin vaatii paljon. Minusta lähtökohta on se, että koulu on nro 1. Siihen keskitytään kympillä ja sen mukaan tulevat harrastukset.

Meidän vanhempien tehtävä on rajata lapsia (tuottaa turvallisesti myös pettymyksiä (joita rajaaminen tuottaa väkisin). Ei 9-vuotias ymmärrä vielä omia rajojaan. Harrastusten määrä toki on yksilöllinen, mutta kyllä 2:kin harrastusta kouluviikolla on jo melko paljon.

Ei lapsen tehtävä ole aina suorittaa, välillä pitää pystyä myös "vain" olemaan ja tärkeintä on se, että joskus ollaan "vain perheen kesken". Joka päivä pitäisi jossain vaiheessa koko perheen kokoontua yhteen ja vaihtaa kuulumisia (tietty on eri asia, jos jompi kumpi vanhempi on esim. reppuhommissa-mutta lapsen harrastus ei saa tätä kokoontumista evätä, ainakaan säännönmukaisesti)
 
Meillä 9 vuotias poika käy jalkapalloharkkareissa 2 x viikossa ja kerran sählyssä. Mielestäni tämä on jo aivan maksimimäärä harrastuksia, ottaen huomioon sen että läksyt pitää tehdä, kokeita on jo paljon ja nukkumaan täytyy ehtiä ajoissa. Jos pojasta olisi kiinni, niin varmasti olisi joka ilta menossa johonkin. Kavereita saa tietysti alkaa iltaisin, kun vain läksyt on tehty. Vanhempien harkinnan mukaan mielestäni---
 

Yhteistyössä